|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
| Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
|
29 | 54,72% |
| Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
20 | 37,74% |
| Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
|
1 | 1,89% |
| Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
|
3 | 5,66% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
Cytat:
Kurde wlasnie lepiej kupic wozek ten 3 w 1, ktory ma funkcje dla niemowlaka a pozniej g mozna jakos zlozyc dla wiekszego czy dwa osobne wozki ?? jestem w tym temacie zielona ![]() co do skurczow- miewam i tez mam nadzieje, ze to normalne. Brzuch mnie dalej pobolewa (a po milosciach lozkowych bardziej niz zwykle) ![]() http://allegro.pl/wozek-3w1-jedo-bar...888747253.html np taki wozek- funcje 2 ma... kola tez niby rowne.... o tej raczce nie doczytalam, ale nie wiem o co wam chodzi, jak ma byc przekladana ;p ?
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2011-11-02 o 19:53 |
|
|
|
|
#3122 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I chyba faktycznie będzie to dobre rozwiązanie na ten przejściowy czas ![]() Cytat:
A tak na serio to - pytanie do wszystkich - czy można kupić jakiś sensowny wózek (nowy) za mniej niż tysiąc??? Jeszcze nie byłam u mnie w mieście w sklepach, a nie chcę się za bardzo sugerować cenami z neta. Chodzi mi o jakiś taki prosty (gondola), bez zbędnych bajerów.Cytat:
Ja miałam swego czasu kilkuletnią przerwę, a jak potem ubrałam narty to normalnie poszłam jak burza Tak że o to akurat sie nie boję. Ja też myślałam, żeby wziąć kogoś do towarzystwa na stok, ja akurat mieszkam w miarę blisko gór, więc często jeździmy na jeden dzień. Myślałam, żeby wziąć bratanicę, ona ma 4,5 roku, można by ją było już powoli przyuczać, myślicie, że to nie za wcześnie? Oczywiście nie wiem czy będzie chciała, ale spróbować zawsze można ![]() O kurcze, komplenie zapomniałam o tym mailu Już idę sprawdzać ![]() Cytat:
A jak piszecie, że gondola się przydaje tylko na parę miesięcy, a potem idzie w odstawkę, to faktycznie szkoda inwestować, już lepiej kupić lepszą spacerówkę, bo będzie pewnie dłużej używana
|
||||
|
|
|
#3123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TAk jak przyznaję Ci rację co do kwestii bezpieczeństwa i też uważam że atesty nie biorą się tyko z nieba, ale z prób i testów i warto zainwestować w coś sprawdzonego, tym bardziej że nawet jak Ty jedziesz bezpiecznie, nie zawsze jedzie ktoś za lub przed Tobą - to ja mam taką samą awersję do używanych wózków i łóżeczek - jeśli nie są to rzeczy urzywane przez moją rodzinę, albo bardzo bliskie mi osoby... dlatego nie jestem w stanie przełamać się i kupić używanego wózka - patrząc po tym jak w Irlandii "szanujes" się te rzeczy - brzydziłabym się wsadzić swojego niemowlaka do tego |
|
|
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zgadzam sie z kazdym Twoim zdaniem. Jesli mozna sobie na to pozwolic to dobrze jest tez kupic z]do fotelika baze isofix [zwłaszcza te z "nóżką" ktora odbiera czesc energii z ewentualnego uderzenia]. To tez podnosi bezpieczenstwo Na montazu szybkim mi w ogole nie zalezy, bo nie zamierzam dziecka w foteliku nosić a tym bardziej wozic na zakupy ![]() A jesli o bezpieczenstwie mowa, to jesli jezdzicie samochodem, to dobrze nabyć dla siebie adapter do pasow, zeby chronic brzuszek. Edytowane przez mskladaczek Czas edycji: 2011-11-02 o 19:55 |
|
|
|
|
#3125 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie dam rady - nie nadrobię Was, nie ma siły
![]() Po krótce, wczoraj wróciliśmy, ja przeziębiona, bo zasmarkana rodzinka męża też przyjechała i zaraz pojechała. Leżę w wyrku z ciepłą herbatką malinowo-miodowo-cytrynową ![]() Dziś na obiad mdłości, teraz jest trochę lepiej Ogólnie czuję się paskudnie, jedynie spać i nie myśleć o wszystkim Mąż w pracy, więc z kicią leżymy same
|
#3126 |
|
Raczkowanie
|
Zupełnie nie zgadzam się ze tylko firmy które płacą mają dobre wyniki w testach bezpieczeństwa.
Wiadomo, pewnie są jakieś przekręty jak w każdej dziedzinie, bo nawet idąc do lekarza nie wiemy czy przepisuje nam lek który jest naprawde najskuteczniejszy czy może pani doktor dostanie za paredziesiąt takich recept wycieczkę do Meksyku.... Są dopuszczone do sprzedaży foteliki mniej i bardziej bezpieczne, tak jak są w sprzedaży maluchy które z bezpieczeństwem nie mają nic wspólnego i są samochody z 6 poduszkami, wybór należy do każdego jednak ja nie chciałabym się kiedykolwiek zastanawiać co by było gdyby dziecko jechało w droższym=bezpieczniejszym foteliku. Akurat tutaj myślę, że nie ma co oszczędzać....
|
#3127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3128 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
co prawda jeśli masz udokumentowane że jesteś w ciązy, to możesz jechać bez pasów - takie mamy dziwne w Polsce przepisy - ale tak prawde mówiąc, pasy powinnaś mieć, tylko tak rozłożone że dolny pod brzuchem a przez ramie tak żeby poszedł bokiem i dopiero na biust żeby nic nie uciskało brzucha przy ostrym hamowaniu....
|
|
|
|
#3130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapina sie wtedy "tak jak zwykle", tylko ten pas dolny uklada sie ponizej brzucha. Ale dla mnie to i tak ryzykowne, bo podczas hamowania/zderzenia [tfu, tfu!] ten pas moze sie "podniesc" i nacisnac na brzuch Ja kupilam taki adapter http://dino.sklep.pl/nowy/be-safe-ad...zy-p-2706.html i jestem bardzo zadowolona. (nie kupilam w tym sklepie, link przypadkowy). Juz sie nie musze stresowac pasami ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Faktycznie. W widocznej ciazy nie trzeba. Ale czy warto ryzykowac dwa zycia? USTAWA z dnia 20 czerwca 1997 r. - Prawo o ruchu drogowym Art. 39. 2. Obowiązek korzystania z pasów bezpieczeństwa nie dotyczy: 1 ) osoby mającej orzeczenie lekarskie o przeciwwskazaniu do używania pasów; 2 ) kobiety o widocznej ciąży; 3 ) kierującego taksówką osobową podczas przewożenia pasażera; 4 ) instruktora lub egzaminatora podczas szkolenia lub egzaminowania; 5 ) policjanta, funkcjonariusza Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego, Agencji Wywiadu, Służby Kontrwywiadu Wojskowego, Służby Wywiadu Wojskowego, Centralnego Biura Antykorupcyjnego, Straży Granicznej, Inspektora Kontroli Skarbowej, funkcjonariusza celnego i Służby Więziennej, żołnierza Sił Zbrojnych Rzeczypospolitej Polskiej - podczas przewożenia osoby (osób) zatrzymanej; |
|
|
|
|
#3131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego napisałam, że to prawo jest dla mnie dziwne....bo przecież jest to strasznie niebezpieczne ale te zasady to chyba były pisane jak u nas na drogach były tylko maluchy i syrenki a w takim samochodzie rzeczywiście kobieta w ciąży miała trudność z zapięciem pasów i w ogóle poruszaniu się - sama jeździła to wiem
|
|
|
|
|
#3132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
Naprawde juz rozgladacie sie z wozkami?
![]() ja to mysle kolo kwietnia dopiero sie tym zajac
|
|
#3134 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do dziecka na nartach... 4,5 letnie dzieciaki to już same śmigają, myślę, że to najwyższa pora. Ale dla takiego malucha warto zainwestować w kilka lekcji z instruktorem, później trochę samemu pouczyć i znowu instruktor. Bo nikt inny niż osoba, która ma pojęcie nie nauczy dziecka dobrych i prawidłowych ruchów i odruchów. ![]() Cytat:
Dlatego warto opierać się na testach, zawsze to większe prawdopodobieńśtwo, że kupujemy dobry wyrób. W widocznej ciąży. A tak naprawdę pasy to jedyne co może uratować kobietę w ciąży i jej dziecko... Warto się zastanowić. Cytat:
Ja nie umiem kupić tak na hura, chcę wiedzieć, ze podjęłam dobrą decyzję. Dlatego powoli, powoli...
|
|
|
#3135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3136 |
|
Zadomowienie
|
Co do pasów w ciąży, to też uważam ten przepis za.. kontrowersyjny.. Mój mąż w pierwszych dniach kiedy się dowiedział o ciąży poinformował mnie o moich prawach a w jego ustach wręcz obowiązkach co do (nie)zapinania pasów. Troszkę się spięliśmy bo wręcz zakazał mi zapinać pasów. Więc ja w swoim stylu realistycznie mu odrzekłam mu, że nie zapinać pasów to ja mogę jak będę w jakimś 6tym miesiącu kiedy w razie tfu tfu wypadku możnaby dziecko odratować. Jeśli natomiast teraz wyleciałabym przez szybę, to nie byłoby co zbierać i takiej "dbałości" o dziecko nie rozumiem. Przestał nalegać
|
|
|
|
#3137 | |||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej, laseczki
![]() U mnie nic nowego, wyglądam początku II trym i już spieszę rozwinąć opinie na temat wózków, fotelików, itp.Cytat:
Dobrze, że tż tak ładnie Cię kuruje, pozostaje Ci tylko posłusznie leżeć i popijać magiczne napoje ![]() Ok, już poprawiam tp i wiek, a imię to rozumiem Monika? ![]() Cytat:
Cytat:
Nie można już wtedy dziecka wozić w gondoli, bo może siedząc w niej bardzo szybko się wychylić i wypaść ![]() Myślę, że nasze dzieci w zimie będą już jeździć w spacerówkach. Po prostu ubiera się dziecko ciepło (warstwę więcej niż sobie), owija w ciepły kocyk lub śpiworek i tyle. Cytat:
Dokładnie tak Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ależ miło się czyta takie pozytywne posty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale spróbować warto Cytat:
ale jak ułoże pas pod nim, to i tak po pół min pas jest z powrotem na brzuchu A z drugiej strony oczywiście jazdę bez pasa też uważam za niebezpieczną. Jako namiętna użytkowniczka samochodu na codzień po mieście jak i nieraz w trasie, uważam zakup jakiegoś adaptera za niezbędny. mskladaczek, właśnie myślałam o tym, który pokazujesz, ale zastanawiam się, co dadzą zatrzaski przy naprawdę mocnym hamowaniu... Drugi mój typ to Tummy Shield (wystarczy wpisać w google lub allegro, żeby obejrzeć), ale wszędzie jak jeden mąż cena 349... Już prawie jestem zdecydowana na ten drugi, bo jak już wspominałyśmy bezpieczeństwo dziecka jest bezcenne, ale skoro piszesz, że masz Be Safe, to ciekawa jestem Twojej opinii. Tam faktycznie są zatrzaski do zapięcia tej części pasa pod brzuchem? Na tej stronie, którą podałaś, jest napisane że w chwili wypadku człowiek wyrzucany jest z siłą 3 do 5 ton... Jak zatrzaski mogą to wytrzymać? |
|||||||||||
|
|
|
#3138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
Też się zastawiałam.. bo same zatrzaski nie są w stanie.
Ten fragment adaptera, który łączy część z zatrzaskami z częścią na której się siedzi jest rozciągliwy/sprężynuje i myślę, że to dzięki temu adapter spełnia swoją funkcję.Próbowałam silnie szarpać dolny pas (wiadomo, że nie siłą kilku ton... ; ) i zatrzaski nie puściły, tylko ta cześć łącząca się wydłużała. Dzięki za informacje o Tummy Shield. Zaraz sobie popatrzę na niego. Ja potrzebowałam adapter "na już", kupowałam więc w sklepie stacjonarnym a tam mieli tylko Clip Safe i Be Safe, Ten drugi wydawał mi się solidniejszy. Edytowane przez mskladaczek Czas edycji: 2011-11-02 o 21:54 |
|
|
|
#3140 |
|
Konto usunięte
|
Cześć Dziewczyny,
Przyłączam się do wątku, który śledzę od pewnego czasu U mnie - jak wynika z obliczeń - 7 tydzień i 3 dzień (czyli 8 tydzień? Sama nie wiem, jak to się liczy...). Byłam na wizycie dokładnie 2 tygodnie temu i widziałam pęcherzyk, 11 mm, kolejną wizytę mam w piątek, jadę z wynikami badań krwi. Czasami czuję się dobrze, normalnie, a czasami fatalnie, nie mam siły ruszyć się z łóżka, ale trzeba - praca... Miewam mdłości i ciągle mam wrażenie, że to z przejedzenia, choć nie jem jakoś strasznie dużo więcej niż przed ciążą, a wręcz prawie wcale nie jem słodyczy. Ale co najgorsze, to mam non stop obawy Ciągle panikuję I między innymi dlatego tu piszę, bo wiem, że Wy mnie zrozumiecie. Otóż ciążą jest jak najbardziej chciana, udało nam się już za pierwszym razem bez zabezpieczania się i właśnie - to dla mnie takie szczęście, że ciągle się boję, że coś złego się zdarzy. Nie chcę nawet wspominać o tym, ale np. objawy listeriozy mam już przestudiowane wzdłuż i wszerz i po takim.. hamburgerze z McDonalda (musiałam coś zjeść na szybko, z reguły się tam nie żywię, ale po prostu złapał mnie głód, a jak już łapie - to na konkrety) ciągle o tym myślę Wiem, że to może wydawać się śmieszne, ale ja tak strasznie się boję, w końcu jestem odpowiedzialna za to maleństwo.. Przez to oczywiście nie potrafię się w 100% cieszyć Strasznie mnie to męczy, bo do wszystkiego podchodzę z takim dystansem... Biorę Duphaston, lekarz przepisał mi go właściwie chyba profilaktycznie, bo nie zgłaszałam jakichś większych dolegliwości, ale teraz się cieszę, w końcu to dodatkowe zabezpieczenie. Świruję już Choć z drugiej strony tak strasznie cieszę się na te wszystkie wózki, ubranka, łóżeczka... i na maleństwo... Lekarz nie wyznaczył mi jeszcze terminu porodu (byłam u niego bardzo wcześnie, ale musiałam już koniecznie potwierdzić , ale z moich obliczeń wynika, że będzie to druga połowa czerwca. Pozdrawiam i mam nadzieję się tu udzielać
|
|
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
Persephone - witaj
Nie czytaj nic na necie bo bedziesz sie tylko nie potrzebnie nakrecala i zamartwiala Tak jak mowia ze w czasie ciazy nie mozna jesc owocow morza .. w poniedzialek mialam wizyte dopytalam i oczywiscie mozna jesc np kraby ale z umiarem takze nie trzeba popadac w paranoje Takze kochana wyluzuj czekaj cierpliwie na wizyte i ciesz sie z tego wspanialego okresu jaki Cie czeka
|
|
#3142 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję.
Tak, to prawda, kiedyś się wykończę tym przejmowaniem się, ale ja mam tak na wszystkich płaszczyznach, w pracy również, chociaż teraz staram się maksymalnie luzować. [Choć teraz świruję, czy bakterie tej paskudnej choroby nie znajdują się czasami na marchewkach, z których teściowa robi mi codziennie sok - dla jasności:nie mieszkamy razem, ale blisko, co ma czasami dobre strony - . Naprawdę, mój umysł jest w stanie wymyślić scenariusze, których nie powstydziliby się twórcy horrorów.] Zaraz się kładę spać, ostatnio sypiam po 12 godzin i więcej.. Staram się też rzadziej korzystać z komputera, ale jak już się zagłębiam w te wszystkie objawy... I pomyśleć, że kiedyś chciałam być lekarzem, żal mi moich potencjalnych pacjentów, wysyłałabym ich na wszelkie możliwe badania, a siebie wykończyłabym psychicznie po paru miesiącach... |
|
|
|
#3143 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30291442]Cześć Dziewczyny,
Przyłączam się do wątku, który śledzę od pewnego czasu U mnie - jak wynika z obliczeń - 7 tydzień i 3 dzień (czyli 8 tydzień? Sama nie wiem, jak to się liczy...). Byłam na wizycie dokładnie 2 tygodnie temu i widziałam pęcherzyk, 11 mm, kolejną wizytę mam w piątek, jadę z wynikami badań krwi. Czasami czuję się dobrze, normalnie, a czasami fatalnie, nie mam siły ruszyć się z łóżka, ale trzeba - praca... Miewam mdłości i ciągle mam wrażenie, że to z przejedzenia, choć nie jem jakoś strasznie dużo więcej niż przed ciążą, a wręcz prawie wcale nie jem słodyczy. Ale co najgorsze, to mam non stop obawy Ciągle panikuję I między innymi dlatego tu piszę, bo wiem, że Wy mnie zrozumiecie. Otóż ciążą jest jak najbardziej chciana, udało nam się już za pierwszym razem bez zabezpieczania się i właśnie - to dla mnie takie szczęście, że ciągle się boję, że coś złego się zdarzy. Nie chcę nawet wspominać o tym, ale np. objawy listeriozy mam już przestudiowane wzdłuż i wszerz i po takim.. hamburgerze z McDonalda (musiałam coś zjeść na szybko, z reguły się tam nie żywię, ale po prostu złapał mnie głód, a jak już łapie - to na konkrety) ciągle o tym myślę Wiem, że to może wydawać się śmieszne, ale ja tak strasznie się boję, w końcu jestem odpowiedzialna za to maleństwo.. Przez to oczywiście nie potrafię się w 100% cieszyć Strasznie mnie to męczy, bo do wszystkiego podchodzę z takim dystansem... Biorę Duphaston, lekarz przepisał mi go właściwie chyba profilaktycznie, bo nie zgłaszałam jakichś większych dolegliwości, ale teraz się cieszę, w końcu to dodatkowe zabezpieczenie. Świruję już Choć z drugiej strony tak strasznie cieszę się na te wszystkie wózki, ubranka, łóżeczka... i na maleństwo... Lekarz nie wyznaczył mi jeszcze terminu porodu (byłam u niego bardzo wcześnie, ale musiałam już koniecznie potwierdzić , ale z moich obliczeń wynika, że będzie to druga połowa czerwca. Pozdrawiam i mam nadzieję się tu udzielać [/QUOTE]To chyba normalne w Twoim stadium ciąży.. a mądruję się tak bo pareset postów temu też takie czarne myśli snułam. Ale dziewczyny kazały się ogarnąć, ja poszłam na drugą wizytę do gina.. i teraz jest już znacznie lepiej. Gdzieś tam czasem głupie myśli się szwendają, ale jestem już bliższa radom co do kupna wózka niż panice że coś jakimś cudem pójdzie nie tak. W każdym razie głowa do góry, jak ma się coś stać to się stanie, będziesz się martwić po fakcie, teraz ciesz się z ostatnich chwil we dwoje i że już za parę miesięcy mały człowieczek będzie z wami ![]() U nas też ciąża planowana, też za pierwszym razem, tak miało być i trzeba się tylko cieszyć ![]() Aha co do wujka Donalda.. bardzo często u niego bywam ostatnio szaleję za cheesburgerami i nic nie poradzę. McDonalds prowadził ostatnio kampanię na temat jakości wołowiny i ponoć jest w tym dużo prawdy, jest produkowana w Polsce i rzeczywiście jest dobra. Gorzej sprawa ma się jeśli chodzi o "makowy" drób.. z kurczakami nie ma on ponoć wiele wspólnego. Także chillll wszystko jest w porządku.
|
|
|
|
#3144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma obowiązku zapinania w widocznej ciąży, bo sprawdzałam ja dla swojego sumienia kupiłam sobie adapter do pasów na allegro Cytat:
ja tez dziś zasmarkana jestem zatoki pełne a do pracy trzeba iść ![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30291442]Cześć Dziewczyny, Przyłączam się do wątku, który śledzę od pewnego czasu U mnie - jak wynika z obliczeń - 7 tydzień i 3 dzień (czyli 8 tydzień? Sama nie wiem, jak to się liczy...). Byłam na wizycie dokładnie 2 tygodnie temu i widziałam pęcherzyk, 11 mm, kolejną wizytę mam w piątek, jadę z wynikami badań krwi. Czasami czuję się dobrze, normalnie, a czasami fatalnie, nie mam siły ruszyć się z łóżka, ale trzeba - praca... Miewam mdłości i ciągle mam wrażenie, że to z przejedzenia, choć nie jem jakoś strasznie dużo więcej niż przed ciążą, a wręcz prawie wcale nie jem słodyczy. Ale co najgorsze, to mam non stop obawy Ciągle panikuję I między innymi dlatego tu piszę, bo wiem, że Wy mnie zrozumiecie. Otóż ciążą jest jak najbardziej chciana, udało nam się już za pierwszym razem bez zabezpieczania się i właśnie - to dla mnie takie szczęście, że ciągle się boję, że coś złego się zdarzy. Nie chcę nawet wspominać o tym, ale np. objawy listeriozy mam już przestudiowane wzdłuż i wszerz i po takim.. hamburgerze z McDonalda (musiałam coś zjeść na szybko, z reguły się tam nie żywię, ale po prostu złapał mnie głód, a jak już łapie - to na konkrety) ciągle o tym myślę Wiem, że to może wydawać się śmieszne, ale ja tak strasznie się boję, w końcu jestem odpowiedzialna za to maleństwo.. Przez to oczywiście nie potrafię się w 100% cieszyć Strasznie mnie to męczy, bo do wszystkiego podchodzę z takim dystansem... Biorę Duphaston, lekarz przepisał mi go właściwie chyba profilaktycznie, bo nie zgłaszałam jakichś większych dolegliwości, ale teraz się cieszę, w końcu to dodatkowe zabezpieczenie. Świruję już Choć z drugiej strony tak strasznie cieszę się na te wszystkie wózki, ubranka, łóżeczka... i na maleństwo... Lekarz nie wyznaczył mi jeszcze terminu porodu (byłam u niego bardzo wcześnie, ale musiałam już koniecznie potwierdzić , ale z moich obliczeń wynika, że będzie to druga połowa czerwca. Pozdrawiam i mam nadzieję się tu udzielać [/QUOTE]nie stresuj się każda matka ma obawy ja jestem w 15tyg. i ciągle myślę czy wszystko ok tam w brzuszku
|
|
#3145 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję
zaczął się 15tCytat:
hehe, a mnie zaintrygowało to o taksówkarzu i egzaminatorze... O ile jeszcze z kobietą w ciąży uzasadnienie jakieś jest - że uciska się brzuch, ale taksówkarz...? Ja w każdym razie zapinam, jeszcze mnie nic nie ciśnie, może ciepły płaszcz trochę amortyzuje... ![]() hehe, i pewnie jako funkcja jest możliwość powieszenia torebki na rączkach i włożenia zakupów na dół ![]() Persephone, witaj I luzuj, wszystko będzie dobrze, zresztą nie na wszystko mamy wpływ
Edytowane przez pola_m Czas edycji: 2011-11-03 o 09:08 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3146 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście są też bezpieczne foteliki w zestawach, ale nie w tych, o których mowa, za 800-1000 zł. Bo takie wózki zazwyczaj się przewijają w dyskusjach. A jeśli zam fotelik tyle kosztuje to nie ma mowy żeby w zestawie taki był ![]() Cytat:
![]() I nie wyobrażam sobie jazdy bez zapiętych pasów. W razie wypadku mam wybór, albo wylecieć przez szybę, i wtedy już po mnie i po dziecku, albo odnieść jakieś obrażenia, ale ujść z życiem. Dla mnie wybór jest prosty. ![]() Cytat:
![]() I znowu wychodzi, że jestem inna. Bo ja w ogóle nie myślę o tym, że coś będzie źle, że coś złego się stanie. Przyjęłam tę ciążę ze spokojem i założyłam sobie ze spokojem ją przetrwać. I póki co mi się udaje. I uważam, że dopóki nie ma jakichś racjonalnych powodów do obaw, to nie ma sensu się stresować. Stresować siebie i narażać na stres swoje dziecko, bo ono też czuje... ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
Oczywiście taksówkarz jadący sam pasy musi mieć zapięte.
|
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
Biedactwo, wiem co to znaczy, tez mam często problem z zatokami.
Wczoraj kupiłam detektor tętna płodu Persephone witaj
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2011-11-03 o 11:18 |
|
|
|
#3148 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
żeby kiedy przyjdzie co do czego wiedziec na co zwracac uwagę kupując , nawet jeden chyba spełnia te normy ma chyba 4 ocenę http://www.carseat.se/a-swedish-rear...-another-life/ więc pewnie będę szukała czegoś co będzie dawało bezpieczeństwo dziecku wiec dzięki za zwrócenie uwagi na foteliki
|
|
|
|
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Czy mogę dołączyć? ![]() U mnie leci 6 tydzień, tp póki co 24.06.2012... Tydzień temu na usg kropeczka miała 3mm, mam nadzieję, że w tym tygodniu jest już odpowiednio większa. Następna wizyta 24.11, więc czekam. Dolegliwości nie mam prawie żadnych, czasem mnie lekko muli. Ogólnie to nawet zastanawiam się czy wszystko ok., ale w sumie też nic nie wskazuje, że nie jest ok.
|
|
|
|
#3150 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
będzie wiedział na co zwracac uwagę. Ja osobiście to nigdzie nie byłam ogładac jeszcze bo jest jeszcze sporo czasu ale informacje i opinie zawsze dobrze miec.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

do tego dłuższy sweterek, który przykryje te nieszczęsne zapięcie z gumki no i zamek który może się jednak rozpiąć i gotowe. Muszę sobie tylko parę takich dłuższych sweterków sprawić i na razie ze spodniami problem z głowy
no ale cóż są rzeczy ważne i ważniejsze
bucisze sobie kupiłam nowiutkie, ale chyba z nich nie wyrosnę
no cóż czas pokaże 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

swoją funkcję.