|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 23,68% |
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
2 | 5,26% |
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
0 | 0% |
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
22 | 57,89% |
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
3 | 7,89% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Eirene dziękujemy i też życzymy wszystkiego naj dla Oliego
![]() marta_27 coralady ![]()
#4322 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dobrze, że Cię w porę obudził, zanim postanowił zlecieć z łóżka ![]() a i pierwszy raz widzę ten doidy cup, ale może i u nas by się sprawdził, bo mały nie uznaje niekapka i poję go łyżeczką po troszku Cytat:
Cytat:
![]() a problemy ze spaniem były od mniej więcej dwoch tygodni, nie ma pojęcia czemy, ale w dzień trudniej zasypiał, a w nocy budził się nawet na 2,5 h szaleństwa ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() wielkie gratulacje z okazji 8 miesięcy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dawid też przyjmuje pozycję startową, buja się i tyle ![]() jaka śliczna kruszynka ![]() powiedz czy Ty ją tak zawsze ubierasz na spacery? zaczłlam się zastanawiać czy aby nie przesadzam z ubieraniem małego na dwór ![]() nie mam pojęcia ![]() no wreszcie dotarłaś ![]() super, że chrzciny udane, wygościcie się za wszystkie czasy ![]() ![]() Cytat:
![]() Ucięło mi pierwszą część cytowania, więc będę na dwa razy odpisywać ![]() ![]() Dziś wracamy do siebie ![]() Noc nawet niezła, mały już nie ma od wczorajszego wieczora gorączki, więc to jednak na zęby. Dzisiaj jest wesoły jak zawsze, czyli wszystko wraca do normy ![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-11-03 o 09:11 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4323 | ||
Zakorzenienie
|
marta musisz mi na słowo uwierzyć, że nie zmarzła
![]() ![]() taka piękna ciepła jesień jest zimowe ciuchy na zimę zostawiamy ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
widzę, że furorę zrobiłam tak, zawsze ![]() na spacer bez zdjęć tym bardziej, bo jest tylko w wózku i kocykiem ją przykrywam wtedy ![]() ale tak jak wyżej pisałam: Cytat:
![]() |
#4324 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4325 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ciekawe jak długo te nasze dzieciaczki będą się tak bujać ![]() dziś Mateusz co chwila tak robił w łóżeczku i marudził bo był zmęczony a i tak na czworakach lądował ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4326 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja o wit. D czy żółtku pamiętam, ale zapominam o kaszy mannie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pokaż te saneczki, też takie chcę kupić na mikołaja ![]() ![]() gratulacje dla Oliwierka ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-11-03 o 09:28 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4327 | ||
Zakorzenienie
|
dziękujemy z Olim
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() mój czy bym ubrała ciepło czy zimno to zawsze ma policzki chłodne ![]() ![]()
![]() |
#4328 | |
Zadomowienie
|
n.ik.a - dzięki za testy bezpieczeństwa fotelików
Harrods - A już myslalam, ze to tylko ja biegam na na rozpaczliwe "mama mama..." i że zaraz mnie tu będziecie strofować, że nie powinnam . Współczuję wychodzenia ząbka, nabiegasz się dzisiaj, ale wyjdzie i będzie z głowy, albo z dziąsła ![]() Cytat:
![]() izunia233- sto lat dla Majeczki! Moja pół roczku skończyła prawie miesiąc temu, poczekaj jeszcze trochę, to usłyszysz 'mama' i zobaczysz jak bedziesz biegac :P ja mogłabym mu kupić 1 nockę wolnego od Lily. Chyba byłby to najlepszy prezent ![]() kasiuni_a - no to super, że jednak nie został rozpieszczony do końca. Saneczki podobne do tych, tylko śpiwór mamy czerwony: http:// allegro.pl/polskie-sanki-z-amortyzatorami-od-producenta-bogus-i1904561151.html Moje Robaczki własnie przyniosły mi kawusie z Costy i TŻ dalej jeszccze wózkuje ![]() Kurczę nie zacytowało mi wszystkiego więc dziękuję wszystkim za gratulacje,a le teraz nie pamietam komu ![]() I zabawek owszem mamy sporo dla Lili, ale ja je rozkładam na 2 domy, bo w lutym wracam do Polski i musi miec trochę w Anglii i trochę w Polsce, a pożniej w Polsce, to będzie miec swoją bawialnię, więc zmiescimy ![]() Edytowane przez kasienkakg Czas edycji: 2011-11-03 o 09:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4329 |
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj pogoda podobna do wczorajszej, słońce świeci, a termometr w cieniu pokazuję 13stopni,
a poniżej fotka jak się ubieramy późnym południem i wieczorem, kiedy jedna temperatura szybko spada ![]() i jeszcze jedna fotka z wczoraj, już w czapce
#4330 | |
Zadomowienie
|
kasiuni_a
![]() Cytat:
![]() Wkleiłam link ale nie działa do tych saneczek ![]() iizabelaa ja wczoraj podobnie ubrałam małą jak ty na tym drugim zdjęciu tylko miała cieplejszą kurteczkę a teściowa do mnie mówi, że ona swoich dzieci nigdy tak lekko nie ubierała i że pod spodem zawsze miały ubrane wełniany ciepły sweterek ![]()
![]() |
#4331 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego ja schowałam zimowa kurtke po tych twoich fotach - dzis pogoda podobna jak u Ciebie to mu ubralam - podkoszulek, body dł rękaw, cienkie rajstopki, jeansy, kapciobuty z hm, na to bluza i czapka bawełniana. Bez kocyka - ma katar wiec czapkę ma. Cytat:
![]() ![]() ![]() w sumie nie mam ani jednego zdjęcia ze spaceru - muszę dziś wziąsc aparat. Iza- skąd masz te rajtuzy w paski? :P
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-11-03 o 10:44 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4332 | ||
Zakorzenienie
|
Oh cudna Idalka
![]() NAJLEPSZEGO DLA OLIWIERKA ![]() Cytat:
![]() Hej ![]() Super mlody robi postepy ![]() ![]() chyba nic:P kasy brak:P a w grudniu w ogole wlasnej kasy nie bd miec:P Cytat:
![]() i DUZO SZCZECIA DLA LEOSIA ![]() U nas nocka w maire Lena obudizla sie o 3.30 zjadla i zasnela. Pozniej spala do 8.30. Rano wspinala sie po zaglowku lozka, ktory jest matalowy i znowu ma siniaka na policzku.... Teraz u nas leje jak w anglii chyba za nami pogoda przyszla
![]() |
#4333 |
Zakorzenienie
|
dalej nie wiem co z wózkiem typu parasolka albo innym ... kupujcie dziewczyny? może się jakieś wysprzedaże trafią pod koniec roku
#4334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4335 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Też jeszcze nie mam nic na oku. Na pewno chcę, żeby była lekka i zajmowała mało miejsca w aucie. Tajka ![]() ![]()
04.07.2009 r Powiedzieliśmy "TAK" 03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami ![]() url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url] Edytowane przez izunia233 Czas edycji: 2011-11-03 o 10:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4336 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale świetny kombinezon ma Idalka. my mamy welurkowy jeden ale już chyba za mały ![]() Cytat:
![]() też bym chciała jeszcze córeczkę ale do tego dłuuuuuuga droga jeszcze ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() lekki mam teraz w sumie - 7 kg - ale mało miejsca nie zajmuje:P
![]() |
#4338 |
Zakorzenienie
|
kurde przecyztalam opinie i sa slabe ... musze poszukac czegos innego :/ w tej cenie
#4339 | ||
Zakorzenienie
|
u mojej mieścinie jest taki sklep Tup Tup
i tam zawsze chodzę po rajstopki, bo są rewelacyjne, w ciekawe wzorki albo gładkie ![]() i do tego kosztują 6,9 albo 9,9 polecam wszystkim ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
ja chce kupić na wiosnę, chyba Quinyy Zapp xtra mówisz ze pod koniec roku bedą wyprzedaże ![]()
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-11-03 o 11:08 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4340 |
Zakorzenienie
|
Nic....zła żona
![]() izunia wszystkiego dobrego z okazji pół roczku ![]() Eirene wszystkiego dobrego z okazji 7 miesięcy ![]() kasiuni_a ano zmienny ten mój Leoś, dzisiaj już chciał płakać, zmęczony był bo go wybudziłam wychodząc na spacer. Ale pośpiewałam mu głupoty jakieś i zasnął ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4341 |
Zakorzenienie
|
mam nadzieję, że pod koniec albo z początkiem - w końcu stare kolory, kolekcje muszą sprzedac
![]() też sie nad nim zastanawiałam - ale trochę za duży jeszcze mi jest - tzn osobno koła i siedzisko - myślę nad spacerówką parasolką jednak - ale taką nieskrzypiąca - np maclaren. Może ktos na forum ma i się wypowie czy warto.
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-11-03 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4342 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, jestem mamusią marcową 2010, mamy na wątku Natalkę dla której zbieramy na operację, gdybyście zechciały pomóc i wziąć udział w charytatywnym rozdaniu dla Malutkiej byłabym wdzięczna
![]() szczegóły znajdziecie tutaj http://storybyferrou.blogspot.com/20...a-natalki.html z góry serdecznie dziękuję w imieniu swoim, Małej Natalki i jej Rodziców ![]()
#4343 | ||
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() ja sie ostatnio baardzo mało udzielam, ale totalny brak czasu tż ostatnio w domu jest gościem ![]() ![]() zdązyłam trochę doczytac, ale juz nie dam rady poodpisywac wszystkim, mały przedc chwilą usnął, wiec mam pewnie z 20 min. dla siebie ![]() gratuluję nowych ząbków ![]() pytałyscie o prezenty więc tż pod choinkę chyba kupię nowy portfel, stary juz ledwo zipie, macie moze jakies namiary na fajnych sprzedawców np. na allegro? w ogóle to portfel kupiłam mu chyba z rok temu na urodziny i juz sie rozsypał, ja nie wiem ile trzeba dac za portfel zeby wytrzymał z rok conajmniej, - za tamten dałam chyba ze 150zł w jakims drogim sklepie z portfelami, torebkami ![]() a Wiktorkowi myslałam zeby kupic Szczeniaczka Uczniaczka albo Garnuszek na Klocuszek alejeszcze trochę czasu do namysłu dziewczyny, które kupowały to kólko do nauki siedzenia, sprawdza sie to?? bo własnie sie zastanawiam czy nie kupic?? [QUO=izabelaa;30295690]U nas dzisiaj pogoda podobna do wczorajszej, słońce świeci, a termometr w cieniu pokazuję 13stopni, a poniżej fotka jak się ubieramy późnym południem i wieczorem, kiedy jedna temperatura szybko spada ![]() i jeszcze jedna fotka z wczoraj, już w czapce[/QUOTE] Cytat:
![]() u nas ostatnio po 15 st wiec ciepło Cytat:
no i głodomora sie obudziła, koniec czasu wolnego..
![]() |
#4344 |
Zakorzenienie
|
chyba bede musiala zrezygnowac z tego footmuff´a i parasolki i kupic za ta cene lepsza spacerowke, mzoe jedna z tych chociaz ta za 99 to dla mnie za drogo
http://www.mothercare.com/Silver-Cro...elated-tab-3-5 http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us...-Star(0087046))) http://www.mothercare.com/Maclaren-T...elated-tab-3-5 JUZ DZIALAJA LINKI:p
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-11-03 o 11:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4345 | ||
Wtajemniczenie
|
ktoś tu pisał że forum zamiera????
![]() hej, my po spacerku ale mała śpi w wózku przed domem - bo pogoda cudna dziś a ja sącze kawusie ![]() ja nic bo musiałabym kupic mu za jego własne pieniądze ![]() zrobię pyszną wigilię i swięta w naszym nowym domku ![]() Cytat:
![]() co do imprez to kochana rozumiem cię doskonale. nas teraz odwiedzają znajomi, przyjaciele rodzinka w naszym nowym domku co tydz muszę coć przygotować idzie zbankrutowac. tyle kasy zostawiamy w marketach a jak pomysle co bym małej za to kupiła to mnie ściska ![]() no ale te wizyty też są fajne więc coś za coś ![]() teraz w sobotę robimy dużą imprezę dla rodziny. załatwimy naraz 20 osób ![]() ![]() ![]() Cytat:
ja marzę o wypadzie do Ikei ale muszę nastukać sobie trochę kaski i wtedy pojadę ;-p izunia buziak dla Majeczki ![]() izabela ta fotka co Idalka wsytawia buźkę do słoneczka jest boska. tak jakby świadomie to zrobiła hehe, ujęcie super ![]() ![]() ja dziś małą ubrałam w body na długi, sweterek i kamizelkę, rajstopki i cieniutkie spodnie i czapeczkę bawełnianą i myślę że za ciepło ![]() teraz spi to jej nie ruszam. ciekawe czy nie wstanie zgrzana ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4346 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
montii a moze wcale nie bedzie raczkowal ![]() ja nie raczkowalam tylko od razu na nogi poszlam jak to moja mama mowi jak mialam niecale 9 miesiecy ![]()
![]() |
#4347 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() muszę się rozglądać powoli za tymi sankami, bo to już tylko miesiąc do mikołaja Cytat:
![]() u nas dziś słonecznie, ale w cieniu tylko 7 stopni i tak muszę się zastanowić nad tym naszym ubieraniem na dwór, bo co my w zimie zrobimy ![]() wg schematu tak, pół żótka co drugi dzień ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4348 |
Wtajemniczenie
|
my również na wiosnę będziemy kupować lżejszą spacerówkę. teraz będziemy jeździć przez zimę naszym 'kombajnem'
![]() teraz musimy kupić fotelik. może będą jakieś wyprzedaże. muszę obserwować ![]() maggol widzę że myslisz o tych samych zabawkach co ja. teraz znów iza wspomniała o pchaczu i siedzę i oglądam ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-11-03 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tego silver cross pop widzałam - ale stabilniejszy jednak Maclaren mi się wydaje i solidniejszy.
![]() |
#4350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:19.