|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4952 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Mateuszku
wszystkiego najlepszego w dniu urodzin ![]()
#4953 |
Zadomowienie
|
#4954 | |
Zakorzenienie
|
laczam się do ż
Cytat:
![]()
![]() |
#4955 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Madzia dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4956 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Rozeznanie
|
Dołączamy się z Mi do kolorowych życzeń urodzinowych
dla Mateuszka!!! ![]() ![]() ![]() Mi w nocy miała temperaturę. Nie wiem ile, bo termometr elektroniczny wskazywał 36 ale to raczej niemożliwe z tak gorącym ciałkiem, natomiast mierzenie zwykłym wiązałoby się w nocy z płaczem itd więc podałam tylko syrop. Dziś znów niecałe 38. Miejsce u lekarza dopiero w poniedziałek... ![]() asioczka - gdzie sie podziewałam??? A tu i tam... Czas teraz tak leci... Wieczorami jakoś pisać się nie chce... Nie wiem... konspiracja - no jesień w tym roku przechodzi samą siebie. Oby tak do marca ![]() Maria - no i masz rację. Nie przejmuj się. Za jakiś czas Twoja córka może przegonić tamte "genialne" dzieci w niejednej dziedzinie. ![]() kachula - też mi przeszło przez myśl, że będzie pewnie nowy wątek ale jakoś nie mogę wymyśleć nic jeśli chodzi o nazwę... No, może coś takiego: "Dwa latka już minęły a nasze matki wciąż nie wyginęły" ![]() ![]() No to pozdro ze skąpanych w słońcu ale wietrznych gór niewysokich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdrowka dla Mi ![]() aaaaaaaaa tak w ogole, to dolaczam do grona szczesliwych mamus zbuntowanych dwulatkow ![]() dzis w nocy mielismy pokaz, ze hej... Sandra obudzila sie z placzem i wola "mama tuli"... wiec poszlam, usiadlam przy niej, to zaczela mnie odpychac, w jeszcze wiekszy ryk i wola "mama papa"=mama idz sobie... za chwile wola "mleko"... tz przyniosl, podalam jej butelke, to znow w ryk "nie mleko" ![]() ![]() ale o zgrozo... jak dlugo to bedzie trwac??? ani przytulic, bo sie wyrywa, ani wytlumaczyc, bo histeria... masakra... ![]() w ciagu dnia tez czasem sie takie akcje "wszystko na nie" zdarzaja, ale wtedy odwracam jej uwage... ale w nocy... hmmm ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- a co do nowego tytulu... "bunt dwulatka pelna para, lecz mamuski rade daja" ![]()
![]() |
#4959 | |||
Zadomowienie
|
heloł
![]() chyba moje dziecie coś wylało mi na komputer, bo spacja mi się przykleja po kliknięciu ![]() MATI - sto lat sto lat ![]() ![]() U nas z mówieniem też jesteśmy polu, choć Olka nauczyła się mówić GUMA ![]() Cytat:
![]() Olka wczoraj wieczorem dostała pierwszą dawkę i dziś rano jak zrobiła kupkę, to cała do kąpania. I mamy właśnie Augmentin ![]() Osłonowo dajemy Dicoflor Cytat:
![]() ![]() ![]() A przepis może do książki lub do klubu, żeby nam nie umknął, plissss Cytat:
![]() ![]() Olka mi właśnie usnęła, więc zabieram się pisanie pracy, bo czas leci, a ja jeszcze nic promotorowi nie wysłałam. miłego dnia i zdrówka dla wszystkich chorowitków |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4960 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie wiem czy to bedzie sie jeszcze do mnie niedlugo odnosic, bo dziecie moje mnie wykancza...padam doslownie na twarz... ![]() ![]() Cytat:
Czuj sie jak w domu... ![]() Nowy tytul? Moze cos jak... - "Teraz czas na bunt dwulatka, ale znajdzie sie sposob na naszego gagatka" - to wersja optymistyczna, bo ja sposobu poki co nie znalazlam.. A moze cos takiego?: - "Nasze dwulatki sie buntuja i cierpliwosc mamus co chwile testuja"... ![]() Tak w ogole to czesc ![]() ![]() André dzisiaj w przedszkolu znalazl "walizke lekarza" i zalozyl sobie stetoskop na szyje, takie niebiesko-zolte okulary na nos, wzial termometr i strzykawke w reke i chodzil i wszystkich badal, mierzyl temp. i robil zastrzyki... ![]() ![]() Ciekawe jest to, skad on wiedzial co i jak sie robi...przeciez u lakarza nie jestesmy zbyt czesto... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-11-03 o 13:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze bedziecie miec za jakis czas medyka w domu ![]()
![]() |
#4962 |
Zakorzenienie
|
![]() A to niedobrze? ![]()
#4963 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Wszystkiego naj najlepszego dla Mateuszka ![]() ![]() ![]() Gucia nie zazdroszcze scen nocnych ![]() ![]() Jesli chodzi o mówienie to moja poszła z postepem bardzo do przodu duzo mówi, łaczy w zdania dogada sie juz ze wszytskim z nia ![]()
#4964 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, NAJSŁODSZEGO I WSPANIŁEGO DLA MATIEGO Z OKAzJI JEGO 2 URODZIN ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Widzisz, o takiej sytuacji mówiłam jak szukałam termometru, ja tam lubię wiedzieć jak sprawy wyglądają... Nie za długo do poniedziałku? Jak dzisiaj Mi? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Podoba mi się tytuł ![]() Cytat:
![]() Ja właśnie też zapisuję. ok, wkleję ![]() Cytat:
![]() No u nas tak ostro (jeszcze? ![]() Owszem zdarzają się występy w stylu Sandry, ale to sporadycznie. Do gorszych przypadków zaliczam poranną awanturę żebym szła w czerwonych butach do pracy... ![]() A dzisiaj na spacerze dowiedziałam sie, że mam jeździć - uwaga - TIREM - i co? Musialam się zgodzić, że w najbliższym czasie wypożyczymy tira dla mamusi ![]()
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-11-03 o 13:28 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4965 | |
Zakorzenienie
|
no wlasnie dobrze
![]() niech podaza za instynktem ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4966 |
Zakorzenienie
|
Mateuszku sto latek!!!
![]() ![]() Guciu Twój pomysł na tutuł nastę[pnej części najbardziej mi się podoba ![]() Bunt 2 latka... ech koszmar jakiś. |
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Zadomowienie
|
Dwulatki sie buntuja, ale mamuski nie ustepuja
![]() Konspi, Ty to masz wesolo ![]()
#4968 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i tytuł - extra!!!! Cytat:
![]() ![]() tytuł Guci jest trafniejszy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4969 |
Zadomowienie
|
konspi tak dzwoniłam do lekarza i powiedziała mi żeby dać jej jeszcze dzisiaj i zobaczyć, jeżeli dalej będzie mieć biegunke odstawić. Odziwo dziś te kupki nie są aż takie rzadkie jak wczoraj, ale zielone i śmierdzące. Jutro idziemy do kontroli. Kinia ma dalej kaszel choć już mniejszy, ale dalej siedzi jej katar i to jest tak gęsty że nie nawet frida nie pomaga. Przeszkadza jej bardzo w piciu i jedzeniu.
Mnie się kilka tytułów podoba ![]() elank wczoraj zrobiła z 5 razy do pampka ale dziś już lepiej choć tak jak pisałam są okropnie zieloneee ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4970 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
padłam ![]() ![]() ![]() dobre - Grzes nie ma takich pomysłów w stosunku do innych - czasem tylko coś musi byc tak jak chce ale generalnie nie ingeruje w nasz wygląd itp ale on to co innego - ja nawet rekawków od bluzki do mycia raczek nie moge podwinąć bo sie wkurza, a nogawka od spodni jak się podwinie - o matko kochana to normalnie cyrk Iza w domu - gorączka i czerwone gardło - byłam u laryngologa i uszy OK nos tez ale glut na gardle dalej, a gardło wirusowe - bez antybiotyku zobacyzmy co sie z tym bedzie działo tylko jak to wirus to teraz czekam i obserwuję Grzesia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
Zadomowienie
|
ta wy o buncie.... u nas też porażka totalna i jeszcze spać w południe nie chce
![]() nawet mi sie pisać nie chce ![]()
#4972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fakt, ze ostatnio jest koszmar, ale to tez przez te wszystkie chorobska... i a propos chorob... tz mi sie rozlozyl ![]() ![]()
![]() |
#4973 |
Zakorzenienie
|
Dla Matika z okazji drugich urodzin dużo, dużo zdrówka
![]() Samych słonecznych dni, dużo powodów do śmiechu i żeby Mamusi słuchał ![]() Poszłam dzisiaj po robocie do lekarza, bo straszną mam chrypkę, od tego ![]() ![]() Jakoś przeżyłam te 4 godziny, ale nic nie pamiętam ![]() Konspi ależ ten Twój Król Staś jest mądry ![]() I już ma poczucie humoru, to dobrze wróży na przyszłość ![]() Madziu mój też sobie cięgle poprawia nogawki, jak mu się podwiną ![]() Co do nowego żłoba, to jest ok. Troszkę płacze rano, ale potem podobno jest już dobrze. Jutro mają jakieś przedstawienie "Kot Filon" ![]() A od grudnia zapisuję go na angielski ![]() I troszkę się rozkręca z mówieniem, coraz więcej słów mu się wyrywa, co chwilkę coś mi pokazuje, a ja muszę mu mówić jak to się nazywa. Ale do Stasia to mu daleko ![]()
![]() |
#4974 |
Zadomowienie
|
u nas narazie nie ma tak źle z buntem, oczywiscie miewa jakies swoje spory ale da sie przezyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4975 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Następna zgnębiona? ![]() O, na nudę narzekać nie mogę z pewnością ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja zajrzałam, bo szukam właśnie coś na listę prezentów dla rodzinki. Tarasiu, a co do kremów do tortów, ten chałwowy, dobry ma ten krem, nie czuć było tego masła w środku? Ela, a miałam pytać na jaki to kurs/studia się zapisałaś? ![]() No i zważywszy na to co ostatnio dzieje, chęci i zaangażowanie ![]() "Maluchy w drugi rok wkraczają, mamuśki z wątkiem się rozstają, bo czasu nie mają" ![]()
![]() |
#4976 |
Zakorzenienie
|
Konspi bardzo... Jeszcze jeden wybuch jakiś w miejscu publicznym, a zapakuje go w dywan i wrzuce do dołu z kanalizacją:P
Ma dni na anioła, a bywaja takie dni, że nie jestem w stanie z nim wytrzymać. Mam ochote wyjśc i go zostawić... Dzisiaj był aniołem, grabił ze mną, słuchał, sprzątał zabawki...Jutro jedziemy do abbci i nie wiem czy będzie dzień na diabełka czy aniołka:P Brombi ja rządam Twej fotki! Włosy zdarzą Ci odrosnąć nim się pochwalisz fryzurą:P |
![]() ![]() |
![]() |
#4977 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co pomyślałam? Że teraz Tobie będziemy gratulować ![]() no, kuruj się... Cytat:
![]() Co dzień nas zaskakuje... To po mamusi ![]() ![]() ![]() Kot "Filon"? ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4978 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziekujemy bardzo kochane za zyczonka dla mojego dwulatka ![]() ![]() ![]() A ja bym dała propozycje tytułu-zbuntowane dwulatki i ich zdesperowane matki ![]() ![]() ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4979 | |
Zadomowienie
|
heloł
![]() Byłam dziś na ciuch-change i kilka fajnych rzeczy upolowałam ![]() Cytat:
nie podoba mi się tytuł ![]() A i ja miałam się pytać, byłaś na świadomej mamie?? Brombi- zdrówka!! na angielski?! ho ho ho! ja poczekam aż Olka zacznie po polsku gadać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4980 | |||
Zakorzenienie
|
Mnie się osobiście ten tytuł najbardziej podoba, bo krótki a treściwy
![]() Ale reszta też fajna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No właśnie, Filon a nie Filemon, tak czy siak "darłam kota" z tego tytułu ![]() Cytat:
![]() Wiesz, ja też zaznaczyłam, że Młody nawet po polsku nie bardzo mówi, ale te zajęcia są raz na jakiś czas i to raczej w formie zabaw i piosenek, więc chodzi raczej o osłuchanie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.