Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-03, 13:29   #4381
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
a widzisz a ja głupia nawet nie podziękowalam!
: dziekuje-kwiatek:

w co sie ubrać na komunię ? Jestem jeszcze młoda więc .. nie wiem ?
Może być coś takiego http://moda.allegro.pl/lipmar-olowko...889879328.html ta zielona ?
Nie mam pomysłu wogóle , a nie chce wydawać na coś kasy dużo, a to wydaje mi się takie uniwersalne

no fajna ta sukienka Malgos....mnie sie podoba fuksja....co nie znaczy,ze zielona jest brzydka ....
Stary 2011-11-03, 13:35   #4382
kaileight
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Dzień dobry!

przepraszam że tak z doskoku, czytuję Was, ale nie starcza mi już czasu na pisanie :/

Już prawie 9 tyg nam stuknęło ale zaczęły się problemy z brzuszkiem Synek nadal karmiony jest piersią tylko i wyłącznie, ładnie waga przyrasta średnio 300 gr na tydzień, ale ma duże zaparcia. Masuję go, kładę na brzuszku, robimy ciepłe kąpiele ale niewiele to pomaga. Idziemy do lekarza zapytać, ale może znacie jeszcze jakieś "domowe metody"?
Stary 2011-11-03, 13:36   #4383
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
dziewczynki ja tak na chwilunie z prośbą i link do zamówienia kropelek sab simplex, bo znaleźć nie mogę

http://www.sabsimplex.pl/

Stary 2011-11-03, 13:41   #4384
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 13:49   #4385
acelinka
Zakorzenienie

hej kochane moje !!!

ja od soboty jestem bez neta do tego nie umiem się dodzwonić do tej firmy, po prostu tragedia.

Ale u nas wszystko ok, mam nadzieję, że szybko cywilizacja do mnie wróci i wróce do Was

Buziaczki dla Was i maluszków!
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 13:51   #4386
MoniaZ82
Wtajemniczenie

dziewczyny wiecie moze ile mozna trzymac te krople sabsimplex otwarte??
Stary 2011-11-03, 14:17   #4387
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
hej kochane moje !!!

ja od soboty jestem bez neta do tego nie umiem się dodzwonić do tej firmy, po prostu tragedia.

Ale u nas wszystko ok, mam nadzieję, że szybko cywilizacja do mnie wróci i wróce do Was

Ojjj, to znak że trzeba wziąć się za pisanie Chyba że już po?

Wracaj szybko

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-03, 14:34   #4388
gerda
Zadomowienie

Ancia z zalaczniku kozaczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC14228.jpg (7,9 KB, 20 załadowań)

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 14:36   #4389
danika
Zakorzenienie

hej

u nas dzis była kumpela i kumpel i dopiero pojechali koło drugiej mała jak zwykle pokazowo grzeczna była
teraz zjadła 2 cyce poprawiła 40 ml odciągnietego i probuje spac ale wybudza mi sie co 5 min

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
U nas te uśmiechy są już chyba bardziej świadome, tzn uśmiecha się jak się nad nim pochylam,jak go zaczepiam,ale nie zawsze. Czasem się na coś zapatrzy i też się śmieje.

ale fajnie

Śmietana tylko na wierzchu, reszta prawie jak woda.

U mnie leci max 10 minut. Ale spróbuję tej metody, ciekawe czy coś da.
mam tak samo

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Dziękuję Nocka nie najlepsza, wszystko mnie bolało, ale teraz już coraz lepiej jest

U nas uśmiechy też już świadome, ostatnio jak wróciłam ze szkoły i Szymon przywitał mnie takim radosnym uśmiechem, to o mało się nie rozpłakałam
ale cie biedaku dopadło...zdrówka życzę

a za usmiechy

Cytat:
Chociaz polozna mi radzila aby sciagac 10 min z jednej piersi potem z drugiej i jeszcze raz. Tak zeby bylo po 20 min no i co 2 godz.
I tyle w tym temacie. I pewnie nikt nie przeczyta no chyba ze bedzie tu max 2 os
to nic lezymy dalej.
Bordana, Cotka sliczne Wasze maluszki
20 min z jednej - to 40 min sciagania, masakra...
a co do czytania tez nie zakumałam

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Wczoraj po karmieniu próbowałam metody 7-5-3 i ściągnęłam sobie marne 20ml. Chyba muszę to częściej robić bo moja laktacja wygląda na lekko obumarłą.
ja po karmieniu to max 30 sciagne...to chyba normalne ze juz tam niewiele jest jak młode zje

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
Moje słoneczko wczoraj skonczyło swój 1 miesiac
jak ten czas leci

u nas jutro ta pierwsza miesięcznica

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
A ja mlodego wystroiłam- pediatra ma przyjść- i wlasnie karmimy się i czuje ze na brzuchu zrobiło mi się ciepło siurek jeden noooo
milo z jego strony chciał mame ogrzać
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 15:05   #4390
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

witam, teraz już nadrobiłam i kropelki sab simpelx zamówiłam

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Ancia ogólnie karmiłam piersia ale mój mały sie nei najada , albo mam za mało pokarmu albo jakis mało tresciwy i nik mi nie wmówi ze to nie możliwe, wszystkie te mity ze im dziecko czesciej przystawiane to wiecej sie produkuje itd to dla mnie mit, mały czasem cały dzien ciumkał sobie piers i nic nie zadziałało, piłam po 3 herbaty na laktacje, po 3 litry wody i pupa mały ewidentnie nie dojadał i budził sie nerwowy i z krzykiem a jak mu podałam mm to sie najadł i spał jak aniołek , wiec doszlismy z meżem do wniosku ze bedziemy dokarmiac, ja cyca daje bo lubie i dopóki cos tam leci to chce zeby ciumkał, dzis postanowiłam laktatorem zobaczyc ile mi sie uda sciagnac i od 16 no 18 naprodukowało sie az 70 ml mały wstał zjadł to i dalej chciał, wiec dałam mu jeszcze troche mm
brawo za podejście

Cytat:
A ja mlodego wystroiłam- pediatra ma przyjść- i wlasnie karmimy się i czuje ze na brzuchu zrobiło mi się ciepło siurek jeden noooo
, ja do swojej zawsze mówię "Agatko, jak sie ubranko nie podoba powiedz Mamusi, a nie zasikujesz"

Cytat:
Muszę po prostu wrócić do białych pampow, te zielone to jakas beznadzieja!
nam przeciekały zielone pampki, dady nr 2, rossmanowskie 2 są OKI

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Witam Was!
I od razu się pożalę. Od 7 przebywalam w poradni lakt., bo w nocy odkryłam guzek na lewej piersi. Dziś i tak mialam jechać skontrolować drugą pierś po zapaleniu i okazalo się, że jedna wyzdrowiala, a w drugiej przytkal się kanalik mleczny. Normalnie w nocy się załamalam. Mam rozgrzewać pierś przed karmieniem (kładę gazik z ciepłą oliwą), a pomiędzy karmieniami altacet w żelu a na to kapucha. Na noc altacet i szalwia. Do tego ibuprofen co 6 godz. Piszę, choć mam nadzieję, że się Wam nie przyda. Czy to się kiedyś skończy??? Jak tak dalej pójdzie, to niedługo zamieszkam w tej poradni (pomysl Cotki)

Do wiadomości mam karmiących: nie jeść masla, żółtego sera, smalcu i innych tłuszczów zwierzęcych. One mogą spowodować przytkanie kanalika. Za to dużo ryb i salatek z oliwą z oliwek. Mleko i biały ser można.

Zdecydowalam się na szczepionkę 6w1 i pneumokoki 13 szczepową. Nie podam na rotawirusa, bo młody ciągle ulewa (nie stać mnie na to aby 300 zl zetrzec szmatą z podłogi), poza tym konsultowałam się ze swoją znajomą pediatrą i zupełnie prywatnie powiedziala co następuje: nie odradza szcz. na rota, ale to szczepienie nie gwarantuje ze dziecko nie zachoruje, a jeżeli ktoś ma dylemat rota czy pneumo to zdecydowanie pneumo, bo przez to się umiera. Natomiast jezeli kogos stać na wszystko, to nie ma sprawy. Ona swojej malej córeczki nie szczepiła na rota i ja zrobię tak samo.
o matko, nieźle z tą poradnią, że od 7ej tam jesteś, ale współczuje problemów piersiowych, oby było lepiej

my też szczepienie 6w1+pneumokoki i to darmowe jaki ostatni załapaliśmy się do programu klinicznego i dlatego za freee. ale się cieszę, no ale naczytałam się o powikłaniach po szczepionkach i to takie błędne koło

Cytat:

hahaha, ja wczoraj rozmawialam przez telefon z małżem, Leoś był w rożku na moich rękach i jak poszła kupa, to przeciekło przez te wszystkie warstwy. Ale bylo mycia...

A mi te biale nie podeszły, ta siateczka przyklejala się do pupy i jak ją odrywalam to miałam wrażenie, że uszkadzam naskórek |L. Wolę zielone. Za to Huggeisy przeciekają prawie za każdym razem jak założymy. To już dada są dużo lepsze. Of kors IMHO.

co znaczy podkreślone, wytłumacz blondynce

Cytat:
Też mam taką nadzieję
Nie byłam bo po kroplach przestało boleć - wszystko z zatok, pół głowy mnie boli

Przyszła moja przesyłka A tu fotka jak bardzo podoba się Szymkowi
skąd znam ten błogi wyraz twarzy, u nas własnie to samo jest cudny Szymek

Cytat:
Jakoś czytam czytam i nie umiem się wbić
co do przesiąkania to powiem tak, rozmiar większe pieluchy w moim wypadku 3 okazały się strzałem w dziesiatkę, mnie wylanych kup i przesikiwań.

Kiedyś podczytywałam mamuśki nie pamietam z którego miesiąca, radziły "chopakom" w trakcia zakładania pieluchy siurka kierować w dół. Faktycznie on się raz zawinie w górę jak i w dół. No i mnie przesiąkniętych pieluszek!

Wspólczuję przejśc z cyckami Caltei jakiś koszmar

Jestem w takcie testowania pieluszek z Rossmana, nawet nie złe są, jakieś takie przyjaźniejsze jak Dady wg mnie

Chrzciny załatwione , menu z 3 dań ciepłych , 10 przystawek zimnych, napoje bez ograniczeń i owoce za 80zł do negocjacji zależy ile gości będzie.

Jakoś humoru dziś nie mam , niby się wyspałam
u nas babydreamy jak najbardziej okej, na pewno mniej śmierdzą po otwarciu paczki od dada. cenowo też oki 84 za ok 29,8, nie przemiekły ani razu, a chłonne są.

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 15:13   #4391
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę po prostu wrócić do białych pampow, te zielone to jakas beznadzieja!
u mnie tak samo!! Zielone przeciekały, aż po same paszki

Cytat:
Maruda od kilku dni, bo wcześniej to nie mogę narzekać. A najlepiej to mu jest na spacerze. Śmieję się, że wystarczy mu ubrać czapkę, a on już przysypia
hihih u nas podobnie
i dużo zdrówka Kochana
za 6 tyg dla Leosia

Cytat:
w co sie ubrać na komunię ? Jestem jeszcze młoda więc .. nie wiem ?
Może być coś takiego http://moda.allegro.pl/lipmar-olowko...889879328.html ta zielona ?
Nie mam pomysłu wogóle , a nie chce wydawać na coś kasy dużo, a to wydaje mi się takie uniwersalne
b. ładna sukienka i cena przystępna. Mi podoba się biała

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
:ale może znacie jeszcze jakieś "domowe metody"?
masuje brzuszek, podkurczam nóżki do brzuszka, sama jem espumisan pije koper włoski

Cytat:
data ważności powinna być na opakowaniu

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 15:15   #4392
bruma
Rozeznanie

Cytat:
chciałam 7-5-3 , ale jak pomysle ze musiałabym siedziec 30 minut przy laktatorze to masakra
No właśnie ja tak siedzę zazwyczaj 2 razy dziennie.

Cytat:
Bruma u nas też był konflikt i grup krwi i tych odczynników Rh, mały ma krew po tacie i musiałam w 3 chyba dobie po porodzie dostać immunoglobinę (czy jakoś tak), by w kolejnej ciąży już nie mieć z tym problemów. Do tego w ciąży miałam badane coś pod kątem tego konfliktu chyba 3 razy (jakieś badanie krwi).
Ale z żółtaczką nic nie wiem, u nas nie było.
No u nas chodził przede wszystkim o konflikt grupy krwi a nie serologiczny. Ja i Tż mamy Rh dodatnie. Mówili jeszcze coś takiego, że gdyby Błażej odziedziczył grupę krwi po mnie to było by lepiej

Cytat:
Hejka Cudna pogoda się zapowiada
U nas też była cudna pogoda co spożytkowaliśmy spacerkiem ale niestety tylko godzinkę, bo mopsik zaczął marudzić i musieliśmy wrócić do domku

Cytat:
Przyszła moja przesyłka A tu fotka jak bardzo podoba się Szymkowi
Ale extra Ja też się zastanawiam nad leżaczkiem
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 15:19   #4393
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
, ja do swojej zawsze mówię "Agatko, jak sie ubranko nie podoba powiedz Mamusi, a nie zasikujesz"

słodko

co znaczy podkreślone, wytłumacz blondynce

u nas babydreamy jak najbardziej okej, na pewno mniej śmierdzą po otwarciu paczki od dada. cenowo też oki 84 za ok 29,8, nie przemiekły ani razu, a chłonne są.
IMHO - in my humble opinion czyli moim skromnym zdaniem - powinien byc polski skrót: MSZ

my tez lubimy rosmanowe pieluszki
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 15:20   #4394
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
No właśnie też jestem ciekawa, bo mi koleżanka podeśle otwarte od jakiegoś czasu krople - używała je dla córki, data ważności jest 05.2012
Ale wiem, że niektóre leki w zawiesinach, kroplach trzeba szybciej zużywać, np na Bobticu mam napisane - "rozpoczęte opakowanie należy zużyć w ciągu 2 m-cy"

Na szczęście będę miała też nowe saby, bo koleżanki z innego forum mąż jest w Niemczech i mi kupił i ona mi prześle jutro - taniej wychodzi niż przez stronę tą

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 15:22   #4395
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
No właśnie ja tak siedzę zazwyczaj 2 razy dziennie.

No u nas chodził przede wszystkim o konflikt grupy krwi a nie serologiczny. Ja i Tż mamy Rh dodatnie. Mówili jeszcze coś takiego, że gdyby Błażej odziedziczył grupę krwi po mnie to było by lepiej

U nas też była cudna pogoda co spożytkowaliśmy spacerkiem ale niestety tylko godzinkę, bo mopsik zaczął marudzić i musieliśmy wrócić do domku

Ale extra Ja też się zastanawiam nad leżaczkiem
A to dlatego,że chcesz zwiększyć laktacje? Działa?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 15:22   #4396
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Co do pieluszek
u młodego stosujemy non stop DADY , teraz rozmiar 2, ale trzeba niedługo będzie zmienić na 3 już
U starszego DADY + Babydreamy na noc, bo dady nam kilka razy przeciekły

Stary 2011-11-03, 15:22   #4397
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
b. ładna sukienka i cena przystępna. Mi podoba się biała
biała by była w sam raz na tą okazję mhmmmmmmm
jeszcze jakieś majtasy wyszczuplające mi do tego potrzeba

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 15:22   #4398
Ellabailasola
Raczkowanie

Hej dziewczyny

Dzieki za dobre slowa odnosnie bioderek i stopek Malutkiej
I za rady dot. odciagania... Widze, ze temat popularny ostatnio
Wczoraj udalo mi sie 70ml sciagnac, WOW. I to w ciagu dnia jakies 40 ml na raty i w nocy reszte. Tak sobie pomyslalam - zeby sie w ogole oplacalo np. Zamrozic to taka porcje 70 ml przynajmniej...
Oj, ciezka walka

Heh, a teraz po karmieniu Mala spie, ja ciepla ciepla herbatke i dawaj laktator...i..? Odczekalam pol godziny po karmieniu i z obu cyckow po 10 min kazdy sciagnelam tyle, ze nawet dna nie zakrylo
Wsciec sie mozna.

Sorry, ze taka monotematyczna jestem

P.S. Fotki usmieszkow dzieciaczkow cudne!! Mnie sie jeszcze nie udalo ustrzelic...
Stary 2011-11-03, 15:24   #4399
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
my tez lubimy rosmanowe pieluszki
myslałam że tylko ja w nie zainwestowałam
mały dostał ostatnio od wujka stówkę i cała poszła w rosmanowskie pieluchy zapas mamy a co

25.08.2011

Stary 2011-11-03, 15:26   #4400
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

data ważności powinna być na opakowaniu

Agus wiem tylko leki, ktore sa otwarte maja inna date spozycia....
Stary 2011-11-03, 15:27   #4401
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
myslałam że tylko ja w nie zainwestowałam
mały dostał ostatnio od wujka stówkę i cała poszła w rosmanowskie pieluchy zapas mamy a co
U nas pieluchy ostatnio sponsorują teściowie - zaraz po porodzie przywieźli 3 opakowania Dad + zgrzewkę mleka Bebiko (12sztuk, a zostało nam 2 opakowania, bo przeszliśmy na Pepti, jakby któraś była zainteresowana to na PW), teraz znów 2 opakowania pieluch, więc przynajmniej w tym temacie mamy luz

Stary 2011-11-03, 15:27   #4402
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
hej kochane moje !!!

Stary 2011-11-03, 15:34   #4403
anciaahk
kosmitka

Zanim Was nadrobię to mam pytanko - pierzecie jeszcze nowe rzeczy przed założeniem? Chodzi mi np. o kurtki itp. Mam strój na chrzest i mama mówi, żeby nie prać. I nie wiem.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 15:38   #4404
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Zanim Was nadrobię to mam pytanko - pierzecie jeszcze nowe rzeczy przed założeniem? Chodzi mi np. o kurtki itp. Mam strój na chrzest i mama mówi, żeby nie prać. I nie wiem.

ja piore tylko te ubranka ktore bezposrednio dotykaja cialka....
Stary 2011-11-03, 15:39   #4405
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
biała by była w sam raz na tą okazję mhmmmmmmm
jeszcze jakieś majtasy wyszczuplające mi do tego potrzeba
a kiedy ta impreza???

Cytat:
piorę, pokaż wdzianko

Stary 2011-11-03, 15:41   #4406
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
te którą nie dotykają bezpośrednio ciała to nie

poka poka

Cytat:
a kiedy ta impreza???
za dwa tygodnie

25.08.2011

Stary 2011-11-03, 15:42   #4407
gerda
Zadomowienie

Cytat:

ja tego nie pralam, bo było w takiej folii i nie zakładałam na gołe ciałko

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 15:43   #4408
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Mi mama też mówiła żeby nowych rzeczy nie prać ale ja póki co piorę bo je też ludzie różni dotykali

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 15:56   #4409
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
za dwa tygodnie
a to na chrzciny czy na komunię?? <bo albo ja źle przeczytałam, albo Ty źle napisałaś>
A co z karmieniem? Bo sukienka super, ale jak Staś dostanie się d bufetu?

Stary 2011-11-03, 15:56   #4410
19natka88
Zakorzenienie

Po dwóch godzinach walki z cycami mały dostał flachę i wtrąbił 100ml mm Ja nie wiem co się dzieje no

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
jaki juz duzy przystojniak i jaki zadowolony z nowego nabytku

Cytat:
Oj tak, czytam Natko i o piersiach i o uszach (koniecznie idź do lekarza).
A Synuś widać zadowolony z nowego nabytku.
Do mnie wreszcie dotarł leżaczek, ale mój młody nie zachwycił się nim. No cóż będziemy próbować.
Pójdę Oby to zadowolenie trwało jak najdłużej

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
dzień dobry ale u nas dziś słoneczny dzionek poczekam aż mały się obudzi, dam cyca i śmigamy na spacerek
a wogóle to duży palec u stópki mu spuchł i zrobil się czerwony, to chyba mu się cos z paznokciem dzieje i leci troszkę ropy dzwoniłam do położnej i kazała spirytusem na waciku wyciągać tą ropę i maścią smarować. Oby mu to szybko przeszło.

Oj współczuje problemów z paluszkiem

oj biedna współczuję, oby szybko przeszło

jak słodko śpi i jaki duży

Cytat:
Szymek taki ładniutki, że w buraczku też byłoby mu do twarzy

Oj tak zapalenie ucha wewn. to ból niesamowity, ale jeszcze gorszy jest przy zapaleniu ucha zewn. To już jakaś masakra.
Archi a gdzie można obejrzeć Piotrusia? Idę na K. póki L. drzemie.

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Natka, nie wyprzesz się synka
Haha buraczku - nie widziałam tego Nie mam zamiaru się wypierać

Cytat:
O matko. Oby tak i mojemu się spodobał leżaczek który do nas jedzie
A jaki on śliczniutki Usta roku
Usta ma po rodzicach Spodoba sie Filipkowi

Cytat:
Natka ale sliczny Twoj Szymus....
Musze sie postarac kiedys o synka...
A ja zaczynam myśleć o dziewczynce jak te wasze córy widzę

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
hej hej

a my pospałyśmy długo...pogoda do bani to nic tylko spać. mała coraz ładniej śpi w nocy. praktycznie wstaje tylko między 4-5 i potem rano koło 7 .. no i potem różnie. dziś pogadała godzinę i poszłyśmy spać w u mnie w łóżku do 10 jej własny pokój i łóżeczko jej służą

a teraz..usnęła w swoim łóżeczku...i śpi ... aż w szoku jestem..czyli dzien też zaczynam jej przestawiać od dziś by spała u siebie

Współczuję brzydkiej pogody, u nas cudna złota jesień

dużo zdrówka kochana

a Szymuś cudny
Dziękuję

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości