|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
32 | 66,67% |
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
1 | 2,08% |
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
1 | 2,08% |
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
10 | 20,83% |
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
6 | 12,50% |
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
0 | 0% |
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
3 | 6,25% |
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
10 | 20,83% |
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
6 | 12,50% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zmykam spać bo fatalnie się czuję przez te cholerne uszy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4322 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
raz zjadła 90 aż się zdziwiłam, a po chwili ze 30 było na mnie ![]() Tempo ściągania też masz niezłe. a u mnie wcale tak źle nie leci. ale robię przerwy na masaż i dlatego trochę się schodzi a jada dość regularnie co 3h
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje ![]() ![]() Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-11-02 o 21:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4323 |
Zakorzenienie
|
Ancia ogólnie karmiłam piersia ale mój mały sie nei najada , albo mam za mało pokarmu albo jakis mało tresciwy i nik mi nie wmówi ze to nie możliwe, wszystkie te mity ze im dziecko czesciej przystawiane to wiecej sie produkuje itd to dla mnie mit, mały czasem cały dzien ciumkał sobie piers i nic nie zadziałało, piłam po 3 herbaty na laktacje, po 3 litry wody i pupa mały ewidentnie nie dojadał i budził sie nerwowy i z krzykiem a jak mu podałam mm to sie najadł i spał jak aniołek , wiec doszlismy z meżem do wniosku ze bedziemy dokarmiac, ja cyca daje bo lubie i dopóki cos tam leci to chce zeby ciumkał, dzis postanowiłam laktatorem zobaczyc ile mi sie uda sciagnac i od 16 no 18 naprodukowało sie az 70 ml mały wstał zjadł to i dalej chciał, wiec dałam mu jeszcze troche mm
|
![]() ![]() |
![]() |
#4324 |
kosmitka
|
Aa2 fajne masz podejście do karmienia, brawa za to. Najwazniejsze, żeby Marcelek był najedzony i szczęśliwy! Zwłaszcza, że to duży chłopak i dużo na pewno potrzebuje.
Natko zdrówka! A ja zmykam, bo padam na nos, kolorowych mamusie.
![]() |
#4325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I dziękuję za miłe slowa co do uśmieszku ![]() Ancia- mi tę metodę polecali na polepszenie laktacji. Nie wiedziałam, że można wyciągnąć w ten sposób więcej. Czyli jak to? Nie leci i nagle zaczyna? Bo u mnie ściąga się ok 2 minuty a potem sucho. I po kolejnej minucie zniechęcam się i poddaję. A co do pokarmu to on cały robi się jak śmietana czy tykko ta wierzchnia warstwa? Bo u mnie tylko taki pasek na wierzchu, reszta wodnista. Chyba zaraz usiądę, ale |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4326 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do stópek, to nasz też miał tą wadę, dzieci czasami się z tym rodza, zależy jak sie w brzuszku ułożą. Ale nasz miał tylko tak delikatnie i położna ostatnio mi powiedziała, że trochę w szpitalu przesadzili i nie jest w cale tak źle. Ale też mieliśmy go masować Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4327 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ł ![/QUOTE] Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mój mały spi od 21ej, ciekawe czy da mamie troszkę pospać czy sie zaraz wybudzi ![]() zmykam kolorowych
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4328 | |
kosmitka
|
Cytat:
Śmietana tylko na wierzchu, reszta prawie jak woda. U mnie leci max 10 minut. Ale spróbuję tej metody, ciekawe czy coś da. ---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- I nikogo na dyżurze nocnym nie było?? U nas Franuś dał pospać, wstał ok 1, 4 i teraz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4329 | ||
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A śmietanka tylko na górze się robi ![]() U nas uśmiechy też już świadome, ostatnio jak wróciłam ze szkoły i Szymon przywitał mnie takim radosnym uśmiechem, to o mało się nie rozpłakałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4330 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ![]() I tyle w tym temacie. I pewnie nikt nie przeczyta no chyba ze bedzie tu max 2 os ![]() to nic lezymy dalej. Bordana, Cotka sliczne Wasze maluszki ![]()
#4331 |
kosmitka
|
Natka jak jeździsz do szkoły to ściągasz pokarm? Ile i ile wcześniej? Czy dokarmiasz mm?
Dobrze, że zdrówkiem już lepiej. Monia czemu 2 osoby to przeczytają? Bo nie złapałam o co cho.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4332 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj po karmieniu próbowałam metody 7-5-3 i ściągnęłam sobie marne 20ml. Chyba muszę to częściej robić bo moja laktacja wygląda na lekko obumarłą.
Idę prasować póki mały pod ojcowskim ramieniem. Co prawda mieli spać obaj a tu sam tż chrapie a mały rozgląda się dookoła. ![]() A co do uśmiechów to jednak świadome są ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-11-03 o 08:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też tak mam, że czasem leci czasem nie. Robię przerwę na 2-3 minuty, masuje pierś. Próbuje jeszcze raz ściągać. Czasem ma niezłe tempo, a czasem nici z kapania mimo iż pierś nadal pełna. http://www.edziecko.pl/szkolakarmien...e_pokarmu.html
![]() |
#4334 |
Zadomowienie
|
co do karmienia to ja tez chyba wysycham
![]() ![]() ![]() do dziewczyn ktore chodza do szkoły kiedy sciagacie pokarm?? rano przed szkoła i co jesli w czasie zajec wasze syski zrobia sie pełne?? ja musze w weekend do szkoły jechac i troche sie tego obawiam ![]() ![]() wczoraj była u nas znajoma z synkiem 4 miesiecznym juz taki duzy, Kamilka przy nim taka kruszynka ![]() ![]() cotka śliczny uśmiech synka ![]() Moje słoneczko wczoraj skonczyło swój 1 miesiac ![]() jak ten czas leci ![]()
![]() |
#4335 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z uchem u lek. bylas? ![]() No tytuł trzeba by wymyslic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tez zupelnie nie ogarniałam, ze wyjdę ze szpit. z dzieciatkiem. Narodziny sa bardzo kosmiczna chwila ![]() 3mam kciuki kochana by poszło szybko i sprawnie! juz sie nie moge doczekac tego ostatniego czerwonego posta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a juz podgojone? Z kapturkami cały czas bedziesz musiała? ![]() Cytat:
Widać dziewczyna z miasta ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja tez nie skumałam?? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4336 | ||
Zakorzenienie
|
Ehh dzisiaj mamy dzień cyca
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4337 |
Zadomowienie
|
Witam Was =)
u Nas wczoraj było obchodzony pierwszy miesiąc =) Czarek zaczął się uśmiechać i gaworzyć =) |
![]() ![]() |
![]() |
#4338 |
Zakorzenienie
|
A ja mlodego wystroiłam- pediatra ma przyjść- i wlasnie karmimy się i czuje ze na brzuchu zrobiło mi się ciepło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4339 |
Zadomowienie
|
Nadal walczę z karmieniem piersią, ale Młody zaczyna się nie najadać. Stwierdziłam że do póki mam pokarm to będę Go karmić
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Ja miałam podobnie wczoraj, wystroiłam Czarka (męczyłam się z ubieraniem Go) bo mieli przyjść goście. Dzwonek do drzwi a Ja słyszę pryk, za chwilę poczułam smrodek, odrazu idę Go przewinąć a tam się wylewa kupa na całe ubranko =) he he |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4340 |
Zakorzenienie
|
Muszę po prostu wrócić do białych pampow, te zielone to jakas beznadzieja!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4341 |
KWC
|
Hej
![]() Czy któraś się orientuje czy szczepionka na grypę jest na receptę?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4342 |
Zadomowienie
|
mamuski, jakich smoczkow uzywacie? i czy zmieniacie je co miesiąc? ale że jak? na inny? innej firmy? czy po prostu te same tylko większe np na 2 czy 3 miesiące?
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
![]() ![]() |
![]() |
#4343 |
Zadomowienie
|
a jakiej firmy używasz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4344 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4345 |
Zadomowienie
|
nie pomyślałam nawet o zmianie smoczka. Ja zmienię chyba dopiero za jakiś miesiąc lub gdy ten się zniszczy
|
![]() ![]() |
![]() |
#4346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I właśnie zamówiłam z all. smoki Avent- jak mu pasuja to nie bede zmieniala. Pampers- najpierw miałam białe, potem zielone bo nie było akurat białych rozm.2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4347 |
KWC
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4348 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4349 |
Zadomowienie
|
a 2 nie są na kaszkę? Wydawało Mi się że są
|
![]() ![]() |
![]() |
#4350 | ||||||
Zadomowienie
|
Witam Was!
I od razu się pożalę. Od 7 przebywalam w poradni lakt., bo w nocy odkryłam guzek na lewej piersi. Dziś i tak mialam jechać skontrolować drugą pierś po zapaleniu i okazalo się, że jedna wyzdrowiala, a w drugiej przytkal się kanalik mleczny ![]() ![]() Do wiadomości mam karmiących: nie jeść masla, żółtego sera, smalcu i innych tłuszczów zwierzęcych. One mogą spowodować przytkanie kanalika. Za to dużo ryb i salatek z oliwą z oliwek. Mleko i biały ser można. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Maruda od kilku dni, bo wcześniej to nie mogę narzekać. A najlepiej to mu jest na spacerze. Śmieję się, że wystarczy mu ubrać czapkę, a on już przysypia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.