|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]() W sumie teraz to nie wiem jak będziemy robili, bo na pewno na nowy stojak nie wydam 200 zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1532 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]() chce miec swoje pieniadze i nie byc uzalezniona od nikogo, a juz na pewno nie od cholernych tesciow jeszcze niedawno Wam pisalam,ze sa w porzadku no, to zmienilam zdanie a chce rodzic w szpitalu im. Orłowskiego maja super opinie i jest on najblizej tego cholernego zadupia, w ktorym bede mieszkac Cytat:
Stwierdzilam,ze daje tztowi okolo pol roku,zeby zaczal zarabiac i nosic spodnie w rodzinie, a nie ciagnac od "tesciow" i przy okazji moich Rodzicow jezeli sie nie ogarnie, pakuje manatki i jade na Mazury z dzidzia wtedy niech sie martwi... mowie Wam, jaka jestem na niego wsciekla... Cytat:
![]() No,ale pojde prywatnie do lekarza,ktory przyjmuje w "moim" szpitalu, zeby sie z nim zapoznac i zeby podejrzec dzidzie na lepszych sprzecie. Kamciurko, ojej... biedna jestes z ta glukoza. Mam nadzieje, ze wynik wyjdzie dobry ![]() Dostalam 5 czy 6-pak bodow na 62 z zary, ale dostalam je od "tesciowki" i to mniej wiecej w tym czasie,kiedy sie klocilismy i teraz nawet sie znich nie ciesze i mam ochote je wywalic przez okno. Aaaa...widze,ze bylo o wymiarach i wagach. Ja sie sama nie waze, bo nie chce psuc sobie humoru, ale polozna byla bezlitosna i kazala wejsc na wage przed wizyta. Az mi cisnienie skoczylo - 173 cm/ 63.9 kg ![]() ![]()
![]() |
#1533 |
Raczkowanie
|
Anabelita u nas na SR połozna mówiła żeby wogóle nie brać znieczulenia jeśli jest to możliwe bo wtedy niby poród trwa krócej i jest bardziej bezpiecznie, pózniej tą opinie słyszałam jeszcze od kilku innych koleżanek które mają niedługo rodzić i od mojego gina, podobno jak zauważą że żle znosisz ból to sami dają znieczulenie. A co do gazu to słyszałam tylko same pozytywy więc trochę Ci go zazdroszcze
![]() w szpitalu w którym chce rodzić robią lewatywe i ja chyba sie na nia zgodze i nie chodzi o sam poród ale o to co póżniej bedzie, połozna w szpitalu powiedziala mi że po porodzie to najgorsza jes pierwsza kupa a potem już tylko same przyjemności |
![]() ![]() |
![]() |
#1534 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny a co sądzicie o tym łóżeczku? http://allegro.pl/bright-starts-loze...907514170.html trochę drogie :/ ale fajnie się prezentuje ![]()
![]() Edytowane przez dph Czas edycji: 2011-11-03 o 14:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1535 |
Wtajemniczenie
|
![]() bedzie dobrze, jak "tesciowie" dadza nam zyc po swojemu i jak tz zacznie byc mezczyzna, a nie cholernym gowniarzem jezeli nie,to ja dlugo tego nie pociagne i bede wolala inaczej sobie to poukladac... jak sie nie ma kasy, to sie nie zyje ponad stan, tylko dostosowuje do sytuacji i pracuje,zeby w przyszlosci bylo lepiej jestem tak wsciekla ![]() ![]() ![]() czekam tylko na wizyte moich Rodzicow, bo chyba beda w sobote i pozniej zawijam sie stad nie moge na nich patrzec, ich sluchac i przebywac w ich domu ![]()
#1536 |
Raczkowanie
|
Hej mamuśki
![]() Ja jak zwykle mega zaległości na wizażu i cały czas nadrabianie i nadrabianie a jak juz nadrobiłam to mi się nawet odpisywać nie chciało mówiąc szczerze bo i tak nie pamiętałam co i komu, zreszta nadal nie pamiętam no ale jakoś trzeba się wbić bo znowu wypadnę z obiegu ![]() Co do wagi byłam wczoraj na wizycie i moja waga to 61 kg przy wzroście 157, przytyłam 10 kg i lekarz nic nie mówił że za dużo, wręcz jak sama powiedziałam że przy moim wzroście to chyba trochę dużo powiedział, że nie mam się czym martwić bo jak urodze szybko zrzucę. W 5 miesiącu przytyłam najwięcej bo 3,5 kg, potem już jednak mniej bo ok 2 kg no i teraz przez miesiąc 1kg z czego pół kg to dzidzia. Z małym wszystko dobrze rośnie, waży półtora kg i jak zwykle się zasłaniał rączkami ale do tego już przywyklam że za brdzo nie chce się ujawnić. Z tego co pamiętam to Lucy wspaniale że torbniel się wchloneła i że dzieciatko zdrowe, wiem że jeszcze któraś mamusia też miała podobny problem z maluszkiem i mam nadzięję, że u niej również dobrze się skończy, trzymam kciuki, jakoś teraz chyba też miała mieć badania (wybaczcie nie pamiętam nicka tej mamusi bo dawno mnie nie było a nie jestem w stanie odszukać na forum wypowiedzi żeby sobie przypomnieć) . Co do ciuszków to mam wszystkiego po trochu, trochę spioszków, trochę kaftaników, trochę body. Nie mam wózka i nie wiem kompletnie jaki wybrać, ostanio dośc ciekawe linki wstawiałyście dziewczyny, muszę dobrze obejrzeć i może cos wybiorę. pearpearl nie zamartwiaj się tak bo to odbije się na tobie i dziecku, tylko szkoda że będziecie tyle kasy wydawać na wynajem, bo jakbyście spłacali kredyt to przynajmniej wiesz że to będzie wasze. Narazie jesteście uzależnieni od rodziców i teściów ale przyjdzie taki dzień że staniecie na nogi i wtedy nikt nie będzie się Wam wtrącał. A teraz trzymam kciuki żeby Wam się jakoś ułożyło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1537 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny,a myslalyscie juz o antykoncepcji jak urodzicie?
bo ja na razie nie chce 2 dziecka.Mialam plastry i zle sie po nich czułam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1538 |
Zadomowienie
|
ale mialam gosci wpadla mama z ciocia
![]() ![]() co do tego lozeczka zwroc uwage kochana na wymiary.. jest malutkie.. cudne ale na krotko noi z materacem problem;/ tez je chcialam ale Agatek mi wybil z glowy:P Pear kochana trzymaj sie bedzie lepiej lipa wydawac kase na wynajem ale jak nie ma wyjscia to trudno.. ale Igor wariuje masakrea co chwile jakis dziwny przedmiot wystaje mi z brzucha ![]() ![]() a i jeszcze antykoncepcja hmm nie wiem jeszcze co ale musi byc 100% bo nie ma mowy o drugim dziecku;/ myslalam o wkladce ostanio u gina czytalam ![]()
Igorek jest już z nami i tuli się całymi dniami ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png Edytowane przez uska000 Czas edycji: 2011-11-03 o 14:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1539 |
Zakorzenienie
|
Dobra, zmykam, bo mężul zaraz będzie i pewnie już dzisiaj nie zajrzę
![]() ![]() Papa ![]()
#1540 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() właśnie mam dylemat bo mnie mąż namawia żebyśmy wyskoczyli na miasto do H&M sprawdzić czy u nas też są te kurtki przecenione a mi się cholernie nie chce no ale chyba pojadę bo taka okazja mi się szybko nie nadarzy normalnie :P pewnie i tak u nas we wsi nie będzie poprzeceniane ![]()
![]() |
#1541 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja czasem mysle, bo z drugim dzieciątkiem chcemy sie wstrzymać minimum 3 lata ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1542 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie bardzo zrozumiałam w końcu co z waszym mieszkaniem - przeprowadziliście sie do tego ładnego, które mieliście ochotę kupić, ale wynajmujecie, czy tak??? Szkoda, bo to bez sensu - wynajem 60m2 to spory koszt ![]() ![]() Ja też ostatnio kłóciłam się z moim ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1543 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A dzidzi nie trzeba kąpać o 20... można o 13np, albo po 22... ![]() Cytat:
![]() i ciesz się że w ogóle się wyprowadzacie - lepsze droższe mieszkanie, ale bez teściów ![]() ![]() ![]() Ja mam dużo body i kaftaników, z poprzednim dzieckiem uznałam że body są fajne, ale od 3miesiąca, bo takiego zupełnego maluszka wygodniej się obiera w kaftanik i śpiochy, niż w pajacyk czy body... w pajacyku też się moim zdaniem gorzej przewija niż w śpioszkach... no i te wszystkie body na zakładkę, mają strasznie duuuuży dekolt (rzadko kiedy się nie rozłazi) a na zimę to nic fajnego. Synek często był ubrany w ten sposób: body + kaftanik + śpiochy - lub 2 kaftaniki na samym początku nawet (zanim nabrałam wprawy) mieliśmy kilka body zapinanych z przodu i głównie te wykorzystywałam... kaftaników miałam mnóstwo i się bardzo cieszyłam ![]() ![]() Jeśli chodzi o wagę, to moja dzidzia miała ostatnio 1442gr (30tc) a ja przytyłam od początku 5kg i mi się wydaje dużo ;P a lekarka jęczy ciągle że brzuch za mały (dzidzia w sam raz)... obwód brzucha zmierzyłam na leżąco dziś rano, tak jak robiły mi to położne w szpitalu i mam 97 (na stojąco 104, więc różnica ogromniasta) Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2011-11-03 o 14:49 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Zadomowienie
|
Czubasek mnie tez dr Grodzicka a jak ma na imie ??
![]()
#1545 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1546 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie
Od wczoraj boli mnie bokbrzucha,w nocy nie spałam z bólu i po 4 zabralismy sie z mężem do szpitala bo wyłam z bólu.Zrobili mi KTG ii mała ciągle w nie kopała,nie podobało się jej,później badanie usg szyjki i dzidziusia,ale niestety zaczęła mi się szyjka skracać.Ma tylko 22mm. Dostałam osławiony fenoterol co 6 godzin i isoptin ,ale i tak mnie po tym telepie,normalnie masakra.W poniedzialek mam jechać na wizyte do gina i moze byc tak ,ze założą mi pesar ![]()
#1547 |
Zadomowienie
|
Czubasek to nie ta sama bo moja Iza;p a juz myslalam ze jezdzi na 2 etaty;p
Eliza ![]() ![]()
#1548 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() odnosnie Laysow to ja jadlam i to nie raz ![]() Cytat:
![]() kochana faktycznie sytuacja kiepska, bo cena mieszkania faktycznie kosmiczna, troche dziwne, ze twoj TZ nie ma z tym problemu, ale poczekaj, moze chlop przemysli, oni musza troche potrawic takie rzeczy zanim do czegos dojda... Czas, czas, czas, moze byc tez tak ze jak skonczy te swoje licencje, stanie na nogi i ogarnie się... Dziwie sie troche Twoim teściom, ze tak szarzuja za czyjes pieniadze ![]() Będzie dobrze zobaczysz ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1549 |
Zakorzenienie
|
piszecie o antykocepcji po porodzie... ja pewnie wrócę do krążków...albo gumki i juz. za 2-3 lata chcemy dzidzię wiec moze i gumki wystarczą.
a co do spirali to ja jestem strasznie uprzedzona i mam wielki wielki uraz :/ i NIGDY nie załozyłabym sobie spirali..... co do ciuszków to ja mam wszytskiego po troszku ale dla maluszka malusieńkiego mam najwięcej chyba spiochów i kaftaników.... byłam własnie z mamą na spacerku, po powrocie wypiłam kakłko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1550 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a dr czosnek gdzie sie podziewa?? przegapilam cos?? ktoras sie miala na kawe z kolezanka spotkac ale nie pamietam czy to akurat czosnek;p
Igorek jest już z nami i tuli się całymi dniami ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png Edytowane przez uska000 Czas edycji: 2011-11-03 o 16:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1551 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej. Trzymam kciuki za glukozę. Ja jutro niestety idę do szpitala z powodu tego skoku cukru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1553 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
podczas zajęć na oddziale intensywnej terapii noworodków lekarka zabrała nas do jednego z boksów. Było w nim dzieciątko, które miało "coś dziwnego" w główce....pyta nas czy wiemy co to? no to my wszyscy oczy wielkie i ze nie mamy pojęćia.... a pani dr... to jest spirala, która wrosła w skórę głowy dziecka. nie pamiętam juz w tej chwili, czy ona była źle założona, czy kobieta przegapiła moment, kiedy powinna ją usunąć...ale było za późno jak się dowiedziała, ze jest w ciąży... nie wiem potem co dalej z tym dzieckiem bo przeszliśmy na inny blok programowy ale to mnie bardzo odstraszyło i obiecałam sobie, ze nigdy nie założę spirali. Nigdy bym tez w to nie uwierzyła, gdybym nie widziała na wlasne oczy.... druga sprawa- moja kolezanka z pracy miała zalożoną, przyszedł czas jej wyjęcia-poszła do lekarza a tu d.....niteczek ni ma..... no i niezła gimnastyka, zeby usunąć spiralkę. powiedziała, ze nigdy więcej.... ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
przytulam CIę mocno!!! Kamciurka za CIebie kciuki tez!! |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1554 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1555 | ||||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() wiadomo,ze lepiej byloby splacac nasze, ale na razie zadne z nas nie pracuje,wiec nie mamy zdolnosci kredytowej dla mnie najlepszym wyjsciem byloby tak, jak mowi moj Tato: na polowe mieszkania skladaja sie oni (moi Rodzice i "tesciowie"), na druga polowe ktos bierze kredyt, ktory zaczynamy splacac, jak tylko zaczniemy pracowac. Ale przynajmniej splacamy cos swojego i dla siebie. No,ale ze na razie nie da sie "zapauzowac" Nietoperka, to trzeba sie gdzies zahaczyc i potraktowac to jak najmocniej tymczasowo i szukac czegos wlasnego. I bez sensu jest wynajem mega drogiego mieszkania. Dwa schludne pokoje w zupelnosci by nam wysatrczyly. Cytat:
jestem tak wsciekla i rozzalona na tzta, ze ostatnie, na oc teraz mialabym ochote to seks z nim i "grozba" kolejnego dziecka Cytat:
![]() tylko pozazdroscic takich wizyt ![]() ![]() Cytat:
![]() Gadalam przed chwila z Mama, ktora boi sie, ze jak przyjada, to wygarnie temu wujowi ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a nie moge slodkiego cholera tesciowie wkurzaja,tz zawodzi, pic nie mozna, zjesc slodkiego nie mozna, no jak zyc??? ![]() no juz mu wlasnie powiedzialam, ze jak ja mam z nim rozmawiac, skoro caly czas mowi cos innego przy mnie mowi jedno, przy wujkach zmienia zdanie powiedzialam mu, ze jest jak choragiewka na wietrze i ze co, teraz nie wie, co ma myslec, bo nie ma obok niego jego wujkow, ktorzy robia to za niego zdenerwowal sie, zabral laptopa i wyszedl, mowiac na odchodne "przepraszam,ale w takim wypadku nie mam ochoty rozmawiac" "o nie, to ja nie mam ochoty z Toba rozmawiac" - odpowiedzialam tak jak mowilam bedzie mial swoje piekne mieszkanie ale bedzie w nim samotny dopoki nie bedzie ze mna tworzyl rodziny i ze mna ustalal, jak nasze zycie wygladalo, dopoty bedziemy zyli obok siebie Cytat:
Sytuacja wyglada tak, ze przeprowadzamy sie do tego ladnego mieszkania, ktorego jednak ta babka nie chce sprzedac, wiec nie ma co w nie inwestowac, a bedziemy placic 2000 plus oplaty (a idzie zima...) Kasa wyrzucana w bloto. Splacac bedziemy czyjs, nie swoj kredyt. Wszystko wskazuje na to, ze jak bedziemy szukac swojego mieszkania, to doprowadza do tego, ze bedzie to mieszkanie chociazby na drugim koncu Warszawy, ale jak najdalej od nich. Chca sie tak wtracac, naciskac i udzielac? Prosze bardzo! Niech tylko sie pozniej nie zdziwia, jak spieprze od nich z Nietoperkiem najdalej jak sie da... Cytat:
![]() ale Ty przynajmniej nie jestes od nikogo uzalezniona, wiec jestes na wygranej pozycji ![]() a Maluszka rozpychacza potrakuj paluszkiem,albo zmien pozycje, to straci rownowage i przerwie atak ![]() Cytat:
dwa - nie chce ich kasy, nie chce ich laski chcialabym zeby normalnie, po ludzku nam pomogli i pozwolili robic tak,zeby nam bylo dobrze, na naszych warunkach a nie w luksusach, na ktore nas, mnie i tzta nie stac !!!! Cytat:
![]() Eliza, trzymam kcuki,zeby sie Tobie polepszylo ![]() Dziewczyny, przepraszam,ze tak Wam zawracam gitare tym mieszkaniem i problemami z tesciami. W sumie moglam pojsc z tym do klubu... Po prostu o niczym innym teraz nie mysle, nie mam jak i z kim o tym pogadac, a chce sie wyladowac, zeby nie trzymac tego w sobie i szkodzic Nietoperkowi. ![]()
![]() |
#1556 |
Zadomowienie
|
Pear nikomu nie zawtacasz glowy
![]() moi tez zyja na zasadzie zastaw sie a postaw sie ale do nas sie nie wpieprzaja ani ni pomagaja. Ty moze faktycznie to lopatka i wiaderko;p nie pomyslalam;p ![]() Pear a ty nie wiesz co z gAgatkiem??
#1557 |
Zakorzenienie
|
![]() w sumie moze to i lepiej, wiadomo szpital to szpital, ale mi moj skolei powiedzial ze ta glukoza 50 g czesto daje bledne wyniki, ale mialam skierowanie od innego gina dlatego 50 g zrobilam... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1558 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ale jestem zadowolona. Kupiłam dzisiaj od koleżanki przewijak, łóżeczko i materacyk z Ikei +kilka drobiazgów do tego i dałam 60 euro(nowe 140euro) ![]() Ona ma jeszcze wózek do sprzedania bolder sd 2w1 bez fotelika ale chce za niego 300euro więc się nie zdecyduję bo dołożę 100euro i bedę miała tako z wszystkimi dodatkami w tym śpiwór na zimę i parasolka. Choć przyznam ze ładny wózeczek na all 3w1 ok 2000zł kosztuje więc niemało. Lecę nadrabiać.......
#1559 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz co... napewno mniej będę sie martwiła. Bo jednak ten cukier zaprzatał mi głowę. Dziecko jest najważniejsze. ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1560 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a te leżaczki widzieliśmy na targach dziecięcych i są naprawdę fajne ![]() ![]() Cytat:
![]() a za te okna to kochana ![]() ![]() ![]() trzymam kciuki za jutro ![]() ![]() Cytat:
![]() skurcze trwają kilkadziesiąt sekund co 3-5 min i utrzymują się od 1,5 - 2 godzin ![]() pewnie tutaj chdozi o szpital i jego zwyczaje. Położna mówiła, ze dużo kobiet przyjeżdża ze zbyt słabo rozwiniętą akcją porodową, przyjeżdżają na IP, stresują się i w ogóle wszystko ustaje. No i jeszcze szpital jest przepełniony wiec najlepiej pojechać w takim stanie, że juz nie będą mogli nas odesłać gdzie indziej ![]() Cytat:
![]() ![]() mdłości żadnych nie mam, jedynie zgagę ![]() Odpoczywaj i dbaj o siebie, kurcze i też pesar będziesz mieć.. no masakra co to się dzieje ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:16.