Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-03, 14:12   #3421
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Witam
Byłam na zajęciach na uczelni, dobrze że już po

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
trzymajcie kciuki, bardzo mocno! ma w piatek operację...

co za tydzień...

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

A i wczoraj spotkałam znajomą, ma miesięczne dziecko i wiecie co? Nie podaje witaminy Ka
a to dlaczego?

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
jacieee
A wiesz, ja się darłam dzień w dzień do 9 m-ca życia. Mama mówi, że nie wiedziała, że żyje wtedy, chodziła jak trup. Noc przespała dopiero jak miałam 2,5 roku.
oj...to pewnie się wdał w mamę

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U nas dziś nocka trochę inna niż zwykle, bo ... mamusia zaspała, budzik w nocy nie zadzwonił i dziecko sobie spało do 6.30, zamiast jeść o k. 4 I nie wiem ile jeszcze by spało, gdybym nie poszła go budzić Ale mi się cudny śpioch trafił Bo jak zjadł, to znowu padł i spał do 90.40, kiedy to znowu ja poszłam go budzić
No to pięknie Skąd Ty takie pięknie śpiące dziecko wzięłaś?

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Patik- idę zaraz do klubu napisać o moich chrzcinach ,może Cie to trochę pocieszy ehhhhhhhhhhhhhhhhh

a mój Nikoś nadal ma tą cholerną ciemieniuchę i to się przeniosło na buzię... hmmmm zastanawiam się czy to w ogóle ciemieniucha
Kurcze...niech ta ciemieniucha sobie wreszcie idzie...! A o chrzcinach czytałam...:Przytul:

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Wbiła mu się w paluszek
Mówiła, że z palca pobierają...

No i w porządku, u nas też tak było - pielęgniarka sama mówiła że szkoda żyły na morfologię.
Trzymam za wyniki

A od dziś w Krakowie są Targi Ksiażki, dziś już nie byłam ale mam nadzieję że uda nam się z TŻem wyrwać, co roku jeździmy

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi kochane ile w Polsce kosztuje puszka mleka. Np bebiko lub bebilon comfort? 23 listopada Lece do Polski i nie wiem czy targac stad mleko czy sie nie opłaca. A i ile kosztują te słynne Dady? Ja używam tych z tesco ale w moim rodzinnym mieście nie ma Tesco, za to jest chyba z 1000 biedronek (ludzie sie śmieją ze Łomża to miasto kościołów i biedronek)
Dady kosztują 26,99. Choć ostatnio była w Gliwicach promocja i kupiliśmy po 19,99

Scio, brawa za szczepienie i wagę!

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-11-03 o 14:14
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 14:13   #3422
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Witajcie mamuski.
Natka dziekuje

U nas nocka standardowo. Pobudka OK 2, jedzenie, przewijanie i dalej spanie, a pozniej 6.30. Jedzenie, kupa, zabawa i spanie dalej teraz tez śpi Juz ponad 2 godzinki. Huśtawka to skarb
Moja Wiki tez niedawno odkryła ze ma rączki. Wcina je zawsze jak noszę ja pionowo na ramieniu. A mlaska tak ze z drugiego końca mieszkania ja słychać.

Powiedzcie mi kochane ile w Polsce kosztuje puszka mleka. Np bebiko lub bebilon comfort? 23 listopada Lece do Polski i nie wiem czy targac stad mleko czy sie nie opłaca. A i ile kosztują te słynne Dady? Ja używam tych z tesco ale w moim rodzinnym mieście nie ma Tesco, za to jest chyba z 1000 biedronek (ludzie sie śmieją ze Łomża to miasto kościołów i biedronek)

Hmm Cos jeszcze miałam napisac ale zapomnialam co...
Bebiko w biedzrze coś koło 13 zł kosztuje.

Moja po Bebilonie pepti tez miała boleści, po Nutrze wszytsko ok. mimo ze ma wiecej zelaza

Dziękuje w imieniu Agatki Teraz odsypia stres bidula

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 14:26   #3423
83monia
Zakorzenienie

targi ksiazki - podobno dwa razy bedzie spotkanie z Mastertonem... super!!! szkoda ze to tak daleko ode mnie

mikołaj i BN - prezenty... pewnie nic takiego, bo zabawek mamy mase, dziadkowie czy chrzesni zostana powiadomieni ze maja ew cos do ubrania kupic, a najlepiej to pampersy... jeszcze jej bedzie co kupowac bo lalek artur nie ma a tak to bez sensu 10 grzechotke, 2 bujaczek, 3 jezdzik, 2 mate... artur dostanie pweie jakas ksiazke, hełm żołnierza (ciagle o tym gada) lub karabin (bo poprzedni złamał), ew inny zestaw strazaka czy policjanta

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 14:41   #3424
patik87
Zakorzenienie

Scio brawa za wagę i wzrost. Niezły lachonek rośnie
Jako że moja tez na nutrze, możesz napisać jak zaczęłaś rozszerzać dietę? dawałaś już kaszkę czy kleik bezmleczny na nutrze?
A gluten to jak wprowadzać? pisałaś że po łyżeczce ale ten gluten to kaszka glutenowa znaczy się?
nie czaje..

Ale Wam dzieciaczki śpią.
Też bym tak chciała

Uwielbiam książki mastertona. Można się bać iść spać po czytaniu ich.
Tak jak po obejrzeniu horroru

Babonik czytałam w klubie..No cóż poradzić. Przykro..
Nam też pomógł krem AA. aLE widzę że znowu po tygodniu spokoju coś się pojawia delikatnie ciemieniucha

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-11-03 o 14:43
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 14:55   #3425
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
margaret82,LadyInBlack2,ela_84,kalinkap13,kmat,
zmalowana,agulaabar,cheal sy,bella,

Hallo gdzie jesteście?!
jestem, czasu brak ostatnio, staram sie byc na biezaco ale nie zawsze mam siłe odpisac
Stary 2011-11-03, 14:56   #3426
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
u nas czoło i boki policzków były jak łuska, zeszlo szybko jak smarowalam kremem nivea na niepogode lub oliatum do twarzy. czasem jeszcze w okolicach brwi sie pojawia. po kremie z aa na ciemieniuch prawie juz jej nie ma

może muszę tego spróbować. u nas olejuszka nie pomogła,może to AA.

Ktoś pisał,przepraszam nie pamiętam kto ale ktoś kupił taki krem z AA i go nie używał a oferował... i ja bym się skusiła,oddam wszystkie koszty!!!!!!

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Brumek i Babonik dziekujemy

Babonik a co pediatra na ta ciemieniuche? A wezel chlonny dalej powiekszony?

.
nie ma za co

A lekarka powiedziała,żeby wyczesywać,węzły dalej powiększone miałam nadzieje,że zwalczę ta ciemienuchę ale to trwa już jakieś 6 tygodni i jest bardzo brzydko
może jutro pojadę znów do lekarza,tylko,że moja zaufana lekarka złamała rękę

Cytat:
margaret82,LadyInBlack2,ela_84,kalinkap13,kmat,
zmalowana,agulaabar,cheal sy,bella,

Hallo gdzie jesteście?!

no właśnie, gdzie jesteście

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
aj z ta ciemieniucha u ns pojawila sie na glowce i na brwiach ale AA pomogl po jednym razie

no to i ja spróbuję

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 15:06   #3427
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Czy Wasze dzieci też wiecznie wystawiają język?

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

JA przewijam na przewijaku który mam na komodzie, nie wyobrażam sobie że miałabym robić to na tapczanie - kręgosłup by mi odpadł.
a Tak mam idealnie do mojego wzrostu przewijak zrobiony.
ja też nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez przewijaka, strasznie niewygodnie mi jest gdzie indziej no i łobuz uwielbia leżeć i wierzgać u nas to rytuał z zabawą na przewijaku

Cytat:
A jak obcinacie paznokcie u rąk?
na prost czy jakoś zaokrąglacie ?

Bo Ja to moje najlepiej co 2 dzien musiałabym je obcinać,
choć i tak zawsze znajdzie jakiś kawałek który odstaje i się podrapie.

PO karmieniu o 8 spała do 10 - 2h.
Zjadla o 11 i nadal śpi, pewnie wstanie o 13stej.

aż dziwnie mi.

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Zanka gdzie to się załapłaś ?
ostatnio wyczytałam, że u rączek obcina sie na półokrągło a u nóżek na kwadrat

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

My juz po szczepieniu. Agatka była bardzo dzielna. Wszystkie trzy wkłócia na jednym płaczu (ja to jestem jakaś dziwna, nie bardzomnie to wzrusza, bo prostu trzeba i juz ), popłakała, pożaliła się na wrogi świat i usnęła na rękach.
Następne szczepienie po 16 grudnia jak skończy pół roczku, wzw i pneumokoki (jak się zdecydujemy).
No i za dwa tygodnie mamy pomału wprowadzać gluten. Na początek pół łyżeczki do zupy, jak gotuje sama to dosypać do zupki w trakcie gotowania, jak ze słoiczka to ugotować wcześniej
A teraz żali się zabawkom z karuzelki.
No i konczy dzis 20 tygodniważy 5 400 i ma 67 cm.

Maja Agata tez nie ssie kciuka, tylko wskazujący, któreym tez namiętnie grzebie w buźce.

Zaneta my tez nie mielismy morfologii, tylko mocz jak Agata słabo przybierała na wadze.
to ja mam grubaska mój przy tym samym wzroście i młodszy o kilka dni a ma juz 8KG

Cytat:
Aga eee pomylło mi się coś Agata ma 67cm ale waży 6400 (5,5 ważyła we wrześniu )
Z siatek centylowych wynika:

Twoje dziecko jest wyższe, niż większość rówieśników i waży tyle, co większość z nich.
Waga: Między 25. a 50. centylem wagowym, wzrost: Powyżej 97. centyla wzrostowego.

Brumku
nawet teraz jest grubasem

a my już po bioderkach i jest wsio ok dziekujemy za kciuki
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 15:08   #3428
brunetka2000
Zakorzenienie

Mam pytanie do mam, które używają monitorów oddechu. Do którego miesiąca się ich używa ????
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 15:16   #3429
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Scio brawa za wagę i wzrost. Niezły lachonek rośnie
Jako że moja tez na nutrze, możesz napisać jak zaczęłaś rozszerzać dietę? dawałaś już kaszkę czy kleik bezmleczny na nutrze?
A gluten to jak wprowadzać? pisałaś że po łyżeczce ale ten gluten to kaszka glutenowa znaczy się?
nie czaje..

Ale Wam dzieciaczki śpią.
Też bym tak chciała

Uwielbiam książki mastertona. Można się bać iść spać po czytaniu ich.
Tak jak po obejrzeniu horroru

Babonik czytałam w klubie..No cóż poradzić. Przykro..
Nam też pomógł krem AA. aLE widzę że znowu po tygodniu spokoju coś się pojawia delikatnie ciemieniucha
Nasza pediatra kazała nam zacząć od zupek. Więc ja robiłam tak. Najpierw dawałam ziemniak z dynia hippa przez 5 dni codzień to samo. Nic się nie działo, więc dałam jej następnie ziemniaka z marchewką - tez 5 dni, nic się nie działo. Dałam jabłko. Potem soczki. Teraz do zupy wrzuciłam pietruszke. Grunt to dawać dziecku jak troche zgłodnieje, ale jeszcze nie jest barzo głodne.
Co do kaszki. Kupiłam kleik ryżowy i robłam z połowy porcji (100 ml mleka i 1,5łyżki kaszki) mam tez taką jabłkową i tez na 150 ml daje 1,5 łyżki (a powinno być trzy), Agata ciągnie kaszke butelką, bo łyżką nie bardzo jej idzie, mysli ze jak wyciagam łyżke to koniec jedzenia.
Co do glutenu, nam pediatra kazała dać kaszke manne pół lyżeczki do zupy, musisz kaszke ugotować na wodzie, albo wrzucic do zupki jak gotujesz sama.

Baboniku ja mam ten krem. Użyty chyba ze 3 razy.

Agatka jest już z nami
Stary 2011-11-03, 15:17   #3430
meszsares
Zadomowienie

hej,
a ja wlasnie zakupilam i nalozylam Mlodej ten krem AA na ciemieniuche, zobaczymy czy cos da. Starszej zapodam w weekend...
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 15:28   #3431
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mam, które używają monitorów oddechu. Do którego miesiąca się ich używa ????
ja gdzies czytałam, że ryzyko śmierci łóżeczkowej wystepuje do roku więc będę do tego czasu używać jeśli sie oczywiście da przy takim większym dziecku
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-03, 15:46   #3432
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dziubek a tam grubas. Porządny kawał mężczyzny po prostu.

Brumku wybacz, nie wysłałam tych witaminek, bo sie z Agatką po szczepieniu nie wyruszałam nigdzie. Jutro wysle na pewno

Agatka jest już z nami
Stary 2011-11-03, 15:48   #3433
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:

Madziulka, właśnie listonosz przyniósł mi śpiworek! Pięknie dziękuję
No to cieszę się, że już doszedł

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 16:37   #3434
Lilkaa82
Rozeznanie

Marina współczuje Ci Kochana ale juz niedlugo napewno Igi Ci to wszystko wynagrodzi a jesli to przez ząbki to trzymam kciuki zeby jak najszybciej wyszły i dały Wam spokoj daj znac jak wyjdą badania, moze cos sie rozjasni. Aha, ja tez słyszałam duzo pochwał dla tych czopków Viburcol.

Agni82 kciuki za chrzciny

U nas dzis ok, Karolinka spała 2 godziny a pozniej na spacerze jeszcze 40 min teraz bawi sie z babcia a mnie złapało jakies przeziebienie, boli mnie gardło byłam u lekarza i mam tabletki na gardło i witaminy. Nom cóz oby tylko sie mała nie zaraziła ale smigam przy niej w maseczce jakby co ..

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-11-03 o 20:15
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 16:39   #3435
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

hej - ja mam na szybko pytanie - która z Was pisała że maluszek nie mógł zażywać Devikap-u bo miał jakieś dolegliwości? jakie to były dolegliwości? która z Was to pisała? pamietacie? bo Julka ma od tygodnia jakieś boleści i od tygodnia Devikaop zażywa i obawiam się że to może być po tym.

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 16:47   #3436
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
hej - ja mam na szybko pytanie - która z Was pisała że maluszek nie mógł zażywać Devikap-u bo miał jakieś dolegliwości? jakie to były dolegliwości? która z Was to pisała? pamietacie? bo Julka ma od tygodnia jakieś boleści i od tygodnia Devikaop zażywa i obawiam się że to może być po tym.
Cooki to chyba pisała
Stary 2011-11-03, 16:51   #3437
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
to chyba nie ja, ale pisalam kiedys, z Zuzka w ogole ni moze brac wit. D - tstowalismy kilka firm i ciagle t same skutki. My to sprawdzamy tak: jak dajesz codziennie to zacznij dawac co drugi dzien i obserwuj. u nas w dniu bez witaminy bylo ok, w dzin z witamina byl placz i bol brzuszka. zawsze dajemy o tj samej porze, zeby bardziej to uprawdopodobnic.
doczytalam teraz: u nas dolegliwosci : kilkanascie minut po podaniu placz, rozdraznienie prezenie, problemy z jdzeniem i pozniej z zasnieciem (dawalismy wiczorm po kapieli przed jjedzeniem) a nastepnego dnia problem z zrobiniem kupy.

Edytowane przez CookieMonsters
Czas edycji: 2011-11-03 o 16:57
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 16:53   #3438
iustyna1
Wtajemniczenie

Beata - Cookie pisała, wisi na dole na pasku jakby co .
Mi się wydawało, że moja mała też nie toleruje witaminy i zaczęłam dawać rano do mleka zamiast wieczorem. Też mam devikap

A teraz moje pytanie: małej w nocy jak je słychać przelewanie w brzuszku, burczenie, jest niespokojna przy jedzeniu myślicie, że to może być wina mleka? Pije pepti a zastanawiam się czy nie spróbować jej dawać Nutramigenu. Ostatnio w ogóle je 1/3 tego co wcześniej. Zwalam to na skok, może się mylę. Jeszcze z pediatrą nie rozmawiałam...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2011-11-03 o 16:58
iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 16:53   #3439
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
to chyba nie ja, ale pisalam kiedys, z Zuzka w ogole ni moze brac wit. D - tstowalismy kilka firm i ciagle t same skutki. My to sprawdzamy tak: jak dajesz codziennie to zacznij dawac co drugi dzien i obserwuj. u nas w dniu bez witaminy bylo ok, w dzin z witamina byl placz i bol brzuszka. zawsze dajemy o tj samej porze, zeby bardziej to uprawdopodobnic.
Oj to sorki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-03, 16:54   #3440
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi mam Juz jakieś pojęcie ile co kosztuje.

A ile tych pieluch jest w opakowaniu? (Dady)
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 16:55   #3441
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi mam Juz jakieś pojęcie ile co kosztuje.

A ile tych pieluch jest w opakowaniu? (Dady)
My używamy 3 i jest ich 64
2 jest 78
Stary 2011-11-03, 17:01   #3442
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Beata - Cookie pisała, wisi na dole na pasku jakby co .
Mi się wydawało, że moja mała też nie toleruje witaminy i zaczęłam dawać rano do mleka zamiast wieczorem. Też mam devikap

A teraz moje pytanie: małej w nocy jak je słychać przelewanie w brzuszku, burczenie, jest niespokojna przy jedzeniu myślicie, że to może być wina mleka? Pije pepti a zastanawiam się czy nie spróbować jej dawać Nutramigenu. Ostatnio w ogóle je 1/3 tego co wcześniej. Zwalam to na skok, może się mylę. Jeszcze z pediatrą nie rozmawiałam...
Zuzka ma tak samo - tak jej burczy i sie przelewa ze w calym miszkaniu slychac.. al ja to zwalam na to, ze jest taka glodna.. i dlatego niespokojna przy jedzeniu - bo musi swoje pomarudzic, ze dlugo czkala.. bo po kilku minutach jdzenia sie uspokaja i burczenie jakby mnijsze
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 17:03   #3443
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Moja Agata znowu śpi. Odreagowuje.

Co do prezentów to na Mikołaja dostane jakiś drobiazg, mysle o takim wałeczku klik pod choinkę krzesełko do karmienia i książkę, musze poszukać coś ładnego z twardymi kartkami. Z tym ze po cichu lecze, ze dziadki czy chrzesni sie zapytaja co kupc i nam dorzucą do krzeselka

Agatka jest już z nami
Stary 2011-11-03, 17:17   #3444
piwnooka77
Raczkowanie

Eh... nie było mnie dwa dni a tyle stron do nadrobienia...

Cytat:
Jeżyce? W Poznaniu? Czy to te słynne Jeżyce z książek Musierowicz? Zaczytywałam się nimi całe dzieciństwo
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Piwnookajesteś z Jeżyc, fajnie
wracają wspomnienia na studiach mieszkałam na Mickiewicza
ech to były czasy
Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Echhh Poznań W ciągu 5 lat studiów mieszkałam: 3 razy na Ogrodach, na Górczynie, na Winogradach Piękne to były czasy... A teraz wstyd się przyznać ale w ciągu pięciu lat od skończenia studiów byłam tylko 2 razy
Akurat na Jeżycach wylądowałam przypadkiem - za mężem. W Poznaniu mieszkam od ponad 5 lat, wcześniej Winogrady, potem ścisłe centrum aż mnie mąż do siebie zwabił (wtedy jeszcze nie mąż)

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
a mieszkasz gdzieś w okolicach rynku?ja mieszkam w okolicach parku Wilsona więc do Ciebie mam w miarę blisko więc możemy się spiknąć.
obecnie nadal szukamy mieszkania właśnie albo u mnie na Łazarzu lub na Jeżycach więc możliwe że za jakiś czas będę mieszkać jeszcze bliżej Ciebie
Do rynku mam całkiem blisko więc jak wrócę do Poznania jak najbardziej możemy się spiknąć na spacer My budujemy się w Antoninku więc za jakiś czas tam się przeprowadzę (za rok, może dwa)

Chrzciny będziemy robić w lokalu. Nie mamy warunków na domową imprezę.

Helenka też wysuwa język i bardzo się ślini. I próbuje sobie cała piąstkę włożyć do buzi.

Telik Johny super chłopak, świetne zdjęcie

Ja w nocy raczej nie odbijam, najczęściej karmię na leżąco i razem już zasypiamy w łóżku. Jeżeli Helen jest odkładana z powrotem do łóżeczka to wtedy troszkę czekam, czy jej się odbije.

Moje dziecko się tutaj trochę popsuło. Do tej pory ładnie szła spać około 20, raz w nocy budziła się na jedzenia i ładnie spała do około 8, czasem do 9. A teraz chce iść spać około 18 (to chyba po zmianie czasu) i budzi się w nocy ze 3 razy...

Oj płacze już... zmykam

A tak przy okazji to o której godzinie myjecie/kąpiecie Wasze dzieciaczki i potem usypiacie/usypiają?

Edytowane przez piwnooka77
Czas edycji: 2011-11-03 o 17:28
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 17:42   #3445
Zmalowana
Zakorzenienie

Hej,
jestem i staram się podczytywać, ale nie mam weny i jakoś się wybiłam stąd. Dzięki za pamięć.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 17:47   #3446
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Aga eee pomylło mi się coś Agata ma 67cm ale waży 6400 (5,5 ważyła we wrześniu )
Z siatek centylowych wynika:

Twoje dziecko jest wyższe, niż większość rówieśników i waży tyle, co większość z nich.
Waga: Między 25. a 50. centylem wagowym, wzrost: Powyżej 97. centyla wzrostowego.

No tak to juz lepiej.

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
może muszę tego spróbować. u nas olejuszka nie pomogła,może to AA.
Moze ten krem pomoze, zycze Wam tego!

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
A tak przy okazji to o której godzinie myjecie/kąpiecie Wasze dzieciaczki i potem usypiacie/usypiają?

U nas kapanie i spanie na noc odbywa sie w godz. 19-20, zalezy czy jestem sama i mam do ogarniecia trojke, czy z mezem, wtedy tylko Antka.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 17:59   #3447
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
to super! klask i:

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
zwykle koło 21.00

Mały usiłuje właśnie ugryźć stopę A w ogóle się jej tak przygląda śmiesznie, jakby się zastanawiał co to i skąd się to wzięło

Stary 2011-11-03, 18:04   #3448
CrazyMachine
Zadomowienie

Witam!
Zaraz poczytam co tam u was dziś słychać, natomiast od razu mam pytanie: czy któreś z waszych dzieci miało ślady krwi w kupie i czy byłyście z tym u lekarza? Wiem, że to może oznaczać infekcję wirusową, albo pochodzić od skazy. Na chorą nie wygląda, a dwa dni temu pozwoliłam sobie na jogurt i myślę, że to od tego. Oczywiście będę obserwować, ale nie sądzę, żeby dziś była jeszcze jakaś kupa i nie wiem... jutro piątek, a przez weekend jakby co nie będę mieć kontaktu z naszą pediatrą i zastanawiam się czy się wybrać do niej jutro czy nie? Napiszcie mi proszę jeśli miałyście taki przypadek co zrobiłyście.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 18:15   #3449
aania_20
Zakorzenienie

widziałyście że Smyk uruchomił sklep internetowy?
http://www.smyk.com

Stary 2011-11-03, 18:49   #3450
brunetka2000
Zakorzenienie

Nie podoba mi się to nowe allegro
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości