|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Witam
![]() Byłam na zajęciach na uczelni, dobrze że już po ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No i w porządku, u nas też tak było - pielęgniarka sama mówiła że szkoda żyły na morfologię. Trzymam ![]() A od dziś w Krakowie są Targi Ksiażki, dziś już nie byłam ale mam nadzieję że uda nam się z TŻem wyrwać, co roku jeździmy ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
![]() Scio, brawa za szczepienie i wagę!
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-11-03 o 14:14 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3422 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
Moja po Bebilonie pepti tez miała boleści, po Nutrze wszytsko ok. mimo ze ma wiecej zelaza ![]() Dziękuje w imieniu Agatki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3423 |
Zakorzenienie
|
targi ksiazki - podobno dwa razy bedzie spotkanie z Mastertonem... super!!! szkoda ze to tak daleko ode mnie
![]() mikołaj i BN - prezenty... pewnie nic takiego, bo zabawek mamy mase, dziadkowie czy chrzesni zostana powiadomieni ze maja ew cos do ubrania kupic, a najlepiej to pampersy... jeszcze jej bedzie co kupowac bo lalek artur nie ma a tak to bez sensu 10 grzechotke, 2 bujaczek, 3 jezdzik, 2 mate... artur dostanie pweie jakas ksiazke, hełm żołnierza (ciagle o tym gada) lub karabin (bo poprzedni złamał), ew inny zestaw strazaka czy policjanta |
![]() ![]() |
![]() |
#3424 |
Zakorzenienie
|
Scio brawa za wagę i wzrost. Niezły lachonek rośnie
![]() Jako że moja tez na nutrze, możesz napisać jak zaczęłaś rozszerzać dietę? dawałaś już kaszkę czy kleik bezmleczny na nutrze? A gluten to jak wprowadzać? pisałaś że po łyżeczce ale ten gluten to kaszka glutenowa znaczy się? nie czaje.. Ale Wam dzieciaczki śpią. Też bym tak chciała ![]() Uwielbiam książki mastertona. Można się bać iść spać po czytaniu ich. Tak jak po obejrzeniu horroru Babonik czytałam w klubie..No cóż poradzić. Przykro.. Nam też pomógł krem AA. aLE widzę że znowu po tygodniu spokoju coś się pojawia delikatnie ciemieniucha Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-11-03 o 14:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3425 |
Zakorzenienie
|
jestem, czasu brak ostatnio, staram sie byc na biezaco ale nie zawsze mam siłe odpisac
#3426 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
może muszę tego spróbować. u nas olejuszka nie pomogła,może to AA. Ktoś pisał,przepraszam nie pamiętam kto ![]() Cytat:
![]() A lekarka powiedziała,żeby wyczesywać,węzły dalej powiększone ![]() ![]() ![]() może jutro pojadę znów do lekarza,tylko,że moja zaufana lekarka złamała rękę ![]() Cytat:
no właśnie, gdzie jesteście ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no to i ja spróbuję |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3427 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a my już po bioderkach i jest wsio ok ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3428 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do mam, które używają monitorów oddechu. Do którego miesiąca się ich używa ????
|
![]() ![]() |
![]() |
#3429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kaszki. Kupiłam kleik ryżowy i robłam z połowy porcji (100 ml mleka i 1,5łyżki kaszki) mam tez taką jabłkową i tez na 150 ml daje 1,5 łyżki (a powinno być trzy), Agata ciągnie kaszke butelką, bo łyżką nie bardzo jej idzie, mysli ze jak wyciagam łyżke to koniec jedzenia. Co do glutenu, nam pediatra kazała dać kaszke manne pół lyżeczki do zupy, musisz kaszke ugotować na wodzie, albo wrzucic do zupki jak gotujesz sama. Baboniku ja mam ten krem. Użyty chyba ze 3 razy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3430 |
Zadomowienie
|
hej,
a ja wlasnie zakupilam i nalozylam Mlodej ten krem AA na ciemieniuche, zobaczymy czy cos da. Starszej zapodam w weekend... |
![]() ![]() |
![]() |
#3431 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3432 |
Zakorzenienie
|
Dziubek a tam grubas. Porządny kawał mężczyzny po prostu.
Brumku wybacz, nie wysłałam tych witaminek, bo sie z Agatką po szczepieniu nie wyruszałam nigdzie. Jutro wysle na pewno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3433 |
Wtajemniczenie
|
No to cieszę się, że już doszedł
![]()
#3434 |
Rozeznanie
|
Marina współczuje Ci Kochana
![]() ![]() ![]() Agni82 kciuki za chrzciny ![]() U nas dzis ok, Karolinka spała 2 godziny a pozniej na spacerze jeszcze 40 min ![]() ![]()
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-11-03 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3435 |
Zakorzenienie
|
hej - ja mam na szybko pytanie - która z Was pisała że maluszek nie mógł zażywać Devikap-u bo miał jakieś dolegliwości? jakie to były dolegliwości? która z Was to pisała? pamietacie?
![]()
![]() |
#3436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3437 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
doczytalam teraz: u nas dolegliwosci : kilkanascie minut po podaniu placz, rozdraznienie prezenie, problemy z jdzeniem i pozniej z zasnieciem (dawalismy wiczorm po kapieli przed jjedzeniem) a nastepnego dnia problem z zrobiniem kupy. Edytowane przez CookieMonsters Czas edycji: 2011-11-03 o 16:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3438 |
Wtajemniczenie
|
Beata - Cookie pisała, wisi na dole na pasku jakby co
![]() Mi się wydawało, że moja mała też nie toleruje witaminy i zaczęłam dawać rano do mleka zamiast wieczorem. Też mam devikap A teraz moje pytanie: małej w nocy jak je słychać przelewanie w brzuszku, burczenie, jest niespokojna przy jedzeniu myślicie, że to może być wina mleka? Pije pepti a zastanawiam się czy nie spróbować jej dawać Nutramigenu. Ostatnio w ogóle je 1/3 tego co wcześniej. Zwalam to na skok, może się mylę. Jeszcze z pediatrą nie rozmawiałam...
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-11-03 o 16:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3440 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi
![]() A ile tych pieluch jest w opakowaniu? (Dady) |
![]() ![]() |
![]() |
#3441 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3442 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3443 |
Zakorzenienie
|
Moja Agata znowu śpi. Odreagowuje.
Co do prezentów to na Mikołaja dostane jakiś drobiazg, mysle o takim wałeczku klik pod choinkę krzesełko do karmienia i książkę, musze poszukać coś ładnego z twardymi kartkami. Z tym ze po cichu lecze, ze dziadki czy chrzesni sie zapytaja co kupc i nam dorzucą do krzeselka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3444 | ||||
Raczkowanie
|
Eh... nie było mnie dwa dni a tyle stron do nadrobienia...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Chrzciny będziemy robić w lokalu. Nie mamy warunków na domową imprezę. Helenka też wysuwa język i bardzo się ślini. I próbuje sobie cała piąstkę włożyć do buzi. Telik Johny super chłopak, świetne zdjęcie Ja w nocy raczej nie odbijam, najczęściej karmię na leżąco i razem już zasypiamy w łóżku. Jeżeli Helen jest odkładana z powrotem do łóżeczka to wtedy troszkę czekam, czy jej się odbije. Moje dziecko się tutaj trochę popsuło. Do tej pory ładnie szła spać około 20, raz w nocy budziła się na jedzenia i ładnie spała do około 8, czasem do 9. A teraz chce iść spać około 18 (to chyba po zmianie czasu) i budzi się w nocy ze 3 razy... Oj płacze już... zmykam A tak przy okazji to o której godzinie myjecie/kąpiecie Wasze dzieciaczki i potem usypiacie/usypiają? Edytowane przez piwnooka77 Czas edycji: 2011-11-03 o 17:28 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3445 |
Zakorzenienie
|
Hej,
jestem i staram się podczytywać, ale nie mam weny i jakoś się wybiłam stąd. Dzięki za pamięć.
#3446 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No tak to juz lepiej. Moze ten krem pomoze, zycze Wam tego! ![]() ![]() Cytat:
U nas kapanie i spanie na noc odbywa sie w godz. 19-20, zalezy czy jestem sama i mam do ogarniecia trojke, czy z mezem, wtedy tylko Antka. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3447 | |
Zakorzenienie
|
to super!
![]() ![]() ![]() Cytat:
Mały usiłuje właśnie ugryźć stopę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3448 |
Zadomowienie
|
Witam!
Zaraz poczytam co tam u was dziś słychać, natomiast od razu mam pytanie: czy któreś z waszych dzieci miało ślady krwi w kupie i czy byłyście z tym u lekarza? Wiem, że to może oznaczać infekcję wirusową, albo pochodzić od skazy. Na chorą nie wygląda, a dwa dni temu pozwoliłam sobie na jogurt i myślę, że to od tego. Oczywiście będę obserwować, ale nie sądzę, żeby dziś była jeszcze jakaś kupa i nie wiem... jutro piątek, a przez weekend jakby co nie będę mieć kontaktu z naszą pediatrą i zastanawiam się czy się wybrać do niej jutro czy nie? Napiszcie mi proszę jeśli miałyście taki przypadek co zrobiłyście. |
![]() ![]() |
![]() |
#3449 |
Zakorzenienie
|
widziałyście że Smyk uruchomił sklep internetowy?
![]() http://www.smyk.com
![]() |
#3450 |
Zakorzenienie
|
Nie podoba mi się to nowe allegro
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.