![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie żałośnic ;)
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Carmelova ja Cie rozumiem bo też mogę nie jeść nic ale słodkiemu nie umiem się oprzeć. Jak jestem na diecie to 3 posiłki mi w zupełności wystarczają ![]() W sylwestra tż ma urodziny i nie mam pojecia co mogłabym kupić mu na prezent , juz wszystko dostał. Mogę prosić o jakieś pomysły? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
MBZ♥
|
hej
![]() melduję się po 3 godzinnym spacerze z TŻ i psem ![]() na sniadanko zjadłam serek wiejski z rzodkiewką, jajko na twardo i kawę z mlekiem UWAGA: bez cukru ![]() II śniadanie było w trasie: jabłko, kefir i bułka grahamka ![]() na oiad kupilismy pstrągi ![]() ![]() do tego zupa pomidorowa z kleksem jogurtowym narazie na wagę nie wchodzę ![]() no i od rana wypiłam butelkę wody min z cytryną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zauważyłam u mnie, że jak nie jem przez tydzień słodkiego - to mniej mnie ciągnie. No, ale niestety nie umiem odmówić - mamie lub teściowej pysznego ciasta ![]()
![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
![]() nie podam dzisiaj swojej wagi, bo u teściów jest jakaś dziwna i wolę się trzymać swojej wagi w domu, więc dziś się nie ważyłam ![]() śniadanie: szybkie i w stresie - jedna chrupiąca kromka chleba (dwukrotnie przypieczona w opiekaczu) z odrobiną masła i salami ![]() kawa obiad: pół torebki kaszy z gulaszem i jak na razie mam dość ![]() piję wodę ![]() nie bardzo mam jak ćwiczyć, bo do niedzieli jestem w Krk i chyba nie będę miała czasu na fitness ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie mówił ostatnio, ze coś mu się podoba... coś chciałby mieć? Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ach zachwyciłaś mnie i jestem dumna ![]() Cytat:
![]() teraz leży przede mną cały czas ta nieszczęsna czekolada od wczoraj i biję się z nią na spojrzenia ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
BYou z trzech łyżeczek cukru do kawy zeszłaś do kawy bez cukru?
![]() ![]() ![]() Ja już od kilku lat nie słodzę kawy cukrem, w sumie staram się wcale nie słodzić, a jak już muszę to słodzę słodzikiem (wiem, że niezdrowo, ale już lepsze to niż cukier)...
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
Frezyjka wiem że podoba mu się taka jedna koszulka ale nie chce jej kupować bo on wie ile kosztuje. Myślę nad tortem + coś dokupić do tego , z ostatniego się tak cieszył jak dziecko
![]() Ale jesteś silna że opierasz się tej czekoladzie ja jak mam jakąś w zasięgu ręki od razu wsuwam , dlatego nie kupuję ![]() Byou no no 3 godziny to już coś ![]() Ale u mnie dziś cudowna pogoda , normalnie jakby wiosna była ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
chyba tak
![]() ja nie słodzę kawy odkąd ją piję (czyli jakieś 7 lat). |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dziś wypiłam jogurt pitny i zjadłam pół kawałka ciasta drożdżowego aha i rano miałam 74,6 gdzie na początku miałam 75,5 więc pomaga mi dużo picia. Mój pierwszy cel to 73 ![]() Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2011-11-03 o 13:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
MBZ♥
|
z tym cukrem to tak, że stwierdziłam iż jak nie rzucę odrazu to nie rzucę wcale
![]() ![]() ![]() dziękuję Kochane moje MOtywatorki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Konto usunięte
|
Witajcie w ten cudownie słoneczny dzień
![]() Tyle już napisałyście od moich ostatnich odwiedzin na wątku, że choć przeczytałam wszystkie Wasze wpisy (gratulacje za ćwiczenia, niesłodzenie kawy, długie spacerki i wszystkie takie małe-duże sukcesy!! ![]() ![]() Ja muszę przyznać, że wczoraj zawaliłam ![]() Powoli wyzbywam się złych nawyków po przerwie pałaszowania wszystkiego co wlezie, ale wczoraj po południu chwyciłam się za włoską czekoladę od babci (była wcale nie dobra, to straszne - że nie przerwałam jej jeść po tym, jak stwierdziłam, że mało czekoladowa jak na czekoladę ![]() ![]() Ogólnie mam z TŻ-tem to co opisywałyście (nie pamiętam jeszcze Was dobrze, więc nie wiem która z Was) - jest szczupły, wysoki, ma szybką przemianę materii i uwielbia jeść słodkie, słone (chipsy itp.), fast foody i makarony ![]() Ostatnio i jemu się przytyło, ale na zasadzie robaczków-kosmitów z Man in black ![]() ![]() I też nie mogę go zmusić do zmiany nawyków żywieniowych i rozpoczęcia ćwiczeń... Bo nie zależy mi na tym, by był szczuplejszy, ale na tym, by jadł zdrowiej i miał lepszą kondycję ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Dodam jeszcze, że dziś trzymam się ładnie, aczkolwiek nie jestem zadowolona z tego, że przez nerwy i pośpiech związany z rozmową kwalifikacyjną, rano zjadłam tak malutko (chciałabym jeść regularnie i śniadanie pożywne). W każdym razie póki co: I kilka łyżeczek muesli (mało w nich cukru, naturalne dodatki) + woda niegazowana, II porcja bigosu z chudym mięskiem + kubek zielonej herbaty (jak zawsze niesłodzonej, będę pisać jak coś posłodzę). Później planuję: 2 małe gołąbki z odrobiną lub bez sosu pomidorowego, dalej nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też uwielbiam dalami ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
mozna sie dołączyc ??
![]()
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale lepsze to niż chipsy ![]() Jestem po lunchu w pracy. Zjadłam schabowego obranego z panierki i gotowaną fasolkę i wypiłam kawę z mlekiem bez cukru ![]()
Edytowane przez carmelova Czas edycji: 2011-11-03 o 14:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
MBZ♥
|
no to fest
![]() z czipsami nie mam problemu bo nie jem ich wcale, szukam czegoś zastępczego dla czekolady, wafelków, draży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A standardowym, ale zawsze chcianym prezentem dla mężczyzny są perfumy ![]() ![]() ![]() Witaj ![]() ![]() Zdecydowanie bezkarnie NIE ![]() Owoce mają oprócz witamin i błonnika, dużo cukru i węglowodanów... Ale ze względu na dużą zawartość wody w owocach, można sobie pozwolić codziennie na nawet sporą dawkę owoców. W przypadku suszonych owoce w 100 g mają dużo kcal, ze względu na wyparowanie wody, a przecież ilościowo też kusi, by zjeść adekwatną porcję do świeżych owoców ![]() Ja czytałam, że na diecie do kilku suszonych morelek dziennie (ale nie codziennie) można. Oczywiście zamiennie z innymi owockami suszonymi w tej samej ilości ![]() Aaaa, carmelova dobrze dodała jeszcze, że te suszone, aby były smaczniejsze, często są sporo dosłaczane, a nawet prażone na oleju. Cytat:
![]() I zdrowy ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
![]() Pestek dyni, słonecznika... Wszystkie zawierają nienasycone tłuszcze, a więc zdrowe ![]() ![]() Za to super zdrowa i małokaloryczna jest marchewka obrana i pokrojona w słupki ![]() ![]() A smaczna wg mnie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Byou to może prażony słonecznik? Ja uwielbiam
![]() ![]() Sunflower hej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
MBZ♥
|
dzięki Sun
![]() ![]() rybka była pyszna ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Carmi słonecznik uwielbiam i też prażymy ![]() Sun marchewkę lubię ![]() ![]() ![]() dyni mi brakło, musze kupić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Sun ja też lubię chrupać taką marchewę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
no ja tam nie wiem...
![]() "Czołgiem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- I kawa czarna z cukrem II miseczka sałatki od mamy (tortellini,por,szynka,st arty ser,winogrona,majonez) bomba kaloryczna niestety ale nie mogła się zmarnować skoro już przywiozłam ![]() III 2 małe gołabki w sosie pomidorowym + bułka ![]() IV na kolację zamierzam zjeść 2 kromki Wasy z serkiem kanapkowym i ogórkiem + szklankę maślanki
![]() |
#206 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Bo ja mam skórę jasną, a do tego jeszcze często taką szarą, nie wiem, czemu... ![]() Cytat:
![]() Mi to bardzo niepasuje :P ------------------------------------ A ja melduję, że najadłam się również dwoma małymi gołąbkami, ale z odrobiną wody z gołąbków i przyprawami, a bez sosu pomidorowego ![]() Także mniej niż planowałam ![]() + Herbata z Czasu na herbatę (jakaś mieszanka czarnej z owockami suszonymi, płatkami kwiatów itp.). |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
a co uważasz żebym wzięła sobie ugotowane w kostce rosołowej marchewki na studia ? Będą kaloryczne przez tę kostkę ?
Dziś na obiad zjadłam kurczaka na ostro, resztę tortellini ze szpinakiem zamiast ryżu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zdecydowanie lepiej pochrupać ostrugane ze skórki i umyte, pokrojone lub nie (jeśli młode) marcheweczki surowe ![]() Ugotowane nadal mają mało kcal, ale już wysokie IG i mało błonnika ![]() A kostki rosołowe nie są aż tak tuczące, to zawierają utwardzony tłuszcz i dużo soli: pierwsze podwyższa cholesterol, drugie w dużych ilościach zatrzymuje wodę w organizmie (a przy odchudzaniu wiadomo, chcemy jej się pozbyć ![]() Nie chcę się czepiać ![]() Bo powiedzmy sobie szczerze: od gotowanej, nieposłodzonej, nieotłuszczonej masłem i nie zagęszczonej mąką marchewki nie utyjesz ![]() Ale za to, na mniej czasu Cię nasyci, a i mniej będzie z tego korzyści dla Twojego organizmu (witaminy w wodzie się wypłukują podczas gotowania w dużej części). ------------------------------- Zamiast podwieczorku, kawa z mlekiem 1,5 % i słodzikiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Konto usunięte
|
No i super, na parze
![]() Ja nie mam parowaru ![]() A czasami chciałabym coś sobie tak przyrządzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.