|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 |
Rozeznanie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Eliza tak jak dziewczyny pisały Isoptin weź 15-20 minut przed fenoterolem, przynajmniej dopóki się nie przyzwyczaisz. U mnie trwało to jakieś 3 dni, teraz już biorę fenoterol razem z isoptinem i te paskudne objawy już mnie nie męczą.
A ja jutro mam wizytę u gina, mam nadzieję że będzie ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#1592 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]() Cytat:
czyzby w h&mie byly przecenione kurtki ciazowe???
![]() |
#1593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdyby nie śpioch w pokoju obok dzisiaj bym ciacho machnęła, ale niech ma ![]()
![]() |
#1594 |
Wtajemniczenie
|
nie pamiętam które z dziewczyn wyszywały te obrazki ale taką ochotę mi narobiłyście na wyszywanie że tydzień temu sama sie za to wziełam i o to moja pierwsza praca
![]() ![]() ![]() ![]()
#1595 |
Zadomowienie
|
Aaaaaaa mi też!! tzn, nie widziałam na własne oczy ale rano miałam dwie ogromne plamy na koszulce na lewym cycku
![]() ![]() Haniula komplecik ![]()
#1596 | ||||||||
Rozeznanie
|
czesc Sloneczka
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Lenusia ![]() ![]() 04.01.2012r. zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008* Edytowane przez magda1804 Czas edycji: 2011-11-03 o 20:41 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1597 |
Zakorzenienie
|
Dobra, małżon się przebudził, to idę wypiekać
![]() ![]()
#1598 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie pracuje,bo nie ma jeszcze intruktora lotnictwa skonczonego nie ma skonczonego,bo instruktor, ktory moze szkolic na instruktora co chwila choruje albo lata w liniach i w ogole nie ma czasu dla tzta tz zacznie pracowac, jak zrobi tego instruktora - wtedy podobno juz nawet niezla kasa z tego bedzie, ale na razie jestesmy goli i... niewesoli ![]() achhh zazdroszcze i ciacha i zapachu w domu ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Kasiahexe, jaka sliczna Livka !!!
![]() |
#1599 |
Zakorzenienie
|
I dupa blada, nic nie robię, bo nie mam czekolady deserowej tylko gorzką
![]() ![]()
#1600 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko maka jaja cukier chyba mleko proszek do pieczenia i owoce
![]() |
#1601 | |
Rozeznanie
|
Pear - współczuję sytuacji, szczerze nie rozumiem TŻta, ale jedyne co teraz powinnaś to nie stresować się bo to niczego nie zmieni, a może tylko zaszkodzić. Może wszystko w końcu się ułoży, zobaczysz TŻ w koncu zrozumie, a jak będziecie SAMI to wiele się wyjaśni, zaczniecie się docierać i sprawdzać w sytuacjach codziennych, szczególnie jak urodzi się dziecko
![]() Cytat:
Ja dla synka miałam i 150ml (taka była w zestawie z laktatorem) i 250ml i powiem szczerze, że tą 150 używałam bardzo krótko (jeśli chodzi o mleko), później wykorzystałam ją do herbatek i picia po prostu, ale jeśli chodzi o mleko najwięcej przydawały się butelki 250ml... dlatego teraz planuję na początek zakupić butelkę Lovi Medical + właśnie o pojemności 250ml, planuję karmić piersią więc może się nie przyda, a jeśli to "w praniu" wyjdzie czy mniejsza będzie potrzebna, jeśli tak - zawsze można dokupić, a jeśli karmienie piersią wyjdzie mi tak jak planuje to przy przestawianiu małej na butelkę raczej będzie już potrzebna taka większa ![]() Ale to tylko moje przemyślenia, co się przyda a co nie to wyjdzie w praniu, w razie czego mam jeszcze jakieś butelki po synku z NUKa (bo tylko takie tolerował). Miejmy nadzieję, że karmienie piersią mi wyjdzie i butelka będzie potrzebna sporadycznie ![]() Ale się najadłam.. moja mama dała mi chleb, który sam upiekła i tak mi smakował.... a teraz czuję jakbym miała pęknąć i ciągle mi goooooorąco :P
![]() ![]() |
![]() |
#1602 |
Wtajemniczenie
|
no to super
tesciunio wymyslil, ze jak beda mieli nam cos kupowac, to najlepiej domek w szeregowcu zgadnijcie, jak daleko od ich domu nie...nie kilometr nie, nawet nie pol kilometra kilkaset metrow od ich domu niech mnie ktos uratuje ![]() ![]()
#1603 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1604 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mi tak dużo nie poleciało, ale troszkę wypłynęło ![]() Cytat:
![]() bidulko jeszcze nic słodkiego nie mozesz.. a właściwie to czemu ( chyba pisałaś ale mi się zapomniało), ciężko masz ale postaraj się choć trochę wziąć to na chłodno ![]() ![]() a ciacho to bym sama pożarła ale piec nie umiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1605 |
Rozeznanie
|
A ja musze się Wam wyżalić....bo mam paskudny humor
![]() Byłam dziś u rodziców.Prawdopodobnie moj tata zdradza mame. Moi rodzice sa jeszcze calkiem mlodzi, choc wydawalo mi sie ze w tym wieku to raczej sie juz to nie zdarza. mama 44lata, tata 49l, ostatnio obchodzili 25rocznice slubu, niby szczesliwi, ale to tylko przykrywka. Mnie to troche przerasta, bo z jednej strony bardzo kocham oboje rodzicow, z tata mam dobry kontakt- wiadomo córeczka tatusia ![]() ![]() ![]()
#1606 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Martus, ja tez nie rozumiem tzta i to mnie przeraza ![]() ale dobra...pozyjemy,zobaczym y bedziemy mieszkac na razie pod nosem jego wujow ja sobie spokojnie poczekam, az sie zaczna telefony typu: zalatw to; zalatw tamto; wyjdz z psami; wpadnijcie na obiad; wpadnijcie na drugi obiad a ja w tym czasie bede mu wreczala Nietoperka i kazala sobie radzic ![]() Cytat:
![]() |
#1607 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no zatkało mnie! ja mam teściową 300 km od siebie, ale jak mieszkaliśmy w krakowie to odległość kilku dzielnic była właśnie jak najbardziej ok ![]() swoją drogą to Wy macie coś do powiedzenia czy oni postanowili ze domek po sąsiedzku i kropka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1608 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
po drugie: przyznam szczerze, ze nie wyobrazam sobie co tam w głowie Twojego tza siedzi. Za pare miesiecy bedzie ojcem i to chyba czas najwyzszy wziac sie w garsc i stac sie wkoncu glowa rodziny!!! Kto ma zaczac zarabiac jak nie on?! ![]() ![]()
![]() |
#1609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1610 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze wychodzi, więc poczekam i rano zrobię ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1611 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zmieniając troszkę temat co sądzicie o pieluszkach wielorazowych? strasznie mi się podobają i nie wiem czy nie zainwestować w kilka ( koleżanki chwaliły): http://www.nappime.pl/pieluszki-kieszonka-c-1.html http://miounico.home.pl/Pieluszki_do...3-default.html http://www.pieluszkarnia.pl/pol_m_PI...n-One-121.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1612 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no wiec tesciu to taki typ, ktory lubi miec wszystko pod kontorola uwaza, ze jest najmadrzejszy na swiecie i zawsze ma racje oddaje mu to, ze ma glowe do interesow i dba o rodzine ale charakter ma ciezki jak sobie cos wymysli, to tak musi byc i koniec do tego uwielbia sie chwalic swoimi sukcesami - lacznie z dziecmi czyli uwielbia zabierac i pokazywac swoje dzieci na imprezach ze znajomymi, opowiadac, jak to one sobie radza i jak dobrze je wychowal, co jest moim zdaniem nieprawda, bo jego synalek ma 30 lat, mieszka z nimi, jedyne, co mu w glowie to imprezy, jest darmozjadem, ktory calymi dniami by lezal na kanapie, a wieczorami imprezowal nie sprzata po sobie, nic nie robi i udaje, ze prowadzi knajpe nawet licencjata nie skonczyl, chociaz zaczynal chyba z 4 kierunki z kolei jego corka, fakt, madra, obrotna dziewczyna, ktora potrafi sie zakrecic i jest pracowita, ale tez moim zdaniem ma w glowie troche poprzewracane, bo jak opowiada, gdzie sie bawi, to zawsze podkresla, ze sa to najbardziej lansiarskie kluby,a ona ma jeszcze wszedzie wejscia do vip lozy i znaja ja na bramkach i normlanie przedstawia to tak, jakby sie tlum rozstepywal, jak ona tam wchodzi ![]() generalnie dla mnie jest mila i lubie z nia pogadac i zawsze cieplo mnie przyjmuje, ale rozbrajaja mnie takie sytuacje, jak np. kiedys wpadlismy do niej z tztem na nocleg i w goscinnym pokoju stala deska do prasowania i tz pod ta deske polozyl moja walizke (akurat wtedy przyjechalam z Berlina i mialam taka wielka) no i mowie do tzta, zeby przesunal walizke spod deski, bo moze M.bedzie chciala sobie rano cos wyprasowac cos do pracy, a ona: "ja nie prasuje... do mnie przychodzi pani, ktora sie tym zajmuje" ![]() no wiec tak super tesciunio wychowal swoje dzieci moj tz na cale szczescie jest z innej gliny ulepiony,bo nie jest ich prawdziwym synem, no ale jak widac jednak przesiakl pewnymi zachowaniami ![]() i jak tu nie zwariowac? ![]() a slodkiego nie moge bo mam infekcje w pochwie i podobno slodycze ja poteguja i zeby sie pozbyc dziadostwa nie moge robic jej pozywki ze slodkiego :/ Cytat:
niekotrym facetom odbija na starosc i chce im sie raptem przyzyc druga mlodosc, dlatego pakuja sie w jakies romanse masakra wiadomo,ze nie jest to w zaden sposob wymierzone przeciwko Tobie,ale nie dziwie sie, ze zachowujesz dystans, bo na pewno cierpisz z powodu mamy jak ona sie trzyma?
![]() |
#1613 |
Rozeznanie
|
byłam dzisiaj w textil market i kupiłam 2 body,śpioszki i kaftanik welurowy i jeszcze kaftanik- jestem zadowolona z tych zakupów!
Przyszła też paczka z allegro i trochę się zawiodam bo zamówiłam roz 62 a jakos ciuszki wyglądają na większe trochę - 4 pary pajacyków,śpioszki. uciekam do wyrka mamuśki bo spanko mnie bierze |
![]() ![]() |
![]() |
#1614 |
Rozeznanie
|
Inutil on narazie nie wie, ze my sie domyslamy. Jakis czas temu, latem, w jego kurtce przypadkowo znalazlam w kieszeni drugi telefon z używaną kartą. Oczywiscie musialam przejrzec skrzynke sms i kontakty. Jedyne co zostalo zachowane to 1 nr tel i wiadomosc: "tesknie za Twoim glosem zadzwon" Nie mowilam o tym mamie, bo od brata uslyszalam, ze ten telefon ojciec dostal tymczasowo w zamian za pozyczenie pieniedzy i nie jest jego. Okazalo sie po 3 miesiacach, ze telefon nadal jest u nich w domu, ale schowany na polce w garazu. Poza tym moja mama znalazla nowa koszule taty zwinieta i wrzucona, wrecz ukryta w szafie w piwnicy. Kiedy mama zapytala gdzie ona jest udal, ze nie wie o co chodzi...
dzięki dziewczyny za słowa otuchy ![]() Pearl moja mama jest dla niego za dobra. Dzis oznajmila mi i bratu, ze rozwodu nie chce, jedyne czego oczekuje- to zakonczenie tych romansow. Zobaczymy co z tego wyjdzie....
Lenusia ![]() ![]() 04.01.2012r. zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008* Edytowane przez magda1804 Czas edycji: 2011-11-03 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1615 |
Zadomowienie
|
oj faktycznie, ciężki typ człowieka.. tacy już są. Ja swojego teścia nie poznałam niestety ;/
ale Twój to uhhh i pewnie jak postawi na swoim to tak być musi.. a dzieci? brak słów ![]() ![]() są ludzie i ludziska... a jak infekcje wyleczysz to możesz wrócić do słodkiego? swoją drogą niezle bakterie - tu szkodzą a tu troszczą się o linię hahaha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1616 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i on podobno juz dawno myslal, zeby kupic jeden z tych domkow, ale nie mial kasy, a teraz znalazl sobie wspolnika (czyt.mojego Tate) i teraz sie napalil jeszcze bardziej on uwielbia skupiac wokol siebie cala rodzine, chociaz czesto ta rodzina ma go dosc i skoro ani jedno,ani drugie z jego biologicznych dzieci na razie w ogole nie mysli o dzieciach, to sie uczepil mojego tzta poza tym jedynie na mojego tzta moze liczyc jezeli chodzi o jakas pomoc w domu, przy psach lub w pracy, bo ten drugi synalek to raczej ma go w glebokim powazaniu, a corka wyprowadzila sie pod drugi koniec warszawy jak dla mnie, o czyms to swiadczy... Cytat:
![]() wiem,wiem no moj tz niby strasznie przezywa, ze nie ma pracy i faktycznie widze, ze jak tylko moze, to jedzie na to lotnisko, wydzwania do tego intruktora, caly czas sie przypomina i mowi, ze on chce jak najszybciej to skonczyc a innej pracy nie chce zaczynac, bo mowi, ze jak zacznie latac, to nie bedzie mogl sobie wybierac kiedy, gdzie i o ktorej, bo wszystko zalezy od pogody i dostepnosci samolotow... no i ja juz nawet nie wspomne, jak mnie to denerwuje biedny Nietoperek, dostaje mu sie za darmo ![]() Cytat:
to ja takiego nie znaju ale pewnie jest dobry ![]() Nikotynko, kiedys juz byl poruszany temat wielorazowek, ale u wiekszosci lenistwo wygrywa i wybieraja jednorazowki ![]() ![]()
![]() |
#1617 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do pracy to nie moze się czegoś chwycić na chwilę a jak już ukończy kurs to zmienic pracę? bo z tego co piszesz to niewiadomo ile czasu to potrwa... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1618 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1619 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szkoda, zawsze mialam dobre relacje z rodzicami swoich bylych ojej...teraz jak pomysle o mamie mojego bylego,z ktorym bylam 5 lat, to az mi sie lezka w oku z tesknoty kreci taka cudowna, normalna kobieta... moj tz to inny, bo i doswiadczenia w zyciu mial inne i troche wie, co wazne, co nie no, ale widac, ze czasami miewa zacmienia, wiec musze nad nim pracowac Cytat:
musze zapisac,zeby zapytac sie nastepnym razem ![]() jedyne, co mnie wlasnie pociesza to ta niby lepsza linia chociaz nie wiem,czy faktycznie tak bedzie, bo zamiast tego wcinam jakies bulki, ziemniaki i inne wegle ![]()
![]() |
#1620 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do wózka to niestety w mierę tani bo aktualnie nie mamy pieniędzy bo jeszcze masa wydatków związana z domem (geodeta,kominiarz, inspektor nadzoru) a już i tak się zapożyczyliśmy i ciągle brakuje i najgorsze że nie wiem skad weźmiemy zeby oddać co pożyczyliśmy i opłacić reszte. Pisz, pisz kochana od razu poczujesz się lepiej, po to jesteśmy żebys mogła sie wygadać. Hm...to blisko teściowie czegos szukaja chcą mieć Was na oku. Ja mam swoich jakies 5 km a to i tak za blisko ![]() Teraz jak byłam u siebie na weekend chiałam klucze do naszego domu bo ja nawet swoich kluczy nie miałam i byłam uzależniona od męża. Mąz już sie wyprowadził, znaczy siostra go wyprowadziła, pewnego dnia jak wrocił do domu jeszcze do rodziców to ona tylko powiedziała M. ma dzisiaj wolne to pomoze ci sie przeprowadzić i w ciągu jednego popoludnia moj maż był juz u nas w domu i klucze od domu zostały bo moj tż o nich zapomnial poprostu. Teraz jak byłam na święto zmarłych i pojechalismy z rana do tesciow zeby znicze zabrac i zapalic mówie do mojego męza klucze weź dla mnie a teśc niby w żartach: no jak było trzeba coś zawieśc to klucze były u nas a teraz jak wszystko juz zawiezione to klucze zabieracie no kurde jak mi ciśnienie skoczyło, to są klucze od MOJEGO domu a on będzie gadał że mu klucze zabieram. Mowie do niego z tego co wiem to są klucze od naszego domu i chyba ja mam prawo je mieć, no masakra nie wiem po co im klucze od naszego domu chyba po to że jak do nich rodzina będzie przyjeżdzała to żeby ich zapraszać na oglądanie jaki to ładny domek ich synek se wybudował ach....szkoda słów. magda1804 o kurcze przykro mi że spotyka Was coś takiego, tyle lat razem i ogląda się za inna kobietą, nie wiem nawet co więcej Ci napisać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.