|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
Cytat:
![]() Też się cieszę, że jestem ładniejsza od Kopernika ![]() Ja noszę rozpuszczone, bo inaczej póki co się nie da ![]() Cytat:
![]() O. Po myciu odżywką nic nie sterczy, ale kulaśnie ![]()
![]() |
#3302 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3303 |
Raczkowanie
|
O jak już mowa o tabletkach do zapuszczania to na jakichś 2 blogach znalazłam takie coś: http://www.✂✂✂✂✂✂✂/apteka/p2794-Calcium_pantothenicum_tab letki_100_mg_50_szt
Czyli jakoś niby wpływa na wzrost włosów. Możnaby się w to zaopatrzyć, bo tanie a ponoć efekty są (zmniejszone wypadanie i szybszy porost) To na dozie jakby co ![]() Edytowane przez photoholic Czas edycji: 2011-11-03 o 19:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#3304 | ||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny od dziś zaczynam kurację Vitapilem i Sufrinem.
I na ulotce Sufrinu jest napisane: 1 - 3 kapsułki dziennie 20 minut przed posiłkiem. - czyli mogę na raz wziać 3 kapsułki czy mam to sobie rozłożyć na trzy pory dnia? Czy np mogę wziąć rano 2 kapsułki i wieczorem 1? ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
JAKIE BŁYSZCZĄCE, LŚNIĄCE! ![]() dziękuję za ten link ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3305 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3306 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ostatnio w ogóle mam straszny problem co dalej robić z włosami - niedawno jak farbowałam henną wypadło mi strasznie dużo włosów i miałam straszny ból głowy przez co coraz mniej chce mi się babrać z błotem. Do chemii nie chcę wracać bo dopiero teraz widzę jakie zniszczenia pozostawiły na moich włosach farby. Coraz częściej chodzi mi po głowie zaprzestanie farbowania w ogóle i gdybym miała coś takiego jak Ty to nawet odrostami bym się nie przejmowała, bo moje włosy są na podobnym poziomie, ale bardziej popielate ![]() ![]()
![]() |
#3307 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja nigdy nie przestrzegam tego, że 20min przed posiłkiem, bo nie umiem stwierdzić, czy za 20min będę jeść ![]()
![]() |
#3308 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3309 |
Rozeznanie
|
Ja go już mam troszkę i co 2 dzień nim nacieram głowę.
Zauważyłam że nie wypadają mniej się przetłuszczają. ![]()
#3310 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ślicznie dziękuję za komplementy ![]() Cos musi byc na rzeczy z tym kolorem, bo nawet na miescie mnie zaczepiają babki i pytaja gdzie robie kolor ![]() A o włosy dbam jak nawiedzona, wiec jakby mi sie nie odwdzieczały blaskiem, to nie wiem, chyba bym je znów ucięła i to krótko ![]() Natomiast odkryłam dzis, że mam swoje za uszami.. na czubki i gzrywce w 2 tygodnie urosły praiwe 1 cm, ale na bokach.. ponad 2cm.. ![]() ale nie wiem jak to sie tak zrobiło ![]() Cytat:
Ta cała khadi to niby nadaje się pod farbę. Moze rozjasnij trochę kąpielą i nałoz ciemny blond po prostu? Zielone nie bea, bo nie robiłąs czernią ![]() DZiękuję! Zawsze dbam, by miec jak najbardziej naturalny kolor. Żle bym się czuła w jednolitym odcieniu jaki zwykle wychodiz po palecie. Wellaton robi fajne refleksy. A jak porost? To zeby tak w temacie ![]()
![]() |
#3311 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do blondów to dobrze, że dbasz o taki naturalny kolorek. Mi się zdecydowanie takie naturalne odcienie podobają, o niebo lepiej niż jaśniejsze blondy, czy platyna Jeśli chodzi o Khadi to ja robiłam też brązami, które zawierają indygo, ale ono strasznie szybko wypłukuje się z moich włosów i po tygodniu znów byłam ruda ![]() ![]()
IT - programuj, dziewczyno! Edytowane przez rockandrollqueen Czas edycji: 2011-11-04 o 08:10 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz bardzo jasny naturalny kolor!!! piękny!! zazdroszczę ![]() mój niestety mocno ściemniał i po zapuszczaniu prawie 4cm odrostu uznałam, ze jest za ciemny i wróciłam do farb. Ale u mnie włosy nie reagują tak źle. Nie wiem jak bedzie, gdy beda do połowy pleców i czy nie zaczne narzekac na rozjasnianie, pewnie zaczne, ale jednak trafiona pielegnacja duzo daje. Ty robiłąs wszelkie mozliwe kolory, szlałas z dekolorem, itd. sama wiesz, to te zniszczenia wychodzą. Jakbym miała totalnie znisczone włosy i całkowita pewnosc ze chce naturalki, to bym ciachneła na krótkie, cos jak magda mołek z tvn-u. A ten bol głowy to faktycznie moze byc jakas reakcja alergiczna. Obecny kolor faktycznie rudy. ALe ładny ![]()
![]() |
#3313 |
Zakorzenienie
|
Ha! Jak magda molek ma krotkie to od czego ja zaczynalam zapuszczanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3314 |
Zakorzenienie
|
od bardzo krótkich?
![]() bo krótkie dla mnie sie dziela na ekstra krótkie, bardzo krótkie, krótkie, dłuższe krótkie ale wciaz krótkie ![]() hmm.. czmeu masz w podpisie, ze nie ścinasz do 1912? mamy już XXI wiek ![]() cos Wam pokaze- porównanie z długości 14 października i 4 listopada. naprawde zauwazalnie urosły! A to niecąły miesiac.
Włosy ![]() Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2011-11-04 o 08:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3315 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Ty zapuszczasz do połowy pleców? WOW ![]() ![]() ![]() Na razie stawiam sobie za cel zejście z cieniowania i zapuszczenie grzwki - zresztą na zdjęciu widać jaką mam grzywę ![]() Ehh i teraz żałuję, że tak szalałam. Rok temu miałam ładny naturalny kolor i miałam już zamiar nie farbować (lub farbować raz na jakiś czas, ale kolorem zbliżonym do naturalnego), ale coś mi strzeliło do głowy i walnełam wellaton średni brąz, który wyszedł czarny. No i zaczęły się problemy ![]() Co do mojego koloru - to chyba zależy od oświetlenia, ale z tego co pamiętam był jasnoszary - wręcz czysty popiel. Nigdy go nie lubiłam, ale teraz już mi wszystko jedno, najwyżej będę sobie używać jakiś szamponów i odżywek do blondu i kłaść miód ![]() Co do rudego to całkiem ładny jest, ale ostatnio często słyszę, że za blada jestem w takim cieeeemnym kolorze (nie powiedziałabym, że jest on ciemny ![]() A Twoje włoski jak zwykle piękne i szybko rosną ![]()
IT - programuj, dziewczyno! Edytowane przez rockandrollqueen Czas edycji: 2011-11-04 o 09:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zaczełam stosowac dopalacze tylko od wewnatrz ale tak nie tylko sumiennie, ale super sumiennie. i rosną szybciej niz przeciętne. poza tym co za sens jednego miesiaca przyspieszyc do 3cm, by w koeljnym staneły, bo im się przerosło. a tak ida po 2 po 2. u mnie połowa pleców to jakeis 50-55cm. Brakuje mi 20cm, czyli w rok spokojnie dojde do tej długości. oczywiscie jak nie zwolnią ![]() a zapuszczam, a co sie bede. wczesniej miałam obiekcje, ze to niby nie wypada, bo po 30stce itd. Ale ja chce miec długie, bede stara ale z ładnymi włosami. A co. Podoba mi się hipisowski look ![]() moze jestes blada przez odcien rudego? przy chłodnej urodzie zaleca sie rudy czerwony taki machoniowy a nie żywy cynamonowy. hoduj wiec naturalki, ciekawe ile wytrzymasz, ale trzymam kciuki, zeby do konca i zeby Ci sie znow nie odwidziało ![]() moja grzywa tez zarośnieta bo tez zapuszczam znowu ![]()
![]() |
#3317 |
Konto usunięte
|
cześć, dziewczyny!
ja się zastanawiałam nad jakimś krótkim cięciem, ale dzisiaj miałam pięęękny sen, że zapuszczam włosy i już mam taki fajny ogon, jak się obudziłam, przeszła ochota na scięcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3318 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() P.s.: Widzę, że oglądasz Elfen Lied. Jedno z moich ulubionych anime ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3319 |
Konto usunięte
|
krótkie, zaczęłam z bardzo krótkich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3320 |
Rozeznanie
|
Też przez to przechodziłam. To irytujące, ale spokojnie... włosy urosną
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3321 |
Konto usunięte
|
haha
![]() ![]() ![]() ![]() ostatnio długie i naturalne miałam... w wieku 15 lat ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
podpis ![]() ja zaczelam zapuszczac jak po 11 latach sciecia na zero zalozylam sie z kolega ze zapuszcze. kolega zas w odwecie ze sie nieby ozeni ![]() ja zapuscilam, a on sie ozenil ![]() wlasciwie to od 2009 zapuscilam dwa razy - co mam udokumentowane z albumie. gdyby nie kombinacje alpiejskie w tzw. miedzyczasie mialabym chyba do polowy plecow - a moze nawet lepiej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3323 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() hahahaha, fajny opis podziału krótkich włsoów, mysiu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3324 |
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Mogę się przyłączyć do grupy wsparcia w zapuszczaniu? ![]() ![]() ![]() Przez ostatni rok schodziłam z cieniowania, które jest pozostałością po zapuszczaniu grzywki. Jakieś 2 lata temu postanowiłam ją zapuścić, kiedy była już w miarę długa, fryzjerka "połączyła" mi ją z resztą włosów, co było wygodne i fajnie wyglądało, jednak dosyć mocno pocieniowała przy tym całe włosy. To było około rok temu, od tego czasu stopniowo, co 2-3 miesiące podcinałam włosy na prosto. Teraz cieniowania pozostało minimalnie (trochę po prawej stronie, tam gdzie była grzywka). Postanowiłam, że nie będę obcinać włosów dokładnie pół roku ![]() ![]() ![]() ![]() Swoje włosy farbuję na blond (aktualnie L'oreal Preference odcień Stockholm), co 3-4 tygodnie robię odrost i kilka minut malaksuję na całości. Wewnętrznie biorę Merz Spezial (już prawie 3 miesiące, bardzo polecam) i od miesiąca piję Gelacet w saszetkach, który również jest świetny. Nie wiem, czy to zasługa MS czy Gelacetu, ale ostatnio farbowałam włosy trochę ponad 2 tygodnie temu, a odrost mam taki jaki normalnie mam po miesiącu! ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie, mam nadzieję, że już niedługo wszystkie na tym wątku będziemy mogły się cieszyć długimi, pięknymi włosami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() trzymam kciuki za pielęgnację ![]() a skoro takie przerwy od fryzjera - to sama podcinasz końcówki, czy zabezpieczasz czymś tak, że nie trzeba tyle czasu podcinać? ![]() ![]() Masz piękne, lsniące włoski ![]() ![]() ![]() mnie też postopniowane irytują, szczególnie bliżej przodu kiedy potrafią odstawać i wywijać się jakby je ktoś o to prosił ![]() ![]() Dziewczyny jak myślicie - jak chcę żeby sie unosiły a nie było takie CHLAP na głowie, to można tylko z tyłu postopniować włosy? Bo nie chcę postopniowanych bo odstają alboco, a z drugiej strony może z przodu jak zostawię długie a z tyłu postopniuję - to nie będzie tragedii? Czy tak się nie robi? Ma tak któraś z Was? ![]() I jeszcze jedno tak offtopowo zapytam Was: czy ISTNIEJE kolor ZIMNY BLOND (lepiej wyglądam w zimnych blondach) który jest inny niż platyna? Czy jedyny zimny blond to tylko platyna? Bo chcę coś ciemniej, jak widzę tutaj piękne blondy dziewczyn, ale jakoś w ciepłym to mi się tak nie sprawdza chyba..
![]() |
#3326 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie zamierzam podcinać włosów w ogóle przez te pół roku, po prostu tak jak napisałaś będę je zabezpieczać, aktualnie po myciu nakładam nektar termiczny z Kerastase i kryształki Alfaparf ![]() Z tym pocieniowaniem tylko z tyłu to nie pomogę, bo średnio się na tym znam, ale z tego co wiem to raczej robi się odwrotnie - to znaczy tył ścięty na prosto a z przodu lekko wycieniowane. Oczywiście, że istnieją zimne blondy które nie są platyną ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3327 |
Zadomowienie
|
Hej.
Marzę o długich włosach. Na razie mam lekko za ramiona ale wycieniowane. Zastanawiam się czy ich nie ściąć na krótko i dopiero wtedy zacząć zapuszczac? Moj problem polega na tym, są strasznie zniszczone i nie łapią farby. Schodzilam z bardzo ciemnych i teraz są jakby rudawo blond. Chcę jutro położyć kolor jasny popielaty blond żeby przyciemnic bo ultra rozjasniajacy nic nie dał. W tym tygodniu chcę zacząć pić drożdże. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3328 |
Zakorzenienie
|
mysia m, leae cudowne włosy <3 zazdroszczę pięknych blondów
![]() można zapytac o wasze naturalne kolory? mnie ostatnio bardzo kusi farbowanie, ale nie za bardzo chciałabym bawic się w rosjaśnianie i nie wiem, jaki kolor by mi pasował. a włosy mam nieciekawe - taki pospolity chłodny ciemny brąz (+ ciemne oczy + bardzo jasna cera, naprawdę nie wiem, co by mi pasowało...) ![]() zachęcona waszymi opiniami jutro biegnę po vitapil. w poprzednią sobotę podcięłam przód włosów i nie mam już tych długich ogonów z przodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3329 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() .. ja bym obstawiala na BLOND dla Ciebie! skoro ciemne ozcy i jasna karnacja ![]() tylko chłodny blond. ja zwariowałam na punkcie zimnych blondów ![]() ![]()
![]() |
#3330 |
Zadomowienie
|
Ja marzę o tym żeby być jasną blondynką, mieć jasną cerę i oczy. Niestety mam bardzo ciemny brąz, oliwkową cerę i brązowe oczy
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.