Rossmann - część XI - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-03, 17:57   #2971
czuprynka
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann - część XI

I ja przyłączę się do pochwały kremu ochronnego z flos leku z serii winter care. Zakupiłam niedawno pod wpływem dobrych opinii na KWC i powiem Wam, że jak na razie jestem bardzo zadowolona (chociaż u mnie jak na razie nie ma jakiegoś dużego zimna, a przymrozków na pewno nie). Krem ma bogatą, treściwą konsystencję, jednak mimo to szybko się wchłania, a twarz świeci się tylko chwilę po nałożeniu. Rzeczywiście bardzo dobrze nadaje się pod podkład i w trakcie dnia utrzymuje dosyć dobrze poziom wilgoci, tak że nawet moje skórki nie są bardzo widoczne. No i co najważniejsze, jak na razie nie zauważyłam, żeby zapychał, ale akurat pod tym względem dokładnie sprawdziłam jego skład bo moja cera ma duże skłonności do zapychania, niestety
Ogółem polecam, tym bardziej, że cena zachęcająca, ja za swój zapłaciłam coś ok. 15- 16 zł, więc tragedii nie ma
czuprynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 18:16   #2972
PPP90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czuprynka Pokaż wiadomość
I ja przyłączę się do pochwały kremu ochronnego z flos leku z serii winter care. Zakupiłam niedawno pod wpływem dobrych opinii na KWC i powiem Wam, że jak na razie jestem bardzo zadowolona (chociaż u mnie jak na razie nie ma jakiegoś dużego zimna, a przymrozków na pewno nie). Krem ma bogatą, treściwą konsystencję, jednak mimo to szybko się wchłania, a twarz świeci się tylko chwilę po nałożeniu. Rzeczywiście bardzo dobrze nadaje się pod podkład i w trakcie dnia utrzymuje dosyć dobrze poziom wilgoci, tak że nawet moje skórki nie są bardzo widoczne. No i co najważniejsze, jak na razie nie zauważyłam, żeby zapychał, ale akurat pod tym względem dokładnie sprawdziłam jego skład bo moja cera ma duże skłonności do zapychania, niestety
Ogółem polecam, tym bardziej, że cena zachęcająca, ja za swój zapłaciłam coś ok. 15- 16 zł, więc tragedii nie ma
czy w super pharm go dostane? jaką ma pojemność? nada sie pod minerał? btw. ostatnio używam tego z evy z melisą, tak na wizażu zachwalanego i jest chyba ok ale czy nie za lekki na zimę?

Wielbicielka Labradorów
10.09.2013r. -Jestem Kierowcą
PPP90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 18:20   #2973
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PPP90 Pokaż wiadomość
czy w super pharm go dostane? jaką ma pojemność? nada sie pod minerał? btw. ostatnio używam tego z evy z melisą, tak na wizażu zachwalanego i jest chyba ok ale czy nie za lekki na zimę?
W SP jest on na bank
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 18:21   #2974
czuprynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PPP90 Pokaż wiadomość

Ma standardowo 50 ml. Nie mam pojęcia czy dostaniesz go SP bo ja kupowałam go w małej drogerii. Jednak podejrzewam, że skoro większość aptek ma go w swojej ofercie to i SP będzie go miał. Co do tego czy się nadaje pod minerały to się nie wypowiem bo ich nie używam. Myślę, że będą miały dobrą przyczepność, ale nie wiem czy np. w ciągu dnia nie zważą się na twarzy.
Stary 2011-11-03, 18:27   #2975
ama09
Zakorzenienie

Czy polecacie jakieś szminki z niższej półki cenowej dostępne w R. ? Wibo czy coś w tym stylu?
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 18:32   #2976
PPP90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
W SP jest on na bank
Cytat:
Ma standardowo 50 ml. Nie mam pojęcia czy dostaniesz go SP bo ja kupowałam go w małej drogerii. Jednak podejrzewam, że skoro większość aptek ma go w swojej ofercie to i SP będzie go miał. Co do tego czy się nadaje pod minerały to się nie wypowiem bo ich nie używam. Myślę, że będą miały dobrą przyczepność, ale nie wiem czy np. w ciągu dnia nie zważą się na twarzy.

no właśnie i to jest zawsze problem. Choć na tym z evy tego nie zauważyłam

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
Czy polecacie jakieś szminki z niższej półki cenowej dostępne w R. ? Wibo czy coś w tym stylu?
wiem że miss sporty ma tanie szminki ale ja nie używałam

Wielbicielka Labradorów
Stary 2011-11-03, 19:47   #2977
mlel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vanadis Pokaż wiadomość
dzięki a ktoś miał może ten puder/pokład i może polecic ?
ja go wciąż kupuje-jest rewelacyjny jak dla mnie

[euc2]892974[/euc2]

Zachwycona nowym mieszkaniem

wymiana

mlel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-03, 20:04   #2978
dzolls
Zakorzenienie

Przyłączam się do polecania creme puff i jednocześnie zachęcam do szminek miss sporty - mam dwie, lubię je, ale rzadko noszę szminki w ogóle. Fajne kolory, fajna cena, fajne opakowanie, fajnie nakładanie

AMA: Jeśli chciałabyś fotki na ustach - mogę Ci jutro rano zrobić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 03112011105.jpg (79,4 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 03112011106.jpg (70,8 KB, 88 załadowań)

curl it, baby!
dzolls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 20:06   #2979
noir_angele
Wtajemniczenie

dziewczyny polecacie jakieś kremy z kwasami? bo nie mogę sobie ostatnio z cerą poradzić :/

noir_angele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 20:45   #2980
czuprynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noir_angele Pokaż wiadomość
dziewczyny polecacie jakieś kremy z kwasami? bo nie mogę sobie ostatnio z cerą poradzić :/

A próbowałaś może robić sobie domowy tonik z kwasami czy np. maseczkę? Ja się zawzięłam i stosuję ponad tydzień i naprawdę widzę efekty
Stary 2011-11-03, 20:47   #2981
OliOli
Rozeznanie

Testowałyście już może ten nowy eye liner w pisaku z Wibo? Oczywiście testerów nie bylo i nie mogłam pomacać pędzelka a dla mnie ważne jest żeby był cienki i długi i nie chciałam ryzykować
OliOli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 20:49   #2982
Maqua
Zakorzenienie

czy dostanę w Rossmannie jakiś dobry krem do rąk w opakowaniu z POMPKĄ? taki, żeby postawić przy zlewie i używać po każdym umyciu, bo jestem za leniwa na tubki w domu
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 20:52   #2983
czuprynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
czy dostanę w Rossmannie jakiś dobry krem do rąk w opakowaniu z POMPKĄ? taki, żeby postawić przy zlewie i używać po każdym umyciu, bo jestem za leniwa na tubki w domu

Co prawda nigdy go nie miałam, ale wiele dziewczyn na wizażu poleca właśnie ten, no i ma pompkę --> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ir-5-urea.html
Stary 2011-11-03, 20:59   #2984
noir_angele
Wtajemniczenie

Cytat:
A próbowałaś może robić sobie domowy tonik z kwasami czy np. maseczkę? Ja się zawzięłam i stosuję ponad tydzień i naprawdę widzę efekty
nie próbowałam.
masz jakiś sprawdzony przepis? jeśli tak mogłabym prosić?

noir_angele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 21:00   #2985
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

Cytat:
nie próbowałam.
To pytanie nie do mnie, ale ze swojej strony baaaardzo gorąco polecam Biochemię Urody (wygoogluj sobie bo pewnie link zostanie ocenzurowany), są tam zarówno mocniejsze kwasy (sama używam AHA/BHA 10% od bardzo dawna - oj brutal), jak i słabsze - wszystko w zależności od potrzeb

Edytowane przez 5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Czas edycji: 2011-11-03 o 21:02
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 21:04   #2986
dikanda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
http://www.eveline.com.pl/product/id..._r%C4%85k.html Te kremy występują w Rossmannach w dużej, wygodnej wersji z pompką. Osobiście bardzo lubię i polecam. Większe i wydajniejsze opakowanie niż Kamill.
dikanda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 21:18   #2987
PPP90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OliOli Pokaż wiadomość
Testowałyście już może ten nowy eye liner w pisaku z Wibo? Oczywiście testerów nie bylo i nie mogłam pomacać pędzelka a dla mnie ważne jest żeby był cienki i długi i nie chciałam ryzykować
ja go jeszcze nie widziałam ale mi to kreski nie bardzo pasują bo mam za małe oczy, głęboko osadzone mój makijaż oczu ogranicza sie jedynie do tuszu do rzęs. Chyba że by robił baaardzo cieniutkie to jeszcze byłby ok

Wielbicielka Labradorów
Stary 2011-11-03, 21:26   #2988
czuprynka
Zakorzenienie

Cytat:
nie próbowałam.

A tak się składa, że mam

Raz, w porywach do dwóch razy w tygodniu robię sobie maseczkę z polopiryny S: rozkruszam na drobny pył 5 tabletek i daję do tego łyżeczkę jogurtu naturalnego, dokładnie mieszam, nakładam na czystą buźkę i trzymam ok 20- 30 min., zmywam i potem nawilżam czymś odżywczym twarz (robię to wieczorem, żeby przez noc wszystko ładnie mi się połagodzilo).

Za to codziennie wieczorem przecieram po uprzednim dokładnym oczyszczeniu, twarz tonikiem z polopiryny S: ja na ok. 100ml wody (mojej zwykłej przegotowanej, ale ja mam wodę głębinową, niechlorowaną, więc naprawdę czystą. Zaś Ci którzy takiej nie mają w swoich kranach powinni sięgnąć po wodę destylowaną dostępną chyba w aptekach) dałam 6 dokładnie rozkruszonych tabletek. Wszystko ładnie przelałam do szklanej buteleczki (najlepiej z ciemnego szkła, ja mam z białego, ale owinęłam folią aluminiową, żeby światło nie docierało), zakręcilam i zostawiłam na noc w lodówce. Potem można normalnie używać, pamiętając o tym, żeby raczej trzymać w lodówce i przed każdym użyciem mocno wstrząsnąć bo polopiryna nie rozpuszcza się w wodzie (dlatego ważne jest tak drobne jej rozdrobnienie). Po przetarciu buzi takim tonikiem wklepuję mój krem nawilżająco- odżywczy i kładę się lulu Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam.
p.s. Stosuję polopirynę dlatego, że jest doskonałym źródłem kwasu acetylosalicylowego, który, jak to kwas, działa złuszczająco, a oprócz tego świetnie wspomaga walkę z niedoskonałościami typu zaskórniki czy wypryski.
Stary 2011-11-03, 21:59   #2989
pat0
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez dikanda Pokaż wiadomość
Ja znalazłam IDEALNY zimowy krem Przynajmniej taki jest dla mnie, moja skóra zareagowała na niego bardzo dobrze. Flos Lek, Winter Care (ok 12 zł). Kupiłam w aptece, w niektórych Rossmannach jest FlosLek, ale w "moim" akurat tego kremu nie ma.
Sam krem bardzo przyjemny, lekka konsystencja, ładnie pachnie. Pozostawia minimalny tylko film na skórze, twarz się po nim nie świeci, nadaje się pod makijaż. POLECAM!!!
Cytat:
Napisane przez agniesiaa Pokaż wiadomość
A ja polecam krem zimowy Dax perfecta.
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;30302515]właśnie dzisiaj pisalam o nim na wątku Naturowym, ale powtórzę i tu - że się ładnie wchłania, zostawia taką minimalną warstewkę ochronną w żadnym wypadku nie tłustą, taką tylko że coś jest na buzi, maleńki glow, można z nim spokojnie wyjść do ludzi i sprawdzi się pod makijaż [/QUOTE]

Ktore dokladnie ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-03, 22:03   #2990
raz2trzy
Zadomowienie

planuje jutro skorzystac z 'meskiej promocji' ale upatrzylam rzeczy z gazetki, mysle ze one rowniez sa wlaczone do akcjioby nie bylo zadnych niejasnosci;P

widzialam nieraz w watku ze ktos polecal apteke d o z pl? ja chcialam kupic jedna rzecz ale nie kosztuje ona 20zl wiec chyba sie wybiore do apteki, czy cena w aptece jest wieksza niz w internecie czy roznie z tym bywa? jesli w aptece jest drozej to czy jest to groszowa roznica czy raczej znaczna? dzieki z gory i przepraszam za offtop

...ubolewam nad tym ze w miesiacu kobiet o ile rossmann taki miesiac obchodzi nie ma znizki na damskie kosmetyki, ale wtedy przy akcji 3 za 2 niezle by polki swiecily pustkami czuje;p
raz2trzy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 22:10   #2991
Kachnaaaa
Zakorzenienie

Używałyście może tego kremu,nie zapycha Was i dostatecznie nawilża?

KLIK - Alterra, Sensitivcreme Parfumfrei (Krem do twarzy bezzapachowy do bardzo wrażliwej skóry)
Na kwc brak opinii

Kachnaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 22:15   #2992
paulinunia
Zakorzenienie

dziewczyny po ile są cienie matowe manhattan?

paulinunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 22:40   #2993
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez raz2trzy Pokaż wiadomość
planuje jutro skorzystac z 'meskiej promocji' ale upatrzylam rzeczy z gazetki, mysle ze one rowniez sa wlaczone do akcjioby nie bylo zadnych niejasnosci;P

widzialam nieraz w watku ze ktos polecal apteke d o z pl? ja chcialam kupic jedna rzecz ale nie kosztuje ona 20zl wiec chyba sie wybiore do apteki, czy cena w aptece jest wieksza niz w internecie czy roznie z tym bywa? jesli w aptece jest drozej to czy jest to groszowa roznica czy raczej znaczna? dzieki z gory i przepraszam za offtop

...ubolewam nad tym ze w miesiacu kobiet o ile rossmann taki miesiac obchodzi nie ma znizki na damskie kosmetyki, ale wtedy przy akcji 3 za 2 niezle by polki swiecily pustkami czuje;p
stacjonarnie w aptekach może się cena trochę różnić, jednak na ogół nie są to wielkie różnice - w przypadku tańszych produktów np. 1-3zł. Ja na ogół jak zamówienie jest niewiele mniejsze niż 20 zł to przeglądam sobie czy nie potrzebuję akurat czegoś jeszcze np. tabletek przeciwbólowych, plastrów, jakiś maści itd żeby dopełnić do 20 zł Jeżeli niczego nie potrzebuję, idę po prostu do apteki i nie zaprzątam tym sobie głowy

Cytat:
Napisane przez pat0 Pokaż wiadomość
Ktore dokladnie ?
Ja pisałam o tym:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...ja.html&next=1
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 22:50   #2994
raz2trzy
Zadomowienie

dziękuję Basiago chce kupic szampon ziaja z jojoba bo w rossmannie ich chyba nie ma, a czytalam dosc dobre opinie. W internecie w d o z p l cena to chyba niewiele ponad 6zl a ze akurat wszystko mam juz co mi trzeba to nie bede na sile wydawac kasy, zajrze do apteki i kupie- choc tez nie wszedzie sa wiec tak o. raz jeszcze dzieki
raz2trzy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 05:17   #2995
britnay
Zakorzenienie

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;30302515]
Ja go mam i w sumie polecam Kupowałam kiedyś wraz z podkładem Max factor Smooth Effect - i o ile podklad był za jasny, to puder mimo że niby jest transparentny lekko przyciemnia (delikatnie) więc fajny duet. Generalnie sam puder jest ok, warto wspomnieć że jest go naprawdę sporo-za tą cenę warto (na ogół pudry mają tak z 10-12g, a ten puder ma 21g). W cenie regularnej raczej bym nie kupiła ze względu na zamienniki typu Synergen, Sensique [/QUOTE]

Porównujesz Creme Puff Max Factora do pudrów Sensique
Stary 2011-11-04, 07:11   #2996
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
A tak się składa, że mam

Raz, w porywach do dwóch razy w tygodniu robię sobie maseczkę z polopiryny S: rozkruszam na drobny pył 5 tabletek i daję do tego łyżeczkę jogurtu naturalnego, dokładnie mieszam, nakładam na czystą buźkę i trzymam ok 20- 30 min., zmywam i potem nawilżam czymś odżywczym twarz (robię to wieczorem, żeby przez noc wszystko ładnie mi się połagodzilo).

Za to codziennie wieczorem przecieram po uprzednim dokładnym oczyszczeniu, twarz tonikiem z polopiryny S: ja na ok. 100ml wody (mojej zwykłej przegotowanej, ale ja mam wodę głębinową, niechlorowaną, więc naprawdę czystą. Zaś Ci którzy takiej nie mają w swoich kranach powinni sięgnąć po wodę destylowaną dostępną chyba w aptekach) dałam 6 dokładnie rozkruszonych tabletek. Wszystko ładnie przelałam do szklanej buteleczki (najlepiej z ciemnego szkła, ja mam z białego, ale owinęłam folią aluminiową, żeby światło nie docierało), zakręcilam i zostawiłam na noc w lodówce. Potem można normalnie używać, pamiętając o tym, żeby raczej trzymać w lodówce i przed każdym użyciem mocno wstrząsnąć bo polopiryna nie rozpuszcza się w wodzie (dlatego ważne jest tak drobne jej rozdrobnienie). Po przetarciu buzi takim tonikiem wklepuję mój krem nawilżająco- odżywczy i kładę się lulu Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam.
p.s. Stosuję polopirynę dlatego, że jest doskonałym źródłem kwasu acetylosalicylowego, który, jak to kwas, działa złuszczająco, a oprócz tego świetnie wspomaga walkę z niedoskonałościami typu zaskórniki czy wypryski.

Na YT polecano tonik z wody destylowanej i aspiryny
Tutaj jest wszystko dokładnie opowiedziane:
http://www.youtube.com/watch?v=Vd6kYS3iCYo
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 07:18   #2997
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez britnay Pokaż wiadomość
Porównujesz Creme Puff Max Factora do pudrów Sensique
Dla mnie marka i cena nie ma znaczenia, liczy się efekt Jeżeli Sensique i Synergen matuje mi buzię tak samo długo jak MF, to po co przepłacać? Ale wybacz, jeśli uraziłam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-04, 07:20   #2998
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

A ja miałam na myśli i polecam ten z Dax Perfecty na zimę https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ny.html&next=1
Stary 2011-11-04, 07:56   #2999
akisia
Zakorzenienie

Jest może nowy Skarb?
akisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 08:35   #3000
olaitapola
Raczkowanie

Dostaniesz w SP, powiem nawet więcej w następnej gazetce jest w promocji http://www.superpharm.pl/images/gaze...z_172011_1.jpg
olaitapola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości