|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
|
|||
| . Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
|
5 | 8,93% |
| Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
|
0 | 0% |
| Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
|
6 | 10,71% |
| Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
|
16 | 28,57% |
| Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
|
1 | 1,79% |
| Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
|
3 | 5,36% |
| Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
|
1 | 1,79% |
| To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
|
24 | 42,86% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
Tatuś rano jak idzie do pracy to robi serwis![]() Cytat:
Będę obserwować jak pisała Lili. U nas to były dwie kropeczki. Jeśli poranna kupa będzie OK to się uspokoję, a jeśli coś będzie nie tak, to uderzam do pediatry. |
||
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
No bo zabawki mają się podobać dzieciom, anie nam, a wiadomo, ze maluchy lubią takie wyraziste kolory, kontrastowe zestawienia. Moja Agata jakma wybór to zawsze wybiera Lamaze. A mam takie slczne misie i je olewa
![]() Ja tez uwielnbiam stopy mjej córy |
|
|
|
#3483 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam napisać, wyciągnęłam dziś pajace 74. Z rozmiaru 68 to tylko jeden pajac jest jeszcze dobry... Za tydzień pewnie body pójdą do wymiany.
|
|
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo już sie nie mógł w nich wyprostować Czyli obie mamy dzień wyrośniętych ciuszków ![]() No i z tej okazji babcia kupiła Tymkowi 3 piękne pajace (ale wybierałam mama ). Tylko ceny zaporowe - 1 kosztuje 56 zł!
|
|
#3485 | ||
|
Zadomowienie
|
Nadrabiam cały dzień...
Cytat:
Heh, Malwinka też cały czas bawi się rączką, kciuk w buzi i cmokanie. Cytat:
Raczej nie pójdę na ten kurs. Co prawda doktorka mnie zbadała i stwierdziła, że osłuchowo jest czysto, ale tak kaszlę, że wstyd się gdzieś pokazać. Do tego lekarka dała mi jakiś syrop na receptę, który w ulotce ma informację, że nie powinno się przyjmować go w okresie laktacji. a mówiłam jej, że karmię...I nie wiem czy go zażywać czy nie .
|
||
|
|
|
#3486 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3487 | |||||||
|
Zadomowienie
|
To najważniejsze
.Cytat:
Cytat:
Cytat:
) i przyznam, że działa . Ale to pewnie zasługa aerobiku i picia dużej ilości wody.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
.
|
|||||||
|
|
|
#3488 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3489 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Moje dziecko o 5.00 uznało że jest wyspane, śmiał się, gadał, piszczał, więc matka też ma spanie z głowy. Za to on pewnie niebawem padnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No jakie tam niewidzialne! ![]() Cytat:
na pewno będzie okchyba też nie ma reguły, u każdego dziecka inaczej.. Cytat:
Cytat:
dobrze że przypomniałaś, trzeba by zapasy zrobić ![]() Choć i tak nie jest źle, w niedzielę mały dostał od swojej chrzestnej ogromny wór ubrań, takich na ciut później - od 80 cm Miłego dnia!
|
|
|
#3490 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja.
Dominik wczoraj przez dzień pięknie zachowywał się po szczepieniu. Tak jakby nic nie było. Ale w nocy był dość niespokojny, więc już po 22 wzięłam go do siebie. No i mi dziecię spało do 1 ![]() Czyli ta mała Maruda śpi w łóżeczku do 23 a z mamusią to nawet do 1 ![]() Ja mu dam!!! ![]() Kalinka jak to niezauważona ??? Dziecię wstało po 6. Mamusia umyła głowę (ale pewnie już niedługo nie będzie musiała, bo jej włosy powypadają i będzie łysa ) i musi zabrać się za pranie.Jutro zaś czeka mnie wielkie sprzątanie, bo już koty wyglądają z pod łóżek
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Chcecie wiedzieć jak nam się spało? ![]() Nie wiem czy 2 godz ciągiem spałam, w związku z tym wyglądam jak zombiak ![]() Budziła się 3 razy na papu i trylion razy na smoka i lulanie i wycie! Koniec końców o 5 wzięta do sypialni wierciła się i nie śpimy tak oto. Kocham moje dziecko że mnie tak katuje ![]() Wczoraj padłam spać o 21 z mokrymi włosami, dzisiaj na łbie armagedon + włosy na szczotce, w garach, podłodze, smoczkach, dziecięcych rączkach. Jaciee a co tam, wysłysiejemy i problem mycia z głowy. Co najwyżej łysina pod kranem i gitara. AgaG kciuki za wizytę u he coś tam. ![]() Muszę zrobić prezentację na uczelnię. Ktoś się interesuje polityką ? bo temat: program wyborczy P.O dot . ochrony środowiska. Pytam się, kiedy mam to zrobić? Do teściowej młodej nie zaniosę. O nieee. Za bardzo mi zalazła za skórę po chrzcinach. Nie gadamy, jak się mijamy jak wychodzę na spacery to cisza. |
|
|
|
#3492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No coś Ty??? Tylko pod kranem??? Jak już wyłysieję, to będę głowę polerować na wysoki połysk Jak Kojak I Tobie też radzę. Zombie ze świecącą glacą - sexy
|
|
#3493 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i chcesz się Scio pozbyć?? Cytat:
Cytat:
![]() mi też
|
|||
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
Baboniku tak, daj adres to jeszcze dzis Ci wysle
a potem się dogadamy
|
|
|
|
#3495 |
|
Zadomowienie
|
AgaG. najważniejsze.. trzymam bardzo bardzo bardzo mocno
za wizytę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem i Ja zombie
Nie wiem co mojej córce się dzieje, wstała po 24 i bawić się chciała ![]() WASZE DZIECI TEŻ CHCĄ SIĘ BAWIĆ W NOCY ?! Potem wstała o 2 4 5 i 7. Tyle dobrego, że o 7 a nie o 6. Puszczała bąki i przy nich marudziła, przypuszczam że przez jogurty które zjadłam jakiś czas temu, a nie dawno jej wyskoczyły krostki dopiero i problemy bąkowe. W ogóle wiecie co, wchodząc do sypialni czuje się wilgoć, śpiąc tam to w buzi ma się sucho okropnie. Nawilżacz pomoże ?! ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- A i jeszcze jedno, to możliwe że kiedy pojawiły się jej krostki na buzi to może mieć zielone kozy? bo kiedy ich nie miała - krostek to miała tylko białe glutki, a kiedy krostki wyskoczyły zielone kozy się pojawiły ? za wszystkie dzisiaj spotkania nie spotkania !Brunetka dziękuje, powiedz mi jeszcze on nadaje się na wyjście zimowe, czy nie bardzo ? o kombinezonie mówię. |
|
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
to powiedz mi jak tam znaleźć lokalizację? Dawniej było bez problemu, a teraz... nie zawsze dane sprzedającego są widoczne, a nawet jak są to np odbiór nie zawsze jest w tym miejscu ![]() Po kiego.....to zmieniają...?
|
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.aptekaeskulap .com.pl/bebilon-nutrition-proszek-zageszczajacy-135g-p-11565.html
|
|
|
#3499 |
|
Zadomowienie
|
U nas nocka jak zwykle pare pobudek na smoka i o 4 na szamanko potem sen do 7.30 więc nie jest źle teraz jeszcze dosypia Dziubek za bioderka , musisz jeszcze jakas kontrole zrobic czy to już wszystko ![]() Natka czy Ty kupowałaś w H&M bielizne ? Brumek pajac za 56 zł ![]() Lilka zdrówka Piwnooka my Krystusia kąpiemy ok 20 ![]() Karolineee ![]() Patik jak ja kiedys poszłam spac z mokrymi włosami to rano miałam kwadratową głowe Patik Jacieee mnie wlosy jeszcze nie wyłażą ale jak zaczną to będe miała najgorzej bo łysa i ze zmarszczkami ![]() Aga ![]() Brunetka fajny awatar Zaneta Krystuś na ząbki mocno sie ślini marudzi , dziąsełka opuchnięte i już widac dwie białe kropeczki Dziś jade do pracy zawieźć wniosek o te dwa tyg macierzyńskiego |
|
|
|
#3500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1. TŻ słucha się tylko pani doktor i co powie pediatra to jest święte i do wykonania bezzwłocznie ![]() 2. Myślę, że to ogólnie jeden czort, czy zagęszczone nutritionem, czy AR. Pewnie i jedno i drugie powoduje zaparcia ze względu na konsystencję. Będę sporo przepajać i może będzie ok, a jak nie to wracam do zwykłego Bebilonu. Comfort będę chciała odstawić.
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj gadałam z pediatra i prawdopodobnie po nowym roku bedziemy zmieniac mleczko na zwykle (tzn. probować), ale ja skłanam sie ku hipp
|
|
|
|
#3503 |
|
Zadomowienie
|
dziendoberek.............
![]() nie wiem co sie dzialo z moim dzieckiem wczoraj wieczorem.... po kapieli byla butla i lulu.......... tylko ze to lulu to byla masakra........ od 20 do 21.30 plakal przez sen marudzil cos jak smok wypadl otwieral oczy dawalam smoak spal dalej.... potem tak sie wyginal w lozeczku ze znalazlam go spiacego w poprzek ![]() dopiero kolo 22 ucich i zapadl w gleboki sen pierwszy raz widzialam zeby dziecko przez sen takie rzeczy wyprawiało ![]() tak wogole to slini sie bardzo i caly czas pcha łapki do buzi ale to chyab nie zeby bo ma przeciez 2 mc i1,5tyg. ![]() ![]() |
|
|
|
#3504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Kochane
![]() U nas nocka dzisiaj niefajna... Domek strasznie się wiercił całą noc, machał rączkami, spinał się, puszczał bączki, obracał głową z prawa na lewo. Coś bidulka męczyło. Wziełam go do nas do łóżka i tuliłam, głaskałam. Na 12 jedziemy do mojej koleżanki, ma 1,5 rocznego synka i teraz jest znowu w ciąży ![]() Cytat:
Ja ostatnio też kupiłam pajace do spania... 45 zł sztuka! Ceny kosmiczne.Cytat:
![]() Ooo! Dobrze, że przypomniałaś, ja też muszę Allegro jest teraz straszne! ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Jacieeee to obojętne czy kupisz zagęszczacz czy Bebilon AR, bo jedno i drugie zawiera mączkę z chleba świętojańskiego, która to właśnie powoduje, że mleko gęstnieje w żołądku dziecka. Ja zagęszczałam swoje mleko Nutritonem, zaparcia były tylko na samym początku, może z 3 dni (kupka jak plastelina), jedynie problemem były gazy... Zagęszczałam przez miesiąc i odstawiłam. Teraz już Dominik bardzo rzadko ulewa, z reguły wieczorem. |
||
|
|
|
#3505 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
naskrobałam cos w klubie
|
|
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
ja kiedyś kupiłam małemu bodziaki z hm i później przy ubieraniu zauważyłam 2 dziurki
te śpioszki pajace są b.drogie a dzieci tak szybko z nich wyrastają ![]() a zapomniałam się pochwalić mąż kupił wczoraj ośmiornice Lamaze a dużemu kolejkę z Tomkiem ona sama jeździ heh Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-11-04 o 10:17 |
|
|
|
#3507 |
|
Rozeznanie
|
Udało się odnaleźć, więc subskrybuję. Może uda mi się poczytać...
|
|
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też w końcu wzięłam Małego do siebie )Właśnie jak poczytałam na necie, to też stwierdziłam, że to prawie to samo. Tyle, że gdybym dodawała nutrition do comfortu to będę miała zagęszczone mleko niskolaktozowe, a AR ma normalnie laktozę Ale może Dominikowi nie będzie już to przeszkadzać.Na bączki cały czas daję Sab Simplex, więc może będzie ok. No i nie wiem czy to AR ma inny smak, ale mi się Dziecię przy pierwszej butelce (dawałam pół godziny temu) prawie w głos śmiało. Tylko je dwa razy dłużej, bo ciężko mu idzie ssanie takie gęstego
|
|
#3510 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. A nie wybierasz się gdzieś na Halloween? Przebranie masz gotowe: bałagan na głowie, ziemista cera i pewnie wory pod oczami . Moje kłaki też są WSZĘDZIE! Cytat:
uwielbiam Cię ![]() Jeżu jakimi ja tutaj wyznaniami strzelam, wczoraj Wodaqua, dzisiaj Ty, komu jutro posłodzić? ![]() Brunetko moja nadal strajkuje. Pamiętasz od wtedy co pisałam się nie naprawiła. Znalazłam sposób żeby ją karmić (wstyd pisać jaki ) a teraz nie dość, że muszę się nagimnastykować żeby zjadła, to jeszcze prawie nie chce.W nocy dzisiaj zjadła 2x po ok 70ml Kiedyś jadła 150ml... Nie wiem co się z nią dzieje. W dzień to samo, jak wypije 100ml to max. Może wzięła sobie słowa babci do serca, że jest grubasem ![]() Cytat:
DaKaro dawno nie było zdjęcia Malwinki . Chyba tylko raz wstawiałaś Proszę nadrobić braki . Wcale nie jesteś niewidoczna, ja zawsze o Tobie ciepło myślę, bo też jesteś Koziorożec. A Koziorożce są faaajne .Kalinka Ciebie też widać Brida no witamy zgubę AgaG kciuki za wyniki Antka i daj szybciutko znać jak odbierzesz!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.

Tatuś rano jak idzie do pracy to robi serwis

Bo już sie nie mógł w nich wyprostować 

.
wiem, ze ich moc jest wielka

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)