Mimozami jesień się zaczyna a zimą ruszy ślubna lawina- PM 2012 cz. XIII - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-04, 03:45   #3871
Madziuniusia
Zakorzenienie

Dot.: Mimozami jesień się zaczyna a zimą ruszy ślubna lawina- PM 2012 cz. XIII

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Według mnie to trochę praktyczniejszy prezent niż migdały które od razu zostaną zjedzone a na poza tym z humorem Widziałam aukcje z tym w rulonie na allegro, jak znajdę to wrzucę

Edit. Znalazłam http://moda.allegro.pl/pro-podziekow...911217643.html
Świetne! ale chyba ze względu na cięcie kosztów wydrukuje ze dwa większe i powieszę na sali.

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Hehe końcówka jest boska

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

A przez skype nie gadacie ?? my używamy do tego gg ale czasem głosu nie ma :/
mnie też powalila
Stary 2011-11-04, 06:38   #3872
Malenka321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Świetne! ale chyba ze względu na cięcie kosztów wydrukuje ze dwa większe i powieszę na sali.

mnie też powalila
dziewczyno co ty robisz o tej porze na komp??:O

dziś przyjeżdża mój TŻcik do mnie znó dostanę buziacki

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Malenka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 07:35   #3873
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
Cześć
Dziewczynki no nie mogłam!! Musiałam wejść i poprosić was o wizażowe bardzo mocne kciuki. Jutro ostatni etap co do mojej firmy. Decydujące starcie z komisją. Bardzo proszę o kciuki

sie trzymaja! Powodzonka!

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
a ja też proszę o kciukasy, bo u mnie jutro o 11.00 jest dostawa odzieży zimowej i kozaków zary, bershki itp w outlecie...i mam zamiar tam być i coś upolować. Nie wiem brać kartę?? Jak wezmę kartę, to jak nic przekroczę budżet na listopad...
Ooo czekamy na foto-relacje z zakupow ja musze czekac na wypalte bo juz niestety moje konto jest na -
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 07:54   #3874
Malenka321
Zakorzenienie

Ja już przeodkuzałam troszk domek a szczególnie pokój mojego TŻcika żeby miał czyściutko....

Dziewczyny dlaczego bierzecie ślub?? Ma to dla was jakieś religijne znaczenie, czy poprostu chcecie mieć to na legalu?? bo z miłości to wiadome.

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

jagodzia133 oczywiście trzymamy kciuki mam nadzieje, że bedzie co oblewać;*

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Malenka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 08:19   #3875
Kabriela
Zadomowienie

Jest wiele powodów dla których ja się zdecydowałam na ślub a nie na kocią łapę i choć te argumenty są czasami straszne to jednak prawdziwe w naszej rzeczywistości.
Przez miłość, przez tradycję ( narzuconą lub nie),przez Kościół ( jednak dla mnie ma to znaczenie) przez stereotypy ( silniejsze lub nie), przez ekonomię ( kredyty, pożyczki) ...
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 08:30   #3876
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Witam
Dawno mnie nie było...troche mam na głowie,ale jak tylko mam chwile to staram sie Was podczytywać...piszecie tu o tylu sprawach weselnych ze ciekawie się czyta
Dziewczyny macie już menu jakie bedziecie mieć?Ja mam takie...zastanawiam się czy jest w normie mozecie zerknąć?
http://www.calabria.com.pl/images/st...ne-%20nowe.pdf

Chciałabym coś jeszcze dodac....myślałam o jakimś prosiaku pieczonym...taka opcja dodatkowa,myslałam też o sękaczach sama nie wiem co wybrac....wy bedziecie miały jakies opcje dodatkowe?
Coś co wjedzie na wózkach z "fanfarami" oprócz tortu??
Dużo osób decyduje sie na wiejski stół....ja chciałabym coś innego

Jeżeli chodzi ślub koscielny....to chociaz nie jestem praktykującą katoliczką to u nas tylko taki wchodzi w gre,o innym nawet nie myslelismy....jak ślub to tylko koscielny.

Edytowane przez lolita25
Czas edycji: 2011-11-04 o 08:32
lolita25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 08:46   #3877
kindziulindzia
Zakorzenienie

Witajcie dziewuszyska

wczoraj oglądałam swoje stare zdjęcia i wygrzebałam jedno jak wyglądałam na studniówce i o zgrozo to co zobaczyłam to jakbym była w filmie Powrót do przeszłości i jakbym miała deja vu i stwierdzam że nie chcę granatowej szarfy bo używając słów pewnej piosenki: ale to już było
19.05.2012

Edytowane przez kindziulindzia
Czas edycji: 2011-11-04 o 15:58
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 08:48   #3878
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
Aaa i jeszcze nie powiedziałam Wam najlepszego teściowe teraz remont robią jednego z pokojów w swoim domu, (TŻ oczywiscie pomaga, bo nie mogłoby być inaczej, ale w weekend oczywiście jest ze mną, a nie tam), pytam sie TŻ, po co oni tam robią remont, a on że dla nas szykują pokój masakra jakaś, tysiąc razy mówiłam, że nie będę tam mieszkać, ale oni stwierdzili, że wiedzą lepiej i nie wyobrażają sobie, by potencjalny wnuk wychowywał się poza ich domem
O! Straszne. My z TŻ-em też będziemy mieszkać u rodziców, ale nie pozwoliłabym by ktoś wyremontował i urządził pokoje na górze za mnie. To będzie moje mieszkanie, pomimo tego, że w domu rodziców.

Cytat:
a ja też proszę o kciukasy, bo u mnie jutro o 11.00 jest dostawa odzieży zimowej i kozaków zary, bershki itp w outlecie...i mam zamiar tam być i coś upolować. Nie wiem brać kartę?? Jak wezmę kartę, to jak nic przekroczę budżet na listopad...
Trzymam kciuki za budżet. U mnie będzie ciężko w tym miesiącu. Raczej nie zaszaleję

Cytat:
Napisane przez arletka1313 Pokaż wiadomość
też bym chciała zacząć ćwiczyć ale strasznie brak mi motywacji, i tak okropnie mi się nie chce!
Ja jeszcze niedawno codziennie robiłam 35 kilometrów na rowerze, a teraz jakoś straciłam zapał, pomimo tego, że brakuje mi ruchu. Jakoś już za zimno chyba. Muszę jednak coś ze sobą zrobić. To moje listopadowe postanowienie

Cytat:
Napisane przez patiss89 Pokaż wiadomość
JA swego czasu brałam Yasminelle...
ale od 2 lat nie biore nic...
Ja też je brałam i czułam się po nich świetnie. Teraz mam przerwę, ale od nowego roku chyba do nich wrócę.

Cytat:
Pewnie już większość z was widziała ale co tam

REGULAMIN WESELA!!:

1. Wesele rozpoczyna się na początku, a kończy, gdy Para Młoda zaśnie.
2. Osoby niezadowolone ze swoich miejsc przy stole będą miały następnego dnia całą salę do dyspozycji.
3. Radzi się wszystkim panom przynajmniej raz zatańczyć z własną małżonką. Kosztuje to tylko parę minut a unika się w ten sposób kłopotów.
4. Zabrania się dłubania palcem w nosie sąsiada, dłubania widelcem w uchu, picia przez słomkę napoju sąsiada oraz wycierania tłustych palców w ubranie sąsiada.
5. Osoby mające uwagi dotyczące wesela zobowiązane będą do zorganizowania lepszego w przeciągu pół roku.
6. Osoby, które zgubią wątek nie muszą go szukać. Rano sala będzie gruntownie zamiatana i będzie go można odebrać.
7. Jeśli alkohol wyleje się na odzież prosimy nie panikować! Zostanie przyniesiona następna butelka.
8. Zabrania się kobietom przewracania oczami oraz używania innych znaków w celu zmuszenia mężczyzn do pójścia do domu.
9. Osoby idące do domu proszone są o zabranie swoich partnerów. Nie dopuszcza się przy tym jakichkolwiek zamian.
10. Jeśli któryś z gości stwierdzi, że znajduje się sam na sali oznacza to, że zabawa dobiegła końca.
Każdy z uczestników jest zobowiązany do przestrzegania powyższych zasad niezależnie od: płci, koloru skóry, wyznania czy przekonań politycznych pod groźbą zmywania naczyń po weselu!

Punkt 1 przypomina mi o weselu mojego wujka (jakieś 5 lat temu) jak jego żona wyganiała ludzi z wesela o 3 bo już jej się spać chciało
Fajne są te regulaminy.

Cytat:
Napisane przez Malenka321 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dlaczego bierzecie ślub?? Ma to dla was jakieś religijne znaczenie, czy poprostu chcecie mieć to na legalu?? bo z miłości to wiadome.
-
Dla mnie religia ma tutaj znaczenie. Teraz mieszkam z TŻ-em bez ślubu i to wg kościoła jest grzech. Nie robię nikomu krzywdy, nie uważam, że będę palić się z tego powodu w piekle i nie mam zamiaru tego zmieniać, bo gorszę np sąsiadów (choć raczej tego nie robię ), ale jest dla mnie ważne by się połączyć w kościele. Traktuję ślub jako ważny sakrament, podczas którego przysięgam miłość i wierność mojemu ukochanemu przed Bogiem, co jest największą świętością.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 09:23   #3879
patiss89
Raczkowanie

GG do patiss89

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Witam
Dawno mnie nie było...troche mam na głowie,ale jak tylko mam chwile to staram sie Was podczytywać...piszecie tu o tylu sprawach weselnych ze ciekawie się czyta
Dziewczyny macie już menu jakie bedziecie mieć?Ja mam takie...zastanawiam się czy jest w normie mozecie zerknąć?

Nasze menu jest wstępnie takie...
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf Menu weselne oglne.pdf (622,2 KB, 24 załadowań)
patiss89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 09:24   #3880
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyno co ty robisz o tej porze na komp??:O

dziś przyjeżdża mój TŻcik do mnie znó dostanę buziacki
byłam w pracy i czekałam na szefa:P
Cytat:
Ja już przeodkuzałam troszk domek a szczególnie pokój mojego TŻcika żeby miał czyściutko....

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

my chcemy ślubu, żeby po urodzeniu dziecka być w pełni funkcjonalną rodziną. To jeden z argumentów.
Stary 2011-11-04, 09:26   #3881
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Dziewczyny my kupujemy na allegro te strzelające balony....super to wygląda http://www.youtube.com/watch?v=sjg0_xSu10o Co myślicie?
Stary 2011-11-04, 09:38   #3882
(kicia)
Zakorzenienie

Hej dziewczynki

Dlaczego bierzemy ślub? Raczej nie ma jednego powodu dla którego chcemy się pobrać. Kochamy się jesteśmy już tyle czasu razem chcielibyśmy zamieszkać razem. Co do aspektu religijnego to cóż może nie jestem jakoś bardzo religijna ale ślub kościelny jest dla mnie bardzo ważny. Jest to też poniekąd następny etap naszego związku.
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 09:47   #3883
madzia2306
Zakorzenienie

hej dziewczyny..no jestem prawie pewna że chcę to prawko zrobic... jutro tż mnie bierze w pola kło siebie i będę się uczyc jeździc ich polnym lumpem

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 10:03   #3884
nena1984
Zakorzenienie

bry

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
Witajcie dziewuszyska

wczoraj oglądałam swoje stare zdjęcia i wygrzebałam jedno jak wyglądałam na studniówce i o zgrozo to co zobaczyłam to jakbym była w filmie Powrót do przeszłości i jakbym miała deja vu i stwierdzam że nie chcę granatowej szarfy bo używając słów pewnej piosenki: ale to już było
woow, ale fryzura - jak z aniołków Charliego
ładnie wyglądałaś, co chcesz. Ja bym wam pokazała, jak ja wyglądałam - tragicznie. Na studniówce Tżta miałam fryzurę ala niania frania - typowy kokolok, a na swojej o zgrozo jeszcze gorszą - bo miałam doczepioną treskę i wyglądało to jak wilma z flinstonów - wysoko upięty i mocno natapirowany kuc. Do tego obroża z diamencików i buty z czubami...no ale to był zamierzchłe czasy

Cytat:
Dziewczyny my kupujemy na allegro te strzelające balony....super to wygląda http://www.youtube.com/watch?v=sjg0_xSu10o Co myślicie?
eee ja to balonom mówię stanowcze nie w jakiejkolwiek postaci

a dlaczego ślub??
bo chcę już być żoną swojego męża, tak samo jak Tż chce być mężem swojej żony. Przestać "bawić się" w bycie razem i dzielić wspólnie troski i szczęście na wyższym, niż dotychczas poziomie. U nas ma to trochę inny wymiar, niż u większości z was, bo nie mieszkamy ze sobą na co dzień i trochę dosyć już mam tego odwiedzania się, ile można...w końcu już prawie 10 lat jesteśmy razem, czas na dzidzię, wspólny samochód no i w końcu białą suknię
Wiem, że z mojej wypowiedzi wyszedł taki misz-masz, ale to właśnie wypadkowa tych wszystkich okoliczności była przyczyną naszej decyzji o ślubie

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 10:04   #3885
justyna_g4
Zakorzenienie

Witajcie!

[QUOTE=Malenka321;30311790]Ja już przeodkuzałam troszk domek a szczególnie pokój mojego TŻcika żeby miał czyściutko....

Dziewczyny dlaczego bierzecie ślub?? Ma to dla was jakieś religijne znaczenie, czy poprostu chcecie mieć to na legalu?? bo z miłości to wiadome.[COLOR="Silver"]

Oj a co Ciebie takie pytania naszły o takiej porze?
Moje podejście do ślubu kościelnego mogłoby wzbudzić jakieś kontrowersje wiec lepiej nie będę go wygłaszać.
Ogółem ślub bierzemy, bo bardzo się kochany i chcemy to prawie uregulować ( ostatnio zauważyłam będąc na poczcie, że narzeczona jest "nikim" niestety), chcemy już mieć dzieci. A kościelny ma większe znaczenie dla mojego Tż niż cywilny, a druga sprawa to rodzice i ich podejście do życia.

Cytat:
Witajcie dziewuszyska

Ja swoich ze studniówki nie chciałabym widzieć...tak jak napisałaś powrót do przeszłości.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 10:05   #3886
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Hej, hoł
Witam się piąteczkowo.
Właśnie popełniłam perfumkowe zamowionko
Jakby któraś chciała to podrzucam linka. Swoją drogą fajna stronka, bo czasami trafiają się ciekawe kampanie promocyjne

http://www.limango.pl/home/
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 10:12   #3887
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
wiem wiem wiem, możecie mnie bić laciami, ale ja niestety jak zwykle nie mam na nic czasu, powinnam teraz zakuwać biochemię, a nie siedzieć na wizażu.....ech......

kciuki dla Jagodzi, Neny i innych potrzebujących, życzenia zdrówka dla Kocoorka

ja też proszę o kciuki, mamy w przyszłą sobotę oglądać mieszkanie....cena okazyjna, musimy dobrze przemyśleć sprawę, czy damy radę je wyremontować i utrzymać......chciałabym żeby się udało.....

ze ślubnych spraw - uzbieraliśmy złoto na obrączki mamy dać równoważność złomu za dowolny wzór obrączek plus dopłacić za robociznę około 500zł.... ach.... chciałabym żeby już było po ślubie, żeby móc tworzyć z TŻetem rodzinę......

wyjaśniliśmy sobie wszystko na temat jego spotkania z byłą, cóż, ma zupełnie inny charakter i nie wpadł na to że mogłoby mi to przeszkadzać....on mi ufa bezgranicznie, bardziej niż ja sobie......niestety ja swoje przeszłam i ciężko mi być 100% pewną że zawsze będziemy razem....... mój dziadek zdradził, mój tata też....... małżeństwa się nie rozpadły, ale podświadomie siedzi to ciągle we mnie..... ech.... wiem, że powinnam nawet nie dopuszczać takiej myśli, ale jednak jakoś w moim otoczeniu normą wydaje mi się zdrada, a nie wierność........ ech, sorry, za te smuty, mam nadzieję, że dzięki TZetowi zmieni się moje nastawienie.
Kochana ciesze się, że wszystko już dobrze Kupijcie mieszkanie bo nie ma nic lepszego jak własne 4katy

Dzięki za zyczenia zdrówka

Cytat:
a odnośnie tabsów jeśli to nie tajemnica to jakie Wam przepisał gin ??
Ja po wielu juz wrociłam do mycroginon..jeszcze 4 opakowania i aut

Cytat:
ooo mam te same i dobrze się po nich czujesz?? a tak w ogóle na tych naukach przedmałżeńskich ksiądz mówił że branie tabsów to grzech trochę się skrzywiłam jak to usłyszałam bo ja biore tabsy ze względu na to że nie miałam okresu rok czasu i mają mi pomóc żeby się wszystko wyregulowało - krótko mówiąc leczę się a nie unikam zajścia w ciąże ale na szczęście dodał że jeśli dziewczyna bierze tabsy ze względu na zdrowie to już jest OK
Ja po nich przezyłam koszmar..buuuuuu

Cytat:
Pewnie już większość z was widziała ale co tam

REGULAMIN WESELA!!:

1. Wesele rozpoczyna się na początku, a kończy, gdy Para Młoda zaśnie.
2. Osoby niezadowolone ze swoich miejsc przy stole będą miały następnego dnia całą salę do dyspozycji.
3. Radzi się wszystkim panom przynajmniej raz zatańczyć z własną małżonką. Kosztuje to tylko parę minut a unika się w ten sposób kłopotów.
4. Zabrania się dłubania palcem w nosie sąsiada, dłubania widelcem w uchu, picia przez słomkę napoju sąsiada oraz wycierania tłustych palców w ubranie sąsiada.
5. Osoby mające uwagi dotyczące wesela zobowiązane będą do zorganizowania lepszego w przeciągu pół roku.
6. Osoby, które zgubią wątek nie muszą go szukać. Rano sala będzie gruntownie zamiatana i będzie go można odebrać.
7. Jeśli alkohol wyleje się na odzież prosimy nie panikować! Zostanie przyniesiona następna butelka.
8. Zabrania się kobietom przewracania oczami oraz używania innych znaków w celu zmuszenia mężczyzn do pójścia do domu.
9. Osoby idące do domu proszone są o zabranie swoich partnerów. Nie dopuszcza się przy tym jakichkolwiek zamian.
10. Jeśli któryś z gości stwierdzi, że znajduje się sam na sali oznacza to, że zabawa dobiegła końca.
Każdy z uczestników jest zobowiązany do przestrzegania powyższych zasad niezależnie od: płci, koloru skóry, wyznania czy przekonań politycznych pod groźbą zmywania naczyń po weselu!

Punkt 1 przypomina mi o weselu mojego wujka (jakieś 5 lat temu) jak jego żona wyganiała ludzi z wesela o 3 bo już jej się spać chciało

Kocham ten regulamin..będzie na każdym stole..punkt 8 8 2 są zaje.biste!!
Cytat:

Ślub bierzemy z przekonań religinych, tradycji i dla siebie samych..oraz po prostu z milości i dla prawdziwej rodziny.. (oczywiście to tylko nasza definicja- rodziny)

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny..no jestem prawie pewna że chcę to prawko zrobic... jutro tż mnie bierze w pola kło siebie i będę się uczyc jeździc ich polnym lumpem
Poczytaj jakie sa nowe przepisy w nowym roku..obyś sie nie zniehceciła...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 10:16   #3888
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Kochana ciesze się, że wszystko już dobrze Kupijcie mieszkanie bo nie ma nic lepszego jak własne 4katy

Dzięki za zyczenia zdrówka

Ja po wielu juz wrociłam do mycroginon..jeszcze 4 opakowania i aut

Ja po nich przezyłam koszmar..buuuuuu

Kocham ten regulamin..będzie na każdym stole..punkt 8 8 2 są zaje.biste!!

Ślub bierzemy z przekonań religinych, tradycji i dla siebie samych..oraz po prostu z milości i dla prawdziwej rodziny.. (oczywiście to tylko nasza definicja- rodziny)

Poczytaj jakie sa nowe przepisy w nowym roku..obyś sie nie zniehceciła...
te nowe przepisy wchodzą w życie od lutego a ja juz bym chciała zrobic... mam dużo czasu bo póki co siedzę w domu więc mogę dłużej siedziec na wykladach i na jazdach...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-11-04, 10:17   #3889
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.:Mimozami jesień się zaczyna a zimą ruszy ślubna lawina- PM 2012 cz. XIII

Aha pochwalę się Wam! Napisała do mnie dziewczyna z Krk, że też ma tą sukienkę, która chcę na mój wzrost. Chciała początkowo 2300zł, ale napisałam jej, że mam ofertę za 1200zł wiec powiedziała, że może zejść do 1500zł i da jeszcze do tego kamizelkę i musznik ( nie wiem czy będzie pasowała ). Napisałam do niej kiedy mogę przymierzyć sukienkę i powiedziała, że jak przywiezie ją od rodziców to da mi znać i się umówimy. Wolę podjechać do Krk bo jestem tram 3 razy w tygodniu i koleżanki ze mną pójdą. Już się cieszę na samą myśl.

A co najciekawsze to reakcja mojej mamy. Jak jej powiedziałam to się mnie pytała kiedy chcę tam jechać wiec wnioskuję, że ona też by chciała. Nie jest mi to jakoś strasznie na rękę bo jak akurat z nią nie mam jakiegoś specjalnie bliskiego kontaktu i tak na prawdę to ja już decyzje podjęłam tylko teraz poszukuję dobrej rozmiarowo sukienki. Doszłam do wniosku, że pierwsze pojadę z dziewczynami, i jak sie zdecyduję to zabiorę rodziców bo i tak będę musiała jechać samochodem po nią.
Ale was zanudzam....

Laura

Stary 2011-11-04, 10:17   #3890
kindziulindzia
Zakorzenienie

kooocurku odstawiałaś kiedyś tabsy?? jeśli tak to czy potem miałaś regularny okres??
19.05.2012
Stary 2011-11-04, 10:21   #3891
(kicia)
Zakorzenienie

Kindzia co chcesz ładnie wyglądałaś tylko chyba to koło w sukience trochę odstaje

Ja na TŻ studniówce byłam zadowolona z tego jak wyglądałam. U siebie nie bo szybko wybrałam sukienkę potem mi się przytyło nie podobała mi się fryzura też była do bani ogólnie swojej studniówki nie chce wspominać
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 10:23   #3892
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Kindzia co chcesz ładnie wyglądałaś tylko chyba to koło w sukience trochę odstaje

Ja na TŻ studniówce byłam zadowolona z tego jak wyglądałam. U siebie nie bo szybko wybrałam sukienkę potem mi się przytyło nie podobała mi się fryzura też była do bani ogólnie swojej studniówki nie chce wspominać
wyglądać jakoś tam wyglądała rozchodzi się o to że granat już przerabiałam i na własnym ślubie nie chcę tego powielać a o kole to mi nie przypominaj na samą myśl pójścia w niej do łazienki miałam napad śmiechu
19.05.2012
Stary 2011-11-04, 10:34   #3893
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie dziewuszyska

Fajnie wyglądałaś No, ale na ślubie będziesz miała odwrotną proporcję tj. suknia cała biała plus cieńka niebieska szarfa Na pewno nie będzie to wyglądało jak na zdjęciu

Cytat:
bry

woow, ale fryzura - jak z aniołków Charliego
ładnie wyglądałaś, co chcesz. Ja bym wam pokazała, jak ja wyglądałam - tragicznie. Na studniówce Tżta miałam fryzurę ala niania frania - typowy kokolok, a na swojej o zgrozo jeszcze gorszą - bo miałam doczepioną treskę i wyglądało to jak wilma z flinstonów - wysoko upięty i mocno natapirowany kuc. Do tego obroża z diamencików i buty z czubami...no ale to był zamierzchłe czasy

eee ja to balonom mówię stanowcze nie w jakiejkolwiek postaci

Swoją studniówkę wspominam dobrze Tzn. nie szalałam z fryzurą i miałam proste rozpuszczone włosy plus bardzo delikatny makijaż. Co do stroju, to miałam czarną długą spódnicę z tafty oraz górę (coś w stylu gorsetu, ale bez fiszbin) z satyno-tafty w czarno-bordowym kolorze. Wg mnie było to bardzo dobre połączenie i czułam się bardzo dobrze bo to mi odpowiadało.
Co do balonów, to u nas będą, ale jako dodatek i z myślą o dzieciach. Trochę ich będzie i niech mają jakąś rzecz do zabawy.
Jako uświetnienie pierwszego tańca, to jestem za tubami z płatkami kwiatów lub bańkami mydlanymi puszczanymi przez dzieci (mam w planach rozdać pistolety do robienia baniek dzieciakom i niech podczas tańca puszczają bańki).

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
te nowe przepisy wchodzą w życie od lutego a ja juz bym chciała zrobic... mam dużo czasu bo póki co siedzę w domu więc mogę dłużej siedziec na wykladach i na jazdach...
Nie wiem jak u Was jest z terminami, ale znajomej kurs plus zapisanie się na egzamin zajęło około 4 miesięcy. Wydaje mi się, że jak dostaniesz termin egzaminu na luty, to już będą obowiązywały nowe przepisy.
Stary 2011-11-04, 10:35   #3894
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Dzień dobry

Czuję się lekko zakręcenie, bo, całą noc nie spałam - pokłóciłam się z TŻem, ale nie chcę się tu wdawać w szczegóły

Osoby towarzyszące - zdecydwałam, że będzie z osobami towarzyszącymi, a to dzięki Wam! Dziękuję za poradę w tej kwestii każdej z osobna

Tabsy: miałam Microgynon (pigułki "przedpotopowe", jedne z nielicznych refundowanych) a teraz Mercilon i z obu jestem bardzo zadowolona. Odstawiam nie wiem kiedy... Może w marcu, choć biję się z myślami, że to za wcześnie, bo wiecie, jaką mam sytuację z pracą (dla przypomnienia: umowa zlecenie) i jeśli się to nie zmieni to dzidzia będzie musiała zaczekać

Wielu ludzi z mojego otoczenia przejmuje się "losami planety", a siostra TŻa, mówi, iż w 2012 roku lub najpóźniej w 2013 skończy się świat i że ślub nie jest mi potrzebny, bo po co tyle kasy wydawać, jak ma się umrzeć w niedalekiej przyszłości i nawet mi strony na ten temat podsyła - masakra! Czy Wy w to wierzycie? Ja nie i na prawdę nie rozumiem takich ludzi

Edytowane przez Wiktusiaczek
Czas edycji: 2011-11-04 o 10:36
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 10:40   #3895
cherrry2009
Zakorzenienie

Cytat:
Też mi się podobało, do czasu kiedy pomyślałam o tym że po "wybuchu" jest pełno balonów na podłodze, które się plączą po sali do końca wesela chyba że ktoś je posprząta
Stary 2011-11-04, 10:40   #3896
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Fajnie wyglądałaś No, ale na ślubie będziesz miała odwrotną proporcję tj. suknia cała biała plus cieńka niebieska szarfa Na pewno nie będzie to wyglądało jak na zdjęciu

Swoją studniówkę wspominam dobrze Tzn. nie szalałam z fryzurą i miałam proste rozpuszczone włosy plus bardzo delikatny makijaż. Co do stroju, to miałam czarną długą spódnicę z tafty oraz górę (coś w stylu gorsetu, ale bez fiszbin) z satyno-tafty w czarno-bordowym kolorze. Wg mnie było to bardzo dobre połączenie i czułam się bardzo dobrze bo to mi odpowiadało.
Co do balonów, to u nas będą, ale jako dodatek i z myślą o dzieciach. Trochę ich będzie i niech mają jakąś rzecz do zabawy.
Jako uświetnienie pierwszego tańca, to jestem za tubami z płatkami kwiatów lub bańkami mydlanymi puszczanymi przez dzieci (mam w planach rozdać pistolety do robienia baniek dzieciakom i niech podczas tańca puszczają bańki).

Nie wiem jak u Was jest z terminami, ale znajomej kurs plus zapisanie się na egzamin zajęło około 4 miesięcy. Wydaje mi się, że jak dostaniesz termin egzaminu na luty, to już będą obowiązywały nowe przepisy.
mnie to tyle napewno nie zajmie ustalę sobie tak jazdy żebym wyjeździła jak najszybciej te godziny instruktor jest w porządku więc problemów nie powinno byc... mój tż prawko zrobił w miesiąc czasu... albo i nawet nie miesiąc...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-11-04, 10:40   #3897
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość

gratuluję

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny

Dzisiaj pobierali mi krew aby zrobić badania na które skierował mnie gienio. Ja panicznie boje się pobierania krwi od małego tak mam nie wiem dlaczego ale tak po prostu jest. Czekając pod gabinetem mówiłam sobie będzie dobrze ale oczywiście nie było Ten mój strach jest paniczny gdy tylko pani wbiła igłę zaczeło się piekło dla mnie słyszałam jak tylko mówiła żebym się rozluźniła bo nic nie chce lecieć a ja w tym momencie zaczełam mdleć i druga pielęgniarka zaczeła mnie cucić bo byłam blada jak ściana i nic nie kontaktowałam potem czułam tylko zimny okład na karku i trzymały mi głowę między kolanami aby była jak najniżej po prostu taki wstyd że szok a na to wszystko się rozpłakałam łzy same mi leciały jak puściły mnie nerwy. Powiedzcie czy wy też tak macie jak wam pobierają krew czy tylko ja się tak panicznie boję to jest nienormalne Moja mam mówi ciekawa jestem jak ty przeżyjesz wszystkie badania a później poród jak zajdziesz w ciąże ja tego sobie na razie nie mogę sama wyobrazić będzie ciężko
Oj trochę się rozpisałam ale nadal to we mnie siedzi i na samą myśl robi mi się niedobrze
nie przejmuj się, każdemu się może zdarzyć ja kiedyś mdlałam za każdym razem, dopiero jak zaczęłam mieć problemy z kolanami i lądować z szpitalu co chwila to się uodporniłam i już sobie umiem sama zastrzyk zrobić jak trzeba, albo komuś
Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
gratulacje !

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Według mnie to trochę praktyczniejszy prezent niż migdały które od razu zostaną zjedzone a na poza tym z humorem Widziałam aukcje z tym w rulonie na allegro, jak znajdę to wrzucę

Edit. Znalazłam http://moda.allegro.pl/pro-podziekow...911217643.html
nawet fajne ale jak dla mnie to nie jest praktyczny prezent, bo nie wiem co miałabym z czymś takim zrobić słodycze to przynajmniej zjem ze smakiem,a z taką kartką? ni to do szuflady, ni to powiesić gdzieś....
Poza tym ten regulamin wesela to już jest popularny od kilku lat i większość osób go pewnie widziało, wiec to też już nic śmiesznego
Takie moja zdanie
Cytat:
Witam

szczerze to trochę dziwne to menu mało urozmaicone ... 5 porcji miesa na osobę? kto tyle zje? Zimna płyta bardzo uboga, dla osób nie lubiących mięsa praktycznie nic. A rozpiski kolacji to w ogóle nie rozumiem śniadanie też mnie zastanawia
Cytat:
Witajcie dziewuszyska

też miałam suknię w tym stylu na studniówce, tyle że bordową (teraz bym w życiu nie założyła takiego koloru)
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Aha pochwalę się Wam! Napisała do mnie dziewczyna z Krk, że też ma tą sukienkę, która chcę na mój wzrost. Chciała początkowo 2300zł, ale napisałam jej, że mam ofertę za 1200zł wiec powiedziała, że może zejść do 1500zł i da jeszcze do tego kamizelkę i musznik ( nie wiem czy będzie pasowała ). Napisałam do niej kiedy mogę przymierzyć sukienkę i powiedziała, że jak przywiezie ją od rodziców to da mi znać i się umówimy. Wolę podjechać do Krk bo jestem tram 3 razy w tygodniu i koleżanki ze mną pójdą. Już się cieszę na samą myśl.
super

Co do pytania czemu bierzemy ślub, to na pewno nie z powodów takich ze inaczej byśmy nie mieszkali razem itp, bo mieszkamy i ślub nam do tego nie potrzebny. Ale chcę być żoną, mieć to wszystko zalegalizowane, być rodziną z moim TŻem. Ślub kościelny biorę ze względu bardziej na tradycje, bo nie jestem bardzo religijna, a mój TŻ to już w ogóle

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 10:48   #3898
E87
Wtajemniczenie

Cytat:

a dlaczego ślub??
bo chcę już być żoną swojego męża, tak samo jak Tż chce być mężem swojej żony. Przestać "bawić się" w bycie razem i dzielić wspólnie troski i szczęście na wyższym, niż dotychczas poziomie. U nas ma to trochę inny wymiar, niż u większości z was, bo nie mieszkamy ze sobą na co dzień i trochę dosyć już mam tego odwiedzania się, ile można...w końcu już prawie 10 lat jesteśmy razem, czas na dzidzię, wspólny samochód no i w końcu białą suknię
Wiem, że z mojej wypowiedzi wyszedł taki misz-masz, ale to właśnie wypadkowa tych wszystkich okoliczności była przyczyną naszej decyzji o ślubie
Ja tez nie mieszkam ze swoim Tż i tez juz mam dosc tego ciagle jezdzenia/chodzenia raz do jednegor az do drugiego, co prawda w weekendy raczej u siebie spimy, ale wiadomo zabieranie w kolko tych rzeczy itd jest meczace!! Znowu kolejny etap w zyciu... plus sprawy religijne i ta dodatkowa wiez... W przyszlosci domek, dzidzia... ale sie rozmarzylam...
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 10:49   #3899
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
kooocurku odstawiałaś kiedyś tabsy?? jeśli tak to czy potem miałaś regularny okres??
Kochanie moje odtsawiałam tabsy 3 razy i za każdym razem miałam idealnie okres co 21/22 dni. W zeszlym roku w październiku chyba odstawiałam to nawet sluz mialam taki, że wiedziałak kiedy mam jajeczkowanie...idealny cykl.

Po zareczynach wróciłam do tabsów bo nie chciałam wpadki a nasze tempramenty są bardzo gorące

[QUOTE=Wiktusiaczek;303138 14]Dzień dobry

(pigułki "przedpotopowe", jedne z nielicznych refundowanych) a teraz Mercilon i z obu jestem bardzo zadowolona. Odstawiam nie wiem kiedy... Może w marcu, choć biję się z myślami, że to za wcześnie, bo wiecie, jaką mam sytuację z pracą (dla przypomnienia: umowa zlecenie) i jeśli się to nie zmieni to dzidzia będzie musiała zaczekać

QUOTE]

Microginon brałam jakies 8 lat temu i wrociłam do niego po latach..jako jedyne tabsy działaja na mnie "w miarę dobrze". Jak sie poczyta skład tabletek to sięokazuję, że maja tyle samo hormonów....

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 10:50   #3900
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość

Wielu ludzi z mojego otoczenia przejmuje się "losami planety", a siostra TŻa, mówi, iż w 2012 roku lub najpóźniej w 2013 skończy się świat i że ślub nie jest mi potrzebny, bo po co tyle kasy wydawać, jak ma się umrzeć w niedalekiej przyszłości i nawet mi strony na ten temat podsyła - masakra! Czy Wy w to wierzycie? Ja nie i na prawdę nie rozumiem takich ludzi

Ja tam w to nie wierze. A ludziom, którzy by mi mówili po co mi ślub i wydawanie kasy jak ma być koniec świata to bym mu powiedziała, że skoro tak ma być to po co mi później te pieniądze skoro ma nas już nie być???

Laura

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości