| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-11-03, 22:32 | #1621 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-04 
				 | 

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

to chyba bylo wtedy,jak bylas odcieta od netu i krazylas caly czas miedzy W-wa a K-wem Cytat: 

__________________ Dżony | |
|     | 
|  2011-11-03, 22:40 | #1622 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-04 
				 | 

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat: 
  Ja zmykam spac laseczki papa  dobranoc 
				__________________ Lenusia  jest juz z nami  04.01.2012r. zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008* | |
|     | 
|  2011-11-03, 22:40 | #1623 | ||
				 | 

hehe, faktycznie po ojcu poszedl   )) Cytat: 
 a macie o tyle komfortowa sytuacje, ze jestescie na swoim i macie luzik zazdroszcze co do wozeczkow, to w takim razie popatrz moze na uzywki czesto sa w idealnym stanie i bardzo korzystnych cenach  Cytat: 
  a co do Twoich tesciow, to jak widac kazdy ma swoj garb,ktory musi dzwigac co to za tekst z tym kluczem?  W koncu to Twoj dom  najwazniejsze, ze juz go masz i moga Cie za przeproszeniem cmoknac w Twoj ciazowy tyleczek    
				__________________ Dżony | ||
|     | 
|  2011-11-03, 22:56 | #1624 | ||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-03 Lokalizacja: Kraków/ Warszawa 
				 | 

Cytat: 
  leczenie przecież nie będzie trwało do końca ciąży   a z teściami się nie wiązalaś tylko z tztem!! jesteście po ślubie? bo mój to się na naukach przedmałżeńskich nauczył, że od ślubu ma trzymać stronę żony i były takie sytuacje, gdzie był postawiony między mną a mamą i wybrał mnie kochany  ale pamiętaj, że to z nim będziesz na co dzień na szczęście a nie z teściami  Cytat: 
   dobranoc ja tez uciekam  no wciąż mnie telepie  ide spac  bo juz mi się ciezko pisze   | ||
|     | 
|  2011-11-03, 23:02 | #1625 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-08 Lokalizacja: kuj-pom 
				 | 

Cytat: 
 Będą mieli w co cmokać bo tyłeczek się rozrasta   Na poczatku nie powiem było mi przykro jak słyszalam takie teksty a najgorszy to chyba taki jak przed ślubem cywilnym byliśmy kupić obrączki i wieczorem teściowa przyszła je zobaczyć i tak stoi nad tym otwartym pudełkiem i patrzy i mówi a wy aby pewni jesteście?bo wiecie zawsze mozna oddać i w tamtym momencie powiedziałm sobie o nie kobieto chociaż miałabym jesć suchy chleb przez 30 lat to nie zamieszkam u ciebie o nie, bo juz był taki moment ze powoli myślałam że może ma racje że pomieszkamy u nich przez kilka lat, przez ten czas troche zaoszczedzimy i zzaczniemy budowe ale po tym tekscie w zyciu nie było mi tak przykro jak wtedy ale powiem szczerze że teraz juz powoli nie biore jej tekstów do siebie, poprostu olewam to ciepłym moczem jak mówiła moja koleżanka  chociaż czasmi nie jest lekko ale jak chce niech cos tam sobie powie ja udaje ze nie słysze. Ona nie może przeżyć tego że zabrałam jej synka z domu i że on stanął po mojej stronie i zgodził się na budowę i że jestesmy niezależni, ma czasem dobre dni że nei jest zła ale ja już tam myśle ze jak nie jest zła to też nie dobrze i cos sie za tym kryje   | |
|     | 
|  2011-11-03, 23:07 | #1626 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-01 Lokalizacja: Wielkopolska 
				 | 

Cytat: 
  super miśki. Twoja dzidzia to ale ma zdolną mamusie  Jeśli myślicie ,że zaginęłam to nie.... czytam Was ale już mniej bo uczelnia mi zabiera dużo czasu... czytam po łepkach ale ogarniam co jakiś czas...tylko mało czasu na odpisywanie. Ja od początku ciąży jak na razie bez dolegliwości... nic nie dusi nic nie boli... zgagi nie mam (choć już mnie straszą ,że kiedyś nadejdzie...), przytyłam jakieś niecałe 4 kg , jestem w 23 tygodniu, Hubercik się rusza...chyba wszystko gra... brzuch już po woli ludzie zauważają więc chyba mogą wywnioskować ,że jestem w ciąży, choć mojemu promotorowi dzisiaj sama mówiłam aby się nie zdziwił.... Trzymajcie się ciepło.... pozdrawiam | |
|     | 
|  2011-11-03, 23:21 | #1627 | |||||
				 | 

Cytat: 
  Na razie nie mamy slubu, chociaz tz namawia mnie na cywilny, bo chce miec pelne prawa do ewentualnych informacji o mnie i Nietoperku, no i ze wzgledu na charakter swojego zawodu chce, abym ja miala pelne prawa do informacji i decyzji dot.jego samego. Uzgodnilismy, ze pobierzemy sie "po cichu" w grudniu, a za rok, dwa koscielny z weselem. Ale powiem Wam szczerze, ze w takich momentach, to na zaden slub nie mam ochoty. Cytat: 
  a mowilam, zebys uwazala na siebie i wiecej odpoczywala  Cytat: 
  dobranoc Cytat: 
 Cytat: 
  po ciazy szybciutko zleci, a Ty bedziesz miala swojego Maluszka i juz zadne teksty tesciowej nie beda mialy znaczenia Jednak z tego co piszesz to tez niezla łachudra z niej. Ja nie wiem, skad sie biora tacy ludzie? No czy nie mozna byc normalnym, sprawiedliwym i pogodzonym z naturalnymi kolejami losu? Ze dzieci w pewnym wieku musza odciac sie od pepowiny i zyc swoim zyciem? To po co to utrudniac i psuc atmosfere dookola? No i jeszcze mnie dziwi, jak tacy ludzie wychowuja fajne dzieci?    
				__________________ Dżony | |||||
|     | 
|  2011-11-04, 08:08 | #1628 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-12 Lokalizacja: Walia 
				 | 

Inutil... dziekuje za zaproszonko   Na szczescie dzis piatek i jutro mozna pospac spokojnie  ... jestem taka zmeczona.... | 
|     | 
|  2011-11-04, 08:43 | #1629 | 
| Rozeznanie | 

Hej dziewczyny! Mało piszę ostatnio, bo jestem jeszcze osłabiona po chorobie.  Ale wczoraj był fajny dzień  pojechaliśmy z mężem do Opola do lekarza z nim i że mieliśmy troszkę czasu, a po drodze do lekarza hurtownia dziecięcia i komis dziecięcy to zaglądnęliśmy.  Pokazałam mu moje upatrzone wózki. Najpierw jeden, który miesiąc wcześniej widziałam w komisie, a potem weszliśmy zobaczyć nowe. No i tak zaoszczędziliśmy 1000 zł  Bo kupiliśmy w komisie Jedo Bartatina 2w1 za 265 zł - wygląda jak nowy! Stelaż może troszkę porysowany i tyle. W sklepie obok nowy kosztował 1100 zł. A chciałam nowy kupić tako mohican za 1259 zł  Niżej zamieszczam fotki - bardzo mi się podoba, jest bardzo lekki i zgrabny w prowadzeniu  zaraz go idę troszkę wyczyścić dla dzidzi żeby miała świeży. Zostało nam dokupić do niego moskiterę i folię  Ale jestem szczęśliwa  najbardziej, że to z męża inicjatywy wózek przyjechał z nami do domu  Dzisiaj mam sesję zdjęciową ciążową, ale na podwórku   
				__________________ | 
|     | 
|  2011-11-04, 09:05 | #1630 | ||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-01 Lokalizacja: Rybnik 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
    i za taką kasę   Ja się szybko witam i zmykam córę do szkoły zaprowadzić  narka 
				__________________   | ||
|     | 
|  2011-11-04, 09:21 | #1631 | 
| Zakorzenienie | 

Obiecuję, że na swoich teściów złego słowa nie powiem, po tym co piszecie o swoich stwierdzam, że mam mega zarąbistych   magda1804 nie wyobrażam sobie takie sytuacji... mam nadzieję, że rodzice to jakoś rozwiążą...  BebiBebi super wózek  Aaa, ja się nie pochwaliłam wczoraj. TŻ po powrocie z pracy powiedział, że ma dla mnie niespodziankę urodzinowo-rocznicową.... zamówił dla nas sesję ciążową    idziemy w przyszły weekend. Ucieszyłam się niesamowicie, bo marzyłam o tym po cichu   | 
|     | 
|  2011-11-04, 09:24 | #1632 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-07 Lokalizacja: Bobasowo :) 
				 | 

czesc   po pierwsze Pear siwy dym  popros tego siwego dyma zeby mi tez kupil taki stanik jak juz tak szasta  Bebibebi  za wozek  a za cene     po 3 bylam wczoraj dobra zona i pozwolilam tztowi wypic piwo i jechalam jego okropnym szluzbowym autem   oj to Agatek bez neta to juz tylko czosnek jejh zostal  aa jutro A. przyjezdza to pewnie leci z depilatorem i rozstepy na tylku rozscira  trzeba bedzie jutro eska napisac o relacje z przyjazdu  acha a jak kupier ten stanik to figure po porodzie tej pani dostane gratis??   
				__________________ Igorek jest już z nami i tuli się całymi dniami  http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png | 
|     | 
|  2011-11-04, 09:33 | #1633 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
     | |
|     | 
|  2011-11-04, 09:49 | #1634 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ Igorek jest już z nami i tuli się całymi dniami  http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png | |
|     | 
|  2011-11-04, 10:29 | #1635 | |||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-01 Lokalizacja: Poznań/Luboń 
				 | 

Pearl  trzymaj się kochana   dziewczyny rety jakie historie z teściami... ja na szczęście nie moge narzekać... raczej się nie wtrącają, pomagają.... a mieszkamy niedaleko, jakieś 5 min pieszo  Cytat: 
 ale tak jak dziewczyny pisały taka mała butla przyda się na pewno na herbatkę czy wodę, póxniej również  Cytat: 
 trzymaj się  Cytat: 
  no i czekamy na fotorelację z sesji  Mmonika masz talent   Tygrysia super, że będziesz miała sesję  i któraś (nie pamiętam kto???) pokazywała boski stanik  wczoraj byłam u gina i z dzidzią wszystko ok  , waży juz 1340g ale niestety mała glistka przekręciła się i teraz ma położenie miednicowe, czyli tyłkiem na dół...a też od jakiegoś tygodnia inaczej wyczuwałam ruchy małej, tak bardziej skierowane na moje wnętrzności i juz mi tak brzucho nie falował.... szyjka się nie skróciła uffff ale trochę się otworzyła  mam leżeć, leżeć, leżeć no i przyplątała sie jakaś infekcja...  a myślałam ze mnie tylko luteina podrażniła... z nereczkami wszystko oki, nic już nie jest powiększone  cos jeszcze chciałam napisać/odpisac ale skleroza nie boli...  ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- dlaczego tak jest, ze jak mam chwilę czasu to nic nie piszecie, a zaraz jak wyjdę to będzie gorąco?? hmmm???       Edytowane przez mala_stopka Czas edycji: 2011-11-04 o 09:55 | |||
|     | 
|  2011-11-04, 10:32 | #1636 | ||||||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-03 Lokalizacja: z domciu, czasem z pracy ;) 
				 | 

hej, ale ładny dzionek, słoneczko, aż nogami przebieram aby wyjść z domu   a na dziś z tż zaplanowaliśmy sprzątanko, i od 9 działamy  ja teraz odpoczywam żeby się zbytnio nie nadwyrężyć  Cytat: 
  Cytat: 
  i nie wiem jakbym postąpiła po dwudziestu i więcej wspólnych latach  w sumie jestście już dorośli z bratem więc kwestia wychowania dzieci odpada, zostaje miłość i przyzwyczajenie i czasem to drugie wygrywa  Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  mieliśmy ją w ten poniedziałek - efektami pochwalę się za 2 tyg  Cytat: 
  musisz jeszcze trochę wytrzymać  a jak jest ułożona miednicowo to znaczy że cc   
				__________________ http://s10.suwaczek.com/20100807650116.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png było 83  jest 63  musi być 60  w sferze marzeń 58 | ||||||
|     | 
|  2011-11-04, 10:36 | #1637 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-12 
				 | 

Cytat: 
 Ja mieszkam z teściami i raczej będę mieszkać ale nie narzekam bo teściowa mnie dobrze traktuje, czasem ponarzeka na coś ale ogólnie bardzo mi pomaga  Nawet gdyby cos było nie tak, to mam mezusia przy sobie który stwierdzil że jego najbliższą rodzina jestem ja i bobo  Twoje maleństwo już duże  Leż, leż, leż żeby z szyjką już nic się nie działo    jest już pierwszy odcinek nowego sezonu mojego serialu,  ide oglądać   Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-11-04 o 10:44 | |
|     | 
|  2011-11-04, 10:42 | #1638 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-01 Lokalizacja: Poznań/Luboń 
				 | 

Cytat: 
 ale jest jeszcze szansa ze się przekręci i póki co prowadzę usilne negocjacje z Majeczką   | |
|     | 
|  2011-11-04, 10:44 | #1639 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

hej dziewuszyska SIWY DYM  wczoraj tak mnie meczyly te wyniki glukozy, ze pojechalam jeszcze wieczorem je odebrac, a miałam zrobić to dzisiaj, przed wizytą u gina, no, ale odebrałam wynik 91 więc na bank tamten wynik był skutkiem ubocznym ciasta  zobaczymy co jeszcze lekarz na to powie  Mała stopka gratuluje wizyty, ze wszystko ok, ja jestem ciekawa co u mojego synusia, mam nadzieję, że wszystko ok  szaleje cały czas  Magda trzymaj się, mam nadzieję, że wszystko wyjaśni się jakoś    Odnośnie butelek, to ja też kupuję dużą na mleko i małą na herbatkę, w dużej lepiej miesza się mleko  Dżizas u mnie w domu pobojowisko, koty urządziły sobie zapasy i tylko futro fruwa  wrzucam Wam fotę moich gangren  kurde nie mogę załadować załącznika nie wiedzieć czemu  , to wstawiam tak http://i43.tinypic.com/20h34a0.jpg aaaa chyba Agatek zamawiała od tego sprzedającego r_p77 bo własnie sasiadka mi mówi że prześle mi dane sprzedającego co ma super gatunkowo pieluchy (ona ma 8 miesiecznego brzdąca) no i wysłała mi własnie jego, więc polecam również jak co   | 
|     | 
|  2011-11-04, 10:56 | #1640 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-09 
				 | 

hej mamusie poczytałam nie wszystko tyle piszecie że się nie da po prostu! musialabym siedzieć pól dnia i czytać czytać czyatć....wybaczcie:prosi : widziałam co poniektóre zakupy wózkowe! super  no i to ja pytałam o monitory oddechu udało mi się poczytać wasze opinie dziękuję  wróciłam z zajęc i padłam wczoraj jak długa na łóżko zasypiając snem kamiennym. mam pytanko kupowała któraś z was rajstopy ciążowe i/lub legginsy(też ciążowe)? bo się przymierzam właśnie i może polecacie kogoś na allegro? 
				__________________ buźki Renata "nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"  TŻ  http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png  Lilka już z nami!!  | 
|     | 
|  2011-11-04, 10:58 | #1641 | |||||
				 | 

Cytat: 
  a tz ma swoje wady i zalety jak każdy  ale nie narzekam  widziały gały co brały  aa czyli zaręczeni jesteście? Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  robienie kociego grzbietu pomaga  no i odpoczywaj  a mnie coś od rana brzuch znowu boli  dobrze, że mam lekarza na 13 dziewczyny czy po fenoterolu macie jeszcze twadrnienia brzucha i skurcze czy juz wam całkiem przechodzi jak leżycie?? ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat: 
    słodziaki | |||||
|     | 
|  2011-11-04, 11:02 | #1642 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-02 Lokalizacja: Gostyń 
				 | 

Czesc dziewczyny, u mnie też piękna pogoda słoneczko świeci! chyba zdecydowałam się na wózek i dzisiaj pojdziemy z tż-em dokładnie go obejżec,co myślicie??? http://www.tutek.pl/produkt,168,GRAN...ARNY_+_ZIELONY trzyfunkcyjny a cena 1430zl | 
|     | 
|  2011-11-04, 11:17 | #1643 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Cytat: 
  http://allegro.pl/30-hag-polskie-leg...869436398.html Cytat: 
  Cytat: 
  http://allegro.pl/baby-design-vector...902264823.html 
				__________________ Być może Bóg chciał, abyś poznał wielu złych ludzi zanim poznasz tę dobrą, abyś mógł ją rozpoznać kiedy ona się w końcu pojawi Niki  Alex   Edytowane przez kamciurka Czas edycji: 2011-11-04 o 11:20 | |||
|     | 
|  2011-11-04, 11:38 | #1644 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-01 Lokalizacja: Rybnik 
				 | 

Cytat: 
 ja kupiłam legginsy w H&M i nie powiem fajne są chodzę w nich non stop ale trochę żałuję bo płaciłam prawie 40 zł a na allegro tańsze   
				__________________   | |
|     | 
|  2011-11-04, 11:49 | #1645 | |
				 | 

Cytat: 
  czyli pewnie taki mój urok ;/ nic zapytam zaraz lekarza, no bo ilez mozna z tymi bólami  trzymajcie kciuki - wizytę mam o 13     | |
|     | 
|  2011-11-04, 11:51 | #1646 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-09 
				 | 

kamciurka a one są wgodne? chodzi mi o to że mnie wszystko ciśnie(ten panel od spodni ciążowych też) i jak siedzę to mnie później boli brzuch troche i mała się wierci- też nie lubi ściskania....już się śmieję że będę w szlafroku samym chodzić i skarpetkach.... dph najchętniej bym przymierzyła i kupiła nawet za40zł byleby były wygodne ale H&M nie mam u siebie w mieście, w ogóle u mnie to tylko jeden sklep ciążowy i nic w nim nie ma;/ a co do monitoru oddechu to ja właśnie nad nim myślę bardzo intensywnie...mój mąż nie chce a ja myślę a wy bierzecie? n1kotynka super że już wyszłaś ze szpitala  i trzymam kciuki za wizytę   
				__________________ buźki Renata "nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"  TŻ  http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png  Lilka już z nami!!  | 
|     | 
|  2011-11-04, 12:00 | #1647 | ||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

kamciurka kotki super ,a ten z niebieskimi oczkami   Cytat: 
 Cytat: 
 Dzziękuję mamuśki za wsparcie.Szkoda ,ze nie mam lapka tylko stacjonarny komp,ale układam się na wpól leżąco zeby chociaż nadrabiać was.Idę sie teraz położyc bo już dupcia mnie boli Mała stopko i nikotynko to chyba my we 3 musimy tylko leżeć,ale lepiej żeby nikt nie musiał dołączyć 
				__________________  05.08.2010 Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." | ||
|     | 
|  2011-11-04, 12:01 | #1648 | |
				 | 

Cytat: 
  i jest ok. 
				__________________ Igorek jest już z nami i tuli się całymi dniami  http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png | |
|     | 
|  2011-11-04, 12:13 | #1649 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-05 
				 | 

Cześć  ja tylko na chwilkę  byłam w textil markecie i pepco... w textilu kupiłam skarpetki, rękawiczki i śliniaczki dla maluszka  a sobie czapę i szal (nie do kompletu, ale cóż zrobić  ). I jeszcze dostałam 10% rabatu  więc para skarpetek kosztowała całe 1,40  A poza tym po drodze weszłam do fryzjera, gdzie zawsze chodzę, żeby się zapisać, a moja fryzjerka już tam nie pracuje  powiedziano mi mniej więcej gdzie ma teraz zakład... będę szukać, a jak nie znajdę, to poszukam jej na fb czy nk... Tylko ona potrafi okiełznać moje włosy, więc będę jej poszukiwać do skutku  Niedługo mam gości, więc paaa  nadrobię wieczorkiem   
				__________________ T. 16.1.12  Z. 30.6.14  A. 7.2.17  G. 9.1O.18   | 
|     | 
|  2011-11-04, 12:24 | #1650 | 
				 | 

Renata takie lo tylko bez zameczka i za 25zl http://moda.allegro.pl/legginsy-legi...890833615.html dokladnie takie http://moda.allegro.pl/bryczesy-legg...905517785.html jak dla mnie rewelacja   
				__________________ Igorek jest już z nami i tuli się całymi dniami  http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png Edytowane przez uska000 Czas edycji: 2011-11-04 o 12:26 | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.

pewnie przegapiłam
 pewnie przegapiłam