Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-03, 21:32   #1621
pearpearl
Wtajemniczenie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
a z pieluszkami to sorry pewnie przegapiłam
to chyba bylo wtedy,jak bylas odcieta od netu i krazylas caly czas miedzy W-wa a K-wem
Cytat:
Napisane przez Nikotynka
a co do pracy to nie moze się czegoś chwycić na chwilę a jak już ukończy kurs to zmienic pracę? bo z tego co piszesz to niewiadomo ile czasu to potrwa...
zadawalam mu takie pytanie, a odpowiedz juz znacie... :/

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 21:40   #1622
magda1804
Rozeznanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
a co do pracy to nie moze się czegoś chwycić na chwilę a jak już ukończy kurs to zmienic pracę? bo z tego co piszesz to niewiadomo ile czasu to potrwa...
Pearl nikotynkama racje

Ja zmykam spac laseczki papa dobranoc

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 21:40   #1623
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Wstydzioszek po męzu, też nie lubi się fotografowac itp rzeczy
hehe, faktycznie po ojcu poszedl ))
Cytat:
Napisane przez 19mala83
co do wózka to niestety w mierę tani bo aktualnie nie mamy pieniędzy bo jeszcze masa wydatków związana z domem (geodeta,kominiarz, inspektor nadzoru) a już i tak się zapożyczyliśmy i ciągle brakuje i najgorsze że nie wiem skad weźmiemy zeby oddać co pożyczyliśmy i opłacić reszte.
spokojnie, powoli na pewno sie odbijecie, posplacacie wszystkich i bedziecie juz "wolni"
a macie o tyle komfortowa sytuacje, ze jestescie na swoim i macie luzik
zazdroszcze

co do wozeczkow, to w takim razie popatrz moze na uzywki
czesto sa w idealnym stanie i bardzo korzystnych cenach

Cytat:
Napisane przez 18mala83
Pisz, pisz kochana od razu poczujesz się lepiej, po to jesteśmy żebys mogła sie wygadać.

a co do Twoich tesciow, to jak widac kazdy ma swoj garb,ktory musi dzwigac
co to za tekst z tym kluczem? W koncu to Twoj dom
najwazniejsze, ze juz go masz i moga Cie za przeproszeniem cmoknac w Twoj ciazowy tyleczek

Stary 2011-11-03, 21:56   #1624
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
no ciezki jak cholera
szkoda, zawsze mialam dobre relacje z rodzicami swoich bylych
ojej...teraz jak pomysle o mamie mojego bylego,z ktorym bylam 5 lat, to az mi sie lezka w oku z tesknoty kreci
taka cudowna, normalna kobieta...

moj tz to inny, bo i doswiadczenia w zyciu mial inne i troche wie, co wazne, co nie
no, ale widac, ze czasami miewa zacmienia, wiec musze nad nim pracowac

o masz, dobre pytanie, a ja osiol go nie zdalam
musze zapisac,zeby zapytac sie nastepnym razem
jedyne, co mnie wlasnie pociesza to ta niby lepsza linia
chociaz nie wiem,czy faktycznie tak bedzie, bo zamiast tego wcinam jakies bulki, ziemniaki i inne wegle
hyhy do usług leczenie przecież nie będzie trwało do końca ciąży

a z teściami się nie wiązalaś tylko z tztem!! jesteście po ślubie? bo mój to się na naukach przedmałżeńskich nauczył, że od ślubu ma trzymać stronę żony i były takie sytuacje, gdzie był postawiony między mną a mamą i wybrał mnie kochany
ale pamiętaj, że to z nim będziesz na co dzień na szczęście a nie z teściami
Cytat:
to chyba bylo wtedy,jak bylas odcieta od netu i krazylas caly czas miedzy W-wa a K-wem

zadawalam mu takie pytanie, a odpowiedz juz znacie... :/
ano bardzo możliwe, że krążyłam wtedy i skracałam sobie szyjke
Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Pearl nikotynkama racje

Ja zmykam spac laseczki papa dobranoc
dobranoc
ja tez uciekam

no wciąż mnie telepie ide spac bo juz mi się ciezko pisze
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 22:02   #1625
19mala83
Raczkowanie

Cytat:
hehe, faktycznie po ojcu poszedl ))

spokojnie, powoli na pewno sie odbijecie, posplacacie wszystkich i bedziecie juz "wolni"
a macie o tyle komfortowa sytuacje, ze jestescie na swoim i macie luzik
zazdroszcze

co do wozeczkow, to w takim razie popatrz moze na uzywki
czesto sa w idealnym stanie i bardzo korzystnych cenach

a co do Twoich tesciow, to jak widac kazdy ma swoj garb,ktory musi dzwigac
co to za tekst z tym kluczem? W koncu to Twoj dom
najwazniejsze, ze juz go masz i moga Cie za przeproszeniem cmoknac w Twoj ciazowy tyleczek
Myślałam własnie o jakims uzywanym albo takim do max 1000zł, ostanio Agatek i inne dziewczyny wstawiały linki ale musze popatrzeć dokładnie bo nie mialam za bardzo czasu.

Będą mieli w co cmokać bo tyłeczek się rozrasta

Na poczatku nie powiem było mi przykro jak słyszalam takie teksty a najgorszy to chyba taki jak przed ślubem cywilnym byliśmy kupić obrączki i wieczorem teściowa przyszła je zobaczyć i tak stoi nad tym otwartym pudełkiem i patrzy i mówi a wy aby pewni jesteście?bo wiecie zawsze mozna oddać i w tamtym momencie powiedziałm sobie o nie kobieto chociaż miałabym jesć suchy chleb przez 30 lat to nie zamieszkam u ciebie o nie, bo juz był taki moment ze powoli myślałam że może ma racje że pomieszkamy u nich przez kilka lat, przez ten czas troche zaoszczedzimy i zzaczniemy budowe ale po tym tekscie w zyciu nie było mi tak przykro jak wtedy ale powiem szczerze że teraz juz powoli nie biore jej tekstów do siebie, poprostu olewam to ciepłym moczem jak mówiła moja koleżanka chociaż czasmi nie jest lekko ale jak chce niech cos tam sobie powie ja udaje ze nie słysze. Ona nie może przeżyć tego że zabrałam jej synka z domu i że on stanął po mojej stronie i zgodził się na budowę i że jestesmy niezależni, ma czasem dobre dni że nei jest zła ale ja już tam myśle ze jak nie jest zła to też nie dobrze i cos sie za tym kryje
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 22:07   #1626
Anulka_86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
nie pamiętam które z dziewczyn wyszywały te obrazki ale taką ochotę mi narobiłyście na wyszywanie że tydzień temu sama sie za to wziełam i o to moja pierwsza praca druga w toku jeszcze nie skonczona myślę ze jutro ją ukończe będą wisieć nad łózeczkiem synusia jeszcze mam jeden do zrobienia misia uszatka jest już narysowany i czeka na wyszycie nie mam kanwy wiec robie na zwykłym płotnie ściegiem łancuszkowym
Jakie piękności super miśki. Twoja dzidzia to ale ma zdolną mamusie

Jeśli myślicie ,że zaginęłam to nie.... czytam Was ale już mniej bo uczelnia mi zabiera dużo czasu... czytam po łepkach ale ogarniam co jakiś czas...tylko mało czasu na odpisywanie.

Ja od początku ciąży jak na razie bez dolegliwości... nic nie dusi nic nie boli... zgagi nie mam (choć już mnie straszą ,że kiedyś nadejdzie...), przytyłam jakieś niecałe 4 kg , jestem w 23 tygodniu, Hubercik się rusza...chyba wszystko gra... brzuch już po woli ludzie zauważają więc chyba mogą wywnioskować ,że jestem w ciąży, choć mojemu promotorowi dzisiaj sama mówiłam aby się nie zdziwił....
Trzymajcie się ciepło.... pozdrawiam
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 22:21   #1627
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
a z teściami się nie wiązalaś tylko z tztem!! jesteście po ślubie? bo mój to się na naukach przedmałżeńskich nauczył, że od ślubu ma trzymać stronę żony i były takie sytuacje, gdzie był postawiony między mną a mamą i wybrał mnie kochany
ale pamiętaj, że to z nim będziesz na co dzień na szczęście a nie z teściami
Wlasnie tak zapamietalam, ze ladnie piszesz o swoim tzcie, widac, porzadny z niego chlop i wie,co dobre i czego sie trzeba trzymac!!!

Na razie nie mamy slubu, chociaz tz namawia mnie na cywilny, bo chce miec pelne prawa do ewentualnych informacji o mnie i Nietoperku, no i ze wzgledu na charakter swojego zawodu chce, abym ja miala pelne prawa do informacji i decyzji dot.jego samego. Uzgodnilismy, ze pobierzemy sie "po cichu" w grudniu, a za rok, dwa koscielny z weselem.
Ale powiem Wam szczerze, ze w takich momentach, to na zaden slub nie mam ochoty.
Cytat:
Napisane przez Nikotynka
ano bardzo możliwe, że krążyłam wtedy i skracałam sobie szyjke

a mowilam, zebys uwazala na siebie i wiecej odpoczywala
Cytat:
Napisane przez Nikotynka
no wciąż mnie telepie ide spac bo juz mi się ciezko pisze

dobranoc
Cytat:
Myślałam własnie o jakims uzywanym albo takim do max 1000zł, ostanio Agatek i inne dziewczyny wstawiały linki ale musze popatrzeć dokładnie bo nie mialam za bardzo czasu.
a widzisz, przez ten brak netu nawet nie widzialam,ale Agatek jak cos wynajdzie, to czesto ma to "rece i nogi". Macie mozliwosc obejrzenia go i pomacania?
Cytat:
Napisane przez 19mala83
Będą mieli w co cmokać bo tyłeczek się rozrasta
niech rosnie duzy i okraglutki, zeby mieli zajecie, a nie zajmowali sie glupotami
po ciazy szybciutko zleci, a Ty bedziesz miala swojego Maluszka i juz zadne teksty tesciowej nie beda mialy znaczenia
Jednak z tego co piszesz to tez niezla łachudra z niej. Ja nie wiem, skad sie biora tacy ludzie? No czy nie mozna byc normalnym, sprawiedliwym i pogodzonym z naturalnymi kolejami losu? Ze dzieci w pewnym wieku musza odciac sie od pepowiny i zyc swoim zyciem? To po co to utrudniac i psuc atmosfere dookola?

No i jeszcze mnie dziwi, jak tacy ludzie wychowuja fajne dzieci?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-04, 07:08   #1628
aniaxxxxx
Zadomowienie

Inutil... dziekuje za zaproszonko

Na szczescie dzis piatek i jutro mozna pospac spokojnie ... jestem taka zmeczona....
Stary 2011-11-04, 07:43   #1629
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Hej dziewczyny! Mało piszę ostatnio, bo jestem jeszcze osłabiona po chorobie.

Ale wczoraj był fajny dzień pojechaliśmy z mężem do Opola do lekarza z nim i że mieliśmy troszkę czasu, a po drodze do lekarza hurtownia dziecięcia i komis dziecięcy to zaglądnęliśmy.

Pokazałam mu moje upatrzone wózki. Najpierw jeden, który miesiąc wcześniej widziałam w komisie, a potem weszliśmy zobaczyć nowe.

No i tak zaoszczędziliśmy 1000 zł

Bo kupiliśmy w komisie Jedo Bartatina 2w1 za 265 zł - wygląda jak nowy! Stelaż może troszkę porysowany i tyle. W sklepie obok nowy kosztował 1100 zł.

A chciałam nowy kupić tako mohican za 1259 zł

Niżej zamieszczam fotki - bardzo mi się podoba, jest bardzo lekki i zgrabny w prowadzeniu zaraz go idę troszkę wyczyścić dla dzidzi żeby miała świeży.

Zostało nam dokupić do niego moskiterę i folię

Ale jestem szczęśliwa najbardziej, że to z męża inicjatywy wózek przyjechał z nami do domu

Dzisiaj mam sesję zdjęciową ciążową, ale na podwórku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC11022.jpg (60,0 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jedo_(2).jpg (66,3 KB, 42 załadowań)

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 08:05   #1630
dph
Rozeznanie

Cytat:

a o jakiej kurtce mowa?
czyzby w h&mie byly przecenione kurtki ciazowe???
w H&M są niektóre kurtki poprzeceniane o 50% min ciążowe

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość

Ale wczoraj był fajny dzień pojechaliśmy z mężem do Opola do lekarza z nim i że mieliśmy troszkę czasu, a po drodze do lekarza hurtownia dziecięcia i komis dziecięcy to zaglądnęliśmy.

Pokazałam mu moje upatrzone wózki. Najpierw jeden, który miesiąc wcześniej widziałam w komisie, a potem weszliśmy zobaczyć nowe.

Bo kupiliśmy w komisie Jedo Bartatina 2w1 za 265 zł - wygląda jak nowy! Stelaż może troszkę porysowany i tyle. W sklepie obok nowy kosztował 1100 zł.

Niżej zamieszczam fotki - bardzo mi się podoba, jest bardzo lekki i zgrabny w prowadzeniu zaraz go idę troszkę wyczyścić dla dzidzi żeby miała świeży.

Ale jestem szczęśliwa najbardziej, że to z męża inicjatywy wózek przyjechał z nami do domu

super wózek i za taką kasę

Ja się szybko witam i zmykam córę do szkoły zaprowadzić narka
Stary 2011-11-04, 08:21   #1631
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Obiecuję, że na swoich teściów złego słowa nie powiem, po tym co piszecie o swoich stwierdzam, że mam mega zarąbistych

magda1804 nie wyobrażam sobie takie sytuacji... mam nadzieję, że rodzice to jakoś rozwiążą...
BebiBebi super wózek

Aaa, ja się nie pochwaliłam wczoraj. TŻ po powrocie z pracy powiedział, że ma dla mnie niespodziankę urodzinowo-rocznicową.... zamówił dla nas sesję ciążową idziemy w przyszły weekend. Ucieszyłam się niesamowicie, bo marzyłam o tym po cichu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-04, 08:24   #1632
uska000
Zadomowienie

czesc

po pierwsze Pear siwy dym popros tego siwego dyma zeby mi tez kupil taki stanik jak juz tak szasta

Bebibebi za wozek a za cene

po 3 bylam wczoraj dobra zona i pozwolilam tztowi wypic piwo i jechalam jego okropnym szluzbowym autem

oj to Agatek bez neta to juz tylko czosnek jejh zostal aa jutro A. przyjezdza to pewnie leci z depilatorem i rozstepy na tylku rozscira trzeba bedzie jutro eska napisac o relacje z przyjazdu

acha a jak kupier ten stanik to figure po porodzie tej pani dostane gratis??

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 08:33   #1633
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
acha a jak kupier ten stanik to figure po porodzie tej pani dostane gratis??
hahaha, jak się dowiesz to daj znać, kupię dwa co by na przyszłość mieć
Stary 2011-11-04, 08:49   #1634
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
hahaha, jak się dowiesz to daj znać, kupię dwa co by na przyszłość mieć
okej

Stary 2011-11-04, 09:29   #1635
mala_stopka
Zadomowienie

Pearl trzymaj się kochana

dziewczyny rety jakie historie z teściami... ja na szczęście nie moge narzekać... raczej się nie wtrącają, pomagają....
a mieszkamy niedaleko, jakieś 5 min pieszo

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

i pytanko - dlaczego 250ml a nie np. 150ml ja tez nastawiam sie na karmienie cycem ale jakby nie wyszlo to na ile ml potrzebuje na poczatek

na początku jeśli miałabyś jakies problemy z karmieniem piersią, to taki malec na raz wciąga ok 60-90 ml, więc mała butla wystarczy, jednak na krótko, bo taki 2-3 miesięczny szkrab jak ma apetycik to juz potrafi wciągnąć ok 120-150ml
ale tak jak dziewczyny pisały taka mała butla przyda się na pewno na herbatkę czy wodę, póxniej również

Cytat:
A ja musze się Wam wyżalić....bo mam paskudny humor.

Byłam dziś u rodziców.Prawdopodobnie moj tata zdradza mame. Moi rodzice sa jeszcze calkiem mlodzi, choc wydawalo mi sie ze w tym wieku to raczej sie juz to nie zdarza. mama 44lata, tata 49l, ostatnio obchodzili 25rocznice slubu, niby szczesliwi, ale to tylko przykrywka. Mnie to troche przerasta, bo z jednej strony bardzo kocham oboje rodzicow, z tata mam dobry kontakt- wiadomo córeczka tatusia, a z drugiej strony mam teraz do niego dystans, bo jak mógł tak skrzywdzić moja mame... nie wiem jak mam sie teraz zachowac i tak jakos mi ciezko
bardzo przykre...
trzymaj się

Cytat:

gratuluję super zakupu
no i czekamy na fotorelację z sesji

Mmonika masz talent

Tygrysia super, że będziesz miała sesję

i któraś (nie pamiętam kto???) pokazywała boski stanik

wczoraj byłam u gina i z dzidzią wszystko ok , waży juz 1340g ale niestety mała glistka przekręciła się i teraz ma położenie miednicowe, czyli tyłkiem na dół...a też od jakiegoś tygodnia inaczej wyczuwałam ruchy małej, tak bardziej skierowane na moje wnętrzności i juz mi tak brzucho nie falował....
szyjka się nie skróciła uffff ale trochę się otworzyła
mam leżeć, leżeć, leżeć
no i przyplątała sie jakaś infekcja... a myślałam ze mnie tylko luteina podrażniła...
z nereczkami wszystko oki, nic już nie jest powiększone

cos jeszcze chciałam napisać/odpisac ale skleroza nie boli...

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

dlaczego tak jest, ze jak mam chwilę czasu to nic nie piszecie, a zaraz jak wyjdę to będzie gorąco?? hmmm???

Edytowane przez mala_stopka
Czas edycji: 2011-11-04 o 08:55
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 09:32   #1636
MissZuzia
Zadomowienie

hej, ale ładny dzionek, słoneczko, aż nogami przebieram aby wyjść z domu a na dziś z tż zaplanowaliśmy sprzątanko, i od 9 działamy ja teraz odpoczywam żeby się zbytnio nie nadwyrężyć

Cytat:

no wiec
tesciu to taki typ, ktory lubi miec wszystko pod kontorola
uwaza, ze jest najmadrzejszy na swiecie i zawsze ma racje
oddaje mu to, ze ma glowe do interesow i dba o rodzine
ale charakter ma ciezki
jak sobie cos wymysli, to tak musi byc i koniec
do tego uwielbia sie chwalic swoimi sukcesami - lacznie z dziecmi
czyli uwielbia zabierac i pokazywac swoje dzieci na imprezach ze znajomymi, opowiadac, jak to one sobie radza i jak dobrze je wychowal, co jest moim zdaniem nieprawda, bo jego synalek ma 30 lat, mieszka z nimi, jedyne, co mu w glowie to imprezy, jest darmozjadem, ktory calymi dniami by lezal na kanapie, a wieczorami imprezowal
nie sprzata po sobie, nic nie robi i udaje, ze prowadzi knajpe
nawet licencjata nie skonczyl, chociaz zaczynal chyba z 4 kierunki

z kolei jego corka, fakt, madra, obrotna dziewczyna, ktora potrafi sie zakrecic i jest pracowita, ale tez moim zdaniem ma w glowie troche poprzewracane, bo jak opowiada, gdzie sie bawi, to zawsze podkresla, ze sa to najbardziej lansiarskie kluby,a ona ma jeszcze wszedzie wejscia do vip lozy i znaja ja na bramkach i normlanie przedstawia to tak, jakby sie tlum rozstepywal, jak ona tam wchodzi
generalnie dla mnie jest mila i lubie z nia pogadac i zawsze cieplo mnie przyjmuje, ale rozbrajaja mnie takie sytuacje, jak np. kiedys wpadlismy do niej z tztem na nocleg i w goscinnym pokoju stala deska do prasowania i tz pod ta deske polozyl moja walizke (akurat wtedy przyjechalam z Berlina i mialam taka wielka) no i mowie do tzta, zeby przesunal walizke spod deski, bo moze M.bedzie chciala sobie rano cos wyprasowac cos do pracy, a ona: "ja nie prasuje... do mnie przychodzi pani, ktora sie tym zajmuje"
no wiec tak super tesciunio wychowal swoje dzieci
moj tz na cale szczescie jest z innej gliny ulepiony,bo nie jest ich prawdziwym synem, no ale jak widac jednak przesiakl pewnymi zachowaniami
ojeju współczuję ci takiej rodzinki

Cytat:
c

Pearl moja mama jest dla niego za dobra. Dzis oznajmila mi i bratu, ze rozwodu nie chce, jedyne czego oczekuje- to zakonczenie tych romansow. Zobaczymy co z tego wyjdzie....
ja bym tak nie mogła - zdrada to zdrada, choć pisze tu mężatka tylko z 1.5 rocznym doświadczeniem i nie wiem jakbym postąpiła po dwudziestu i więcej wspólnych latach w sumie jestście już dorośli z bratem więc kwestia wychowania dzieci odpada, zostaje miłość i przyzwyczajenie i czasem to drugie wygrywa

Cytat:
Na poczatku nie powiem było mi przykro jak słyszalam takie teksty a najgorszy to chyba taki jak przed ślubem cywilnym byliśmy kupić obrączki i wieczorem teściowa przyszła je zobaczyć i tak stoi nad tym otwartym pudełkiem i patrzy i mówi a wy aby pewni jesteście?bo wiecie zawsze mozna oddać i w tamtym momencie powiedziałm sobie o nie kobieto chociaż miałabym jesć suchy chleb przez 30 lat to nie zamieszkam u ciebie o nie, bo juz był taki moment ze powoli myślałam że może ma racje że pomieszkamy u nich przez kilka lat, przez ten czas troche zaoszczedzimy i zzaczniemy budowe ale po tym tekscie w zyciu nie było mi tak przykro jak wtedy ale powiem szczerze że teraz juz powoli nie biore jej tekstów do siebie, poprostu olewam to ciepłym moczem jak mówiła moja koleżanka chociaż czasmi nie jest lekko ale jak chce niech cos tam sobie powie ja udaje ze nie słysze. Ona nie może przeżyć tego że zabrałam jej synka z domu i że on stanął po mojej stronie i zgodził się na budowę i że jestesmy niezależni, ma czasem dobre dni że nei jest zła ale ja już tam myśle ze jak nie jest zła to też nie dobrze i cos sie za tym kryje
co za babsztyl

Cytat:

gratuluję wam zakupu

Cytat:
Aaa, ja się nie pochwaliłam wczoraj. TŻ po powrocie z pracy powiedział, że ma dla mnie niespodziankę urodzinowo-rocznicową.... zamówił dla nas sesję ciążową idziemy w przyszły weekend. Ucieszyłam się niesamowicie, bo marzyłam o tym po cichu
ale masz fajnego tż - ja sama musiałam zatroszczyć się o taką sesję mieliśmy ją w ten poniedziałek - efektami pochwalę się za 2 tyg

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość

wczoraj byłam u gina i z dzidzią wszystko ok , waży juz 1340g ale niestety mała glistka przekręciła się i teraz ma położenie miednicowe, czyli tyłkiem na dół...a też od jakiegoś tygodnia inaczej wyczuwałam ruchy małej, tak bardziej skierowane na moje wnętrzności i juz mi tak brzucho nie falował....
mam leżeć, leżeć, leżeć
no i przyplątała sie jakaś infekcja... a myślałam ze mnie tylko luteina podrażniła...
to leż kochana leż i tylko leż musisz jeszcze trochę wytrzymać
a jak jest ułożona miednicowo to znaczy że cc

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 09:36   #1637
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

dziewczyny rety jakie historie z teściami... ja na szczęście nie moge narzekać... raczej się nie wtrącają, pomagają....
a mieszkamy niedaleko, jakieś 5 min pieszo

mam leżeć, leżeć, leżeć

Ja mieszkam z teściami i raczej będę mieszkać ale nie narzekam bo teściowa mnie dobrze traktuje, czasem ponarzeka na coś ale ogólnie bardzo mi pomaga
Nawet gdyby cos było nie tak, to mam mezusia przy sobie który stwierdzil że jego najbliższą rodzina jestem ja i bobo

Twoje maleństwo już duże
Leż, leż, leż żeby z szyjką już nic się nie działo

jest już pierwszy odcinek nowego sezonu mojego serialu, ide oglądać

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2011-11-04 o 09:44
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 09:42   #1638
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

to leż kochana leż i tylko leż musisz jeszcze trochę wytrzymać
a jak jest ułożona miednicowo to znaczy że cc
niekoniecznie... bo to mój drugi poród, więc niby będzie łatwiej i to zależy jaka dzidzia będzie duża, bo tak do 3,5kg to będzie naturalny, a powyzej 3,5 kg cc, oczywiście ginka powiedziala, ze jak SN też nie będzie szło to będzie CC
ale jest jeszcze szansa ze się przekręci i póki co prowadzę usilne negocjacje z Majeczką
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 09:44   #1639
kamciurka
Zakorzenienie

hej dziewuszyska SIWY DYM

wczoraj tak mnie meczyly te wyniki glukozy, ze pojechalam jeszcze wieczorem je odebrac, a miałam zrobić to dzisiaj, przed wizytą u gina, no, ale odebrałam wynik 91 więc na bank tamten wynik był skutkiem ubocznym ciasta zobaczymy co jeszcze lekarz na to powie

Mała stopka gratuluje wizyty, ze wszystko ok, ja jestem ciekawa co u mojego synusia, mam nadzieję, że wszystko ok szaleje cały czas

Magda trzymaj się, mam nadzieję, że wszystko wyjaśni się jakoś

Odnośnie butelek, to ja też kupuję dużą na mleko i małą na herbatkę, w dużej lepiej miesza się mleko

Dżizas u mnie w domu pobojowisko, koty urządziły sobie zapasy i tylko futro fruwa

wrzucam Wam fotę moich gangren

kurde nie mogę załadować załącznika nie wiedzieć czemu , to wstawiam tak http://i43.tinypic.com/20h34a0.jpg

aaaa chyba Agatek zamawiała od tego sprzedającego r_p77 bo własnie sasiadka mi mówi że prześle mi dane sprzedającego co ma super gatunkowo pieluchy (ona ma 8 miesiecznego brzdąca) no i wysłała mi własnie jego, więc polecam również jak co

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 09:56   #1640
renata:)
Zadomowienie

hej mamusie
poczytałam nie wszystko tyle piszecie że się nie da po prostu! musialabym siedzieć pól dnia i czytać czytać czyatć....wybaczcie:prosi :
widziałam co poniektóre zakupy wózkowe! super
no i to ja pytałam o monitory oddechu udało mi się poczytać wasze opinie dziękuję
wróciłam z zajęc i padłam wczoraj jak długa na łóżko zasypiając snem kamiennym.

mam pytanko kupowała któraś z was rajstopy ciążowe i/lub legginsy(też ciążowe)? bo się przymierzam właśnie i może polecacie kogoś na allegro?

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 09:58   #1641
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Wlasnie tak zapamietalam, ze ladnie piszesz o swoim tzcie, widac, porzadny z niego chlop i wie,co dobre i czego sie trzeba trzymac!!!

Na razie nie mamy slubu, chociaz tz namawia mnie na cywilny, bo chce miec pelne prawa do ewentualnych informacji o mnie i Nietoperku, no i ze wzgledu na charakter swojego zawodu chce, abym ja miala pelne prawa do informacji i decyzji dot.jego samego. Uzgodnilismy, ze pobierzemy sie "po cichu" w grudniu, a za rok, dwa koscielny z weselem.
Ale powiem Wam szczerze, ze w takich momentach, to na zaden slub nie mam ochoty.

a mowilam, zebys uwazala na siebie i wiecej odpoczywala

dobranoc
a widzisz, przez ten brak netu nawet nie widzialam,ale Agatek jak cos wynajdzie, to czesto ma to "rece i nogi". Macie mozliwosc obejrzenia go i pomacania?
oj nie bij
a tz ma swoje wady i zalety jak każdy ale nie narzekam widziały gały co brały
aa czyli zaręczeni jesteście?
Cytat:

świetny wózek !!
Cytat:

Obiecuję, że na swoich teściów złego słowa nie powiem, po tym co piszecie o swoich stwierdzam, że mam mega zarąbistych
super
Cytat:

na początku jeśli miałabyś jakies problemy z karmieniem piersią, to taki malec na raz wciąga ok 60-90 ml, więc mała butla wystarczy, jednak na krótko, bo taki 2-3 miesięczny szkrab jak ma apetycik to juz potrafi wciągnąć ok 120-150ml
ale tak jak dziewczyny pisały taka mała butla przyda się na pewno na herbatkę czy wodę, póxniej również

mam leżeć, leżeć, leżeć

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

dlaczego tak jest, ze jak mam chwilę czasu to nic nie piszecie, a zaraz jak wyjdę to będzie gorąco?? hmmm???
jeszcze się przecież może przekrecić więc spokojnie robienie kociego grzbietu pomaga

no i odpoczywaj

a mnie coś od rana brzuch znowu boli dobrze, że mam lekarza na 13

dziewczyny czy po fenoterolu macie jeszcze twadrnienia brzucha i skurcze czy juz wam całkiem przechodzi jak leżycie??

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
hej dziewuszyska SIWY DYM

wczoraj tak mnie meczyly te wyniki glukozy, ze pojechalam jeszcze wieczorem je odebrac, a miałam zrobić to dzisiaj, przed wizytą u gina, no, ale odebrałam wynik 91 więc na bank tamten wynik był skutkiem ubocznym ciasta zobaczymy co jeszcze lekarz na to powie

Mała stopka gratuluje wizyty, ze wszystko ok, ja jestem ciekawa co u mojego synusia, mam nadzieję, że wszystko ok szaleje cały czas

Magda trzymaj się, mam nadzieję, że wszystko wyjaśni się jakoś

Odnośnie butelek, to ja też kupuję dużą na mleko i małą na herbatkę, w dużej lepiej miesza się mleko

Dżizas u mnie w domu pobojowisko, koty urządziły sobie zapasy i tylko futro fruwa

wrzucam Wam fotę moich gangren

kurde nie mogę załadować załącznika nie wiedzieć czemu , to wstawiam tak http://i43.tinypic.com/20h34a0.jpg

aaaa chyba Agatek zamawiała od tego sprzedającego r_p77 bo własnie sasiadka mi mówi że prześle mi dane sprzedającego co ma super gatunkowo pieluchy (ona ma 8 miesiecznego brzdąca) no i wysłała mi własnie jego, więc polecam również jak co
ahhh ten/ta niebieskooki słodziaki
Stary 2011-11-04, 10:02   #1642
NataliaM1103
Rozeznanie

Czesc dziewczyny,
u mnie też piękna pogoda słoneczko świeci!

chyba zdecydowałam się na wózek i dzisiaj pojdziemy z tż-em dokładnie go obejżec,co myślicie???
http://www.tutek.pl/produkt,168,GRAN...ARNY_+_ZIELONY
trzyfunkcyjny a cena 1430zl
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 10:17   #1643
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
hej mamusie
poczytałam nie wszystko tyle piszecie że się nie da po prostu! musialabym siedzieć pól dnia i czytać czytać czyatć....wybaczcie:prosi :
no i to ja pytałam o monitory oddechu udało mi się poczytać wasze opinie dziękuję

mam pytanko kupowała któraś z was rajstopy ciążowe i/lub legginsy(też ciążowe)? bo się przymierzam właśnie i może polecacie kogoś na allegro?
tak ja kupowałam te i jestem zadowolona, może materiał troszkę taki uciążlliwy, bo każdy paproch na nich widać, ale ogólnie jestem zadowolona http://allegro.pl/30-hag-polskie-leg...869436398.html
Cytat:

dziewczyny czy po fenoterolu macie jeszcze twadrnienia brzucha i skurcze czy juz wam całkiem przechodzi jak leżycie??[COLOR="Silver"]
mnie ogólnie brzuch nie bolał w ogóle, ale tez i szyja mi się nie skracała, dziewczyna, z którą leżałam w szpitalu miała właśnie zakładany pessar, objawy takie jak Ty i szyja skrócona, mam z nią do tej pory kontakt i własnie często mi pisze, że dalej ja boli, mimo iz też na fenoterolu dalej
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103;3031ó4291
Czesc dziewczyny,

chyba zdecydowałam się na wózek i dzisiaj pojdziemy z tż-em dokładnie go obejżec,co myślicie???
b. ładny, on jest prawie identyczny jak ten ktory ja chce

http://allegro.pl/baby-design-vector...902264823.html

Niki

Alex

Edytowane przez kamciurka
Czas edycji: 2011-11-04 o 10:20
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-04, 10:38   #1644
dph
Rozeznanie

Cytat:
hej mamusie

renata a Ty kupujesz monitor oddechu?
ja kupiłam legginsy w H&M i nie powiem fajne są chodzę w nich non stop ale trochę żałuję bo płaciłam prawie 40 zł a na allegro tańsze
Stary 2011-11-04, 10:49   #1645
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
tak ja kupowałam te i jestem zadowolona, może materiał troszkę taki uciążlliwy, bo każdy paproch na nich widać, ale ogólnie jestem zadowolona http://allegro.pl/30-hag-polskie-leg...869436398.html

mnie ogólnie brzuch nie bolał w ogóle, ale tez i szyja mi się nie skracała, dziewczyna, z którą leżałam w szpitalu miała właśnie zakładany pessar, objawy takie jak Ty i szyja skrócona, mam z nią do tej pory kontakt i własnie często mi pisze, że dalej ja boli, mimo iz też na fenoterolu dalej

b. ładny, on jest prawie identyczny jak ten ktory ja chce

http://allegro.pl/baby-design-vector...902264823.html
dzięki
czyli pewnie taki mój urok ;/ nic zapytam zaraz lekarza, no bo ilez mozna z tymi bólami
trzymajcie kciuki - wizytę mam o 13
Stary 2011-11-04, 10:51   #1646
renata:)
Zadomowienie

kamciurka a one są wgodne? chodzi mi o to że mnie wszystko ciśnie(ten panel od spodni ciążowych też) i jak siedzę to mnie później boli brzuch troche i mała się wierci- też nie lubi ściskania....już się śmieję że będę w szlafroku samym chodzić i skarpetkach....
dph najchętniej bym przymierzyła i kupiła nawet za40zł byleby były wygodne ale H&M nie mam u siebie w mieście, w ogóle u mnie to tylko jeden sklep ciążowy i nic w nim nie ma;/
a co do monitoru oddechu to ja właśnie nad nim myślę bardzo intensywnie...mój mąż nie chce a ja myślę a wy bierzecie?
n1kotynka super że już wyszłaś ze szpitala i trzymam kciuki za wizytę

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 11:00   #1647
eliza1984
Zadomowienie

kamciurka kotki super ,a ten z niebieskimi oczkami

Cytat:

amnie coś od rana brzuch znowu boli dobrze, że mam lekarza na 13

dziewczyny czy po fenoterolu macie jeszcze twadrnienia brzucha i skurcze czy juz wam całkiem przechodzi jak leżycie??
Dobrze ze masz dziś lekarza,a ja ten fenoterol dostałam na skrócona szyjkę ,ale skurczy nie miałam tylko ze 3-4 dziennie twardnienia brzucha.Zobaczę czy jeszcze bedzie twardniał czasami ,ale muszę go jeszcze trochę pobrać is sie potelepać.Mam nadzieję ,ze tak jak inne dziewczyny sie przyzwyczaiły my też damy radę,bo jak pije to pełnej szklanki mieć nie mogę

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny,

Wózeczek bardzo ładny

Dzziękuję mamuśki za wsparcie.Szkoda ,ze nie mam lapka tylko stacjonarny komp,ale układam się na wpól leżąco zeby chociaż nadrabiać was.Idę sie teraz położyc bo już dupcia mnie boli
Mała stopko i nikotynko to chyba my we 3 musimy tylko leżeć,ale lepiej żeby nikt nie musiał dołączyć
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 11:01   #1648
uska000
Zadomowienie

Cytat:
kamciurka a one są wgodne? chodzi mi o to że mnie wszystko ciśnie(ten panel od spodni ciążowych też) i jak siedzę to mnie później boli brzuch troche i mała się wierci- też nie lubi ściskania....już się śmieję że będę w szlafroku samym chodzić i skarpetkach....
dph najchętniej bym przymierzyła i kupiła nawet za40zł byleby były wygodne ale H&M nie mam u siebie w mieście, w ogóle u mnie to tylko jeden sklep ciążowy i nic w nim nie ma;/
a co do monitoru oddechu to ja właśnie nad nim myślę bardzo intensywnie...mój mąż nie chce a ja myślę a wy bierzecie?
n1kotynka super że już wyszłaś ze szpitala i trzymam kciuki za wizytę
mnie tez spodnie ciazowe cisna w brzuch i wszystko co ciazowe;/ kupilam sobie u nas w zwyklym sklepie getro spodnie z takim lekko szerszym pasem ale pod brzuch i jest ok.

Stary 2011-11-04, 11:13   #1649
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

ja tylko na chwilkę byłam w textil markecie i pepco... w textilu kupiłam skarpetki, rękawiczki i śliniaczki dla maluszka a sobie czapę i szal (nie do kompletu, ale cóż zrobić). I jeszcze dostałam 10% rabatu więc para skarpetek kosztowała całe 1,40

A poza tym po drodze weszłam do fryzjera, gdzie zawsze chodzę, żeby się zapisać, a moja fryzjerka już tam nie pracuje powiedziano mi mniej więcej gdzie ma teraz zakład... będę szukać, a jak nie znajdę, to poszukam jej na fb czy nk...
Tylko ona potrafi okiełznać moje włosy, więc będę jej poszukiwać do skutku

Niedługo mam gości, więc paaa nadrobię wieczorkiem
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 11:24   #1650
uska000
Zadomowienie

Renata takie lo tylko bez zameczka i za 25zl http://moda.allegro.pl/legginsy-legi...890833615.html

dokladnie takie
http://moda.allegro.pl/bryczesy-legg...905517785.html

jak dla mnie rewelacja

Edytowane przez uska000
Czas edycji: 2011-11-04 o 11:26
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości