|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Hej
![]() Wiem, ze bede miala troche nadrabiania, ale zaraz to zrobie. Nie zdalam wczoraj relacji z usg polowkowego, bo wrocilismy wieczorem, a potem maz zajal komputer. ![]() A wiec po usg polowkowym okazuje sie, ze na 100% synek ![]() Zmienila sie tylko data porodu z 23 marca na 14 marca (wiec mam juz trzy daty ale i tak wyjdzie kiedy zechce ![]() Słonko nasze jest zdrowe, nie ma zadnych wad, serduszko zdrowiutkie, nie ma wodoglowia, rozczepu warg itd... ![]() Wierzgal niezle w brzuszku (czulam i na raz widzialam na ekranie co tam wyprawia ![]() Typowo jak facet, podkladal raczki pod glowke. Zdjecia wrzucilam na maila z opisem ![]() Filipek jak zobaczyl dzidzie (bo mamy nagranie na plycie), stwierdzil, ze to krokodyl ![]() I teraz ide nadrabiac, bo jestem bardzo ciekawa co u Was po wizytach ![]()
#3902 |
Zadomowienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Dziewczyny, Rybka mieszka na wyspach.. Może faktycznie zaświadczenia dla taty też są potrzebne. Chocby na wizyty w szkole rodzenia i tzw. paternity..
Mój mąż tu nie pracuje, więc nie wiem.. ale znając Irlandię, to wieeele pułapek mnie jeszcze czeka;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3904 |
Zakorzenienie
|
Karolca jejku nie wiem... wydaje mi sie, że trzeba to wiedzieć poprostu...ale badania i zaświadczenie
![]() mam pytanko wiecie może jak to jest z macierzyńskim jak ma się umowę do dnia porodu??? Wiem, że chyba się należy ale jak to się załątwia??? Dziś na obiad zapiekanka z mięskiem i warzywami ![]() ![]() Miłego dnia!
#3905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zamówiłam sobie 2 pasy ciążowe i jestem z nich zadowolona, a nosze je do jeansów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3906 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do posiadania gr krwi w dowodzie.. mnie śmieszy ten trend. Najlepsze, że wiem, że niektórzy głupi lekarze, też go popierają;/ ![]() Jeżeli trafiasz do szpitala i potrzebujesz krwi nagle ( od zaraz- co się rzadko zdarza....) Podają ci krew 0 Rh MINUS.. ZAWSZE! TU chodzi o różne p/ ciała.. więc jeżeli tylko jestminimum czasu, a na ogół jest, to i tak pobiera się krew na krzyżówkę i wciągu 30 minut masz swoją krew.. Więc posiadanie gr kwi zapisanej gdziekolwiej jest ogólnie bezsensu. Ja nie robiłam gr krwi, dopóki nie zaszłam w ciążę. (no chyba że w Polsce jest znowu jakaś inna niepoparta niczym medycyna stosowana) Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-11-04 o 10:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3907 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I przez cały czas zastanawiałam się, po co komuś przy moim porodzie byłaby potrzebna krew męża ![]() Aguśka, to super, że wszystko ok i dzidzia cała i zdrowa ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3908 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja dopiero 2 tyg temu tj. w 21 tc dostarczylam zaśw dlatego że miałam pierwsze zwolnienie, wogóle nie jestem w temacie w tych przepisach ![]()
![]() |
#3909 |
Zakorzenienie
|
z tego co ja wiem, to do pracy nie musisz donosić tego zaświadczenia, bo na zwolnieniu lekarskim masz wpisane B, czyli zwolnienie płatne 100% .
|
![]() ![]() |
![]() |
#3910 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() super że małym wszystko okej ![]()
![]() |
#3911 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Grupa krwi się nie zmienia, ale przeciwciała TAK. Krzyżówka jest ważna tylko przez krótki czas. Jak masz np pacjentkę z lożyskiem przodującym w szpitalu, to krzyżówkę robi się raz w tygodniu- REGULARNIE. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3912 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
nie wiem... Mi szefowa powiedziała, że muszę jej przynieść zaświadczenie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3913 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3915 |
Wtajemniczenie
|
Przypomniało mi się że wyrwałam stronę z jakiejś kobiecej gazetki i pisali tam że od stycznia 2012 becikowe otrzyma się jeśli zostawało sie pod opieką lekarską OD 10 tc. Zaświadczenie musi potwierdzać fakt co najmniej trzech wizyt u ginekologa w KAŻDYM TRYMESTRZE ciąży
![]()
#3916 |
Zakorzenienie
|
Czyli, że na koniec wizyt u mojego gina powinien mi dać zaświadczenie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3917 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie tez raz lekarz opierniczyl, ze w ciagu 3 tyg przytylam 3kg. Teraz waga stoi w miejscu to sie cieszy i mnie chwali hihi ![]() A w jakim celu masz jesc kaszanke???? ![]() Cytat:
![]() Ale pewnie nastepnym razem pokaze co ma miedzy nozkami ![]() Super ze masz piekna szyjke, zazdraszczam ![]() Hemoglobina tez super! ![]() Cytat:
![]() ![]() No i bardzo sie ciesze, ze z szyjka wszystko dobrze ![]() Czyli jednak martwilas sie niepotrzebnie, a dolegliwosci mialas po prostu jelitowe. I teraz kochana tym kroczem tez sienie przejmuj, jak sie wiecej pochodzi to tak pobolewa wlasnie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Rzeczy z ubrankami mialam juz jakis czas temu wyjac i poprzegladac, poprac itd... i tak do tej pory sie nie zmobilizowalam. Ale to jest chyba normalne, ja rowniez w I ciazy bardziej sie cieszylam, choc teraz rowniez mocno sie ciesze, ale tak jak Ci kiedys napisalam, chcialabym juz nie miec brzuszka, ktory dumnie pokazywalam w I ciazy a teraz mysle zeby jak najszybciej przejsc okres ciazy szybciutko urodzic i juz miec bobaska w domku. Brzuszek coraz bardziej przytlacza przy Filipie, jak musze schylac sie do niego, dzwignac go, wykapac itd....nie jest lekko, ale pomysl, jak sie urodzi i troche podrosnie beda razem swietnie sie bawic ![]()
![]() |
#3918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To całe myślenie o tym co trzeba kupić, co zrobić mnie denerwuje wręcz... no cóż... byle do kwietnia ![]() oj nie jest ![]() tego też się doczekać nie mogę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3919 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zgodnie z art. 3 ustawy z dnia 5 marca 2010 r. o zmianie ustawy świadczeniach rodzinnych oraz ustawy o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych wystarczy potwierdzenie co najmniej jednego badania, wykonanego przez ginekologa lub położną. Obecnie wzór takiego zaświadczenia nie jest określony przepisami prawa, w związku z tym podmioty wypłacające świadczenie powinny honorować każdy rodzaj zaświadczenia, pod warunkiem, że umożliwia identyfikację osoby wystawiającej to zaświadczenie także nie ma co na razie się martwić
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, ze musze kupic pare rzeczy, na szczescie jest ich duzo mniej. Bedzie dobrze ![]() ![]()
![]() |
#3921 | |
Zadomowienie
|
Apropo noszenia dzieciaczków
![]() ![]() Śmiali się ze mnie, że instynkt macierzyński mi się w ciąży włączył.. Idioci, zawsze taki sam miałam ![]() Ale mały był przeuroczy ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
No to u mnie mimo ze pierwszy raz, to również mnie zakupy nie cieszą.. Nigdy mnie zakupy nie cieszą, wydawanie kasy też nie;/ Mam nadzieję, że uda mi się odkupić coś w stylu jak emigra odkupiła od znajomych.. Taką pakę wszystko w jednym od kogoś ![]() Jesssuu , jestem sknera! ![]() ![]() Słuchajce podglądam sobie serial rodzinka.pl w necie.. Co myślicie o takim sposobie wychowania dzieci? Mnie to wręcz czasem szokuje..Ale może jestem odosobniona? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3922 |
Raczkowanie
|
Tak to prawda z becikowym i tymi zaświadczeniami aczkolwiek jak teraz myślę to wchodzi od stycznia 2012 prawo niby nie może działać wstecz więc może te nowe przepisy będą dotyczyć mam które zafasolkowały od tego czasu...
No nie wiem... Pewnie nie ma czym się martwić bo nasi lekarze wypiszą nam wszystko tak jak trzeba... To pewnie ma być zaostrzeżnie na tak powiem "patologiczne" mamy które nie chodzą do lekarza i tylko te becikowe chcą... Kto ma jeść kaszanke w ciąży?!?!?!?!?!?!?!?!!?!? !?! Przecież w kasznce jest krew!!! To może grozić toxo! ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- anagat co Cię dokładnie szokuje w tym serialu? |
![]() ![]() |
![]() |
#3923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie lubię rodzinki.pl bo Kożuchowska mnie denerwuje.
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2011-11-04 o 11:13 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odnosnie serialu, to jakby mi tak Filip odpowiadal, jak te dzieci czasem, to juz w kacie by sie tego szybko oduczyl ![]()
![]() |
#3925 |
Raczkowanie
|
karolca taaa czernine też
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3926 |
Zakorzenienie
|
Hej dawno mnie nie było już nawet zauważyłam że jestem jako "zaginiona mama". teraz spróbuje być na bieżąco. Wiecie miałam trochę zawirowań w związku z pracą - a raczej jej zakończeniem...
Tak więc ze względu na ciąże nie przedłużyli mi umowę i jestem teraz na bezrobociu. A teraz trochę o dzidziusiu ![]() ![]() ![]() Pod koniec listopada idziemy na USG prenatalne może da Nam zdjęcie to się pochwalę bo teraz nie dał. Ogólnie czuję się dobrze ale zdarza mi się przy długim staniu zemdleć. Dlatego odpuszczam sobie kościół. Tak w ogóle jak robicie żurek?? bo ja wczoraj zrobiłam i wyszedł mi trochę wodnisty ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3927 |
Zakorzenienie
|
#3928 |
Raczkowanie
|
karolca pod względem składu jedno i drugie to samo...
Ja nie wyobrażam sobie jak w XXI wieku można jest cokolwiek z frakcjami krwi kiedy wiemy czym jest krew i czym to grozi... Nawet jeżeli to jest dobre... Po za tym jak lekarz może zalecać kobiecie w ciąży kaszankę?! Nie rozumiem, najlepiej niech ją jeszcze popiją czerniną i zagryza krwawym befsztykiem... Niektórzy lekarza chyba zbyt dosłownie chcą pomóc naturalnymi sposobami... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3929 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie to mnie szokuje.. dzieci odzywają się do rodziców po chamsku, nic nie robią w domu, mają absolutnie wszystko. Totalny konsumpcjonizm. Trochę to idyllicznie wygląda- bo ona duuużo pracuje , na odpowiedzialny stanowisku, prócz tego robi zakupy, codziennie dzieciom śniadanka i drugie śniadanka plus obiad dla całej rodziny wieczorem gotuje..Więc mało realne to jest.. Ale to jak się dzieci do rodziców zwracają.. no dla mnie to masakra. Jeśli taki styl wychowania się teraz propaguje, to ja dziękuję. Dzieci absolutnie nic nie robią w domu, a jak coś muszą zrobić, to od razu pada pytanie: a ile za to dostanę? Albo jak ten niby 17 latek robi totalny syf w domu i w ogóle nie poczuwa się ,żeby po sobie sprzątnąć. Wiem wiem, że to tylko głupi serial, ale mnie coś takiego drażni.. No i widzę, ze nie tylko mnie ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- No ja nie lubię ani tego, ani tego ![]() Flaków też nienawidzę.. nawet ich zapach mnie osłabia ![]() Za to kawał dobrze wypieczoenj szynki.. mmmhhhmm.. Zaraz muszę wracać do roboty;/ Kurcze zamiast 8 minut to 40 pojadę o tej godzinie.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3930 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dodam tylko ,że najpierw składa się wniosek o ten podstawowy wymiar urlopu macierzyńskiego, czyli na 20 tygodni, to w sumie w szpitalnym zaświadczeniu jest chyba wyliczone, a później ( chyba najpóźniej tydzień przed końcem tego 20 tygodniowego urlopu) piszę się wniosek o te dodatkowe tygodnie, bo one są dla chętnych ![]() Nie wiem czy Któraś z Was będzie korzystała tzn. Wasi TŻ ,ale pamiętajcie ,że jest możliwość wzięcia opieki nad żoną po porodzie na 2 tygodnie, no i oczywiście urlop tacierzyński, który od 2012 będzie wynosił 2 tygodnie ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.