|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mimozami jesień się zaczyna a zimą ruszy ślubna lawina- PM 2012 cz. XIII
Cytat:
Cytat:
![]() chyba niepotrzebnie się aż tak stresujesz kolorem. Tzn, jak masz śnieżnobiałą suknię to nie kupuj sweterka w kolorze kremowym i odwrotnie. Ja mam suknię ivory a sweterek jest biały, ale nie tak krystalicznie biały - mimo że nie są to identyczne kolory to i tak się uzupełniają |
||
|
|
|
#3932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I tak wszystko zalezy od podejścia ludzi bo niektórzy np wyrzucają do śmieci zaproszenie, ale czy to znaczy że mam je gościom nie dać bo źle się z nim obejdą? To absurd. Wydaje mi się że dla nas ten regulamin jest jakiś popularny bo my tu siedzimy i gadamy od dawna, intersujemy się "ślubnymi " rzeczami a dla gości którzy kompletnie nie intersują się tym tematem jest to raczej mało znane. Jeszcze na żadnym weselu na jakim byłam nie widziałam nic takiego, nie słyszałam też od gości żeby ktoś dostał coś takiego. Z pewnościa jest to mniej popularne niż chociażby pudełeczka z migdałami których na allegro jest od groma.
|
|
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3936 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie mi tam w szpitalu pobierali na leżąco i to pomagało. Ja biorę ślub, bo nie chcę tak nieformalnie żyć, na kocią łapę. Ma dla mnie duże znaczenie takie przypieczętowanie związku naszego (przysięgi przed Bogiem) ponieważ to jest tak jakby utwierdzenie drugiej osoby o tym, że na poważnie się ją traktuje. Co do końca świata, to mi się wydaje, że jest to temat rzeka. Ja to tak mam w głowie, że skoro nie było takiego nagłego końca świata w tych terminach co już niektórzy przepowiadali, to może ten koniec świata już trwa od wielu wielu lat, ponieważ my wyniszczamy planetę Ziemię. Dziura ozonowa, wymierają różne gatunki zwierząt, rodzi się coraz mniej dzieci itp itd Kiedyś to się skończy, tak mi się wydaje. Nie jest coraz lepiej a coraz gorzej na świecie. nena !! ja to kiedyś tam wparuję do ciebie do tego sklepu w mieście i wszystko wykupię pudrowa torebka genialna
|
|
|
#3938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego też myślę o dłuższym sweterku. No i ślub mamy na początku maja i chcę być przygotowana na ewentualny chłód. justyna_g4 wg mnie ładniejsza jest ta suknia z pierwszego linku. Ona jest lepiej dopasowana do talii i nie powinna wyglądać jak suknia ciążowa
|
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
Też mi się ta bardziej podoba tylko teraz się zastanawiam czy nie uszyć sukienki na drugi dzień u krawcowej
|
#3940 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() nena sweterek śliczny ![]() justyna_g4 pierwsza sukienka bardziej mi się podoba ![]() A mi od dzisiaj zostało 9 miesięcy do ślubu
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz za tą cenę to lepiej szyć. Suknia jest prosta, tylko dużo materiału na nią trzeba - bo żeby była taka zwiewna trzeba szyć z ukosa, a na to idzie dużo metrów materiału. Idź i popytaj |
|
|
|
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
9 miesięcy to ważna data
|
|
#3943 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Czesc!! wkoncu piątek Cytat:
My juz mieszkamy ze sobą ponad 2,5 roku i tak nas nagle naszlo,zeby sie pobrac zeby byc normalną rodziną i , ze chcemy miec dzieciaczka na pewno nie z powodu Rodzicow, bo jakbysmy sluchali mamy TZta to bysmy byli juz malzenstwem od 3 lat a ciesze sie, ze dojrzelismy do tej decyzji![]() Cytat:
macie bardzo duzo miesa do obiadu - 5 na osobe. I jak ktos juz wyzej pisal, dla osob nie lubiacych miesa bardzo malych opcji. Poza tym do obiadu masz tylko ziemniaki. Ja bym dodala ryz. I frytki bardzo dobrze schodzą zwlaszcza przez wlodsza czesc gosci My z takich "extra" zeczy mamy pieczonego prosiaka, z ktorym szef kuchni wjezda na wozku (ale to juz chyba kazdy ma) i mamy w gratisie stol wiejski ![]() Cytat:
swietne rzeczy z checią bym wszystko przygarnela sweterek suuuperCytat:
Edytowane przez __Paulinka__ Czas edycji: 2011-11-04 o 13:57 |
||||
|
|
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pilnowańsko
|
|
#3945 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
ja znam jeszcze taki regulamin wesela:Regulamin wesela 1. Wesele rozpoczyna się na początku a kończy, gdy młoda para zaśnie. 2. Kto pojawi się na weselu w złym nastroju będzie rozweselany. Jednak jeśli wszelkie próby zawiodą, gość zostanie usunięty z sali. 3. Zabrania się dłubania palcem w nosie sąsiada, dłubania widelcem w uchu, picia przez słomkę napoju sąsiada oraz wycierania tłustych palców w ubranie sąsiada. 4. Podróże poszukiwawcze pod stołem są surowo wzbronione. 5. Osoby mające uwagi dotyczące wesela zobowiązane będą do zorganizowania lepszego w przeciągu pół roku. 6. Nie toleruje się pustych kieliszków. Dlatego będą one od razu napełniane w celu uniknięcia zaglądania do nich zbyt głęboko. 7. Zabrania się rzucania kwiatów w kierunku młodej pary jeśli znajdują się one nadal w wazonie. 8. Osoby, które zgubią wątek nie muszą go szukać. Rano sala będzie gruntownie zamiatana i będzie go można odebrać. 9. Nie należy więcej pić, gdy nie jest się już w stanie wypowiedzieć zdania: „stół z powyłamywanymi nogami”. 10. Osoby niezadowolone ze swoich miejsc przy stole będą miały następnego dnia całą salę do dyspozycji. 11. Radzi się wszystkim panom przynajmniej raz zatańczyć z własną małżonką. Kosztuje to tylko parę minut a unika się w ten sposób kłopotów. 12. Jeśli alkohol wyleje się na odzież prosimy nie panikować! Zostanie przyniesiona następna butelka. 13. Dla osób, które nie znajdują żadnego powodu do śmiechu wisi lustro w korytarzu. 14. Zabrania się kobietom przewracania oczami oraz używania innych znaków w celu zmuszenia mężczyzn do pójścia do domu. 15. Zabrania się zabierania czegokolwiek z wesela oprócz dobrych wspomnień. 16. Osoby idące do domu proszone są o zabranie swoich partnerów. Nie dopuszcza się przy tym jakichkolwiek zamian. 17. Jeśli któryś z gości stwierdzi, że znajduje się sam na sali oznacza to, że zabawa dobiegła końca. Każdy z uczestników jest zobowiązany do przestrzegania powyższych zasad niezależnie od rasy, koloru skóry, płci, wyznania czy przekonań politycznych pod groźbą zmywania naczyń po weselu. |
|
|
|
#3946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Narazie nie jestem w ciąży ale kto wie co będzie...a tak na prawdę to ogólnie jestem szczupła, ale mam brzuszek i chyba właśnie chciałabym się nie musieć nim przejmować na weselu,a myślę, że gdzieś by zginał w tym materiale. Oczywiście to nie jest tak, że nic z nim nie robię. Zakupiłam ławkę do brzuszków i codziennie ćwiczę, ale jeszcze nie widzę efektów.
|
|
#3947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wiem że będę na pewno szyć nie kupować
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
ja też myślę nad szyciem sukni na drugi dzień bo mojego TŻta chrzestna ma znajomą krawcową więc pewnie drogo by nie wzięła
|
#3949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez problemu uszyją mi co będę chciała
|
|
|
#3950 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3953 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja suknia ma kolor naturalnej bieli, czyli nie śnieżnej, ale jak widzę jakiś sweterek na żywo to nie umiem sobie wyobrazić jak bardzo ten kolor sie różni, dziwna jestem no ale właśnie mi się tak wydawało po zdjęciu, że u Ciebie odcienie nie są identyczne, ale mimo to grają, wiec chyba przestanę sie tak przejmować Cytat:
![]() A co do praktyczności, to ja nie uważam ze słodycze są praktyczne ale są smaczne i się cieszyłam jak moja siostra przyniosła z wesela migdały bo mnie poczęstowała Nie ma sie co spierać, bo przecież każdy robi jak uważa, ja nie wiem czy w ogóle będę dawać tego rodzaju upominki, ale jeśli tak to raczej coś do zjedzenia niż coś co sie będzie kurzyć bo sama tak bym wolała jakbym mogła wybierać![]() Przyszły zaproszenia jestem strasznie zadowolona
|
||
|
|
|
#3954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kupujecie zawieszki na wódkę?? Ja się zastanawiam czy nie zrobić i czy to w ogóle jest potrzebne...
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
To mój najgorszy dzień w życiu a przynajmniej jeden z wielu.. Próbuje was nadrobić ale jestem jeszcze w szoku.. Tydzień temu w piątek skończyłam szybciej zajęcia i sie cieszyłam, ze szybciej wrócę do domu...niestety kolejka do kas była ogromnie długa a mój pociąg już stał...więc stałam w kolejce i bym prawie zdarzyła gdyby nie ta Pani w okienku szybciej mi wydała resztę w między czasie gdy drukował się bilet....no i oczywiście czekałam 2h na pociąg...Dziś sytuacja się powtórzyła ale postanowiłam wsiąść do pociągu i tam kupić bilet...teraz tego bardzo żałuję...trafiłam na strasznego konduktora który nie dość, że nie chciał słuchać moich wyjaśnień i się na mnie wydarł to wszystko po nim spłynęło i wystawił mi kare na 150zł!! Ale to nic byłam tak tym faktem przejęta i wkurzona, że potrąciło mnie auto na szczęście nic mi nie jest...a pojechałam na uczelnie tylko dlatego żeby ojciec się nie czepiał bo on tego nie rozumiem, że czasem tak się składa, że mogę zrobić sobie wolny dzień...
|
|
|
|
#3956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nic tylko tyle, że upadłam masakra!!
|
|
|
|
#3959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jejku słonko na pewno nic ci nie jest?? czasem objawy pojawiają się po czasie... wystraszyłaś mnie Faktycznie do dupy dziś dzień masz ale nie da się od tego mandatu dwołać?? u nas można kupić bilet w pociągu... co za ham... jeny prxzytuliłabym cie....
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.

sweterek super - coś podobnego szukam 
zdradzisz z jakiego sklepu? 
czy będziecie dobierać okrycie do sukni tak żeby w 100% zgadzał się kolor? bo ja bym już dawno pewnie kupiła/zamówiła jakiś sweterek ale za każdym razem mam zawahanie czy odcień się będzie zgadzał
a może niepotrzebnie sie tym stresuję? 

Ten mój strach jest paniczny gdy tylko pani wbiła igłę zaczeło się piekło dla mnie
potem czułam tylko zimny okład na karku i trzymały mi głowę między kolanami aby była jak najniżej
po prostu taki wstyd że szok a na to wszystko się rozpłakałam łzy same mi leciały jak puściły mnie nerwy. Powiedzcie czy wy też tak macie jak wam pobierają krew czy tylko ja się tak panicznie boję to jest nienormalne 
pudrowa torebka genialna

Dlatego też myślę o dłuższym sweterku. No i ślub mamy na początku maja i chcę być przygotowana na ewentualny chłód.
Ślub 27. X. 2012

i się cieszyłam jak moja siostra przyniosła z wesela migdały bo mnie poczęstowała
Ale to nic byłam tak tym faktem przejęta i wkurzona, że potrąciło mnie auto
<3