|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1652 |
Zadomowienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
kamciurka o właśnie o to mi chodziło żey były takie wyyysssokie jak nie wiem
![]() Uśka dziekuję kochana najpierw zobaczę te z wysokim pasem bo jak nakładam tak wysoko to wtedy mi wygodniej a jak nie pomoże to wypróbuję te polecane przez ciebie ![]()
#1653 |
Zadomowienie
|
Igor tez ma glowe w dol
![]() ![]() ![]()
#1654 |
Zadomowienie
|
Kamciurka a jeszcze mi powiedz czy zamawiałaś większy rozmiar czy taki jak nosisz?
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Uska ![]() ![]()
#1655 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Witam, Mamusie!!!
Pogadalam troche z tztem i jest ciut lepiej. Mamy sie trzymac razem i powiedziec,ze chcemy mieszkac troche dalej. Jutro,jak moi Rodzice przyjada, to pojedziemy najpierw z nimi do hotelu, zeby sie odswiezyli i zagadamy sobie z moimi Rodzicami, zeby nas "bronili" i namawiali tesciow, zeby dac nam zyc wedlug naszego planu i ewentualnie na poczatku nam pomoc, ale niczego nie narzucac. ooooo, to musze poszukac koniecznie,bo zostaly mi jakies 2 milimetry zapasu ![]() Cytat:
super sprawa gratulacje i ladny wozeczek ![]() Cytat:
szczesciara ![]() a sesji ciazowej zazdroszcze ![]() gdyby tak moj na to wpadl... chociaz na razie to czesciej wpada na piwo z kolegami ![]() Cytat:
![]() nie ma sprawy jakies inne zyczenia? moze domek w szeregowcu pod Warszawa? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() no jacha normalka Cytat:
![]() i zazdroszcze,ze masz dobrze ze swoimi ![]() no i brawa za zdrowa dzidzie, a co do szyjki to sio do lozka, lezec,pachniec,odpoczywac ![]() no...SIWY DYM ![]() Cytat:
wiec nie wiem, nie oceniam, nie mam zdania, bo byc moze za 25 lat, jak by mnie moj tz zdradzil, tez bym zostala z nim "dla swietego spokoju" ![]() ![]() Cytat:
no to git ten wynik jest dobry ![]() wiec... NIE MA SIWEGO DYMU ![]() ![]() ![]() Cytat:
a jednak SIWY DYM ![]() Cytat:
oswiadczyl sie full romantiko w samolocie, z balonami lecacymi do nieba, 10-metrowym banerem z zapytaniem" Malgoniu,zostaniesz moja zona?" i nawet ladnym pierscionkiem teraz nazywa mnie swoja "wieczna narzeczona", bo nie chce za niego wyjsc za maz, dopoki nie spelni wielu warunkow ![]() trzymam kciuki za wizyte daj znac !!! Bambusiek, jak ciacho?
![]() |
#1656 |
Zadomowienie
|
Hej mamuski !!
Ja tylko daje znac ze zyje mam sie dobrze ![]() I mam pytanie , na all u sprzedawcy kupuje wiecej niz jedna rzecz no i za przesylke place raz wiec jak to zrobic? Zielona jestem bo 1 raz kupuje wiecej niz 1 rzecz i nie wiem, bo przy kazdej aukcji jest wybierz sposob dostawy i tam za kazdym razem jest doliczany koszt przesylki . Rozumiecie o co mi chodzi ? Bo tak byle jak napisalam, bede wdzieczna za odpowiedz.
#1657 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() sandra1892 może napisz maila do sprzedawcy i z nim to jakoś ustalisz? Co do legginsów, to nie wyobrażam sobie teraz czegoś wygodniejszego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakie cudne zaręczyny ![]() Ja swojemu się pierwsza oświadczyłam różańcem na palec ![]() A tak w ogóle to całą noc mi sie pear śniłaś , że ścigaliśmy sie która pierwsza urodzi ![]() ![]() ![]() Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-11-04 o 12:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1659 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a no właąnie, bo się zastanawiałam czemu nie może isć póki nie zrobi tego kursu czy co to tam jest, do innej roboty – obojętne jakiej byle by zarabiać… mój TŻ jak stracił pracę (jakoś ponad 2 lata temu) jak ten caly kryzys wybuchł, to 2 miesiące pracował w jakiejś zapiździałej brudnej firemce za 1000zł, ale wolał tak niż nic nie robić, po za tym 1000zł w domu by nie wysiedział, a zatrudniony był na um. Zlec. Więc szukał ciągle czegoś innego, bowiedział, że ta praca na stałe to się nie nadaje i do tego zawsze będzie mógł powiedzieć, że „jutro” nie przyjdzie jeśli już coś znajdzie. Tak w sumie się stało kiedy znalazł pracę tą, którą teraz ma, ale pamiętam jaki chodził smutny i struty jak nie miał jakoś miesiąc pracy i żyliśmy u mojej mamy tylko z tych moich 900zł renty rodzinnej, wiedział, że to na naszą 3 nie starcza i że mama nic nie mówi, ale coś tam się dokłada do naszego życia, nie wyobrażaliśmy sobie życia w taki sposób, na czyjś rachunek pyzatym mojej mamy i jego taty nie było by na to stać… dlatego tak intensywnie szukał pracy jakiejkolwiek! Ale ci powiem, że jak bym miała takich teściów…. To łoo, chyba jednak masz anielską cierpliwość, bo ja to kłótliwa baba jestem i jak mi coś leży na wątrobie to wykrzyczę, cierpliwa być potrafię (dziecko mnie tego nauczyło) ale do czasu, jak się miarka przebierze to czasem lecą ostre słowa, a z Twoimi teściami to widzę, że miareczka nie raz się przebiera…. Współczuję, bo wiem jak to było jak mieszkaliśmy u mojej mamy, ona zawsze miała wieeeele do powiedzenia na temat moich metod wychowawczych, zawsze to co ja robiłam przy dziecku było nie tak… nawet jako niemowlę, kiedy płakał u nas w pokoju potrafiła przyjecieć i „czemu on płacze?” a ja mówię, że tam coś tam coś no i uspokajam go, a ona „to jest coś nie tak, jak on tak płacze na pewno mało zjadł i głdny jest, albo coś go boli, daj mi go ja zobacze” – nie raz wyłam ze złości, jak można wyrywać matce dziecko, ja naprawdę potrafiłam się mimo młodego wieku, zresztą parę razy się potem przekonała, że źle robi (oczywiście nie przyznała by się do tego, ale wiem, że widziała). Teraz od kiedy mieszkamy osobno jest inaczej, dogaduję się z nią, mniej się klucimy bo nie wchodzimy sobie w codziennych problemach i sytuacjach w drogę. Jak się widzimy to pogadamy, wymienimy jakieś info. Kogoś poobiadujemy i tyle, to jak spotkania z koleżanką i tak jest ok., przynjamniej nie wchodzimy sobie w drogę, a ja jeden powód do denerwowania się mam mniej i widzę, że w stosunku do mojego dziecka też jestem spokojniejsza, bo robię jak uważam, a nie myślę, że ktoś patrzy i mnie ocenia i zaraz usłyszę, że to nie takJ dlatego z własnego doświadczenia wiem, że NAJLEPIEJ SAMMEMU, z rodzicami i teściami wszystko się pięknie układa ale NA ODLEGŁOŚĆ! (choć ja mam teścia niegroźnego, taka trochę dupa wołowa, ale jest pomocny jak trzeba, no i o wszystko się mnie pyta bo sam to często mam problem z podejmowaniem decyzji np. o kupieniu pralki czy coś) magda1804 współczuję sytuacji, dla mnie facet, który robi takie coś to nie facet, a na pewno nie godny jest kobiety takiej jak twoja mama (która nawet nie chce odchodzić, tylko jest gotowa wybaczyć) Niewinem może jestem bardzo stanowcza w tej sprawie, ale nienawidzę facetów (kobiet też) które zdradzają żony/ mężów (w szczególności tych naprawdę oddanych), bo to dla mnie tchórzostwo – skoro chce być z kimś innym i uważa, że to nić złego to po co kręcić niech się przyzna, niech odejdzie i spokój, ja nie umiała bym patrzeć na TŻ gdybym wiedziała, że kręci na boku z kimś… w ogóle gdyby nawet mnie 1 zdradził to potem zawsze bym już go o to podejrzewała (łupie spóźnienie z pracy 10 min – ja już bym miała obraz przed oczami) tak samo nienawidzę pijaków… uhh… i wcale mi ich jakoś nie żal jak ich telepie z braku alkoholu, albo jak leżą obsikani na dworcu – złość to tylko we mnie budzi bo są ludzie co nie mają na jedzenie, a taki jeden z drugim żul to własną matkę by sprzedał z kielicha – i to na własne życzenie taki się staje… może ktoś uzna, że ostro oceniam takich ludzi, ale jakoś tak mnie życie nauczyło i porostu do tego typu ludzi taki mam stosunek ![]() Lecę dziołszki ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1660 |
Zadomowienie
|
Pear za domek podziekuje kocham moja kawalerke i to ze jest daleko od tesciow i od warszawy:d
zareczyny przecudniaste ![]() Czubasku dopiero przy ostatnim przedmiocie wybierz sposob itd i tam powinny zsymowac sie wszystkie przedmioty ![]() ![]()
#1661 |
Zakorzenienie
|
kamciurka kotusie sa przebosskie jak sie grzeja nawzajem zazdroszcze ci kocinca.
Dziewczyny,a jakie sa objawy skracania szyjki macicy? Ja tu torche panikuje bo mam bardzo slaba opieke tutaj medyczna,wszystko na czuja ale czuje sie dobrze i jeszcze pracuje do tego fizycznie bo lekarz nie chce mi dac zwolnienia w koncu jestem zdrowa moze to i lepiej z dwojga zlego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1662 |
Zadomowienie
|
fajne leginsy pokazałyście, może też sie skuszę
![]() Nikotynka będę robić koci grzbiet ![]() ![]() Pear super zaręczyny ![]() i powodzenia jutro na spotkaniu z rodzicami i teściami ![]() Kamciurka koty boskie ![]() kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() ale mnie dzisiaj zgaga męczy... i nic na nia nie działa.... ![]() zaraz wypali mi gardło ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Katerina objawów jako takich skracania szyjki to nie ma, ale powoduja to częste skurcze, które objawiaja się twardnieniem brzucha albo bolesnością taką podobna jak na okres... |
![]() ![]() |
![]() |
#1663 |
Zakorzenienie
|
hej mamuski
![]() Nadrobilamm ale nie pamietam co mialam komu cytowac ![]() Bylam rano na badaniach, wlasnie mama je dla mnie odebrała, i jestem załamana ![]() ![]() ![]() ![]() i bakterie i śluz w moczu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1664 |
Rozeznanie
|
Cześć Kochane
![]() Nadrabiam Was tylko ostatnio bo nadal walcze z mieszkaniem ![]() No ale widzę światełko w tunelu, w weekend powinnam się przeprowadzić już na nowe lokum! Mam już po dziurki w nosie mieszkania z teściami ![]() ![]() Odebrałam wyniki glukozy: na czczo - 69,5, po 2 godz. 79,2 - więc chyba git ![]() Czy któraś w Was kupiła może butelki firmy Mam? MartuNiunia87 - współczuje przeżyć, czytając Twoje wspomnienia z operacji aż miałam gęsią skórkę. Pearpearl - oj współczuje Ci bardzo sytuacji w jakiej jesteś ![]() ![]() Nie stresuj się kochana, zobaczysz jakoś to wszystko się ułoży ![]() Kamciurka - gratulacje opanowania glukozy i kciuki za wizytę ![]() No i za koty ![]() ![]() ciezaroweczka - trzymaj się dzielnie w szpitalu ![]() magda1804 - strasznie mi przykro z powodu rodziców ;-( BebiBebi - wózek super ![]() inutil - gratuluję sesji i jak będziesz po to poproszę o namiary bo też chcę z tż zaliczyć sesyjkę, a że my "sąsiadki" to może skorzystam z Waszego fotografa ![]() n1kotynka - powodzenia u lekarza ![]() enjoye - Kochana odpoczywaj i czerp radość z leniuchowania ![]()
#1665 |
Rozeznanie
|
katerina ja wiedziałam, że mi się szyjka skróciła, bo na początku ciąży jak włożyłam palec do pochwy to czułam ją tuż niedaleko. A potem musiałam palucha wepchnąć naprawdę głęboko a i tak musnęłam ją tylko opuszkiem palca, więc już wiedziałam że coś jest na rzeczy.
Ja mam niewydolność szyjkową, więc mnie szyjka skraca się bez żadnych objawów, żadnych bóli ani skurczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1666 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy jasno wytłumaczyłam ![]() czesc w ogole... ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
![]() to do tej pory nie dostawałas żelaza??? ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1667 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie mąż wraca do domu i jest chory,głowa go boli,katar leci ciurkiem boli gardło i jest cały mokry.Mam nadzieję ,ze mnie nie zarazi bo tydzień temu walczyłam z tym cały tydzień.Kurcze jak jest chory ,a ja muszę leżeć to kto zrobi nam zakupy,ugotuje.Hmm chyba mama bedzie musiala przyjechac i robić przy nas
![]() |
#1668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Inutil no to mężulko Ci sprawił niespodziankę z tą sesją... ja to w ogóle nie chcę... jakbym chciała mogłabym miec taką tylko po kosztach odbitek ale to nie dla mnie.... mogę patrzec i podziwiać czyjeś ale sama bym się źle czuła. intymne.. Chyba to dla mnie zbyt... wolałabym już sesję z dzidziusiem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1669 | |
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Ja sie zaraz zbieram i jedziemy z tżtem w odwiedziny do siostry...Bedziemy robic ciasto karmelowo słonecznikowe ![]() Pożyczymy od nich akcesoria do malowania i jutro tż bedzie malować pokoik Milenki ![]() Zajrzę wieczorkiem...miłego dnia ![]() Cytat:
![]() Małastupko ![]() Moja Milenka tez miednicowo jest na razie ułożona.....ale ma jeszcze 8 tyg. zeby sie odwrócić ![]()
![]() |
#1670 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kciuki i daj znać po co i ajk kciuki i dla ciebie, czekamy na dobre wieści ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny jak dokładnie mogłybyście opisać swoje twardnienia brzucha - czy one dotyczą całej jego części, dołu, góry itp ![]() ![]() ostatnio jak byłam u lekarza to dał mi w razie czego luteinę jakby mi bardziej twardniał brzuch, nie widzę pogorszenia ale poprawy też nie bardzo - z drugiej str cały dzień nie leżę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Nikotynko wielorazowe nie dla mnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1672 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dostałam większą dawkę Fenoterolu - do 6 tabletek dziennie! masakra, no i mam brać razem z Isoptinem i jeszcze potas i jeszcze luteina i magnez i w ogóle fura leków i mam miesiąc tak wytrzymać. Jutro kończymy 32 tydzień a że dostałam leki na rozwój płuc to sytuacja jest w miarę ok, nawet jakbym miała lada moment rodzić czego mi oczywiście lekarz nie życzy ![]() oby nas z tymi szyjkami nie przybywało... ;/ kciukasy zaciśnięte ![]() Cytat:
![]() a zaręczyny wooooooooooooooow ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a na zgagę piłaś ciepłe mleko? jak nie to rennie, maalox, gaviscon i powinno pomóc. Mnie tez męczy prawie codziennie ![]() Cytat:
![]() ![]() a na bakterie to żurawinka kochana - sok, herbatki, żuravit, suszona żurawina i podobne ![]() a ja już po wizycie i mój lekarz warszawski znowu nas zacząl uspokajać. A to że dostałam leki i powinno być ok, a że już mała dostała sygnał lekami na rozwój płuc, żeby była gotowa i jakbym zaczeła rodzić to powinno być dobrze. Jeżeli skurcze będą się nasilać to mam leżeć na żelaznej do końca ciaży ![]() ![]() na moje pytanie czy mogę chociaż trochę chodzić odpowiedział: tak do łazienki na siku pani może chodzić ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1674 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1675 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() niech się małz kuruje! a ja zakupy robie internetowe ![]() ![]() Cytat:
![]() a twardnienia brzucha to hmmm tak cały się napina mocno i jakby stawiał. raz boli raz nie, a boli niestety różnie - albo jak na okres albo kłuje jakbyś kolki dostała... ja na początku nie wiedziałam o co chodzi z tymi bólami i dopiero jak powiedziałam lekarzowi to powiedział, ze to są skurcze. Ale zazwyczaj jak dotykasz brzucha to jest on miękki w miarę a jak jest skurcz to się robi mega twardy.. no cięzko to opisac ![]() o wy lenie ![]() no nic bede sama testować a co ![]() mam zamiar kupic parę sztuk, żeby zobaczyć czy mi i małej podpasują ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1676 |
Zakorzenienie
|
czasami miewam takie uczucie jakbym miala dostac okres ale zaraz znika a brzuch mam caly czas taki sam czyli miekkawy ale dobrze wiedziec dzieki
|
![]() ![]() |
![]() |
#1677 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1678 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
leż leż kochana dobrze że jest net, tv czy ksiązka to nie zejdziesz z nudów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1679 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to samo jak brzuch jest twardy a nie boli - to sa skurcze Braxtona Hicksa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1680 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() raz na czas coś zakłuje z boku czy na dole ale równie dobrze to z jelit czy jakaś pojedyńcza kolka -sama już nie wiem, a czasem jest mega twardy... jeden z lekarzy na początku też mi mówił, że to może być od problemów z wypróżnianiem ![]() kurde nie wiem czy wykupywać ta luteinę i brać czy nie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.