|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cześć Dziewczynki
![]() Nie było mnie chwilę, ale wzięłam się w garść i nadrobiłam, tyle, że nie wszystkim odpiszę ![]() ![]() TZ i moja mama wymyślili sobie remont (tzn. mama chce nowe meble do pokoju, a TZ stwierdził, że może byśmy się dołożyli w zmienili podłogę (mamy parkiet, niestety z miękkich desek, podziurawionych już przez stare, ciężkie fotele) .. No i w efekcie mam w domu taki rozpierdziel, że nawet komputera nie mam gdzie włączyć (teraz przycupnęłam przy stacjonarnym kompie tzta wśród rzeczy wyniesionych z pokoju mamy). Nigdy bym się nie spodziewała, że w tych starych meblach zmieści się tyle rzeczy - no po prostu program "Zbieracze" czy jakoś tak - i byłby odcinek dwuczęściowy ![]() Cytat:
Eliza, przykro mi, że musisz leżeć, doczytałam jeszcze ze TZ chory .. . ale ty leż i odpoczywaj, oby pessar nie był potrzebny ![]() Cytat:
Pearl, ale się porobiło .. Dobrze, że mniej więcej wyjaśniliście sobie wszystko z TZTem .. Zachowanie teściów jak dla mnie nie do przyjęcia, oby rozmowy z Twoimi rodzicami przebiegły spokojnie ![]() Trzymam kciuki i daj znać, jak tam rozmowy i na czym staneło ![]() Super, że z dzidzią wszystko ok ![]() Cytat:
![]() Ja na taki tekst teścia nagadałabym mu tak, że więcej by się do mnie nie odezwał chyba .. Albo bym mu powiedziała, że w zamian ma mi dać klucze do swojego mieszkania i ciekawe jak by zareagował .. A wsparcie od nich też macie rewelacyjne ... Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1682 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
no i leż, leż ![]() ![]() ![]() ja też mam niezłą apteczkę do brania... magnez, żelazo, no-spa, luteina, witaminy i eutyrox i teraz jeszcze globulki na infekcje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1683 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tyle pisania na dziś .. zaraz powinien być TZ, zjemy i jedziemy odebrać meble (a tu jeszcze TZ musi podłogę dzisiaj skończyć), a potem poskręcać tyle mebli ile da radę, bo u mnie w pokoju łożka się nie da rozłożyc tyle jest rzeczy naskładanych ... Na obiad dziś robiłam zapiekankę z torebki, bo w tych warunkach nawet obiadu nie ma jak zrobić (kuchnia też zawalona gratami z pokoju) ![]() Aha, zapomniałam, trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ( o ile jeszcze potrzbne, bo chyba niektóre z Was już miały ) .. Tzta jeszcze nie ma, a już mnie wkurzył .. ehhh ...
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-11-04 o 14:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Zakorzenienie
|
neska biore witaminy w ktorych jest żelazo , plus te tabletki z buraka i cudowny sposob mojej mamy czyli jabłka z gwozdziami, ale to raz bo smak w ustach po tym jest paskudny
![]() Moj lekarz ogolne nie jest szybki do przepisywania leków, i myslał ze po tych witaminach cos drgnie, a mi spadło ![]() az se kawe wypije, bo itak jeden czort czy ją pije czy nie ![]() nikotynka biedulko nasza ![]() ![]() Ale dobrze, ze lekarze zainterweniowali i płucka się wykształcają, wiec gdyby co mała sobie napewno poradzi ![]() ![]() przyszła lampeczka do pokoju Lenki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1685 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Enjoye, no masz...kolejna z ta szyjka. Kurcze, dziewczynki, lezcie i odpoczywajcie, a my bedziemy trzymac kciuki za te szyjki i zeby bobasy wysiedzialy do terminow
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a wiesz, ze Ty tez mi sie snilas ostatnio??? prowadzilas program kulinarny i siedzialysmy u Ciebie w kuchni, tam byly kamery i filmowali Cie, jak gotujesz i podawalas rozne kulinarne sekreciki ![]() Cytat:
i nie ma nic lepszego niz taki wlasnej roboty chlebek bez zadnych swinstw i ulepszaczy ![]() az troche zazdroszcze ![]() Co do mojego tzta i pracy, to wlasnie tez bym pewnie go gonila,zeby znalazl sobie cokolwiek, ale z uwagi na to jego latanie nie bardzo jest sens, bo codziennie moze dostac telefon, ze za godzine np mialby okazje latac... to taki trudny okres do przetrwania, bo w tej jego szkole pilotow jest tylko jeden instruktor,ktory moze szkolic na instruktora, reszta szkola, a i owszem, ale tylko do licencji prywatnych lub zawodowych, a tutaj juz sie robia schody ale podobno jak w koncu to zrobi, to z kim innym bedzie ustalal grafik, a chetnych podobno jest sporo, a to latanie to bardzo droga zabawa, wiec kasa dla tzta powinna byc dobra... zobaczymy, nie chce zapeszac gdyby nie to, to wiadomo, ze pewnie poszedlby do jakiejkolwiek pracy, bo lepsze to niz siedziec na tylku i nic nie robic... niestety w tym kraju i w tych realiach trzeba byc gotowym na rozne scenariusze a Twpja tesciowa tez niezle lubila mieszac,z tego co piszesz jak mozna byc tak nieczula i twierdzic, ze matka nie potrafi wychowywac wlasnego dzieciatka... co to za wyrywanie... powiem Ci, ze gadanie zniose, jakies takie macenie i wtracanie sie jeszcze tez, ale jakby mi sie pchala z lapami i wyrywala MOJE dziecko, to miarka by sie przebrala i pewnie nie reczylabym za siebie dobrze,ze masz juz to za soba... wlasnie tak najlepiej zyc, oddzielnie, po swojemu i od czasu do czasu sie odwiedzac nie ma nic lepszego i zdrowszego dla rodziny, moim zdaniem ja w sumie tak sobie spotkac sie, pogadac, poplotkowac tez lubie z moja, dopiero schody sie zaczely, jak na chwilke sie tutaj u nich dluzej zatrzymalam i wtedy wychodza wszystkie wady... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a zgaga..hm...no jak nic wlochata dzidzia bedzie ![]() Cytat:
![]() Pomalutku,pomalutku jakos to chyba bedzie. Dobrze, ze moi Rodzice jutro beda, to bede sie pewniej czula i oni tez nie dadza nas ukrzywdzic. To jest ta roznica. Moi Rodzice mysla o naszym szczesciu, tesciowie o swoim. Cytat:
![]() co do twardnienia brzuszka, to ja mam tak, ze raptem pojawia sie takie uczucie napiecia i wtedy dotykam bebzocha i nie da sie tak zatopic palcow w tluszczyku, bo jest twardy, jakby napompowany do tego czasem pojawia sie takie uczucie, ze az musze go tak jakby podtrzymac,bo sie boje, ze mi odpadnie ![]()
![]() |
#1686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1688 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dam znac, jak juz kurz po wojnie opadnie ![]() wlasnie nie chce sie dac ubezwlasnowolic, a juz szczegolnie nie tesciom-nietesciom ![]() oni mieli juz szanse na swoja rodzine,niech teraz dadza nam zalozyc swoja a u Ciebie w domu to nic innego teraz sie nie dzieje jak jeden wielki SIWY DYM ![]() trzymam kciuki, coby remont szybko minal ![]() Mowilam o tym dymie tztowi, to sie zaczal smiac, ze wlasnie tez zwrocil na to uwage i nie bardzo czail, co ta tesciowa sie tak tego uczepila. Teraz jak tylko slyszymy "siwy dym", to od razu jedno spojrzenie na siebie i cali robimy sie czerwieniutcy jak buraki od powstrzymywania wybuchu smiechu ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Kamciurka, czekamy na wiesci ![]()
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-11-04 o 14:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1690 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
tak z ciekawości bo mi się wydaje że lepsza spacerówka w murze4 ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1691 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() Właśnie weszłam do domku i zjadłam obiadek. Byłam dziś na... TORTURACH GLUKOZOWYCH ![]() Miałam 75 ml. Wypiłam duszkiem i nawet dobrze weszło ![]() ![]() W poniedziałek powtórka tortur ![]() ![]()
![]() |
#1692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | ||
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Jeden dzień mnie nie było a tyle nadrabiania ![]() Wczoraj odebrałam wyniki glukozy i wszystko jest ok. Bardzo się z tego cieszę. ![]() Tak, kurtki ciążowe w H&M są przecenione o 50%. Kupiłam taką i jestem bardzo zadowolona ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Trzymam już kciuki za poniedziałek ![]()
![]() |
#1694 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dużo leków i nakaz leżenia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a tą lampkę z ikei to tez chce bo pokoiku malutkiej ![]() leki już wzięłam i znowu jest wesoło ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a ja czekam na małza bo ma mi przynieśc wielkiego sandwicha z subway'a ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1695 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1696 |
Zadomowienie
|
Trzymajcie kciukasy mocno - przydadzą się
![]() Przez weekend postaram się o tym nie myśleć. Ciekawe co będzie jak historia sie powtórzy i znowu się nie uda ![]() No właśnie, Agatek też miała przejścia z glukozowym potworem ![]() Agatek ile razy piłaś to świństwo zanim Ci się udało?
#1697 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Moja koleżanka jest w takiej samej sytuacji. A tym, że jej ojciec wyprowadził się do kochanki :/ Oby Twoja mama potrafiła mu wybaczyć zdradę a on na pewno zerwał z tą drugą ![]() Cytat:
![]() U mnie uciążliwi są moi rodzice, z którymi mieszkamy. Ostatnio Mąż miał stłuczkę z nie swojej winy. Ogólnie kupiliśmy ten samochód po wypadku, ale wszystkie zepsute elementy były w nim wymienione, a nie naprawione i samochód super się spisywał. Teraz było ostre namawianie nas, żebyśmy sprzedali samochód i kupili inny, bo uznali, że ten jest jakiś pechowy!!! Oczywiście rozmawiali najpierw ze mną, potem z nim, żeby poznać nasze zdanie. Ale ja zawsze mówiłam, że muszę to obgadać z Mężem. Jeśli on mówi, że wszystko będzie super dobrze z samochodem, to ja mu ufam i jednym głosem teraz mówimy, że samochodu nie sprzedamy ![]() Zresztą takich sytuacji można by mnożyć ![]() Pochwal się koniecznie efektami ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gratuluję pięknych zaręczyn ![]() Cytat:
![]() A ja dzisiaj mam fazę na karuzelę do łóżeczka ![]() Wyczytałam kiedyś, dla noworodków najlepsze są kolory biały i czarny. Oczywiście takowych karuzel brak, więc szukam takich, aby miały chociaż kilka elementów w tej kolorystyce. No i znalazłam: https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...hp?produkt=182 Teraz będę na taką polowała na allegro ![]() A wiecie, że tuż po tych moich poszukiwaniach zadzwoniła do mnie koleżanka, ta która wszystko wie najlepiej ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1699 | |
Wtajemniczenie
|
Dziolszki, a po ile wychodza teraz te kurtki w h&mie?
---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() Nikotynko, ale mam ochote na subwaya przez Ciebie !!!!!!!
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-11-04 o 17:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem ze lamaze robi zabawki czarno-białe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1701 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Czy któraś z Was ćwiczy z piłką? Ja dostałam od znajomej piłkę i staram się z nią ćwiczyć, ale nie wiem, czy dobre ćwiczenia wybrałam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1702 |
Wtajemniczenie
|
hej
melduję że żyję ![]() miałam 14 stron nadrabiania ![]() tz jest na wolnym w domu to każdą chwile spędzamy razem i potem mało czasu na wizaż. ostatnio od paru dni mój Tuptuś o 5 rano robi takie imprezki w brzuchu ze potem do 7 nie daje spać. Ciekawe czy mu już tak zostanie ![]()
#1703 | ||
Zakorzenienie
|
Haniula, też taką chcę, tylko księżyc bardziej mi będzie pasował. Zamawialaś na all czy bezpośrednio z IKEI (nie wiem czy się tak da) ?
Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję, że dzisiaj TZ skończy podłogę, przykręci listwy i przesunie wielką szafę (jej nie wymieniamy)- to coś będzie można tam upchnąć - bo inaczej będę musiała iść na noc do sąsiada albo jechać do teściowej ![]() Aha, zapomniałam wcześniej : gratuluję super romantycznych zaręczyn ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja pierwszą jakoś przeżyłam, a do drugiej wcisnęłam cytrynę i było całkiem ok ![]() Ty piłaś z cytryną czy bez?
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-11-04 o 18:02 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1704 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja i kuchnia ![]() ![]() ![]() Cytat:
Co do glukozy, po wypiciu jak zrobi Ci się słabo wyjdź na powietrze. Mi to bardzo pomogło. W pomieszczeniu moment robiło mi się słabo ![]() Zreszta teraz też mnie tz wk*rwił. Normalnie powiedziałam m, że nie będę z nim siedzieć przy stole i spać w jednym łóżku. W sumie nawet nie wiem czemu ![]() Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-11-04 o 18:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A najbardziej to mi się podobał zielony żuczek, ale myśle ze kwiatek lepiej pasuje ![]() fajne światełko daje takie delikatne jak chciałam, bedzie nam sie palić całą noc ![]() jezuu jak ja bym chciała zeby juz był styczen i blisko do malutkiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1706 |
Zakorzenienie
|
moje dziecię własnie sobie dicho robi....chyba wie, ze piątek i czas imprez
![]() ![]() a tatuś mu tłumaczył jak szedł do pracy, zeby był grzeczny ;D |
![]() ![]() |
![]() |
#1707 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wózek super ![]() ![]() Ja też biorę żelazo już prawie od 3 tygodni, ale od tego czasu mam problemy z wypróżnianiem. Nawet na ulotce jest napisane ,że może tak być i że stolec będzie koloru czarnego... hm... żelazo potrzebne ale już mam dosyć wizyt w toalecie i bez skutku większego. Teraz już 3 dzień nie biorę tego żelaza aby trochę lepiej się poczuć ale od jutra chyba znowu zacznę.... jak mus to mus... Edytowane przez Anulka_86 Czas edycji: 2011-11-04 o 18:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1710 | ||||||
Zadomowienie
|
Nooo nadrobiłam, teraz odpisuję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ostatnio TŻ coś mówił,ze sąsiadka mieszkająca dwa piętra pod teścówką będzie sprzedawała mieszkanie i fajnie by było kupić to mieszkanie - chyba oszalał ![]() Cytat:
http://moda.allegro.pl/rajstopy-ciaz...898020095.html ale ich nie polecam bo cisnęły w brzuszek i nie były za wygodne. Pies mi je zjadł - wiedział co robi ![]() oraz takie: http://moda.allegro.pl/rajstopy-ciaz...896461076.html Bardzo fajne i wygodne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.