|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
32 | 66,67% |
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
1 | 2,08% |
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
1 | 2,08% |
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
10 | 20,83% |
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
6 | 12,50% |
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
0 | 0% |
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
3 | 6,25% |
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
10 | 20,83% |
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
6 | 12,50% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
hej, wpadam na chwilę z wieściami od rodzącej-nierodzącej Madzi. Pisze, ze na razie nie wie czy coś się dzieje, ktg skurczy nie pokazuje, a ją"ciagnie" na dole, może rozwarcie postępuje. biedna tylko ma doła i płakac jej się chce. załamka ja bierze, ze zamiast cieszyc sie ostatnimi chwilami lezy tam z obcymi babkami i myśli krążą wokół jednego.
oczywiście przekazałam ![]() ![]()
#4592 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Za antybioyk ![]() Zrobiłam sobie z mięty i amolu bo nic innego narazie nie mam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | ||||||
kosmitka
|
Cytat:
Z tą poprawą chodziło mi, że nie dokarmiasz mm, czyli Twoje jej wystarcza ![]() U nas po kąpieli jeden cycek wystarczył, bo wypluł i odwrócił głowę, probowałam jeszcze podawac kilka razy, ale już wypluwał. Teraz mam dylemat - czy wypluwał, bo najedzony, czy wypluwał, bo cycek był już pusty ![]() Cytat:
To jakiś rzadki okaz, ginący gatunek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ocywiście zapomniałam Stefcia pochwalić, cudnie wyglądał taki owinięty - ale czy to utulanie pomogło?? Cytat:
![]() Indygo Ty mi chyba nie odpisałaś z tą smyczą, jak to się sprawuje, czy psa nie boli? ![]() Franka usypiał jego rodzony ojciec, trwało to ponad godzinę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Inhalację z majerankiem polecam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do chusty - wstępnie jestem b.zadowolona. Co prawda jeszcze nie ogarniam wiązania,ale tak na szybko jak zaplątałam to pochodziliśmy chwilę i ulga niesamowita. Naczytałam się,że chusty są grube, często sztywne a a współpracuje. Co prawda wydawało mi się,że jest beż w kolorystyce a teraz wygląda to bardziej na szarości. Filip wsadzony w chuste roskosznie się uśmiechnął,ale nie wiem czy to przez bliskość cycek nie było przypadkiem ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4596 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4597 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() żebyś wiedziała ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() do tego nei trzeba cudu przecież Ty zdolna mamusia jesteś, bez problemu napiszesz i się obronisz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() oświadczam wszem i wobec że przed świętami mroże zapas mleka i wypije butle wina na raz a co ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4598 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bidus, głuchy bidusek ![]() Cytat:
![]() Owinięcie pomogło bo nie szalał tak z rączkami, był spokojniejszy chociaż na początku się wkurzał, że jest skrepowany. Na zdjeciu to go już trochę rozkopałam bo był aż zgrzany tak go zawinęłam ![]() Ja tez poproszę o taką receptę ![]() ![]() Cytat:
Nieważne czemu się uśmiechał, ważne że za pierwszym razem zadziałało ![]() A sama się zamotałaś w to? ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4599 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zastanawiała się któraś czy pójść z maluszkiem na basen po skończeniu 3 miesięcy? Bo my się chyba skusimy
![]() cotka - mogłabyś jeszcze raz wkleić stronke gdzie kupowałaś chuste? Bo ja przegapiłam ![]() ![]() Malgosiu wiesz na to samo miałam dziś ochote jak natalka zasnęła, no może to drugie nie ale lampka wina, albo chociaż łyk jak najbardziej. Ale nawet powachać nie mogłam, bo nie mam wina w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() super, że chusta spodobała się małemu ![]() Małgosia1983 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak mu dawałaś i zdażył choć jednego łyka przełknąć i znowu wypluć to nie głodny, bo jakby się zassał i byś nie słyszała połknięcia przez chwilkę to pusto w cycu , a on chciał by jeszcze i by wypluwał i się rozdarł , przynajmniej Stanisław tak robi Cytat:
![]() a tak za mną browar chodzi i te bąbelki... ah drinki, desperadosy, kiedyż ja was zakosztuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet nie mów ja mam całą liste pysznośc z % których bym się napiła ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=5367824
Powiem wam, że prosiłam ich o szybką wysyłkę, wysłali mi zaraz po wpłacie. Ta wada opisana w aukcji to jedno zaciągnięcie jak w rajtasach- więc bez tragedii, właściwie pewnie bym tego nie zauważyła , ale specjalnie szukałam i szukałam żeby zobaczyć co to za wada ![]() Wybrałam Fuego, który jest ( w obecnym ciepłym świetle) szarościami i czernią. Mimo to bardzo mi się podoba i wydaje się być uniwersalna i tż też ją będzie nosił więc to też wpłynęło na moją decyzję. Myślę że jak tylko ogarnę wiązania to się mega polubimy ![]() Małgosia, ja mam 176 i 38/40 i M jes dla mnie w sam raz, nie ciągam po podłodze ani nie mam problemu z zawiązaniem. I Filip posiedział sobie w huśtawce. Tż mnie rozwalił jak zawołał mnie zdziwiony do pokoju i wielce zdziwiony " on nie marudzi ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-11-04 o 22:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja też myślałam o cesarce, której się panicznie bałam, a jak mi odeszły wody - okropne, zielone i z kupką i położna powiedziała, ze w godzinę muszę urodzić to dostałam takiego powera że szok..wszystko byle by tylko uniknąć cięcia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziewczyny, którym maluchy śpią tylko na rękach- próbowałyscie odkładać do łóżeczka dzieci w takiej pozycji jak Wam usnęły na ręce? Na moją córę to działa- usypia mi na klacie- kładę ją na brzuszek do łóżeczka, usypia na rękach na pleckach to tak ja odkładam, a do tego podkładam koło buzi zwiniętą pieluszkę tak jakby to moja ręka tam nadal była. Kiedyś też miałam z nią, że usypiała mi tylko na rączkach, a odłożona do łóżeczka po 5min miała oczy jak 5zł, przypadkiem mąż odkrył z tymi pozycjami. Może u Was się by to sprawdziło też? ![]() ale zastrzegam, że nasza nie wymaga noszenia na rękach, a to zasypianie dotyczy sytuacji po jedzeniu ![]() Cytat:
Ancia spróbuj może tak jak wyżej opisałam ![]() Cytat:
![]() ![]() za to winko hmmm to są zalety karmienia mm- właśnie sobie sączę kieliszek ![]() ale przy karmieniu piersią podobno między karmieniami można napić się kieliszek wina, tak gdzieś czytałam- nie wiem ile w tym prawy bo się nie zgłębiałam w temat... od nas właśnie wyszli teście i siostra męża po odwiedzinach- tak wiem, odpowiednia pora na wizytę u małego dziecka ![]() ![]() Mała dostała czadową kiecunię- bombkę ![]() ![]()
![]() |
#4605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż jakimś wymyślnym drinem bym nie pogardziła. I napój energetyczny, już nie pamiętam jak to smakuje ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4606 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ajne te chusty kusza mnie straszliwie. Ale problem tkwi w tym, że tż tez by chciał nosić w tym Natalke, a że ja jestem liliput to musielibyśmy mieć dwa różne rozmiary ![]() super że tak polubił huśtawke ![]() Cytat:
![]() nie lubimy Cię za to wino ![]() jakbym iała jakiekolwiek w barku to bym sobie wzięła dwa łyczki ale że nie mam to musze obejśc się wyobrażeniami ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja sobie zrobiłam dobrze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam butelkę sprzed 10-11 miesięcy ![]() ![]() Cytat:
![]() I super że huśtawka się sprawdza. Dawaj foty :P Cytat:
![]() No mi tez szkoda tych miesiecy niepalenia. Narazie się dzielnie trzymam i ty też się trzymaj ![]() A. Miałam Wam pisać ale przez ta akcje dzisiaj zapomniałam. Któraś mama pisala o wrastającym paznokciu u stópki. Stefan miał ropkę. Dookoła na skórze było zaognione, czerwone. Ja to pryskałam na polecenie połoznej octaniseptem i zaczerwienie ladnie zeszło, a rope zasuszyło. Wzięłam mu to po którejs kapieli wyciełam bo to taki martwy naskórek byl i narazie jest ok.
![]() |
#4609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4610 | |
Wtajemniczenie
|
Cała noc do kitu...dobrze, że dziś sobota i tż nie musi iść do pracy... Całą noc Stefan odstawial te cyrki z preżeniem się i ciśnięciem...W międzyczasie zrobil kupę, ale poprawy nie bylo
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4611 | ||||
kosmitka
|
Cotka dziękuję za opinię o chuście
![]() Milcz nooooooooooo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I za radę o usypianiu, próbowałam, ale chyba na mojego twardziela nie działa. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Małgosia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już z bezradności pomyślalam, że mu melise dam zeby sie uspokoił... ![]() A pediatra jakby nie rozumiała o co chodzi jak bylam ostatnio... Może musze zmienic lekarza na lepszego?... Nawet mysli miałam dzis w nocy, ze ta nerwowość na podłożu neurologicznym... ![]() ![]()
![]() |
#4613 |
Zadomowienie
|
cześć
Jak wyszłyśmy wczoraj o 12 na spacer to już nie dałam rady tu wrócić i poczytać. Byłyśmy w lesie. Owszem po jakiś 30 minutach mała zwaliła kupsko i trzeba było biegiem wracać. Jak wy to robicie, że chodzicie na 2-3h na spacer? Też bym tak chciała. Zapomniałam, że polska jesień może być taka piękna ![]() ![]() Wieczorem miałyśmy kiepskie jakieś 3h - chyba kupa nas męczyła. Mała chciała ciągle cyca. Wypiła herbatkę koperkową ale nie pomogło. W końcu dałam jej odciągnięte 90ml - połknęła jak smok (tyle to ona nie jada) i zasnęła w gondoli od wózka. Ostatnio to najlepszy sposób usypiania i bujania. Tyle że codziennie trzeba gondole 2 razy nieść po schodach, a jest ciężka. Spała potem około 5h aż się zdziwiłam. widziałam temat basenu - my się wybieramy ale dopiero na wiosnę jak będzie cieplej. Kilkoro moich znajomych chodzi z maluchami i bardzo sobie chwalą. Ja wczoraj obserwowałam małą w kąpieli i wody się nie boi ![]()
#4614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ancia chyba pisała że podaje Franiowi uspakajającą hippa, patrzyłam na nią w sklepie to ona od 1m-c, może to zamiast meliski ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam za to kilka butelek wódki bo zostało ze chrzcin ![]() ![]() Cytat:
![]() Natalce paznokcie w rączkach rosną w ekspresowym tępie, a w stópkach to chyba z dwa razy tylko obcinałam. W ogóle to się śmieje że w nocy ktoś siedzi pod kołyską i robi natalci tipsy ![]() Milczę! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a mi teraz taaaak wolno rosną włosy tu i ówdzie, normalnie czad! ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Wtajemniczenie
|
hej...
![]() jestem jeszcze w szoku po nocce.....moja jak zjadla o 21.30 tak dopiero obudzila sie o 6.30 ![]() ![]() Madzialena trzymam kciukasy ![]() ![]() malgosia 1983 nie chce sie tu wymadrzac albo cos w tym stylu ale nie wydaje Ci sie ze za duzo dajesz malemu tych herbatek??? Z tego co wiem to mozna dac raz dziennie i to max 100 ml..... Pisalyscie o obcinaniu paznokci....czy uwierzycie mi ze odkad mala sie urodzila to jej nie obcielam ani razu przy stopkach ??? Ja nie wiem czy jej nie rosna czy jej sie scieraja czy co.... ![]() I tez sie nie moge doczekac az mala bedzie wieksza i pojdziemy razem na basen....Chociaz u mnie ja sa zajecia dla mam z takimi maluszkami 4-miesiecznymi ale mam obawy.....
#4617 | ||
Zadomowienie
|
witam sobotnio
![]() ![]() ![]() Cytat:
sorki, wybacz ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4618 |
Zakorzenienie
|
A to mój Filipek w wyczekiwanej tak huśtawce . Dzisiaj swoją drogą wsadziłam go do niej lekko popłakującego i się uspokoił
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja gdzieś czytałam co do dopajania - to daje się tyle ile wynosi wg normy jedna porcja mleka dla dziecka, czyli np 120 ml, to 120 ml herbatki, wody itp na dobę, ale to minimum przy MM.
![]() |
#4620 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj kochana wspolczuje nocki..... ![]() Z ciekawosci musze zerknac jak sie mala obudzi na jej paznokietki u nog... ![]() Cytat:
![]() ![]() Asia masz teraz radoche po kapieli i goleniu , nie...? ![]() Cytat:
Moonik poka kiecunie....plizzzz. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.