|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
Przepisal wiecej magnezu i zalecil odpoczynek. Jednak ja obawiam sie, ze nie bedzie rewelacyjnie, skoro ciagle czuje te skurcze ;/ Jestem zdenerwowana tym faktem, bo znow trzeba wiecej lezec, a jak tu lezec przy malym dziecku ![]() a do szpitala na szwy nie chce isc, chcialabym tego uniknac, ale obawiam sie ze teraz nie unikne przy zagonieniu przez caly dzien przy malym....
|
|
#4052 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
Mnie to w sumie można z przymrużeniem oka traktować, bo ja już mam się na 3 zgłosić po powrocie z Polski, bo czegoś tam nie mogła sprawdzić, bo byłam za wcześnie. Oni mnie tam znają w szpitalu, więc też inaczej traktują. No i ja zawsze jestem w pracy, więc na wszystkie przychodnie, skany itd.. chodzę w moich szpitalnych ciuchach. Ja też na Marleyu ryczałam, ale w życiu nei mogłabym mieć tak nieposłusznego psa. Mój chodzi jak w zegarku. Chcę do kina, albo co!!! buuu Jeszcze tylko 5 dni w robocie, jeden dyżur i jedna prezentacja..Juupppii Będę Wam tu tak codziennie się oficjalnie cieszyć![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4053 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja płaciłam 250 zł i sądzę że warto mimo że zdzierstwo. Ale można znaleźć taniej np. za 200 zł. Czekałam 2 tygodnie ale to też pewnie zależy od miejsca. Mimo że nie udało mi sie zobaczyć twarzy w 3D bo wtulił buzię w ścianę łożyska to przynajmniej poznałam płeć. i mam płytkę z całym badaniem, więc mogłam pokazać rodzinie. Najśmieszniej jest jak mój mąż pokazuje wszystkim: "tu są jaderka ...a tu jest siusiak..."
Dominik na świecie! Mój chłopczyk!!! Edytowane przez aaagga Czas edycji: 2011-11-05 o 08:16 |
|
|
|
|
#4054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widac ze maz dumny jak paw
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to na pewno niesamowite przeżycia ![]() Dzień dobry z rana ![]() ja oczywiście niewyspana, ale cóż począć...
|
|
#4056 |
|
Zadomowienie
|
Doberek
![]() a mnie mdli ale śniadanko już się szykuje więc powinno pomóc miłego weekendu kobietki ![]() miałam paskudny sen spłakałam sie na maksa tż znowu mnie zdradzał we śnie ![]() dobrze że to tylko sen
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
Gartuluję poznanych płci Ja niestety czekam do grudnia Miałam dziś okropny sen, obudziłam się ze szlochem i łzami w oczach ![]() |
|
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki,
ja już na nogach i po śniadanku zaraz idę kupić tylko chlebek i kiszoną kapustę do obiadu i będę szukała natchnienia do prasowania bo chciałabym trochę jeszcze nadrobić bo od poniedziałku do pracy
|
|
|
|
#4059 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziewczyny szykuję się do pracy i widziałąm fragment programu seksi mama. masakra jakaś! Śliczną blondynkę ochlapali nożycami i przefarbowali na wściekły rudy i zadowoleni ![]() Mam wrażenie że oni wszsytkie dziewczyny tak traktują. jakieś masakrycznie awangardowe fryzury, wygolone boki albo ta grzywya non stop taka sama. nikt im nie powiedział, że fryzura musi pasować nie tylko do twarzy ale też to charakteru danego człowieka. Z delikatnej blondynki nie zrobią rudego wampa w skórze bo ta biedna dziewczyna nie będzie wiedziała co zrobić z tą "odnowioną" powierzchownością. No matko jak mnie takie rzeczy wkurzają |
|
|
|
|
#4060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A mnie dziś w nocy taki straszny skurcz łydki złapał że aż nie wiedziałam co robić, całą noga mnie teraz boli. Moja mama mi opowiadała że ją skurcz łydki przy porodzie złapał i do tej pory pamięta ten ból. Masakra. Miłego weekendu Wam życzę ![]()
|
|
|
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
88natka, skurcze łydek są okropne, ja łykam magnez i na tą chwilę mam spokój. Zariah ciekawe kto tym dziewczyną będzie robił te makijaże, fryzury po programie, jak ktoś się źle czuje w swojej skórze to mu taka ostra zmiana na chwilę nic nie da, to trzeba mocno w głowie sobie pozmieniać , ale o czymś te programy muszą kręcić ...Miłej pracy życzę ![]() Evvcia mój TŻ to chyba nietypowy , bo na chłopaku zależało mu mniej niż mi kiedyś . Ja tam częściej słyszę ,że Córeczki są Tatusiów , a Synkowie Mamusi. I jak tak patrzę po znajomych to przy chłopakach faceci się cieszą, ale nad córeczkami się rozpływają .
|
|
|
|
#4062 |
|
Zadomowienie
|
Bry!
Mi sie dzis snilo malenstwo juz na swiecie. Przebieralam je, przewijalam i probowalam karmic piersia ale jakies senne bylo i nie jadlo
|
|
|
|
#4063 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
Podczytuję Was praktycznie od samego początku, tzn od pierwszej części, ale jakoś nie było czasu na pisanie... Od wczoraj jestem na L4 i muszę leżeć, więc będę się udzielać ![]() Termin porodu to 11 kwiecień, czyli jestem w 18 tc. Wydaje mi się że już czuję ruchy mojego synusia, ale nie jestem jeszcze pewna czy to TO... Przyjmiecie mnie do swojego grona??
|
|
|
|
#4064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Napisz do karolca żeby Cię do listy dopisała. |
|
|
|
|
#4065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czesc dziewczyny my juz po zakupach i wlasciwie dzisiaj robie dzien prania i leniuchowania hehe
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4066 |
|
Rozeznanie
|
Czuję się dość dobrze, ale na ostatniej wizycie dowiedziałam się że mam bardzo krótką i miękką szyjkę i dzidziuś na nią cały czas napiera...
Dostałam zakaz chodzenia na dwa tygodnie, a jak się nie poprawi to będę miała zakładany krążek :/ Ale na szczęście dzidziuś ma się dobrze
|
|
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny a ja brałam ten magnez, o który tak zbulwersowana byłam... I nic mi on nie pomógł, myślę że po tygodniu powinno być lepiej, nawet może dłużej zażywałam, nic mi to nie pomogło, skurcze miałam chyba nawet mocniejsze, może to przypadek Ale odstawiłam go, bo zauważyłam że od tamtego czasu dzień w dzień bolała mnie głowa, więc dałam sobie spokój bo skurcze mam dalej a chociaż czacha nie pęka Na ulotce nie było napisane że skutkiem ubocznym może być ból głowy, no ale ból ustał jak przestałam to łykać. Sama nie wiem. Może w Pl zrobię sobie jakieś badania ![]() U nas znów pogoda butelkowa... Miłego weekendu |
|
|
|
|
#4068 |
|
Rozeznanie
|
Czy któraś z Was spotkała się z tym, ze pracodawca wymaga oświadczenia, że będzie się na L4 aż do dnia porodu, aby mógł zatrudnić kogoś na zastępstwo?
|
|
|
|
#4069 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczynki,
my dzis jak zwykle w weekend kiedy mozna sie wyspac, obudzilismy sie po 6 rano, ale poleniuchowalismy do 10, a teraz pies urzadza sobie rozrywke najlepsza zabawka na swiecie...plastikowa butelka u mnie tez butelkowa pogoda.Zariah a jaka masz antene lub tv ze masz polskie kanaly, my mamy sky i nie mamy polskich programow, nie to ze mi ich brakuje ale czasami bym cos obejrzala. witaj karo_z!!! |
|
|
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4071 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki rybka, czy to znaczy ze musialabym co miesiac placic rachunek w zlotowkach i zalatwic to w Polsce (tzn ten dekoder?)
|
|
|
|
#4072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tez mamy polsat cyfrowy pod koniec wrzesnia wzielam abonament i mamy 3 miesiace za free hehe
|
|
|
|
#4073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Obejrzałam wszystkie odcinki i jakoś fryzurki zawsze mi się podobały.. Zariah, który to odcinek oglądałaś? Bardzo fajny program to też Fabryka Urody.. zmiany są niesamowite. A fryzury , jakie robi(właściwie wymyśla, bo robią jej pracownicy) Jaga Hupało są wg. mnie rewelacyjne. Kobieta jest artystką i ma wieeelki talent do tego co robi. No i program oczywiście jest darmowy. |
|
|
|
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszedl moj plaszczyk
fajny jakosciowo i zgadza sie z opisem z all jest mi troszke za dlugi bo siega po same kolana a ja srednio wygladam w tak xslugich plaszczach no ale mysle ze nic lepszego na ciaze nie znajde
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
A my mamy telewizję na kartę HD
. Bez umów, bez zobowiązań . Rachunki pre-paid
|
|
|
|
#4076 |
|
Rozeznanie
|
cześć Dziewczyny
ostatnio strasznie bolą mnie plecy i żebra , do tego sikam co 30 min. najgorzej jest w nocy...i do tego ta arytmia...no ale jakoś dam radę ...mam nadzieję.oby do marca... cieszę się bardzo że na naszym wątku jest tak radośnie ogólnie rzecz biorąc. wszystkie dzieciaczki zdrowiutkie i mamy też dają radę super i oby tak dalej.rozmawiałam ostatnio z moją mamą i siostrą -doświadczonymi mamusiami na temat ubranek dla Maluszka.i obie zdecydowanie mówiły, żebym absolutnie nie kupowała bodziaków. tylko koszulki i kaftaniki. że bodziaki to jak dzidziuś starszy będzie, bo takiego nowo narodzonego Malucha trudno w body zapakować. no i sama nie wiem. zauważyłam, że Wy głównie bodziaki kupujecie. jak to jest dziewczyny ?????
|
|
|
|
#4077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Emigra ja wierzę że magnez pomaga, tylko może ja mam niedobór czegoś innego lub zupełnie inny problem, skoro mi magnez z potasem nie pomaga Tutaj tego nie zbadają, bo przecież w ciąży to normalne
|
|
|
|
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bodziaki są w wersjach zapinanych na boku też, nie trzeba przeciskać głowy wtedy przez górę, ale i to nie jest takie straszne jak się wydaje z początku to i przy koszulkach ręka zadrży , ale parę dni i na 100% założenie bodziaka itp. nie będzie problemem.Koszulek używałam czasami jako drugą warstwę, wkurzające było to ,że się rolowały pod śpiochami czy pajacem.Podsumowując ja jestem za bodziakami, ale każda mama ma swoje upodobania. Warto mieć to i to i popróbować a potem wg upodobań dokupić
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-11-05 o 12:36 |
|
|
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

ale dobrze ze kolejne bedziesz miec i ze mialas prywatnie, ale anagat w Irlandii a chyba miala juz dwa.
Będę Wam tu tak codziennie się oficjalnie cieszyć

ale śniadanko już się szykuje więc powinno pomóc 

masakra jakaś! Śliczną blondynkę ochlapali nożycami i przefarbowali na wściekły rudy i zadowoleni