Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-05, 10:24   #1771
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

czesc

Agacia-gratulacje!!! Śliczny pierścionek/ serduszko tez!!
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 10:26   #1772
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
no to się chwalę pierścionkiem
aaa tydzien temu dostałam złote serduszko "na dziecko"
Śliczne, jeszcze raz gratuluje
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 10:35   #1773
Haniula
Zakorzenienie

dzien dobry
agacia gratuluje zaręczyn i złotka jakie śliczne

ja jestem sroka i strasznie lubie złoto
A ostatnio jak bylismy u jubilera zamawiac tą nieszczesna obraczke to tż mowil ze jak sie mała 'wykluje' to przyjedziemy tam i sobie coś wybiore na urodzenie
Po tej informacji juz sobie po cichutku wybrałam zawieszkehttp://www.apart.pl/pl/zloto,c,kolek...rca_zlote,5185 ale zobaczymy, czy dotrzyma słowa

wlasnie biore sie za porzadki i chciałam wstawić pranie dla małej ale nie wiem od czego zacząc myslalam zeby wyprać sukienki spodenki sweterki, takie co dalej od ciała, ale to w roznych kolorach i nie uzbieram całej pralki a mysle ze na spiochy i body to za szybko co za dylematy

Aaa i mama przyniosła mi dziś dla Lenki z lumpika kombinezon zimowy z H&M na 62cm beżowy , ładny ale jakis wielki mi sie wydaje :eeee:

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

MartaNiunia a Twoje zdjęcie z brzucholem wygląda jak z jakiejś okładki i dresik super
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 10:43   #1774
ultraradiola
Wtajemniczenie

a wy dziewczyny idziecie na usg w 30 tyg ??

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 10:44   #1775
NataliaM1103
Rozeznanie

dzień dobry w wekendzik,a to moja poranna kawka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00166.jpg (68,9 KB, 19 załadowań)
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 10:47   #1776
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
ja ide teraz we wtorek to bedzie 28tc wiec nastepne usg wypadnie w ok 32tc, a Ty nie masz na kakzdej wizycie usg
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 10:50   #1777
izulka4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
maxi cosi mura4 a x-lander? czemu lepsza spacerówka?
tak z ciekawości bo mi się wydaje że lepsza spacerówka w murze4zresztą jestem na niego zdecydowana ale może jest cos czego nie zauważyłam
Zwróć uwagę na rozmiary budki przeciwsłonecznej i drąga bezpieczeństwa w spacerówce. W maxi cosi mura 4 budka jest mniejsza, z krótszym daszkiem, a i ten drąg ma w praktyce niewygodny kształt. Uważam, że dziecko będzie bardziej bezpieczniejsze z takim drągiem jak ma x-lander.

Już jako Żona od 03/09/2011

Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham 09/01/2012
http://www.suwaczki.com/tickers/0d1yrjjg4qj1zcx3.png
izulka4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-05, 10:55   #1778
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
to pomęczymy się razem
A dlaczego robisz już trzeci raz? A co się stało za pierwszym razem? Czyżbyś też była po przejściach z glukozą?
Twój gin to jakiś sadysta!
Ja mam 75g i pobieranie po 2 godz.

Dziewczyny radzą zatkać nos podczas picia, ale ja to wypiłam na luzaka, bez niczego, tylko jak minęło kilka minut i już mi to świństwo doszło do pustego żołądka to zaczęła się awaria.
Cytat:
Kurczę coś mi się z cytowaniem namieszało. Nie wiem jak to sie stało Kamciurka to Ty masz trzeci raz glukozę prawda?
tak ja juz odpowiadam

pierwsze skeirowanie mialam od innego gina, bo zmienialam i on mi dal na 50 g, wiec zrobilam, ale dzien wczesniej nazarlam sie slodyczy pooooooooznym wieczorem no i wynik nie wiem czy od tego czy nie ale mialam 164. Nowy gin kazał mi zrobić 75 g i zrobilam, ale no wlasnie tylko na czczo i po 2 h pobierali mi krew, a on stwierdzil, ze wynik jest niewazny, bo po godzinie jest tez wazna ta wartosc i mam miec pobieranie na czczo, po godzinie i po dwoch, tym bardziej, ze pierwszy wyszedl zly... Tym sposobem bede ja pic trzeci raz
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
a ja mam taka ochote na kawe, ale czekam az tatus przyjedzie by sie z nim napic, bo wiem ze nie wytrzymam jak on bedzie pil, a potem popoludniu jeszcze u ciotki sie napije a wiecej niz dwoch nie chce i tak mi slina leci na widok tego cuda

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 11:26   #1779
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
ja mam usg przy każdej wizycie, ale przez to, ze chodzę prywatnie

Cytat:
mniam, też chce takiej

Ja jestem dzisiaj jakaś osłabiona, coś sie przeziębiłam na wczorajszej sesji w parku, jak bede miała jakieś fotki, to wrzucę

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 11:31   #1780
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
taki jak nosze, czyli s i sa akurat

dobrze, ze juz wszystko ok

dziekuje

dziekuje
a powiedz mi mialas badany poziom po godzinie, czy tylko przed i po dwoch godzinach??

Ja miałam po godzinie i po dwóch, bo miałam zalecenie na glukozę 75g bez wyznaczenia na godzinę czy dwie wiec pielęgniarka stwierdziła że różni lekarze mają różne zapatrywania i zrobi mi po godzinie i po dwóch

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
czyli wzielas sprawy w swoje rece - zuch dziewczynka !!!
ja jeszcze pierscionkiem nie rzucilam, ale fakt, kilka razy juz zdejmowalam w tym celu, ale na koniec sie uspakajalam
ale np kilka razy specjalnie "zapomnialam" pierscionka z Wawy i pozniej sie denerwowal,ze chodze po Mazurach "nieoznakowana"

Co do kuchni, moja dorga,to radzilas sobie swietnie. Juz nie pamietam,co gotowalas, ale caly czas podawalas jakies specjalne sekrety i mialas takie czerwone usta jak na zdjeciu w klubie
jak rzuciłam to chcialam go od razu odzyskać bo bądź co bądź ale strasznie mi sie podoba
Gdyby ja tak w normalnym życiu świetnie gotowała. Tz już sie przyzwyczaił że jak z ciasta na naleśniki potrafię zrobic takie cudo że trudno przełknąć. Jedyne co mi wychodzi to pomidorówka całeee życie na pomidorówcce

Cytat:
pochwale się wam trochę
dostałam dziś pierścionek zaręczynowy
śliczny z 9 brylancikami
sliczny pierścionek no i gratuluje

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Haniula ja też już bym chciała styczeń, już by było po wszystkim, tzn po porodzie, a tego się boję najbardziej
ja też się strasznie boję porodu. Narzie to jeszcze do mnie tak bardzo nie dociera ale jak miną świeta to czuje że co noc będę miala sny o porodach

Cytat:

Ja będę mieć wizytę na początku grudnia , wypada mi wtedy 29 tydzien więc pewnie wtedy zrobi mi usg

Tak w ogóle to dzień dobrzy

My z Hanią byliśmy ponad godzinkę na dworze, zgrabilismy liscie ale w sumie to była taka syzyfowa praca bo jak wchodziłam do domu to widok był taki jak z niego wychodzilam Najważniejsze że sie troche dotleniliśmy, pospacerowalismy trochę z Siwką i od razu lepiej sie czuje.

Dziewczyny czy miała z was któraś taki straszny skurcz który biegł praktycznie spod piersi do podbrzusza ??? A potem nastepowało takie ciągnięcie w pochwie:confuse d:

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 11:38   #1781
agacia_cz
Zadomowienie

dziękuję wszystkim za gratulacje
oświadczyny były takie zwykłe po prostu się zapytał no i jak tu się nie spodziewać skoro brzuszek już taki pokaźny
w przyszłym tygodniu i ja wybieram się na glukoze 75 no zobaczymy...

Edytowane przez agacia_cz
Czas edycji: 2011-11-05 o 11:39
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 11:50   #1782
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
ja ide teraz we wtorek to bedzie 28tc wiec nastepne usg wypadnie w ok 32tc, a Ty nie masz na kakzdej wizycie usg
nie bo ja chodzę z nfz sama sobie chodzę osobno na usg prywatnie, bo skierowanie od lekarza dostałam dopiero jeden raz i dlatego pytam czy idziecie na takie usg w 30 tyg.

agacia gratuluję zaręczyn

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 12:07   #1783
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
dzien dobry kochane
ja po sniadanku weszlam na szybciutko poczytac co tam u Was i zmykam ogarnac chatke troche, bo za jakies 2 godzinki przyjedzie moj tatus z Wawki , potem na 16 idziemy wszyscy do mojej ciotki na 60 urodziny, bedzie tam kuzyna zona, ktora jest w ciazy dwa tygodnie dalej niz ja bedziemy pewnie mialy tematy

[...]

a ja ostatnio poszlam do sasiadki i stworzylam sobie swoja wlasna pake ciuchow, bo ona miala wystawiac na allegro, powybieralam sobie wszystko co mi sie podoba i wynioslo mnie to 170 zl, w tym dwa kombinezony, jeden gruby, drugi cienki, spiwor do wozka, mnostwo body, spiochow, sweterkow no rewelacja aaaa i rozek, zadowolona jestem jak nie wiem, bo w zyciu za tyle bym nie kupila tylu ciuszkow i rzeczy wyszlo ponad 40 sztuk

Kamciurka
, fajnie, że tata przyjeżdza
I fajnie, że będziecie miały o czym gadać z żoną kuzyna Zona mojego szwagra też jest w ciąży, ale ja z nią żadnych tematów do rozmowy raczej nie mam ...
I super, że ci się taką pakę ciuchów udało upolować

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość

ja to co mam to podostawałam, sama jeszcze nie kupiłam, za miesiąc zacznę tak porządnie się rozglądać.
Ja mam kilka bodziaków kupionych na poczatku ciąży (jeden np. kupiłam, żeby oznajmić TZtowi, że jestem w ciąży) plus to co dostałam (kocyk, butelki, śmoczki - to oczywiście nówki sztuki i kilka ciuszków). I tyle. Aha, przepraszam, kupiłam jeszcze skarpetki

Cytat:
Ultra, w sumie to nie ...
Lekarz mi coś mówił, że w 30 tyg. będzie USG, ale potem był ten szpital i po szpitalu wczoraj byłam na wizycie Więc za tydzień musiałabym iść na kolejną .... Będę miała po prostu na następnej wizycie

Cytat:
Poranna Ty śpiochu

Ja zaraz się zbieram i jadę po TZta do pracy, a po drodze muszę wstąpić do teściów po wiertarkę (remontu ciąg dalszy) ...

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
nie bo ja chodzę z nfz sama sobie chodzę osobno na usg prywatnie, bo skierowanie od lekarza dostałam dopiero jeden raz i dlatego pytam czy idziecie na takie usg w 30 tyg.

A lekarz Ci nie mówi, kiedy masz pójść na USG?

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 12:20   #1784
agacia_cz
Zadomowienie

ja usg mam w przychodni co 6 tyg oczywiście na nfz tylko w 22tc kazał mi przyjść prywatnie rzecz jasna do swojego gabinetu
nast usg wypada w 29tc

Edytowane przez agacia_cz
Czas edycji: 2011-11-05 o 12:21
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 12:27   #1785
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:

Ja mam taką samą sytuację jak Ty też chodzę na nfz i usg robię prywatnie. Chciałabym iść na to usg w 30tyg i pewnie się wybiorę bo chciałabym wiedziec jakie duże jest dziecko i czy wszystko jest w porządku, poza tym to wspaniałe uczucie zobaczyć dzidziola

Cytat:
tak ja juz odpowiadam

pierwsze skeirowanie mialam od innego gina, bo zmienialam i on mi dal na 50 g, wiec zrobilam, ale dzien wczesniej nazarlam sie slodyczy pooooooooznym wieczorem no i wynik nie wiem czy od tego czy nie ale mialam 164. Nowy gin kazał mi zrobić 75 g i zrobilam, ale no wlasnie tylko na czczo i po 2 h pobierali mi krew, a on stwierdzil, ze wynik jest niewazny, bo po godzinie jest tez wazna ta wartosc i mam miec pobieranie na czczo, po godzinie i po dwoch, tym bardziej, ze pierwszy wyszedl zly... Tym sposobem bede ja pic trzeci raz
o matko to ty już weteranka jesteś
Trzymam kciuki za naszą glukozkę

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-05, 12:49   #1786
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Hej mamusie
Właśnie weszłam do domku i zjadłam obiadek.
Byłam dziś na... TORTURACH GLUKOZOWYCH
Miałam 75 ml. Wypiłam duszkiem i nawet dobrze weszło Usiadłam na poczekalni, wyciągnęłam gazetkę (przygotowana na 2 godz. siedzenia) i tak mnie jakoś zmuliło, a później odeszło. Po 20min. jak mną zaczęło szarpać - ludzie na tej poczekalnie patrzyli na mnie jak na trzaśniętą. Biegiem do kibla i.... ledwo zdążyłam 3x
W poniedziałek powtórka tortur Na samą myśl mnie mdli
Biedna ,współczuję.Spróbuj z cytryną tak jak dziewczyny mówią

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Cześć
Jeden dzień mnie nie było a tyle nadrabiania

Wczoraj odebrałam wyniki glukozy i wszystko jest ok. Bardzo się z tego cieszę. Miałam też wizytę u ginki. Zbadała mnie, posłuchała serduszka małego i też jest wszystko bardzo dobrze. Dodatkowo przez to nie jedzenie schudłam 1 kg i ważę aktualnie 60 kg (28 tydzień), ale ginka się tym bardzo nie przejęła. Powiedziała, że tak przy refluksie może być. Następna wizyta u Niej za 2 tygodnie.
To tyle ile ja ważysz i ten sam tydzień ciaży

Cytat:
pochwale się wam trochę
śliczny z 9 brylancikami
Gratuluję ,pierścionek śliczny

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
a ja mam dzisiaj wizytę u gina wieczorem, trzymać kciuki proszę!
Trzymamy,na pewno będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość

Bybella za wizytę

Nooo ja póki co nie narzekam, synek czeka z niecierpliwością na siostrzyczkę, ciągle pyta się kiedy już wyjdzie z brzuszka. Wybierał z nami wózek i imię, teraz szykuje swoją szafkę żeby do niej włożyć ubranka dzidziusia (fizycznie nie możliwe, ale on chce:P), pyta się co dzidziuś lubi i opowiada co będzie robił jak dzidziuś się urodzi (woził, pomagał przewijać i kompać, czytał i pokazywał zabawki i że nauczy Ją rozrabiać ). A teraz co dziennie tuli i całuje brzuch i mów "mój dzidziuś" albo "moja mysza", głaszcze mnie po brzuchy czasem "gilgocze" dzidziusia... także myślę, że nastawiony jest dobrze, oby mu się nier odmieniło po urodzeniu, z tego co widzę jak zachowuje się w stosunku do swojego kuzyna, który ma 4 miesiące to fajnie - tuli go całuje i "pilnuje" także oby tak dalej
Super braciszek będzie,słodki jest
Cytat:
Jeszcze nie wiem bo ma przyspieszona wizytę w poiedziałek przez tą szyjkę i moze dopiero powi czy robić to usg,ale pewnie tak.W ogóle chodzę do niego prywatnie i jak napoczątku miałam usg co wizyte to teraz wogóle tylko słucha tętna

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy miała z was któraś taki straszny skurcz który biegł praktycznie spod piersi do podbrzusza ??? A potem nastepowało takie ciągnięcie w pochwie:confuse d:
Takiego skurczybyka nie miałam ale zaczęlo mnie tak podszczypywać i ciagnąć w pochwie i nie wiem czy coś sie złego nie dzieje z szyjka ,tym bardziej że wczoraj kilka razy wyleciało mi trochę takiego śluzu zbitego.Mam nadzieję ,że to nie czop

Mamuśki a macie skierowanie na zrobienie przeciwciał anty Rh bo mi dał gin skierowanie i w pon muszę iść zrobic przed wizytą
Pokłóciłam się z mężem bo dotykał brzuszek i wkładał mi palca do pępka ,a wie ze tego nie lubię i w końcu się wkurzyłam trzepnęłam go w ramie to zaczął na mnie chuchać ,a jest głupek chory i wiadomo że zaraża drogą kropelkowa i się wydarłam na niego.Teraz nic nie gadamy a ma do 11 zwolnienie .Jak ja z nim wytrzymam.I jeszcze mi chrapie w nocy bo ma zatkany nos i nie moge spać
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 14:04   #1787
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość

Takiego skurczybyka nie miałam ale zaczęlo mnie tak podszczypywać i ciagnąć w pochwie i nie wiem czy coś sie złego nie dzieje z szyjka ,tym bardziej że wczoraj kilka razy wyleciało mi trochę takiego śluzu zbitego.Mam nadzieję ,że to nie czop

Mamuśki a macie skierowanie na zrobienie przeciwciał anty Rh bo mi dał gin skierowanie i w pon muszę iść zrobic przed wizytą
A ja miałam i dziś jeszcze takie straszne jakby ,, prądy'' a znajoma po właśnie takich prądach wylądowała w Matce polce ze skracającą się szyjką

Ja nie mam i nie miałam takiego badania. Ono chyba nie jest konieczne przy pierwszej ciązy a już szczególnie wtedy kiedy obydwoje z partnerem macie Rh+ czy obydwoje Rh-. Tak mi sie wydaje z tego co czytałam.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2011-11-05 o 14:06
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 14:30   #1788
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczne

Cytat:
Mi tak akurat wychodzi wizyta, ale USG mam każdorazowo. Co drugą wizytę takie dłuższe, a tak to kilka minut tylko.
Aaaa... chodzę na NFZ

Trafiłam do drugiego sklepu ciążowego i jakie ceny zwykła spódnica jeansowa 78 zł a takie materiałówki ok. 60
W tym co byłam wcześniej jeansówki max. 50, więc poczekam na dostawę i idę mierzyć chyba, że w międzyczasie znajdę jakąś sensowną na all
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 14:59   #1789
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Śliczny pierścionek

Cytat:
Może to skurcze Braxtona-Hicksa czy jakoś tak? Że niby macica ćwiczy przed porodem... To niby zaczyna się w 8 m-cu.

Cytat:
Ja na początku ciąży robiłam oznaczenie Rh razem z Mężem. Oboje mamy Rh-, więc luzik. Problem jest wtedy, gdy ma się Rh- a mąż ma Rh+. Jak oboje Rh+ to też spoko

A ja właśnie wróciłam z urodzin chrześnicy i najadłam się pysznego tortu Był czekoladowy ze śmietaną, bananami i malinami Normalnie pychota Za to teraz czuję się masakrycznie pełna
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-05, 15:03   #1790
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Anulka_86
MartuNiunia87- O jaki masz ładny brzuszek...spory w porównaniu do mojego... ale cóż każda ciąża jest inna. Ja jestem w 24 tygodniu.
A twoja córeczka jaka będzie modna... i orginalna - ładny dresik [IMG]file:///C:/Users/MARTAA%7E1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif[/IMG]
Ja w 26, ale mój brzuch jest więc ogromny jak dla mnie, w 1 ciąży miałam chyba taki pod koniec, fakt, że teraz wszystko idzie mi w brzuchol… tak czy inaczej jestem jakieś 10/11kg – masakra: P, po za tym podobno w 2 ciąży przeważnie szybciej widać i jest większy…no i w sumie synek był maleńki J

Cytat:
Haniula
MartaNiuniaa Twoje zdjęcie z brzucholem wygląda jak z jakiejś okładki i dresik super.
Dziękuję bo się normalnie zaczerwienię - hi hi, ale miło słyszeć, że się wygląda ok.
Dresik też mi się podoba bardzo i jest jak nówka nie śmigany, wylicytowałam go za całe 20zł więc uważam, że się opłacało, bo nowy taki kosztuje ok. 100zł (w życiu bym nie kupiła, maluszkowi oryginalnego nowego takiego, bo wiadomo, że dzieci szybko rosną)

Teraz idziemy na zakupy z TŻ do Biedronki - muszę iść po moje Cappuccino Śmietankowe :P i serek brzoskwiniowy - hehe córeczka w brzusiu toleruje tylko te biedronkowe oszczędna kobieta..
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 15:04   #1791
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
no dziewczyny ja też należę do tych lekomanek ,biorę fenoterol,isoptin.luteinę dopochwowo,żelazo,no-spę no i witaminy prenatal

jestem mega zadowolona bo kupiliśmy dzisiaj wózek - 3 funkcyjny -koszt tej przyjemności 1500zł.
Gratuluję wózka

Cytat:
dziekuje
a powiedz mi mialas badany poziom po godzinie, czy tylko przed i po dwoch godzinach?? .
Miałam badany na czczo i po 2 godz.

Cytat:

Nooo więc byłam na wizycie - ogólnie wszystko ok, dzidzia dość duża, ale dokładnie zmierzymy ją na następnej wizycie, wyniki mam dobre, szyjka zamknięta, ale mam dużo odpoczywać najlepiej w pozycji leżącej, bo młoda jest dość obszerna i jak chodzę lub "gniotę" ją siedząc to za bardzo napiera w dół, ogółem wszystko ok mam skierowanie na badania

• osławiona glukoza
  • morfo
  • i te na HIV
Kolejna wizyta 02.12

tak poza tym to przyszedł dziś dresik z allegro!!!! - jest idealny!! gdyby kobieta wystawiła go jako nowy - uwierzyła bym bez wahania, super już nie mogę się doczekać kiedy zacznę zakładać te ubranka małej

Na wizycie dostałam od położnej paczuszkę dla kobiet w III trymestrze z Pampersa w środku mały pampers, książeczka o ciąży i pielęgnacji niemowlaka, płytka z filmem jak dziecko czuje i słyszy w brzuchu mamy, listą imion z opisami, "instrukcją" obsługi dziecka - kąpiel i przewijanie i do tego 2 kupony rabatowe na pieluchy Pampers Premium Care 2

W domku u mamy czekała już na nas reklamówka rzeczy od koleżanki - sąsiadki - pościel, poszewki, prześcieradełka, ochraniacz na łóżeczko, rożek, kocyki przyniesie jeszcze mate edukacyjną i ma do pożyczenia nianię elektroniczną - w sumie wystarczyła by nam pożyczona, nie miałam w planie jej kupować, ale czasem na początku może się przydać, więc skoro sama zaproponowała, że pożyczy to czemu nie

Wrzucam foto dresika i Nasze - ZACZYNAMY 26 TYDZIEŃ!!
Super że wszystko ok
Foteczki extra

Cytat:
pochwale się wam trochę
śliczny z 9 brylancikami
Cudownie Gratuluję

_________________________ ______

Kochane chciałam zameldować że piszę z mojego "nowego" lokum
Co wcale nie znaczy, że jest już skończone Postanowiliśmy już zamieszkać na wariata bo męczy nas już mieszkanie u moich teściów i brakuje nam swojego kąta.
Właśnie umyłam lodówkę i mam nakaz od tż godzinnej przerwy, więc leżę na nowym wyrze i odliczam czas, żeby zabrać się dalej do robótki Dookoła rozpierducha na maxa! Ale mocno wierze w to, że uda nam się to ogarnąć przez weekend
Stary 2011-11-05, 15:23   #1792
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
no to super
ja jakoś nic nie dostaję ani u lekarza ani położnej
ja też nic nie dostaję

Cytat:
pochwale się wam trochę
śliczny z 9 brylancikami
gratuluje!!!!!
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
_________________________ __
Bry

Pobiegłam rano po świeże bułeczki... kurcze... szkoda, że codziennie mi się tak nie chce
Buła z masełkiem, żółtym serem, majonezem i pomidorkiem, to ostatnio mój hit

Zaraz idę do mamy i obczaić buty... znalazłam fajne traperko-kozaczki, ale nie wiem czy jest sens w tym roku kupować zimówki, bo nie mam ani jednej spódnicy, a do spodni, to wykorzystam stare... a potem zanim zacznę częściej wychodzić z domu będzie marzec...

No to paaa
ja sobie kupiłam, są mega wygodne z futerkiem w środku, przydadzą mi się tak normalnie bo tylko kozaki miałam czy emu a takich zwyklaków nie miałam nigdy a są extra

Cytat:
bardzo ładny
Cytat:

a ja ostatnio poszlam do sasiadki i stworzylam sobie swoja wlasna pake ciuchow, bo ona miala wystawiac na allegro, powybieralam sobie wszystko co mi sie podoba i wynioslo mnie to 170 zl, w tym dwa kombinezony, jeden gruby, drugi cienki, spiwor do wozka, mnostwo body, spiochow, sweterkow no rewelacja aaaa i rozek, zadowolona jestem jak nie wiem, bo w zyciu za tyle bym nie kupila tylu ciuszkow i rzeczy wyszlo ponad 40 sztuk
super, też bym chciała mieć taką sąsiadkę
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
ja jestem sroka i strasznie lubie złoto
A ostatnio jak bylismy u jubilera zamawiac tą nieszczesna obraczke to tż mowil ze jak sie mała 'wykluje' to przyjedziemy tam i sobie coś wybiore na urodzenie
Po tej informacji juz sobie po cichutku wybrałam zawieszkehttp://www.apart.pl/pl/zloto,c,kolek...rca_zlote,5185 ale zobaczymy, czy dotrzyma słowa
ja lubię białe złoto i już mam upatrzone kolczyki z apartu z brylancikami, z okazji dzidzola mam nadzieję że się doczekam w przyszłym roku
Cytat:
ja już byłam, jeden mój lekarz mi kazał w 30tyg (dostałam skierowanie) a drugi kazał zrobić i tyle, bez wskazania w którym byle do kolejnej wizyty
Cytat:
Pokłóciłam się z mężem bo dotykał brzuszek i wkładał mi palca do pępka ,a wie ze tego nie lubię i w końcu się wkurzyłam trzepnęłam go w ramie to zaczął na mnie chuchać ,a jest głupek chory i wiadomo że zaraża drogą kropelkowa i się wydarłam na niego.Teraz nic nie gadamy a ma do 11 zwolnienie .Jak ja z nim wytrzymam.I jeszcze mi chrapie w nocy bo ma zatkany nos i nie moge spać
a mój jest na 2tyg urlopie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

Trafiłam do drugiego sklepu ciążowego i jakie ceny zwykła spódnica jeansowa 78 zł a takie materiałówki ok. 60
W tym co byłam wcześniej jeansówki max. 50, więc poczekam na dostawę i idę mierzyć chyba, że w międzyczasie znajdę jakąś sensowną na all
kurde to ja bym chciałam trafić do takiego co ty masz bo wokół mam same w których zwykła bawełniana bluzka kosztuje 100zł a spódnica pow 150

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Co wcale nie znaczy, że jest już skończone Postanowiliśmy już zamieszkać na wariata bo męczy nas już mieszkanie u moich teściów i brakuje nam swojego kąta.
Właśnie umyłam lodówkę i mam nakaz od tż godzinnej przerwy, więc leżę na nowym wyrze i odliczam czas, żeby zabrać się dalej do robótki Dookoła rozpierducha na maxa! Ale mocno wierze w to, że uda nam się to ogarnąć przez weekend
oby wam się super mieszkało

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 15:36   #1793
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamusie

Uff...na chwile usiadłam bo już padam z nóg. Kupiliśmy dzisiaj farbę do pokoju Milenki żeby troche odświeżyć, pooklejaliśmy wszystko z tżtem, on teraz maluje a jak zrobiłąm ciasto i jestem w trakcie robienia obiadu, czekam aż skończy malować .

No i dostałam wczoraj "koszyk Mojżesza" musze tylko wyprać materiałowe cześci i będzie super, jest od razu ze stojakiem-bujakiem

Chwilkę Was poczytam ale na dłużej zajrzę wieczorem...
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 16:01   #1794
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
kurde to ja bym chciałam trafić do takiego co ty masz bo wokół mam same w których zwykła bawełniana bluzka kosztuje 100zł a spódnica pow 150
Hehe... mi jest szkoda nawet 80 zł wydawać na te pozostałe 3 miesiące za spodnie to jeszcze mogę tyle dać, ale spódnicę i tak będę zakładać na niedzielę i święta...
Ale z tego co widziałam, to np. swetry były za ok. 40 zł, więc fajnie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
No i dostałam wczoraj "koszyk Mojżesza" musze tylko wyprać materiałowe cześci i będzie super, jest od razu ze stojakiem-bujakiem

Z. 30.6.14
A. 7.2.17
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 16:25   #1795
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

a ja dzis zawiozłam mamę do endokrynologa na wizytkę, potem zakupy jedzeniowe i wróciłysmy z godzinkę temu... a chałupa nie posprzątana tylko z grubsza ogarnieta ;/

co do usg to ja idę we wtore- to będzie 30t3dz
chodzę prywatnie ale usg nie mam co wizytę bo moj gin nie robi... mam w tym samym budynku ale w innym pokoju i umawiam się oddzielnie...ostatnie miałam połowkowe i teraz to będzie....ni eiwem czy potem jeszcze jakies? mi gin zawsze mowi kiedy zrobic usg

a co do badania przeciwciał anty rh to ja juz 3 razy robiłam bo ja jestem niestety Rh- a mąż Rh+. teoretycznie przy puierwszej ciąży nie powinny się wtedy wytwarzac przeciwciała ale chyba lepiej skontrolowac. odczyn coombsa kosztuje 20 zł u mnie wiec da się przeżyc...
Stary 2011-11-05, 16:32   #1796
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, o czym mówisz, bo mam to samo Ale remoncik idzie powoli do przodu

Oby Wam się super mieszkało

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 16:44   #1797
tygrysia
Rozeznanie

Cześć Mamusie !!!

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
wwooooow, super !!!
w takim razie musze koniecznie w nd pojechac
dzieki za info, kochane
mialam juz kupowac taka za 200 zl, a tak stowka w kieszeni

Pojedź, bo kurteczka na prawdę jest super Cieplutka, leciutka i z kapturem

Cytat:
Gratulacje !!!

Cytat:

no wlasnie to chyba zalezy od lekarza, nie wiem sama, ale zrobie dla pewnosci ze jest wszystko ok
Tak, zależy od lekarza. Ja osobiście nie wiem co daje ten pomiar po 1 godz..

Cytat:
Tak, ja idę w 32 tyg. Miałam w ciąży 3 razy usg i to będzie 4-te. Co wizytę lekarz mnie tylko bada i sprawdza bicie serduszka małego

Cytat:
Uwielbiam taką kawkę Ale mi smaka narobiłaś

Cytat:

To tyle ile ja ważysz i ten sam tydzień ciaży
Ale zbieg okoliczności Może jeszcze masz tyle samo wzrostu?

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:

Gratuluję i życzę, aby się super mieszkało Trochę Ci zazdroszczę, bo ja jeszcze nie mogę nic zrobić w naszym przyszłym mieszkanku.
Stary 2011-11-05, 16:47   #1798
19mala83
Raczkowanie

Hej mamuśki

zastój jakiś dzisiaj bo tylko dwie stronki do nadrabiania lenistwo przy sobocie chyba

agacia_cz gratulacje zaręcznyn, pierścionek piękny, serduszko też

ultraradiola ja chodzę prywatnie więc usg mam na każdej wizycie, teraz byłam akurat w 30 tyg więc też miałam ale tak to robi jak wypada z wizyty

idę troche oganać w domu, Tż-et mnie wkurzył musze odreagować moze sprzątanie pomoże

U mnie też w najbliższym mieście mało sklepów z odzieżą ciązową a jak już jest typowy to ceny takie że oczopląsu dostaje, bluzka od 150 zl spodnie od 200 ale na rynku nie lepiej ceny też od 80-100 zł zależy co, a ze na 2 miesiące nie opłaca mi się inwestować i że wchodzę w rajstopy sprzed ciąży to kupiłam tunikę w wiejskim sklepie za 28 zeta gdzie praktycznie identyczne na all po 29 chodzą plus przesyłka także na niedziele i inne okazje nic więcej nie kupuję bo mam jeszcze jedną taka sprzed ciązy w ktorej nawet przyzwoicie wyglądam i stwierdzam że to musi wystarczyć .
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 16:51   #1799
magda1804
Rozeznanie

dzien dobry

Cytat:
pochwale się wam trochę
śliczny z 9 brylancikami
Agacia masz śliczną biżuterie, a pierscionek cudowny gratuluje oswiadczyn

Cytat:
Ultraradiolaja byłam i mysle, ze powinno sie robic w tym tyg zeby zobaczyc jak dzidzia sie rozwija. nfz przewiduje przeciez połówkowe ok 20tyg i pod koniec ciazy, a w miedzy czasie dlatego ja poszlam jak wiekszosc dziewczyn na prywatnie

Cytat:
ale bajerancka smaka na kawke mi zrobilas

Cytat:
A ja miałam i dziś jeszcze takie straszne jakby ,, prądy'' a znajoma po właśnie takich prądach wylądowała w Matce polce ze skracającą się szyjką

Ja nie mam i nie miałam takiego badania. Ono chyba nie jest konieczne przy pierwszej ciązy a już szczególnie wtedy kiedy obydwoje z partnerem macie Rh+ czy obydwoje Rh-. Tak mi sie wydaje z tego co czytałam.
Czubasek skierowanie na przeciwciala dostaje sie wtedy kiedy matka ma rh-. Jezeli ojciec ma rh+ i dziecko odziedziczy po ojcu taka krewto moze dojsc, ale nie musi, do konfliktu serologicznego. Niestety ja z tzem mamy niezgodnosc rh krwi...

Cytat:
[FONT=&quot]Ja w 26, ale mój brzuch jest więc ogromny jak dla mnie, w 1 ciąży miałam chyba taki pod koniec, fakt, że teraz wszystko idzie mi w brzuchol… tak czy inaczej jestem jakieś 10/11kg – masakra: P, po za tym podobno w 2 ciąży przeważnie szybciej widać i jest większy…no i w sumie synek był maleńki
MartuNiunia ślicznie wygladasz z brzusiem.
Piekny dresik bedzie miala corcia

No wlasnie wiekszy brzusio w drugiej ciazy nie jest regułą mi w drugiej zaczał rosnac dopiero w 6miesiacu, a w pierwszej 3miesiacu poza tym jak narazie jest mniejszy

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 16:52   #1800
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Mijus czekamy na fotencje mieszkanka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości