|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
czesc
![]() Agacia-gratulacje!!! Śliczny pierścionek/ ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1772 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1773 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() agacia ![]() ![]() ![]() ja jestem sroka i strasznie lubie złoto ![]() A ostatnio jak bylismy u jubilera zamawiac tą nieszczesna obraczke to tż mowil ze jak sie mała 'wykluje' to przyjedziemy tam i sobie coś wybiore na urodzenie ![]() Po tej informacji juz sobie po cichutku wybrałam zawieszke ![]() ![]() wlasnie biore sie za porzadki i chciałam wstawić pranie dla małej ale nie wiem od czego zacząc ![]() ![]() ![]() ![]() Aaa i mama przyniosła mi dziś dla Lenki z lumpika kombinezon zimowy z H&M na 62cm beżowy , ładny ale jakis wielki mi sie wydaje :eeee: ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- MartaNiunia a Twoje zdjęcie z brzucholem wygląda jak z jakiejś okładki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1774 |
Wtajemniczenie
|
a wy dziewczyny idziecie na usg w 30 tyg ??
#1775 |
Rozeznanie
|
dzień dobry w wekendzik,a to moja poranna kawka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1776 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1777 |
Raczkowanie
|
Zwróć uwagę na rozmiary budki przeciwsłonecznej i drąga bezpieczeństwa w spacerówce. W maxi cosi mura 4 budka jest mniejsza, z krótszym daszkiem, a i ten drąg ma w praktyce niewygodny kształt. Uważam, że dziecko będzie bardziej bezpieczniejsze z takim drągiem jak ma x-lander.
#1778 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() pierwsze skeirowanie mialam od innego gina, bo zmienialam i on mi dal na 50 g, wiec zrobilam, ale dzien wczesniej nazarlam sie slodyczy pooooooooznym wieczorem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1779 |
Rozeznanie
|
ja mam usg przy każdej wizycie, ale przez to, ze chodzę prywatnie
![]() mniam, też chce takiej ![]() Ja jestem dzisiaj jakaś osłabiona, coś sie przeziębiłam na wczorajszej sesji w parku, jak bede miała jakieś fotki, to wrzucę ![]()
#1780 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam po godzinie i po dwóch, bo miałam zalecenie na glukozę 75g bez wyznaczenia na godzinę czy dwie wiec pielęgniarka stwierdziła że różni lekarze mają różne zapatrywania i zrobi mi po godzinie i po dwóch ![]() Cytat:
![]() Gdyby ja tak w normalnym życiu świetnie gotowała. Tz już sie przyzwyczaił że jak z ciasta na naleśniki potrafię zrobic takie cudo że trudno przełknąć. Jedyne co mi wychodzi to pomidorówka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja będę mieć wizytę na początku grudnia , wypada mi wtedy 29 tydzien więc pewnie wtedy zrobi mi usg ![]() Tak w ogóle to dzień dobrzy ![]() My z Hanią byliśmy ponad godzinkę na dworze, zgrabilismy liscie ale w sumie to była taka syzyfowa praca bo jak wchodziłam do domu to widok był taki jak z niego wychodzilam ![]() Dziewczyny czy miała z was któraś taki straszny skurcz który biegł praktycznie spod piersi do podbrzusza ??? A potem nastepowało takie ciągnięcie w pochwie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1781 |
Zadomowienie
|
dziękuję wszystkim za gratulacje
![]() oświadczyny były takie zwykłe po prostu się zapytał ![]() ![]() w przyszłym tygodniu i ja wybieram się na glukoze 75 no zobaczymy...
moja mała mahttp://www.mamacafe.pl/suwak/12868.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120922310713.html Edytowane przez agacia_cz Czas edycji: 2011-11-05 o 11:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1782 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() agacia gratuluję zaręczyn ![]()
![]() |
#1783 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kamciurka, fajnie, że tata przyjeżdza ![]() I fajnie, że będziecie miały o czym gadać z żoną kuzyna ![]() I super, że ci się taką pakę ciuchów udało upolować ![]() Cytat:
![]() ![]() Ultra, w sumie to nie ... Lekarz mi coś mówił, że w 30 tyg. będzie USG, ale potem był ten szpital i po szpitalu wczoraj byłam na wizycie ![]() ![]() Poranna ![]() ![]() ![]() Ja zaraz się zbieram i jadę po TZta do pracy, a po drodze muszę wstąpić do teściów po wiertarkę (remontu ciąg dalszy) ... ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- A lekarz Ci nie mówi, kiedy masz pójść na USG?
![]() ![]() |
![]() |
#1784 |
Zadomowienie
|
ja usg mam w przychodni co 6 tyg oczywiście na nfz tylko w 22tc kazał mi przyjść prywatnie rzecz jasna do swojego gabinetu
![]() nast usg wypada w 29tc
moja mała mahttp://www.mamacafe.pl/suwak/12868.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120922310713.html Edytowane przez agacia_cz Czas edycji: 2011-11-05 o 12:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1785 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za naszą glukozkę ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1786 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Trzymamy,na pewno będzie dobrze Cytat:
Jeszcze nie wiem bo ma przyspieszona wizytę w poiedziałek przez tą szyjkę i moze dopiero powi czy robić to usg,ale pewnie tak.W ogóle chodzę do niego prywatnie i jak napoczątku miałam usg co wizyte to teraz wogóle tylko słucha tętna Cytat:
Mamuśki a macie skierowanie na zrobienie przeciwciał anty Rh bo mi dał gin skierowanie i w pon muszę iść zrobic przed wizytą Pokłóciłam się z mężem bo dotykał brzuszek i wkładał mi palca do pępka ,a wie ze tego nie lubię i w końcu się wkurzyłam trzepnęłam go w ramie to zaczął na mnie chuchać ,a jest głupek chory i wiadomo że zaraża drogą kropelkowa i się wydarłam na niego.Teraz nic nie gadamy a ma do 11 zwolnienie .Jak ja z nim wytrzymam.I jeszcze mi chrapie w nocy bo ma zatkany nos i nie moge spać ![]()
![]() |
#1787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie mam i nie miałam takiego badania. Ono chyba nie jest konieczne przy pierwszej ciązy a już szczególnie wtedy kiedy obydwoje z partnerem macie Rh+ czy obydwoje Rh-. Tak mi sie wydaje z tego co czytałam. Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-11-05 o 14:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi tak akurat wychodzi wizyta, ale USG mam każdorazowo. Co drugą wizytę takie dłuższe, a tak to kilka minut tylko. Aaaa... chodzę na NFZ ![]() _________________________ Byłam na zakupach - butów nie kupiłam, poczekam na wyprzedaże ![]() Trafiłam do drugiego sklepu ciążowego i jakie ceny ![]() ![]() ![]() W tym co byłam wcześniej jeansówki max. 50, więc poczekam na dostawę i idę mierzyć ![]() ![]()
![]() |
#1789 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ja właśnie wróciłam z urodzin chrześnicy i najadłam się pysznego tortu ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1790 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dresik też mi się podoba bardzo i jest jak nówka nie śmigany, wylicytowałam go za całe 20zł więc uważam, że się opłacało, bo nowy taki kosztuje ok. 100zł (w życiu bym nie kupiła, maluszkowi oryginalnego nowego takiego, bo wiadomo, że dzieci szybko rosną) Teraz idziemy na zakupy z TŻ do Biedronki ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1791 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Foteczki extra ![]() Cytat:
![]() ![]() _________________________ ______ Kochane chciałam zameldować że piszę z mojego "nowego" lokum ![]() Co wcale nie znaczy, że jest już skończone ![]() Właśnie umyłam lodówkę i mam nakaz od tż godzinnej przerwy, więc leżę na nowym wyrze i odliczam czas, żeby zabrać się dalej do robótki ![]() ![]()
![]() |
#1792 | ||||||||
Zadomowienie
|
ja też nic nie dostaję
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja już byłam, jeden mój lekarz mi kazał w 30tyg (dostałam skierowanie) a drugi kazał zrobić i tyle, bez wskazania w którym byle do kolejnej wizyty Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1793 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() Uff...na chwile usiadłam bo już padam z nóg. Kupiliśmy dzisiaj farbę do pokoju Milenki żeby troche odświeżyć, pooklejaliśmy wszystko z tżtem, on teraz maluje a jak zrobiłąm ciasto i jestem w trakcie robienia obiadu, czekam aż skończy malować . No i dostałam wczoraj "koszyk Mojżesza" ![]() ![]() Chwilkę Was poczytam ale na dłużej zajrzę wieczorem...
#1794 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale z tego co widziałam, to np. swetry były za ok. 40 zł, więc fajnie ![]() Cytat:
![]() _____________________ Właśnie wróciłam z Biedrony - ludzi masa, a z tego co miałam kupić mam połowę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1795 |
Zakorzenienie
|
a ja dzis zawiozłam mamę do endokrynologa na wizytkę, potem zakupy jedzeniowe i wróciłysmy z godzinkę temu... a chałupa nie posprzątana tylko z grubsza ogarnieta ;/
co do usg to ja idę we wtore- to będzie 30t3dz chodzę prywatnie ale usg nie mam co wizytę bo moj gin nie robi... mam w tym samym budynku ale w innym pokoju i umawiam się oddzielnie...ostatnie miałam połowkowe i teraz to będzie....ni eiwem czy potem jeszcze jakies? mi gin zawsze mowi kiedy zrobic usg a co do badania przeciwciał anty rh to ja juz 3 razy robiłam bo ja jestem niestety Rh- a mąż Rh+. teoretycznie przy puierwszej ciąży nie powinny się wtedy wytwarzac przeciwciała ale chyba lepiej skontrolowac. odczyn coombsa kosztuje 20 zł u mnie wiec da się przeżyc... |
![]() ![]() |
![]() |
#1796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oby Wam się super mieszkało ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1797 | ||||
Rozeznanie
|
Cześć Mamusie !!!
![]() Cytat:
Pojedź, bo kurteczka na prawdę jest super ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak, ja idę w 32 tyg. Miałam w ciąży 3 razy usg i to będzie 4-te. Co wizytę lekarz mnie tylko bada i sprawdza bicie serduszka małego ![]() Uwielbiam taką kawkę ![]() ![]() Ale zbieg okoliczności ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1798 |
Raczkowanie
|
Hej mamuśki
zastój jakiś dzisiaj ![]() ![]() agacia_cz gratulacje zaręcznyn, pierścionek piękny, serduszko też ![]() ultraradiola ja chodzę prywatnie więc usg mam na każdej wizycie, teraz byłam akurat w 30 tyg więc też miałam ale tak to robi jak wypada z wizyty idę troche oganać w domu, Tż-et mnie wkurzył musze odreagować moze sprzątanie pomoże U mnie też w najbliższym mieście mało sklepów z odzieżą ciązową a jak już jest typowy to ceny takie że oczopląsu dostaje, bluzka od 150 zl spodnie od 200 ale na rynku nie lepiej ceny też od 80-100 zł zależy co, a ze na 2 miesiące nie opłaca mi się inwestować i że wchodzę w rajstopy sprzed ciąży to kupiłam tunikę w wiejskim sklepie za 28 zeta gdzie praktycznie identyczne na all po 29 chodzą plus przesyłka także na niedziele i inne okazje nic więcej nie kupuję bo mam jeszcze jedną taka sprzed ciązy w ktorej nawet przyzwoicie wyglądam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1799 | |||
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Ultraradiolaja byłam i mysle, ze powinno sie robic w tym tyg zeby zobaczyc jak dzidzia sie rozwija. nfz przewiduje przeciez połówkowe ok 20tyg i pod koniec ciazy, a w miedzy czasie ![]() ![]() ale bajerancka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Piekny dresik bedzie miala corcia ![]() No wlasnie wiekszy brzusio w drugiej ciazy nie jest regułą ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1800 |
Zakorzenienie
|
Mijus czekamy na fotencje mieszkanka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.