Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-04, 21:32   #1741
MartuNiunia87
Rozeznanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
a Twpja tesciowa tez niezle lubila mieszac,z tego co piszesz
jak mozna byc tak nieczula i twierdzic, ze matka nie potrafi wychowywac wlasnego dzieciatka... co to za wyrywanie... powiem Ci, ze gadanie zniose, jakies takie macenie i wtracanie sie jeszcze tez, ale jakby mi sie pchala z lapami i wyrywala MOJE dziecko, to miarka by sie przebrala i pewnie nie reczylabym za siebie

dobrze,ze masz juz to za soba...
wlasnie tak najlepiej zyc, oddzielnie, po swojemu i od czasu do czasu sie odwiedzac
nie ma nic lepszego i zdrowszego dla rodziny, moim zdaniem
ja w sumie tak sobie spotkac sie, pogadac, poplotkowac tez lubie z moja, dopiero schody sie zaczely, jak na chwilke sie tutaj u nich dluzej zatrzymalam i wtedy wychodza wszystkie wady...
To akurat moja mama...w sumie nie wiem czy to lepiej czy gorzej, bo usłyszeć czasem takie teksty od swojej mamy to.... tak czy inaczej najlepiej samemu żyć po swojemu ... Ja akurat teściowej nie mam, zmarła rok przed tym jak zeszliśmy się z TŻ, znałam ją bo ja z TŻ mieszkaliśmy od zawsze klatkę obok siebie, ale w roli teściowej nie zdążyłam poznać... mam tylko teścia, ale on jest nieszkodliwy jak już pisałam wcześniej

Nooo więc byłam na wizycie - ogólnie wszystko ok, dzidzia dość duża, ale dokładnie zmierzymy ją na następnej wizycie, wyniki mam dobre, szyjka zamknięta, ale mam dużo odpoczywać najlepiej w pozycji leżącej, bo młoda jest dość obszerna i jak chodzę lub "gniotę" ją siedząc to za bardzo napiera w dół, ogółem wszystko ok mam skierowanie na badania

• osławiona glukoza
  • morfo
  • i te na HIV
Kolejna wizyta 02.12

tak poza tym to przyszedł dziś dresik z allegro!!!! - jest idealny!! gdyby kobieta wystawiła go jako nowy - uwierzyła bym bez wahania, super już nie mogę się doczekać kiedy zacznę zakładać te ubranka małej

Na wizycie dostałam od położnej paczuszkę dla kobiet w III trymestrze z Pampersa w środku mały pampers, książeczka o ciąży i pielęgnacji niemowlaka, płytka z filmem jak dziecko czuje i słyszy w brzuchu mamy, listą imion z opisami, "instrukcją" obsługi dziecka - kąpiel i przewijanie i do tego 2 kupony rabatowe na pieluchy Pampers Premium Care 2

W domku u mamy czekała już na nas reklamówka rzeczy od koleżanki - sąsiadki - pościel, poszewki, prześcieradełka, ochraniacz na łóżeczko, rożek, kocyki przyniesie jeszcze mate edukacyjną i ma do pożyczenia nianię elektroniczną - w sumie wystarczyła by nam pożyczona, nie miałam w planie jej kupować, ale czasem na początku może się przydać, więc skoro sama zaproponowała, że pożyczy to czemu nie

Wrzucam foto dresika i Nasze - ZACZYNAMY 26 TYDZIEŃ!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bembzon.jpg (18,2 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (63,6 KB, 27 załadowań)
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 21:49   #1742
bambusiek
Zakorzenienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Nooo więc byłam na wizycie - ogólnie wszystko ok, dzidzia dość duża, ale dokładnie zmierzymy ją na następnej wizycie, wyniki mam dobre, szyjka zamknięta, ale mam dużo odpoczywać najlepiej w pozycji leżącej, bo młoda jest dość obszerna i jak chodzę lub "gniotę" ją siedząc to za bardzo napiera w dół, ogółem wszystko ok mam skierowanie na badania

• osławiona glukoza
  • morfo
  • i te na HIV
Kolejna wizyta 02.12

tak poza tym to przyszedł dziś dresik z allegro!!!! - jest idealny!! gdyby kobieta wystawiła go jako nowy - uwierzyła bym bez wahania, super już nie mogę się doczekać kiedy zacznę zakładać te ubranka małej

Na wizycie dostałam od położnej paczuszkę dla kobiet w III trymestrze z Pampersa w środku mały pampers, książeczka o ciąży i pielęgnacji niemowlaka, płytka z filmem jak dziecko czuje i słyszy w brzuchu mamy, listą imion z opisami, "instrukcją" obsługi dziecka - kąpiel i przewijanie i do tego 2 kupony rabatowe na pieluchy Pampers Premium Care 2

W domku u mamy czekała już na nas reklamówka rzeczy od koleżanki - sąsiadki - pościel, poszewki, prześcieradełka, ochraniacz na łóżeczko, rożek, kocyki przyniesie jeszcze mate edukacyjną i ma do pożyczenia nianię elektroniczną - w sumie wystarczyła by nam pożyczona, nie miałam w planie jej kupować, ale czasem na początku może się przydać, więc skoro sama zaproponowała, że pożyczy to czemu nie

Dobranoc
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 21:51   #1743
agacia_cz
Zadomowienie

no to super
ja jakoś nic nie dostaję ani u lekarza ani położnej
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 21:53   #1744
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Pearl, żebyś wiedziała A w zasadzie to beżowy, od docinania paneli
Mam nadzieję, że dzisiaj TZ skończy podłogę, przykręci listwy i przesunie wielką szafę (jej nie wymieniamy)- to coś będzie można tam upchnąć - bo inaczej będę musiała iść na noc do sąsiada albo jechać do teściowej
o nie...tylko nie do tesciowej
to dopiero bedzie siwy dym
zycze szybkich postepow, zebys z sasiada rowniez nie musiala korzystac
chyba,ze jakis przystojny
Cytat:
Napisane przez Agawoo
Aha, zapomniałam wcześniej : gratuluję super romantycznych zaręczyn Aż mi się łezka zakręciła w oku
ach, dziekuje
tutaj naprawde tz sie postaral
zawsze marzylam,zeby miec wyjatkowe zareczyny i takie mialam
podobno pozniej nawet w moim "miescie" ludzie o tym mowili
bo jak tak latalismy nad tym banerem (ja slepa nic nie widzialam i nie wiedzialam,o co chodzi i czego mam szukac), to cale miasto slyszalo i patrzylo, ze jakis samolot za nisko "po ich niebie lata"
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
To było jakos w kwietniu, leżelismy na łóżku i nagle wypaliłam ,, Ożenisz sie ze mną ?" na to M . że bez pierścionka i w takiej pozycji to nie. Ja niewiele mysląc uklękłam zdjelam różaniec z palca i znów zadalam to pytanie. Jak zobaczyłam jego wyraz to myslałam że padne I śmiejemy sie że od tamtej chwili bylismy zaręczeni, bo w sumie potem jak juz było wiadomo że bedzie dzidzia i będzie ślub to rzuciłam mu pierscionkiem w twarz jak mnie zdenerwował i musiał sie bardzo starac żebym sie zgodziła wyjść za niego
czyli wzielas sprawy w swoje rece - zuch dziewczynka !!!
ja jeszcze pierscionkiem nie rzucilam, ale fakt, kilka razy juz zdejmowalam w tym celu, ale na koniec sie uspakajalam
ale np kilka razy specjalnie "zapomnialam" pierscionka z Wawy i pozniej sie denerwowal,ze chodze po Mazurach "nieoznakowana"

Co do kuchni, moja dorga,to radzilas sobie swietnie. Juz nie pamietam,co gotowalas, ale caly czas podawalas jakies specjalne sekrety i mialas takie czerwone usta jak na zdjeciu w klubie
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
moje dziecię własnie sobie dicho robi....chyba wie, ze piątek i czas imprez tak mnie nasuwa pod żebrami ze jak siedzę to az raz mi biust podskoczył....co chwila prostuję się jakby mnie cos w tyłek ukłuło
a tatuś mu tłumaczył jak szedł do pracy, zeby był grzeczny ;D
to se najwyrazniej Malec z taty jajca robi sie natlumaczyl,natlumaczyl, a bobo swoje
jest piatek - jest impreza
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Hehhh ja też bronię się rękami i nogami przed mieszkaniem blisko teściów, pomimo, że to są bardzo fajni ludzie, szczególnie mama TŻ - babka do rany przyłóż. Ja jednak wyznaję zasadę, że im dalej tym lepiej Moi teściowie mieszkają w innym mieście jakieś 25km od nas.
Ostatnio TŻ coś mówił,ze sąsiadka mieszkająca dwa piętra pod teścówką będzie sprzedawała mieszkanie i fajnie by było kupić to mieszkanie - chyba oszalał Nigdy w życiu!
oj nie...
wiadomo,ze oni juz w pewnymw ieku pewnie boja sie samotnosci i chca miec nas jak najblizej, ale musza zrozumiec, ze taka jest naturalna kolej rzeczy i kazdy ma swoj czas...
Cytat:
Napisane przez Anabelita
Ja już kiedyś pisałam o rajtach ciażowych. Kupowałam w sklepie ciążowym, ale na all widziałam identyko jak te:
http://moda.allegro.pl/rajstopy-ciaz...898020095.html
ale ich nie polecam bo cisnęły w brzuszek i nie były za wygodne. Pies mi je zjadł - wiedział co robi

Co do glukozy, to zatkaj nos - u mnie pomoglo. Agatek tez polecala

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
99,50 zł kosztuje kurteczka.
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
pearl te kurtki są przecenione z 199 na 99 zł są dosyć fajne i rozciągliwe przede wszystkim
wwooooow, super !!!
w takim razie musze koniecznie w nd pojechac
dzieki za info, kochane
mialam juz kupowac taka za 200 zl, a tak stowka w kieszeni
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
A powiesz mi czy mniej więcej takie ćwiczenia jak te z linku? Bo ja tylko takie robię i nie wiem czy dobrze, czy źle..
http://www.youtube.com/watch?v=oxGwH...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=9WyC5...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=YV8Bt...E4846D85C09496
oooo, Kropeczko, ja wlasnie takie cwiczenia sobie robilam na pilce, ale to w domu, bo u tzta nie mam karimaty :/
mysle, ze one sa spoko
wyznaje tylko zasade, ze jak cos zaczyna pobolewac, to przestaje i tyle
ale wiekszosc jest bardzo prosta i delikatna
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Super zaręczyny
Też byłam długo narzeczoną, bo od zaręczyn do ślubu minęło 2 lata i 9 m-cy
oj, to faktycznie sporo
niekotrzy by powiedzieli,ze takie "przechodzone" - ale to glupie zabobony
ja jeszcze dlugo nie jestem, tylko tz caly czas mnie prosi, zebym za niego wyszla, a ja mowie, zeby zapomnial, dopoki nie dorosnie i sie nami nie zajmie jak trzeba
Cytat:
Napisane przez bambusiek
A ciacho wyszło... tzn. nie chciało się dopiec od spodu, więc potrzymałam dłużej i trochę suche wyszło, ale polałam czeko i wyszedł mniamuśny
Ale co z tego, jak mi kuzynki przyniosły cały karton ciasta z najlepszej w mieście cukierni
no masz, a tyle sie narobilas
ale z cukierni to nigdy nie wiadomo z jakimi dodatkami i polepszaczami, a swoje to mmmmmmmmmm

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
no wiec u mnie SIWY DYM
bylam u lekarza i wszystko git, lozysko sie ladnie podnioslo, dzidzia wielka za duza o dwa tygodnie nawet pod trzy dobija, wazy juz ponad 1100 g aleeeeeeeeeeeeee...

musze zrobic trzeci raz glukoze
ja juz mam dosyc, okazalo sie, ze mi zle zrobili tzn. moj lekarz tak uwaza, bo nie pobrali krwii po godzinie, tylko przed i po dwoch, a po godzinie jest tez wazny wynik a ja nie mam nosz rece opadaja, ide w poniedzialek, biore TZ ze soba bo to siedzenie tam samej juz mnie rozpier....

kochana, to oczywiscie nie z glukozy, ale z siwego dymu
jeju,jeju
no niezly ambaras masz z ta glukoza, ale za to lozysko w gorze a dzidziol jaki wielki, ło matko
rosnie chlop, rosnie moze slodkie lubi i specjalnie tak wykombinowal z ta glukoza

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 22:18   #1745
agacia_cz
Zadomowienie

pochwale się wam trochę
dostałam dziś pierścionek zaręczynowy
śliczny z 9 brylancikami
Stary 2011-11-04, 22:30   #1746
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
pochwale się wam trochę
śliczny z 9 brylancikami

- GRATULACJE !!!!
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-05, 06:56   #1747
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
pochwale się wam trochę
śliczny z 9 brylancikami

Agacia,
gratuluję

A u mnie dalej rozpierdziel, że hej :/ Ale podłoga skończona
Jeszcze tylko TZ musi listwy poprzykręcać
I zaczął już wczoraj meble skręcać, jak dobrze pójdzie to dzisiaj po pracy może chociaż część już będzie stała

O kurczę, nie zauważyłam, że jestem pierwsza dzisiaj i się nie przywitałam :/

Dzień Dobry

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-11-05 o 07:01
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-05, 07:58   #1748
MartuNiunia87
Rozeznanie

Dzień dobry :)

Ja sobie właśnie leżę, piszę do was i zajadam chlebek od mamy z pasztecikiem :P no i herbatka z cytrynką do tego , mała już dziś od rana daje czadu, a najbardziej jak słyszy jak synek śpiewa podczas zabawy
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-05, 08:21   #1749
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Niektóre takie same, ale nie wszystkie. Jednak myślę, że jak masz zgodę gina na gimnastykę to spokojnie możesz ćwiczyć. Gdybym miała piłę, to bym tak właśnie ćwiczyła
Dzięki za odpowiedź

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
oooo, Kropeczko, ja wlasnie takie cwiczenia sobie robilam na pilce, ale to w domu, bo u tzta nie mam karimaty :/
mysle, ze one sa spoko
wyznaje tylko zasade, ze jak cos zaczyna pobolewac, to przestaje i tyle
ale wiekszosc jest bardzo prosta i delikatna
No właśnie one są dość proste, więc spoko Jak coś zacznie boleć, to przerwa i tyle
Ja nie mam karimaty i ćwiczę na dywanie

Cytat:
pochwale się wam trochę
śliczny z 9 brylancikami
Gratulacje Wklej zdjęcie
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 08:26   #1750
bybella
Wtajemniczenie

witam was mamuśki ja już po śniadanku i kawce, zdążyłam przy podczytywaniu was wsunąć prawie połowę czekolady
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czego macie najwięcej??body,śpioszki czy pajacyki??
a ja mam jeszcze inne pytanie, ile macie ciuszków w tym najmniejszym rozmiarze? ja mam sporo, ale na 3-6 miesiecy i nie wiem ile zakupic tych malud w ogóle jestem baaardzo zadowolona , bo wczoraj dostałam cała torbę ciuchów od kumpeli z pracy, takie słodkie spodnie na chłopaka mojego, sweterki, śpioszki, super

Cytat:
Krotko sie znalismy z tztem tak naprawde, a teraz stoja przed nami powazne zadania i problemy, z ktorymi trzeba sobie radzic i albo sie "dotrzemy" albo..."przetrzemy"...mam nadzieje, ze to pierwsze i te chwile pozniej zaprocentuja
ojej tzrymam kciuki żebyście sę dotarli w końcu, tż żeby dorósł do roli głowy rodziny, będzie dobrze echhh sobie też tego życzę, bo to różnie bywa najbardziej wkurza mnie to, że i tak już nie szastamy kasą na prawo i lewo, zrezygnowaliśmy całkowicie z "przyjemności" a i tak nam ciągle brakuje do w"pierwszego", nie wiem co to będzie. na pewno pensja nam nie wzrośnie, a wydatki tylko się zwiększają

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
wrzucam Wam fotę moich gangren
ale słodziaki

Cytat:
pochwale się wam trochę
śliczny z 9 brylancikami
gratulacje, pochwal się nim na żywo

a ja mam dzisiaj wizytę u gina wieczorem, trzymać kciuki proszę!
Stary 2011-11-05, 08:27   #1751
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć Mamuśki! Od niedzieli bawiłam się z Wami w grę "kto dogoni króliczka" no i dogoniłam Was nareszcie. Piszecie jak szalone, zawsze udawało mi się nadrobić wszystko po powrocie z pracy, a teraz już nie. A szkoda bo fajne tematy były poruszane, ale jeszcze trzy tygodnie pracy, a później będę skrobać razem z Wami na bieżąco. Choć nie wiem jak zniosę te ostatnie tygodnie w pracy bo już jest naprawdę ciężko. Budzę się w nocy po dwa, trzy razy, myśli już zaprzątnięte tym co ma sie niedługo wydarzyć, kęcę się z boku na bok, o 5.30 budzik i 9h na nogach od pon do pt. Pod koniec dnia czuję, że mi nogi w tyłek włażą.
Byłam w czwartek u położnej, według jej obliczeń mam 0.5cm mniejszy brzuchol niż mieć powinnam, także już sie nie stresuje, że jest za mały. Powiedzaiła, że nie urodzę wielkoluda, ale dzidziol też nie będzie maleńki, taki w normie choć nie wiem jak ona to wymacała Opowiadała mi jak jej jedna pacjentka kupiła sobie detektor bicia serduszka i dzwoni raz do niej w wielkiej panice bo wyłapała dwa bicia po jednej i drugiej stronie i przerażona, że ma bliźniaki, a się okazało, że to drugie to był puls w pępowinie
Nikotynka dobrze, że już wyszłaś ze szpitala. Leż, odpoczywaj i dbaj o siebie.
Lucy nawet nie wiesz jak się cieszę, że z Maleństwem wszystko dobrze i że to paskudztwo się wchłonęło. Moje USG 16 listopada i mam nadzieję, że i u nas cysta zniknie...
I tak mi się przypomniało, że pisałyście o lewatywie przed porodem. W UK się tego nie robi. Położna powiedziała mi, że nie ma się co stresować bo jeśli coś się wydarzy to oni są do tego przyzwyczajeni i to dla nich normalne. A jak kobieta decyduje się na poród w wodzie to oni mają takie siteczko i jak się kupkę strzeli do wody to oni to wyłowią

Edytowane przez nawojka8583
Czas edycji: 2011-11-05 o 09:15
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 08:27   #1752
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Hej mamusie
Właśnie weszłam do domku i zjadłam obiadek.
Byłam dziś na... TORTURACH GLUKOZOWYCH
Miałam 75 ml. Wypiłam duszkiem i nawet dobrze weszło Usiadłam na poczekalni, wyciągnęłam gazetkę (przygotowana na 2 godz. siedzenia) i tak mnie jakoś zmuliło, a później odeszło. Po 20min. jak mną zaczęło szarpać - ludzie na tej poczekalnie patrzyli na mnie jak na trzaśniętą. Biegiem do kibla i.... ledwo zdążyłam 3x
W poniedziałek powtórka tortur Na samą myśl mnie mdli
bidulka, bądź silna- dasz radę !

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
no dziewczyny ja też należę do tych lekomanek ,biorę fenoterol,isoptin.luteinę dopochwowo,żelazo,no-spę no i witaminy prenatal

jestem mega zadowolona bo kupiliśmy dzisiaj wózek - 3 funkcyjny -koszt tej przyjemności 1500zł.
gratulacje, super wózek!

Cytat:
pochwale się wam trochę
śliczny z 9 brylancikami
Gratulacje !!!:jup i:

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 08:28   #1753
MartuNiunia87
Rozeznanie

Coś widzę, że mały ruch tutaj dziś z rana ... wszyscy leniuchują
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-05, 08:39   #1754
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Wszyscy wtranrzalają śniadanko. Ja już po, mężuś zrobił jajecznice ze szczypiorkiem. Mmmm pychotka.

Mój pitek malutki rozrabia od samego rana, aż mi cały brzuch lata.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 08:40   #1755
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Z Ikei bezpośrednio chyba nie mozna zamowilam z allegro
A najbardziej to mi się podobał zielony żuczek, ale myśle ze kwiatek lepiej pasuje
fajne światełko daje takie delikatne jak chciałam, bedzie nam sie palić całą noc
jezuu jak ja bym chciała zeby juz był styczen i blisko do malutkiej
Haniula ja też już bym chciała styczeń, już by było po wszystkim, tzn po porodzie, a tego się boję najbardziej
Stary 2011-11-05, 08:45   #1756
n1kotynka
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
no to super
ja jakoś nic nie dostaję ani u lekarza ani położnej
ja też nic
Cytat:
pochwale się wam trochę
śliczny z 9 brylancikami
aaa gratulacje pochwal się pierścionkiem
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki! Od niedzieli bawiłam się z Wami w grę "kto dogoni króliczka" no i dogoniłam Was nareszcie. Piszecie jak szalone, zawsze udawało mi się nadrobić wszystko po powrocie z pracy, a teraz już nie. A szkoda bo fajne tematy były poruszane, ale jeszcze trzy tygodnie pracy, a później będę z skrobać razem z Wami na bieżąco. Choć nie wiem jak zniosę te ostatnie tygodnie w pracy bo już jest naprawdę ciężko. Budzę się w nocy po dwa, trzy razy, myśli już zaprzątnięte tym co ma sie niedługo wydażyć, kęcę się z boku na bok, o 5.30 budzik i 9h na nogach od pon do pt. Pod koniec dnia czuję, że mi nogi w tyłek włażą.
Byłam w czwartek u położnej, według jej obliczeń mam 0.5cm mniejszy brzuchol niż mieć powinnam, także już sie nie stresuje, że jest za mały. Powiedzaiła, że nie urodzę wielkoluda, ale dzidziol też nie będzie maleńki, taki w normie choć nie wiem jak ona to wymacała Opowiadała mi jak jej jedna pacjentka kupiła sobie detektor bicia serduszka i dzwoni raz do niej w wielkiej panice bo wyłapała dwa bicia po jednej i drugiej stronie i przerażona, że ma bliźniaki, a się okazało, że to drugie to był puls w pępowinie
Nikotynka dobrze, że już wyszłaś ze szpitala. Leż, odpoczywaj i dbaj o siebie.
Lucy nawet nie wiesz jak się cieszę, że z Maleństwem wszystko dobrze i że to paskudztwo się wchłonęło. Moje USG 16 listopada i mam nadzieję, że i u nas cysta zniknie...
I tak mi się przypomniało, że pisałyście o lewatywie przed porodem. W UK się tego nie robi. Położna powiedziała mi, że nie ma się co stresować bo jeśli coś się wydarzy to oni są do tego przyzwyczajeni i to dla nich normalne. A jak kobieta decyduje się na poród w wodzie to oni mają takie siteczko i jak się kupkę strzeli do wody to oni to wyłowią
dzięki
kciuki za usg
no i to siteczko z rana

Cytat:
jest sobota nie ma się co dziwić
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 09:05   #1757
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie, ale jak to się mierzy na leżąco? Ja widziałam w jakimś programie jak mierzyli brzuszek od mostka do yyy...spojenia łonowego a nie tak dookoła.
O właśnie w ten sposób mi położna brzuchol mierzy. Od początku kości łonowej do najwyższego punktu brzucha, według niej powinien się powiększać ok 1cm tygodniowo.

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:

• osławiona glukoza
  • morfo
  • i te na HIV
Kolejna wizyta 02.12

Martuniunia za 26 tc, za wizytę iza łupy. Zdjęcie super, fajna z Ciebie ciężarna laska
Stary 2011-11-05, 09:08   #1758
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
no masz, a tyle sie narobilas
ale z cukierni to nigdy nie wiadomo z jakimi dodatkami i polepszaczami,
no jasne, sama chemia w tym jest nawet tiramisu smakuje jak z paczki

Cytat:
pochwale się wam trochę
śliczny z 9 brylancikami
Gratulacje pokaż pierścionek

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
a ja mam jeszcze inne pytanie, ile macie ciuszków w tym najmniejszym rozmiarze? ja mam sporo, ale na 3-6 miesiecy i nie wiem ile zakupic tych malud w ogóle jestem baaardzo zadowolona , bo wczoraj dostałam cała torbę ciuchów od kumpeli z pracy, takie słodkie spodnie na chłopaka mojego, sweterki, śpioszki, super
Tak po 2-3 sztuki z rozmiaru 56 mam, ale ostatnio układałam w komodzie, to nie patrzyłam na rozmiar, tylko wielkością składałam, więc nie wiem.
Najwięcej mam na 62-68, w razie czego będę podwijać itp.
Zresztą i tak jak dojdę do siebie po porodzie mam zamiar pokupować jakieś ładne zestawy adekwatne do płci
i z pracy też poproszę o jakiś fajny dresik
_________________________ __
Bry

Pobiegłam rano po świeże bułeczki... kurcze... szkoda, że codziennie mi się tak nie chce
Buła z masełkiem, żółtym serem, majonezem i pomidorkiem, to ostatnio mój hit

Zaraz idę do mamy i obczaić buty... znalazłam fajne traperko-kozaczki, ale nie wiem czy jest sens w tym roku kupować zimówki, bo nie mam ani jednej spódnicy, a do spodni, to wykorzystam stare... a potem zanim zacznę częściej wychodzić z domu będzie marzec...

No to paaa
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 09:14   #1759
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
pochwale się wam trochę
śliczny z 9 brylancikami
Agacia_cz GRATULUJE

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Dzień dobry :)

Ja sobie właśnie leżę, piszę do was i zajadam chlebek od mamy z pasztecikiem :P no i herbatka z cytrynką do tego , mała już dziś od rana daje czadu, a najbardziej jak słyszy jak synek śpiewa podczas zabawy
Hehe będzie fajne, zgrane rodzeństwo

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Bybella za wizytę.
Stary 2011-11-05, 09:23   #1760
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
O
Martuniunia za 26 tc, za wizytę iza łupy. Zdjęcie super, fajna z Ciebie ciężarna laska

Dziękuję ja tam się piękna nie czuję :P raczej ociężała heheh ale w tym tygodniu mam plana na fryzjera i na brwi więc myślę, że to mi znacznie poprawi samopoczucie
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-05, 09:25   #1761
agacia_cz
Zadomowienie

no to się chwalę pierścionkiem
aaa tydzien temu dostałam złote serduszko "na dziecko"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4 001.jpg (42,3 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4 002.jpg (25,6 KB, 39 załadowań)
Stary 2011-11-05, 09:32   #1762
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Hehe będzie fajne, zgrane rodzeństwo.

Bybella za wizytę

Nooo ja póki co nie narzekam, synek czeka z niecierpliwością na siostrzyczkę, ciągle pyta się kiedy już wyjdzie z brzuszka. Wybierał z nami wózek i imię, teraz szykuje swoją szafkę żeby do niej włożyć ubranka dzidziusia (fizycznie nie możliwe, ale on chce:P), pyta się co dzidziuś lubi i opowiada co będzie robił jak dzidziuś się urodzi (woził, pomagał przewijać i kompać, czytał i pokazywał zabawki i że nauczy Ją rozrabiać ). A teraz co dziennie tuli i całuje brzuch i mów "mój dzidziuś" albo "moja mysza", głaszcze mnie po brzuchy czasem "gilgocze" dzidziusia... także myślę, że nastawiony jest dobrze, oby mu się nier odmieniło po urodzeniu, z tego co widzę jak zachowuje się w stosunku do swojego kuzyna, który ma 4 miesiące to fajnie - tuli go całuje i "pilnuje" także oby tak dalej
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-05, 09:34   #1763
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Śliczny pierścionek i serduszko także. Lubię złoto, więc tymbardziej mi się podoba. Gratulacje.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 09:55   #1764
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze nie mam prawie nic .. W grudniu będę kupować (miałam wcześniej kupić, ale niestety ) ...

Cytat:

Cytat:
Sliczne

Cytat:

Bybella za wizytę

Nooo ja póki co nie narzekam, synek czeka z niecierpliwością na siostrzyczkę, ciągle pyta się kiedy już wyjdzie z brzuszka. Wybierał z nami wózek i imię, teraz szykuje swoją szafkę żeby do niej włożyć ubranka dzidziusia (fizycznie nie możliwe, ale on chce:P), pyta się co dzidziuś lubi i opowiada co będzie robił jak dzidziuś się urodzi (woził, pomagał przewijać i kompać, czytał i pokazywał zabawki i że nauczy Ją rozrabiać ). A teraz co dziennie tuli i całuje brzuch i mów "mój dzidziuś" albo "moja mysza", głaszcze mnie po brzuchy czasem "gilgocze" dzidziusia... także myślę, że nastawiony jest dobrze, oby mu się nier odmieniło po urodzeniu, z tego co widzę jak zachowuje się w stosunku do swojego kuzyna, który ma 4 miesiące to fajnie - tuli go całuje i "pilnuje" także oby tak dalej
Fajnie Może się małemu nie odmieni, chyba że mu się siostrzyczka znudzi po jakimś czasie, bo tak od razu się z nia nie pobawi

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 10:08   #1765
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Haniula, też taką chcę, tylko księżyc bardziej mi będzie pasował. Zamawialaś na all czy bezpośrednio z IKEI (nie wiem czy się tak da) ?
ja tez chce księżyc albo gwiazdkę z Ikei
daje takie miluśkie światełko

a ja dzisiaj leniuchuję od rana mam straszną zgagę wypiłam szklankę mleka ale nic nie pomaga

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 10:10   #1766
kamciurka
Zakorzenienie

dzien dobry kochane
ja po sniadanku weszlam na szybciutko poczytac co tam u Was i zmykam ogarnac chatke troche, bo za jakies 2 godzinki przyjedzie moj tatus z Wawki , potem na 16 idziemy wszyscy do mojej ciotki na 60 urodziny, bedzie tam kuzyna zona, ktora jest w ciazy dwa tygodnie dalej niz ja bedziemy pewnie mialy tematy
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
super, że z dzidzią ok pięknie rośnie
ja miałam glukozę na czczo, po godzinie i po 2 godz - miałam to nawet zaznaczone na skierowaniu dlatego dziwię się, że tyle dziewczyn miało tylko po 2 godz
no wlasnie to chyba zalezy od lekarza, nie wiem sama, ale zrobie dla pewnosci ze jest wszystko ok
Cytat:

Kamciurka, współczuję Ale lekarz mógł od razu zaznaczyć, że chce widzieć oba wyniki, a nie wysyłać Cię jeszcze raz .. Ale może chce mieć pewność ... Przeżyjesz dla dzidziusia Trzymam
no mogl dokladnie, ale co mu tam w koncu to ja musze to trzeci raz wypic a nie on smiejemy sie z TZ ze w labku sobie juz tam o mnie pomysla ze jakas walnieta, na cukier ja nie stac i przychodzi do nas
Cytat:
Ja miałam na czczo, po 1 godzinie i po 2 godzinach. Tak ginka przepisała.
czyli co lekarz to inaczej
Cytat:

kochana, to oczywiscie nie z glukozy, ale z siwego dymu
jeju,jeju
no niezly ambaras masz z ta glukoza, ale za to lozysko w gorze a dzidziol jaki wielki, ło matko
rosnie chlop, rosnie moze slodkie lubi i specjalnie tak wykombinowal z ta glukoza
wiem wiem SIWY DYM rządzi no tam glukoza ciul przemecze sie, byle by dobra wyszla, ciesze sie z lozyska, nawet rezim lozkowy mamy odwolany, czuje sie jak dziewica
synus mi rosnie na potege, mam nadzieje, ze to nie przez cukrzyce ale dobra ciiiiiiii bo ja juz oczywiscie sobie teorie dopisuje, najpierw musze zrobic badanie

aaaa i zapomniałam napisać wczesniej suuuuuuper zaręczyny naprawde lubie takie akcje
Cytat:
pochwale się wam trochę
śliczny z 9 brylancikami
gratulacje
Cytat:

ale słodziaki

ano slodziaki rozrabiaki
kciuki za wizytę
Cytat:

a ja ostatnio poszlam do sasiadki i stworzylam sobie swoja wlasna pake ciuchow, bo ona miala wystawiac na allegro, powybieralam sobie wszystko co mi sie podoba i wynioslo mnie to 170 zl, w tym dwa kombinezony, jeden gruby, drugi cienki, spiwor do wozka, mnostwo body, spiochow, sweterkow no rewelacja aaaa i rozek, zadowolona jestem jak nie wiem, bo w zyciu za tyle bym nie kupila tylu ciuszkow i rzeczy wyszlo ponad 40 sztuk

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 10:11   #1767
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
śliczny!
Cytat:

Bybella za wizytę

dzięki.
słodko się zachowuje mały, oby tak dalej
Cytat:
Ja jeszcze nie mam prawie nic .. W grudniu będę kupować (miałam wcześniej kupić, ale niestety ) ...
ja to co mam to podostawałam, sama jeszcze nie kupiłam, za miesiąc zacznę tak porządnie się rozglądać.

a teraz zamiast przygotowywać obiad sobie pazury pomalowałam i tak siedzę a tż na rybach - tradycyjnie
a ciuszki właśnie się piorą, bo w końcu kupiłam proszek dla dzieci. tylko nie wiem jeszcze gdzie je pochowam, bo teraz były w reklamówkach

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-05, 10:12   #1768
Anabellita
Zadomowienie

Witam z rańca
Jeszcze w wyrku leżę, ale pocytuję i muszę się zebrać do smażenia naleśników na obiadek. U mnie dziś naleśniczki ze szpinakiem
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
musze zrobic trzeci raz glukoze
ja juz mam dosyc, okazalo sie, ze mi zle zrobili tzn. moj lekarz tak uwaza, bo nie pobrali krwii po godzinie, tylko przed i po dwoch, a po godzinie jest tez wazny wynik a ja nie mam nosz rece opadaja, ide w poniedzialek, biore TZ ze soba bo to siedzenie tam samej juz mnie rozpier....
bidulko, bedziemy to przechodzic razem w poniedzialek ja po raz trzeci
to pomęczymy się razem
A dlaczego robisz już trzeci raz? A co się stało za pierwszym razem? Czyżbyś też była po przejściach z glukozą?
Twój gin to jakiś sadysta!
Ja mam 75g i pobieranie po 2 godz.

Dziewczyny radzą zatkać nos podczas picia, ale ja to wypiłam na luzaka, bez niczego, tylko jak minęło kilka minut i już mi to świństwo doszło do pustego żołądka to zaczęła się awaria.

Cytat:
pochwale się wam trochę
śliczny z 9 brylancikami
Cytat:
Jeeej... piękny! Gratuluję
A jak się oświadczył? Spodziewałaś się czy to była niespodzianka?

Cytat:
Byłam w czwartek u położnej, według jej obliczeń mam 0.5cm mniejszy brzuchol niż mieć powinnam, także już sie nie stresuje, że jest za mały. Powiedzaiła, że nie urodzę wielkoluda, ale dzidziol też nie będzie maleńki, taki w normie choć nie wiem jak ona to wymacała

A jak kobieta decyduje się na poród w wodzie to oni mają takie siteczko i jak się kupkę strzeli do wody to oni to wyłowią
Ja też jestem ciekawa skąd ona wie jakiej wielkości dziecko się urodzi. Jakiś wzór mają czy co? Mi nikt jeszcze nie powiedział czy mam dobry wymiar brzuszka czy nie dobry...

Słyszałam o tym sitku

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 10:13   #1769
Anulka_86
Raczkowanie

MartuNiunia87
O jaki masz ładny brzuszek...spory w porównaniu do mojego... ale cóż każda ciąża jest inna. Ja jestem w 24 tygodniu.
A twoja córeczka jaka będzie modna... i orginalna - ładny dresik
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 10:18   #1770
Anabellita
Zadomowienie

Kurczę coś mi się z cytowaniem namieszało. Nie wiem jak to sie stało Kamciurka to Ty masz trzeci raz glukozę prawda?

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości