Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy. - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-06, 19:43   #1921
jaga_2001
Zakorzenienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy.

Cytat:
Napisane przez Ewciaak Pokaż wiadomość
KURCZE CO JEST CZY TO CIAZA??????????nie wiem jak zaczac!!! najlepiej od poczatku:przez 4 m-ce bralam tabletki mercilon(1 opakowanie plamienia)-pozniej OK. W tym miesiacu zaczelam brac tabletki mercilon angielskie(czyli w sumie 5 opakowanie) -zastalo mi 7 tabletek boli mnie brzuch mam nadety i plamienia od bezowych po brazowe do ciemnoczerwonych CZY MOGE BYC W CIAZY?????????zawsze staram sie brac regularnie( ostatnio wysiadl mi telefon i zapominalam )ale opoznienie 2-4 godzin CZY WYNIK TESTU PRZY ZAZYWANIU TABLETEK JEST PRAWDZIWY????????
po co powielasz swoje posty? juz jeden w tym watku sie znalazl a teraz pod nim bezposrednio piszesz drugi? na wczesniejszy juz tobie odpisalam, to samo tyczy sie tego samego pytania, ktore zadalas w innym, podobnym watku! najpierw sprawdz od, a pozniej zadawaj pytania

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-06, 22:41   #1922
Diorissimo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maugoszatka Pokaż wiadomość
Nie wiem czy cieszyć się czy płakać? Pierwszy raz w życiu zdarzyło mi się uprawiać seks bez zabezpieczenia. PIERWSZY i bach...
pierwszy raz mam 3 dni spóźnienia miesiączki... Napuchnięte piersi... ospałość... apetyt... ból brzucha..
Nie chcę tego dziecka ze wzgędu na to, że tydzien temu rzucilam faceta, z ktorym bylam prawie rok..Zrozumialam,ze to nie jest "ten"... Ale co z tego? na koniec zostawil mi super prezent.. dziecko ;(
Co teraz zrobić?
JEŚLI BÓG MNIE URATUJE , NIGDY WIĘCEJ NIE DOTKNĘ ŻADNEGO MĘŻCZYZNY
Objawy o których pisałaś mogą również świadczyć o zbliżającym się okresie.
Zrób test będziesz miała pewność. A następnym razem pamiętaj o zabezpieczeniu, widzisz chwilka przyjemności, a konsekwencje na całe życie.
Diorissimo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-07, 03:59   #1923
maugoszatka
Wtajemniczenie

Kolejny dzień i nadal nie ma okresu... Czy to może dlatego, że siedze w domu i sie mało ruszam? Czy dlatego, że mam dużo stresu ? Czy dlatego, że jestem zaziębiona?
A jeszcze jedno.. Nadmiar alkoholu przyspiesza, opóźnia czy nie ma wpływu na miesiączke?
Dodam jeszcze, że seks bez zabezpieczenia został wykonany na pograniczu dni płodnych i nie płodnych.
(byłam lekko odurzona (ż?) alkoholem - 4/5 piw, sperma mojego boja była już troche rozrzedzona - po naszych weekendowych "razach")
Szukam wyjaśnienia ze wszystkich stron,ale jakoś sama nie wierzę w to , że to nie ciąza...
Na test aktualnie mnie nie stać, bo w przypływie emocji rzucilam studia (fil. polską) , szukam pracy, a rodzice coprawda zapewniają byt i wyżywienie,ale nie dają ani grosza...
Nade mną ciąży jakieś fatum chyba Moja matka będąc na tych samych studiach -rzuciła je z powodu ciąży. Ja rzuciłam je z innych powodów,ale jak widać nie uniknę nieuniknionego ;/

Pozatym jeśli już jestem w ciązy to pierwssze pół miesiąca moje dziecko przeżyło w warunkach ekstremalnych
Ponad tydzien libacji alkoholowych ... Dzien w dzien picie, papierosy i rozne inne dziwaczne substancje ;/ Potem moczenie w gorącej (parzącej) wodzie+ pyralgina + herbata rozgrzwająca (koleżanka powiedziala,ze w ten sposob nadejdzie mi okres - tyle, że ja nie wiedzialam, ze moge byc w ciązy)
Chcialabym, jeśli już jestem w ciązy,aby moje dziecko było zdrowe i silne Nie spodziewałam się , że zajdę (jesli zaszlam)
Co teraz? Czy przez to wszystko płód sie uszkodzi? Może być chore na jakies niedotlenienia itd? Tego boje sie najbardziej

Edytowane przez maugoszatka
Czas edycji: 2006-11-07 o 04:13 Powód: bo tak
maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-07, 09:29   #1924
mloda200
Przyczajenie

Witam!mam pytanie...wczoraj wieczorem zauwazylam u siebie bardzo delitakne krawienie(domyslilam sie ze zaczyna sie miesiaczka ktora spozniala sie juz 5 dni)pozniej kochalam sie z moim mezem.Mam pytanie jaka jest mozliwosc ze moglam zajsc w ciaze?Pzdr.
Ps.dzisiaj mam zu normalne krwanienie miesiaczkowe.
mloda200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-07, 09:36   #1925
Diorissimo
Zadomowienie

Maugoszatka z powodu stresu i przeziębienia okres może się rozregulować.Intensywne picie alkoholu także może wywołać zaburzenia miesiączkowania.

Co do dzidzi alkohol może powodować wiele niekorzystnych zmian u płodu: od znacznych nieprawidłowości w budowie i niedorozwoju umysłowego po zaburzenia funkcji poznawczych i zaburzenia zachowania.
Dlatego jeśli podejrzewasz ciążę nie pij więcej alkoholu i nie pal papierosów!!!

Test kosztuje 10 zł. to przecież nie majątek, jeżeli nie możesz wziąć pieniędzy od rodziców powiedz TŻ - w końcu on też w tym uczestniczy. Albo zrób test z krwi będziesz wówczas na 100% pewna.

Warto się dowiedzieć jak najprędzej, bo możesz swoją nieodpowiedzialnością jeszcze więcej szkód narobić dziecku.
Stary 2006-11-07, 10:59   #1926
bess
Zakorzenienie

no skoro jak piszesz maugoszatka ze kochałas sie bez zabezpieczenia to oczywiscie jest duza szansa ze jestes w ciazy.Robiac to nie powinnas byc zaskoczona ,bo wlasnie stad sie biora dzieci.A 10 zl na test chyba znajdziesz skoro nie masz problemu ze zdobyciem kasy na fajki i na alkoholbez testu to tylko gdybanie
bess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-07, 11:07   #1927
maugoszatka
Wtajemniczenie

No tak wiem, że jest duże prawdopodobiienstwo.. ;(
fajki daje mi matka, a alkohol zazwyczaj ktoś stawiał (od tygodnia nie piję)
maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-11-07, 11:09   #1928
bess
Zakorzenienie

czyli robiliscie to do konca?raz czy pare?zdarzalo ci sie to wczesniej i nie bylo konsekwencji?
Stary 2006-11-07, 12:11   #1929
jaga_2001
Zakorzenienie

maugoszatka, shemreolin tez kochala sie na pograniczu dni plodnych i nieplodnych i obecnie oczekuje dzidziusia Jesli nie wiesz, czy jestes w ciazy czy nie to idz do lekarza pierwszego kontaktu i popros go o skierowanie na badanie krwi w tym kierunku. Wtedy bedziesz wiedziec na 100% i nic nie zaplacisz.

Najlepiej by bylo abys juz teraz zaczela lykac kwas foliowy! I to obowiazkowo.

AV by jaga_2001
Stary 2006-11-07, 12:19   #1930
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

Ano... myśmy sie kochali we wrzesniu ostatniego dnia miesiączki i w październiku w ostatnim dniu miesiaczki i w następnym. I niby teoretycznie to takie bezpłodne powinny być, ale to pic na wodę fotomontaż, bo jakiś skubaniec doczekał na jajeczko no i stało się.
A no... zapomniałam, że jeszcze sie kochaliśmy bez, ale przez chwilę, a potem zakładaliśmy gumeczke. No i nie watpię, że to tez może byc przyczyna meo obecnego stanu. Głuipi nie byliśmy, wiedzieliśmy czym to grozi, ale poszliśmy na żywioł i tyle. No i jest wpadka.

Na razie w szoku jestem i chlipię po nocy, nie moge spać z nerwów i mnie wszystko wkurza. Muszę kupic Melisę.

Dzisiaj juz będzie wszytsko wiadomo na 100%, bo będe miec wyniki badań krwi, a im bliżej tej godziny tym bardziej zestresowana jestem.

Tylko u mnie jest ineco ihnaczej, my jesteśmy parą 5 lat i w sumie tak planowaliśmy miec dzieci, ale za jakieś dwa lata. A na razie ja sobie marzyłąm tylko. Co innego sobie marzyć a co innego serio byc w ciąży. No i mimo, że gadałam o dziecku, to teraz muszę naprawdę przeżyc ten szok i sobie wszystko poukładać jak należy. Nie wiem, po prostu mimo wszytsko przygotowana na to psychiczine nie jestem.

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-07, 12:32   #1931
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shemreolin Pokaż wiadomość
Ano... myśmy sie kochali we wrzesniu ostatniego dnia miesiączki i w październiku w ostatnim dniu miesiaczki i w następnym. I niby teoretycznie to takie bezpłodne powinny być, ale to pic na wodę fotomontaż, bo jakiś skubaniec doczekał na jajeczko no i stało się.
A no... zapomniałam, że jeszcze sie kochaliśmy bez, ale przez chwilę, a potem zakładaliśmy gumeczke. No i nie watpię, że to tez może byc przyczyna meo obecnego stanu. Głuipi nie byliśmy, wiedzieliśmy czym to grozi, ale poszliśmy na żywioł i tyle. No i jest wpadka.

Na razie w szoku jestem i chlipię po nocy, nie moge spać z nerwów i mnie wszystko wkurza. Muszę kupic Melisę.

Dzisiaj juz będzie wszytsko wiadomo na 100%, bo będe miec wyniki badań krwi, a im bliżej tej godziny tym bardziej zestresowana jestem.

Tylko u mnie jest ineco ihnaczej, my jesteśmy parą 5 lat i w sumie tak planowaliśmy miec dzieci, ale za jakieś dwa lata. A na razie ja sobie marzyłąm tylko. Co innego sobie marzyć a co innego serio byc w ciąży. No i mimo, że gadałam o dziecku, to teraz muszę naprawdę przeżyc ten szok i sobie wszystko poukładać jak należy. Nie wiem, po prostu mimo wszytsko przygotowana na to psychiczine nie jestem.
wszystko bedzie dobrze Madra z Ciebie dziewucha, wiec na pewno sobie ze wszystkim poradzisz. Najwazniejsze, ze w sumie to ten dzidzius byl "planowany", bo nie raz zauwazylam, jak w postach pisalas, ze myslisz juz o ciazy, ze ogolnie sie tym tematem interesujesz, wiec w sumie psychicznie nastawialas sie do tej mysli. Moze po rpostu mials intuicje

A co do dni nieplodnych po miesiaczce lub w jej trakcie to sa to dni nieplodnosci wzgledne, tak wiec wzglednie mozna zajsc w ciaze lub nie, natomiast po owulacji sa dni nieplodnosci bezwzglednej, w czasie ktorych w ciaze zajsc praktycznie nie mozna (ale znajac zycie, ile jest ludzi tyle jest roznych przypadkow )

AV by jaga_2001

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-08, 11:44   #1932
Marilyn
Wtajemniczenie

Dot.: czy mozna tak zajsc w ciaze??

Cytat:
Napisane przez Shyshy Pokaż wiadomość
Sluchaj, napewno jest prawdopodobienstwo ciazy ale nie mowie, ze w niej jestes. W ktorym dniu cyklu sie to stalo?
Stosunek przerywany nei jest metoda antykoncepcji a plemniki tak "hop siup" nie znikaja! Jesli znalazly sie w odpowiednim srodowisku, to moga przezyc nawet do 4-5 dni i wcale nie musi dojsc do wytrysku w srodku, wystarczy, ze rybeczki znajda sie w poblizu wejscia do pochwy..a potem wraz ze sluzem myk myk...... Test mozesz zrobic kilka dni po stosunku ale najpewniejszy wynik wyjdzie w dniu spodziewanej miesiaczki.
Trzymam kciuki i odezwij sie
Powiedz więcej o tym mykmyk...bardzo to ciekawe. Jak one to robią skubane? A może coś je nawołuje od srodka? Może jakieś ssanko? No i na jaką odległośc to działa? Z uda też potrafią mykmyk zrobić?
Marilyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-08, 13:59   #1933
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Shemreolin Pokaż wiadomość

Gratuluję
A tak w ogóle przyczynisz się dla dobra ludzkości: oto bowiem Twój przypadek powinien raz na zawsze zakończyc pytania: czy można zajść w ciążę w czasie lub zaraz po miesiączce? Ano można drogie dzieci jak widać na załączonym obrazku
Marilyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-08, 14:36   #1934
szoopcia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marilyn Pokaż wiadomość
Powiedz więcej o tym mykmyk...bardzo to ciekawe. Jak one to robią skubane? A może coś je nawołuje od srodka? Może jakieś ssanko? No i na jaką odległośc to działa? Z uda też potrafią mykmyk zrobić?
hehe

fєєlιиgѕ сαи gяοω вυт тћєу сαи gο αωαу тοο...

dοит тяυѕт иο gυу kєєр ιт "јυѕт fяιєиdѕ"...

szoopcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-08, 15:32   #1935
madzia.a
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Jako środek antykoncepcyjny stosowaliśmy z TŻ prezerwatywę. Okres spóźnia mi się już kilka dni. Wczoraj zrobiłam test (około godz. 17.00) i wyszedł negatywnie. Zastanawiam się, czy test powturzyć i tym razem zrobić go z rana, czy może wybrac się do lekarza, tylko wyczytałam że lekarz jest w stanie wykryć ciąże około 6 tyg po zapłodnieniu, a tyle jeszcze nie minęło. Prosze o rade.
madzia.a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-11-08, 15:41   #1936
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia.a Pokaż wiadomość
Jako środek antykoncepcyjny stosowaliśmy z TŻ prezerwatywę. Okres spóźnia mi się już kilka dni. Wczoraj zrobiłam test (około godz. 17.00) i wyszedł negatywnie. Zastanawiam się, czy test powturzyć i tym razem zrobić go z rana, czy może wybrac się do lekarza, tylko wyczytałam że lekarz jest w stanie wykryć ciąże około 6 tyg po zapłodnieniu, a tyle jeszcze nie minęło. Prosze o rade.
ja bym zrobila jeszcze jeden dla pewnosci - rano. Moze mials jakies stresy, badz moze przeziebiona jestes i dlatego okres Ci sie spoznia? Nie panikuj Ja tez stosuje gumki (2 lata) i jak na razie jest ok

AV by jaga_2001
Stary 2006-11-08, 18:23   #1937
Jussia
Raczkowanie

możesz zajść w ciążę
troszkę nieodpowiedzialne postępowanie, na drugi raz się zabezpieczaj
Jussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-08, 19:01   #1938
atka83
BAN stały

Cytat:
Napisane przez szoopcia Pokaż wiadomość
i jeszcze rada na przyslosc sie zabezpieczaj
Zgadzam się

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Bardzo nieodpowiedzialne zachowanie. Jest całkiem spora szansa, że możesz być w ciąży. Stosunek przerywany to żadne zabezpieczenie.
Bardzo nieodpowiedzialne zachowanie. Niestety to prawda,że stosunek przerywany nie jest żadnym zabezpieczeniem

Cytat:
Napisane przez Jussia Pokaż wiadomość
możesz zajść w ciążę
troszkę nieodpowiedzialne postępowanie, na drugi raz się zabezpieczaj
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-08, 22:27   #1939
Ewciaak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
po co powielasz swoje posty? juz jeden w tym watku sie znalazl a teraz pod nim bezposrednio piszesz drugi? na wczesniejszy juz tobie odpisalam, to samo tyczy sie tego samego pytania, ktore zadalas w innym, podobnym watku! najpierw sprawdz od, a pozniej zadawaj pytania
SORKI ALE TO PANIKA!!!!!!!!!!!........ ..DALEJ TO SAMO !!!!!!!!

KURCZE ja nie wiem co jest.............
Ewciaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-08, 22:34   #1940
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewciaak Pokaż wiadomość
SORKI ALE TO PANIKA!!!!!!!!!!!DALEJ TO SAMO...........
panika, nie panika, ale zimna krew trzeba zachowac wiem, ze trudno. Zrob test to sie twoje watpliwosci wyjasnia

AV by jaga_2001
Stary 2006-11-09, 08:10   #1941
Shyshy
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Marilyn Pokaż wiadomość
Otóż droga Marilyn, opowiem Ci krotka historie, kiedy to dziewczyna zaszla w ciążę nie mając (że tak powiem) pelnego stosunku..to moja ardzo serdeczna kolezanka, dlatego wiem!
Powiem dosyc dosadnie hehe... on jej nie WSADZIL do srodka tylko hehe wedrowal nim w okolicach pochwy i rybeczki przedostaly sie na sluz wlasnie w tych okolicach i.... niedlugo zostane ciocia. dodam, ze to byl jej pierwszy raz;/
A jak one tam wedruja i robia myk myk..hehe no to juz trzeba plemniczkow zapytac..slyszalam, ze niektore to niezle cholery)
Pozdrawiam))
Stary 2006-11-09, 08:55   #1942
madzia.a

Dziewczyny, a czy warto w ogóle iść do lekarza? Kilka lat temu jak byłam w podobnej sytuacji, lekarz powiedział mi tylko, żebym zrobiła test i na tym koniec. Jeśli jest inny powód spóźniającego się okresu, czy lekarz zrobi jakieś badania, albo będzie w stanie rozpoznać dolegliwość?
Stary 2006-11-09, 10:00   #1943
bess
Zakorzenienie

jesli spozniasz sie tylko pare dni to nie warto.Test wyszedl negatywny wiec nic Ci nie jest.Czekaj cierpliwie
Stary 2006-11-09, 10:09   #1944
madzia.a

Okres spóźnia mi się prawie tydzień. A test zrobiłam popołudniu, dlatego mam wątpliwości, czy wynik jest prawdziwy.
Stary 2006-11-09, 10:12   #1945
bess
Zakorzenienie

no to kup sobie jeszcze jeden i zrob rano.Ale prawie tydzien to naprawde nie tak duzo.
Stary 2006-11-09, 10:43   #1946
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia.a Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy warto w ogóle iść do lekarza? Kilka lat temu jak byłam w podobnej sytuacji, lekarz powiedział mi tylko, żebym zrobiła test i na tym koniec. Jeśli jest inny powód spóźniającego się okresu, czy lekarz zrobi jakieś badania, albo będzie w stanie rozpoznać dolegliwość?
Kiedyś nie miałam @ 3 miesiace (baty dla mnie za to ze poszłam do niego tak późno) lekarz zrobił mi usg dopochowo, i przepisał Provera na przyspieszenie miesiączki, pamietam ze cholernie cięzko było mi je dostac w aptece, a @ pojawił sie po kilku dniach jak je odstawiłam.

Do lekarza zawsze warto iść, nawet dla samej kontroli swojego ciała.Ciąże może wykryc w około 4 tyg

EDIT (doczytałam twój pierwszy post)
Okres spóźnia Ci sie dopiero kilka dni to jeszcze nie powód do "dużych" zmartwień.Może byłas przeziebiona, zażywałas jakies leki, przyczyn może byc tysiace...poczekaj na spokojnie kilka dni..

Pozdrawiam
Stary 2006-11-09, 10:49   #1947
giraffe
Zadomowienie

Ja mam niedaleko sąsiadkę która również TYLKO przez petting zaszła w ciąże

Lekarz ręce załamał, bo ona dziewica - a w ciąży
Jak widać się zdarza!!

"You may say i'm a dreamer, but i'm not the only one..."
giraffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-09, 11:12   #1948
elficzeq
Zadomowienie

GG do elficzeq Send a message via Skype™ to elficzeq

Kto mi powie jak powinna się czuć kobieta w 3, 4 miesiący ciąży? jakie powinna mieć dolegliwości, moze wydzielinę, czy brzuch się juz powieksza? Jak wygladaja piersi? Piszę z ciekawosci pozdrawiam i liczę na odpowiedz.
elficzeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-09, 11:19   #1949
bess
Zakorzenienie

Pewnie powie ta która była w ciazy?Moze w Mamie z klasa?
Stary 2006-11-09, 11:31   #1950
Diorissimo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elficzeq Pokaż wiadomość
Kto mi powie jak powinna się czuć kobieta w 3, 4 miesiący ciąży? jakie powinna mieć dolegliwości, moze wydzielinę, czy brzuch się juz powieksza? Jak wygladaja piersi? Piszę z ciekawosci pozdrawiam i liczę na odpowiedz.
W 3 miesiącu zaczyna odstawać brzuch, piersi stają się większe, otoczka wokół brodawek zmienia barwę. Można odczuwać zmęczenie. Pod koniec 3 miesiąca powoli mijają senność, nudności i wymioty.

Miesiąc 4 rozpoczyna 2 trymestr więc zwykle następuje poprawa samopoczucia, pojawia się ciemna linia na brzuchu. Mogą wystąpić omdlenia spowodowane obniżaniem się ciśnienia tętniczego oraz zgaga i niestrawność.

Edytowane przez Diorissimo
Czas edycji: 2006-11-09 o 11:36 Powód: skleroza
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości