![]() |
#1921 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy.
Cytat:
![]()
![]() |
#1922 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zrób test będziesz miała pewność. A następnym razem pamiętaj o zabezpieczeniu, widzisz chwilka przyjemności, a konsekwencje na całe życie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1923 |
Wtajemniczenie
|
Kolejny dzień i nadal nie ma okresu... Czy to może dlatego, że siedze w domu i sie mało ruszam? Czy dlatego, że mam dużo stresu ? Czy dlatego, że jestem zaziębiona?
A jeszcze jedno.. Nadmiar alkoholu przyspiesza, opóźnia czy nie ma wpływu na miesiączke? Dodam jeszcze, że seks bez zabezpieczenia został wykonany na pograniczu dni płodnych i nie płodnych. (byłam lekko odurzona (ż?) alkoholem - 4/5 piw, sperma mojego boja była już troche rozrzedzona - po naszych weekendowych "razach") Szukam wyjaśnienia ze wszystkich stron,ale jakoś sama nie wierzę w to , że to nie ciąza... Na test aktualnie mnie nie stać, bo w przypływie emocji rzucilam studia (fil. polską) , szukam pracy, a rodzice coprawda zapewniają byt i wyżywienie,ale nie dają ani grosza... Nade mną ciąży jakieś fatum chyba ![]() Pozatym jeśli już jestem w ciązy to pierwssze pół miesiąca moje dziecko przeżyło w warunkach ekstremalnych ![]() Ponad tydzien libacji alkoholowych ... Dzien w dzien picie, papierosy i rozne inne dziwaczne substancje ;/ Potem moczenie w gorącej (parzącej) wodzie+ pyralgina + herbata rozgrzwająca (koleżanka powiedziala,ze w ten sposob nadejdzie mi okres - tyle, że ja nie wiedzialam, ze moge byc w ciązy) Chcialabym, jeśli już jestem w ciązy,aby moje dziecko było zdrowe i silne ![]() Co teraz? Czy przez to wszystko płód sie uszkodzi? Może być chore na jakies niedotlenienia itd? ![]() ![]() Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2006-11-07 o 04:13 Powód: bo tak |
![]() ![]() |
![]() |
#1924 |
Przyczajenie
|
Witam!mam pytanie...wczoraj wieczorem zauwazylam u siebie bardzo delitakne krawienie(domyslilam sie ze zaczyna sie miesiaczka ktora spozniala sie juz 5 dni)pozniej kochalam sie z moim mezem.Mam pytanie jaka jest mozliwosc ze moglam zajsc w ciaze?Pzdr.
Ps.dzisiaj mam zu normalne krwanienie miesiaczkowe. |
![]() ![]() |
![]() |
#1925 |
Zadomowienie
|
Maugoszatka z powodu stresu i przeziębienia okres może się rozregulować.Intensywne picie alkoholu także może wywołać zaburzenia miesiączkowania.
Co do dzidzi alkohol może powodować wiele niekorzystnych zmian u płodu: od znacznych nieprawidłowości w budowie i niedorozwoju umysłowego po zaburzenia funkcji poznawczych i zaburzenia zachowania. Dlatego jeśli podejrzewasz ciążę nie pij więcej alkoholu i nie pal papierosów!!! Test kosztuje 10 zł. to przecież nie majątek, jeżeli nie możesz wziąć pieniędzy od rodziców powiedz TŻ - w końcu on też w tym uczestniczy. Albo zrób test z krwi będziesz wówczas na 100% pewna. Warto się dowiedzieć jak najprędzej, bo możesz swoją nieodpowiedzialnością jeszcze więcej szkód narobić dziecku. |
![]() ![]() |
![]() |
#1926 |
Zakorzenienie
|
no skoro jak piszesz maugoszatka ze kochałas sie bez zabezpieczenia to oczywiscie jest duza szansa ze jestes w ciazy.Robiac to nie powinnas byc zaskoczona ,bo wlasnie stad sie biora dzieci.A 10 zl na test chyba znajdziesz skoro nie masz problemu ze zdobyciem kasy na fajki i na alkohol
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1927 |
Wtajemniczenie
|
No tak wiem, że jest duże prawdopodobiienstwo.. ;(
fajki daje mi matka, a alkohol zazwyczaj ktoś stawiał (od tygodnia nie piję) |
![]() ![]() |
![]() |
#1928 |
Zakorzenienie
|
czyli robiliscie to do konca?raz czy pare?zdarzalo ci sie to wczesniej i nie bylo konsekwencji?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1929 |
Zakorzenienie
|
maugoszatka, shemreolin tez kochala sie na pograniczu dni plodnych i nieplodnych i obecnie oczekuje dzidziusia
![]() Najlepiej by bylo abys juz teraz zaczela lykac kwas foliowy! I to obowiazkowo.
#1930 |
Zakorzenienie
|
Ano... myśmy sie kochali we wrzesniu ostatniego dnia miesiączki i w październiku w ostatnim dniu miesiaczki i w następnym. I niby teoretycznie to takie bezpłodne powinny być, ale to pic na wodę fotomontaż, bo jakiś skubaniec doczekał na jajeczko no i stało się.
A no... zapomniałam, że jeszcze sie kochaliśmy bez, ale przez chwilę, a potem zakładaliśmy gumeczke. No i nie watpię, że to tez może byc przyczyna meo obecnego stanu. ![]() Na razie w szoku jestem i chlipię po nocy, nie moge spać z nerwów i mnie wszystko wkurza. Muszę kupic Melisę. Dzisiaj juz będzie wszytsko wiadomo na 100%, bo będe miec wyniki badań krwi, a im bliżej tej godziny tym bardziej zestresowana jestem. ![]() Tylko u mnie jest ineco ihnaczej, my jesteśmy parą 5 lat i w sumie tak planowaliśmy miec dzieci, ale za jakieś dwa lata. A na razie ja sobie marzyłąm tylko. Co innego sobie marzyć a co innego serio byc w ciąży. No i mimo, że gadałam o dziecku, to teraz muszę naprawdę przeżyc ten szok i sobie wszystko poukładać jak należy. Nie wiem, po prostu mimo wszytsko przygotowana na to psychiczine nie jestem. ![]()
#1931 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do dni nieplodnych po miesiaczce lub w jej trakcie to sa to dni nieplodnosci wzgledne, tak wiec wzglednie mozna zajsc w ciaze lub nie, natomiast po owulacji sa dni nieplodnosci bezwzglednej, w czasie ktorych w ciaze zajsc praktycznie nie mozna (ale znajac zycie, ile jest ludzi tyle jest roznych przypadkow ![]()
![]() |
#1932 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: czy mozna tak zajsc w ciaze??
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1933 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle przyczynisz się dla dobra ludzkości: oto bowiem Twój przypadek powinien raz na zawsze zakończyc pytania: czy można zajść w ciążę w czasie lub zaraz po miesiączce? Ano można drogie dzieci jak widać na załączonym obrazku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1934 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1935 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Jako środek antykoncepcyjny stosowaliśmy z TŻ prezerwatywę. Okres spóźnia mi się już kilka dni. Wczoraj zrobiłam test (około godz. 17.00) i wyszedł negatywnie. Zastanawiam się, czy test powturzyć i tym razem zrobić go z rana, czy może wybrac się do lekarza, tylko wyczytałam że lekarz jest w stanie wykryć ciąże około 6 tyg po zapłodnieniu, a tyle jeszcze nie minęło. Prosze o rade.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1937 |
Raczkowanie
|
możesz zajść w ciążę
troszkę nieodpowiedzialne postępowanie, na drugi raz się zabezpieczaj |
![]() ![]() |
![]() |
#1938 | ||
BAN stały
|
Zgadzam się
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1939 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
KURCZE ja nie wiem co jest............. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1940 |
Zakorzenienie
|
panika, nie panika, ale zimna krew trzeba zachowac
![]() ![]()
#1941 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Powiem dosyc dosadnie hehe... on jej nie WSADZIL do srodka tylko hehe wedrowal nim w okolicach pochwy i rybeczki przedostaly sie na sluz wlasnie w tych okolicach i.... niedlugo zostane ciocia. dodam, ze to byl jej pierwszy raz;/ A jak one tam wedruja i robia myk myk..hehe no to juz trzeba plemniczkow zapytac..slyszalam, ze niektore to niezle cholery ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#1942 |
|
Dziewczyny, a czy warto w ogóle iść do lekarza? Kilka lat temu jak byłam w podobnej sytuacji, lekarz powiedział mi tylko, żebym zrobiła test i na tym koniec. Jeśli jest inny powód spóźniającego się okresu, czy lekarz zrobi jakieś badania, albo będzie w stanie rozpoznać dolegliwość?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1943 |
Zakorzenienie
|
jesli spozniasz sie tylko pare dni to nie warto.Test wyszedl negatywny wiec nic Ci nie jest.Czekaj cierpliwie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1944 |
|
Okres spóźnia mi się prawie tydzień. A test zrobiłam popołudniu, dlatego mam wątpliwości, czy wynik jest prawdziwy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1945 |
Zakorzenienie
|
no to kup sobie jeszcze jeden i zrob rano.Ale prawie tydzien to naprawde nie tak duzo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do lekarza zawsze warto iść, nawet dla samej kontroli swojego ciała.Ciąże może wykryc w około 4 tyg ![]() EDIT (doczytałam twój pierwszy post) Okres spóźnia Ci sie dopiero kilka dni to jeszcze nie powód do "dużych" zmartwień.Może byłas przeziebiona, zażywałas jakies leki, przyczyn może byc tysiace...poczekaj na spokojnie kilka dni.. Pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1947 |
Zadomowienie
|
Ja mam niedaleko sąsiadkę która również TYLKO przez petting zaszła w ciąże
![]() Lekarz ręce załamał, bo ona dziewica - a w ciąży ![]() Jak widać się zdarza!!
#1948 |
Zadomowienie
|
Kto mi powie jak powinna się czuć kobieta w 3, 4 miesiący ciąży? jakie powinna mieć dolegliwości, moze wydzielinę, czy brzuch się juz powieksza? Jak wygladaja piersi? Piszę z ciekawosci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1949 |
Zakorzenienie
|
Pewnie powie ta która była w ciazy?Moze w Mamie z klasa?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1950 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Miesiąc 4 rozpoczyna 2 trymestr więc zwykle następuje poprawa samopoczucia, pojawia się ciemna linia na brzuchu. Mogą wystąpić omdlenia spowodowane obniżaniem się ciśnienia tętniczego oraz zgaga i niestrawność. Edytowane przez Diorissimo Czas edycji: 2006-11-09 o 11:36 Powód: skleroza |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:34.