moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was? - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-05, 20:48   #3331
bita smietana
Zakorzenienie

Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Siema!

Śmietanka, a byłaś w Berlinie na takich jarmarkach? Podobno bajka. Z mojej szkoły jest nawet organizowany wyjazd, ale trochę mi kasy szkoda. Pooglądam sobie zdjęcia na necie
Nie byłam Ale nie jest tak bardzo daleko, można nawet wycieczkę na 1 dzień zrobić, w sumie z tego co wiem w większości niemieckich miast są takie rewelacyjne jarmarki. Chcę jechać

Tak w ogóle to Ty możesz pojechać na jarmark do Krakowa
Stary 2011-11-05, 20:56   #3332
agniesikk
Zakorzenienie

Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?

Cytat:
Napisane przez bita smietana Pokaż wiadomość
Nie byłam Ale nie jest tak bardzo daleko, można nawet wycieczkę na 1 dzień zrobić, w sumie z tego co wiem w większości niemieckich miast są takie rewelacyjne jarmarki. Chcę jechać

Tak w ogóle to Ty możesz pojechać na jarmark do Krakowa
Faktycznie Powiem Ci, że nawet bym i pojechała na takie coś, ale TŻ mieszka teraz w akademiku i doopa Może za rok go namówię i pojedziemy.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 21:00   #3333
mysipyszczek
Raczkowanie

Cytat:
agniesikk, Ty tu? piątka

Zostałam ostatnio nazwana dzieckiem konsumpcjonizmu przez to, że podobają mi się dekoracje świąteczne w listopadzie

Słuchajcie, byłyście na fajnych Jarmarkach Świątecznych? Ja bardzo chcę pojechać, może być w pl, ale nie musi- byle nie na drugim kontynencie
u mnie w domu za to stwierdzili, że kompletnie zdziecinniałam... po tym, jak zaczęłam w listopadzie robić ozdoby świąteczne wrzucam zdjęcie pierwszego zestawu na potwierdzenie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lody.jpg (41,1 KB, 120 załadowań)
mysipyszczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 21:02   #3334
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
Napisane przez ricca166 Pokaż wiadomość
Tylko 2 lata .

Nie do końca mam wpływ nawet na tych w rodzinie.W Święta mam zawsze codziennie obiady na min. 15 osób (...)
kilka osób się spieszy,kilka chce położyć dzieci
A, ja nigdy nie spedzalam Wigilii w tak duzym gronie, zawsze tylko najblizsza rodzina. Ale jak sie ciotce czy wujkowi spieszy, niech ida - pozniej z najblizszymi mozna wlasnie odsapnac, jak inni pojda.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 21:03   #3335
bita smietana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysipyszczek Pokaż wiadomość
u mnie w domu za to stwierdzili, że kompletnie zdziecinniałam... po tym, jak zaczęłam w listopadzie robić ozdoby świąteczne wrzucam zdjęcie pierwszego zestawu na potwierdzenie
piekne! Jak je robisz? Rewelacyjne, sprzedajesz je gdzieś?
Stary 2011-11-05, 21:10   #3336
mysipyszczek
Raczkowanie

Cytat:
piekne! Jak je robisz? Rewelacyjne, sprzedajesz je gdzieś?
zdarzyło mi się czasami jakieś sprzedać, chociaż z założenia robię takie gadżety dla siebie do domu (np. stawiam sobie w pokoju małą choinkę w doniczce i wieszam na niej hand-made ozdoby, a po świętach choinka czeka na wiosnę... a później trafia na trawnik, który mam przed blokiem) albo na prezent dla znajomych.
są zrobione z masy solnej (1:1, sól:mąka) bez dodatków, suszone 'na powietrzu', nie w piekarniku, żeby nie robiły się ciemne. malowane akwarelą hm... nie wiem, co jeszcze mogę napisać, trzeba mieć po prostu sprawne mysie łapki
Stary 2011-11-05, 21:17   #3337
bita smietana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysipyszczek Pokaż wiadomość
zdarzyło mi się czasami jakieś sprzedać, chociaż z założenia robię takie gadżety dla siebie do domu (np. stawiam sobie w pokoju małą choinkę w doniczce i wieszam na niej hand-made ozdoby, a po świętach choinka czeka na wiosnę... a później trafia na trawnik, który mam przed blokiem) albo na prezent dla znajomych.
są zrobione z masy solnej (1:1, sól:mąka) bez dodatków, suszone 'na powietrzu', nie w piekarniku, żeby nie robiły się ciemne. malowane akwarelą hm... nie wiem, co jeszcze mogę napisać, trzeba mieć po prostu sprawne mysie łapki
Naprawdę fajne Taka choinka na pewno rewelacyjnie wygląda!
Gratuluje pomysłu i zdolności

A w jakiej proporcji dodajesz wodę, jesli to nie tajemnica? Przypomniały mi się czasy podstawówki i robione przeze mnie ozdoby, niestety w niczym nie przypominały Twoich, generalnie nie przypominały kompletnie niczego, ale te wspomnienia!
Stary 2011-11-05, 21:22   #3338
mysipyszczek
Raczkowanie

Cytat:
Naprawdę fajne Taka choinka na pewno rewelacyjnie wygląda!
Gratuluje pomysłu i zdolności

A w jakiej proporcji dodajesz wodę, jesli to nie tajemnica? Przypomniały mi się czasy podstawówki i robione przeze mnie ozdoby, niestety w niczym nie przypominały Twoich, generalnie nie przypominały kompletnie niczego, ale te wspomnienia!
już dość długo zajmuję się lepieniem różnych rzeczy, ale nie jestem w stanie powiedzieć, ile tej wody dolewam zawsze robię tak: sypię sól+mąkę, mieszam w stanie suchym, a potem wkładam miskę pod kran... i dolewam małymi porcjami wody mieszając, aż uzyskam odpowiednią konsystencję. lepiej jest dodać za mało wody, niż za dużo. w sensie: lepiej do masy dodać następną dawkę wody, niż dodawać do rozrobionego 'ciasta' mąki, żeby zrobiło się bardziej plastyczne, bo mogą pojawić się grudki.

cholera, znowu wkręcił mi się świąteczny klimat... już czuję zapach pierogów mojego taty

PS: zaczęłam robić ozdoby kiedyś tam, bo... nie miałam kompletnie pieniędzy nawet na drobne upominki dla przyjaciółki i rodziny mojego kota, a wiedziałam, że coś od nich dostanę. więc wymyśliłam, że mogę zrobić coś sama. a że nie było mnie stać nawet na dobrą modelinę, zainwestowałam w mąkę i sól

Edytowane przez mysipyszczek
Czas edycji: 2011-11-05 o 21:25 Powód: dopisek
Stary 2011-11-05, 21:48   #3339
agniesikk
Zakorzenienie

Mysipyszczek, och jakie śliczne Uwielbiam takie ozdoby, tak samo jak ozdoby drewniane i suszone owoce
Stary 2011-11-06, 08:30   #3340
sugarfreeee
Zakorzenienie

47 dni !!!!!!

sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 08:39   #3341
marlen1366
Rozeznanie

odnośnie jarmarków, to ja w tym roku się wybieram do Drezna. Już czekam na ten wyjazd. Jadę z Poznania o 4 rano, a w Dreźnie będę około 10. Wyjazd jest organizowany prze biuro usług turystycznych i nie jest bardzo drogi (150zł). Powrót w okolicach północy. Jak rezerwowałam dla siebie miejsce to wiem że były jeszcze wolne terminy. chyba wszystkie filmiki na youtube widziałam ze struclowego jarmarku. W Niemczech podoba mi sie bardzo czas oczekiwania na święta. W Polsce to zasadniczo 2-3 dni i po świętach, a tam to cały adwent jest jak z bajki. Ostatnio byłam na niemieckiej stronie czekolady Lindt i cuda tam mają. Dużo kalendarzy adwentowych dla dzieci i dorosłych. Cuda. Czekam na 3.12 bo wtedy wyruszam wydać kilka(set?) euro
marlen1366 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 08:47   #3342
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marlen1366 Pokaż wiadomość
odnośnie jarmarków, to ja w tym roku się wybieram do Drezna. Już czekam na ten wyjazd. Jadę z Poznania o 4 rano, a w Dreźnie będę około 10. Wyjazd jest organizowany prze biuro usług turystycznych i nie jest bardzo drogi (150zł). Powrót w okolicach północy. Jak rezerwowałam dla siebie miejsce to wiem że były jeszcze wolne terminy. chyba wszystkie filmiki na youtube widziałam ze struclowego jarmarku. W Niemczech podoba mi sie bardzo czas oczekiwania na święta. W Polsce to zasadniczo 2-3 dni i po świętach, a tam to cały adwent jest jak z bajki. Ostatnio byłam na niemieckiej stronie czekolady Lindt i cuda tam mają. Dużo kalendarzy adwentowych dla dzieci i dorosłych. Cuda. Czekam na 3.12 bo wtedy wyruszam wydać kilka(set?) euro
Ojaaa fajny pomysł Ja sobie robię sama adwent i oczekiwanie Swojemu chłopu już ogłosiłam, że od 11.11 powstaje świąteczna ja, która jest potworem szczęścia pachnącym cynamonem i wanilią Nie poradzę na to nic, trzeba z tym żyć. Dziś składam zamówienie na prezent dla mamy na Święta chyba

na Jarmark to ja rok w rok chodzę na rynek wrocławski

sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 09:29   #3343
kasia.diet
Zakorzenienie

w Leroy Merlin juz sa ozdoby swiateczne, w Carrefourze tez.
niestety w C. nie ma jeszcze slodyczy (Mikolajow) swiatecznych;(
Stary 2011-11-06, 10:01   #3344
IwonaMazury
Rozeznanie

widziałam na razie trzy reklamy świąteczne za miesiąc mikołajki

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

moja rodzinka to tydzień przed świętami jest zarażona świątecznym szałem ozdabiam mieszkanie a im się podoba często pomagają coś przymocować .Święta spędzamy w własnym gronie rodzinnym spokojnie, zawsze lubię zapach pierników na choince i szarlotki z cynamonem ,poczytać pocztówki ,zamieszanie w kuchni przy przyrządzaniu potraw ,jako dzieciaki zawsze lubiłam ten czas wyczekiwania na choinkę jej zapach , słodkości ,prezenty ,zapach pomarańczy i mandarynek , to taki magiczny czas był że nie da się tego opisać teraz chcę żeby mój synek też miał takie wspomnienia jak będzie dorosły ciepła rodzinnego
IwonaMazury jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 10:24   #3345
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez ricca166 Pokaż wiadomość

Kiedyś wystarczyła jedna zabawka ,torebka mandarynek,bananów,ciepło rodzinne i każdy się cieszył jak głupi ,to były czasy..
Dokładnie. Kiedyś dostało się jedną zabawkę, jakąś słodycz i było super. I dla mnie nie były ważne aż tak te słodycze, ale święta kojarzyły mi się przede wszystkim z rodziną.
Ja jak byłam mała nie spotykałam się tak często z babcią czy wujkami i kochałam ten okres, jak spędzaliśmy go razem (bywało tak, że nie widzieliśmy się przez pół roku, a nie mieszkamy zbyt daleko).

Parę lat temu jeszcze ludzie mieli pieniądze, ale nie było znowu takiego wyboru. Ja to się czasami śmieję, że nawet papier toaletowy można już podzielić na warstwy, kolory, wzory, marki itd. Nie wspominając też o workach na śmieci itd...

Dużo rzeczy teraz dla większości jest na 'porządku dziennym' . Mandarynki czy pomarańcze dostępne cały rok, więc dla takiego przeciętnego dziecka to żaden rarytas w święta

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

[1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;30334315]

http://kwejk.pl/obrazek/628311/zimaa.html[/QUOTE]

Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 10:42   #3346
kasia.diet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Mandarynki czy pomarańcze dostępne cały rok, więc dla takiego przeciętnego dziecka to żaden rarytas w święta
a ja mandarynki i pomarancze kupuje tylko w okresie pozna jesien-zima, sa wtedy najlepsze i przede wszystkim najtansze. i bardzo mi sie kojarza (zwlaszcza mandarynki) ze Swietami dlatego nie moglabym ich jesc caly rok

w Ulubionych znalazlam jeszcze:
http://www.dancingsantacard.com/en/
http://www.xmasmelody.com/
Stary 2011-11-06, 10:48   #3347
sylwiakoszykowa
Rozeznanie

nie mam obsesji kiedyś lubiłam dawać prazenty i szukać teraz mi obojętne
Stary 2011-11-06, 10:52   #3348
ahmily
Zakorzenienie

znalazłam już wszystkie prezenty dla rodzinki... wystarczy teraz zamówić, ładnie ozdobić i dodać drobiazgi od siebie
tylko wciąż mam problem z chłopakiem. mam dla niego 309456 pomysłów i nie wiem na co się zdecydować. oczywiście, chciałabym mu podarować wszystko, ale niestety...
mimo, że w ciągu 3 miesięcy są 4 okazje, żeby mu coś podarować to i tak nie wiem co mu się bardziej najpierw przyda ...
Stary 2011-11-06, 10:55   #3349
kfia_tek
Raczkowanie

Nie sądziłam, że do Was trafie, ale jednak Nigdy nie lubiłam świąt BN ale w tym roku mi coś odbiło i czekam na nie jak głupia
Najchętniej juz bym kupowała prezenty, ubierała choinkę i lepiła pierogi

Właśnie...co do prezentów chciałam na Mikołajki dać TŻ coś co sama zrobię, ale kompletnie nie mam pomysłu, a przede wszystkim nie mam zdolności plastycznych:P

Przygarniecie mnie do siebie?
kfia_tek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 11:13   #3350
ahmily
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kfia_tek Pokaż wiadomość
Właśnie...co do prezentów chciałam na Mikołajki dać TŻ coś co sama zrobię, ale kompletnie nie mam pomysłu, a przede wszystkim nie mam zdolności plastycznych:P
ja na dzień chłopaka pudełko na różne rzeczy przyozdobiłam naszymi zdjęciami i naszymi cytatami i na razie starczy z tych rzeczy 'prawie hand-made', bo również kiepsko u mnie z wykonywaniem takich rzeczy ...

co nie zmienia faktu, że nie jest z niego zadowolony oczywiście!...

na szczęście na Mikołajki robimy sobie sami prezenty - tatuaże.
Stary 2011-11-06, 11:14   #3351
asik1503
Zakorzenienie

o skoro w Niemczech są fajne jarmarki to może się załapię bo święta spędzam właśnie tam

ja bym już chciała dekorować mieszkanie, przygotowywać się do świąt xD ale wiem, że to by było przegięcie... dlatego na razie pozostaje mi planowanie
22.08.18
IG
asik1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 11:16   #3352
kfia_tek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ahmily Pokaż wiadomość
ja na dzień chłopaka pudełko na różne rzeczy przyozdobiłam naszymi zdjęciami i naszymi cytatami i na razie starczy z tych rzeczy 'prawie hand-made', bo również kiepsko u mnie z wykonywaniem takich rzeczy ...

co nie zmienia faktu, że nie jest z niego zadowolony oczywiście!...

na szczęście na Mikołajki robimy sobie sami prezenty - tatuaże.

Fajny pomysł to pudełko, rozważę

A jakie tatuaże?
kfia_tek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 11:33   #3353
ahmily
Zakorzenienie

ja coś w tym stylu jak w załączniku + ważny dla mnie napis na stopie. skromnie

chłopak na karku symbol i napis mówiący o jego przekonaniach i wierzeniach. również skromnie :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg b2e8fe1e0027c14a4df483ee.jpg (9,7 KB, 34 załadowań)
Stary 2011-11-06, 11:50   #3354
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez kasia.diet Pokaż wiadomość
a ja mandarynki i pomarancze kupuje tylko w okresie pozna jesien-zima, sa wtedy najlepsze i przede wszystkim najtansze. i bardzo mi sie kojarza (zwlaszcza mandarynki) ze Swietami dlatego nie moglabym ich jesc caly rok
Ja właśnie jem

Wczoraj kupiłam w Carrefourze za 2 z hakiem, a dzisiaj już po 3,50 .
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 12:47   #3355
bita smietana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marlen1366 Pokaż wiadomość
Dziekuję za pomysł! Ja co prawda pojadę z Katowic no i duzo bardziej opłaci się jechac w 4 osoby samochodem Siedze właśnie na yt i oglądam te filmiki o których pisałaś
Stary 2011-11-06, 13:35   #3356
marlen1366
Rozeznanie

Cytat:
Dziekuję za pomysł! Ja co prawda pojadę z Katowic no i duzo bardziej opłaci się jechac w 4 osoby samochodem Siedze właśnie na yt i oglądam te filmiki o których pisałaś
I jak się podobają filmy? Mnie bardzo Ja też planowałam jechać ze znajomymi, ale oni nie mogą i cały wyjazd by szlag trafił, ale znalazłam w necie oferty, więc wyjazd wykupiłam i już wszystko przeliczam na euro i tylko sprawdzam czy już jest tańsze.
marlen1366 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 14:30   #3357
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberrykiss Pokaż wiadomość
Wczoraj dzwoniła siostra. Pracuje w Galerii Krakowskiej. Słyszałyście o sklepie Home&You? Są już ozdoby świąteczne i to na wyprzedaży o 50% w zeszłym roku wydałam tam połowę wypłaty...
Ja pisałam kilka stron wcześniej o H&Y Galeria Centrum nic tam ciekawego nie było

Cytat:
Napisane przez asik1503 Pokaż wiadomość
byłam wczoraj w tesco i auchan w tesco kupiłam małą choineczkę żeby mieć do mieszkania ludzie się trochę dziwnie na mnie gapili xD ale potem to ja będę się na nich dziwnie gapić jak będą przepłacać
w auchan akurat tworzyli dział świąteczny i co? takie same choineczki już były prawie 3 razy droższe xD
coraz więcej wystaw jest świątecznych...
w wola parku też już montują świąteczne dekoracje
Czyżbyś pisała o Auchanie w Wola Parku? Byłam wczoraj i jak na razie malutko rzeczy, ale kupiłam sobie taką zawieszkę/dekorację/a'la bombkę na choinkę po 2,99 - prezencik i pod prezencikiem kula snieżna (mała) tak mnie zauroczyło
A Wola Park faktycznie ma już choinkowe łuki z bombkami i światełkami porozwieszane

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 14:32   #3358
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asik1503 Pokaż wiadomość
o skoro w Niemczech są fajne jarmarki to może się załapię bo święta spędzam właśnie tam

ja bym już chciała dekorować mieszkanie, przygotowywać się do świąt xD ale wiem, że to by było przegięcie... dlatego na razie pozostaje mi planowanie
Ja też się wstrzymuję, głównie to z obawy, że jak przystroję mieszkanie teraz, to przed świętami te dekoracje mi spowszednieją.
Stary 2011-11-06, 14:42   #3359
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A ja wczoraj kupiłam opakowanie malutkich, czerwonych, plastikowych bombek (1,5 roczna córa ). A dopiero dzisiaj uświadomiłam sobie, że córa już kumata i wypadałoby jakieś atrakcje ozdobne zrobić

Na pewno gwiazdy porobię, ale nie takie ogromne, raczej małe, ładniej wyglądają: http://recemoje.blox.pl/2009/12/Papi...-latwizna.html

No i będę z młodą pierwszy raz piekła pierniki
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 14:58   #3360
agniesikk
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30351567]A ja wczoraj kupiłam opakowanie malutkich, czerwonych, plastikowych bombek (1,5 roczna córa ). A dopiero dzisiaj uświadomiłam sobie, że córa już kumata i wypadałoby jakieś atrakcje ozdobne zrobić

Na pewno gwiazdy porobię, ale nie takie ogromne, raczej małe, ładniej wyglądają: http://recemoje.blox.pl/2009/12/Papi...-latwizna.html

No i będę z młodą pierwszy raz piekła pierniki [/QUOTE]
Też robiłam kiedyś takie gwiazdy, nauczyłam się w podstawówce na świetlicy szkolnej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości