Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-05, 18:52   #3721
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Witam z pięknej polskiej wsi Jesteśmy tu od rana z Tymciem i nie jest źle. Tzn. teraz pod wieczór marudka mu się włączyła jak co dzień, ale już niedługo będzie można iść się kąpać i spać, więc chwilę odetchnę

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Wczoraj weszłam na wagę łazienkową z Malwinką, bo mi się Dady dwójki za małe robią w pasie. Na wadze wyszło, że córcia waży ponad 6kg. Pewnie jakaś granica błędu jest, ale w sumie prawdopodobne, bo przeciętnie przybiera około 250g na tydzień. Za półtora tygodnia idziemy na drugą dawkę szczepień, to dokładnie sprawdzę.
Brawo za wagę Tymuś wczoraj na tej naszej nowej wadze ważył 4930 W porównaniu do Malwinki to malutko, ale u niego to też oznacza że w ciągu tygodnia przytył ok. 250 g

A pogrubione zaznaczyłam dlatego, że Wy młodsze, a juz będziecie mieć drugą dawkę, a my dopiero za 1,5 tyg. idziemy może na pierwszą... Ale nie zdziwię się jesli znowu przełoży

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
...a i wczoraj pofarbowałam się, teraz włosy mam bardzo ciemne, prawie czarne ( ale czarne nie są) muszę się przyzwyczaić
a kiedys byłam blondynką,
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem czy kojarzycie jak pisałąm że pediatra nie skierował nas na usg bioderek
jak byłam na szcepieniu zwróciłam mu na to uwagę
a on na to że on nie widzi konieczności wykonania takiego badania.Wiec zwróciłam mu uwagę że mimo to , takie usg to chyba rutynowe badanie.
Na co on z fochem mi wypisał skierowanie, powiedziałteż że nikt w moim miescie takiego badania nie robi ze skierowania i ze muszę jechać do Wrocławia.
Ojej, nie podoba mi się to. Przeciez to naprawdę rutynowe badanie i mają je wszystkie noworodki. Nie ma znaczenia czy są wskazania czy nie. Ale wyczytaam w kilku miejscach że do 3 miesiąca to jeszcze nie jest za późno. Tu masz cytat:

"Najlepiej między drugim a czwartym miesiącem życia. Doświadczony pediatra i ortopeda rzadko musi opierać się na tym badaniu. Kieruje na nie, jeśli ma wątpliwości co do prawidłowego rozwoju bioderek. Badania USG są bezpieczne dla zdrowia (rentgenowskie zaleca się tylko w wyjątkowych przypadkach), ale nie należy robić ich zbyt często.

Odpowiada: dr Andrzej Malinowski, pediatra. "

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
To co ten Twój TŻ robi że tak długo w pracy siedzi?
Jest informatykiem i ma własną firmę

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
a ja wyslalam babke na spacer z Igorkiem
A nie boisz się go zostawiać z tą swoją babcią? Po tych jej wyczynach ostatnich?

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
ja tez poronilam, tzn ciaza martwa w 11 tc..dlatego tym bardziej mi przykro bo wiem co ona czuje. pamietam jak ja dlugo sie po tym zbieralam
Boże, nie wiem, jak Ty to przeżyłąś Na szczęście zostało Ci to wynagrodzone w postaci pięknego, zdrowiuteńkiego dziecka

Cytat:
Napisane przez Lili 83;30335173[COLOR=DarkOrchid
][/COLOR]
Radzik kończy dzisiaj 3 miesiące !

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
A ja czekam na sprawę. Nie mogę się już doczekać w sumie. Trochę sobie dorabiam przez internet więc nie mam za bardzo czasu. A kasa potrzebna. W sumie to tyle
No a my czekamy razem z Tobą

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Brumek wykończę się
nie ma innych rad jak ćwiczenie,wiesz przeciez o tym ale tekst był przedni
Ja jednak poczekam na jakiś cud

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
A Wam wszystkim dziekuje za trzymanie kciukow, ale wlasciwie musze Was prosic jeszcze, zebyscie trzymaly, bo wczoraj tylko pobrali malemu krew do badan (morfologia, alat i aspat) i wyniki dopiero we wtorek. Teraz jedynie wiem, ze maly wazy 5800, ze osluchowo czysty (a to mnie martwilo przy tym katarze) i ze wyglada na zdrowe dziecko, wiec pewnie tak jest.
No to ściskamy w dalszym ciągu A przy pobieraniu bardo sie spłakaliście?

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Jeszcze cos miałam pozaznaczane, ale się nie dopisało.

Ale to miało być do:
Jaciee - tak, tak, przesyłałaś mi kiedyś ten link, ale myślałam, że teraz to coś jeszcze innego. Że jakiś mniejszy rozmiar, na komórkę właśnie

I do:
Agadus - pokaż się w nowy włoskach, bo nie wyobrazam sobie Ciebie na bardzo ciemno
Stary 2011-11-05, 19:37   #3722
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Ja to bym nawet te kopyta wciągneła

Radzik kończy dzisiaj 3 miesiące

BRAWA za 3 miesiące!!!!kl aski:
Kopyta mówisz....hmmm..... to takie danie dość al dente

Dla Emi i Sophie także klask i:
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
A Wam wszystkim dziekuje za trzymanie kciukow, ale wlasciwie musze Was prosic jeszcze, zebyscie trzymaly, bo wczoraj tylko pobrali malemu krew do badan (morfologia, alat i aspat) i wyniki dopiero we wtorek. Teraz jedynie wiem, ze maly wazy 5800, ze osluchowo czysty (a to mnie martwilo przy tym katarze) i ze wyglada na zdrowe dziecko, wiec pewnie tak jest.
zrobione

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Tymuś wczoraj na tej naszej nowej wadze ważył 4930 W porównaniu do Malwinki to malutko, ale u niego to też oznacza że w ciągu tygodnia przytył ok. 250 g
Jest informatykiem i ma własną firmę
Rozumiem na pewno pracy masa

A my po basenie Mały się wychlapał w wodzie, uśmiał przy tym, po czym ledwo auto spod basenu ruszyło, to usnął

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 20:10   #3723
agadus
Wtajemniczenie

Telik zrobiłam to zdjęcie, zajrzyj do klubu

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 20:12   #3724
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
A my po basenie Mały się wychlapał w wodzie, uśmiał przy tym, po czym ledwo auto spod basenu ruszyło, to usnął
Aniu, a powiedz, jak Wy się szykuje po basenie do wyjścia na zewnątrz? Bo teraz zimno już na dworze, zimą jeszcze gorzej będzie, a po kąpieli dziecko takie rozgrzane... Ile czasu mija od wysuszenia do wyjścia na dwór?
Stary 2011-11-05, 20:17   #3725
patik87
Zakorzenienie

Agadus Ty lepiej napisz jak krok po kroku robisz sobie make up oczu i jakich cieni używasz

Dzieć usypia w łóżeczku, ja sączę winko
Ktoś mi dotrzyma towarzystwa? bo tż nie chce pic
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 20:24   #3726
agadus
Wtajemniczenie

ale bym sobie popływała w basenie
ale Wy pływacie z dziećmi w takim nie chlorowanych, tylko jonizowanym czy coś, tak?

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Agadus Ty lepiej napisz jak krok po kroku robisz sobie make up oczu i jakich cieni używasz

ostatnio kupiłam sobie paletkę sleek na allegro, i w sumie ważne są pędzle, nie maluję się kapucynką, i oczywiście baza pod cieni i oto cała sztuka Kochana

Stary 2011-11-05, 20:26   #3727
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
dzień dobry

a ja dziś byłam w pracy,odstresowałam się mąż został z dziećmi nawet chałupę posprzątał

a żyrafa Sophie jest bardzo fajna mój bratanek miał jest ekstra
a tu aukcja do najtańszej na allegro żyrafki http://allegro.pl/oryginalna-zyrafa-...898075530.html
ja sie nad nia zastanawiam albo nad tymi bracmi z rodziny sophie, tzn tej samej firmy
http://allegro.pl/oryginalne-gryzacz...901482483.html Co byscie wybraly??

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a ja sie pochwale i pożalę: chwale to ze kinga niewysypana na buzi a w srode i czwartek jadlam ryz berliso ze smietanka... żale sie bo dzis jest jakas nieswoja. ewidentnie po poludniu nie mogla zasnac, ryczala na smoczka, zasnela na jakas godzine (dla niej to mega malo bo na raz to spi 2-3h!) przy cycku dopiero. miala az lzy w oczach! cos ja boli. kupy nie bylo ale sie nie pręży i nic nie robi ze to brzuch. zeby?
Gratuluje!! i hmm moze taki dzien?? Glowa ja mogla bolec. Moj tez marudny.
Stary 2011-11-05, 20:32   #3728
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

ja ja !!!!!!!!!!!!! zdrówko

Cytat:
ale bym sobie popływała w basenie
ale Wy pływacie z dziećmi w takim nie chlorowanych, tylko jonizowanym czy coś, tak?

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

ostatnio kupiłam sobie paletkę sleek na allegro, i w sumie ważne są pędzle, nie maluję się kapucynką, i oczywiście baza pod cieni i oto cała sztuka Kochana
ja też chętna na instruktaż (to nic że kończyłam kurs wizażu)

zamówiłam cienie takie

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-11-05 o 20:40
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 20:38   #3729
patik87
Zakorzenienie

Agadus jakie masz pędzle? ja zawsze maluje aplikatorem...i pewnie dlatego mało dokładnie jest..

Kajool o dzisiaj ogladałam te gryzaki,miałam wam pokazac.Narazie nie mam przekonania...
Stary 2011-11-05, 20:45   #3730
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki
ale mam nadrabiania
kupiłam sobie doładowanie do szwagrowego bezprzewodowego playa więc będę od teraz na bieżąco bo neostrada jeszcze dlugo będzie nieczynna ("awaria wymaga modernizacji linii")
czego sie nie robi dla Wizazu

U nas wszystko dobrze - jutro po raz pierwszy idziemy we czwórkę na basen, będzie debiut Lilki
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 20:49   #3731
agadus
Wtajemniczenie

http://wizazysci.sklep.pl/product_in...products_id=52

takie tylko etui mam czarne

Stary 2011-11-05, 20:50   #3732
CrazyMachine
Zadomowienie

Telik, badanie bioderek jest bardzo ważne, to jest standard teraz. Brumek pisze, że niby do 3 miesiąca można, ale z własnego doświadczenia powiem, że jeśli jest bardzo źle z bioderkami to 3 miesiąc to dalece za poźno i konsekwencje mogą być nawet w postaci operacji. Oczywiście nie chce Cię straszyć, z Jasiem na pewno jest wszystko dobrze, piszę o sobie. Jednak powinnaś się udać choćby prywatnie na takie badanie i to jak najszybciej. A ja bym na tego pediatrę jakąś skargę napisała. Na punkcie bioder jestem przewrażliwiona - przyznaję się.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 20:51   #3733
agadus
Wtajemniczenie

troche drogie te gryzaki

Stary 2011-11-05, 20:53   #3734
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Padam.

Szkolenie z pierwszej pomocy bardzo fajne. Pewniej się teraz czuje. Da Karo bedzie powtórka, a we wtorek w Kawce Zabawce spotkanie mam przy kawie, jak bedzie ładna pogoda to się z Agatą wybierzemy
Tylko Tv mnie dopadła i udzieliłam wywiadu

Potem poszła do Galerii Hand. Nie lubie takich dużych sklepów. Odebrałam tylko w rosmanie paczke hippa, nakupowałam słoiczków i sobie farbe do włosów, i w H&M rękawiczki dla Agatki. Ale łazić mi się nie chciało.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 20:55   #3735
iustyna1
Wtajemniczenie

Uwielbiam Nergala
Właśnie oglądam, ta dziewczyna w ciąży tak wymiatała, że mnie ciarki przeszły - ale ma głos!

Agadus, pamiętasz już dawno prosiłam o kurs malowania oczu . Boskie są

Chyba musisz nam zrobić w klubie krok po kroku (ze zdjęciami)

Bella na pasku jesteś a nic nie piszesz, pewnie dzielnie nadrabiasz posty
Youyou no wreszcie wracasz!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2011-11-05 o 20:58
iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 20:58   #3736
agadus
Wtajemniczenie

scio
a co jest w tej paczce hipp?? ciekawe kiedy mi coś z hippa przyjdzie? już daaaawno się u nich na stronce zalogowałam

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

dziewczyny ja się do takich rzeczy nie nadaje, mogę Wam podac jaką mam kolorówkę, ale żeby krok po kroku to sie wstydzę

Stary 2011-11-05, 20:58   #3737
youyou
Zakorzenienie

zaneta Lilka nie chce sę bawić w nocy, raczej jej się nie zdarza wybudzać, od razu zasypia przy cycku, czasem nad ranem musi się dłuzej powiercić, ale ja wtedy nie reaguję, nei odzywam się do niej, olewam i przekręcam się na drugi bok żeby dała mi pospać, a ona w końcu też zasypia

Kurcze tez muszę jechać do pracy zawieźć wniosek o dodatkowe 2 tygodnie macierzyńskiego, bo jeszcze mi przepadnie

My do spacerówki jeszcze się nie przesiadamy, trochę miejsca jeszcze jest, a Lila tylko śpi w gondoli więc jeszcze chciałabym ją powozić w tym

iustyna a co Twoja łobuzica w nocy robi??
Stary 2011-11-05, 21:00   #3738
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

w tej pierwszej co przychodzi pocztą jest słoiczek (ja miałam jabłka), łyżeczka,próbakremu i herbatki i kupony rabotowe 20% kosmetyki i sloiki hippa (jeden kupon na każdy rodzaj) i kupon na 2 paczuszke do odebrania w rossmanie za grosz - w tej jest soczek (ja dostałam jabłko-marchew) i słoiczek z saniem mięsnym (u mnie dynia z indykiem) i kolejna łyżeczka, większa

Agatka jest już z nami
Stary 2011-11-05, 21:02   #3739
patik87
Zakorzenienie

Tak, agadus krok po kroku kurs wizazu w klubie

p.s. jutro kupuję pędzle, może coś w rossie znajdę.

Nic, ide sie pluskać bo zaraz się upiję 2 lampką wina ( p.s. zagryzam michałkami..) i się nie wykąpię.
Stary 2011-11-05, 21:03   #3740
youyou
Zakorzenienie

brumek ale Tymek śpioch a ile czasu on ma aktywności w dzień?

Ja oglądałam dziś zabawki w Carefourze i jest całkiem spory wybór, kupiłam chrześniakowi 3,5 latkowi pudło z klockami Lego.

Co do pajacy to mam po Filipie parę Primark- kupowałam na allegro w zestawach 3szt za ok 35zł a jakość świetna więc polecam!

Zaległe najlepsze życzonka dla 3miesięcznej Zosieńki:roza :

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-11-05 o 21:58
Stary 2011-11-05, 21:05   #3741
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
w tej pierwszej co przychodzi pocztą jest słoiczek (ja miałam jabłka), łyżeczka,próbakremu i herbatki i kupony rabotowe 20% kosmetyki i sloiki hippa (jeden kupon na każdy rodzaj) i kupon na 2 paczuszke do odebrania w rossmanie za grosz - w tej jest soczek (ja dostałam jabłko-marchew) i słoiczek z saniem mięsnym (u mnie dynia z indykiem) i kolejna łyżeczka, większa

o to fajnie, a w tej pierwszej ta łyżeczka to plastikowa czy silikonowa bardziej miękka??bo ostaatnio chciałam kupić Nati łyżeczkę, ale sobie myślę, jeszcze mam czas

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:

Nic, ide sie pluskać bo zaraz się upiję 2 lampką wina ( p.s. zagryzam michałkami..) i się nie wykąpię.
jak chcesz kupić jeden to ok w rossie, a jak kilka to taniej wyniesie na alle

Stary 2011-11-05, 21:07   #3742
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Aniu, a powiedz, jak Wy się szykuje po basenie do wyjścia na zewnątrz? Bo teraz zimno już na dworze, zimą jeszcze gorzej będzie, a po kąpieli dziecko takie rozgrzane... Ile czasu mija od wysuszenia do wyjścia na dwór?
hmm...nie umiem Ci odpowiedzieć, no bo..... nijak się nie szykujemy...
mam nadzieję że mnie nikt za to nie zlinczuje, że wyrodna matka jestem, ale po prostu - suszę, ubieram, pakuję w śpiworek, osłaniam głowę (pieluszka lub czapeczka choć częściej to pierwsze) no i wychodzimy.... Do tej pory po basenie nawet kataru nie miał, i oby tak dalej...

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
U nas wszystko dobrze - jutro po raz pierwszy idziemy we czwórkę na basen, będzie debiut Lilki

no to trzymam za debiut

Zmykam, dobranoc!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 21:07   #3743
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

twarda plastikowa. Nie używamy jej.

A i jescze pochwale sie. Agulek moj zjadł dziś prawie cały słoiczek jabłuszka. Tatuś dawał

Agatka jest już z nami

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-05, 21:07   #3744
agadus
Wtajemniczenie

Żaneta podaj mi przepis na pizze, wiem,że robiłaś

Stary 2011-11-05, 21:08   #3745
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
iustyna a co Twoja łobuzica w nocy robi??
A czemu pytasz, coś pisałam (skleroza )?
No, to ostatnio częściej się budzi, wierci, milion razy trzeba jej smoczek podawać i.... wstaje wcześniej niż kiedyś

Cytat:
daj wina, mam PSM i na Tż patrzeć nie mogę wnerwia mnie cokolwiek zrobi albo właśnie nie zrobi .

wstyd się przyznać ale ja NIGDY nie jadłam tych sławnych michałków
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 21:08   #3746
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

A i jescze pochwale sie. Agulek moj zjadł dziś prawie cały słoiczek jabłuszka. Tatuś dawał
klask i:

Stary 2011-11-05, 21:11   #3747
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Uwielbiam Nergala
Właśnie oglądam, ta dziewczyna w ciąży tak wymiatała, że mnie ciarki przeszły - ale ma głos!

Agadus, pamiętasz już dawno prosiłam o kurs malowania oczu . Boskie są

Chyba musisz nam zrobić w klubie krok po kroku (ze zdjęciami)

Bella na pasku jesteś a nic nie piszesz, pewnie dzielnie nadrabiasz posty
Youyou no wreszcie wracasz!
Bella nadrabia ale nie u nas na innych wątkach jest bardziej aktywna

Cytat:
no to zawsze wysyłają to samo

Cytat:
o to fajnie, a w tej pierwszej ta łyżeczka to plastikowa czy silikonowa bardziej miękka??bo ostaatnio chciałam kupić Nati łyżeczkę, ale sobie myślę, jeszcze mam czas

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

jak chcesz kupić jeden to ok w rossie, a jak kilka to taniej wyniesie na alle
łyżeczka plastikowa

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:

to nie pijesz ze mną

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:

dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 21:18   #3748
youyou
Zakorzenienie

Lilkaa my używamy jeszcze butelki ze smoczkiem 1+, specjalnie nie zmieniam , żeby wolno leciało, bo boję się ż ejak zmienię na większy to mi cycka nie będzie chciała jeść.

Co do pory kąpania, to my kąpiemy się ok 19.30, o 20 mała już śpi. Filip zasypia ok 20.30
Stary 2011-11-05, 21:20   #3749
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
co na to pediatra ?????? u nas taki niepokój przy jedzeniu i mega chlustanie (dlatego przez 1 miesiąc spał z nami w łózku bo się bałam, że się zachłysnie ) były objawem skazy. Ja bym zmieniła mleko i sprawdziła czy sie poprawi-szkoda dziecka i Ciebie
Cytat:

My tez nie mamy planu ani rytuałów, nic nie wprowadzałam, ale Agata sama się w swoim czasie uregulowała.
Co do chlustów, moja tez wymiotowała, u nas to była wina laktozy, zmienilismy na Nutramigen i chlusty jak ręką odjął
A u nas właśnie lekarz stwierdził, że dzieci mają refluks fizjologiczny i już. Dostaliśmy jakieś kropelki, ale szczerze mówiąc jeszcze ich nie podałam, bo trzeba je podać 10 minut po jedzeniu a on zwykle już jest po zwrocie.

Nie było mowy o nietolerancji czegokolwiek. Czy do nietolerancji są jeszcze jakieś inne objawy?

Od trzech dni kupa z żółtej zrobiła się zielona i zdaje się mamy jeszcze jakieś bóle brzucha, bo nieznany płacz...

Kurcze a mogę sama zmienić mleko?

Martwię się jeszcze spłaszczoną z jednej strony główką i zdecydowaną preferencją prawej strony - nie wiem czy mam coś z tym robić?

Na "usg" bioder nie miałam USG - była zwykła wizyta u ortopedy, który stwierdził ze wszystko ok i nie trzeba robić usg. Czy któraś z Was tak miała? Mówili że usg robią jak nie ma poradni ortopedycznej.

Jeszcze nic poza dzieckiem u mnie nie słychać. Chyba zaczynam znowu popalać coraz bardziej mnie ciągnie...

Kłócę się z TZtem, bo potrafi - mimo że tak późno wraca - jeszcze na piwo iść po pracy Jakoś w ogóle do niego nie dociera, ze jak sama siedzę cały dzień to nie w porządku ..

Też staram się łapać ostatnie chwile dobrej pogody. Jutro działka
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 21:22   #3750
Natka_
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Ja weekend spędzam na uczelni... Domo siedzi z moją mamą w tym czasie, dzisiaj byli na spacerku- w spacerówce Domo jest do niej już idealny, a jaki zadowolony, że widzi wszystko

Brumku miłego i spokojnego weekendu na działeczce

Radek, Sophie, Emielie gratulacje skończonych tygodni i m-cykla ski:

AgaG dalej zaciskam!

Telik jakiś dziwny ten lekarz Przecież każda z nas robi takie usg swojemu dziecku, bo takie jest zalecenie! Zrób nawet na własną rękę, nie wydaje mi się żeby było za późno.

Kalinko nie wyobrażam sobie nawet tego

Brido witajj! Zaglądaj do nas, cały czas ktoś pyta o Ciebie!

Vaniliova myślałam, że pytasz czy teraz sobie kupiłam jak byłam Normalnie to kupuję tam majtki, biustonoszy nie, chyba że takie sportowe. Ale majteczki mają fajne i wygodne
Lubię tam kupować dziecięce ubranka, ale np. kupiłam tam kilk koszulek mężowi i jakość tragiczna, po praniu się rozciągneły i zeszmaciły... Sobie też kupowałąm tam ciążowe rzeczy i byłam zadowolona

U nas też pajace tylko do spania, na codzień zakładam body z długim rękawem i na o półśpiochy, albo spodnie dresowe.

Żyrafkę Sophie polecała mi też znajoma, u niej się sprawdziła.

Zamówiłam ten przyrząd gimnastyczny Playskool, który tak zachwalacie Ciekawe czy Domkowi się spodoba
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości