|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
|
|||
| . Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
|
5 | 8,93% |
| Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
|
0 | 0% |
| Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
|
6 | 10,71% |
| Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
|
16 | 28,57% |
| Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
|
1 | 1,79% |
| Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
|
3 | 5,36% |
| Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
|
1 | 1,79% |
| To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
|
24 | 42,86% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Witam z pięknej polskiej wsi
Jesteśmy tu od rana z Tymciem i nie jest źle. Tzn. teraz pod wieczór marudka mu się włączyła jak co dzień, ale już niedługo będzie można iść się kąpać i spać, więc chwilę odetchnę ![]() Cytat:
Tymuś wczoraj na tej naszej nowej wadze ważył 4930 W porównaniu do Malwinki to malutko, ale u niego to też oznacza że w ciągu tygodnia przytył ok. 250 g ![]() A pogrubione zaznaczyłam dlatego, że Wy młodsze, a juz będziecie mieć drugą dawkę, a my dopiero za 1,5 tyg. idziemy może na pierwszą... Ale nie zdziwię się jesli znowu przełoży ![]() Cytat:
Cytat:
"Najlepiej między drugim a czwartym miesiącem życia. Doświadczony pediatra i ortopeda rzadko musi opierać się na tym badaniu. Kieruje na nie, jeśli ma wątpliwości co do prawidłowego rozwoju bioderek. Badania USG są bezpieczne dla zdrowia (rentgenowskie zaleca się tylko w wyjątkowych przypadkach), ale nie należy robić ich zbyt często. Odpowiada: dr Andrzej Malinowski, pediatra. " Jest informatykiem i ma własną firmę ![]() A nie boisz się go zostawiać z tą swoją babcią? Po tych jej wyczynach ostatnich? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A przy pobieraniu bardo sie spłakaliście? ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Jeszcze cos miałam pozaznaczane, ale się nie dopisało. Ale to miało być do: Jaciee - tak, tak, przesyłałaś mi kiedyś ten link, ale myślałam, że teraz to coś jeszcze innego. Że jakiś mniejszy rozmiar, na komórkę właśnie ![]() I do: Agadus - pokaż się w nowy włoskach, bo nie wyobrazam sobie Ciebie na bardzo ciemno
|
|
#3722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
BRAWA za 3 miesiące!!!! ![]() kl aski:![]() Kopyta mówisz....hmmm..... to takie danie dość al dente ![]() Dla Emi i Sophie także ![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() Cytat:
na pewno pracy masa ![]() A my po basenie Mały się wychlapał w wodzie, uśmiał przy tym, po czym ledwo auto spod basenu ruszyło, to usnął ![]()
|
|
|
#3723 |
|
Wtajemniczenie
|
Telik zrobiłam to zdjęcie,
zajrzyj do klubu
|
|
|
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu, a powiedz, jak Wy się szykuje po basenie do wyjścia na zewnątrz? Bo teraz zimno już na dworze, zimą jeszcze gorzej będzie, a po kąpieli dziecko takie rozgrzane... Ile czasu mija od wysuszenia do wyjścia na dwór?
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
Agadus Ty lepiej napisz jak krok po kroku robisz sobie make up oczu i jakich cieni używasz
![]() ![]() Dzieć usypia w łóżeczku, ja sączę winko ![]() ![]() ![]() Ktoś mi dotrzyma towarzystwa? bo tż nie chce pic
|
|
|
|
#3726 |
|
Wtajemniczenie
|
ale bym sobie popływała w basenie
![]() ale Wy pływacie z dziećmi w takim nie chlorowanych, tylko jonizowanym czy coś, tak? ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- ostatnio kupiłam sobie paletkę sleek na allegro, i w sumie ważne są pędzle, nie maluję się kapucynką, i oczywiście baza pod cieni i oto cała sztuka Kochana |
|
|
|
#3727 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/oryginalne-gryzacz...901482483.html Co byscie wybraly?? Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zamówiłam cienie takie
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-11-05 o 20:40 |
||
|
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
Agadus jakie masz pędzle? ja zawsze maluje aplikatorem...i pewnie dlatego mało dokładnie jest..
Kajool o dzisiaj ogladałam te gryzaki,miałam wam pokazac.Narazie nie mam przekonania... |
|
|
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
ale mam nadrabiania ![]() kupiłam sobie doładowanie do szwagrowego bezprzewodowego playa więc będę od teraz na bieżąco bo neostrada jeszcze dlugo będzie nieczynna ("awaria wymaga modernizacji linii" )czego sie nie robi dla Wizazu ![]() U nas wszystko dobrze - jutro po raz pierwszy idziemy we czwórkę na basen, będzie debiut Lilki
|
#3731 |
|
Wtajemniczenie
|
http://wizazysci.sklep.pl/product_in...products_id=52
takie tylko etui mam czarne |
|
|
|
#3732 |
|
Zadomowienie
|
Telik, badanie bioderek jest bardzo ważne, to jest standard teraz. Brumek pisze, że niby do 3 miesiąca można, ale z własnego doświadczenia powiem, że jeśli jest bardzo źle z bioderkami to 3 miesiąc to dalece za poźno i konsekwencje mogą być nawet w postaci operacji. Oczywiście nie chce Cię straszyć, z Jasiem na pewno jest wszystko dobrze, piszę o sobie. Jednak powinnaś się udać choćby prywatnie na takie badanie i to jak najszybciej. A ja bym na tego pediatrę jakąś skargę napisała. Na punkcie bioder jestem przewrażliwiona - przyznaję się.
|
|
|
|
#3733 |
|
Wtajemniczenie
|
troche drogie te gryzaki
|
|
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
Padam.
Szkolenie z pierwszej pomocy bardzo fajne. Pewniej się teraz czuje. Da Karo bedzie powtórka, a we wtorek w Kawce Zabawce spotkanie mam przy kawie, jak bedzie ładna pogoda to się z Agatą wybierzemy ![]() Tylko Tv mnie dopadła i udzieliłam wywiadu ![]() Potem poszła do Galerii Hand. Nie lubie takich dużych sklepów. Odebrałam tylko w rosmanie paczke hippa, nakupowałam słoiczków i sobie farbe do włosów, i w H&M rękawiczki dla Agatki. Ale łazić mi się nie chciało. |
|
|
|
#3735 |
|
Wtajemniczenie
|
Uwielbiam Nergala
![]() Właśnie oglądam, ta dziewczyna w ciąży tak wymiatała, że mnie ciarki przeszły - ale ma głos! Agadus, pamiętasz już dawno prosiłam o kurs malowania oczu Chyba musisz nam zrobić w klubie krok po kroku (ze zdjęciami) Bella na pasku jesteś a nic nie piszesz, pewnie dzielnie nadrabiasz posty ![]() Youyou no wreszcie wracasz!
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-11-05 o 20:58 |
|
|
|
#3736 |
|
Wtajemniczenie
|
scio
a co jest w tej paczce hipp?? ciekawe kiedy mi coś z hippa przyjdzie? już daaaawno się u nich na stronce zalogowałam ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- dziewczyny ja się do takich rzeczy nie nadaje, mogę Wam podac jaką mam kolorówkę, ale żeby krok po kroku to sie wstydzę
|
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
zaneta Lilka nie chce sę bawić w nocy, raczej jej się nie zdarza wybudzać, od razu zasypia przy cycku, czasem nad ranem musi się dłuzej powiercić, ale ja wtedy nie reaguję, nei odzywam się do niej, olewam i przekręcam się na drugi bok żeby dała mi pospać, a ona w końcu też zasypia
![]() Kurcze tez muszę jechać do pracy zawieźć wniosek o dodatkowe 2 tygodnie macierzyńskiego, bo jeszcze mi przepadnie ![]() My do spacerówki jeszcze się nie przesiadamy, trochę miejsca jeszcze jest, a Lila tylko śpi w gondoli więc jeszcze chciałabym ją powozić w tym iustyna a co Twoja łobuzica w nocy robi??
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
w tej pierwszej co przychodzi pocztą jest słoiczek (ja miałam jabłka), łyżeczka,próbakremu i herbatki i kupony rabotowe 20% kosmetyki i sloiki hippa (jeden kupon na każdy rodzaj) i kupon na 2 paczuszke do odebrania w rossmanie za grosz - w tej jest soczek (ja dostałam jabłko-marchew) i słoiczek z saniem mięsnym (u mnie dynia z indykiem) i kolejna łyżeczka, większa
|
|
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, agadus krok po kroku kurs wizazu w klubie
p.s. jutro kupuję pędzle, może coś w rossie znajdę. Nic, ide sie pluskać bo zaraz się upiję 2 lampką wina ( p.s. zagryzam michałkami..) i się nie wykąpię. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
brumek ale Tymek śpioch
a ile czasu on ma aktywności w dzień?Ja oglądałam dziś zabawki w Carefourze i jest całkiem spory wybór, kupiłam chrześniakowi 3,5 latkowi pudło z klockami Lego. Co do pajacy to mam po Filipie parę Primark- kupowałam na allegro w zestawach 3szt za ok 35zł a jakość świetna więc polecam! Zaległe najlepsze życzonka dla 3miesięcznej Zosieńki
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-11-05 o 21:58 |
|
|
|
#3741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o to fajnie, a w tej pierwszej ta łyżeczka to plastikowa czy silikonowa bardziej miękka??bo ostaatnio chciałam kupić Nati łyżeczkę, ale sobie myślę, jeszcze mam czas ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- jak chcesz kupić jeden to ok w rossie, a jak kilka to taniej wyniesie na alle |
|
|
|
|
#3742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję że mnie nikt za to nie zlinczuje, że wyrodna matka jestem, ale po prostu - suszę, ubieram, pakuję w śpiworek, osłaniam głowę (pieluszka lub czapeczka choć częściej to pierwsze) no i wychodzimy.... Do tej pory po basenie nawet kataru nie miał, i oby tak dalej...Cytat:
no to trzymam za debiut ![]() Zmykam, dobranoc!
|
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
twarda plastikowa. Nie używamy jej.
A i jescze pochwale sie. Agulek moj zjadł dziś prawie cały słoiczek jabłuszka. Tatuś dawał |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3744 |
|
Wtajemniczenie
|
Żaneta podaj mi przepis na pizze, wiem,że robiłaś
|
|
|
|
#3745 | |
|
Wtajemniczenie
|
A czemu pytasz, coś pisałam (skleroza
)?No, to ostatnio częściej się budzi, wierci, milion razy trzeba jej smoczek podawać i.... wstaje wcześniej niż kiedyś Cytat:
wnerwia mnie cokolwiek zrobi albo właśnie nie zrobi .wstyd się przyznać ale ja NIGDY nie jadłam tych sławnych michałków
|
|
|
#3746 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
|
#3747 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
Lilkaa my używamy jeszcze butelki ze smoczkiem 1+, specjalnie nie zmieniam , żeby wolno leciało, bo boję się ż ejak zmienię na większy to mi cycka nie będzie chciała jeść.
Co do pory kąpania, to my kąpiemy się ok 19.30, o 20 mała już śpi. Filip zasypia ok 20.30
|
#3749 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Nie było mowy o nietolerancji czegokolwiek. Czy do nietolerancji są jeszcze jakieś inne objawy? Od trzech dni kupa z żółtej zrobiła się zielona i zdaje się mamy jeszcze jakieś bóle brzucha, bo nieznany płacz... Kurcze a mogę sama zmienić mleko? Martwię się jeszcze spłaszczoną z jednej strony główką i zdecydowaną preferencją prawej strony - nie wiem czy mam coś z tym robić? Na "usg" bioder nie miałam USG - była zwykła wizyta u ortopedy, który stwierdził ze wszystko ok i nie trzeba robić usg. Czy któraś z Was tak miała? Mówili że usg robią jak nie ma poradni ortopedycznej. Jeszcze nic poza dzieckiem u mnie nie słychać. Chyba zaczynam znowu popalać coraz bardziej mnie ciągnie...Kłócę się z TZtem, bo potrafi - mimo że tak późno wraca - jeszcze na piwo iść po pracy Jakoś w ogóle do niego nie dociera, ze jak sama siedzę cały dzień to nie w porządku ..Też staram się łapać ostatnie chwile dobrej pogody. Jutro działka |
||
|
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Ja weekend spędzam na uczelni... Domo siedzi z moją mamą w tym czasie, dzisiaj byli na spacerku- w spacerówce Domo jest do niej już idealny, a jaki zadowolony, że widzi wszystko![]() Brumku miłego i spokojnego weekendu na działeczce Radek, Sophie, Emielie gratulacje skończonych tygodni i m-cy ![]() ![]() kla ski:AgaG dalej zaciskam!Telik jakiś dziwny ten lekarz Przecież każda z nas robi takie usg swojemu dziecku, bo takie jest zalecenie! Zrób nawet na własną rękę, nie wydaje mi się żeby było za późno.Kalinko nie wyobrażam sobie nawet tego ![]() Brido witajj! Vaniliova myślałam, że pytasz czy teraz sobie kupiłam jak byłam Lubię tam kupować dziecięce ubranka, ale np. kupiłam tam kilk koszulek mężowi i jakość tragiczna, po praniu się rozciągneły i zeszmaciły... Sobie też kupowałąm tam ciążowe rzeczy i byłam zadowolona U nas też pajace tylko do spania, na codzień zakładam body z długim rękawem i na o półśpiochy, albo spodnie dresowe. Żyrafkę Sophie polecała mi też znajoma, u niej się sprawdziła. Zamówiłam ten przyrząd gimnastyczny Playskool, który tak zachwalacie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

Jesteśmy tu od rana z Tymciem i nie jest źle. Tzn. teraz pod wieczór marudka mu się włączyła jak co dzień, ale już niedługo będzie można iść się kąpać i spać, więc chwilę odetchnę 

Tymuś wczoraj na tej naszej nowej wadze ważył 4930 

A przy pobieraniu bardo sie spłakaliście? 

kl aski:

)

Do tej pory po basenie nawet kataru nie miał, i oby tak dalej...
coraz bardziej mnie ciągnie...
Przecież każda z nas robi takie usg swojemu dziecku, bo takie jest zalecenie! Zrób nawet na własną rękę, nie wydaje mi się żeby było za późno.
nie wyobrażam sobie nawet tego