|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4112 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
hahaha.. po 18 urodzinach dopiero się zacznie- wyprawić delikwenta na studia i te studia opłacić, bo zakładam, że nie w Polsce ![]() Syn, to może złapie bakcyla medycyny..?? Córce bym się starała wypersfadować, ale chłopak niech idzie w ślady mamusi ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Aaa wiecie jaki był największy hardcore z jakim tu się spotkałam? W Irlandii ogólnie jak urodzi się w poniedziałek SN to we wtorek idzie się do domu, jak wszystko gra. Ale tutaj są ludzie, którzy nazywają się travelers- coś jak nasi kiedysiejsi cyganie. No i była dziewczyna , która przyszła rodzić o 6 rano, rozwarcie pełne, o 8 dziecko było na świecie, a o 11 dziewczyna wypisała się na własne żądanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4113 |
Zadomowienie
|
aj co do wielości dziecka chyba jużkiedyś pisałam że boję się że klocka urodzę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4114 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Anagat powoli brzuś się wyłania ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4115 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Wiadomo,że małe dzieci mały kłopot duże dzieci kłopot ![]() Ale przynajmniej nam powiedzą czy są głodne i czy je brzuszek boli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4116 |
Zadomowienie
|
Rybka, ja zawsze miałam pupsko
![]() ![]() A co do dzieci doroślejszych hahaha.. takie mnie bardziej przerażają, bo innej pomocy oczekują.. A jak patrzę ile je mój 17 letni brat od 4 lat, to się zastanawiam, czy powinnam mieć więcej dzieci ![]() No bo wiecie z córeczką razem to na dietce byśmy były.. a syna jedna karmić trzeba ![]() ![]() ![]() Muszę jechać do sklepów i coś do żarcia zrobić.. Ja z lenistwa ostatnio nie jem.. Masakra! Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-11-05 o 16:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4119 |
Wtajemniczenie
|
Ależ tu cisza nastała
![]() ![]() ![]() ![]() Wrzucać nowe foteczki, żebym mogła popodziwiać ![]()
#4120 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4121 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja dzis bylam na urodzinach dwulatki znajomych. Ale sie objadlam pysznosci ze ledwo dycham ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4122 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Anagat z jaką wagą startowałaś? Ile teraz ważysz? Zia_ a co fajnego dziewczynka dostała? ja muszę myśleć nad prezentem gwiazdkowym dla chrześniaka...
![]() |
#4123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No my trzy z Zia na jednym wózeczku ![]() Startowałam z 66.5 .Teraz się ważyłam kilka dni temu było 68.5. Ale też było to ważenie po kilku dniach przejedzenia, z pełnymi hmm jelitami ![]() Kurde, jak Ty Evvcia piszesz, że Twoje lenistwo wywindowane na szczyty.. to kurcze posłuchaj co ja zrobiłam.. Obudziłam się o 10.. głodna.. Ale byłam tak leniwa ,że na śniadanie zeszłam o 12.. Potem po 30 min kawka z kawałeczkiem gorzkiej czekolady.. i właśnie jem obiad. Od kilku godzin łaziłam po mieście głodna.. Kebaby widziałam przechodzące przez ulicę ![]() A poza tym Zia, kupiłam sobie kurtkę, zupełnie inną niż planowałam. I niestety czarną, trochę zła jestem, bo chciałam jasną, ale ona cieplutka. Oczywiście jasna była tylko w rozm 18 ;/;/ grrr to miasto mnie dobija! Rozm 14, więc na brzuszku się nadda.. A pod biustem jest ściągacz, więc dość zgrabnie wygląda, przy tym ma kaptur i jest cieplutka. Ewcia, Ty thermocuda masz, nie? Jak kupowałaś? Na raty? Masz nowy model czy stary? Ja baaardzo chcę kupić. Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-11-05 o 19:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4124 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A pomyśl, że jasna kurtka szybko się brudzi ![]() ![]() Co do thermo_mix'a to mamy go w domu od X lat - stary model, moja mama się najarała na niego po prezentacji w domu (była jakaś kobieta) i mama wydała na niego wszystkie oszczędności, jeszcze dziadek trochę dołożył. Ale to jest super urządzenie, wszystko w nim się da zrobić, a w połączeniu z dobrym piekarnikiem to już w ogóle! ![]() ![]()
![]() |
#4125 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do thermo.. to ja już tu pisałam. Moi rodzice też mają też od ok 10 lat.. I ja uważam, że to jest rewelacja i rewolucja w kuchni ![]() Mama ma teraz pokaz zorganizować. Za gotówkę nie weźmiemy, ale może na raty ?? Teraz promocja jest, to na raty tlko 150 zł drożej niż w gotówce.. Tylko mój mąż musi się przekonać, a znim nie jest trudno ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4127 |
Wtajemniczenie
|
nam tez sky pobiera ale z angielskiego konta, a ''n'' pobiera Wam z polskiego konta? bo jesli tak to tez mi to nie pasuje, bo jednak zawsze musialyby byc na polskim koncie pieniadze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4128 | |
Zakorzenienie
|
Bylismy w dwoch duzych sklepach meblowych.
Stwierdzilam, ze juz nie nadaje sie do chodzenia po takich duzych centrach handlowych ![]() Robie sie juz zrzedzaca kuropatwa ktora ciagle narzeka....echhhhhh W ogole to mam jakis kryzys ![]() Ze nie potrzebnie zaszlam w druga ciaze ![]() ze znow bede mega niewyspana ze po co to robie? jak moglam sobie zyc jak zylam z jednym dzieckiem juz troche odchowanym... ze nie jestem juz laska, tylko stara kwoka ![]() ![]() ![]() ![]() Ja nie moge wychodzic do ludzi, bo sie doluje widzac chodzace laski w minowkach i dlugich smuklych nogach, wyspane, wypoczete....echhh Mam kryzys i to duzy i jestem zla na siebie bo nie powinnam tak myslec ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie martw się. Ja mam nadzieję, że to po prostu ciążowe humory i hormony..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale cóż.. najważniejsze, że do przodu! A co do wyjazdu.. to raczej Czechy odpadają.. Zobaczymy, ale coś koniecznie musimy zorganizować ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4131 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje Wam kochane
![]() Ja chyba procz humorkow ciazowych, zaczynam myslec, czy dam rade, jak to bedzie przy dwojce dzieci z organizacja wszystkiego. Bo przy jednym jest ciezko a co dopiero dwojka ![]() Poza tym czuje ze trace kobiecosc ![]() Ciesze sie z malenstwa, kocham ponad wszystko, zawsze chcialam miec duza rodzine co najmniej dwojke dzieci ale dzis mam inne mysli, takie kobiece, nie mamuskowe, mysle ze mnie rozumiecie. ![]() A poza tym wszystkim, denerwuje mnie moja bezradnosc. Ja jestem taka, ze lubie wszystko sama, a teraz w wielu rzeczach musze byc zalezna. Nie cierpie zaleznosci od kogos, chocby w przeniesieniu czegos troche ciezszego, zawieszeniu firanek itd itd Brzuch mnie zaczyna denerwowac, coraz ciezej sie ubrac, czuje sie jak pingwin ;/ No po prostu wszystko mnie dzis wkurza ;/ joanaros chyba tak jak mowisz, humorki ciazowe... ![]() anagat Ty kochana tez nie masz lekko, ale teraz bedziesz miala wspanialy czas bardzo sie ciesze z Toba ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-11-05 o 21:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4132 |
Zadomowienie
|
Nam pobiera z polskiego konta, raz zrobiliśmy przelew. Obliczyliśmy żeby było na cały rok i mamy spokój nie musimy się niczym martwić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4133 | |
Wtajemniczenie
|
Aguska zycze Ci abys jutro sie obudzila i zlych mysli juz nie bylo i abys sie dobrze czula.
anagat w sierpniu spotkalam Polke na poczcie ktora powiedziala ze po 2 godz po porodzie juz ja wypuscili do domu (kiedys juz o tym pisalam)..tez bede rodzic w tym szpitalu co ona. super ze juz niedlugo bedziecie razem i pewnie ze gdzies wyskoczcie na weekend. dzis bylismy u znajomych i kolezanka jak zwykle cos ugotowala - tyle razy jej mowie ze przyjedziemy po obiedzie w domu, ale ona tak lubi gotowac, wiec zjedlismy: zapiekanke ziemniaki i pieczarki i cebulka i to wszystko w sosiku smietanowo koperkowym + losos pieczony w pietruszce, czosnku i groszku + pad thai ![]() a moja corcia taka aktywna dzisiaj ze odzywa sie co 2 godz normalnie...juz coraz wyzej i mocniej ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mi tyłek zaczął cos rosnąc takie mam wrażenie jakieś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i wcale nie mam takiego wrażenia. dzisiejsza przymiarka spodni nie pozostawiła mi złudzeń ![]()
![]() |
#4136 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ps. evcia- pokaż się i Ty,bo nie mogę się zdecydować i zastanawiam się nad rozmiarem///normalnie nosiłąm 38...teraz juz sporo przytyłam i pewnie potrzebowałabym większej, niew iem może 42??n Jak myslicie? Cytat:
![]() ![]() ![]() Witaj w klubie/ U mnie prawie identycznie. Czuję się GRUBO, waga leci jak szalona, jestem w 6 miesiącu, a mam już dość. Obowiązki dnia codziennego mnie przytłaczają, dom, praca, Adaś, studia, a do tego nie mam nawet kurtki na zimę, co może Wam się wydawać śmieszne, a mnie okropnie frustruje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4137 | |
Zakorzenienie
|
Monia
![]() Cytat:
Ja w sumie 7kg i najgorsze ze to nie koniec, tez czuje sie grubo i wydaje mi sie ze po porodzie w zadne ciuchy znow sie nie zmieszcze, ze pol szafy znow bedziec trzeba wymieniac ![]() Ty kochana masz jeszcze trudniej: praca, studia, podziwiam Cie, w poprzedniej ciazy studiowalam, ale nie mialam malucha w domu. Jak Ty dajesz rade, jestes wielka. Odnosnie kurtki, tez nic dlugo nie mialam, chodzilam jak sierota, zasuwalam sie w dosc rozciagliwy polar ale juz ledwo ledwo, na szczescie udalo mi sie kupic na all uzywany plaszczyk, bo w sklepach wszystkie plaszcze i kurtki dopasowane. No moze i maly problem, nie majac sie w co ubrac, ale zima nie da sie nic wykombinowac, no musi byc to okrycie wierzchnie takie zeby sie jakos zapiac i nie marznac. Trzymam kciuki zebys w koncu cos znalazla. ![]() No i dalas mi powera, ja nie powinnam narzekac chyba. ![]() Ale dzis mam taki dzien bezsilnosci. A procz tego mam nerwy na mojego meza, bezpodstawne ze to on powinien chodzic w drugiej ciazy. Bo to ja nie mam co na siebie wlozyc, ja musze sie znow po raz drugi wyrzekac przyjemnosci jak nawet drink ktorego od czasu do czassu lubialam sie napic na odstresowanie i inne wlasni etakie rzeczy ktorych teraz przez brzuch poraz kolejny nie moge robic. To znow ja przytyje i znow ja musze urodzic. O jej co ja wogole mowie ;P
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-11-05 o 22:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale mnie dzidziuś boksuje jak co wieczór ![]() Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-11-05 o 22:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tez jestem regularnie skopana. a to dopiero poczatek na dziś ![]()
![]() |
#4140 |
Zakorzenienie
|
to co będzie za parę miesięcy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:39.