|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 |
Rozeznanie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
dzięki bardzo dziewczyny
![]() sorki za takie może tendencyjne pytania , ale naprawdę to wszystko wydaje mi się na dzień dzisiejszy mega skomplikowane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4082 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Niech no mi ktoś jeszcze powie, że brzuszka nie mam
![]() 21+4 ![]() 21t+4d.jpg
#4083 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4084 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- ja jeszcze nad tym w ogóle nie myślałam, a też nie mam pojęcia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4085 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4086 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Konia czy ty pracujesz może w kadrach??albo masz z tym coś wspólnego? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() karo_z witaj ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny nic się nie bójcie... bo ta wiedza przychodzi cudownie wraz z dzieckiem... Ja też nic nie wiedziałam...a chwile po urodzeniu wiedziałam już wszystko... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4088 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4089 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() adaikaka- no mam nadzieję, że tak właśnie będzie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4090 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
karolca no pewnie ze brzuszek jest i jak mozna powiedziec ze go nie masz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4091 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Tak więc głowa do góry ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4092 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4093 |
Zakorzenienie
|
agabi ja mam dla takiego malucha głównie pajace. Dla mnie były najwygodniejsze jak opiekowałam się siostrzeńcem. Dopiero 3-6 mam bodziaki
|
![]() ![]() |
![]() |
#4094 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4095 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękny brzuszek ![]() A ja sie tak najadłam tych szarych klusek że zaraz pęknę ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4096 |
Zadomowienie
|
ja chyba akurat przebieraniem przejmuję się jak na razie najmniej
![]() ![]() coś mnie rozklada boli cale cialo i do tego glowa ![]() ![]() ![]() ![]() no i popijam sobie capuccino z milki czekoladowe ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4097 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja własnie wessałam tubkę mleka zagęszczonego kakaowego ![]() ![]()
![]() |
#4098 |
Zakorzenienie
|
88natka, w którym tygodniu robiłaś to usg 3D, z którego zdjęcie masz w avatarze?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4099 | |||||
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Dzis robimy leczo ![]() ![]() I zaraz jedziemy do sklepu poogladac stoliczki do kuchni i lozka pietrowe dla chlopakow ![]() Cytat:
Pod koniec ciazy co 2 tyg ale to juz przed samym porodem ![]() Wydaje mi sie ze magnez g daje, pewnie trzeba bedzie znow brac mnostwo innych mocnych lekow p/skurczowych. Bo biore magnez jak zalecil lekarz ale dalej czuje skurcze. ![]() Odnosnie tego programu, nie widzialam go, ale domyslam sie jakie fryzury maja robione dziewczyny. Nie kazdemu pasuje asymetria czy smiesznie scieta grzywka, ja bym sie w zyciu nie poddala czemus takiemu bo potem bym sobie nie dala rady z wlosami ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja na ostatniej wizycie mialam 2,6 cm, gin powiedzial ze na granicy normy ale rozwiera sie delikatnie z jednej strony i na razie przepisal wiecej magnezu. W poprzedniej ciazy mialam tez od 20tc skurcze przedwczesne i szyjke z jednej strony zupelnie otwarta. Bralam mnostwo lekow p/skurczowych, donosilam dzieki temu do 38 tc. Obylo sie na szczescie bez krazka. Mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4100 |
Zadomowienie
|
aj na polsacie film "dirty Dancing" oj uwielbiam
![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4101 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie sobie farbę nałożyłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4102 |
Rozeznanie
|
Hej,
wpadłam do Was napisać, że żyję i mam się dobrze, ale jestem tragicznie zapracowana, teraz przechodzę mały kryzys fizyczny, więc staram się troszkę więcej odpoczywać, ale terminy ścigają więc nie jest łatwo odpocząć bo i tak głowa paruje. Jeszcze troszkę i będę z Wami częściej.. A i dziś w końcu sie wyrwaliśmy z TŻ i pojechaliśmy kupić mi spodnie, bo to już był koszmar, że ponad miesiąc nie mogłam już się zapiąć normalnie jak człowiek, ale już mam jedną parę spodni ciążowych i czuję się bosko, luźno wreszcie jest i ładnie brzuszek się pokazuje ![]() To miłego weekendziku. |
![]() ![]() |
![]() |
#4103 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4104 |
Zadomowienie
|
Ja chyba tego nie pisałam.. Ostatnio pracowałam z dziewczyną w ciąży.. Patrzę na nią i sobie pomyślałam, że pewnie kilka tygodni przede mną jest (brzuszek podobny do Karolca/ Agulki.. ) Ogólnie widoczny, ale niewielki...
Okazało się ,że ona jest w 35 tygodniu!!!!!!!!!!! Z dzidzią wszystko w najlepszym porządku, dziewczyna malutka i drobniutka.. Mam nadzieję,że tez nie będę miała wielkiego brzucha.. Na pewno duuuzo łatwiej byłoby mi pracować. U mnie odrobinkę widać brzuszek, osoby które mnie znają mówią. Ale to zależy jak stanę.. Bo ubieram się dość 'przy ciele' . W poniedziałek zaczynam 19 tydzień ![]() Kombinujemy z moim mężem jakiś miły romantyczny wypad.. Macie może jakieś pomysły? Jeden pomysł mojego męża to coś z tej oferty: http://www.centrumbabylon.pl/ Ale chyba szkoda by mi było,że z pewnych rzeczy typu masaże i sauna nie mogę skorzystać, bo uwielbiam.. Drugi to rejsc do Szwecji .. wiecie Stena line.. hmm? Może któraś coś zasugeruje? Chcielibyśmy się rozerwać i może potańczyć.. Jakiś basen/ aquapark... kilka w jednym na 2-3 dni. Będziemy najpierw na Śląsku, potem przez Kraków jedziemy do prawie Gdańska. |
![]() ![]() |
![]() |
#4105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tacierzyński w ciągu pierwszego roku życia dziecka, a opiekę pewnie raczej po wyjściu młodej mamy ze szpitala.U mnie ordynator wypisywał papier na tą opiekę, TŻ mówi ,że to jak zwolnienie wyglądało i z tym TŻ poszedł do swoich kadr.Wiem,że czasem szpital robi problemy z wypisaniem tego papieru .Warto się dowiedzieć jak to jest w szpitalu gdzie masz zamiar rodzić.Ja miałam cc, ale wiem ,ze tam gdzie rodziłam dostawały też babeczki rodzące sn.Ja już z moim lekarzem rozmawiałam i on mi bez problemu to wypiszę w razie co. A czy Tatusiowie to wykorzystują to zależy w dużej mierze w jakich firmach pracują, bo wiadomo,że nie zawsze na opiekę jakąkolwiek pracodawca dobrze patrzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4106 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale masz mieszanke ![]() ![]() my jestesmy po obiadku, dzisiaj bylo spaghetti bolognese, zaraz po obiedzie wciagnelam dwa kawalki ciasta, bo kupilam w polskim sklepie i jestem happy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ale powiem Ci ze moja kolezanka tez miala malusi brzuszek do konca, ale niestety musiala z malym byc dluzej w szpitalu bo za maly sie urodzil - mial chyba cos kolo 2,5 kg.
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4107 |
Zakorzenienie
|
To się wszystko pięknie rozjaśnia po urodzenia dziecka, właśnie to było dla mnie największe zaskoczenie , że tak jakoś umiałam to wszystko ogarnąć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4108 | |
Zakorzenienie
|
karolca brzuszek ładnie widać, ale niektórym ciąża kojarzy się z dużą babą i wielkim brzuchem, nie każdy też wie na jakim etapie brzuch jest duży, myślą że jak 5.miesiąc-to już po połowie, to już powinien być wielki, a wcale nie, stąd pewnie te głupie komentarze... Ja się obawiam co powie moja bratowa jak mnie zobaczy, lubię ją ale ona nie ma wyczucia potrafi przyciąć z uśmiechem na twarzy i udaje że to komplement a wiadomo że ironia
![]() Anagat fajne te weekendowe rozrywki ![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4109 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najbardziej to widać jak rodzą pacjentki z azji- same malutkie i rodzą dzieciaczki ok 2-2.5 kg.. i to jest u nich normalne. Ja u siebie stawiam na przeciętną ![]() ![]() Jak już pisałam w pon zacznie się 9 tydzień. Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-11-05 o 15:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rybka, ja tez boje sie ze dziecko bedzie chorowalo, cos mu bedzie dolegac a ja nie bede umiala zareagowac.... najbardziej boje sie wizyt u lekarza, bo ja sama bardzo rzadko bywam u lekarza, maz tak samo a wiadomo ze u dziecka nie wolno niczego lekcewazyc.... ech oby byla grzeczna i zdrowiutka jak rybka ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:45.