|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Ale nam sie sobota trafila!!!!
Muffinko!!! tak po angielsku opuscilas nasz watek i wrocilas z dzidzia!!!! GRATULACJE ![]() Glam, Ty to na medal, a nawet dwa zasluzylas!! Gratuluje serdecznie i badz dobrej mysli, ja urodzilam sie przeszlo miesiac przed terminem, a bylo to w latach 80-tych, dojrzewalam ostatnie tygodnie w inkubatorze i wszystko ze mna OK.truscafco, nareszcie sie odezwalas!!! Gratuluje synusia i czekamy na Ciebie na forum!!! Dreamnes, piekna cureczka!!! Gratuluje takiej slicznotki! Udalo mi sie sporo dzis zrobic, co wazniejesze, nawet zmotywowalam Tz do posprzatania i posegregowania jego rzeczy. Jeszcze nie skonczyl w 100 % ale juz widac koniec, dokonczy jutro. Wlasnie, nowy watek. A co z tytulem, teraz bedzie ten co kiedys wybralysmy? (wiosna, lato, jesien z brzuszkiem a na zime juz z maluszkiem)? Mowie Wam, Olusia juz ma dzidzie Tylko pewnie tak jak Truscafka, zapomniala o calym swiecie przez to!!
|
|
|
|
#4562 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śliczności Czekamy na relację ![]() Cytat:
Spokojnie prędzej czy później na pewno się urodzi Nie przejmuj się za 6 dni ja będę tak panikować
|
|
|
#4563 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo nie zawsze gin. kieruje do szpitala w dniu terminu porodu, gdy ten się nie zaczął. Najczęściej ten tydzień-dwa czeka w domu i po tych dwóch tygodniach dopiero do szpitala na wywoływanie. Mnie to tłumaczył mój szwagier dentysta (ale miał staż na ginekologii ) , że poród nie może trwać dłużej niż 40 tyg. i po 40 tyg. albo macierzyński albo L4 od innego lekarza, bo ciąża niby zakończona i ciężarna nie pracuje z powodu np. bólu pleców czy czegoś tam. A później jak urodzi, to dostaje zaświadczenie ze szpitala, że poród się zakończył w danym dniu i od tego dnia naliczany jest macierzyński. Cytat:
---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
Ania coś mówiła, że nie ma zbyt dużo czasu, aby założyć? Może ktoś inny? I ja bym dopisała jednak wózeczki, jakie wybrane są przy danym dziecku
|
|||
|
|
|
#4564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyjdę na wizytę z infekcją i co, odeśle mnie do rodzinnego? brak w tym logiki, a dużo braku zrozumienia dla ciężarnej, której każe się latać po całym mieście w poszukiwaniu lekarza, który wystawi zwolnienie.... nie mam tu pretensji do Ciebie, chodzi mi o ogólną zasadę umywania rąk na wszelki wypadek
|
|
|
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez kojarze ze gin do dnia porodu wystawia.
Dreamnes witajcie-ale masz słodzizne w domku
|
|
#4566 |
|
Zadomowienie
|
gratuluje narodzin dzieciaczków
![]() ja się coraz gorzej czuje...już 8 miesiąc i z dnia na dzień inne dolegliwości mnie dopadają
|
#4567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zupełnie inaczej bo najlpeiej się czułam w 8 miesiącu
![]()
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-11-05 o 22:42 |
|
|
|
#4569 |
|
Raczkowanie
|
Od wczorajszego popołudnia nie zaglądałam, a tu taki wysyp dzieciaczków
![]() Owieczko serdecznie Wam gratuluję Muffinko Glam Truscafko ![]() ![]() klask i: Fajnie, że już macie swoje maluszki przy sobie ![]() Glam super że udało się Sn, ważne że chłopaki zdrowe (jak zobaczyłam na pierwszej stronie że urodziłaś, to baaaardzo byłam ciekawa czy jednak parki nie masz )Oolong i Darusia mamy ten sam tp, ciekawe która pierwsza tylko że Wy już "mamusie"a ja pierworódka dreamnes Tu końcówka ciąży, a ja zmieniam się w odkurzacz - tylko bym jadła i jadła, normalnie siebie nie poznaje... nawet jak coś zjem to się nie najadam, albo najadam się na 2 godziny i znów jestem głodna... |
|
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
z tym jedzeniem-ja i bez ciazy tak mam
![]() dobranoc
|
|
#4571 |
|
Raczkowanie
|
TRUSKAWKO i MUFFINKO - gratulacje!! z czasem dogadacie się ze swoimi Maluszkami
Dopatrzyłam się rozstępów na pośladkach i brzuchu ;/ na piersiach widziałam już wcześniej ;/ wkurzyłam się!
|
|
|
|
#4572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jest jakieś "prawo ginekologiczne", które nie pozwala na wystawianie ciurkiem swojej pacjentce L4 z powodu ciąży a później jeśli nie urodzi z powodu infekcji czy czegoś tam? ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4573 |
|
Rozeznanie
|
|
#4574 |
|
Wtajemniczenie
|
witam z rana
czyzby mamuski jeszcze spały ? farciary... ja ostatnio o 21-22 zasypiam snem kamiennym, ale od 6tej koniec ze spaniem .... cóż - coś za coś ... zaraz zjem śniadanko i zabieram się za prace... mam ambitny plan jej napisania, powoli odstawiam leki, więc im więcej napisze tym lepiej .... chociaż promotorka pow. żebym się nie napinała tylko normalnie w terminie oddała wszystko jak inni... ale ja wole napisać jak najwięcej... ino ciężko się za pisanie zabrać ![]() do później
|
|
|
|
#4575 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no więc tak, w poniedziałek zapraszam na kawkę i na sprzątanko, łazienka to syf, no i przydałoby się żyraNDOLE UMYć I TAKIE TAM DUPERELE (sorry za capsa)no chyba, zę u Gosiaczka też masz sporo do zrobienia ![]() A i wszystkiego naj z okazji wczorajszych imienin ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to fajne dziewczyny ![]() miłęgo pisania pracy p.s. pytałaś o to co mówiła położna o zabieraniu rzeczy dla siebie do szpitala- to pisałam o tym przedwczoraj, może czytałaś, żadnych odkrywczych rzeczy nie pwoiedziała ![]() a z tym zwolnieniem to nie mam pojęcia jak to jest. Lekarz powinien(=gin) wypisaĆ zwolnienie do rzeczywistego dnia porodu, przecież to nie ludzkie, zeby ciężarna teraz jeździła i szukała frajera, który wypisze jej zwolnienie, bo jest przeterminowana no naprawdę, co za świat![]() a moze to zalezy od dobrej woli gina? bo ja nie mam zamiaru, żeby zabierali mi z macierzyńskiego dni po przeterminowaniu ![]() no a ja się biorę troszkę jednak ogarnę mieskzanko, chociaż tż krzyczy wtedy, albo jego ściągnę z łóżka, bo za kilka godzin przyjadą siostry i zrobią mi baby-shower Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-11-06 o 08:46 |
|||
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
hej
w srode poszlam na ktg, wiadomo z tempem szpitalnym i fochem pielegniarki po co ja tu zeszlo sie od 11.00 do 14.00 zanim mnie i wynik zobaczyla gin, zbadala i okazalo sie, ze jest 3cm rozwarcia (narada z druga bo to niemozliwe) i jakies skurcze, ale ja je czuje juz od dawna. No i decyzja: na porodowke, lewatywka wiadomo, tz orzyjechal z rzeczami. Mialam chodzic 2 godz i jak nic nie ruszy to na patologie, czego baaaardzo nie chcialam, bo z takimi to juz mowilam, mizna chodzic i chodzic. No ale mloda polozna po cichaczu zrobila mi 2 masaze szyjki i dala 3 czopki na zmiekczenie szyjki i okazalo sie, ze zostajemy na porodowce i mialam taaaka ochote na kopytka, bo ja od 10.00 rano bez jedzenia (kroplowke dostalam w miedzyczasie), podlaczyli oksy, malo dalo ale cos i tak do 22.00 do 6cm doszlam i umieralam z nudow, no ale... potem przyszla polozna ze szpila, tzta wyprosila i jak mi przebila pecherz i walnela masaz szyjki to malo sobie rak nie odgryzlam ale potem to poszlo: 1,5 godz skurczy bez przerwy i 10cm, maly mial problemy ze wstawieniem glowki, przekrecaly go troche, naciely ale i tak peklam, bo wlozyl raczke z glowka razem. Parlam pol godz, co drugi skurcz byl za slaby i tylko meczyl, ale poszlo szybko i mialam malego na brzuchu, nie wiedzialam co sie dzieje szczerze mowiac, nie pamietam prawie nic z tych ostatnich 2 godzin. Spadlo mi cisnienie do 80/40, krwawienie, lyzeczkowanie macicy, szycie (mimo znieczulenia czulam ) cala noc kontrola cisnienia i monitor podlaczony, antybiotyk, teraz anemia sie przyplatala, ale bylo warto, mimo bolu zrobilabym to dla Filipka jeszcze raz, zycie za niego oddam jak bedzie trzebamamy nawal, mam nadzieje, ze maly zacznie przybierac, w pon musze go skontrolowac w szpitalu, bo wazyl ponizej 3kg i za duzo spadl, zoltaczka mu nie mija przez to, trzymajcie kciuki, zebysmy nie zostali na oddziale... postaram sie przejrzec w miare mozliwosci co u was, ale narazie wybaczcie, ze bede rzadko zagladac |
|
|
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki ja sie nie moge zadeklarowac na prowadzenie watku chociaz moze i nawet bym chciala, ale przy 2 maluchow i tezecie caly czas wpracy nie wiem jak bedzie i nie chcialabym obiecywac czegos czego moge nie dotrzymac i zaniedbac watek, bo udzielac sie bede na 100% ale jak z czestotliwoscia nie wiem...
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
dojrzalam dzidzie dreamnes- sliczna
lece bar mleczny otwierac, dziewczynki rozpakowane, gratuluje jeszcze raz
|
|
|
|
#4579 |
|
Raczkowanie
|
muffinko dla dziecka warto wszystko przejść!
a te masażyki szyjki to dobrze pamiętam, tego się nie zapomina ![]() dobrze w sumie, że dostałaś te leki zmiękczające szyjkę i masażyk gratis, pewnie inaczej szybko by nie poszło. niezłe jest to, jak piszesz, że miałaś ochotę na kopytka boskie to.ja przez cały poród myślałam tylko o śledziach w sosie musztardowym. prawie je sobie wizualizowałam ja nadal czekam, chyba jutro pójdę na ktg do przychodni, bo skończę 39 tydzień. a maluszka masz cudnego słodziaka!pozdr |
|
|
|
#4580 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Czy dzis tez jakies mamuski swieze sie pojawia ?My z TZ zaraz zbieramy sie do rodzicow i pojedziemy z nimi na basen. Mam nadzieje, ze jakos sie wcisne moj stroj kapielowy. Dobrze, ze to maly basenik, i w niedziele na rano przychodza tylko moi rodzice, ciocia z wujkiem i jeszcze 2-3 osoby stamtad, wszyscy sie znaja, to nie beda na mnie patrzec jak na dziwolaga ![]() Co do L4, mi lekarka wystawila na max, czyli miesiac, mam do 18 listopada. ostatnio jak bylam u lekarza, ktory bedzie mnie juz do konca prowadzil, powiedzial, ze w takim razie mam przyjsc tego 18 i on wystawi znow jedno dlugie, wiec moze dluzej niz do tp? Milej niedzieli!!! |
||
|
|
|
#4581 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dziś miałam mega niespokojną noc. Od 4 spać nie mogłam Kurcze trochę zmartwiłyście mnie tym zwolnieniem lekarskim Zobaczę jutro na ile mi mój gin. wystawi, bo coś dziwnie czuję że się przeterminuję
|
|
#4582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie prawie wszystkie moje koleżanki mówią, że dla dziecka by mogły właśnie kilka razy taki ból przezywac itp. ![]() Och jak ja bym chciała żeby u mnie też tak szybko w miarę poszło .... zobaczymy co to będzie ale nastawiam się bardzo pozytywnie Co do prowadzenia wątku to właśnie myślałam o Darusi albo FallenAngel no ale Darusia napisała, że raczej nie da rady.
|
|
|
|
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sozaa jestem zaaa ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#4584 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
W końcu sie w nocy wyspałam, bo skurcze nie męczyły dreamnes córeczka prześliczna domi7ks lepiej jak sie poród sam zacznie, ale jeśli chodzi o przeterminowanie to ja nic przeciwko nie mam Fallen Angel ja też sie gorzej czułam w 8 miesiącu, ale teraz to już przywykłam i nie jest źłe tuszka mi rozstępy wylazły na pośladku i udzie pomimo smarowania Cytat:
muffinka trzymam kciuki Postaram sie zajrzeć wieczorem. Miłej niedzieli |
|
|
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muffinka super że poszło ci w miare szybko dobrze że trafiłas na fajne pielęgniarki bo inne by pewnie Cie olały ![]() . Oczywiście trzymam kciuki żebyściue nie zostały w szpitalu tylko pędem do domku
|
|
|
#4586 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczynki
Co do prowadzenia wątku, to ja myslę, że FallenAngel byłaby najlepsza, bo ma jako ostatnia tp a jak się rozpakuje, to może któraś z doświadczonych mam będzie miała czas i ochotę przejąć wątek z odchowalnią ![]() Ja mam wrażenie, że jestem zbyt małą gadułą wątkową i często jest tak, że mnie nie ma cały dzień, albo weekend i mogłoby być mi ciężko to ogarnąć. No a teraz trochę się Wam poskarżę Strasznie puchnę ostatnio, mam wrażenie, że cała jestem spuchnięta. Stopy to mam jak balony i jak stanęłam na wadze, to sie przeraziłam, bo ostatnio jem dużo mniej, bo nie mam apetytu, a waga skoczyła do góry w przeciągu paru dni tak, że omało nie zemdlałam. Ręce, a zwłaszcze dłonie to tez takie spuchnięte po nocy nawet są, że boli mnie zginanie ich. Może to przez ta wodę w organizmie i puchnięcie, ale zaczynam się kurcze martwić... Wizytę mam w czwartek, więc się spytam, ale mam obawy, czy jakieś zatrucie ciążowe się nie przyplątało. Czekam na tż, to pójdzie do sąsiadów ciśnieniomierz pożyczyć, bo podobno przy zatruciu ciśnienie jest wysokie. No i jeszcze ostatnio cały czas mnie gazy męczą połączone z rozwolnieniem co drugą wizytę w kibelku. To tak jakby się trochę kłóci z tą wodą w organizmie? Zdurniałam już.
|
|
#4587 |
|
Raczkowanie
|
dreamnes ale masz piękności w domku!!!
muffinko no to za ciekawie nie miałaś, teraz już jesteś po wszystkim i pewnie szybko zapomnisz, brawa dla dzielnej mamusi ![]() oj ja teraz też wciągam jak odkurzacz, jem co 2 godz właściwie cały czas chodze i myślę co by tu zjeść![]() a waga już 63kg pokazuje
|
#4588 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kochane
Dziękuję wam wszystkim za to że tak wnikliwie rozpisałyście się na ważny dla mnie temat, coś mi pojaśniało w głowie. Może i faktycznie tylko do tp może wypisać to l4 , z tym że ja mam tp 19 listopad a l4 mam do 14 .więc pewnie pójdę na ten macierzyński i już, i tak moja umowa o pracę rozwiązuje się z dniem porodu .A wogle się głębiej nad tym nie zastanawiałam bo byłam pewna że urodzę dużo wcześniej, a tu jak widać nie zanosi się na to .Dziewczyny oświećcie mnie jeszcze z tym macierzyńskim skąd się bierze zaświadczenie, zwłaszcza jak będę po tp i będę w domu to gdzie mam po nie pójść? Pewnie pisałyście o tym ale wybaczcie przeoczyłam .Dreamnes tylko kochać takie cudowności Nika to jesteśmy umówione na jutro , wpadam i szalejemy .W domu tylko dywan został .Dalia owocnego pisania ![]() Muffinko te kopytka też mnie ubawiły, taki wesoły akcent wobec tak poważnej sprawy. Łezka mi się w oku zakręciła jak tak pięknie napisałaś że jeszcze raz byś to zrobiła dla synka, taka biedna i pocięta, pod monitorami a skupiasz się na tej swojej istotce, tak maleńkiej a tak ważnej, i to jest piękne, ogromne gratulacje jeszcze raz kochana .I fajnie że trafiłaś na taką położną, bo inaczej to czekałabyś w nieskończoność. A to badanie po ktg to miałaś zaplanowane czy zdecydowali po tym wydruku Cię przebadać? |
|
|
|
#4589 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
U mnie jakies kiepskie samopoczucie.Boli mnie prawy bok i mała jakos leniwa.Juz mnie to wszysko meczy, a dni mijaja jakby chciały a nie mogły. Mała chyba sporo urosła bo duzo miejsca chyba nie ma a do tp jeszcze 6 tyg..
|
#4590 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
wyjmij baterię i włóż z powrotem Cytat:
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

Tylko pewnie tak jak Truscafka, zapomniala o calym swiecie przez to!!

widzę że trochę mamuś się rozpakowało
Spokojnie prędzej czy później na pewno się urodzi
) , że poród nie może trwać dłużej niż 40 tyg. i po 40 tyg. albo macierzyński albo L4 od innego lekarza, bo ciąża niby zakończona i ciężarna nie pracuje z powodu np. bólu pleców czy czegoś tam. A później jak urodzi, to dostaje zaświadczenie ze szpitala, że poród się zakończył w danym dniu i od tego dnia naliczany jest macierzyński.
Może ktoś inny? I ja bym dopisała jednak wózeczki, jakie wybrane są przy danym dziecku

klask i: Fajnie, że już macie swoje maluszki przy sobie

no naprawdę, co za świat
) cala noc kontrola cisnienia i monitor podlaczony, antybiotyk, teraz anemia sie przyplatala, ale bylo warto, mimo bolu zrobilabym to dla Filipka jeszcze raz, zycie za niego oddam jak bedzie trzeba
, z tym że ja mam tp 19 listopad a l4 mam do 14
.A wogle się głębiej nad tym nie zastanawiałam bo byłam pewna że urodzę dużo wcześniej, a tu jak widać nie zanosi się na to
.