mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-06, 14:55   #4651
Seona
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Seona jak jesteś po terminie to w PF Cię przyjmą normalnie na oddział i będę wywoływać. Tak mi lekarz na ostatniej wizycie mówił, oni działają normalnie w takich przypadkach.
Dzięki za info, nie wiedziałam

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 14:59   #4652
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Dzięki za info, nie wiedziałam
Nie ma sprawy, jak tylko mogę to chętnie pomogę
Stary 2011-11-06, 15:23   #4653
muffinka90
Zakorzenienie

a jakos moze byc, krwawienie juz slabe, ale to po lyzeczkowaniu, szwy troche ciagna, ale sie obejrzalam dzisiaj i pielegniarka miala racje, ladnie wydziergane
jedno to to, ze z emocji nie bardzo moge spac, niby chce, ale jak sie poloze tonie idzie

ale tak ogolnie pytanie mam:
w nocy i raz dzisiaj na zasikanym pampersie byla krew, jakby z siuska, co to? Przerazona bylam szczerze mowiac, wiem ze u dziewczynek tak moze byc, ale w szpitalu mowili, ze u chlopcow nie

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 15:26   #4654
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Ja się tylko zamelduję
Rano byliśmy na targu różności a teraz kawkę piję i na 18 do kina

Miłego popołudnia
Stary 2011-11-06, 15:40   #4655
sozaa
Rozeznanie

Wrocilismy z TZ po basenie byly wielkie nalesniki z cieplymi malinami i bita smietana, pyyyychaa.... chociaz moj Tz stwierdzil, ze i tak on robi lepsze, coz, to akurat prawda!

Muffinko, super, ze dochodzisz do siebie tak szybko! Moja ciocia, ktora tez byla dzis na basenie, powiedziala, ze jej synowa juz nie chce dzieci, Rodzila 1,5 miesiaca temu i miala bardzo ciezki porod. 2 dni sie meczyla, miala zielone wody i ja nacieli bardzo gleboko. Po porodzie maly musial zostac w szpitalu dluzej niz ona, a ona z tych nerwow stracila pokarm, a na poczatku miala go bardzo duzo, ehhhhh

Mam glupie pytanie, na czym polega ten masaz szyjki?
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 15:51   #4656
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Ad.1. Basiula, a co jutro na wywołanie idziesz?!?Do jakiego szpitala, do PF skoro nie masz skurczy i poród nie zaczął się?

Ad.2. Chciałabym do PF Mam wizję, że pójdę do mojej gin., ona wywoła mi poród, zrobi KTG (bo teraz ma w swoim gabinecie ) i jak powie, że poród jest w zaawansowanej fazie, to jadę do PF żeby mnie przyjęli Zobaczymy, jak uda się mój plan zrealizować Wiadomo, że jak złapie mnie w nocy, silne i regularne skurcze to podjadę do PF i zobaczę czy mnie przyjmą

Ja tam chodze do gina i tam też mam skierowanie a jutro mam sie zgłosić na patologie z powodu tych wód i mam zostać do porodu ale m gin ma we wtorek dyżur także pewnie będziemy coś działać o ile sama nie zaczne rodzić ze strachu hehe ja mam jeszcze termin z usg na 11.11.2011 tylko z OM mi minoł 04.11.2011.....także trzymac mnie nie będą niewiadomo ile ja licze najdalej we wtorek synka mieć już przy sobie

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 16:19   #4657
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
No właśnie ja też od jakiegoś czasu czuję małą bardzo nisko, siedzi mi dosłownie na pęcherzu i czasami mam wrażenie jakby zaraz miała wyjść, bo jak się rusza to dosłownie już niziutko, ale jak widać u mnie to nie jest wyznacznikiem a może już sobie wmawiam
a ja czuje malego pod samymi cyckami O.o mam wrazenie, ze jest coraz wyzej zamiast coraz nizej.

Myszeczko ja tez po przytulankach nie mam zadnych skurczy ani nic.

Dziewczyny z tym Tztem to wkurzylo mnie, ze seks owszem ale spacer juz nie. Nie chodzilo doslownie o przyspieszenie porodu

mszpilko no a moj gin wlasnie ani slowa na temat ktg nie powiedzial.

Ale mam dzis masakryczny nastroj, dawno takiego nie mialam.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 16:21   #4658
domi7ks
Zakorzenienie

Hej Mamusie

Dreamnes śliczna córeczka!!!
Muffinko ale miałaś poród, szok!też taki chciałabym bardzo....

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Wrocilismy z TZ po basenie byly wielkie nalesniki z cieplymi malinami i bita smietana, pyyyychaa.... chociaz moj Tz stwierdzil, ze i tak on robi lepsze, coz, to akurat prawda!

Muffinko, super, ze dochodzisz do siebie tak szybko! Moja ciocia, ktora tez byla dzis na basenie, powiedziala, ze jej synowa juz nie chce dzieci, Rodzila 1,5 miesiaca temu i miala bardzo ciezki porod. 2 dni sie meczyla, miala zielone wody i ja nacieli bardzo gleboko. Po porodzie maly musial zostac w szpitalu dluzej niz ona, a ona z tych nerwow stracila pokarm, a na poczatku miala go bardzo duzo, ehhhhh

Mam glupie pytanie, na czym polega ten masaz szyjki?
Gin wsadza rękę i coś tam rusza i to strasznie boli

U mnie w mieście lekarze też wysyłają na patologię jeśli nie urodzi się terminie. I ja się tego cholernie boję, bo z córcią w dniu terminu zgłosiłam się do szpitala i prawie wykańczałam się z nerwów bo dawali mi jakies tableki, po których niektóre laski od razu rodziły a na mnie nie działały I tak lekarzałam kilka dni sama na sali 8osobowej, prawie w depresje wpadłam. Najgorzej było w nocy kiedy na porodówke przyjezdzały laski i rodziły a ja jak sierota leżałam sama na sali i nie mogłam urodzić :/

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 17:10   #4659
goldika
Zakorzenienie

Dziewczyny przepraszam, ze sie zale ale siedzie i rycze
2 godz temu tz napisal ze wraca z ryb (a byli na lodce) i, ze mam zrobic cos do jedzenia od tej pory cisza. a z lowiska do domu ma max 15min. I nie wiem czy cos sie stalo czy co. Nie odp na sms, sygnal ma w tel normalnie.
A ja sie tak martwie... juz nawet zla nie jestem ale martwie sie czy wszystko ok
Stary 2011-11-06, 17:11   #4660
lina84
Rozeznanie

pospałam troszkę po obiedzie -jakas zmęczona byłam .Ale jakoś i tak nie czuje się spejalnie wypoczęta.
Tż zaraz na nockę znów idzie

Jutro idę do gina -jestem ciekawa bardzo co powie, nie wiem własnie jak to jest w naszym szpitalu-jeżeli nie urodzę w terminie .
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 17:13   #4661
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Dziewczyny przepraszam, ze sie zale ale siedzie i rycze
2 godz temu tz napisal ze wraca z ryb (a byli na lodce) i, ze mam zrobic cos do jedzenia od tej pory cisza. a z lowiska do domu ma max 15min. I nie wiem czy cos sie stalo czy co. Nie odp na sms, sygnal ma w tel normalnie.
A ja sie tak martwie... juz nawet zla nie jestem ale martwie sie czy wszystko ok
Na pewno wszystko jest w porządku, może dzwonka nie usłyszał albo się zagadał. Spokojnie nie denerwuj się
Stary 2011-11-06, 17:14   #4662
fatal21
Wtajemniczenie

Pewnie ok tylko sie zagadał z kims spokojnie
Stary 2011-11-06, 17:16   #4663
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Chyba brzuszek zaczął mi się opuszczać same oceńcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzuszek2.jpg (32,9 KB, 65 załadowań)

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 17:24   #4664
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny 11 listopada jest już także świętem kościelnym?
Jest to "święto czerwone" czyli wszystko pozamykane i wolne od pracy, ale u mnie w kościele msze jak w normalne dni, nie jak w święto kościelne czyli tak jak w niedziele.

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
w nocy i raz dzisiaj na zasikanym pampersie byla krew, jakby z siuska, co to? Przerazona bylam szczerze mowiac, wiem ze u dziewczynek tak moze byc, ale w szpitalu mowili, ze u chlopcow nie
Muffinka, pojęcia nie mam Może jakaś mama synka się wypowie!

Goldika, zadzwoń do kolegi, zapytaj czy gdzieś nie wstąpili?

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 17:28   #4665
goldika
Zakorzenienie

Lina za wizyte

Fatal, Ona dla niego bedzie lepiej jak jednak cos mu bedzie... On dzis wyraznie ucieka ode mnie a zadnej klotni nie mielismy ani spiecia. Zaczelo sie od tego, ze nie poszlismy na spacer, w planach tez bylo kino albo zrobienie pizzy wspolnie. Ja mu nic nie mowie jak mnie oleje albo cos ale jest mi strasznie przykro, ze caly dzien niewypalil i nie raczyl mi o tym powiedziec. a ja glupia zamiast gdzies wyjsc czekam na niego. Tak samo nigdy nie pisze do niego sms ani nie dzwonie jak jest z kumplami bo po co mu glowe zawracac.

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Seona nie mam nr do jego znajomych.

Joamic nie widze daty z pierwszego zdjecia ale na tym pierwszym brzuszek wydaje sie wiekszy a czy nizej to nie umiem ocenic.
Stary 2011-11-06, 17:32   #4666
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:

Joamic nie widze daty z pierwszego zdjecia ale na tym pierwszym brzuszek wydaje sie wiekszy a czy nizej to nie umiem ocenic.
https://lh6.googleusercontent.com/-M...2/brzuszek.jpg

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

Stary 2011-11-06, 17:33   #4667
Ona231
Zadomowienie

joamic mi też ciężko ocenić. Ale wszystko możliwe.
Teraz lepiej widać, opadł

Goldika tylko mógł powiedzieć o tym, że dzisiaj woli męskie towarzystwo. A nie robić Ci nadzieję.
Stary 2011-11-06, 17:34   #4668
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Tottie ja jakbym tak szalała jak Ty to pewnie już bym wylądowała na porodówce U każdej to inaczej wygląda - u mnie ostatnio skurcze się pojawiają nawet po spokojnym dniu. Ty przynajmniej jeszcze seks możesz uprawiać.
Ano mogę ale mąż nie bardzo chce tak się stresi że małemu oko wybije że ani to przyjemne dla mnie ani dla Niego
Stary 2011-11-06, 17:35   #4669
goldika
Zakorzenienie

eeee 7listopada jest jutro
wiec zakladam, ze zdjecie jest z 6listopada?
Stary 2011-11-06, 17:37   #4670
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
a jakos moze byc, krwawienie juz slabe, ale to po lyzeczkowaniu, szwy troche ciagna, ale sie obejrzalam dzisiaj i pielegniarka miala racje, ladnie wydziergane
jedno to to, ze z emocji nie bardzo moge spac, niby chce, ale jak sie poloze tonie idzie

słuchaj, nie wydaje mi się, by było to normalne
u dziewczynek krwawienie z dróg rodnych po porodzie może być powodowane hormonami matki, ale u chłopców nie kojarzę

z czego to krwawienie? z cewki moczowej? z odbytu? a może z kikuta pępka, tylko tak jakoś na pampersie się nisko odbiło?
skonsultowałabym się z pediatra z poradni. Może jest jakaś infekcja dróg moczowych. Nie zachowuje się inaczej?

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 17:37   #4671
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co mi na to powiecie, ostatnio gin dał mi l4 tylko na 2tyg, i powiedział że więcej nie może mi dać, jak jakimś cudem nie urodzę to mam se wykombinować l4 u ogólnego lekarza albo coś wymyśleć. Byłam w takim szoku że nie wiem nawet czemu nie zapytałam go o co biega.
I jak nie urodze to nie wiem, do pracy mam iść w dniu tp?.
Dziwna sprawa.
jakiś dziwny ten lekarz... mój w równym moim 39tc dał mi zwolnienie na 3 tyg (czyli do 42tc) tak na wszelki wypadek jakbym się przeterminowała... mimo że i tak zoabczę go w czwartek (skończony 40tc) czyli niecały tydzień po ostatniej wizycie.

Edytowane przez Tottie1984
Czas edycji: 2011-11-06 o 18:27
Tottie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 17:38   #4672
goldika
Zakorzenienie

Ona no wlasnie ja mu nigdy nie zabranialam wypadow z kumplami, nawet czesciej jest tak ze to ja go wyganiam do nich. A przez tego zlamasa siedze caly dzien w domu i czekam. A moglam jechac na zakupy albo cokolwiek sobie na dzis wymyslic.
Stary 2011-11-06, 17:40   #4673
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
eeee 7listopada jest jutro
wiec zakladam, ze zdjecie jest z 6listopada?
No tak zdjęcie z dzisiaj

Stary 2011-11-06, 17:45   #4674
Ona231
Zadomowienie

Goldika spokojnie odwdzięczysz mu się zostawisz z synkiem a sama na zakupy wyskoczysz i też telefonu nie odbierzesz

Szkoda tylko bo pogoda dzisiaj jeszcze ładna była Ja się dotleniałam, ale na mojego małego lokatora kilometrowe spacery nie działają
Stary 2011-11-06, 17:47   #4675
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, gin. nie może wystawić L4 dłużej niż ma zapisane w karcie przewidywany termin porodu! I to nie widzimisie lekarza tylko jakiś przepis durnowaty Gin. wystawia L4 do dnia porodu a później przechodzi się na macierzyński (jeśli się nie urodzi) lub trzeba załatwiać u innego lekarza. Niestety
A ja się z tym nie zgodzę... w równym 39tc dostałam zwolenienie lekarskie na najbliższe 3 tygodnie czyli do końca 42tc (a do tego czasu urodzę...)
Skoro mój lekarz i inny lekarz do którego chodziła moja znajoma tak robi to raczej taki jest obowiązek lekarza... terminu porodu nie da się przewidzieć bo zależy od długości cyklu kobiety i jego regularności i ten wyliczony i zapisany w karcie jest tylko przypuszczalnym terminem porodu... zresztą za termin porodu przyjmuje się ten zapisany w karcie +/- 2 tygodnie.
Stary 2011-11-06, 17:53   #4676
goldika
Zakorzenienie

Odezwal sie ten palant. Ze teraz wraca. Nie odpisze mu niech sie zastanawia czy pojechalam rodzic czy nie musze teraz sie odgryzc bo potem nie bede miala serca grunt ze wszystko ok.

Tak teraz mysle... moze to technika facetow, ze jak boja sie konsekwencji to wykonuja cos w rodzaju "zdechl pies" bo wtedy my kobiety sie denerwujemy i zlosc zamienia sie w troske?
Jak tak to mu sie udalo bo zlosc mi wyparowala jak w koncu dostalam znak zycia.

Joamic nadal nie umiem stwierdzic czy opadl ale jest troche "inny" od tego z 1listopada
Stary 2011-11-06, 18:11   #4677
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
elfik moze, ja na kazdej wizycie laduje na samolocie i sprawdza mi wszystko, dlatego jestem do tego przyzwyczajona .
ja mam podobnie... od początku ciąży co wizytę miałam badania na samolocie - lekarz sprawdzał długość szyjki, to czy jest rozwarcie, czy jakieś zakażenie się nie wdarło itp.
W trakcie ciąży w ten sposób zrobił mi cytologię, badania przesiewu (gbs)... nawet uświadomił mnie że mam nadżerkę...

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
muffinka u nas tez ten tekst panowal"musimy wspolpracowac""nie chce Pani sobie pomoc?"'Ja tylko chce pomoc"
Darusia mogę nie wyrazić zgody na masaż szyjki??? mam do tego prawo??? jak w ogóle wygląda masaż szyjki? łapska "tam" wkłada i klepie?
kurcze... aż się przeraziłam jak zaczęłam myśleć że za 5 dni będę przeterminowana i sama mogę na taki masaż szyjki trafić do szpitala...
Stary 2011-11-06, 18:18   #4678
goferek33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
słuchaj, nie wydaje mi się, by było to normalne
u dziewczynek krwawienie z dróg rodnych po porodzie może być powodowane hormonami matki, ale u chłopców nie kojarzę

z czego to krwawienie? z cewki moczowej? z odbytu? a może z kikuta pępka, tylko tak jakoś na pampersie się nisko odbiło?
skonsultowałabym się z pediatra z poradni. Może jest jakaś infekcja dróg moczowych. Nie zachowuje się inaczej?
oolong masz rację.
lepiej pokazać malucha pediatrze, żeby zbadał, zrobił badanie moczu po prostu.

Tottie1984

masaż szyjki...
jak to określić czym to jest?

mega mega bolesne gmeranie w kaśce( przepraszam za drastyczne opisy)
ale jak się ma rozwarcie 2 cm od 12 godzin, to się nawet prosi o to masowanie, żeby poszło szybciej

co do przyśpieszaczy porodu
nawet połknęłam tak z 80 ml oleju rycynowego, więcej nie dałam rady, bo mnie zmuliło
skończyło się sraczką maksymalną, i skurczami przez 5 godzin, które się same wyciszyły

co do przytulanek- mimo codziennych też nic się nie dzieje

Edytowane przez goferek33
Czas edycji: 2011-11-06 o 18:30
goferek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 18:18   #4679
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Dziewczyny coś z tym zwolnieniem jest nie tak, ja mam termin na 11-11 a zwolnienie mam do 20-11. Bo lekarz stwierdził, że do tego na pewno urodzę. Także Ela coś lekarz ściemnia.
A co do zasiłku macierzyńskiego całość wypłaci Ci ZUS, a w podanie o przedłużenie możesz złożyć na 2 tygodnie przed końcem i przysługują 4 tygodnie
Ja też mam tp 11.11 zwolenienie lekarskie mam do 25.11 a w szpitalu na wywołanie (jak wcześniej nie urodzę) mam wstawić się 18.11.
Stary 2011-11-06, 18:27   #4680
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

Gin wsadza rękę i coś tam rusza i to strasznie boli

U
Cytat:
Napisane przez goferek33 Pokaż wiadomość

masaż szyjki...
jak to określić czym to jest?

mega mega bolesne gmeranie w kaśce( przepraszam za drastyczne opisy)
ale jak się ma rozwarcie 2 cm od 12 godzin, to się nawet prosi o to masowanie, żeby poszło szybciej
dzieki za informacje! znalazlam informacje ze to "manualne rozwieranie szyjki"

Kurcze, nie powinno sie to nazywac "masaz", bo to slowo to raczej sie milo kojarzy.
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości