|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Cytat:
|
|
|
|
|
#4652 |
|
Zadomowienie
|
Nie ma sprawy, jak tylko mogę to chętnie pomogę
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
a jakos moze byc, krwawienie juz slabe, ale to po lyzeczkowaniu, szwy troche ciagna, ale sie obejrzalam dzisiaj i pielegniarka miala racje, ladnie wydziergane
![]() jedno to to, ze z emocji nie bardzo moge spac, niby chce, ale jak sie poloze tonie idzie ![]() ale tak ogolnie pytanie mam: w nocy i raz dzisiaj na zasikanym pampersie byla krew, jakby z siuska, co to? Przerazona bylam szczerze mowiac, wiem ze u dziewczynek tak moze byc, ale w szpitalu mowili, ze u chlopcow nie |
|
|
|
#4654 |
|
Raczkowanie
|
Ja się tylko zamelduję
![]() Rano byliśmy na targu różności a teraz kawkę piję i na 18 do kina ![]() Miłego popołudnia
|
|
#4655 |
|
Rozeznanie
|
Wrocilismy z TZ
po basenie byly wielkie nalesniki z cieplymi malinami i bita smietana, pyyyychaa.... chociaz moj Tz stwierdzil, ze i tak on robi lepsze, coz, to akurat prawda!Muffinko, super, ze dochodzisz do siebie tak szybko! Moja ciocia, ktora tez byla dzis na basenie, powiedziala, ze jej synowa juz nie chce dzieci, Rodzila 1,5 miesiaca temu i miala bardzo ciezki porod. 2 dni sie meczyla, miala zielone wody i ja nacieli bardzo gleboko. Po porodzie maly musial zostac w szpitalu dluzej niz ona, a ona z tych nerwow stracila pokarm, a na poczatku miala go bardzo duzo, ehhhhh Mam glupie pytanie, na czym polega ten masaz szyjki? |
|
|
|
#4656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tam chodze do gina i tam też mam skierowanie a jutro mam sie zgłosić na patologie z powodu tych wód i mam zostać do porodu ale m gin ma we wtorek dyżur także pewnie będziemy coś działać o ile sama nie zaczne rodzić ze strachu hehe ja mam jeszcze termin z usg na 11.11.2011 tylko z OM mi minoł 04.11.2011.....także trzymac mnie nie będą niewiadomo ile ja licze najdalej we wtorek synka mieć już przy sobie
|
|
#4657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myszeczko ja tez po przytulankach nie mam zadnych skurczy ani nic. Dziewczyny z tym Tztem to wkurzylo mnie, ze seks owszem ale spacer juz nie. Nie chodzilo doslownie o przyspieszenie porodu ![]() mszpilko no a moj gin wlasnie ani slowa na temat ktg nie powiedzial. Ale mam dzis masakryczny nastroj, dawno takiego nie mialam. |
|
|
|
|
#4658 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
Dreamnes śliczna córeczka!!! Muffinko ale miałaś poród, szok! też taki chciałabym bardzo....![]() Cytat:
![]() U mnie w mieście lekarze też wysyłają na patologię jeśli nie urodzi się terminie. I ja się tego cholernie boję, bo z córcią w dniu terminu zgłosiłam się do szpitala i prawie wykańczałam się z nerwów bo dawali mi jakies tableki, po których niektóre laski od razu rodziły a na mnie nie działały I tak lekarzałam kilka dni sama na sali 8osobowej, prawie w depresje wpadłam. Najgorzej było w nocy kiedy na porodówke przyjezdzały laski i rodziły a ja jak sierota leżałam sama na sali i nie mogłam urodzić :/
|
|
|
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przepraszam, ze sie zale ale siedzie i rycze
![]() 2 godz temu tz napisal ze wraca z ryb (a byli na lodce) i, ze mam zrobic cos do jedzenia od tej pory cisza. a z lowiska do domu ma max 15min. I nie wiem czy cos sie stalo czy co. Nie odp na sms, sygnal ma w tel normalnie. A ja sie tak martwie... juz nawet zla nie jestem ale martwie sie czy wszystko ok
|
|
|
|
#4660 |
|
Rozeznanie
|
pospałam troszkę po obiedzie -jakas zmęczona byłam .Ale jakoś i tak nie czuje się spejalnie wypoczęta.
Tż zaraz na nockę znów idzie ![]() Jutro idę do gina -jestem ciekawa bardzo co powie, nie wiem własnie jak to jest w naszym szpitalu-jeżeli nie urodzę w terminie .
|
#4661 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4662 |
|
Wtajemniczenie
|
Pewnie ok tylko sie zagadał z kims spokojnie
|
#4663 |
|
Zadomowienie
|
Chyba brzuszek zaczął mi się opuszczać same oceńcie
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Jest to "święto czerwone" czyli wszystko pozamykane i wolne od pracy, ale u mnie w kościele msze jak w normalne dni, nie jak w święto kościelne czyli tak jak w niedziele.
---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
Goldika, zadzwoń do kolegi, zapytaj czy gdzieś nie wstąpili? |
|
|
|
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
Lina
za wizyte ![]() Fatal, Ona dla niego bedzie lepiej jak jednak cos mu bedzie... On dzis wyraznie ucieka ode mnie ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Seona nie mam nr do jego znajomych. Joamic nie widze daty z pierwszego zdjecia ale na tym pierwszym brzuszek wydaje sie wiekszy a czy nizej to nie umiem ocenic.
|
|
|
|
#4666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4667 |
|
Zadomowienie
|
joamic mi też ciężko ocenić. Ale wszystko możliwe.
Teraz lepiej widać, opadł ![]() Goldika tylko mógł powiedzieć o tym, że dzisiaj woli męskie towarzystwo. A nie robić Ci nadzieję.
|
|
#4668 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak się stresi że małemu oko wybije że ani to przyjemne dla mnie ani dla Niego
|
|
|
#4669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiec zakladam, ze zdjecie jest z 6listopada? |
|
|
|
|
#4670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u dziewczynek krwawienie z dróg rodnych po porodzie może być powodowane hormonami matki, ale u chłopców nie kojarzę z czego to krwawienie? z cewki moczowej? z odbytu? a może z kikuta pępka, tylko tak jakoś na pampersie się nisko odbiło? skonsultowałabym się z pediatra z poradni. Może jest jakaś infekcja dróg moczowych. Nie zachowuje się inaczej? |
|
|
|
|
#4671 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez Tottie1984 Czas edycji: 2011-11-06 o 18:27 |
|
|
|
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
Ona no wlasnie ja mu nigdy nie zabranialam wypadow z kumplami, nawet czesciej jest tak ze to ja go wyganiam do nich. A przez tego zlamasa siedze caly dzien w domu i czekam. A moglam jechac na zakupy albo cokolwiek sobie na dzis wymyslic.
|
|
|
|
#4673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4674 |
|
Zadomowienie
|
Goldika spokojnie odwdzięczysz mu się
zostawisz z synkiem a sama na zakupy wyskoczysz i też telefonu nie odbierzesz Szkoda tylko bo pogoda dzisiaj jeszcze ładna była Ja się dotleniałam, ale na mojego małego lokatora kilometrowe spacery nie działają
|
|
#4675 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Skoro mój lekarz i inny lekarz do którego chodziła moja znajoma tak robi to raczej taki jest obowiązek lekarza... terminu porodu nie da się przewidzieć bo zależy od długości cyklu kobiety i jego regularności i ten wyliczony i zapisany w karcie jest tylko przypuszczalnym terminem porodu... zresztą za termin porodu przyjmuje się ten zapisany w karcie +/- 2 tygodnie.
|
|
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
Odezwal sie ten palant. Ze teraz wraca. Nie odpisze mu
niech sie zastanawia czy pojechalam rodzic czy nie musze teraz sie odgryzc bo potem nie bede miala serca grunt ze wszystko ok. Tak teraz mysle... moze to technika facetow, ze jak boja sie konsekwencji to wykonuja cos w rodzaju "zdechl pies" bo wtedy my kobiety sie denerwujemy i zlosc zamienia sie w troske? Jak tak to mu sie udalo bo zlosc mi wyparowala jak w koncu dostalam znak zycia. Joamic nadal nie umiem stwierdzic czy opadl ale jest troche "inny" od tego z 1listopada
|
|
|
|
#4677 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W trakcie ciąży w ten sposób zrobił mi cytologię, badania przesiewu (gbs)... nawet uświadomił mnie że mam nadżerkę... ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
kurcze... aż się przeraziłam jak zaczęłam myśleć że za 5 dni będę przeterminowana i sama mogę na taki masaż szyjki trafić do szpitala...
|
|
|
#4678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
lepiej pokazać malucha pediatrze, żeby zbadał, zrobił badanie moczu po prostu. Tottie1984 masaż szyjki... jak to określić czym to jest? mega mega bolesne gmeranie w kaśce( przepraszam za drastyczne opisy) ale jak się ma rozwarcie 2 cm od 12 godzin, to się nawet prosi o to masowanie, żeby poszło szybciej co do przyśpieszaczy porodu nawet połknęłam tak z 80 ml oleju rycynowego, więcej nie dałam rady, bo mnie zmuliło skończyło się sraczką maksymalną, i skurczami przez 5 godzin, które się same wyciszyły co do przytulanek- mimo codziennych też nic się nie dzieje Edytowane przez goferek33 Czas edycji: 2011-11-06 o 18:30 |
|
|
|
|
#4679 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4680 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kurcze, nie powinno sie to nazywac "masaz", bo to slowo to raczej sie milo kojarzy. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.

I tak lekarzałam kilka dni sama na sali 8osobowej, prawie w depresje wpadłam. Najgorzej było w nocy kiedy na porodówke przyjezdzały laski i rodziły a ja jak sierota leżałam sama na sali i nie mogłam urodzić :/ 

za wizyte
.
musze teraz sie odgryzc bo potem nie bede miala serca