|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2008 Lipcowo-Sierpniowe Przedszkolaki!
|
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Jowiszku, może podpytaj teściowej co tam dietetyk jej mówi, co radzi - że jej pomaga ![]() Anka może i dziwne, ale u nas tak mówią ![]() A oglądała któraś tego linka co wstawiłam ![]()
|
|
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
Kristi
trochę sporo jak na wyjazd tygodniowy, ale zależy co tam ma się w zamian, nie podpowiem bo nie wiem jak skalkulować, wiedzę i tę kwotę Maluśna, wczoraj miałam mini migrenę, to już musiałam wszystko sama podrobić, bo tż wrocił taaaaki schorowany już z meblowego bo spotkaniu z kumplami leki wiadomo sam sobie weźmie, no ale jak zwykle wszystko sama i sama muszę resztę zrobić no to jednak Jowiszku mam dobrą pamięć wzrokową pamiętam pierwsze fotki, jak zamieszczałaś taboretowej ![]() ps.jedyny plus chorego tż, to że nie sięgnął po ani jednego papierosa, myślałam że sie skusi po cichaczu na balkon, jak się kąpałam , a Miki mi astystował, ale dzieki Bogu miał olej w łepetynie i po bańkach nie wychodzi ![]() ps, 2 Jowiszku, czy Igusiowa brała udział w balu karnawałowym w przedszkolu i sie przebierała za kogoś? już nie pamiętam jak to było coś chyba biedronka ? czy inny zwierzak, chodzi mi o to czy chętnie się przebrała, bez grymasów
Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2011-11-05 o 21:04 |
|
|
|
#2254 |
|
Raczkowanie
|
Jowiszowa widzę, że u was też ładna pogoda
W Krakowie dziś było około 16 stopni, lubię taką jesień Anka, niestety mój TŻ też tak ma, wystarczy byle katar i jest umierający. Dobrze, że alergia się nie zalicza do "ciężkiej choroby" ![]() Kristi nie mam pojęcia czy koszt tej szkółki jest wysoki czy w miarę OK. Ogólnie idea jest fajna jeśli mają mówić tylko po angielsku. Tylko czy jak tam pojedzie z kolegami, to faktycznie będzie mówił tylko po ang?
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ominęła.nie wiem jak ona wejdzie znów w rytm przedszkola po 2 tyg. przerwy ![]() edit. Paulina ma inny płaszczyk niż ostatnio ![]() u nas 16stopni nie było. łapy mi marzły bo ciągle aparat trzymałam
Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2011-11-05 o 21:41 |
|
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
ooo, następna piękna pani jesień
Saga, śliczną szydełkową czapę ma Paulina ![]() Anka - mój tż nigdy nie wie, który lek na co zna coldrex i pyralginę a mnie mówi, że się minęłam z powołaniem i powinnam być farmaceutką ale fakt, interesuje mnie to bardzo. szkoda, że straszna noga byłam z chemii bo poszłabym na farmację |
|
|
|
#2257 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To kurtka, taka codzienna, z Mariquity zresztą. Fajna jest bo z dopinanym polarem, no i kolor taki mało brudzący się. No i ma jak to Paulina nazywa "migotki" (błyszczące kamyki na guzikach).
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co.. odpowiadam na Wasze posty na bieżąco.. tyle, że w głowie
bo co mam odrobinę czasu coś napisać to już nie pamiętam co to było ![]() Mała, jak tam nastrój, mam nadzieje, ze w pon. bedzie już po starchu z powodu fałszywego alarmu. A faceci do generalnie jakoś ciężej zawsze chorują, nawet na zwykłe przeziębienie ![]() No i mam pytania Jedno ma zastosowanie praktyczne do Anki: Aniu, ile Was kosztowały chrzciny - to był obiad w jakimś lokalu, tak? Drugie z czystej ciekawości do wszystkich Ile karmiłyście piersią? |
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
Saga oni maja być w mieszanych grupach,oczywiście gdzies tam będą się spotykać ale raczej tak bedą pomieszani by używać 24 godz/dobę angola
Sosnowa ja karmiłam / po kolei odnajstarszego 6 m / rok i 3 m / rok Saga mnie się lepiej ten płaszczyk podoba tzn w sensie że lepiej jej leży/ tamten oczywiście też jest śliczny, taki elegancki, ale wydaje mi się że ma go ciut za duży Igusia też śliczna
|
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Rok i zalowalam,ze nie dluzej-z wygody. :d
Teraz juz 8 mies.leci... A jak u Ciebie z tym?spodobało Ci sie,czy raczej nie bardzo? Edytowane przez ver_ona Czas edycji: 2011-11-06 o 00:08 |
|
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej witam się niedzielnie.
A czemu tu jeszcze nikogo nie było u nas pogoda cudna po obiadku idziemy do parku życzę wam udanej niedzieli a chorwitkom zdrówka |
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
Sosno chrzciny w restauracji bez gwiazdek michelina, oczywiście ![]() koszt za 1 os. 80 zł obiad dwa dania (rosół z makaronem i kulkami mięsnymi, roladki z piersi z kurczaka z suszonym pomidorem , mozzarellą, w plasterku chudego boczku, ziemniaki opiekane, kleks sosu i surówki) , przekąski :wędliny swojskie (baleron białoruski, schab ze śliwką,rolada drobiowa-chciałam bardziej dietetycznie ) , pasztet itp, sałatki dwie, śledzie, jajka faszerowane, melon w szynce, ryba-sum faszerowany, barszcz czerwony plus pasztecik, napoje w cenie tort w cukierni ze 38 zł za kg (prezent od Oli chrzestnej ), ciasta coś koło 20? alkohol: 6 butelek wódki, plus 5 butelek wina (dumałam nad samym winem, ale moje ciotki mówią, no jak tak , kotlet nam sie nie przetrawi, ) byliśmy tam prawie 6 godzin, trochę zostało , przydały sie pojemniki , każdy sobie coś tam zapakował na wynos było 26 osób, rodzina zjechała na święto 1 listopada, więc spiknęliśmy wszystkich razem mama zasponsorowała mi imprezę w ramach prezentu dla Olki karmiłam Mikiego 14 m-cy, pod koniec mocno szczątkowo tylko z rańca ciut i na wieczór pomlaskać, potulić się raczej, piersi ładnie przyschły, bez tabletek
Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2011-11-06 o 12:16 |
|
|
|
#2264 |
|
Raczkowanie
|
Około 11 miesięcy. Z tym, że jak Paulina miała mniej więcej 9-10 miesięcy, to karmienie było tylko wieczorem i nad ranem (zwykle wtedy już przesypiała całe noce). W którymś momencie zauważyłam, że pierś służy wieczorem bardziej jako usypiacz i nie dałam piersi. Paulina nie protestowała zbytnio i tak się zakończyło karmienie.
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
hej. ja już mam dosyć
śpi od 40 min. ale obawiam się nawet pogotowia w nocy z uchem to wiadomo, ból jest okropny i nie będę miała wyjścia...tż się wkurza i wszystkie psy wiesza na przedszkolu, że po co ją posyłałam itp. jasne, może ma siedzieć w domu do 6r.ż. a potem do szkoły i szok przeżyje. ona i tak jest "trudnym przypadkiem" w przedszkolu i musi być socjalizowana ![]() Sosna - ja karmiłam jeśli dobrze pamiętam jakieś 9 m-cy wiem, że jak jechaliśmy na początku lipca do Cro to już jakiś czas na butli była, a tam się nawet to skończyło więc ona nawet roku nie miała jak wogóle żadnego mleka już nie piła ![]() teraz coś się zmienia, bo kakao pije czasem albo wieczorem płatki z mlekiem
|
|
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
ja karmiłam ponad 6 miesięcy, przestałam po miesiącu od powrotu do pracy.
A Wiki nadal butelkowa i flacha musi byc w koncu wzięłam sie za zmiane mleka, bo tak to kaszki mleczno-ryzowe albo pszenne i kilka miarek mleka modyfikowanego, a teraz chce kaszki bez mleka i jej na zwykłym robic. Tylko cały czas sie zastanawiam czy ja takie mleko z kartonu musze przegotowac? czy wystarczy ttylko podgrzac? ![]() My dzis z TZ zrobilismy sobie dzien lenia i pojechalismy na obiad do M1 tyle ze tam masakra to jedzenie i w koncu wylądowalismy w KFC w domu tylko zrobiłam sałatkę do pracy, TZ juz pojechał , ja idę na 24.
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
Karolek też flachy nie miał jak skończyłam karmienie, nie chciał choć jakiś czas mu wciskałam /ale zazwyczaj mleko lądowało w zlewie.
Teraz lubi mleko, pije kakao je mleko z płatkami Ja mleka w ogóle nie gotuję tylko podgrzewam Mała oby nie było tak źle zdrówka dla Majeczki Edytowane przez kristi75 Czas edycji: 2011-11-06 o 20:00 |
|
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
ja też mleka z kartonu nie gotuję, tylko podgrzewam
siedzę jak na szpilkach i czekam na ew. rozwój akcji mam nadzieję na spokojną noc, przy katarze i tak się budzi - ale wolałabym żeby ból ucha się nie nasilił ![]() Takuśna - kubełek w KFC to przecież super obiad ja dziś miałam sałatkę z pekińskiej od wczoraj i nie chciało mi się robić nic więcej. więc poszłam po kurczaka z rożna, porcję frytek dla tż i młodej i obiad był |
|
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
Mała a pewnie ze super obiad
przynajmniej dla mnie bo tz troche narzekał ze za ostre mu było....nawet to co nie było pikantne wprawdzie zostało rissotto z wczoraj i rosół więc bysmy nie głodowali, a ze my mielismy wczoraj nocki, ja do 6 wiec jak wstałam o 15 to nic mi sie juz nie chciało robic myslałam ze jeszcze po sklepach sie przelecę ale tylko na real weszlismy i tz juz musiał sie do pracy zbierac. Wiki dzis byla w lesie z dziadkami wiec sie dziecko dotleniło, przyniosła mi bukiet z liści Mała nie zazdroszczę tej niepewnosci, ból ucha to cholerstwo straszne, oby to nic powaznego
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć babeczki
Maluśna współczuję serdecznie choróbska Mai Saga wspaniałe fotki A miałam Wam baby napiszę, że jesteście dla mnie guru tzn. chodzi mi o niedawną wypowiedź, że przy drugim macierzyństwie wypoczywacie, przy tych maluszkach, które są tak różne od 3 latków ja to jestem na etapie odpoczywania jedynie bez dziecka, a na to raczej nie mogę sobie pozwolić (ewentualnie mam takie bardzo krótkie chwile Moje dwie koleżanki właśnie powiły w odstępach dnia maluszki - jedna i druga ma chłopca. Urodzeni 28. i 29. 10. Ania cudny ten torcik z chrztu Oli. A ja dziś w kościele trafiłam akurat na chrzest 6 dzieciaczków w tym drugiego syna mojego kolegi z osiedla na którym kiedyś mieszkałam
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulka juz zdecydowałaś na 100 % ze Ola będzie jedynaczką? czy jednak sie kiedys pomęczysz
![]() z klocków wafli nie wiem czy nie przerzucic sie na duplo tylko nie mam kompletnie pomysłu jaki zestaw na poczatek, kto mi pomoze?
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/klocki-lego-duplo-...909609904.html http://allegro.pl/lego-duplo-5649-du...907638224.html http://allegro.pl/big-klocki-hello-k...915169576.html pociąg z hello kitty też fajny u mnie różnorodność firgurek sprawia,że Iga się nie nudzi. ma pociąg i samochód z przyczepą więc wozi te zwierzęta. z klocków buduje domki, sklep i jakoś kręci się zabawa. sam zestaw gołych klocków do uzupełnienia można kupić zawsze ja sama teraz dumam nad akcesoriami z duplo, będę się biła o jedną aukcję ![]() generlanie HK bogę polecić jako naprawdę dobry i tańszy zamiennik duplo. same klocki i figurki nie obiegają niczym. jedyne co to zwierzęta w HK są trochę uboższe w materiał. mam zwierzęta z duplo i są cięższe, pełniejsze, np. taki koń i owca mają pełne brzuchy. w HK zwierzęta bardziej plastikowe. ale nie niszczą się. Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2011-11-06 o 21:01 |
|
|
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
o rany
Maluśna, współczuję tej niepewności, jak ja nie cierpię jak się coś na wieczór wykluwa, to ciągłe doglądanie, czy nie gorzej się dzieje, w dzień ciut inaczej się to obserwuje |
|
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
Mała trzymam kciuki za bezbolesną noc
|
|
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a powiedz mi jeszcze, dobrze rozumiem ze klocki HK pasują do tych duplo? mozna je łączyc, elementy pasuja do siebie?
|
|
#2276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja ani myślę, nie wyobrażam sobie, myślę że nie poczułabym się wypoczęta, zrelaksowana, mając takiego malucha przy piersi Co do klocków Hello Kitty, to również mogę polecić bo moja Ola ma ten duży domek - ostatni z linku Jowiszkowej
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tz powiedz, ze lepiej zeby teraz wychorowala, niz ma w 1 klasie opuszczac tyle zajec...niestety musicie jeszcze troche wytrzymac, tak to juz w pl jest ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- my ostatnie 2 dni tez w kfc sie stolowalismy i zawsze tylko pikantne jadamy. Bor ofkors porcje frytek, nozke i czesto jeszcze o longera wola, tez musial jesc...a dzis mimo, ze caly ogromny gar strogonowa zrobilam, wyladowalismy ze znajomymi na pizzy Takusna, przeciez Wikula ma juz ponad 3 lata, ja nigdy nie gotowalam mleka, Bor od 1rz dostawal z kartonika. |
|
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Veronka poki co nie gotuje tylko podgrzewam, ale jakos tak sie cykam czy nie robię żle
dzieki za odp więc nie będę gotowac ![]() Kasiulka dzieki jeszcze wprawdzie ponad miesiąc i moze jeszcze 10razy zmienię zdanie ale poki co to HK mi sie podoba ten zestaw z pociągiem chyba by spasował, Wiki lubi sie bawic autkami
Edytowane przez taka sobie Czas edycji: 2011-11-06 o 22:11 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:06.

bo co mam odrobinę czasu coś napisać to już nie pamiętam co to było 

śpi od 40 min. ale obawiam się nawet pogotowia w nocy