|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Cytat:
Ale 14-11 na KTG ![]() Wszystkie mamy rodzące to samo mi mówiły, że ten "masaż" szyjki to boli strasznie, ale pomaga a i od bólów porodowych uwagę odwraca
|
|
|
#4682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczerze mówiąc to ja piewsze słysze o tym ja bym napewno spanikowała---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
Goldika TZ należa mu sie ![]() ![]()
|
|
|
#4683 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() to ja chyba podziękuję i poproszę o kroplówkę i 6h spacer po korytarzu w szpitalu
|
|
|
#4684 |
|
Zadomowienie
|
a ja łapię już jakąś depreszkę przedporodową od tego czekania...
jutro mam wysłać ginkowi esemeska czy coś rusza czy niet... |
|
|
|
#4685 |
|
Rozeznanie
|
Napisalam do Olusi, synek jej sie rozchorowal i byla z nim w szpitalu. Przy okazji wstapila do gina i okazalo sie, ze ma skurcze, zostawili ja w szpitalu, ale skurcze ustaly. Jak sie nic nie ruszy to jutro wychodzi i za tydzien beda jej wywolywac porod. Pozdrawia wszystki zapakowane i rozpakowane (napisalam jej o nowych mamuskach
)Trzymam wiec kciuki aby sie do jutra ruszylo!!!!!
|
|
|
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna Olusia i syneczek
|
|
|
#4687 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chciałam masażu, ale sama mnie wzięła, bo powiedziała, że szkoda jej, że tak łażę a rozwarcie powoli postępuje. Kazałam jej przestać i powiedziałam, że wolę tydzień tak chodzić ale bez masażu Cytat:
Cytat:
Niech szybko wychodzi lub urodzi Zależy co jej pasuje lepiej
|
|||
|
|
|
#4688 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Elf też mnie ta depresja łapię, ale nie mam na to wpływu, to po co się tym martwić
|
|
|
#4689 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o KTG nic nie wspominał... Cytat:
---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
a jaką kondychę potem będziemy mieć.... nic tylko na weekend majowy jechać w góry
|
|
|
#4690 |
|
Rozeznanie
|
Olusia jeszcze napisala, ze juz nie wierzy w niczyje przepowiednie na temat jej daty porodu
Ponadto napisala, ze jej dzidzius szacowany jest na 3900 +/- 100 g!!! Jesli cos sie u niej ruszy to da nam znac! Pozdrawia wszystkie!
|
|
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, od ponad godziny twardnieje mi brzuch - regularnie na dość długo
Wzięłam ciepły prysznic, zażyłam Nospę ale nie przeszło. To twardnienie nie jest bolesne, tylko takie niekomfortowe I nie wiem czy takie twardnienie brzucha może być zagrożeniem dla dziecka?![]() Poza tym mam nadzieję, że przejdzie to twardnienie, bo gdybym miała dzisiaj zacząć rodzić, to załamka, bo zjadłam tyyyle (w tym MCDonald ), że boję się myśleć o lewatywie Poważnie, tylko to mnie przeraża w tym momencie - lewatywa po takim obżarstwie
|
|
|
|
#4692 |
|
Zadomowienie
|
Tottie tak jeszcze dziecko pod pachę i szczyty zdobywamy
Chociaż ja codziennie po schodach śmigam i nic się nie dzieje ![]() Seoza dziękujemy za informację, pozdrów Olusię od nas ![]() Seona na pewno twardnienie dziecku nie szkodzi To musisz z małą pogadać, że to nie jest dobry termin
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-11-06 o 19:27 |
|
|
|
#4693 |
|
Zadomowienie
|
Ja już od rodziców wróciłam, miał być spacer a popołudnie na kanapie przesiedziałam
.Tottie zazdroszczę tego l4, ja jeszcze tym się muszę martwić , w środę mam ktg, ciekawe co tam mi wyjdzie.W pierwszej ciąży mialam się zgłosić do szpitala 7 dni po tp, 3 dni mi wywoływali i tego trzeciego urodziłam, łącznie 10 dni po tp. A masaż też miałam, jak gin zaczął mi gmerać to pielęgniarka stała w pogotowiu, myślała że kopnę gina czy co ![]() Ból był niezły, ale do przeżycia , porodowe bóle gorsze .Goldika biedna Ty, wywiń mu i Ty taki numer, wyjdź z domu, nie odbieraj telefonu i wróć za 5 h .Biedna Olusia, takie zmartwienia przed porodem .
|
|
|
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Seona Ja pamietam po lewatywie tez dlugo siedzialam na tronie, az wstyd. wogole to nienawidze lewatywy dla mnie to jest horror
|
|
|
#4695 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To są skurcze przepowiadające. Mnie lekarz powiedział że pod koniec ciąży takie długie twardnienia brzucha rozwierają szyjkę macicy i czym jest ich więcej i czym dłużej trwają tym szybciej dochodzi do rozwarcia. Ja miałam tak w środę i w czwartek - nospa mi nie pomagała ale w piątek dowiedziałam się że rozwarcia nie ma bo pewnie twardnienie nie jest tak częstotliwe jak być powinno. Dzisiaj też mi non stop brzuch twardnieje.
Edytowane przez Tottie1984 Czas edycji: 2011-11-06 o 19:42 |
|
|
|
|
#4696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Elus to chociaz niedziele spedzialas na leniuszkowaniu bo caly tydzien harujesz ![]() :brzyda l:
|
|
|
#4697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety u mnie nic nie pomogło.....to jest rozwieranie przez położną palcami szyjki macicy, żadne oklepywanie, tylko takie na siłę rozwieranie szyjki, ma zwiększać rozwarcie. Bo normalnie szyjka rozwiera się zwykle wolno w trakcie skurczów macicy, ten masaż ma przyspieszyć ten proces. |
|
|
|
|
#4698 |
|
Raczkowanie
|
ja miałam oksytocynę w kroplówce i w zastrzyku, oraz czopki na zmiękczenie szyjki,
do tego łaziłam po korytarzu nic nie działało dlatego miałam te masaże szyjki co godzinę. przyznaję, że gryzłam palce według innej pani doktor masaż szyjki uszkadza szyjkę i od tego robią się nadżerki a w następnej ciąży może powodować samoczynne jej rozwieranie czy przedwczesne skracanie. no ale jak się jest tzw. "twardą" sztuką to nie ma wyjścia chyba. no bo jaka jest alternatywa? cc? |
|
|
|
#4699 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to będzie zbawienne wydarzenia z wielu powodów przede wszystkim Anielcia, ale jak zejdą ze mnie te kg, to tez się ucieszę.. i ta woda...Cytat:
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o nasze prawa, to sporo jest na stronie Rodzić po ludzku. Ale z kolei wydaje mi się, że trzeba do wszystkiego podchodzić zdroworosądkowo. Musimy wiedzieć jakie mamy prawa, ale nie możemy się też robić mądrzejsze od całego personelu, bo czasem nasz upór może nam zrobić krzywdę.
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
Biedna Olusia
i biedny jej synek, ze az w szpitalu wyladowal ![]() Muffinko niestety nei wiem skad moze byc ta krew ale najlepiej zrob tak jak radza dziewczyny - skontaktuj sie z lekarzem. |
|
|
|
#4701 |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisane przez muffinka90 lezalam na sali z dwoma laskami, razem urodzilysmy, razem na IP wyladowalysmy to mialy ze mnie niezly ubaw, bo 10 razy pytalam czy na pewno rodze a najwieksze moje zmartwienie w trakcie porodu bylo to, ze wyjelam schab do upieczenia i co teraz bedzie tz ma dobry wplyw na malego, ladnie go uspokaja a ja moge polezec kochany, ciesze sie, ze byl ze mna zazdroszczę tż ciekawe jak mój się sprawdzi
|
|
|
|
#4702 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a mi kazali leżec na siłe! |
||||
|
|
|
#4703 |
|
Wtajemniczenie
|
GRATULACJE DLA NOWYCH MAM
---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- czesc mamusie widze na tapecie masaz szyjki ja nie mialam,ale przy pierwszym porodzie jak sprawdzali rozwarcie to myslalam,ze pogryze wszytko i wszystkich dookola wiec nawet nie chce wiedziec jak boli masazMUFFINKA u Adrianka nic takiego nie bylo SEONA moze cos sie rozkreca bo nospa jest rozkurczowa i powinno przejsc...i tak samo po kapieli...wiec moze nastepny dzidzius sie szykuje---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- JOAMIC ale piekny brzucho
|
#4704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pierwszy termin na 8-go, z OM na 16tego, ale ponoć mniej wiarygodny przy moich cyklach... na razie kompletne zero symptomów, zupełnie nic się nie dzieje... idę się wysmarować, bo tak mnie na koniec zsyfiło, ze siok
Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-11-06 o 21:27 |
|
|
|
|
#4705 |
|
Raczkowanie
|
soza chodzisz jeszcze na basen, a ja nawet kąpieli nie biorę tylko prysznic bo sis mnie nastraszyła, że mogę przeoczyć jak mi wody będą odchodzić
![]() co do masażu szyjki to się nie wypowiem, ale jak czytam co o tym piszecie to ja też nie chcę ![]() dzisiaj byłam u mamy na obiadku, i była też moja sis z dzieciakami, 2 razy zmieniałam pieluszkę i przebierałam 2,5 miesięcznego siostrzeńca, jestem z siebie dumna ![]() gdyby nie to, że mój tż jeszcze siedzi u moich rodziców i raczy się z moim ojcem, to dzień zaliczyłabym do bardzo udanych, a tak siedzę wku***wiona mam nadzieję, że wróci jak już będę spała bo zadyma gotowa. A najgorsze to, że ja się nadenerwuje a on napruty nawet nie będzie jutro pamiętał że coś mu mówiłam |
|
|
|
#4706 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja was podczytuje, na razie nie mam czasu opisac porodu ale powiem wam w skrócie że też miałam masaż.... boli jak niewiem ale racja odwraca uwage od bóli. i przyspieszylo mi rozwieranie z 2 palców na 4 w półtorej godz... szybko szła akcja... szkoda że zakończyło się cesarką. Ale rana sie zagoila juz.. tylko boli jak siedze za długo lub przewracam się z boku na bok. Za to bardzo skąpy połóg, jak koniec okresu. trzymam kciuki za mamusie po terminie a i oczekującym mamom powiem że dzień wcześniej nie zapowiadało sie na akcję porodową. o 6 rano czułam bóle ale zasnełam do 10. Już po tej godz nie dało się usnąć. Poród skończył się o 23.50. Ale w karcie mam napisane skórcze reguralne od 14
|
|
|
#4707 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4708 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tym razem tez sie zgodze, chociaz bol jest za✂✂✂isty Cytat:
Cytat:
zazdroszcze ze chodzic moglas, ja z boku na bok przewrocic sie nie moglam Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla mnie najcudniejsze odkrycie"widze swoje stopy" Cytat:
![]() Cytat:
ze mnie sie lalo.....
|
|
|
#4709 |
|
Zadomowienie
|
Obiecałam, że zajrzę wiec jestem, ale ledwo doczytałam.
Co do masażu szyjki to ja się nie będę wypowiadać. Najlepiej by było aby akcja sama szybko postępowała, w przeciwnym razie jak mi przyjdzie godzinami łazić po korytarzu to nie wiem czy dam radę jak mnie plery zaczną napieprzać. milagrosa 63 kg to naprawdę nie wiele - ja za niedługo będę miała 10 kg więcej i mam to gdzieś. Jeszcze nie mam 20 na plusie ![]() Trzymam kciuki za Olusię i jej synka (oby biedactwo szybko wyzdrowiało) fatal ja czuję małego podobnie jak Ty - zwłaszcza podczas chodzenia lub siedzenia Mój tż na szczęście na ryby chodzić nie lubi, piłki nożnej oglądać wręcz nienawidzi - z czego ja sie niezmiernie cieszę. Nie wiem co jeszcze miałam pisać. ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Idę sie położyć. Nie mogę już wytrzymać w pozycji siedzącej. Jutro mam wizytę i ciekawa jestem co mi gim powie. Dobranoc |
|
|
|
#4710 |
|
Raczkowanie
|
po co przyśpieszać?
no z wielu powodów, cukrzyca na insulinie, obrzęki, białko w moczu, 39 tydzień po prostu już czas ![]() ja myślę że często alternatywy nie ma- zostaje tylko masaż szyjki niewiele jest szpitali w których na życzenie jest cc, bo nie ma postępu porodu wszyscy czekają do samego końca, żeby naturalnie urodzić, nawet jeśli to trwa 12-16 czy 20 godzin, lub kilka dni leżenia na patologii ciąży tak samo jest ze znieczuleniem w czasie porodu mi położna powiedziała cytuję:" niski próg bólowy ma pani?" |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

Ale 14-11 na KTG 

ja bym napewno spanikowała

Ponadto napisala, ze jej dzidzius szacowany jest na 3900 +/- 100 g!!! Jesli cos sie u niej ruszy to da nam znac! Pozdrawia wszystkie!
Wzięłam ciepły prysznic, zażyłam Nospę ale nie przeszło. To twardnienie nie jest bolesne, tylko takie niekomfortowe
), że boję się myśleć o lewatywie

.