|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Ile ml / litrów perfum macie w sumie?
wiem, że są wątki podobne, ale tam piszecie np. mam 10 takich a takich setek, tyle 50tek, ale nie wiadomo ile tam ich jest
Może macie po 10 setek ale w nich na dnie po parę kropel i jesteście normalne?![]() Bo ja znowu chcę sobie coś kupić, ale już się w głowę pukam...bo niby mam tylko pięć (TYLKO ) flakonów i kilkadziesiąt próbek, co jak na wizaż jest mizerniutkim wynikiem, to jednak sa prawie pełne! Niektóre wcale nie ruszone, więc może jednak odwyk co?Tak policzyłam i mi wyszło, że mam w sumie ok 300 ml perfum...czyli do emerytury a mam chęć na malutkie 50 ml jeszcze...Odwyk czy nie jestem w peletonie?
...Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było... Edytowane przez ennkaa Czas edycji: 2006-11-06 o 10:19 Powód: edytuję bo policzyłam dokładniej:) i wyszło mniej! idę na zakupy! |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ile ml / litrów perfum macie w sumie?
oj tam od razu odwyk
jesteś "normalna"! Ja też jestem normalna - 100 ml Dolce Vita 3/4 z 50 ml Sensi 1/5 z 100 zl noa 1/2 z 50 ml Volare Spring Flowers Miracle So Magic i Escada Isladn Kiss - obie reszteczki - może po 10 ml każda olejek egipski (to też zapach w sumie) - zostało jakieś 30 ml próbek nie liczę bo przeważnie od razu je testuję i w razie czego oddaję dalej - nie gromadzę Czyli jakieś 230 ml mało....i baaaaaaaaaaaaardzo zazdroszczę wizażankom które są "nienormalne" - u mnie niestety zdrowy rozsądek wygrywa... jeszcze...
Siła zdolna zmieniać świat (...) jest więc według ciebie Chaosem, sztuką i nauką? Przekleństwem, błogosławieństwem i postępem? A nie przypadkiem Wiarą? Miłością? Poświęceniem? http://www.suwaczki.com/tickers/p19u9n73qxcp5qvv.png |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Kiedys chciałem założyć podobny wątek
.Jak będę w domu policze ile "alkoholu" mam na składzie ![]() .
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie to dobre pare litrow ,moze lepiej nie policze
En-ka nie martw sie, jestes normalna ale na dobrej drodze..
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem ze statystyczna kobieta w ciagu roku zjada ok 1-1,5 kg szminki.
Ciekawe jaką ilośc alkoholu i olejków eterycznych wdycha statystyczna perfumaniaczka |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
kizu miziu...a to nie było w ciągu życia?? 1,5 kilo szminki rocznie???
![]() Ile waży szminka średnio? o matko! Może stąd problemy z wagą u niektórych kobiet! Ile kalorii ma szminka? Ojej...a od alkoholu w perfumach to chyba powinnyśmy ciągle pijane chodzić! Ale, ale...kobiety! Wpisywać mi tu militry bo nie wiem czy klikać Kup teraz ![]() Evee! Proszę mi tu ładnie wpisać z dokładnością do literka może być takich mi tu potrzeba najbardziej.
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Może coś poekreciłam
Przyznam ze gdy pisałm słowo "rocznie" zadrżała mi ręka Pózniej wizualizowałam sobie codzienny makijaż mojej sąsiadki i na chwile wszelkie watpliwosci mnie opusciły Chyba masz racje nie rocznie a w ciągu życia. Podobno mam skłonnosci do przesady |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dokonałam obliczeń i mam coś około jednego litra 230 ml perfum
Słodki Boże, nie wiedziałam że aż tyle tego jest Kocham moje perfumy |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
brawo Kasiulka!!!
![]() a kiziu miziu...ze statystykami to tak jest, ze np może Twoja sasiadka wychodzi na ten kilogram rocznie . Bo wiesz...statystycznie każda kobieta ma 1,23 dziecka![]() a swoją drogą jaka jest ta średnia u mężczyzn? Mój synek np. wrąbał mi kiedyś całą szminkę więc średnią wśród płci brzydkiej też zawyżył ...dobra...konie c oftopa zanim się moderator jakiś wkurzy
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
To ze mną nie jest aż tak źle ![]() Ostatnio pozbyłam sie kilku flaszek (nie lubię, jak stoją nieużywane ), ale i tak wychodzi mi jakieś 400ml wszystkiego, w tym połowa to różne warianty Madness |
|
|
|
|
#11 |
|
Konto usunięte
|
OK400 ml czyli taka śrdenia ilość, nie jest żle.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
To ja mogę dalej planować, bo mam tylko jakieś 230ml.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
aż byłam policzyć i wyszło mi w sumie ok półtorej litra (aż wierzyć się nie chce
)
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam ok 1,2 litra w kilkunastu napoczętych flakonach (najczęściej po 50 i 100 ml). Plus ponad setkę różnych flakonów, które zbieram od 96 roku, a w każdym z nich odrobina zapachu na dnie. Jakoś nie potrafię się ich pozbyć, czasem lubię sobie poprzypominać poszczególne zapachy
Dziewczyny, a czy któraś z was liczyła, ile wydaje na perfumeryjne zakupy? Bo ja właśnie dokonałam szybkich obliczeń i przeraziła mnie uzyskana kwota
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę ponad litr
![]()
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam około 910 ml... prawdę mówiąc, osłabłam zobaczyszy wynik w kalkulatorze...
![]() EDIT: Jest jeszcze gorzej, nie doliczyłam wszystkich flakonów: mam około 990 ml...
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Ponad 900ml
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Porobiłam skropulatne obliczenia i wyszło mi 535ml. No więc mogę sobie pozwolić na jeszcze kilka flaszek...
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio to sobie liczyłam, jak się nudziłam w autobusie
wychodzi jakieś 745 ml, licząc ubytki we flakonach, plus w próbkach, hmmm, ze 25 ml powinno wyjść nie przeraża mnie ten wynik, jakoś mało mi się wydaje
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 |
|
Rozeznanie
|
Cóż za telepatia
Akurat wczoraj liczyłam, ile pachnącego płynu jest w moim posiadaniu- nieco ponad 400 ml (licząc ubytki, a nie licząc próbek). Eee tam, co to jest, nawet nie pół litra
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Telepatia perfumowa
![]() Ale czad dziewczyny! To ja jestem naprawdę marny żuczek! Idę na zakupy!
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
przeliczyłam, jedynie, marne, co mnie baaardzo cieszy, bo to efekt odchudzania kolekcji, co mnie baaaaardzo cieszy, bo oznacza, że bede mogła sobie z czystym sunieniem na cos pozwolić, więc marne 350 ml
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
Hmm, zawsze byłam przekonana, że w porównaniu do innych użytkowników tego forum mam baaardzo mało i z czystym sumieniem mogę kupować dalej. No i policzyłam moje mililitry. Wynik mnie nie cieszy - myślałam, że mam o wiele mniej. Przy sobie mam ok. 145 ml., a druga część jest na przechowaniu u mamy (za jakieś 4 miesiące się zobaczymy). No i szacuję, że w drugiej części powinno być jakieś 180 ml. (nie wiem, ile mama zużyła, ale zapewnia mnie, że we flaszkach jest jeszcze duuuużo perfum
) Czyli razem wychodzi ok 325 ml. Za dużo trochę biorąc pod uwagę, że czaję się na Opium Fleur de Shanghai dostępne tylko w pojemności 100 ml. Muszę się zatem poważnie zastanowić nad zakupem.
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Naliczylam 461,5ml
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Ojeq...jakies 800 ml z hakiem...
Juz czulam ze mi kolekcja zaczyna puchnac niezdrowo i postanowilam ze do wiosny bede uzywac i cieszyc sie tym co mam i poznawac nowe zapachy tylko w formie probek i miniaturek.
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zadomowienie
|
Oj, wychodzi na to, że ja należę do grupy "chorych" - powyżej litra, a myślałam że absolutnie nie jestem perfumoholiczką
. Pociesza mnie jedynie fakt, że jakieś 400 ml z mojej kolekcji to Eau Dynamisante (z 500 ml falachy). No i ED to raczej nie są typowe perfumy, a raczej woda pielęgnacyjna do ciała
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zadomowienie
|
mi wyszło jakieś 640 ml. Nie liczę serii owocowej z YR i wytworów Avonu czy oriflame. Gdybym je dodała pewnie wyszłoby dobrze ponad litr. I tak mnie to raczej nie zadawala
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
Realnie (po ilosci w flakonach a nie obietości flakonów) 2 litry z kilkumililitrową koncówka. IDE SIE LECZYC!!! (to jest juz chore tyle miec!)
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
1 Dior Addict - ok 80ml
2 Miss Dior Cherie - ok 95ml 3 Lolita Lempicka - ok 70ml 4 Feminine - ok 95ml 5 Angel Schlesser - ok 80ml 6 Light Blue - ok 80ml 7 Escada Margaretha Ley - ok 80ml 8 Lagerfeld Femme - 75ml 9 Allure Sensuelle (w drodze ) - ok 95ml10 Sun Moon Stars - 30ml 11 Nina Ricci Lucky Day - 55ml 12 Beyond Paradise - 80ml 13 Sunflowers - 90ml 14 In love again - 95ml 15 Cerruti 1881 - 20ml 16 Diesel plus plus - 70ml 17 Ming Shu flower d'interit - 50ml 18 Ming Shu stare - 20ml 19 Kokosek YR - 70ml 20 Ultraviolet - 65ml 21 Splendor - 70ml 22 T-Girl - 90ml 23 Iceberg Twice - 100ml (od dzisiaj w moim posiadaniu )1890 ML O szit, tego sie nie spodziewalam a mam ciagle wrazenie, ze jeszcze o czyms zapomnialam ![]() EDIT: No wlasnie, zapomnialam o moim kochanym T-Girl czyli jest ich jeszcze wiecej
Edytowane przez lalesia Czas edycji: 2006-11-08 o 19:38 |
|
|
|
|
#30 |
|
Wtajemniczenie
|
Eenax wyluzuj
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.

Może macie po 10 setek ale w nich na dnie po parę kropel i jesteście normalne?
) flakonów i kilkadziesiąt próbek, co jak na wizaż jest mizerniutkim wynikiem, to jednak sa prawie pełne! Niektóre wcale nie ruszone, więc może jednak odwyk co?
a mam chęć na malutkie 50 ml jeszcze...

mało....