Mimozami jesień się zaczyna a zimą ruszy ślubna lawina- PM 2012 cz. XIII - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-06, 23:00   #4471
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: Mimozami jesień się zaczyna a zimą ruszy ślubna lawina- PM 2012 cz. XIII

u mnie to tak
ślub
obronić inż
dostać pracę
obronić mgr
dostać pracę na stałe
a potem dzidziuś
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 23:03   #4472
nocny_skowronek
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość

Trochę potrwa zanim się przyzwyczaję na razie mi dziwnie bo sie czuje jakby nowa Pmka dołączyła :P
Bo dołączyła :P Ale nikt mnie chyba dziś nie zauważył A przy okazji zapytam bo choć zarejestrowana dawno to wypowiadam się od dziś dopiero... Za każdym razem trzeba czekać na akceptację postu przez moderatora czy po jakiejś liczbie postów już mogą się one pojawiać bez opóźnienia?

Cytat:
Napisane przez Talaaa87 Pokaż wiadomość
A teraz mnie naszło takie pytanie do dziewczyn które mieszkają razem z TŻtami... co sie u Was zmieni po slubie, prócz tego że Wasz zwiazek bedzie zalegalizowany przez prawo czy też kościół?
Tak mnie teraz to zastanowiło co by sie u mnie zmieniło gdybym mieszkała z TZtem i dlatego pytam Was
Nam we wrześniu rozpoczął się siódmy rok wspólnego mieszkania. Za rok podczas ślubu będzie pełne 7 lat bycia i mieszkania razem i prawie 10 lat znajomości.
Co się zmieni? Mam nadzieję że tylko nazwisko Pokochaliśmy swoje wady i to jacy jesteśmy na co dzień. Nie oczekujemy żadnych zmian po ślubie. Właściwie od dawna uważamy sami przed sobą siebie za małżeństwo. Decyzję o ślubie też podjęliśmy już z 5 lat temu. Ale że wymarzył nam się rok 2012 i nietypowy ślub to sobie powoli odkładaliśmy by móc spełnić to marzenie. Bez presji że to już trzeba.

Nie wyobrażam sobie podejmowania decyzji o ślubie bez mieszkania ze sobą. Nie zamierzam nikogo przekonywać do tego, bo szanuję inny punkt widzenia. Nigdy też nie podejmowaliśmy decyzji czy zamieszkać ze sobą. Tak po prostu wyszło, że nie umieliśmy się ze sobą rozstać i już
nocny_skowronek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 23:08   #4473
Talaaa87
Zadomowienie

Ja mam tylko nadzieje że damy rade rozpocząć tą budowę na wiosnę... dopiero w tym miesiącu bedziemy mieli plan, a miał być na październik ale architekt się niestety nie wyrobił a tu jeszcze trzeba kilka spraw pozałatwiać z ta budowa...

Pani Mgr
Talaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 23:10   #4474
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie tak każdy dzien przybliża Nas do tego jednego z najważniejszych dni w Naszym życiu i do tego by zamieszkać z TŻtami (te które nie mieszkaja)

A teraz mnie naszło takie pytanie do dziewczyn które mieszkają razem z TŻtami... co sie u Was zmieni po slubie, prócz tego że Wasz zwiazek bedzie zalegalizowany przez prawo czy też kościół?
Tak mnie teraz to zastanowiło co by sie u mnie zmieniło gdybym mieszkała z TZtem i dlatego pytam Was
Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość

u Nas przede wszystkim to, ze bedziemy sie starac o dziecko zeby mialo normalną rodzine

a z kasia_kuku jak najbardziej sie zgadzam!! na poczatku jak zamieszkalismy razem to bylosuper, bo jak to swietnie mieszkac razem.. mizi mizi potem zaczely sie klotnie o byle co, zaczely nas denerwowac najdrobniejsze rzeczy, przyzwyczajenia z czasow jak sie mieszkalo z mamusią. Potem na szczescie sie dotarlismy i nauczylismy sie zyc razem i to byla proba przetrwania. Nie kazdy zwiazek moze ją przetrwac. Teraz zachpwujemy sie moze jak stare dobre malzenstwo, ale przynajmniej jestem pewna, ze to TEN!!!
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 23:11   #4475
(kicia)
Zakorzenienie

jak ja zazdroszcze w ogóle możliwości realizacji budowy domu.... nam się to marzy ale to jeszcze trochę czasu minie nim zaczniemy to realizować

dobrze że przynajmniej nie musimy zaczynać małżeństwa od kredytu na mieszkanie
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 23:12   #4476
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam tylko nadzieje że damy rade rozpocząć tą budowę na wiosnę... dopiero w tym miesiącu bedziemy mieli plan, a miał być na październik ale architekt się niestety nie wyrobił a tu jeszcze trzeba kilka spraw pozałatwiać z ta budowa...

no budowa domu to niestety masa papierkow, pozwolen itp..:/ ale potem jaka radosc z wlasnego domu!! i tego sie trzymajmy

oki, my lecimy spac dobranoc
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 23:16   #4477
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Cytat:
Dokładnie tak każdy dzien przybliża Nas do tego jednego z najważniejszych dni w Naszym życiu i do tego by zamieszkać z TŻtami (te które nie mieszkaja)

zmieni się i to dużo ... to tak samo jak z zaręczynami , myślałam, że nic się nie zmieni ... a okres po zaręczynach jest najpiękniejszym okresem naszego związku - a przecież nic się nie zmieiło ?

tak samo będzie ze ślubem, będziemy szukać własnego M , myśleć o dzieciach i pewnie będzie jeszcze lepiej niż przed ślubem ...

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Na pewno zmieni się duchowo i po za tym zmienimy mieszkanie na większe planując dziecko a nie zaczniemy małżeństwa od docierania i kłócenia o masę rzeczy. Wierzcie mi lub nie, przez 3.5 roku bycia scieliśmy się ze 2razy a przez pierwszy rok mieszkania kłóciliśmy się non stop. Nie chciałabym mieć takich wspomnień z początku małżeństwa. Po za tym nie pojmuję tego w kategorii grzechu, bo go kocham i to mój jedyny, gdyby nie koszta i formalności mogę mu ślubować jutro.
My z tŻ mieszkamy ze sobą już 3 lata i nie zawsze było pięknie kolorowo...pamiętam jak kłóciliśmy się o przyzwyczajenia każdego z nas : o wspólne zakupy , o brudne ubrania, o zmywanie naczyń .. a wydawało mi się wcześniej, że tak nie będzie ...

iskierka zgasła...
sikoreczka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 23:20   #4478
Talaaa87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
no budowa domu to niestety masa papierkow, pozwolen itp..:/ ale potem jaka radosc z wlasnego domu!! i tego sie trzymajmy

oki, my lecimy spac dobranoc
Na szczęście te pozwolenia juz wszystkie sa ale też troche czasu minęło zanim to się załatwiło... teraz czekamy na ten projekt, bo trzeba go wrysować w działkę i coś tam jeszcze zrobić ale dokładnie to nie wiem co bo TŻ się tym wszystkim zajmuje, a ja juz nie pamiętam....

Dobranoc do jutra

Pani Mgr
Stary 2011-11-06, 23:33   #4479
Lubcia
Zadomowienie

Widzę że planujecie co będzie po ślubie u mnie staramy się o dzidzie a między czasie o kredyt na własne mieszkanko. Szkołę mam już skończoną praca jest więc moje priorytety są nieco inne niż wasze ale podobne.

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Drogie koleżanki ja już zmykam spać, miłej nocki życzę do usłyszenia jutro pewnie już w nowym wątku znając wasze możliwości
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 00:00   #4480
Talaaa87
Zadomowienie

Ja juz zmykam spać dziewczynki do jutra... dobranoc

Pani Mgr
Stary 2011-11-07, 00:03   #4481
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz zmykam spać dziewczynki do jutra... dobranoc
Ja tak samo Dobranoc wszystkim

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 00:12   #4482
Chatka
Wtajemniczenie

Wróciłam z piwkowania, odpiszę Wam i lecę spać, TŻcik już dawno mi padł, a ja tu siedzę i nadrabiam

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Byliśmy dzisiaj z Tż na wycieczce rowerowej. Zdobiliśmy kilka fotek więc Wam wkleję na chwilę Takie krajobrazy mamy niedaleko mieszkania tuż przy centrum Krakowa (nie mylić z Zakrzówkiem )
Super fotki! Jakie piękne rejony tam macie, tylko zazdrościć

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
No i zarazilyscie mnie hobbistycznymi spinkami Znalazlam kilka ktore jak ulal pasowalyby do mojego zapalonego podroznika i fotogfrafa Ktore sie wam najbardziej podobaja?
Te trzecie superaśne

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=5EBvsvf77WM

macie zaczepiście długi filmik

no ale widać cokolwiek troche je wywiało poza kadr
Fajowy I jaki genialny tytuł

Cytat:
Napisane przez Malenka321 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki. wracam po super weekendziku z TŻtem i musze sie pochwalić: jutro jadę mierzyć pierwsze kiecki
Czekamy na relacjon

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Moja babcia żyje z moim dziadkiem już 50lat i przestała go kochać dawno temu są razem tylko dlatego, że dla nich rozwód nie istnieje...po ślubie nie mogli się dogadać i postanowili, że przynajmniej dla dobra rodziny jakoś się dogadają. Dlatego jako jedyna poparła mnie, żebym zamieszkała z Tż przed i się przekonała czy będziemy w stanie się dogadać itd.. No i miała racje w marcu mało co a byśmy się rozstali...Ta próba pokazała nam, że wszystko razem przetrwamy...na niektóre sprawy lepiej zwrócić uwagę przed ślubem niż po...sama miłość w związku nie wystarczy...
Zgadza się. Samą miłością żaden związek nie pociągnie długo, znam to nawet z własnego doświadczenia, a co dopiero cudzego. A do małżeństwa naprawdę trzeba się dopasować, bo im więcej jest różnic na początku, tym więcej będzie ich potem i tym intensywniejsze one będą... nie ma się co oszukiwać, że "jakoś to będzie po ślubie". Będzie, albo nie będzie, różnica jest tylko taka, że jak się okaże przed ślubem, to nie będzie trzeba się bawić w rozwody
A dawniej, jak napisała zubi, ludzie nie wierzyli w rozwody, bali się ich, bali się reakcji społeczeństwa, do tej pory się boją. Nie mamy tak naprawdę pojęcia do końca, ile małżeństw tkwi w błędnym kole i nienawiści do siebie nawzajem, podczas gdy na zewnątrz wszystko wygląda dobrze, tylko dla pozorów czy dla dzieci. Jednak większość małżeństw pokolenia moich Rodziców i Dziadków, jakie znam, są niezbyt udane. Owszem, większość jest ze sobą, ale jakby tylko z przyzwyczajenia lub z braku alternatywy. Więc nie sądzę, żeby to był dobry argument na nie mieszkanie razem przed ślubem

My mieszkamy ze sobą ponad 2 lata i w ogóle nie przeżywaliśmy tego, co większość z Was tu opisuje Żadnych kłótni o skarpetki czy naczynia, żadnych dramatów i prawie rozstań. Wspólne mieszkanie przyszło nam tak naturalnie, że sami dziwiliśmy się temu przez wiele miesięcy, teraz już przywykliśmy do tego
Jak przestrzega Margida, może dla nas przyjdzie czas próby po urodzeniu dziecka, kto wie. Ale jakoś tak wierzyć mi się w to nie chce, że nasze relacje obrócą się wtedy o 180 stopni, bo do kwestii rodzicielstwa, jak zresztą to wszystkich ważnych spraw w naszym życiu, podchodzimy świadomie i powoli zaczynamy się z tą myślą oswajać i do niej przygotowywać. Wydaje mi się więc, że kiedy już ona nadejdzie, jakoś poradzimy sobie z emocjami i ze stroną fizyczną też (chociaż wiem oczywiście, że do tego tak naprawdę nie da się dobrze przygotować ale będziemy próbować, takie już mamy charaktery, że wszystko musimy najpierw na spokojnie przeanalizować i dzięki temu chyba łatwiej sobie radzimy z problemami)

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
dziewczyny, jak się Wam podobają takie zaproszenia?
http://moda.allegro.pl/artesonado-za...920933310.html

mój TŻ dał mi całkowicie wolną rękę w wyborze
Środek fajny, ale wierzch okropnie mdły. Te drugie już dużo lepsze

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Moi Rodzice byli bardzo zaskoczeni jak im oznajmilismy ze chcemy zamieszkac razem i wyjezdzam dodatkowo za granice:P bo są tez bardzo religijni, tata na poczatku nie chcial mnie puscic ale postawilam na swoim i juz po miesiacu sie przyzwyczali teraz są szczesliwi ze nam sie dobrze wiedzie
Hehe, to podobnie jak u mnie (tylko ja nigdzie nie wyjeżdżałam, a wyprowadziłam się 300m od Nich ). najpierw wielka zaskoczka, a potem pogodzenie... Ale ja swoich przygotowywałam do tego trochę podczas swojego poprzedniego związku, kiedy to uciekałam do Exa na weekendy. Więc wtedy już trochę oswoili się z tym, że bywam u chłopaka, no a w przypadku TŻta to po prostu już było tak oczywiste, że będziemy razem, że nawet jakoś tam strasznie nie protestowali... Tata czasem coś mruczał, ale w sumie TŻ tak szybko się oświadczył, że nawet On musiał się w końcu z tym pogodzić

Cytat:
Na pewno zmieni się to, że ja będę Żoną, a On Mężem - i będziemy się tym faktem niezmiernie jarać, podobnie jak jaramy się narzeczeństwem Na pewno poczujemy się jeszcze bardziej zjednoczeni, bo oficjalnie staniemy się rodziną. Na poważnie już zaczniemy myśleć o budowie domu i dzieciaczkach, bo chwilowo naszym głównym celem jest ślub i nie wychylamy się za bardzo w szczegółach poza niego, mamy tylko ogólny zarys co i jak. Od ślubu po prostu zaczniemy nowy etap naszego życia. Więc jak najbardziej sporo się zmieni.

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
No to może taki krótszy tytuł Jeszcze zima czeka nas potem będzie ślubów czas
Super jest! To może Ty Lubciu teraz założysz wątek? tylko przed "potem" poproszę, żeby był przecinek Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas! Może tak?

Lecę spać, dobrej nocki

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-11-07 o 00:16
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 03:59   #4483
Madziuniusia
Zakorzenienie

My z TŻ wprawdzie nie mieszkamy ze sobą, ale wydaje mi się, że trzeba być przed zamieszkaniem dojrzałym i przygotowanym na to, że mogą nastąpić sprzeczki. No i jak z byle powodu będzie się urządzać awanture to chyba też niezbyt dobrze? Do wszystkiego można dojść kompromisem.
My np. już wiemy, że nasz pierwszy zakup to będzie zmywarka do naczyń nienawidzimy zmywać a w dodatku mam tak małą kuchnię, że jak są w niej brudne naczynia, to w momencie ma się wrażenie takiego syfu... A tak to rachu ciachu naczynia do zmywarki i posprzątane w 90%
Stary 2011-11-07, 06:41   #4484
Malenka321
Zakorzenienie

po was zawsze jest coi nadrabiać chce ktoś kawkę??:P

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Malenka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 06:54   #4485
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Cytat:
Ja już właśnie piję

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 06:59   #4486
Malenka321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oriflame_Rybnik Pokaż wiadomość
Ja już właśnie piję
ja koncze:P już chce jechać ogladać suknie!!

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Stary 2011-11-07, 07:46   #4487
MARGIDA
Wtajemniczenie

Witam dziewczynki prackowo
ja już po pierwszej kawie, ale coś czuję, że to będzie ciężki dzień
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 08:11   #4488
marcia45
Zadomowienie

Witam

Czytam Was regularnie, ale czasu odezwać się z reguły nie mam i bardzo żałuje. Z reguły przez to, że poza ostatnimi ustaleniami przygotowania dalej nie ruszyły.

Temat mieszkania razem to się wypowiem. My jesteśmy ze sobą ponad 7 lat, ponad 3 mieszkamy razem. I tak jak u Chatki mieszkanie razem wyszło tak naturalnie, bez większych sprzeczek i problemów. Ogólnie chwalę pomysł wspólnego zamieszkania przed ślubem, ale nie uważam go za konieczne dla szczęśliwego małżeństwa. Jeśli dwie osoby się kochają, szanują i są skłonne do kompromisów to zamieszkanie nie jest wcale wielką próbą miłości. Dla nas większą próbą będzie właśnie pojawienie się dziecka i to z tego co obserwuje w otoczeniu wprowadza duże zmiany w życiu.
Co się zmieni po ślubie? Po pierwsze nazwisko, a po drugie nie będziemy już musieli ciułać na wesele. Weźmiemy tez zapewne kredyt i zaczniemy szukać własnego m. I będziemy razem nocować po przyjeździe do rodziców. Nasi rodzice mieszkają bardzo blisko siebie, więc po powrocie w rodzinne strony narazie każdy spi u siebie(moja mama tak chce). Finanse i konto już jest wspólne, więc o to sprzeczek nie będzie.

Dziewczyny, które kupywały obrączki w Wawie, poleccie dobrych i tanich jubilerów

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 08:18   #4489
Malenka321
Zakorzenienie

Cytat:
widzę, że kawa z rana jak śmietana

marcia45 niestety jestem z małopolski więc nie pomogę...

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Stary 2011-11-07, 08:19   #4490
E87
Wtajemniczenie

Witam nowe PM-ki
Ale tam dzisiaj zimno brrrrr...
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 08:21   #4491
Malenka321
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Witam nowe PM-ki
Ale tam dzisiaj zimno brrrrr...
u mnie zero stopni ale przynajmniej pięknie

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Stary 2011-11-07, 08:26   #4492
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie zero stopni ale przynajmniej pięknie
U mie tez... ale najlepiej sie zaglada na dworek przez okienko
My zdecydowalismy sie zrezygnowac z zarezerwowanego autka slubnego na rzecz jakiegos tanszego... Jednak 1100 a 500 zl to roznica... chociaz te drozsze mi sie mega podoba no ale trudno, zawsze ta kaske moge juz przeznaczyc na dekoracja kosciola/sali/bukiet itd
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 08:33   #4493
Malenka321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
U mie tez... ale najlepiej sie zaglada na dworek przez okienko
My zdecydowalismy sie zrezygnowac z zarezerwowanego autka slubnego na rzecz jakiegos tanszego... Jednak 1100 a 500 zl to roznica... chociaz te drozsze mi sie mega podoba no ale trudno, zawsze ta kaske moge juz przeznaczyc na dekoracja kosciola/sali/bukiet itd
a nie maie znajomych z jakimś fajnym samochodem?? albo znajomych znajomych?? zpłaciłoby się tylko za ubiór??

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Stary 2011-11-07, 08:51   #4494
Madziuniusia
Zakorzenienie

kto poczęstuje kawką? jezu padam na twarz! O 4:20 około:P wyszłam z hotelu. O 6:40 siedziałam już w autobusie do małej... W dodatku zaspałam i wstałam 6 min przed odjazdem i zdążyłam ale wygladam jak nie powiem...

W ogóle to troche zła jestem na kuzynkę, chocciaż staram się ją usprawiedliwić. Jak wiecie maluje mnie do ślubu czarna kawa, no i wiem, ze siostry były nawet chętne, ale jeszcze się nie określiły. A wczoraj kawa dzwoniła, żebym dała jej dokładną odpowiedź, bo ma chętną na mój termin. No i piszę do siostry a ona na mnie "stara ogarnij dupe! ślub masz k..a mać dopiero za rok wiec nie truj! k...a daj mi spokój!!" No ale za chwilę się dowiedziałam, że zerwała z chłopakiem i oto jest efekt. Pisałam wam kiedyś o nich... powód zerwania? jest już wykończona psychicznie przez swoją matkę i chce spokoju... Smutne:/ eh... tylko dlatego, że chlopak trafił za pierwszym razem na idiotkę i sie rozwiedli...
Stary 2011-11-07, 08:55   #4495
Malenka321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
kto poczęstuje kawką? jezu padam na twarz! O 4:20 około:P wyszłam z hotelu. O 6:40 siedziałam już w autobusie do małej... W dodatku zaspałam i wstałam 6 min przed odjazdem i zdążyłam ale wygladam jak nie powiem...

W ogóle to troche zła jestem na kuzynkę, chocciaż staram się ją usprawiedliwić. Jak wiecie maluje mnie do ślubu czarna kawa, no i wiem, ze siostry były nawet chętne, ale jeszcze się nie określiły. A wczoraj kawa dzwoniła, żebym dała jej dokładną odpowiedź, bo ma chętną na mój termin. No i piszę do siostry a ona na mnie "stara ogarnij dupe! ślub masz k..a mać dopiero za rok wiec nie truj! k...a daj mi spokój!!" No ale za chwilę się dowiedziałam, że zerwała z chłopakiem i oto jest efekt. Pisałam wam kiedyś o nich... powód zerwania? jest już wykończona psychicznie przez swoją matkę i chce spokoju... Smutne:/ eh... tylko dlatego, że chlopak trafił za pierwszym razem na idiotkę i sie rozwiedli...

kuzynka miała powód być zła ale już nie bardzo wybuchnąć alenie złość się za długo... szkoda dziewczyny każda potrzebuje miłości, ale najbliższe środowisko ładnie to umie spieprzyć...

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Stary 2011-11-07, 08:58   #4496
Madziuniusia
Zakorzenienie

Nie no gadałyśmy później normalnie... pocieszałam ją, bo sytuacja naprawde niefajna... Jeszcze tylko muszę jej siostrę zapytać, bo ma być świadkową, czy ona chce być malowana czy nie.
Stary 2011-11-07, 09:01   #4497
Talaaa87
Zadomowienie

Witam sie poniedziałkowo ale dziś paskudna pogoda u mnie... szaro, nudno, mgła za oknem... a na dodatek wieszałam pranie za oknem i tak starsznie zmarzałam że szok... od razu katar mi się ruszył... a jeszcze oczywiście madra Tala zamiast nałożyć coś ciepłego to po co przeciez w krótkim rękawku przy 1 stopniu na dworze też mozna...

Cytat:
My np. już wiemy, że nasz pierwszy zakup to będzie zmywarka do naczyń nienawidzimy zmywać a w dodatku mam tak małą kuchnię, że jak są w niej brudne naczynia, to w momencie ma się wrażenie takiego syfu... A tak to rachu ciachu naczynia do zmywarki i posprzątane w 90%
Oj ja tez bedę usiała zainwestować z zmywarke bo nie nawidzę zmywać... TŻ też sie jakos do tego bardzo nie garnie więc nie bedzie wyjścia

Cytat:
Ja sobie właśnie pije w moim wyfasionym wielkim kubku

Cytat:
a nie maie znajomych z jakimś fajnym samochodem?? albo znajomych znajomych?? zpłaciłoby się tylko za ubiór??
Dokładnie... lepiej popatrzec po znajomy czy rodzinie, może ktoś ma fajny samochód to by trzeba tylko zapłacić za ubiór i paliwo...
mam nadzieję że TŻ znajdzie jakis pojazd... chociaz wczoraj się śmiał że pojedziemy traktorem.... bo oglądał jakiś program i tam własnie tak młodzi jechali... stwierdzam że mój TZ wariuje....

Pani Mgr
Stary 2011-11-07, 09:01   #4498
Malenka321
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no gadałyśmy później normalnie... pocieszałam ją, bo sytuacja naprawde niefajna... Jeszcze tylko muszę jej siostrę zapytać, bo ma być świadkową, czy ona chce być malowana czy nie.
ciężka tym bardziej, że tobie sie uklada z zdrugiej strony jej sypie i zawsze jakie takie nostalgie nachodzą...

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Stary 2011-11-07, 09:12   #4499
Talaaa87
Zadomowienie

Cytat:

To ja Ci juz tą kawke serwuje
co do kuzynki to troche nie ciakwie... troche przykro że rozstała sie z tym facetem i to nie przez to że jej albo jemu coś nie pasowało tylko przez jej matke...
a co do jej wybuch złości to rozumiem sytuację, ale to taż nie powód żeby opie.przać Cię o to że się tylko cos zapytałaś.... ale z drugirj strony w nerwach mówi się rózne rzeczy....

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

A ja dziś mam 270 ddś

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Madziuniusia ja tak teraz troche z innej beczki... pamiętasz jak byłysmy mierzyć sukienki?? (o ile wogóle mnie jeszcze pamiętasz ) i miłam Ci się zapytywać... w której Ci się najbardziej podobałam?? wiem że to ja mam miec to wow ale chciałą bym poznać Twoje zdanie, bo tylko Ty mnie w nich widziałaś

Pani Mgr
Stary 2011-11-07, 09:14   #4500
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja dziś mam 270 ddś
a ja mam 201, za dwa dni jedyneczka
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości