|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
| Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
|
29 | 54,72% |
| Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
20 | 37,74% |
| Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
|
1 | 1,89% |
| Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
|
3 | 5,66% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
Cytat:
![]() Nie zapomnę do końca życia jak kiedyś po długich zaparciach zjadłam na raz 200g suszonych moreli... myślałam, że na księżyc odlecę siłą wyrzutu spomiędzy własnych pośladów. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nawet nie zdążyłam wrócić z testem z łazienki, a już wiedział... W kuchni zastałam go z wielkim nożem w ręce, umazanego mięsem... Sweet...![]() Cytat:
Przez kilka dni jest dobrze, żeby za chwilę znowu był problem. A warto próbować ![]() Cytat:
Cytat:
Dziś porwałam się na trzy prania, bo już nie mamy co na siebie założyć, odkurzyłam i umyłam podłogę. Wyczerpałam limit na najbliższy miesiąc. Odkurzacz miałam w ręce pierwszy raz od jakichś 2 lat. Chłop odkurza. ![]() Cytat:
I o ile nie ma uzasadnionych przyczyn medycznych to jestem zdania, że kobieta powinna pracować. Wiem, że są różne sytuacje, a to w pracy nieciekawa atmosfera, a to któraś pracuje ciężko fizycznie, a to w szkodliwych warunkach. Wszystko jestem w stanie zrozumieć. Ale jeśli kobieta w pełni sił, pracująca powiedzmy w biurze, ma ciepło, normalne godziny pracy, normalnych współpracowników, idzie na zwolnienie od razu jak się dowiaduje o ciąży, to takim praktykom mówię "nie". Sama będę pracować tak długo jak będę mogła. Jeśli będę zdrowa tona zwolnienie zamierzam iść, kiedy brzuch nie pozwoli mi już siedzieć przy biurku. ![]() Co ciekawe, mam kolegów, którzy uważają, że kobieta w ciąży jak najbardziej może siedzieć na zwolnieniu. W ogromnej większości są to ci, których kobiety miały w ciąży problemy.
|
|
|
#3482 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CHyba trzeba się witaminkami szprycować na maksa... ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30341800]Tacca, mam mnóstwo książek do czytania w domu, bo bardzo lubię czytać, obecnie na świeczniku Rio Bar Ivany Sajko, ale nie umiałam się dzisiaj zabrać, w końcu obejrzeliśmy z TŻem film, ale również mi się nie podobał, cały czas myślałam o kanapce, którą zaraz po filmie miałam zamiar zrobić :P A co do płci, oczywiście chciałabym, żeby się urodziło zdrowe, to na pierwszym miejscu, a na drugim.. no cóż, chciałabym dziewczynkę w czym kibicuje mi moja mama, natomiast mój TŻ, tata i wszyscy kumple woleliby małego kibica (TŻ już oczywiście planuje karierę piłkarską ). I teraz się śmiejemy, bo jak leci reklama Calzedonia (ta o rajstopkach, pończoszkach i "chcielibyśmy, żeby to była dziewczynka") to ja się śmieję, a jak leci reklama nie wiem czego, ale z tym, że babka ma wieeelki brzuch i mówi, że kopie mocno i tatuś: "będzie napastnikiem" - to TŻ mówi, że nareszcie "jego" reklama Tak więc bardzo bardzo stereotypowo Ale co będzie, to się będziemy cieszyć Z jedzenia by wynikał napastnik, ale ja nie wierzę w przesądy [/QUOTE] Heh, no właśnie... Książek i u mnie dużo... Muszę kupić sobie coś nowego, pewnie z fantastyki. Nie wiem co nawet... Z tą płcią to podobnie i u nas. Dziś nawet rozmawialiśmy, że jesteśmy raczej ciekawi "co" będzie, a nie mamy preferencji żednych... I tak fajnie i tak fajnie, oby zdrówko było. Cytat:
Chlebek robisz? Dawno nie robiłam... Może by zrobić... Dałaś mi do myślenia. Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie... Właśnie dałam jej ciutkę bitej śmietany z ciasta... Siedzi i się oblizuje... ![]() Cytat:
![]() Też ilość stron mnie poraziła... ![]() Cytat:
Dobrze, że zdrowiejesz! Cytat:
![]() Niestety nic nie możesz brać jak testy pozytywne. U mnie też od choróbska się zaczęło... Cytat:
Pierniczek? Hm, mnie dziś naszło na rolady, kupiliśmy jedną jasną a drugą ciemną... Pycha. ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30353786]Ja też nic nie umiem zrobić, jak mąż jest w domu Ale jutro niestety praca, no to się muszę dzisiaj zmobilizować.[/QUOTE]Mi też mąż przeszkadza. I denerwuje mnie bo czasem mi zrąk coś wyjmuje. Nie, no przeszkadza ogólnie. Cytat:
I czekamy na wieści! ![]() Cytat:
A do pracy to chciałabym do maja pochodzić... O ile zdrówko pozwoli... Ale jestem zdania, że jak kobieta chce od początku na zwolnienie, to jej wybór. Jesteśmy dyskryminowane na każdym kroku, często gorzej zarabiamy, czemu by nie mieć choćby takiego przywileju. Ale to tylko moje zdanie. Jak teraz wrócę i kierownik dalej będzie mnie mobbingował, to sama nie wiem co zrobię. ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Tu linki: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1509 ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=925 ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Będziemy dopisywać co uznamy za istotne... Dobra sprawa. ![]() A kupiłam dziś smoka Nuk. Nie mogłam się powstrzymać...
|
||||||||||
|
|
|
#3483 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja póki co to raz miałam taką porządną przerwę, ale wtedy stołowałam się u wujka Donalda. Teraz jest jakby lepiej, bo więcej jem i dużo wody piję ![]() Ja np. musiałabym iść na zwolnienie jakbym pracowała etatowo. Przy maszynach jest głośno, piec też wydziela "aktywne składniki pasty lutowniczej) a na programowaniu ciągle z nosem w kompie. Poza tym obok maszyn są stanowiska do lutowania i tzw. fala, więc kolejne opary do wdychania by były. Raczej na zmianę posady bym nie liczyła, więc na pewno bym miała iść na zwolnienie. ![]() Idę się ogarnąć i czas spać Trzymajcie się ciepło
|
|
#3484 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam na zmianę: zachcianka-> przejedzenie -> źle mi -> przechodzi -> zachcianka... Zaparcia oczywiście również. Apetyt taki, że się ze mnie w pracy śmieją, że jem po 3 śniadania. No ale czasami prawie śpię w fotelu w pracy, a mam w pracy naprawdę bardzo zimno (duże pomieszczenie, ciężko ogrzać), to jak się opatulę kurtką, to mi tak błogo się robi... Szkoda gadać. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2011-11-06 o 20:56 |
|
|
|
|
#3485 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30359621]Nie no jasne, jeśli kobieta czuje się dobrze i ma normalne warunki pracy, to jasne. Nie podoba mi się tylko ten lincz wyrodnych pracownic, które "wykorzystują" ciążę na pójście na "urlop" (cytuję teksty z tego artykułu i komentarzy), bo teraz sama widzę, jak ciąża strasznie osłabia i odbiera energię, już nie mówiąc o rewolucjach żołądkowych.
Ja mam na zmianę: zachcianka-> przejedzenie -> źle mi -> przechodzi -> zachcianka... Zaparcia oczywiście również. Apetyt taki, że się ze mnie w pracy śmieją, że jem po 3 śniadania. No ale czasami prawie śpię w fotelu w pracy, a mam w pracy naprawdę bardzo zimno (duże pomieszczenie, ciężko ogrzać), to jak się opatulę kurtką, to mi tak błogo się robi... Szkoda gadać.[/QUOTE] dobrze Ci ze mozesz sobie pozwolic na takie jedzenie . o zaparciach nie mów nic. Ja jutro sok z kapuchy rano muszę wydoić
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
Moja gin powiedziała, że w bardzo złym stanie można czopki glicerynowe kupić w aptece.
|
|
|
|
#3487 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was płaciła za te wszystkie pierwsze badania krwi i moczu? Jaka to jest +/- kwota, bo nie chce mi się na koniec miasta specjalnie jeździć do laboratorium i pytać (leń!)
|
|
|
|
#3488 |
|
Wtajemniczenie
|
hcv,hiv przeciwciala po 50zł
morfologia 12zl mocz chyba 8zl wr 12zl
|
#3489 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny - co do czosnku, to lekarze odradzają w ciąży a szczególnie w I trymestrze, bo może spowodować krwawienie.
Pandzia_2010 - dzięki ![]() to jeszcze nie kosmos, bo ostatnio za badania zapłaciłam ponad 300 zł więc wolę spytać na zapas
Edytowane przez liveinhope Czas edycji: 2011-11-06 o 22:04 |
|
|
|
#3490 |
|
Wtajemniczenie
|
to co to za badanie
|
#3491 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3492 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo jaaa to ja takich nie robiłam
|
#3493 |
|
Konto usunięte
|
U mnie cennik jest taki:
za betaHCG płaciłam 18,50 za toxo i cytomegalię w sumie koło 60 zł morfologia, glukoza to są drobne kwoty, po parę zł HCV, różyczka, antykardiolipidia - każde od 30 do 50 zł. Na szczęście już na HIV, grupę krwi i mocz mam skierowanie, bo mam już dość płacenia za te wszystkie badania. |
|
|
|
#3494 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie na hiv i grupe krwi nie daja skierowania
lubelska kasa
|
#3495 |
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30361675]U mnie cennik jest taki:
za betaHCG płaciłam 18,50 za toxo i cytomegalię w sumie koło 60 zł morfologia, glukoza to są drobne kwoty, po parę zł HCV, różyczka, antykardiolipidia - każde od 30 do 50 zł. Na szczęście już na HIV, grupę krwi i mocz mam skierowanie, bo mam już dość płacenia za te wszystkie badania.[/QUOTE] Muszę zmienić laboratorium, u mnie beta 35zł
|
|
|
|
#3496 |
|
Konto usunięte
|
No to są ceny z chorzowskiego szpitala (tj. laboratorium przy szpitalu).
Też się bałam, że beta będzie droższa, byłam miło zaskoczona przy rejestracji. Na toxo i cyto nie dostałam skierowania, betę robiłam z własnej woli, te wszystkie poprzednie badania dostałam w prywatnym gabinecie, więc musiałam płacić, ale teraz mam już skierowanie normalnie z kasy, więc mam nadzieję, że nie będę musiała płacić, idę do laboratorium w przychodni, szczerze mówiąc sama nie wiem, ale mam nadzieję, że nie.... No trudno, jak trzeba będzie to zapłacę, ale mam nadzieję, że się obejdzie. |
|
|
|
#3497 |
|
Wtajemniczenie
|
ogladacie must by the music>??? na kogo stawiacie?
|
#3498 |
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30361839]No to są ceny z chorzowskiego szpitala (tj. laboratorium przy szpitalu).
Też się bałam, że beta będzie droższa, byłam miło zaskoczona przy rejestracji. Na toxo i cyto nie dostałam skierowania, betę robiłam z własnej woli, te wszystkie poprzednie badania dostałam w prywatnym gabinecie, więc musiałam płacić, ale teraz mam już skierowanie normalnie z kasy, więc mam nadzieję, że nie będę musiała płacić, idę do laboratorium w przychodni, szczerze mówiąc sama nie wiem, ale mam nadzieję, że nie.... No trudno, jak trzeba będzie to zapłacę, ale mam nadzieję, że się obejdzie.[/QUOTE] Mnie właśnie denerwuje, że mimo tych wszystkich składek, które lecą zamiast pensji, nie dość że płacę za gina, to jeszcze za te standardowe badania. Z drugiej strony, jak pomyślę, że miałabym latać do lekarza z kasy, którego nie znam, to ... Gdzie to wsparcie w związku z małym przyrostem.
|
|
|
|
#3499 |
|
Zadomowienie
|
Herbatka bezkofeinowa, którą pije to Ahmad tea london,ale na jest owocowa, a Wy macie juz chyba takich dosyć
![]() Na zaparcia polecam jeść codziennie jogurt naturalny(aktivia) do tego wsypać otręby żytnie i pszenne plus co tam chcecie np. miód, rodzynki, śliwki, orzechy, słonecznik, pestki dyni czy ananas. Błyskawicznego efektu nie będzie, ale po 3 dniach pomoże. Kiedy jest naprawdę ciężko to 5 suszonych śliwek zalać gorącą wodą zostawić na min 3 godziny i wypić a śliwki zjęść. Najlepiej zrobić to na noc. Ja jutro zaczynam 14tc i do tej pory przytyłam 2 kg. Cholera boję się tych dodatkowych kilogramów, ale za to jutro już zaczynam chodzić na basen i na 18sta ide na ten fitness na zajęcia dla kobiet w ciąży, do tego minęły mi smaki na słodkie więc mam nadzieję, że jednak nie przekroczę tych 10kg. A mój brzuszek...jejku, ale jest ładny |
|
|
|
#3500 |
|
Wtajemniczenie
|
sok z kapuchy jest najlepszy
|
#3501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja znam osoby które czuły się bardzo dobrze w ciąży i szły na zwolnienie ale co jak się okazywało szyjka się skracała, ale ja już wiem że jak będę miała w drugiej ciąży przechodzić to samo (krwiak, wymioty, szpital) to do żadnej pracy się nie wybieram ![]() Cytat:
dziwne bo syrop dla ciężarnych prenalen ma czosnek ja raz się opiłam sokiem z ogórków a raczej wodą to do apteki jechałam po węgiel
|
|
#3502 |
|
Raczkowanie
|
ja placilam 206 zl za 11 pierwszych badan a teraz jeszcze mam 5 plus mocz i krew po 8 zl,wiec tak na jakies 150 zl sie nastawiam,nic nie mam na skierowanie,to chodze do prywatnego gin.
|
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Oj ale sie wyspalam
)Ja chodze na kase chorych, dlatego tez nie place za badania, Oczywiscie wkurza mnie siedzenie w kolejkach, ale jak ide do tego samego gina prywatnie etz kolejki sa bo kazdy przychodzi kiedy chce ![]() Takze za bad nie place, teraz tylko dodatkowy koszt to bedzie zrobienie tego usg 3d u innego lekarza
|
#3504 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sama od czasu do czasu sobie na nie pozwalam. Zwracam jednak uwagę na to, żeby była najniższa dawka alkoholu. Np. Lech Free ma znacznie mniej niż niskoalkoholowy Żywiec. Wyliczyliśmy z moim mężem, że aby wypić jedno normalne piwo to trzeba byłoby wpić 20 tych Lechów Free (bo tu jeszcze mniejsza pojemność - 0,33). Przytoczę tutaj jeszcze słowa lekarza, które kiedyś znalazłam właśnie w sieci:"Alkohol jest również dla ludzi. Prawie wszystkie błony komórkowe zawierają alkohol etylowy, ale w bardzo małych ilościach. Gdy człowiek zupełnie nie pija alkoholu, organizm sam musi go wytwarzać. Nie jest błędem, gdy codziennie dostarczymy dla naszego organizmu niewielką ilość alkoholu." Tak więc myślę, że takie jedno niskoalkoholowe piwo nie zaszkodzi dziecku. Tym bardziej, że lekarz mojej koleżance zalecał wypicie codziennie lampki czerwonego wina w ciąży, gdy miała za mało czerwonych krwinek. |
|
|
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
z jednej strony nie zaszkodzi a z drugiej lepiej chyba mieć czyste sumienie no a ale każdy robi jak chce
|
#3506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piwo wspomaga laktację, czerwone wino zwiększa poziom żelaza i poprawia morfologię krwi, picie alkoholu zmniejsza stres ciężarnej – te i inne mity można usłyszeć na temat działania alkoholu w ciąży, także od lekarzy. Tymczasem naukowcy potwierdzają, że nawet najmniejsza dawka alkoholu może mieć wpływ na rozwój dziecka w łonie matki. Nie ma znaczenia czy chodzi o kilka łyków piwa, okazjonalnego drinka czy lampkę wina. 1). http://dziecisawazne.pl/10-mitow-na-...oholu-w-ciazy/ 2). http://www.ciazabezalkoholu.pl/ |
|
|
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() , zreszta woglole mnie nie ciagnie.Ja odrazu czulam, ze cos nie tak jest ze mna bo na moim weselu <27 sierpnia, keidy to ejszcze nie wiedzialam o ciazy- tak mnie od aloholu odpychalo, ze sozk.... Kazdy chcial ze mna pic, a mi woglole to jakos nie szlo;/> Pozniej pojechalismy na slowacje z mezem- piw od groma, rozne smaki, a smakowe powiem ze lubie ..... no i znow zero ochoty ;]No ale zrobilam 1 test byl negatywny :brzyda l: <ale go robilam pod wieczor> wiec myslalam, ze poprostu mam taki okres jakis, ze mi sie nie chce W pl juz test pokazal II kreski i wsyztko jasne ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- ps. zamowilam wczoraj z allegro getry ciazowe z h&m, ciekawe jakie przyjda i czy beda wygodne Do sklepu narazie nie mam jak jechac bo 70 km ponad a maz ma zwichnieta noge i nie chce mu sie lazic ![]() ps, meza cala noc bralo chorobsko, eh chwalilam sie, z emni nic nie bierze, ale jak on sie rozchoruje to pewnie i mnie nie minie ;/
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2011-11-07 o 09:37 |
|
|
|
|
#3508 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O właśnie, jak się poruszam, to mnie trochę rusza. Ale i tak bez rewelacji. Nawet kawa z mlekiem nie działa tak jak kiedyś... ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30359621]Nie no jasne, jeśli kobieta czuje się dobrze i ma normalne warunki pracy, to jasne. Nie podoba mi się tylko ten lincz wyrodnych pracownic, które "wykorzystują" ciążę na pójście na "urlop" (cytuję teksty z tego artykułu i komentarzy), bo teraz sama widzę, jak ciąża strasznie osłabia i odbiera energię, już nie mówiąc o rewolucjach żołądkowych. Ja mam na zmianę: zachcianka-> przejedzenie -> źle mi -> przechodzi -> zachcianka... Zaparcia oczywiście również. Apetyt taki, że się ze mnie w pracy śmieją, że jem po 3 śniadania. No ale czasami prawie śpię w fotelu w pracy, a mam w pracy naprawdę bardzo zimno (duże pomieszczenie, ciężko ogrzać), to jak się opatulę kurtką, to mi tak błogo się robi... Szkoda gadać.[/QUOTE] Do linczu daleka droga. ![]() Co do cyklu od zachcianek do zachcianek, to też przechodziłam, i jakoś przetrwałam w pracy. Wszystko się da, tylko trzeba chcieć. Ja być może mam zdanie jakie mam, bo czuję się dobrze, atmosferę w pracy mam niezłą, chociaż siedzę cały dzień przy komputerze, bo innej pracy dla mnie nie ma i się nie znajdzie. Rozumiem za to kobiety, które mają problemy, okropnie się czują, wymiotują i przechodzą wszystkie ciążowe "atrakcje". Poza tym gdybym zrezygnowała z grzebania po sieci, to pewnie 4 godziny i bym się obrobiła. Hipokrytką bym była, gdybym chciała krócej pracować przy kompie. ![]() Cytat:
![]() Jak się "zaprę" to muszę czekać aż przejdzie... taka moja uroda. ![]() Cytat:
Mniej zapłacisz za samo badanie krwi, ogólne moczu, a im więcej badań (HIV, kiła, oznaczenie grupy krwi, cytomegalia, żółtaczka typu B i C, toksoplazmoza, różyczka, etc), tym więcej zapłacisz. Nie ma to laboratorium jakiegoś cennika w necie? Cytat:
Mi też brzuch powoli zię zaokrągla... A ja już kończę 14 tydzień.Cytat:
A jeszcze teraz przyjmują tylko ciężarne, bo limity się wyczerpały, to luuuuuuuuuuuziiikkk ![]() Ja nie potępiam nikogo za te, że idzie na zwolnienie. Bo czasami warunki nie są sprzyjające dla kobiety w ciąży. Ale nie ma się co później dziwić, że pracodawcy mają opory przed zatrudnianiem młodych kobiet, mężatek... jest "ryzyko", że zaraz zajdzie w ciążę i pójdzie od razu na zwolnienie. Albo jak słyszę biadolenie, że po macierzyńskim jest problem z pracą... sorry, ale same sobie gotujemy taki los. ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
Codzienne dostarczenie alkoholu do organizmu to początki choroby alkoholowej... Cytat:
|
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/hm-mama-czarne-cia...907601174.html link, ale byla to licytacja. Mam nadzieje, z ebeda nowe tak jak w opisie.
Przez pierwsyzch tyg napewnoi troche trudniej jest w pracy wysiedziec bo samopoczucie u wiekossci okropne, ale teraz przynajmniej ja- czuje sie dobrze. Dzis zaczynam 14 tydzien )!!!!!!!!!!!!!!!! HappyKolezanka bardzo chwalila te legginsy z zary na zime- http://allegro.pl/zara-czarne-nowe-l...905888786.html -no ale ja za taka cene musze juz przymierzyc cos na tylek i sprawdzic czy dobrze leza Podobno bardzo cieple i super leza <z tym, ze kupowala w sklepie w ub roku i dala 99 zl
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2011-11-07 o 09:54 |
|
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
O, te H&M w sklepie są po 39,90 zł. Fajne są, dobre jakościowo.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

Ale jutro niestety praca, no to się muszę dzisiaj zmobilizować.[/QUOTE]
Ale jestem zdania, że jak kobieta chce od początku na zwolnienie, to jej wybór. Jesteśmy dyskryminowane na każdym kroku, często gorzej zarabiamy, czemu by nie mieć choćby takiego przywileju. Ale to tylko moje zdanie. Jak teraz wrócę i kierownik dalej będzie mnie mobbingował, to sama nie wiem co zrobię.