|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?
Cytat:
ja widziałam tylko jak wystawiali xD efektu końcowego jeszcze nie... pewnie z czasem będzie przybywało gadżetów już się nie mogę doczekać blisko mam to mogę regularnie chodzić sprawdzać co nowego xDCytat:
dlatego na razie gromadzę ozdoby i poczekam do grudnia... wtedy już będę mogła bez obaw zacząć przystrajać dom
|
||
|
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?
Cytat:
|
|
|
|
|
#3363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale sie wkręciłam w te bozonarodzeniowe jarmarki Patrzę jeszcze na Pragę, ale tam chyba nie będzie aż tak fajnie, te niemieckie miasta mają taki fajny klimat ![]() Ale jeszcze nie wkręcam się w dekorowanie mieszkania, zostawię sobie to na grudzień
|
|
|
|
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee no super pomysł wiesz zimą łatwiej będzie dorwać jakiegoś gołego krzaka z gałązkami xD a czy się podpalą... chyba jak dobrze owiniesz (żeby lampki nie dotykały bezpośrednio gałązek) to powinno być ok
|
|
|
|
|
#3365 |
|
Raczkowanie
|
Ja już od września planuję prezenty! Zwłaszcza jak ukryć przed moim chłopakiem
Już zakupiłam foremki do pierniczków, wzięłam przepis od mojej babci na pierniczki Planuję już wyprawę do Rangis (sklep dla restauratorów etc. w Paryżu ale tam są bardzo ładne choinki) oraz już planuję gdzie pójdziemy na wigilię jako że francuskie potrawy nijak pasują do mojej diety po operacji :< Nie mogę się doczekać!!!
|
|
#3366 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uwielbiam rzeczy z tego sklepu!Cytat:
tylko nie wiem jak te 6 części potem ze sobą skleić? Klei się środek gwiazdki + boki każdej z 6 części?
|
||
|
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30351567]
Na pewno gwiazdy porobię, ale nie takie ogromne, raczej małe, ładniej wyglądają: http://recemoje.blox.pl/2009/12/Papi...-latwizna.html[/QUOTE] Ja dostałam w prezencie w tamtym roku taką gwiazdę, dużą, kolorową i trochę maźniętą brokatem Cytat:
![]() Ja ozdób też nie wywieszam do grudnia w domu ![]() Co do prezentów to baaaardzo powoli zabieram się za kupowanie. Takie już konkretne kroki podejmę w przyszły weekend Dziś mi koleżanka pisała, że w Empiku się święta rozstawiają
|
|
|
|
|
#3369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3370 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jadłyście kiedyś duńskie kruche ciasteczka? Moim zdaniem są pyszne, zawsze na święta sobie kupuje w jakiejś ozdobnej puszce.
|
|
|
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki temu te rzeczy budzą we mnie od razu skojarzenia ze świętami i stają się dla mnie wyjątkowe
|
|
#3373 |
|
Rozeznanie
|
46 dniii
|
|
|
|
#3374 |
|
Zadomowienie
|
Śniło mi się dziś, że spadł śnieg i wszędzie było biało, i spieszyłam, żeby napisać wam o tym na forum
|
|
|
|
#3375 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny ale się rozpisałyście
. Ja dopiero wróciłam ze studiów i nadrobiłam wszystko. W sobote byłam w sklepie reserved i już były przyklejone gwiazdki na podłodze a na górze szyld z napisem " merry christmas". Jeżeli chodzi o mandarynki to ja też kupuję je tylko w okresie późnej jesieni/zimy ale i tak najlepiej smakują przed świętami no i ich zapachPamiętam że jak byłam jeszcze mniejsza tata zawsze mnie i brata zabierał na przejażdżkę sankami. Przywiązywał sanki do samochodu i tak sobie jeździliśmy. Teraz jeszcze czasami ze znajomymi wyjdziemy pozjeżdżać sankami/jabłuszkami z górek, mimo że mamy już ponad 20lat, ale jest fajna zabawa, później idziemy na grzańca z ciachem. |
|
|
|
#3376 | |||
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
) .Będzie to wyglądać jak szron ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
Ale muszę kupić przedłużacze, bo 2 się spaliły. A ja w święta pracuję- 24,25 i 26 ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
|
|
#3377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3378 |
|
Zadomowienie
|
Gdzieś na polnych drogach to jeszcze pół biedy, gorzej, jak na publicznych... Dobrze, że nic wam się nie stało.
|
|
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
ja w tym roku muszę kupić lampki do mojej choineczki
tak 40 sztuk myślę, że wystarczy a w weekend jadę do ikei na poszukiwanie prezentów dla mamy i chrześniaka xD
|
|
|
|
#3380 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
. Ja to miło wspominam, zawsze jak już przyszliśmy do domu z tej przejażdżki to mama czekała na nas z gorąco herbatą i obiadem. Sama chętnie teraz wybrałabym się na jakiś kulig .Nimfa czemu pracujesz 25 i 26? Przecież są to dni wolne od pracy. |
|
|
|
|
#3381 |
|
Rozeznanie
|
czekam na śnieg
i reklamę coca coli jak ten czas leci niedawno myślałam sobie jeszcze 4 miesiące a teraz niecałe 2 w sumie półtora ale zarys prezentowy już mam hehe czas wydatków się zaczyna urodziny mojego chrześniaka , taty, moje ,mamy i jeszcze mikołajki hehe a potem święta damy radę Nie mogę się oprzeć pokusi żeby tu nie zajrzeć chociaż raz dziennie na wątek który ruszył pełną parą widzę aż miło was poczytać . ja z dekoracją też czekam do grudnia aż nie mogę się doczekać kiedy będzie śnieg i pełno migoczących lampek
|
|
|
|
#3382 |
|
Rozeznanie
|
ja akurat na śnieg szczegónie nie czekam bo dla mnie śnieg to problem z wyjazdem i odśnieżanie, ale lubie jak na polach i w ogrodzie jest biało
|
|
|
|
#3383 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pamiętam, ile śmiechu było, jak po kolei pękały wszystkim sznurki (bo jakieś za słabe z domu pobraliśmy) albo jak się ktoś wywalał. Byłam też na kuligu w wąwozach, na takich dużych, wysokich saniach, które ciągnęły konie tylko miałam pecha, bo nie udało nam się z koleżankami siąść razem, więc kazano nam wchodzić tam, gdzie było jeszcze miejsce. Siedziałam obok pana woźnicy, na samym przodzie i nie bardzo się miałam czego trzymać... Bałam się cały czas, że wypadnę, szczególnie jak jechaliśmy z górki I to tyle moich kuligowym przygód a chętnie bym na jakiś poszła tej zimy, hmmm.Cytat:
Właśnie mi przypomniałaś, że muszę oszczędzać pieniądze na urodziny Mamy a że są okrągłe, to chciałabym zrobić jakiś wyjątkowy prezent...
|
||
|
|
|
#3384 |
|
Zadomowienie
|
Okazało się, że na początku grudnia będę na pare dni w Berlinie.Strasznie się cieszę, bo na pewno wprowadzę sie w mega świąteczny klimat.Odbywa się tam co roku pełno jarmarków świątecznych z prawdziwego zdarzenia: lodowisko, diabelski młyn, strzelnice, karuzele i tysiące kramów. Nie mówiąc już o ozdobach w całym mieście.
Mam nadzieje, że do tego czasu spadnie duuuuuuuuużo śniegu |
|
|
|
#3385 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;9232647]Zaczynam myśleć o prezentach. Lubię i tyle
Poza tym ja właściwie cały miesiąc obchodzę Boże Narodzenie - atmosfera w pracy ![]() A czemu? Halloween nie lubię, szlag mnie trafia, że u mnie w pracy klasy trzeba przystrajać na halołin. Błeeee.... Wolę nasz 1 listopad, nostalgiczny, zamglony Choć czasem żałuję, że wszyscy zmarłych wspominają tylko na smutno i tylko w ten dzień [/QUOTE]To halloween to głupia moda z USA. Nie pochwalam i przeraża mnie to, że wprowadzili to do szkół. U kuzynki starsze dzieci straszyły w przebraniach, za przyzwoleniem dyrektora oczywiście. Głównie ich ofiarami były klasy pierwsze szkoły podstawowej. Dzieci autentycznie płakały ze strachu. Starsze dzieci miały radochę. Bez sensu to Nie na tym powinno polegać świętowanie 1 listopada.A jeśli chodzi o Boże Narodzenie to uwielbiam Święta, ale dla mnie troszkę za wcześnie jest by o nich myśleć
Edytowane przez GosienkaC Czas edycji: 2011-11-07 o 14:24 |
|
|
|
#3386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ależ proszę Cię, będzie mi bardzo miło kurczę, już prawie 1,5 miesiąca do Świąt, jest cudnie, kocham tą atmosferę. W tym roku, aby jeszcze bardziej się nakręcić planuję zakupić środki pielęgnacyjne do ciała o świątecznym zapachu ![]() Na razie mam czekoladowy płyn do mycia ciała i zestaw - ciasteczkowy peeling, masło i żel pod prysznic
|
|
|
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj w TkMaxxie i tyyyle ozdób świątecznych, że się zakochałam
Chciałam już kupić prezenty dla brata i bratowej, ale powstrzymałam się Teraz żałuję trochę... dla brata byłby krawat ze srebrnymi spinkami, ładnie zapakowany, a dla bratowej taki fajny zestaw pilników na baterie, lakierów, odżywek, naklejek na paznokcie, ładnie zapakowany ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
Fizyka jest jak seks: pewnie, że może dawać jakieś praktyczne rezultaty, ale nie dlatego to robimy. cudo <3 Edytowane przez Oh Peggy Brown Czas edycji: 2011-11-07 o 16:39 |
|
|
|
|
#3388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kupowania prezentów się nie wstydź/nie bój/nie odkładaj Ja już skompletowałam prezenty dla 3 osób. Pozostaje mi tylko dla jednej z nich wypisać kartkę, dla dwóch karnecik no i opakować wszystkie...ale to robię zawsze na dzień przed Wigilią Zostało mi jeszcze 8 osób + mój chomiś
|
||
|
|
|
#3389 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i Berlina, to moje marzenie tam pojechać.Ale w tym roku będę musiała zadowolić się jarmarkiem w Warszawie, na Krakowskim ![]() Cytat:
![]() I herbatkę z Teekanee Winter Time I powiem wam, że uwielbiam takie popołudnia, kiedy jestem sama w domu, za oknem jest już ciemno i włączam sobie fajną muzykę/oglądam tv/coś innego ciekawego robię, pali się świeczka... cudownie |
||
|
|
|
#3390 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno będzie super, zazdroszczę. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Właśnie! Czy np. Ambi Pur czy tam Brise produkują takie zapachy np. żelowe do domu w wersji świątecznej?Bo nie chciałabym pryskać u siebie sprayem. Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.

tak mnie zauroczyło 
ja widziałam tylko jak wystawiali xD efektu końcowego jeszcze nie... pewnie z czasem będzie przybywało gadżetów 
wiesz zimą łatwiej będzie dorwać jakiegoś gołego krzaka
w zeszłym roku wydałam tam połowę wypłaty...

a że są okrągłe, to chciałabym zrobić jakiś wyjątkowy prezent...