|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?
Cytat:
Ale nie jest tak bardzo daleko, można nawet wycieczkę na 1 dzień zrobić, w sumie z tego co wiem w większości niemieckich miast są takie rewelacyjne jarmarki. Chcę jechać ![]() Tak w ogóle to Ty możesz pojechać na jarmark do Krakowa
|
|
|
|
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?
Cytat:
Może za rok go namówię i pojedziemy.
|
|
|
|
|
#3333 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wrzucam zdjęcie pierwszego zestawu na potwierdzenie |
|
|
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
A, ja nigdy nie spedzalam Wigilii w tak duzym gronie, zawsze tylko najblizsza rodzina. Ale jak sie ciotce czy wujkowi spieszy, niech ida - pozniej z najblizszymi mozna wlasnie odsapnac, jak inni pojda.
|
|
|
|
#3335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3336 |
|
Raczkowanie
|
zdarzyło mi się czasami jakieś sprzedać, chociaż z założenia robię takie gadżety dla siebie do domu (np. stawiam sobie w pokoju małą choinkę w doniczce i wieszam na niej hand-made ozdoby, a po świętach choinka czeka na wiosnę... a później trafia na trawnik, który mam przed blokiem) albo na prezent dla znajomych.
są zrobione z masy solnej (1:1, sól:mąka) bez dodatków, suszone 'na powietrzu', nie w piekarniku, żeby nie robiły się ciemne. malowane akwarelą hm... nie wiem, co jeszcze mogę napisać, trzeba mieć po prostu sprawne mysie łapki
|
|
|
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluje pomysłu i zdolności ![]() A w jakiej proporcji dodajesz wodę, jesli to nie tajemnica? Przypomniały mi się czasy podstawówki i robione przeze mnie ozdoby, niestety w niczym nie przypominały Twoich, generalnie nie przypominały kompletnie niczego, ale te wspomnienia!
|
|
|
|
|
#3338 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zawsze robię tak: sypię sól+mąkę, mieszam w stanie suchym, a potem wkładam miskę pod kran... i dolewam małymi porcjami wody mieszając, aż uzyskam odpowiednią konsystencję. lepiej jest dodać za mało wody, niż za dużo. w sensie: lepiej do masy dodać następną dawkę wody, niż dodawać do rozrobionego 'ciasta' mąki, żeby zrobiło się bardziej plastyczne, bo mogą pojawić się grudki. cholera, znowu wkręcił mi się świąteczny klimat... już czuję zapach pierogów mojego taty PS: zaczęłam robić ozdoby kiedyś tam, bo... nie miałam kompletnie pieniędzy nawet na drobne upominki dla przyjaciółki i rodziny mojego kota, a wiedziałam, że coś od nich dostanę. więc wymyśliłam, że mogę zrobić coś sama. a że nie było mnie stać nawet na dobrą modelinę, zainwestowałam w mąkę i sól
Edytowane przez mysipyszczek Czas edycji: 2011-11-05 o 21:25 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
Mysipyszczek, och jakie śliczne
|
|
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
47 dni !!!!!!
|
|
|
|
#3341 |
|
Rozeznanie
|
odnośnie jarmarków, to ja w tym roku się wybieram do Drezna. Już czekam na ten wyjazd. Jadę z Poznania o 4 rano, a w Dreźnie będę około 10. Wyjazd jest organizowany prze biuro usług turystycznych i nie jest bardzo drogi (150zł). Powrót w okolicach północy. Jak rezerwowałam dla siebie miejsce to wiem że były jeszcze wolne terminy. chyba wszystkie filmiki na youtube widziałam ze struclowego jarmarku. W Niemczech podoba mi sie bardzo czas oczekiwania na święta. W Polsce to zasadniczo 2-3 dni i po świętach, a tam to cały adwent jest jak z bajki. Ostatnio byłam na niemieckiej stronie czekolady Lindt i cuda tam mają. Dużo kalendarzy adwentowych dla dzieci i dorosłych. Cuda. Czekam na 3.12 bo wtedy wyruszam wydać kilka(set?) euro
|
|
|
|
#3342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie robię sama adwent i oczekiwanie Swojemu chłopu już ogłosiłam, że od 11.11 powstaje świąteczna ja, która jest potworem szczęścia pachnącym cynamonem i wanilią Nie poradzę na to nic, trzeba z tym żyć. Dziś składam zamówienie na prezent dla mamy na Święta chyba ![]() na Jarmark to ja rok w rok chodzę na rynek wrocławski
|
|
|
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
w Leroy Merlin juz sa ozdoby swiateczne, w Carrefourze tez.
niestety w C. nie ma jeszcze slodyczy (Mikolajow) swiatecznych;(
|
#3344 |
|
Rozeznanie
|
widziałam na razie trzy reklamy świąteczne za miesiąc mikołajki
![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- moja rodzinka to tydzień przed świętami jest zarażona świątecznym szałem ozdabiam mieszkanie a im się podoba często pomagają coś przymocować .Święta spędzamy w własnym gronie rodzinnym spokojnie, zawsze lubię zapach pierników na choince i szarlotki z cynamonem ,poczytać pocztówki ,zamieszanie w kuchni przy przyrządzaniu potraw ,jako dzieciaki zawsze lubiłam ten czas wyczekiwania na choinkę jej zapach , słodkości ,prezenty ,zapach pomarańczy i mandarynek , to taki magiczny czas był że nie da się tego opisać teraz chcę żeby mój synek też miał takie wspomnienia jak będzie dorosły ciepła rodzinnego
|
|
|
|
#3345 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
Ja jak byłam mała nie spotykałam się tak często z babcią czy wujkami i kochałam ten okres, jak spędzaliśmy go razem (bywało tak, że nie widzieliśmy się przez pół roku, a nie mieszkamy zbyt daleko). Parę lat temu jeszcze ludzie mieli pieniądze, ale nie było znowu takiego wyboru. Ja to się czasami śmieję, że nawet papier toaletowy można już podzielić na warstwy, kolory, wzory, marki itd. Nie wspominając też o workach na śmieci itd... ![]() Dużo rzeczy teraz dla większości jest na 'porządku dziennym' . Mandarynki czy pomarańcze dostępne cały rok, więc dla takiego przeciętnego dziecka to żaden rarytas w święta ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- [1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;30334315] http://kwejk.pl/obrazek/628311/zimaa.html[/QUOTE]
|
|
#3346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() w Ulubionych znalazlam jeszcze: http://www.dancingsantacard.com/en/ http://www.xmasmelody.com/
|
|
#3347 |
|
Rozeznanie
|
nie mam obsesji kiedyś lubiłam dawać prazenty i szukać teraz mi obojętne
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam już wszystkie prezenty dla rodzinki... wystarczy teraz zamówić, ładnie ozdobić i dodać drobiazgi od siebie
![]() tylko wciąż mam problem z chłopakiem. mam dla niego 309456 pomysłów i nie wiem na co się zdecydować. oczywiście, chciałabym mu podarować wszystko, ale niestety... ![]() mimo, że w ciągu 3 miesięcy są 4 okazje, żeby mu coś podarować to i tak nie wiem co mu się bardziej najpierw przyda ...
|
|
#3349 |
|
Raczkowanie
|
Nie sądziłam, że do Was trafie, ale jednak
Nigdy nie lubiłam świąt BN ale w tym roku mi coś odbiło i czekam na nie jak głupia![]() Najchętniej juz bym kupowała prezenty, ubierała choinkę i lepiła pierogi ![]() Właśnie...co do prezentów chciałam na Mikołajki dać TŻ coś co sama zrobię, ale kompletnie nie mam pomysłu, a przede wszystkim nie mam zdolności plastycznych:P Przygarniecie mnie do siebie?
|
|
|
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...co nie zmienia faktu, że nie jest z niego zadowolony oczywiście!... ![]() na szczęście na Mikołajki robimy sobie sami prezenty - tatuaże.
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
o skoro w Niemczech są fajne jarmarki to może się załapię
bo święta spędzam właśnie tam ja bym już chciała dekorować mieszkanie, przygotowywać się do świąt xD ale wiem, że to by było przegięcie... dlatego na razie pozostaje mi planowanie
|
|
|
|
#3352 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajny pomysł to pudełko, rozważę ![]() A jakie tatuaże? |
|
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
ja coś w tym stylu jak w załączniku + ważny dla mnie napis na stopie. skromnie
![]() chłopak na karku symbol i napis mówiący o jego przekonaniach i wierzeniach. również skromnie :P
|
|
#3354 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() Wczoraj kupiłam w Carrefourze za 2 z hakiem, a dzisiaj już po 3,50 .
|
|
#3355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siedze właśnie na yt i oglądam te filmiki o których pisałaś
|
|
|
|
|
#3356 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też planowałam jechać ze znajomymi, ale oni nie mogą i cały wyjazd by szlag trafił, ale znalazłam w necie oferty, więc wyjazd wykupiłam i już wszystko przeliczam na euro i tylko sprawdzam czy już jest tańsze.
|
|
|
|
|
#3357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak mnie zauroczyło ![]() A Wola Park faktycznie ma już choinkowe łuki z bombkami i światełkami porozwieszane
|
||
|
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się wstrzymuję, głównie to z obawy, że jak przystroję mieszkanie teraz, to przed świętami te dekoracje mi spowszednieją.
|
|
|
|
#3359 |
|
Konto usunięte
|
A ja wczoraj kupiłam opakowanie malutkich, czerwonych, plastikowych bombek (1,5 roczna córa
). A dopiero dzisiaj uświadomiłam sobie, że córa już kumata i wypadałoby jakieś atrakcje ozdobne zrobić ![]() Na pewno gwiazdy porobię, ale nie takie ogromne, raczej małe, ładniej wyglądają: http://recemoje.blox.pl/2009/12/Papi...-latwizna.html No i będę z młodą pierwszy raz piekła pierniki
|
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30351567]A ja wczoraj kupiłam opakowanie malutkich, czerwonych, plastikowych bombek (1,5 roczna córa
). A dopiero dzisiaj uświadomiłam sobie, że córa już kumata i wypadałoby jakieś atrakcje ozdobne zrobić ![]() Na pewno gwiazdy porobię, ale nie takie ogromne, raczej małe, ładniej wyglądają: http://recemoje.blox.pl/2009/12/Papi...-latwizna.html No i będę z młodą pierwszy raz piekła pierniki [/QUOTE]Też robiłam kiedyś takie gwiazdy, nauczyłam się w podstawówce na świetlicy szkolnej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:35.

Ale nie jest tak bardzo daleko, można nawet wycieczkę na 1 dzień zrobić, w sumie z tego co wiem w większości niemieckich miast są takie rewelacyjne jarmarki. Chcę jechać 
Ja bardzo chcę pojechać, może być w pl, ale nie musi- byle nie na drugim kontynencie 
hm... nie wiem, co jeszcze mogę napisać, trzeba mieć po prostu sprawne mysie łapki