|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1922 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
Dziś kupiłam synkowi do pokoju nową firanke w misiaczki za 35 zł (4m) taką już gotową ![]() Tak po za tym chyba nic nowego, mała kopie i daje znać, że ciasno się robi w brzusiu... ![]() aaaaaa DZIEŃ DOBRY tak w ogóle ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1923 |
Zadomowienie
|
jej ja też tak się szybko męczę
![]() dziewczyny pamietacie może idealne proporcje do pierogów/kopytek leniwych? mam straszną ochotę na nie ![]()
#1924 |
Zakorzenienie
|
dla mnie największy problem to oddychanie... mały mi na przeponę uciska chyba i codziennie przed południem masakrycznie mi duszno... ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1925 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Na koleżanki za bardzo nie liczę, bo ostatnio dostałam od koleżanki ubranka po 2 synkach i były one dużo bardziej zniszczone niż ubranka z lumpków ![]() ![]() Za to wszystkie ubranka, które dostaję traktuję maszynką do usuwania zmechaceń, żeby je troszkę odświeżyć i żeby były ładniejsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1926 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a nadmiernymi ruchami się nie zamartwiaj, gorzej jak ich nie ma... powiem Ci, ze u mnie jak ostatnio mała była taka aktywna własnie, że non stoper kopała i się kręciła to okazało się, że się przekręcała, i teraz jest głową do góry....wrrrrr a potem to była taka wykończona, ze przez nastepne 2 dni mało się wierciła.... ![]() jeśli chodzi o pranie to nie dajmy się zwariować... wiekszość ciuszków dzieciowych można prac w 60 stopniach i do pierwszego prania to warto prac w tej temperaturze, ale potem uważam, ze 40 stopni wystarczy, grunt żeby dobrze proszek był wypłukany, bo inaczej wysypka murowana.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1927 |
Raczkowanie
|
mała_stópka i agacia_cz dzięki za odpowiedź
![]() ![]() Agacia_cz ja robiłam leniwe pierożki w piątek, zawsze robię na oko, ale staram się dodawał w prporcjach 2:1, na kostkę serka półtłustego (250dag) daję 500 dag ziemniaków przynajmniej a nawet więcej. Potem zagęszczem mąką tak żeby konsystencja była ok i 1 jajko, Dosypuję też ociupinkę proszku do pieczenia. Ja do takich leniwców mam sprawdzony dodadtek, wrzucam masełko na patelnie, zalewam je śmietaną30% koniecznie i wysmażam aż się zrobią takie skwarki, potem wrzucam w to kopytka, smażę na złoto i posypuję cukrem pudrem i białym serem. TŻ który nigdy tak nie jadł, był bardzo sceptyczny a potem mówił że lepszego dania sobie nie wyobraża ![]() Buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#1928 |
Zakorzenienie
|
Zmykam do sklepu i odmeldowuję się na dziś
![]() ![]()
#1929 |
Zadomowienie
|
Staraupa no po to tu jesteśmy, zeby sobie wzajemnie pomagać
![]() wiadomo w kupie raźniej ![]() wiecie co, niby nie mogę narzekać na teściową, bo kochana jest i naprawde się stara, ale czasem ma normalnie wejścia smoka... wczoraj gadałyśmy o ciuszkach, że mam po Idze dużo itp i mnie wkurzyła tekstem: "ale wiesz teraz będziesz miała zimowe dziecko i będziesz potrzebowała jakiegoś grubego kombinezonu dla maluszka i grubego kocyka" i to takim tonem, jakby mówiła do 5 latka.... no czy ja z księzyca spadłam czy co?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1930 |
Wtajemniczenie
|
Witam, o wchodzę po tylu dniach i od razu w oczy mi się rzuca, że się pytacie o mnie
![]() Nie mam neta w domu narazie , bo livebox spadł mi na podłogę i chyba cos w nim sie popsuło , mam nadzieje, ze tu szybko wróce. U mnie nic nowego, ludzie dalej węszą sensację. Nie bede Was nadrabiac, bo chyba bym cały dzien czytala co napisałycie :P Takie przekupki na targu :P |
![]() ![]() |
![]() |
#1931 |
Zakorzenienie
|
helloł
![]() ![]() ![]() AgaMili super pokoik ![]() ![]() No i dobrze ze bole okazały sie nieszkodliwe ![]() ![]() inutil poka poka zakupy ![]() ![]() ![]() ![]() Po pierwszej turze prasowania odechciało mi sie prania ![]() A co do rozmiarow to ja tez juz sama nie wiem, kiedys w sklepie przykładałam spiochy 56 do 62 i roznica byla tylko w szerokosci ![]() ![]() mala stopko ty uwazaj na siebie jak dzis masz taki pechowy dzien ![]() ![]() Wczoraj bylismy na imprezie - roczek ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-11-07 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1932 |
Raczkowanie
|
co do prania dziecięcych ciucszków to uważajcie na to!! Gdy urodzila sie laura to jej ciuchów bylo mnostwo i pralam biale z jasnymi ale jej bezowe spodnie zafarbowaly mi wszytskie ajsne body !! najlepiej kolorowe ciuchy najpierw zamoczyc w goracej wodzie i zobaczyc czy czasem nie farbuja bo ja mam wszytskie peiluchy rozwe a byly biale :P nawet markowe ciuchy potrafia pofarbowac a czasem naprawde szkoda miec na pieknej sukience jakas plame ;/
#1933 | ||||
BAN stały
|
Witam
![]() Widze, ze troszke was wystraszylam wczoraj ![]() ![]() Dziekuje za komplementy odnosnie Milenkowego pokoju ![]() Cytat:
![]() Co do ubranek - moim zdaniem te na 62cm w ogole sie nie przydadza w ciagu pierwszych 2 miesiecy. Ja w ogole jeszcze nic nie kupilam w tym rozmiarze. Mam tylko na 50 i 56cm bo nie podobaja mi sie dzidziusie "topiace sie" sie w swoich ubraniach. Kupie pod koniec ciazy troszke wiekszych a reszte po porodzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1934 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1935 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() takiego przepisu to nie znałam ![]()
![]() |
#1936 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() aa i 2 foto dla tych które mają bardzo kooochane teściowe - zrobione u nas w Palmiarni ![]() ![]()
![]() |
#1937 |
Zadomowienie
|
hej Mamuśki
![]() no w końcu was nadrobiłam po weekendzie ![]() AgaMili pokoik ślićzny ![]() ![]() agacia pierścionek śliczny ![]() ![]() ![]() widziałam, że pisałyście o toxoplazmozie - ja mam zalecenie robić badania w każdym trymestrze.. więc jeszcze jedno mnie czeka ![]() doczytałam, że likas jest w szpitalu.. a to już do końca ciąży czy niewiadomo?? no i zakupy czas zacząć ![]() poczytałam was z inką i kremówką ![]() ![]() ![]() komody mam wybrane już, łóżeczko czas zamawiać idę szukać ciuszków na allegro ![]() czas się szykować ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1938 |
Raczkowanie
|
Hejka. Dziś wyszłam ze szpitala
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ahhh moja Michalinka waży cały 1 kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1939 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do roslinki to niezłe ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
![]() btw..gdzie jeste Pearl? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1940 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1941 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Moj maly,dzisiaj strasznie mnie kopie,ze az czasem boli,szczegolnie jak przejedzie nozkami po zebrach. Co do prania ciuszkow,ja pralam w 40 stopniach. Zaczynam 32 tydzien ![]() ![]()
#1942 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() a my z Tuptusiem zaczynamy dzisiaj 29 tydzień ![]() ![]() aaa i muszę się pochwalić Wiktorek ma już przyszykowany prezent na święta od moich rodziców ![]() ![]() ![]() i trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze ![]()
#1943 |
Rozeznanie
|
dzień dobry! u mnie leci już 31 tydzień
![]() ![]() No tak dziewczyny teraz juz musimy uważac na siebie ,zostało nam juz tak niewiele! Mój Maluszek dusi mnie nadole brzucha jak zadługo siedze lub chodzę. Jutro na 16 mam wizytę u lekarza, w sumie 2,5 tygodnia temu byłam no ale teraz konczy mi sie zwolnienie.Jestem ciekawa ile waży i mierzy no i co się dzieje z moją szyjką. Uciekam trochę poleżec bo ostatnio zadużo chodzę |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1944 |
Zakorzenienie
|
a my jutro usg
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1945 |
Rozeznanie
|
a kombinezon jaki rozmiar kupujecie?ja mam takiego miśka ale on zagruby nie jest,więc chyba kupię jeszcze jeden
|
![]() ![]() |
![]() |
#1946 | |
Zakorzenienie
|
my tez
![]() ![]() tyle o tym praniu od rana było, ze tez sie wzielam ![]() ![]() A dzis na obiad jedziemy na chinszczyzne ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() W ogole wielkie takie jakies sa, pewnie dziecko bedzie tam pływac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1947 |
Rozeznanie
|
dzisiaj przejrzałam listę wyprawkową i doszłam do wniosku ,że wszystko juz mam prócz łóżeczka z wyposażeniem a jutro kupuję wanienkę ze stelarzem.
Z tym łóżeczkiem to albo kupię caly komplet na allegro ,albo przejdę się do fabryki łóżeczek u nas w Gostyniu - fabryka Klupś i zobaczę co tam mają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1948 |
Wtajemniczenie
|
hejka dziewczyny byłam u lekareza mam rozwarcie na 3cm i dzidzi ajest już bardzo nisko jade do szpitala ponoć będe już leżeć tam do końca wszystkiego dowiem się w szpitalu jak by co dam znać trzymajcie kciuki by wszystko było ok papa buziaczki
#1949 |
Raczkowanie
|
Trochę nadrabiania miałam po mojej nieobecności przez weekend, ale muszę Was dziewczyny pochwalić, że nie rozpisałyście się jakoś masakrycznie, więc całkiem szybko udalo mi się wszystko doczytać.
W sobotę było 95-lecie mojego liceum i wybrałyśmy się z koleżanką, co by odwiedzić stare kąty ![]() ![]() ![]() Po powrocie do domu okazało się, że mój mąż już nie mógł wytrzymać do Świąt z małym przemeblowaniem w domku, aby wygospodarować miejsce na łóżeczko dla Małego. Niestety nie udało mu się dokończyć wszystkiego do mojego przyjścia, więc trafilam w mega bajzel ![]() ![]() W niedzielę byliśmy na urodzinach teściowej, gdzie obiadłam się pysznościami ![]() No a dziś po uczelni mogę trochę odsapnąć. Jednak bardzo się cieszę, że mogę już aktywniej spędzać czas, a nie cały czas odpoczywać ![]() A mnie chyba dopadł Wasz wcześniejszy wirus. gardło zaczęło mnie pobolewać i katar zaczyna lecieć z nosa. A wszystko przez mojego męża, który mnie zaraził ![]() ![]() Haniula z wyprowadzaniem moich psów jest podobnie ![]() ![]() Agacia ![]() ![]() AgaMili dobrze, że wszystko z Tobą dobrze ![]() MMONIKA9 trzymam kciuki, żeby wszytsko było dobrze. Edytowane przez faellivrin Czas edycji: 2011-11-07 o 13:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:25.