Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r. - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-07, 10:31   #1351
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witam,

Przychodzę do pracy i już rano jestem zmęczona.

Moje dziecko wczaraj było w kościele. Zwykle jak tam chodzimy to stoimy na zewnątrz ale wczoraj wiało więc weszliśmy do środka. Masakra. Wrzeszczała, śmiała się, gadała. Pomimo tego że staliśmy w takiej nawie bocznej to i tak wszyscy ją słyszeli. I te spojrzenia niektórych ludzi - bezczenne. Normalnie widziałam w nich tyle dezaprobaty na nasze wychowanie. Do tego moje dziecko oczywiście spacerowało po kościele. A było tam pełno ludzi więc jej łatwo było sie przeciskać ale nam juz za nią nie. Dobrze że troche rodziny było porostawianej więc zawsze ją ktoś tam złapał a jak złapał to sie oczywiście darła albo śmiała i uciekała dalej. Chyba długo juz tam nie pójdziemy.
MAdzia, Libra
Taka opaska jest fajna:
http://gadzetomania.pl/2011/11/06/op...przedazy-wideo

Nosisz taką opaskę przez zały dzień i na koniec dnia podłączasz i masz wszystko. Czyli ile odpoczywałaś ile spaliłaś, czy spałaś dobrze itp itd.
Fajnie byłoby mieć taką
W kościele mamy to samo. Mój to nawet pod ołtarz schodami wlazi usiądzie pod ołtarzem i patrzy na wszystkich tak wyniośle. Nikt nam uwagi nie zwraca bo chodzimy na msze dla dzieci, czasami jakieś babcie pomagają nawet mi go zlapać jak za szybko ucieka jak zobaczy otwarte drzwi

Opaska superowa ale ja nie mam iphonatylko samsungową podróbę. Ale poczekam może i samsung coś wymyśli

Erwin mi dzisiaj scene zrobił. Pojechałam rowerem do intermarche(tam mielą mięso, i na tą kiełbasę słoikową) Małemu zasponsorowałam ciuchcie za 2 zł, wiecie te takie autka co jak dziecko wsadzisz i 2 zł wrzucisz to rusza bujanie i dźwięki. Małemu tak się spodobało że moje guziki od płaszczyka chciał tam powrzucaćpostałam tam z 20 min, i musiałam go wziąść , bo dzień rozplanowany. To ten jak się wydarł Musiałam jeszcze rowerem jechać do Banku, całą drogę z ta syreną za plecami. Jak zawsze w takich sytuacjach smoka zapomniałam. No i też dolanczam do wykończonych

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 10:33   #1352
megi-megi
Zakorzenienie

Mój potwór nie słucha się, nic na niego nie działa, robi na złość, do tego ma niezły ubaw z tego. A czasem aniołek... słucha się, sprząta po sobie wszystko, jest tuliński, grzeczny. Ja nie wiem. Jest jaki jest i ja nie mam żadnego wpływu - no może minimalny, więc Ana - myślę, że trza przeczekać - jakiś diabeł mały w dzieci czasem wstępuje - może jednak czas ochrzcić
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 10:43   #1353
yoonka
Rozeznanie

zawsze uwazalam, ze to nieludzkie, ze nie mozna sie od czasu do czasu z pracy wypisac na pare tygodni.
POP to dokad jedziemy? z Toba bardzo chetnie, przynajmniej raz nie bede najgrubsza :P
Stary 2011-11-07, 10:48   #1354
anakazar
Zakorzenienie

Nasza po moim poście zrobiła awanture,zrzucała książke swoją ze stołu,tż podnosił i tłumaczył,że nie wolno....tak z 12 powtórzeń,a ten mały potwór włączył syrene to ja ją na ręcę taką ryczącą i do kątaDziecko w ogóle patrzy na mnie jakbym zamiast głowy miała dupe i w jeszcze większy płacz-ale poczuła,że to nie przelewki chyba i stała tami wyła strasznie.Za chwile cisza i co robi?kocie gówna z kuwety ręką wyciąga.No to znowu do kąta i tak ryczała,że aż się zanosiła.Tż oczywiście wrażliwe biedactwo zaczął mówić,że tak się dziecko nerwicy nabawi i w wieku lat 10 to ołówek jej z rąk będzie wypadał.No i moje metody są nieludzkie

Pop ja myślałam już o tym,żeby ją wsadzić np.do łazienki(bo my na dole z drzwiami tylko łazienke mamy,a na góre nikt gnać nie będzie)ale nie wiem czy dzieciak się jakoś za bardzo nie wystarszy i jakiegoś urazu nie będzie miała to miejsca w którym jest zostawiona.

Megi taaaaa ochrzcić trzeba w końcu

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 11:51   #1355
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Witam po pracowitym- wolnym weekendzie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

Tż wczoraj wziął Zosie i pojechali do teścia, ja zostałam w domu bo jakoś źle się czuję. Jak szybko pojechali tak szybko wrócili. Mała stała cały czas przy drzwiach i wołała MAMA. Nie chciała się bawić w ogóle, a my często tam jeździmy, ale zawsze razem. Nawet jak pójdzie do dziadków na dól, to za chwile pyta się o mnie.
Wiesz, moja to ogólnie cygańskie dziecko. Nigdy nie było problemu by gdzieś z kimś została. Nawet czasem jak przyjdzie niania i ja wychodze do pracy to mi macha zebym już sobie poszła ale od jakiś 3 dni jest tylko "mama mama mama". Nie wiem o co chodzi ale ona nie pozwala się nikomu z nią bawić tylko mi. Np. rzuci piłkę i dziadek po nią idzie to się drze z nerwami "nieeee, mama". A jak dziadek ruszy pilkę to lament na całego. Wczoraj wyjęla klocki i tz chcial z nią ukladać a ona "nie!" i go odpycha. Pyta "nie moge z tobą ukladać?' ona- "nie, mama". I leci do mnie... On nie moze jej nawet dotknąć. na szczęście jak mnie nie ma to jest dobrze, co jakiś czas mnie wola i szuka ale jak się ją czymś zagada to dalej się bawi. natomiast jak jestem to liczę się tylko ja. Niby to mile ale... wykańczajace...

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość

Opisywałam wam ostatnio jak lenka zasypia w południe-z wybranymi zwierzątkami, ostatnio tez z lalą. Na ogół szło szybko, ale coś ostatnio ma bardzo dużo rzeczy "do zrobienia" Wczoraj to chyba ze 30-40 min zeszło . Najpierw jest "mamo sisiać", więc zaczynamy od nocnika. Nawet jak zrobi to i tak chce dalej siedzieć i robić i nie daje się ubrać. Potem się zaczyna-dzierżę od razu w łapie zestaw krówa-koń-świnia-kucyk pony. Od wczoraj chodzi z nami spać jeszcze lala.
I najpierw zamieszanie kto ma gdzie spać i czy ma być przykryty kocykiem czy nie (bo kocyk, czyli kołderkę lali tez targam od razu). Potem się zaczyna litania typu "nie ma muuuu/królika/pana (?) itp", odpowiadam krótko "i nie będzie" (jakieś 50 razy ).
Kładzie się, głaska mnie po buzi, mówi "mamusiu miło, miło". "Bardzo"-opowiadam zgodnie z prawdą. Potem znów wstaje przekłada bandę, chce/nie chce poduszki, "każe" mi się kłaść na swoją poduszkę lub mnie z niej zgania. Wierci się kopie, wali z główki, grzebie mi w nosie,wsadza palce do zamkniętych oczu ("mamusiu, oczy"), czasem mnie nawet pacnie łeb (specjalnie), po czym się tuli robię sobie nu nu i mówi, że "nie wolno bić, mamusi nie wolno bić". Ja już mam dosyć i najchętniej bym ją za okno wystawiła, już mnie szlag trafia, a ta mi patrzy prosto w oczy i mówi "mamusia dumna niuni". "Jak cholera"-odpowiadam i zaczynam się tak śmiać, że musze się zakryć poduszką żeby młodej nie rozbawiać. No mówię wam.....
A i do tego od 3-4 dni budzi się 5.15-5.30 "jest super jest super, więc o co ci chodzi...."
Pocieszę Cię- moja potrafi o 4.45

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Dziewczyny moja mała się popsuła,poradzcie co robić,bo kompletnie nie wiemOd paru dni coś w nią wstąpiło i nic,a nic się nas nie słucha.Jakby nas nie słyszałaRobi wszystko co zakazane i jest tak strasznie uparta,że sto razy wchodzi na krzesło i dobiera się do lapa,ja ją ściągam(czy tż)i tak w kółko.Jest nie do zajechania dziewczyna,my ją ściagamy,ona wchodzi i tak z pół godziny.Czy to samo z zabieraniem telefonu czy wczoraj jak wróciłam to leżał play station tżta i mała podeszła zrzuciła dżojstiki(czy jak to tam się zwie)i na nasze"nie wolno""podnieś"i bla bla nic kompletnie sobie z tego nie zrobiła,po czym wzięła pleja i nim rzuciła.Tż do niej podszedł,złapał za ręcę i grzecznie tłumaczył,a ta wzięła go złapała rączkami za poliki i zaczęła mu wykrzywiać twarzI tak jest ze wszystkim.Jeśli już ma dość przepychanek to się rzuca na podłoge i ryczy jakby sto batów dostałaJest tak okrutnie uparta,że sił nam brak.Co robić?czym tępić takie zachowanie,bo tłumaczenie,krzyki nic kompletnie nie dająMożemy sobie gadać do upadłego.I tak od paru dni się zachowuję.
To chyba taki czas... ja jak nie pozwalam jej czegoś brac to po prostu zabieram i chowam. czasem jest ryk nieziemski, aż sina się robi ale po czasie jej przechodzi a ja jej nawet nie tłumaczę. Po prostu "nie i koniec".
Moja tez potrafi niezłą scenę urządzić ale ja jestem nieugięta... tylko to skutkuje.

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

Ana nie wiem co poradzić , mój tez nieraz dostaje na łeb i na złość robi ale wtedy po prostu wszystko zabieram laptopy ,telefony, piloty itp. mówię że ni ruszaj albo nie wolno i nic więcej nie tłumaczę ,nie szarpię się z nim tylko zabieram i tyle a że on później się drze to ignoruje go i tyle i mija.
U was też pewnie przejdzie ,pełnia się zbliża(w czwartek) może przez to .
Dokladnie. Ona wtedy czesto za mną łazi krok w krok mimo, że ja sobie wychodze by jej nie słuchać...

Cytat:
Lenka niezła, ale się uśmiałam

Ana Zosia też tak nie raz ma, że nie słucha nikogo. W Laptopie to chyba nie ma takiego klawisza, który nie był by wyrwany. Teraz laptop sobie stoi normalnie i go nie rusza. Siedziała za kare kilka razy w kącie i pomogło. Ja biorę Zosie, sadzam w kącie i trzymam trochę. Mówię jej za co siedzi i ze tak nie wolno robić. Pytam się czy będzie tak robiła to zawsze kręci głową NIEE, aż głowa chce jej się urwać
Moja by nawet sekundy w kącie nie ustała

Cytat:
Jeszcze tak cwana jest,że jak już widzi,że idę zła to nadstawia usta do buziaka i człowiek miękki wtedy jak masełko
u nas identycznie moja przeważnie jak mnie klepnie w głowę czy ugryzie i ja od razu z groźną mina na nią spoglądam i macham palcem... ona momentalnie całuje i przytula...

Cytat:
fajnie to musiało wyglądać, ale wam pewnie nie do śmiechu było.
Ja wszystkie takie rzeczy mam pochowane które mógłby potłuc, rozsypać itp. Jestem w dobrej sytuacji bo mam przy kuchni dość sporą spiżarkę i tam trzymam większość rzeczy , dwie szafki w kuchni są po prostu puste bo mimo odkręcenia rączek i tak otwierał i nie dało się go odpędzić.
Mój też gŁuchy jak się do niego mówi to chyba taki wiek
U mnie identycznie. Też mialam tego typu rzeczy jak mąka, cukier itp na dole w szafce ale powpychałam na górę a na dole mam pustą szafkę. na dole tylko garki zostaly ale nauczyłam ją, ze nie wolno wyciagać nic z tej szafki . Wystarczy mój wzrok jak ją otworzy a od razu zamyka

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość

czy Wy tez jestescie tak koszmarnie zmeczone? najbardziej to bym chciala, zeby ktos mi zafundowal 2 miesieczne wakacje w cieplych krajach...
Oj tak... wczoraj byłam wręcz wyczerpana. Ryczeć mi się chcialo. Pisalam juz Wam nie raz o snie mojej córki wiec wiecie, ze sypiam po 5-6 godzin na maxa i to z przerwami. W sobotę zaprosiliśmy znajomych. Siedzieli do 24 a mala obudzila się o 24.20 i musialm się z nią położyć i tak spalam ledwo co bo wierciła się niemilosiernie i obudziła sie o 5.30 a na 13 zaprosiliśmy dziadków na obiad więc od rana przy garach siedzialam. No i podczas ich pobytu bylo tak jak pisałam czyli nikt inny tylko mama. teściowa mówi- idź się połozyć do pokoju. Yhmmmm... położyłam sie a za minutę dzikus już stal pod drzwiami, waliła w szybki z całej sily i się darła "mama! mamka! mamuś!" i tyle było odpoczynku...
Wczoraj mala padla o 7.15 wiec ja już o 20.30 spałam i tak dzis dała nam pospać do 6.15!! wiec wyspalam się za ostatnie dni

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
W kościele mamy to samo. Mój to nawet pod ołtarz schodami wlazi usiądzie pod ołtarzem i patrzy na wszystkich tak wyniośle. Nikt nam uwagi nie zwraca bo chodzimy na msze dla dzieci, czasami jakieś babcie pomagają nawet mi go zlapać jak za szybko ucieka jak zobaczy otwarte drzwi
Mi to nawet do glowy nie przyszło wziąć jej do kościoła... matko kochana- armagedon!!
tesciowa zabiera ją czasem na spacerze ale nie na mszy...

Cytat:
Nasza po moim poście zrobiła awanture,zrzucała książke swoją ze stołu,tż podnosił i tłumaczył,że nie wolno....tak z 12 powtórzeń,a ten mały potwór włączył syrene to ja ją na ręcę taką ryczącą i do kątaDziecko w ogóle patrzy na mnie jakbym zamiast głowy miała dupe i w jeszcze większy płacz-ale poczuła,że to nie przelewki chyba i stała tami wyła strasznie.Za chwile cisza i co robi?kocie gówna z kuwety ręką wyciąga.No to znowu do kąta i tak ryczała,że aż się zanosiła.Tż oczywiście wrażliwe biedactwo zaczął mówić,że tak się dziecko nerwicy nabawi i w wieku lat 10 to ołówek jej z rąk będzie wypadał.No i moje metody są nieludzkie
buahahahaha... dobre....
A ogólnie to macie niezły hard core w nocy spokojna to w dzień nadrabia rownowaga musi być...

lind- i jak noga... lepiej? zazdroszczę snu Michasia... może i u nas się polepszy...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 11:51   #1356
yoonka
Rozeznanie

Cytat:

Pop ja myślałam już o tym,żeby ją wsadzić np.do łazienki(bo my na dole z drzwiami tylko łazienke mamy,a na góre nikt gnać nie będzie)ale nie wiem czy dzieciak się jakoś za bardzo nie wystarszy i jakiegoś urazu nie będzie miała to miejsca w którym jest zostawiona.

do lazienki nie

ma sie czuc bezpiecznie, musisz jej powiedziec co zle zrobila i jak ma sie nastepnym razem zachowac, ale nie krzyczec i nie zamykac nigdzie, bo sie przestraszy, a nie o to chodzi. nie ma sie Was bac, ma wiedziec, ze zle zrobila i co zle zrobila
Stary 2011-11-07, 12:06   #1357
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
do lazienki nie

ma sie czuc bezpiecznie, musisz jej powiedziec co zle zrobila i jak ma sie nastepnym razem zachowac, ale nie krzyczec i nie zamykac nigdzie, bo sie przestraszy, a nie o to chodzi. nie ma sie Was bac, ma wiedziec, ze zle zrobila i co zle zrobila
No właśnie tak myślałam.
Ja jej zawsze tłumacze co zle zrobiła,ale rozumie z tego tyle ile chcę

Asia Nina tak dopiero od 3-4 dni się zachowuje to jeszcze mi popalić nie dała,bardziej tż,bo mnie przez weekend nie było.Do tego w parze z nią rozrabia pies
Ja zaraz się za nią wezmę i ustawie do pionu dzieciaka.A przynajmniej spróbuję

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-07, 12:06   #1358
megi-megi
Zakorzenienie

Jaka teoria wychowania jest prosta w porównaniu...
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 12:16   #1359
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Witam po pracowitym- wolnym weekendzie

Wiesz, moja to ogólnie cygańskie dziecko. Nigdy nie było problemu by gdzieś z kimś została. Nawet czasem jak przyjdzie niania i ja wychodze do pracy to mi macha zebym już sobie poszła ale od jakiś 3 dni jest tylko "mama mama mama". Nie wiem o co chodzi ale ona nie pozwala się nikomu z nią bawić tylko mi. Np. rzuci piłkę i dziadek po nią idzie to się drze z nerwami "nieeee, mama". A jak dziadek ruszy pilkę to lament na całego. Wczoraj wyjęla klocki i tz chcial z nią ukladać a ona "nie!" i go odpycha. Pyta "nie moge z tobą ukladać?' ona- "nie, mama". I leci do mnie... On nie moze jej nawet dotknąć. na szczęście jak mnie nie ma to jest dobrze, co jakiś czas mnie wola i szuka ale jak się ją czymś zagada to dalej się bawi. natomiast jak jestem to liczę się tylko ja. Niby to mile ale... wykańczajace...

Moja by nawet sekundy w kącie nie ustała
u nas dokładnie jest tak samo, zawsze tż ją usypia a teraz musi jeszcze mama z nią być, nie mam pojęcia czemu taki mamy cycek się robi;/

ja Zosie na siłę sadzam w kącie i ją trzymam. Jak wstanie to z powrotem ją sadzam, aż się uspokoi.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 12:16   #1360
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja czasami jestem wykonczona wieczorem.....

dzisiaj tez padne, kuchnia blysk, pokoj dzieciowy z szafkami blysk i lazienka tez blysk, pranie wstawione,obiad takze, jeszcze kurze, odkurzanie i umycie podlog na dzisiaj , spacer i koniec.

Laski przebilam malej kolo w wozku, myslicie ze na wulkanizacji mi to zrobia , czy jak???
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 12:17   #1361
ASIULEK_23
Zakorzenienie

I trochę mojej złośnicy

1. Wieża zbudowana przez Wercię (z pomocą niani)
2. przerwa na przekąskę
3. po prostu
4. Chwila na bajeczkę (oczywiscie znów z marchewa w dłoni- kalosze sama założyła )
5. spacerek
6. Wercia na kanapie. Zawsze jak widzi to zdjęcie to mówi "niu,niu" - wie, ze nie może tak stawać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04829.jpg (42,4 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04831.jpg (35,8 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04833.jpg (45,3 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0547.jpg (32,2 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0556.jpg (62,7 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0559.jpg (34,9 KB, 30 załadowań)

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-11-07, 12:18   #1362
agnieszka09
Wtajemniczenie

dziewczyny zeby Was pocieszyc to napisze ile ja spie:
a wiec wieczorkiem klade sie 0 23.3o(od 22 do mniej wiecej tej godz Adrianek ma kolke)...wstaje o 2.30 na karmienie i zasypiam o ok 4...nastepnie wstaje o 6 i juz nie zasypiam bo jak nakarmie malego to i tak Karinka juz nie spi.czasami podrzemie do 7 jak Karinka da ale jak wstaje to czesto chaty nie poznaje-demolka to malo powiedziane.

i wlasnie Adrian ma kolki...przewaznie tylko wieczorem...jakies cenne rady macie jak ulzyc mu w takich momentach.daje mu syropek na kolke ale czasami nie pomaga

z Karina u nas cyrki takze.siara z nia wyjsc bo w sklepach robi nam taka szopke,ze na zakupy jej nie zabieramy.
jak karmie malego to demoluje w tym czasie dom,bo wie ze nie wstane inie pogonie ja a mowic to ja sobie moge...
a najgorzej z zasypianiem.drze sie w nieboglosy jak kladziemy ja spac.
wczoraj poszla spac 0 21.30 a wstala juz o 6...

o ktorej godz chodza spac Wasze dzieci

EVITKA hahha cyborg ostatnio bylam w sklepie i kupowalam alkohol i pani pytala sie mnie o dowod ale sie cieszylam .
zdjecia widzialam i Ty to dopiero sliczniutka jestes...masz tak idealna cere,ze chyba w zyciu u siebie syfa na twarzy nie widzialas...zdjecia swietne i mala dama calusna

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 12:18   #1363
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

rano przed praca wyslalam tezeta do sklepu i nawet nie wiedzielismy ze w sklepiku obok bloku chusteczki pampersa 64 sztuki po 5,40 mamy:P
a w polo na przeciwko po 8 z groszem.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 12:20   #1364
agnieszka09
Wtajemniczenie

ASIULEK ale bym wysciskala ta Twoja ksiezniczke:l ove: jato od poczatku jestem zakochana w Twojej kruszynce...hihii pamitam pierwsze zdjecia Werci byla taka malusienka...w sumie jak Karinka

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-11-07, 12:27   #1365
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja czasami jestem wykonczona wieczorem.....

dzisiaj tez padne, kuchnia blysk, pokoj dzieciowy z szafkami blysk i lazienka tez blysk, pranie wstawione,obiad takze, jeszcze kurze, odkurzanie i umycie podlog na dzisiaj , spacer i koniec.

Laski przebilam malej kolo w wozku, myslicie ze na wulkanizacji mi to zrobia , czy jak???
ja tez juz sporo dziś zrobiłam. Obiadu gotować nie musiałam bo z wczorajeszego został ale malej przerobiłam rosołek na bardziej warzywną zupkę i usmażylam jej kilka kotlecików z piersi, posprzątane, poodkurzane, pomyte podłogi, wizyta u dentysty zaliczona (ała), rachunki popłacone... no i na 15 do pracy

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość

i wlasnie Adrian ma kolki...przewaznie tylko wieczorem...jakies cenne rady macie jak ulzyc mu w takich momentach.daje mu syropek na kolke ale czasami nie pomaga

o ktorej godz chodza spac Wasze dzieci
U nas nie pomagało nic. u darusi pamiętam, że sab simplex. U nas on nie pomógł... na nasza dzialala suszarka- uspokajała się wtedy. włączaliśmy ja blisko niej i czasem takimi okrężnymi ruchami ogrzewaliśmy rzuszek ale oczywiscie daleko żeby nie poparzyć...

Cytat:
ASIULEK ale bym wysciskala ta Twoja ksiezniczke:l ove: jato od poczatku jestem zakochana w Twojej kruszynce...hihii pamitam pierwsze zdjecia Werci byla taka malusienka...w sumie jak Karinka
dziękuję ja do Karinki tez mam sentyment. Też była malusia no i do tego zawsze tak slicznie ubrana... zawsze wspominam z tż filmik jak karinka chodzi z kom i tańczy tz wtedy powiedział- "jakbym widzial wercie. Chyba tez z niej niezły gagatek"

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-07, 12:28   #1366
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Erwin mi dzisiaj scene zrobił. Pojechałam rowerem do intermarche(tam mielą mięso, i na tą kiełbasę słoikową) Małemu zasponsorowałam ciuchcie za 2 zł, wiecie te takie autka co jak dziecko wsadzisz i 2 zł wrzucisz to rusza bujanie i dźwięki. Małemu tak się spodobało że moje guziki od płaszczyka chciał tam powrzucaćpostałam tam z 20 min, i musiałam go wziąść , bo dzień rozplanowany. To ten jak się wydarł Musiałam jeszcze rowerem jechać do Banku, całą drogę z ta syreną za plecami. Jak zawsze w takich sytuacjach smoka zapomniałam. No i też dolanczam do wykończonych
Jak na syrenie leciałaś to przynajmniej pierwszeństwo miałaś

Cytat:
zawsze uwazalam, ze to nieludzkie, ze nie mozna sie od czasu do czasu z pracy wypisac na pare tygodni.
POP to dokad jedziemy? z Toba bardzo chetnie, przynajmniej raz nie bede najgrubsza :P

Cytat:

Do łązienki to nie. Dzicko się przestraszy. My ją zamykamy albo w jej kojcu albo w "jej" pokoju (czyli naszej sypialni) i tylko na 2 minuty.

Darusia - podziwiam Cię za to sprzątanie.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 12:33   #1367
sara 85
Zakorzenienie

Wercia prześliczna i została wycałowana przez Zosie cały monitor mam mokry

na stronie biedronki jest już gazetka z zabawkami

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-11-07, 12:38   #1368
ASIULEK_23
Zakorzenienie

agnieszka- jeszcze co do usypiania to mała szybko pada. Ją cięzko do 19 przetrzymać do kąpieli a teraz po zmianie czasu to już od 17-18 jest męcząca i trzeba się namęczyć żeby ją przetrzymać. I tak wczoraj padła o 19.15. Ale za to już od 5 a czasem i przed zaczyna się wiercić i wybudzać... jak chce spac to staje pod drzwiami od pokoju gdzie śpi i wola "aaaaa". Wtedy kladę ją do łózka i zasypia... tak jak mówiłam, z zasypianiem nam się polepszylo ale ze spaniem zdecydowanie pogorszyło.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-11-07, 12:38   #1369
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
z Karina u nas cyrki takze.siara z nia wyjsc bo w sklepach robi nam taka szopke,ze na zakupy jej nie zabieramy.
jak karmie malego to demoluje w tym czasie dom,bo wie ze nie wstane inie pogonie ja a mowic to ja sobie moge...
a najgorzej z zasypianiem drze sie w nieboglosy jak kladziemy ja spac.
wczoraj poszla spac 0 21.30 a wstala juz o 6...

Aga wybacz,ale tak zabawnie to opisałaś,że nie mogę
Te dzisiejsze wpisy to jak o potworach,a nie jak o ślicznych,kochanych,niewi nnych aniołkach

Darusia ja tak sprzątałam od 36 tygodnia,okna myłam co tydzień z nadzieją,że mnie bóle złapią i w końcu urodzę.Namacałam się wtedy mopa częściej niż tżOczywiście cała ta gimnastyka na nic,bo byłam zmuszona czekać jeszcze 5 tygodni.

Stary 2011-11-07, 12:41   #1370
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Wercia prześliczna i została wycałowana przez Zosie cały monitor mam mokry

na stronie biedronki jest już gazetka z zabawkami
heheh dzieki

Zazdroszczę, ze mozecie pisać przy bąblach. Moja jak tylko otworzę kompa to leci i woła "lalala" Tak załuję, ze jej włączałam te piosenki nic nie mogę poczytać bo tylko "lalal" i lala". jak nie to mi ciśnie po klawiaturze no ewentualnie swoje zdjęcia chętnie ogląda. mały narcyz

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-11-07, 12:45   #1371
sara 85
Zakorzenienie

Widziałyście może na żywo gdzieś te puzzle kuliste, są w gazetce na stronie 10. chciałam kupić dla trzy letniej dziewczynki

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
heheh dzieki

Zazdroszczę, ze mozecie pisać przy bąblach. Moja jak tylko otworzę kompa to leci i woła "lalala" Tak załuję, ze jej włączałam te piosenki nic nie mogę poczytać bo tylko "lalal" i lala". jak nie to mi ciśnie po klawiaturze no ewentualnie swoje zdjęcia chętnie ogląda. mały narcyz
Zosi już przeszło oglądanie piosenek na laptopie bo nic jej się nie podoba. Co jej włączę to wszystko jest NIEEE

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-11-07, 12:45   #1372
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
[/COLOR]MAdzia, Libra
Taka opaska jest fajna:
http://gadzetomania.pl/2011/11/06/op...przedazy-wideo

Nosisz taką opaskę przez zały dzień i na koniec dnia podłączasz i masz wszystko. Czyli ile odpoczywałaś ile spaliłaś, czy spałaś dobrze itp itd.
Fajnie byłoby mieć taką
no faktycznie super tylko ja też nie mam ipoda tylko nokia x2
Cytat:
Toska ma katar od piatku i poksluje od czasu do czasu. jestesmy teraz u moich rodzicow do czwartku. nie wiem czy kupiwac jej wapno na katar? malo jej z noska cieknie.. jaki syrop na kaszel?

czy Wy tez jestescie tak koszmarnie zmeczone? najbardziej to bym chciala, zeby ktos mi zafundowal 2 miesieczne wakacje w cieplych krajach...

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

HA!
tylko wiesz... ja nei wiem co to, depresja?
ciężko stwierdzic z tym kaszlem mój lekarz nie raz przepisywał wyksztuśny a nie raz np. przeciwkaszlowy sinecod
Cytat:
Musiałam jeszcze rowerem jechać do Banku, całą drogę z ta syreną za plecami. Jak zawsze w takich sytuacjach smoka zapomniałam. No i też dolanczam do wykończonych
to jechałas jako pojazd uprzywilejowany
Cytat:

błąd , nie podnosić za dziecko i nie powtarzać tyle razy jak papuga powiedzieć raz i nie tłumaczyć
do łazienki nie zamykaj bo będzie mieć jakiś uraz
Cytat:
To chyba taki czas... ja jak nie pozwalam jej czegoś brac to po prostu zabieram i chowam. czasem jest ryk nieziemski, aż sina się robi ale po czasie jej przechodzi a ja jej nawet nie tłumaczę. Po prostu "nie i koniec".
Moja tez potrafi niezłą scenę urządzić ale ja jestem nieugięta... tylko to skutkuje.
ja tez tak samo nie tłumacze jak ryczy tylko mówię "nie " i tyle
Cytat:
do lazienki nie

trochę respekt czuć musi,ale nie bać
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

ja kupiłam dętki w rowerowo-sportowym i założyłam nowe

Na jesienno-zimową depresję polecam aktywność na świeżym powietrzu i uzupełnić niedobór magnezu.
Ja jakoś nie czuję zmęczenia takiego ogólnego ,czasem jestem nie wyspana bo marek nocny jestem a rano wcześnie wstaję to wtedy położę się z Mikiem i od razu lepiej
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 12:51   #1373
sara 85
Zakorzenienie

ja mam dzisiaj spokój, moja siostra ( Zosi chrzestna) ma dzisiaj wolne i Zosia cały czas siedzi u Aji Ona ma na imię Asia, a Zosia woła Aja i wszystkie inne ciocie też są Aje

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

a ja teraz robię jeszcze tak, że jak Zosia krzyczy albo płacze, że coś chce albo żeby gdzieś z nią iść, to mowie: jak się uspokoisz i przestaniesz krzyczeć albo płakać to Ci dam albo pójdę z tobą. I od razu jej spokój.

Jak tak patrze na sobie to wredna matka ze mnie

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Madzia i Libra ja to Was podziwiam za to bieganie naprawdę. Mi to się dupska nie chce ruszyć.

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-11-07, 12:55   #1374
libra777
Zakorzenienie

Asiulek rozkoszna Twoja Wercia

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Sara ja nie potrafię usiedzieć na miejscu , nie jestem typem kanapowca, jak jeden dzień nie biegam albo nie jeżdżę na rowerze bo tak mi wypadnie to czuję się okropnie , ciężka jak słoń i zmęczona.
Dla mnie to potrzebne do prawidłowego funkcjonowania, nie ma za co podziwiać
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 12:56   #1375
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Zosi już przeszło oglądanie piosenek na laptopie bo nic jej się nie podoba. Co jej włączę to wszystko jest NIEEE
U mnie jest to samo. najpierw chce a potem jedynie krasnoludki słucha. Ale po którymś razie też wola NIE. I potem co właczam to jest NIE ale wyłaczyć nie pozwala. Oczwisice wtedy i tak zamykam bo mnie zaczyna drażnić. Jest ryk ale ja oczywiscie mam to w nosie

Cytat:

a ja teraz robię jeszcze tak, że jak Zosia krzyczy albo płacze, że coś chce albo żeby gdzieś z nią iść, to mowie: jak się uspokoisz i przestaniesz krzyczeć albo płakać to Ci dam albo pójdę z tobą. I od razu jej spokój.
Ja tez często tak robie i przeważnie skutkuje.
U nas tez dziala jak ma nerwa jak powiem "chodź,coś Ci powiem na uszko" Ona wtedy milknie i leci do mnie nadstawia ucho. Ja wtedy wymyślam jakąs ciekawą historię, gdzie to nie pojdziemy itp... przewaznie jest spokój
Cytat:

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-11-07, 12:57   #1376
agnieszka09
Wtajemniczenie

ASIULEK nim przezczytalam Twoj post to tez sobie pomyslalam ,ze mam sentyment te nasze wyrosniete bobasy ...kiedys byl problem kupkowy a teraz tych poblemow to na palcach dwoch rak i stop nieda sie wyliczyca filmik pamietam wtedy miala niecale 10 miesiecy i juz tak pieknie chodzila...zaraz sie rozplacze na te wspomnienia

ANAKAZAR czytac fajnie ale tak poza tym to mnie cos bierze jak widze jak wykorzystuje chwile mojej nie mocy cwaniara mala...

ide zaraz poprasowac ciuchy bo jak Karinka sie obudzi to znow rozwluczy je po calej chalupie.

...i kilka zdjec Karinki...trzeba przyznac,ze na zdjeciach tak grzecznie wychodzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2934.jpg (79,5 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3020.jpg (35,7 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3054.jpg (82,5 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3052.jpg (35,1 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3034.jpg (38,9 KB, 48 załadowań)

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-11-07, 12:59   #1377
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Sara ja nie potrafię usiedzieć na miejscu , nie jestem typem kanapowca, jak jeden dzień nie biegam albo nie jeżdżę na rowerze bo tak mi wypadnie to czuję się okropnie , ciężka jak słoń i zmęczona.
Dla mnie to potrzebne do prawidłowego funkcjonowania, nie ma za co podziwiać
też bym tak chciała. Może jak bym miała z kim biegać to bym się zmobilizowała. Przed urodzeniem Zosi to codziennie rowerem jeździłam, a teraz jakoś mi się nie chce. W przyszłym roku musze się wziąć za siebie. Postanowienie noworoczne

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
ASIULEK nim przezczytalam Twoj post to tez sobie pomyslalam ,ze mam sentyment te nasze wyrosniete bobasy ...kiedys byl problem kupkowy a teraz tych poblemow to na palcach dwoch rak i stop nieda sie wyliczyca filmik pamietam wtedy miala niecale 10 miesiecy i juz tak pieknie chodzila...zaraz sie rozplacze na te wspomnienia

ANAKAZAR czytac fajnie ale tak poza tym to mnie cos bierze jak widze jak wykorzystuje chwile mojej nie mocy cwaniara mala...

ide zaraz poprasowac ciuchy bo jak Karinka sie obudzi to znow rozwluczy je po calej chalupie.

...i kilka zdjec Karinki...trzeba przyznac,ze na zdjeciach tak grzecznie wychodzi
kolejna ślicznotka, rano widziałam zdjęcia na nk i też Karinka została wycałowana

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-11-07, 13:00   #1378
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tak aniołek dwa aniołki

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-11-07, 13:00   #1379
agnieszka09
Wtajemniczenie

ja nie cierpie biegac wiec tez podziwam osoby biegajace....ajak juz widze takiego 80-latka biegajacego to juz wogole uklony bic do samej ziemi

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-11-07, 13:01   #1380
sara 85
Zakorzenienie

Moja Zosia tak uwielbia dzieci, w sklepie czy na spacerze nie przejdzie obok żeby nie zaczepić, przytula się do wszystkich.

Franio 24.07.2014 r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości