Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-07, 11:26   #3931
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
??? trzeba teraz na każdej wizycie pokazywać? Pytam, bo nie wiem o co chodzi.

A co dokładniej dziewczynkom? (Lili jaki dostała syropek?)

Ellika też myslę jak Brumek, że powinniście się trzeciego lekarza jak najszybciej poradzić. Super, że jest światełko w tunelu, ale te opinie są tak sprzeczne, że koniecznie musicie znaleźć trzeciego lekarza. Trzymam kciuki, żeby to faktycznie chodziło u ulewanie
No, tak wymyślili że co miesiąc trzeba mieć podbitą książeczkę
Zależy od przychodni, ale coraz częściej się upominają.
Moją mamę już raz odesłali z "kwitkiem" bez podbitej legitym..
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 11:26   #3932
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
moja Lena brała Zinnat i o dziwo smakował jej lepiej niż Panadol w syropie

rozłożyło mnie, mam katar
moja mama w szpitalu, w nocy z piątku na sobotę tata zadzwonił po pogotowie, bo miała gorączkę i strasznie straciła sily, nie umiała nawet ręki podnieść
oczywiście póki co nie wiemy co jest grane, czuje się lepiej, ma kroplówki, dziś chyba dowiemy się co to się dzieje, jak zdążymy złapać lekarza prowadzącego
mojej Lenie też smakuje... aż dziwne.Gorsza pod tym względem jest Liliana. Co kwaśne lub gorzkie to pluje.

Zanka kciuki za Twoją mamę, oby wszystko dobrze się skończyło i szybko do siebie doszła.
Stary 2011-11-07, 11:33   #3933
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Byliśmy w Warszawie u laryngologa w Instytucie Matki i Dziecka. Znowu dali nam nadzieje ze niedosłuch sie cofnie. Wg tej lekarki ma uszy podrażnione od ulewania i kazała nam obiecać ze poczekamy jeszcze dwa miesiące z jakimkolwiek leczeniem. Tyle że we Wrocławiu kazali zakładac jak najszybciej aparaty bo teraz to jest kluczowy czas w rowoju mowy...
Dwóch lekarzy - dwie sprzeczne opinie, a ty biedny rodzicu sam decyduj komu zaufać Osiwieje

Ellika- lekarz drugi ma rację... to jest bardzo ważny moment.W okolicach pierwszego roku życia zdrowe dziecko słyszy i rozróżnia mowę, starając się jednocześnie ją naśladować, aby w konsekwencji samodzielnie zacząć mówić. W momencie, gdy słuch dziecka jest uszkodzony i nie napływają do niego informacje ze świata zewnętrznego, niemożliwy lub mocno ograniczony jest spontaniczny rozwój mowy. W niektórych przypadkach może on w ogóle nie wystąpić.Za rozwojem mowy- rozwój intelektualny... Ellika ja wierzę w to,że to minie,ale gdyby nie... to może wpłynąć na całe życie Twojego dziecka.Koniecznie skonsultuj to jeszcze z kimś i może zdecydujcie się na aparaty!
trzymaj się żabko!!!!!!!!!!!!!!!!

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 11:35   #3934
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
tak trzeba bo inaczej recepty nie dostaniesz...

Lena oskrzela -Zinnat zawiesina, dopiero początek a Lili tez kaszle i dostała Pulneo.
O patrz, nawet nie wiedziałam
zdrówka dziewczynkom
śpią w nocy, czy kaszlą?

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
o tyle fajnie ,że zamówiliśmy wczoraj z meżem strój mikołaja- ma się przebrac na wigilię ale będzie frajda dla dzieciaczków
http://allegro.pl/stroj-kostium-miko...912529117.html
już sie nie mogę doczekać

a ja przygotowuję kartki na święta oto jeden z moich modeli
Jak walka z ciemieniuchą? Dobry pomysł z przebraniem . Teściowa w zeszłym roku przebrała syna za Mikołaja, żeby Kuba miał radochę. Zrobiła to niestety tak nieudolnie, że 2,5 letnie dziecko rozszyfrowało kto się przebrał. Już pytał, czy w tym roku wujek też będzie Mikołajem...

A kartka śliczna
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 11:36   #3935
agadus
Wtajemniczenie

Babonik jaki śliczny reniferek, ale słodziak
youyou jakoś nie mogę otworzyć tego linka z lalka,
jacieeeee ja bym podawały już ten słabszy i nie kupowała SS, ja np. nie kupowałam SS tylko biogaia, i dla mnie jest ok, już teraz daje Nati co drugi dzień, żeby tych jelit nie rozleniwić, tak samo z espumisanem (kurcze czemu tak pisze?? pzeciesz nie mam właczonego pogrubienia)

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 11:38   #3936
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
tak trzeba bo inaczej recepty nie dostaniesz...

Lena oskrzela -Zinnat zawiesina, dopiero początek a Lili tez kaszle i dostała Pulneo.
DO pół roku nie trzeba nic pokazywać,
dziecko jest ubezpieczone.

No ale Twoje pannice już mają pół roku więc pewnie dlatego musiałaś,
nie ma u Was kart chipowych?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 11:39   #3937
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
No, tak wymyślili że co miesiąc trzeba mieć podbitą książeczkę
Zależy od przychodni, ale coraz częściej się upominają.
Moją mamę już raz odesłali z "kwitkiem" bez podbitej legitym..
Kurde mój Tż zawsze jeździ po receptę na Pepti i ani razu go o legitymację nie prosili. Inna sprawa, że lekarz nas już 3 lata zna i pewnie jakby co, to dałby receptę, tylko prosił by o dowiezienie książeczki.

Pogięło ich... Gdzie ja się uchowałam, że jak zwykle nic nie wiem
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 11:39   #3938
agadus
Wtajemniczenie

Zanka trzymam kciuki za Was chorowitki, i mamę, żeby wszystko było ok,

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 11:42   #3939
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Co do witaminy D, to jeżeli podaję CEBIONMULTI to też muszę witaminę D ?w tym cebionmulti jest ta witaminka.
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
ja Ci niedawno pisałam że podaję cebion ( ostatnio sobie dawkuję jak chcę- zazwyczaj co 2gi dzień) i wit D tez daję, bo pediatra kazała.
Podobno w cebionie jest za mało De.
Nie znam się. W poniedziałek idę do innego pediatry, zobaczę co on wykmini.
.
Nam lekarka napomknęła o cebionie zamiast wit.D samej, ale Zuza nie toleruje wit. D no i jest na MM, a w nim jednak troche tej witaminy jest
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

To ja chyba jestem jedyna na forum któ®a nie polubiła bodziaków I zła na siebie za to jestem, bo w ciąży nakupiłam ich całą masę, a innych ciuszków prawie wcale. Bo na wszystkich forach wszystkie mamy mówią zgodnie że tylko body + półśpiochy. A ja ich nie lubię i koniec. I nie używam. I mam po kilka sztuk każdego rozmiaru, które leżą nigdy nie użyte, a Tymek już z nich wyrósł. Za to kocham pajace!!! Na dzień, na noc, na każdą okazję
nie jesteś jedyna! Jeśli body, to tylko zapinane kopertowo!
Cytat:
Ja nigdy się dużo nie malowałam.
Umalowane rzęsy + róż i koniec.
Nie mam w rodzone jak nie które kobiety,
żeby się malować szminką, błyszczykiem, nawet balsam do ust używam rzadko, cienie do oka - jak mam wenę, której mi ostatnio brakuje.
Puder itd. itp mógłby dla mnie nie istnieć, nie chce mi się w nim babrać.

.
i ja tak mam. malowałam się tylko do połowy ogólniaka tak w pełnym zakresie a nawet za dużo.. a teraz tak tylko tylko i to też dla własnego samopoczucia.
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Szczęściara
Ja dalej wstaję dwa razy A był czas kiedy Domek jadł tylko raz
Miałam pytać, jak idzie Wam łóżkowa separacja?
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Cześć śliczne!

U nas noc nawet ok.
Wczoraj cały dzień na uczelni.

Kurde mam pisać pracę dyplomową, ale jeszcze nie mam tematu...
Kompletnie nie wiem za co się zabrać.
Jestem zielona jak wiosenna trawa.
Organizacja seminarium na uniwerku tragedia...

Nie mam pojęcia o czym pisać...
Czy lepiej coś oklepanego ? ( agresja w szkole, używki ? ), czy podejść do tematu trochę ambitniej ? ( na co nie mam zbyt wiele czasu...).
Na wstępny temat rzuciłam coś o niepełnosprawnych umysłowo, ale jak to sprecyzować ?
A nasz promotor nie kwapi się do pomocy...
o tym to ja Ci moge godzinami opowiadać, z autopsji - mam upośledzonego brata.
Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość

Pytanko do wielodzieciatych, jak ocenianie tempo wzrostu waszych poprzednich maluchów? Jak szybko przeskakiwały kolejne rozmiary, z czasem pewnie trochę wolniej rosną? Próbuje zgadnąć rozmiar młodej na wiosnę. Za tydzień stukną jej 4 miesiące i powoli wchodzi już w rozmiar 74. Zaczynała od 56, ale pochodziła w tym tylko 2 tygodnie, bo akurat taka długa się urodziła, więc można w przybliżeniu powiedzieć ze 2 miesiące na jeden rozmiar. Myślicie, że nadal co 2 miesiące trzeba będzie zmieniać ubranka?

ja jedno-dzieciata ale na wiosne to ja obstawiam juz 80/86.. teraz mamy 16 tygodni, a też wchodzimy w 74
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

zwykly do pupy, najlepszy

bidulki.
Szymek tez jakis goracy ma. A jutro szczepienie na rotawirusy, zobaczymy co jutro bedzie.
zgadzam się, zwykły rtęciowy do pupy i u mnie się najlepiej sprawdza
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Dziewuszki mam prośbę o poradę ( i proszę mnie nie zlać jak w przypadku pytania o dicoflor czy filmik z telefonu ):

Dominik skończył już 3 miesiące. Mnie zostało jakaś 1/3 buteleczki Sab Simplexu. Zastanawiam się czy zamawiać, czy nie przerzucić się na Bobotic, który niby jest słabszy ale ma tą samą substancję czynną. Od razu napiszę, że chcę jeszcze podawać lek, dopóki nie wrócimy na zwykły Bebilon z tego AR bo on jest "zapychający" .
Chodzi mi tylko czy spróbować zmienić lek, czy zostać przy SS.
Na necie np. znalazłam coś takiego:
http: //www.bangla.babyonline.pl/opinia-medana-krople-na-kolke-bobotic-r19338.html
Facet chyba dobrze rozumuje... choć ja bym podawała jak na ulotce, bo Domiś chyba najgorsze ma za sobą.
Ja bym nie kupowała już SS i zmieniła nawet na ten bobotic.. chociaż szczrze? jest zachwalany, a u nas lepiej sprawdził sie espumisan - boboticu Mała w ogóle nie chce brac - wypluwa wszystko a poza tym i efkty marne, ale to moze przez to ze wypluwa. Ale my nie dajemy codziennie, tylko sporadycznie w razie problemów
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość

W końcu wróciłam do szpilek
podziwiam! ja do ciąży prawie tylko szpilki nosiłam - poza pracą, bo tam by się nie sprawdziły i wczoraj miałam debiut - założyłam kozaki na najmniejszym obcasie jaki mam - ok 6 cm.. i szłam jak KALEKA!!

Nie zacytowało mi wszystkiego..
Dziubku - Kciuki zaciskamy razem z Zuziankiem!
Marzena - jak cos, to już mamy na wątku dwa takie 'wybryki natury'
Pampersy - sprowadzałam z Norwegii, bo tam są duuuuuuuuuużo tańsze.. ale moim zdaniem, są beznadziejne! ni mam porównania z polskimi, bo tych testowałam tylko kilka próbek ze szpitala, ale jak dla mnie mniej chłonne niz nawet Dady..porażka
Dzień dobry połikendowo
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 11:55   #3940
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
O patrz, nawet nie wiedziałam
zdrówka dziewczynkom
śpią w nocy, czy kaszlą?

Jak walka z ciemieniuchą? Dobry pomysł z przebraniem . Teściowa w zeszłym roku przebrała syna za Mikołaja, żeby Kuba miał radochę. Zrobiła to niestety tak nieudolnie, że 2,5 letnie dziecko rozszyfrowało kto się przebrał. Już pytał, czy w tym roku wujek też będzie Mikołajem...

A kartka śliczna

śpią...
a o tych ubezpieczeniach wczoraj w tv podobno mówili, ale nam telewizor się popsuł a do teściów do pokoju nie chce mi się chodzić

Żaneta u nas kart chipowych nie ma... to wiejska przychodnia.
Stary 2011-11-07, 12:03   #3941
karolinee1983
Zadomowienie

Witam po weekendzie ta noc była dla nas ciężka bo Maja wstawała o 1,4, 5.30 całą noc bidulka miała suchy kaszel i chyba to ją tak męczyło. Wydaje mi się, że teściu mógł ją zarazić czy takim maluszkom na kaszel w ogóle coś się daje? Jeśli nie przejdzie jej do jutra to podjedziemy do lekarza...

Co do naszego szczepienia... Obyło się bez gorączki ale za to był płacz, marudzenie, nerwowość

A no i wczoraj mieliśmy wielkie święto bo Maja skończyła w końcu () 3 miesiące

Idę teraz trochę ponadrabiać, ale nie wiem jak długo mi się to uda bo Maja śpi od 8.30 i w każdej chwili może się obudzić chyba rzeczywiście jest osłabiona...

A no i mnie bierze przeziębienie (ewidentnie teściu )... Mamy karmiące piersią!!!!! Jakie leki mogę spokojnie brać??? Natka, Zaneta wiem, że wy przechodziłyście...Proszę o radę

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 12:04   #3942
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Prezenty - Ja jak nigdy mam problem co kupić Emi, ale myślałam o takich puzzlach - chyba to się puzzle nazywa, które można rozkładać i dziecko się na nich bawi, u mnie nie ma dywanów, więc to by mi pasowało. Monika kiedyś o tym pisała, że trzeba na coś zwrócić uwagę, ale nie pamiętam na co
[COLOR=DarkOrchid][B]
zaraz przypomnę - u mnie te puzzle zafarbowały nieznacznie podlogę (mam wykładzinę gumową). widac np. czerwone slady. tak wiec radze albo cos (?) podłożyć pod spód albo nie kupować jak macie jasne podłogi. bo szkoda. dodatkowo miedzy nie bardzo czesto wpadają okruchy czy piasek, trzeba je podnosic, a nawet rozkłądac by posprzatac pod nimi. no i uwaga na male czesci - czasem maja takie niewielkie w srodku czescji jak np. kropka nad "i " i dzieci wkładają to do buzi! mogą sie udusić! ja powyciagałam te części dlatego twierdze że najlepiej cyferki kupić albo takie coś http://allegro.pl/puzzle-piankowe-ku...896291299.html

a tak szczerze to wolałabym mały miękki dywan lub taką http://allegro.pl/mata-podlogowa-hit...894177287.html mate kupić niż puzzke, które moje starsze dziecko już raczkujące rozwalało codziennie (oto fota http://www.photoblog.pl/artur2008/28...ukladanki.html)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-11-07 o 12:10
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 12:07   #3943
zanka205
Zakorzenienie

ja tu srutu tutu a nie pochwalilam się

Lena kończy 4 miesiące

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 12:12   #3944
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie ta noc była dla nas ciężka bo Maja wstawała o 1,4, 5.30 całą noc bidulka miała suchy kaszel i chyba to ją tak męczyło. Wydaje mi się, że teściu mógł ją zarazić czy takim maluszkom na kaszel w ogóle coś się daje? Jeśli nie przejdzie jej do jutra to podjedziemy do lekarza...

Co do naszego szczepienia... Obyło się bez gorączki ale za to był płacz, marudzenie, nerwowość

Idę teraz trochę ponadrabiać, ale nie wiem jak długo mi się to uda bo Maja śpi od 8.30 i w każdej chwili może się obudzić chyba rzeczywiście jest osłabiona...

A no i mnie bierze przeziębienie (ewidentnie teściu )... Mamy karmiące piersią!!!!! Jakie leki mogę spokojnie brać??? Natka, Zaneta wiem, że wy przechodziłyście...Proszę o radę
Nie wiem co mozna takim dzieciaczkom podać na kaszel,
obserwuj i jak nie przejdzie do idź faktycznie do pediatry.

Co dla Ciebie to Ja brałam oscilocosillum czy coś takiego,
nie pamiętam nazwy.Dobre było i pomogło.
Herbata z cytryną. I Ja sobie piłam syrop dla dzieci,
który piłam w ciąży jak byłam przeziębiona Bioaron chyba tak się nazywał, na bazie aroni.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
zaraz przypomnę - u mnie te puzzle zafarbowały nieznacznie podlogę (mam wykładzinę gumową). widac np. czerwone slady. tak wiec radze albo cos (?) podłożyć pod spód albo nie kupować jak macie jasne podłogi. bo szkoda. dodatkowo miedzy nie bardzo czesto wpadają okruchy czy piasek, trzeba je podnosic, a nawet rozkłądac by posprzatac pod nimi. no i uwaga na male czesci - czasem maja takie niewielkie w srodku czescji jak np. kropka nad "i " i dzieci wkładają to do buzi! mogą sie udusić! ja powyciagałam te części dlatego twierdze że najlepiej cyferki kupić albo takie coś http://allegro.pl/puzzle-piankowe-ku...896291299.html
No właśnie o to mi chodziło, któraś pisała też o takich klockach które się składały w konika Ja mam jasne penele

Stary 2011-11-07, 12:17   #3945
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Dziewczyny

Ja mam takie pytanie.... Znajoma ma się zajmować rocznym dzieckiem, kilka godzin dziennie, od pn do pt. Orientuje się któraś jakie są stawki? Za godzinę czy za tydzień np? Bo my zielone w te klocki... Znajoma nie wie jak się dogadać...
To zależy od rejonu Polski w którym mieszkasz. U mnie podobno (z tego co pytałam po znajomych) to za godzinę 7-10 zł.

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Fajne przytulanki. tez bym chciała, żeby Dominik miał swoja ulubiona przytulankę do snu, ale na razie to nic takiego nie potrzebuje a jak widzi pieluszkę to by ja najchętniej zjadł
Kupiłam dla mojej małej przytulankę, ale ona i tak woli pieluchę. A tak chciałam, żeby miała swojego przyjaciela do snu....

Ellika - a sprawdzałaś w necie opnie o tych laryngologach u których już byłaś? Może to Ci pomoże podjąć decyzję w sprawie leczenia. Następny lekarz oczywiście nie zaszkodzi, sprawdź jednak wcześniej właśnie opinie.

Dziękuje wam za podpowiedzi w sprawie tempa wzrostu i rozmiarów.

A moja mała wczoraj po kąpieli była niespokojna, płaczliwa. Wszystkie ulubione miejsca i sposoby na odłożenie jej były be. W końcu mąż wsadził ją do wózka i przykrył kocykiem - jak zwykle tak nie za wysoko, a ona złapała kocyk obiema rączkami i zaciągnęła sobie tak, że tylko oczy wystawały i dopiero się uspokoiła. Mąż próbował jej ten kocyk obniżyć, ale ona uparcie zaciągała go do góry. To było takie słodkie, te wielkie oczy wystające spod puchatego koca. To nowość u nas, bo zawsze się wykopywała. Pierwszy raz tak sama się wtuliła w koc.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 12:21   #3946
zanetaa88
Zakorzenienie

Monia widziałam te puzzle co w koni się składają. Cena zabójcza - odpada. Ta mata to taki też pic na wodę, ma tylko obrazki a pod obrazkami karimata która kosztuje 30 zł nie raz nic szukam czegoś innego.

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Jacieee moja Emi lubi Pania ciuliczka zawsze daje jej do rączki jak zasypia i on tak fajnie koło niej leży. A była anty-pieluchowa, bo u mnie pielucha to tylko do ulewania i papania jest, więc nie za specjalnie brała ją do spania.

Crazy
u mnie Emi tak samo jakby mogła to by się cała zakryła i spała. Kilka razy nie raz ją odkrywam a ona i tak się zakrywa, to wtedy dla swojego spokoju robię luft aby miała jak oddychać.

Stary 2011-11-07, 12:29   #3947
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Lena kończy 4 miesiące
Cytat:
Gratulacje dla waszych maluchów.

Cytat:
mojej Lenie też smakuje... aż dziwne.Gorsza pod tym względem jest Liliana. Co kwaśne lub gorzkie to pluje.
Bella, a Twoje dziewczynki są jedno jajowe czy dwujajowe? Zawsze mnie to zastanawiało, jak to jest że bliźnięta jednojajowe są prawie identyczne - często tylko mama jest w stanie je odróżnic, mają to samo dna, a jednak mają inne upodobania.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:

Ja leczyłam się tylko naturalnie. Gardło płukałam szałwią, piłam herbatę z miodem i cytryną lub sokiem malinowym. Przeszło.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 12:30   #3948
BABONIK
Zadomowienie

dziękuję za komplementy

życzę wszystkich chorowitkom powrotu do zdrowia

Justynka- dziękuję niestety nadal źle...mały bez włosów,łatwiej ją wyczesać,ale co ją wyczeszemy wraca na nowo...

może kremik od SCIO pomoże,bo własnie przyszedł teraz czekam na nr konta i kwotę do przelewu!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!

Nikoś już z nami
Stary 2011-11-07, 12:44   #3949
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Crazy jednojajowe... ale nie są identyczne... nie da się ich pomylic
Stary 2011-11-07, 12:46   #3950
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Bella Pulneo to b.dobry syrop.Dla dzieci i dla dorosłych mój starszy go brał.

a co do ubezp to wszedzie chca aby pokazac.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 12:59   #3951
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Mi podoba się ta ostatnia. Ale skłaniałabym się ku tej, którą Żaneta pokazała Tańsza, a też bardzo ładna.

Dziewczyny

Ja mam takie pytanie.... Znajoma ma się zajmować rocznym dzieckiem, kilka godzin dziennie, od pn do pt. Orientuje się któraś jakie są stawki? Za godzinę czy za tydzień np? Bo my zielone w te klocki... Znajoma nie wie jak się dogadać...
wiem ze w warszawie to np. 10zl/h biora wejdz na www.niania.pl i [posprawdzaj, czasem w ogloszeniach o poszukiwaniu niani pisza stawki

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość

Dzisiaj może na noc dam pierwszą kaszkę
pierwsza kaszka wogóle czy pierwszy raz na noc? bo jak pierwszy raz ogólnie to NIE DAWAJ NA NOC chyba że nie lubisz spać... jak dziecko brzuch rozboli to masz przewytą noc a tak jak dasz w dzien i cos sie bedzie dziac to do wieczora minie. no i w razie wymiotów chyba jednak dzień lepszy... dzieci różnie reagują. nigdy nowości (i leków wykrztuśnych) nie daje się na noc...

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:

co do owłosienia to musiałam ogolić włosy mojemu kurczakowi teraz lepiej mi walczyć z tą ciemieniuchą... ciekawe czy przyjdzie dziś kremik od Scio
jest jakiś przesąd że nie obcina się włosów do roczku ale nie wiem czego dotyczy edit: juz wiem: rozum sie ucina a tak serio podobno jakis lekarz w programie "wielki swiat malych odkrywcow" mowil, ze sciecie na lyso lub jezyka moze powodowac ze wlosy wcale nie odrosna (ale nie wiem czemu...)

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-11-07 o 13:17
Stary 2011-11-07, 13:15   #3952
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:

jest jakiś przesąd że nie obcina się włosów do roczku ale nie wiem czego dotyczy
masz rację... to przesąd

tylko w Polsce są takie bzdury wymyślone...
jeśli by było tak jak przesąd mówi,to w zachodniej europie 90% dzieci byłoby chore czy coś tam... nikt tam nie słyszał/oprócz polaków oczywiście/ o tym,że nie można dziecku włosów obcinać
Nadii też obcięłam jeszcze przed pierwszymi urodzinami,bo jej bardzo leciały do oczków.I póki co tylko buzia rozcięta czyżby jakieś fatum?

Nikoś już z nami
Stary 2011-11-07, 13:15   #3953
Zmalowana
Zakorzenienie

83monia no właśnie się zastanawiałam czy dać na noc, czy raczej w dzień. I chyba dam teraz o 15 jak będzie jadł mleczko. Ile mam tego wsypać ? Kupiłam Bobovitę z jabłkiem.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 13:19   #3954
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Madziulka a nie mógł powiedzieć, że już jest po tej stronie z której nie ma odwrotu ?
Nie Żanetko, bo szef dokładnie wiedział o której mój mąż ma wylot.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
a jakie ćw. robicie?
Leżenie na brzuszku, noszę Szymonka w pozycji na brzuszku, ' kołyska ', koci koci na rozluźnienie piąstek... I kilka innych

Dzień dobry poniedziałkowo

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 13:20   #3955
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Miałam pytać, jak idzie Wam łóżkowa separacja?

Zadziwiająco dobrze Zasypia ładnie, po pierwszym karmieniu biorę go do siebie. Śpi coraz dłużej, więc może jakoś damy radę.
Tylko dziś go wzięłam wcześniej, bo coś mu się działo i bardzo jęczał .

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 13:20   #3956
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
masz rację... to przesąd

tylko w Polsce są takie bzdury wymyślone...
jeśli by było tak jak przesąd mówi,to w zachodniej europie 90% dzieci byłoby chore czy coś tam... nikt tam nie słyszał/oprócz polaków oczywiście/ o tym,że nie można dziecku włosów obcinać
Nadii też obcięłam jeszcze przed pierwszymi urodzinami,bo jej bardzo leciały do oczków.I póki co tylko buzia rozcięta czyżby jakieś fatum?
mysle ze jakbys nie obcinala wlosow to by bardziej sie poturbowala bo nic by nie widziala przez zaslaniajace oczy kosmyki

zmalowana - u mnie pisze na pudelku na kaszke ze dawka ekspozycyjna glutenu to 1-3 łyzeczki mniej wiecej wiec jakos tyle bym dala

Stary 2011-11-07, 13:24   #3957
youyou
Zakorzenienie

Oglądałam tę gazetkę Biedronkową i jakoś nic mi się w niej nie podoba
Za to w Tesco są fajne zabawkiw gazetce i mam zamiar tam się wybrać zobaczyć.

jacieee fajne te przytulanki

Przypomniałyście mi o Panu Metce , moze jego zakupię..

Ja polecam taka mate gigant zamiast puzzli, my mamy taka
http:// allegro.pl/tiny-love-mata-gigant-100-x-150-cm-gratisy-i1895096528.html
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 13:26   #3958
Zmalowana
Zakorzenienie

83monia ja kupiłam kaszkę ryżową, bezglutenową ;>

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 13:27   #3959
nerola
BAN stały

Dzień dobry
U nas w porzadku
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 13:42   #3960
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
mysle ze jakbys nie obcinala wlosow to by bardziej sie poturbowala bo nic by nie widziala przez zaslaniajace oczy kosmyki

dobre

Nikoś już z nami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości