|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
|
|||
| . Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
|
5 | 8,93% |
| Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
|
0 | 0% |
| Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
|
6 | 10,71% |
| Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
|
16 | 28,57% |
| Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
|
1 | 1,79% |
| Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
|
3 | 5,36% |
| Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
|
1 | 1,79% |
| To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
|
24 | 42,86% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
Zależy od przychodni, ale coraz częściej się upominają. Moją mamę już raz odesłali z "kwitkiem" bez podbitej legitym.. |
|
|
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
aż dziwne.Gorsza pod tym względem jest Liliana. Co kwaśne lub gorzkie to pluje.Zanka kciuki za Twoją mamę, oby wszystko dobrze się skończyło i szybko do siebie doszła.
|
|
#3933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ellika- lekarz drugi ma rację... to jest bardzo ważny moment.W okolicach pierwszego roku życia zdrowe dziecko słyszy i rozróżnia mowę, starając się jednocześnie ją naśladować, aby w konsekwencji samodzielnie zacząć mówić. W momencie, gdy słuch dziecka jest uszkodzony i nie napływają do niego informacje ze świata zewnętrznego, niemożliwy lub mocno ograniczony jest spontaniczny rozwój mowy. W niektórych przypadkach może on w ogóle nie wystąpić.Za rozwojem mowy- rozwój intelektualny... Ellika ja wierzę w to,że to minie,ale gdyby nie... to może wpłynąć na całe życie Twojego dziecka.Koniecznie skonsultuj to jeszcze z kimś i może zdecydujcie się na aparaty! trzymaj się żabko!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#3934 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zdrówka dziewczynkom śpią w nocy, czy kaszlą? Cytat:
. Już pytał, czy w tym roku wujek też będzie MikołajemA kartka śliczna
|
|
|
#3935 |
|
Wtajemniczenie
|
Babonik jaki śliczny reniferek, ale słodziak
youyou jakoś nie mogę otworzyć tego linka z lalka, jacieeeee ja bym podawały już ten słabszy i nie kupowała SS, ja np. nie kupowałam SS tylko biogaia, i dla mnie jest ok, już teraz daje Nati co drugi dzień, żeby tych jelit nie rozleniwić, tak samo z espumisanem (kurcze czemu tak pisze?? pzeciesz nie mam właczonego pogrubienia) ![]() |
|
|
|
#3936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziecko jest ubezpieczone. No ale Twoje pannice już mają pół roku więc pewnie dlatego musiałaś, nie ma u Was kart chipowych? |
|
|
|
|
#3937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Inna sprawa, że lekarz nas już 3 lata zna i pewnie jakby co, to dałby receptę, tylko prosił by o dowiezienie książeczki.Pogięło ich... Gdzie ja się uchowałam, że jak zwykle nic nie wiem
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3938 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanka trzymam kciuki za Was chorowitki, i mamę, żeby wszystko było ok,
|
|
|
|
#3939 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale na wiosne to ja obstawiam juz 80/86.. teraz mamy 16 tygodni, a też wchodzimy w 74![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() podziwiam! ja do ciąży prawie tylko szpilki nosiłam - poza pracą, bo tam by się nie sprawdziły i wczoraj miałam debiut - założyłam kozaki na najmniejszym obcasie jaki mam - ok 6 cm.. i szłam jak KALEKA!!Nie zacytowało mi wszystkiego.. Dziubku - Kciuki zaciskamy razem z Zuziankiem! Marzena - jak cos, to już mamy na wątku dwa takie 'wybryki natury' Pampersy - sprowadzałam z Norwegii, bo tam są duuuuuuuuuużo tańsze.. ale moim zdaniem, są beznadziejne! ![]() Dzień dobry połikendowo
|
|||||||||
|
|
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śpią... ![]() a o tych ubezpieczeniach wczoraj w tv podobno mówili, ale nam telewizor się popsuł a do teściów do pokoju nie chce mi się chodzić ![]() Żaneta u nas kart chipowych nie ma... to wiejska przychodnia.
|
|
#3941 |
|
Zadomowienie
|
Witam po weekendzie
ta noc była dla nas ciężka bo Maja wstawała o 1,4, 5.30 całą noc bidulka miała suchy kaszel i chyba to ją tak męczyło. Wydaje mi się, że teściu mógł ją zarazić Co do naszego szczepienia... Obyło się bez gorączki ale za to był płacz, marudzenie, nerwowość ![]() A no i wczoraj mieliśmy wielkie święto bo Maja skończyła w końcu ( ) 3 miesiące Idę teraz trochę ponadrabiać, ale nie wiem jak długo mi się to uda bo Maja śpi od 8.30 i w każdej chwili może się obudzić chyba rzeczywiście jest osłabiona...![]() A no i mnie bierze przeziębienie (ewidentnie teściu )... Mamy karmiące piersią!!!!! Jakie leki mogę spokojnie brać??? Natka, Zaneta wiem, że wy przechodziłyście...Proszę o radę ![]() |
|
|
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak szczerze to wolałabym mały miękki dywan lub taką http://allegro.pl/mata-podlogowa-hit...894177287.html mate kupić niż puzzke, które moje starsze dziecko już raczkujące rozwalało codziennie (oto fota http://www.photoblog.pl/artur2008/28...ukladanki.html) Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-11-07 o 12:10 |
|
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
ja tu srutu tutu a nie pochwalilam się
Lena kończy 4 miesiące
|
#3944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obserwuj i jak nie przejdzie do idź faktycznie do pediatry. Co dla Ciebie to Ja brałam oscilocosillum czy coś takiego, nie pamiętam nazwy.Dobre było i pomogło. Herbata z cytryną. I Ja sobie piłam syrop dla dzieci, który piłam w ciąży jak byłam przeziębiona Bioaron chyba tak się nazywał, na bazie aroni. Cytat:
Ja mam jasne penele |
||
|
|
|
#3945 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ellika - a sprawdzałaś w necie opnie o tych laryngologach u których już byłaś? Może to Ci pomoże podjąć decyzję w sprawie leczenia. Następny lekarz oczywiście nie zaszkodzi, sprawdź jednak wcześniej właśnie opinie. Dziękuje wam za podpowiedzi w sprawie tempa wzrostu i rozmiarów. A moja mała wczoraj po kąpieli była niespokojna, płaczliwa. Wszystkie ulubione miejsca i sposoby na odłożenie jej były be. W końcu mąż wsadził ją do wózka i przykrył kocykiem - jak zwykle tak nie za wysoko, a ona złapała kocyk obiema rączkami i zaciągnęła sobie tak, że tylko oczy wystawały i dopiero się uspokoiła. Mąż próbował jej ten kocyk obniżyć, ale ona uparcie zaciągała go do góry. To było takie słodkie, te wielkie oczy wystające spod puchatego koca. To nowość u nas, bo zawsze się wykopywała. Pierwszy raz tak sama się wtuliła w koc. |
||
|
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
Monia widziałam te puzzle co w koni się składają. Cena zabójcza - odpada. Ta mata to taki też pic na wodę, ma tylko obrazki a pod obrazkami karimata która kosztuje 30 zł nie raz
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Jacieee moja Emi lubi Pania ciuliczka Crazy u mnie Emi tak samo jakby mogła to by się cała zakryła i spała. Kilka razy nie raz ją odkrywam a ona i tak się zakrywa, to wtedy dla swojego spokoju robię luft aby miała jak oddychać. |
|
|
|
#3947 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Ja leczyłam się tylko naturalnie. Gardło płukałam szałwią, piłam herbatę z miodem i cytryną lub sokiem malinowym. Przeszło. |
||
|
|
|
#3948 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję za komplementy
![]() życzę wszystkich chorowitkom powrotu do zdrowia ![]() Justynka- dziękuję niestety nadal źle...mały bez włosów,łatwiej ją wyczesać,ale co ją wyczeszemy wraca na nowo... może kremik od SCIO pomoże,bo własnie przyszedł teraz czekam na nr konta i kwotę do przelewu!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
Crazy jednojajowe... ale nie są identyczne... nie da się ich pomylic
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
Bella Pulneo to b.dobry syrop.Dla dzieci i dla dorosłych mój starszy go brał.
a co do ubezp to wszedzie chca aby pokazac. |
|
|
|
#3951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- pierwsza kaszka wogóle czy pierwszy raz na noc? bo jak pierwszy raz ogólnie to NIE DAWAJ NA NOC chyba że nie lubisz spać... jak dziecko brzuch rozboli to masz przewytą noc a tak jak dasz w dzien i cos sie bedzie dziac to do wieczora minie. no i w razie wymiotów chyba jednak dzień lepszy... dzieci różnie reagują. nigdy nowości (i leków wykrztuśnych) nie daje się na noc... ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
edit: juz wiem: rozum sie ucina a tak serio podobno jakis lekarz w programie "wielki swiat malych odkrywcow" mowil, ze sciecie na lyso lub jezyka moze powodowac ze wlosy wcale nie odrosna (ale nie wiem czemu...)
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-11-07 o 13:17 |
||
|
|
|
#3952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tylko w Polsce są takie bzdury wymyślone... jeśli by było tak jak przesąd mówi,to w zachodniej europie 90% dzieci byłoby chore czy coś tam... nikt tam nie słyszał/oprócz polaków oczywiście ![]() Nadii też obcięłam jeszcze przed pierwszymi urodzinami,bo jej bardzo leciały do oczków.I póki co tylko buzia rozcięta czyżby jakieś fatum?
|
|
|
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
83monia no właśnie się zastanawiałam czy dać na noc, czy raczej w dzień. I chyba dam teraz o 15 jak będzie jadł mleczko. Ile mam tego wsypać ? Kupiłam Bobovitę z jabłkiem.
|
#3954 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Leżenie na brzuszku, noszę Szymonka w pozycji na brzuszku, ' kołyska ', koci koci na rozluźnienie piąstek... I kilka innych ![]() Dzień dobry poniedziałkowo
|
|
#3955 |
|
Wtajemniczenie
|
Zadziwiająco dobrze Tylko dziś go wzięłam wcześniej, bo coś mu się działo i bardzo jęczał .
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zmalowana - u mnie pisze na pudelku na kaszke ze dawka ekspozycyjna glutenu to 1-3 łyzeczki mniej wiecej wiec jakos tyle bym dala |
|
|
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądałam tę gazetkę Biedronkową i jakoś nic mi się w niej nie podoba
Za to w Tesco są fajne zabawkiw gazetce i mam zamiar tam się wybrać zobaczyć. jacieee fajne te przytulanki Przypomniałyście mi o Panu Metce , moze jego zakupię.. Ja polecam taka mate gigant zamiast puzzli, my mamy taka http:// allegro.pl/tiny-love-mata-gigant-100-x-150-cm-gratisy-i1895096528.html
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
83monia ja kupiłam kaszkę ryżową, bezglutenową ;>
|
#3959 |
|
BAN stały
|
Dzień dobry
![]() U nas w porzadku |
|
|
|
#3960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobre
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.

aż dziwne.Gorsza pod tym względem jest Liliana. Co kwaśne lub gorzkie to pluje.

. Już pytał, czy w tym roku wujek też będzie Mikołajem

i w każdej chwili może się obudzić 

a tak serio podobno jakis lekarz w programie "wielki swiat malych odkrywcow" mowil, ze sciecie na lyso lub jezyka moze powodowac ze wlosy wcale nie odrosna (ale nie wiem czemu...)