BEZROBOTNI łączmy się część 3 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-07, 14:03   #3781
gatka_84
Zadomowienie

Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 3

Cytat:
Napisane przez wredniareczka02 Pokaż wiadomość
Hm, czyli ze biorą ludzi, którzy za free robią "lżejszą" robotę - taka niby pomoc - tak?a potem nie mają zamiaru nikogo zostać na stałe?
Ja to tak odebrałam, już sama nie wiem może przesadzam.
Ale np jakby opinia tej ksiegowej była taka ważna to już w piątek by kazał jej ze mną robić jakieś rzeczy i mnie uczyć bo dziś jej nie było więc nie wiem po co miałam przychodzić.

A tak to np, skoro taka jestem najlepsza to od razu po rekrutacji by do mnie dzwonił.
A nie.
Gada że niby jedna dziewczyna prawie się nadała ale jednak nie , bo coś tam coś tam , że ona ma daleko tam że jedzie 2 godziny a ja na miejscu .
Bo wtedy wyszło na to że dziewczyny tamte były tydzień też za free.

Edytowane przez gatka_84
Czas edycji: 2011-11-07 o 14:05
gatka_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 14:54   #3782
lotta_983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gatka_84 Pokaż wiadomość
Ja to tak odebrałam, już sama nie wiem może przesadzam.
Ale np jakby opinia tej ksiegowej była taka ważna to już w piątek by kazał jej ze mną robić jakieś rzeczy i mnie uczyć bo dziś jej nie było więc nie wiem po co miałam przychodzić.

A tak to np, skoro taka jestem najlepsza to od razu po rekrutacji by do mnie dzwonił.
A nie.
Gada że niby jedna dziewczyna prawie się nadała ale jednak nie , bo coś tam coś tam , że ona ma daleko tam że jedzie 2 godziny a ja na miejscu .
Bo wtedy wyszło na to że dziewczyny tamte były tydzień też za free.
No niestety, ale wygląda na to, że zrobili Cie w bambuko. A skoro tamte dziewczyny pracowały tydzień i nie dostały kasy to widać, że gość patałach ... skoro można podpisać umowę na okres próbny 2 tygodni.
Stary 2011-11-07, 15:02   #3783
gatka_84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lotta_983 Pokaż wiadomość
No niestety, ale wygląda na to, że zrobili Cie w bambuko. A skoro tamte dziewczyny pracowały tydzień i nie dostały kasy to widać, że gość patałach ... skoro można podpisać umowę na okres próbny 2 tygodni.
Wiem dlatego już nie zamierzam tam iść na jakieś nauki. Byłam jeden dzień i stwierdziłam, że nie mogę dać sobą pomiatać.
Zresztą umowa zlecenie i tak na rok no sorry śmiech na sali
gatka_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 15:09   #3784
lotta_983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dagusia18 Pokaż wiadomość
Moje CV jest w kolorze czarno-białym, ale nie wygląda banalnie i jest to wzór w 100% zrobiony przeze mnie. Załączam zdjęcie w załączniku.
Dziękuję Fajnie, że znalazła się osoba, która potrafi podać przykład dobrego CV. Osoby, które krzyczały najgłośniej takie prośby zignorowały.
Szczerze powiem, że ten wątek był odskocznią, ludzie z takimi samymi problemami.
Ale chyba nawet w internecie nie można okazywać słabości, przyznawać się do porażek i narzekać, gdy ma się zły humor. Zaraz znajdą się ludzie, dla których jesteś niereformowalnym malkontentem i życiowym niedorajdą. I nie przepuszczą okazji, żeby wbić Ci szpilę.
Powodzenia Wam życzę kobiety
Stary 2011-11-07, 15:46   #3785
cocobee
BAN stały

dlatego ludzie się wymieniają doświadczeniami na forum. wiele z Was ma rozsądne, sprawdzone bo życiowe, ciekawe pomysły zatem niech każda z Was napisze co uważa za najważniejsze w cv, w podpunktach max 3 i stworzy się jakiś kanon.
ode mnie :

-rozbudowywanie wątku umiejętności na rzecz zainteresowania, ale tylko i wyłącznie w kierunku oczekiwanym przez pracodawcę.
cocobee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 16:05   #3786
Mariatta
Zakorzenienie

Ja się wam wetnę w rozmowę, bo nie o CV chce pisać. miałam dziś mały maraton - dwie rozmowy kwalifikacyjne - jedna do dużej firmy, druga do mniejszej. I testy - wiedza z ekonomii, liczenie, języki oba plus normalna rozmowa po angielsku. Ponoć jezykowe dobrze poszły. Ale tu bardziej traktuje jako sprawdzenie wiedyz, bo jednak ciężko się do nich dostać. A druga to o ten staż plusz szkolenie komputerowe finansowane z UE. no i czuję, że ta mi jednak nia poszła za bardzo. W obu miejscach teraz 2 tyodnie czekania, ze stażu mają dzwonic niezależnie od wyniku informować.
A co do CV moje też do kolorowych nie należy, tyle, że u mnie jednak większym problemem są rozmowy, bo jednak na nie zapraszają.
Mariatta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 16:52   #3787
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
CV wcale nie musi być kolorowe, by było ciekawe, ale absolutnie jestem przeciwniczką klasycznych wzorów CV, których jest pełno w internecie i z ktorych każdy teraz korzysta. Na 100 CV rekruter dostaje 90 sztuk wręcz identycznych, zerżniętych bez żadnego pomyślunku z internetu. Przypuszczam, że przeglądanie takich CV musi być bardzo nudne, a czasami wręcz wkurzające, bo oznacza to zero kreatywności ze strony aplikantów.
Moje CV jest w kolorze czarno-białym, ale nie wygląda banalnie i jest to wzór w 100% zrobiony przeze mnie. Załączam zdjęcie w załączniku.
Fajne.
Najbardziej podoba mi się ten "profil zawodowy". ;]
Zdjęcie zrobiłaś printscreenem??

I jeszcze jedno pytanie - w jakim programie pisałaś CV?? Zwykły Word??
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 18:05   #3788
Dagusia18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Melissa86 Pokaż wiadomość
Fajne.
Najbardziej podoba mi się ten "profil zawodowy". ;]
Zdjęcie zrobiłaś printscreenem??

I jeszcze jedno pytanie - w jakim programie pisałaś CV?? Zwykły Word??

Tak zdjęcie CV było robione za pomocą printscreena. CV zrobiłam w zwykłym wordzie, po czym oczywiście zamieniłam je na format pdf.
Jeśli dziewczyny chcecie mogę Wam w jakiś sposób pomóc odpicować CV, mam teraz dużo czasu
Dagusia18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 20:11   #3789
tajkuna
BAN stały

Cytat:
Tak zdjęcie CV było robione za pomocą printscreena. CV zrobiłam w zwykłym wordzie, po czym oczywiście zamieniłam je na format pdf.
Jeśli dziewczyny chcecie mogę Wam w jakiś sposób pomóc odpicować CV, mam teraz dużo czasu
Dlaczego w PDF nie widać tła kolorowego. Zrobiłam w Wordzie fajne tło całemu CV tzn całej kartki i jak zapisze CV w pdf to tła nie widać, jest białe tło. Widać kolorowo tylko to co dałam w obramowanie i cieniowanie.

Edytowane przez tajkuna
Czas edycji: 2011-11-07 o 20:17
tajkuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 20:35   #3790
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cocobee Pokaż wiadomość
dlatego ludzie się wymieniają doświadczeniami na forum. wiele z Was ma rozsądne, sprawdzone bo życiowe, ciekawe pomysły zatem niech każda z Was napisze co uważa za najważniejsze w cv, w podpunktach max 3 i stworzy się jakiś kanon.
ode mnie :

-rozbudowywanie wątku umiejętności na rzecz zainteresowania, ale tylko i wyłącznie w kierunku oczekiwanym przez pracodawcę.
Wg mnie najwazniejsze w CV jest:

-okreslenie celu zawodowego tak zeby pracodawca jak przeczyta wiedzial ze jest sie osoba ambitna i ma sie pasje
-przedstawienie swoich umiejetnosci tak zeby nawet z najmniejszej rzeczy uczynic zalete
-doswiadczenie a w podpunktach dokladne opisanie obowiazkow i podkreslenie swoich mocnych stron
-kursy/szkolenia/wolontariat

Mniej wazne:
-wyksztalcenie(ja np tak jak mowilam wpisuje wyksztalcenie na koncu bo szkola ktora skonczylam nie jest zwiazana z praca jaka wykonuje a kolejna ktora zaczelam jeszcze nie ukonczona-skupiam sie wiec na moich umiejetnosciach i doswiadczeniu)
-zainteresowania-ja omijam wg mnie to jest zbedne
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 20:42   #3791
Dagusia18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tajkuna Pokaż wiadomość
Dlaczego w PDF nie widać tła kolorowego. Zrobiłam w Wordzie fajne tło całemu CV tzn całej kartki i jak zapisze CV w pdf to tła nie widać, jest białe tło. Widać kolorowo tylko to co dałam w obramowanie i cieniowanie.
Nie mam pojęcia, dlaczego tak to działa, sama tego nigdy nie próbowałam, ale odradzam tworzenie CV z całym ciemnym tłem, o ile na tle monitora może to wyglądać ciekawie, o tyle po wydrukowaniu może się wszystko zepsuć. Sama sprawdź i wydrukuj takie CV, ale to raczej kiepski pomysł.
Stary 2011-11-07, 20:50   #3792
Dagusia18
Raczkowanie

Chciałam Was zapytań o opinię. Mam kilka wzorów CV, oczywiście stworzonych przeze mnie i mam dylemat, który wybrać. W załączniku wzory
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CV1.jpg (44,7 KB, 148 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CV2.jpg (46,8 KB, 155 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CV3.jpg (47,0 KB, 130 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CV4.jpg (45,5 KB, 120 załadowań)
Stary 2011-11-07, 20:51   #3793
ratta
Wtajemniczenie

A ja potrzebuję porady. Jakie CV wysyłać do lekko fizycznej pracy (układanie, przenoszenie, segregowanie)? Odzew jest z pracy związanej z moimi studiami, ale ja się takiej boję i tego nie przeskoczę :/ Usunąć całe doświadczenie z CV czy zostawić (jest wybitnie niefizyczne)?

Dagusia18 - mnie się najbardziej podoba drugie.

Z góry dziękuję za pomoc.

Edytowane przez ratta
Czas edycji: 2011-11-07 o 20:54
ratta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 21:33   #3794
vanadis
Wtajemniczenie

Dagusia18 mi się 3 najbardziej podoba
a możecie mi napisać o co chodzi w "profil zawodowy" ? co tam się wpisuje? bo w branży jeszcze nie pracowałam, więc doświadczenia nie mam a nie mogę rozgryźć co to ten profil

vanadis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 22:06   #3795
It must been love
Raczkowanie

a czy była któraś z Was na rozmowie w jakiejś sieciówce w galerii czy pracowała w takim sklepie? Jakich pytań mogę się spodziewać na rozmowie? Co mówić, a czego nie?
It must been love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 22:59   #3796
anjuta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ratta Pokaż wiadomość
A ja potrzebuję porady. Jakie CV wysyłać do lekko fizycznej pracy (układanie, przenoszenie, segregowanie)? Odzew jest z pracy związanej z moimi studiami, ale ja się takiej boję i tego nie przeskoczę :/ Usunąć całe doświadczenie z CV czy zostawić (jest wybitnie niefizyczne)?

Mnie też 2.

Korzystaj z okazji, potrakyuj to jako możliwość wpisania czegoś nowego, jakiegoś doświadczenia do CV, nie bój się!

Ten odzew to zaproszenie na rozmowę?
Idź zdobędziesz doświadczdenie, również w walce ze stresem, nie poddawaj się, nie rezygnuj!
anjuta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 23:14   #3797
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam Was zapytań o opinię. Mam kilka wzorów CV, oczywiście stworzonych przeze mnie i mam dylemat, który wybrać. W załączniku wzory
Mnie sie podoba nr 2,profil zawodowy wysuwa sie na 1 miejsce i zwraca uwage

Cytat:
Napisane przez ratta Pokaż wiadomość

Trudno odpowiedziec na to pytanie nie znajac wiecej szczegolow dot branzy.Ja bym wykreslila doswiadczenie jezeli ono zupelnie nie dotyczy pracy na jaka aplikujesz.Jezeli jednak robilas wczesniej nawet cos troche zwiazanego ze stanowiskiem na ktore odpowiadasz to ja bym to wypunktowala.

Cytat:
Napisane przez vanadis Pokaż wiadomość
Dagusia18 mi się 3 najbardziej podoba
a możecie mi napisać o co chodzi w "profil zawodowy" ? co tam się wpisuje? bo w branży jeszcze nie pracowałam, więc doświadczenia nie mam a nie mogę rozgryźć co to ten profil
To jest takie krotkie streszczenie wlasnej osoby-najwazniejsze umiejetnosci,branza,cechy charakteru ktore moga byc przydatne na danym stanowisku,zdolnosci jezykowe itp.Taka krotka reklama

Edytowane przez CzarnyElf
Czas edycji: 2011-11-07 o 23:16
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 23:17   #3798
inamata
Raczkowanie

Cytat:
mnie się najbardziej podoba trójka
j. szwedzki

inamata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 23:39   #3799
Magda9876
Rozeznanie

GG do Magda9876 Send a message via Skype™ to Magda9876

Cytat:
Napisane przez It must been love Pokaż wiadomość
a czy była któraś z Was na rozmowie w jakiejś sieciówce w galerii czy pracowała w takim sklepie? Jakich pytań mogę się spodziewać na rozmowie? Co mówić, a czego nie?
Ja miałam tak (z tego co pamiętam):
- Proszę sprzedać mi... (rekruterka rozejrzała się i chwyciła swoją torebkę) tą torebkę.
- Dlaczego chce Pani u nas pracować?
(Jedna dziewczyna niedawno na rozmowie u mnie powiedziała, że chce pracować, gdyż jej mąż jest marynarzem i nie chce siedzieć w domu sama, woli popracować. Pracy oczywiście nie dostała, choć przed tą wypowiedzią miała spore szanse).
- Dlaczego w sklepie X pracowała Pani tylko miesiąc?
- Czemu przestała Pani pracować w poprzednim miejscu?

Następnie: Proponowane przez nas warunki to umowa taka i taka i wynagrodzenie takie i takie. Czy to Pani odpowiada?
Koniec rozmowy. Pracę dostałam tego samego dnia.
Magda9876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 00:02   #3800
vanadis
Wtajemniczenie

dziewczyny jesteście wielkie pierwszy raz słyszę o takim czymś jak profil/cel zawodowy. cieszę się ogromnie, że trafiłam na ten wątek
chciałabym Was jednak prosić o pomoc. nie mogę się ogarnąć z tym profilem. jestem w trakcie drukowania pracy mgr więc ani ze mnie studentka ani absolwentka...
czy mogę tak opisać profil? co byście w nim zmieniły i ewentualnie dopisały ?

Młoda, ambitna, ciekawa świata osoba, której celem jest pogłębianie wiedzy i kwalifikacji w dziedzinie geologii. Uczestniczka wyjazdów terenowych, konferencji naukowych.
Mogłabym jeszcze dodać, że brałam udział w festynach/piknikach naukowych i należałam do kół ale zupełnie nie wiem jak to ująć ... macie może jakieś pomysły ?
Doświadczenia w zawodzie nie mam...

vanadis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 07:13   #3801
wredniareczka02
Raczkowanie

GG do wredniareczka02

Cytat:
Napisane przez It must been love Pokaż wiadomość
Ja właśnie dostałam prace w sieciowce w Centrum Handlowym.
Typowej rozmowy rekrutacyjnej nie miałam, przyszłam na umówioną godzinę, kierowniczka przedstawiła warunki zatrudnienia (niezbyt ciekawe).
Po 10 minutach miałam stanąć na sklepie i obsługiwać klientów, a ona obserwowała. Po niecałej godzinie dostałam tą pracę.
Dziś idę pierwszy dzień. Warunki niezbyt ciekawe, praca na 3/4 etatu, ale już miałam dosć siedzenia w domu, i nie wydam ani złotówki na dojazdy
Stary 2011-11-08, 08:52   #3802
It must been love
Raczkowanie

Bo u nas otwierają od podstaw Deichamanna i sporo wyczytalam na temat pracy w tym sklepie, i ludzie nie polecają wręcz ... no ale pojdę na rozmowę i zobaczę. Dzięki za odp.
It must been love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 09:05   #3803
tajkuna
BAN stały

Zastanawia mnie ten profil zawodowy w CV. Musi być dostosowany do stanowiska na jakie aplikujemy. Bo jeśli staram się o pracę w banku przy sprzedaży to nie napiszę o pracy biurowej jaką miałam czy o miesięcznej pracy w księgowści. Tak samo jak do sklepu śle to nie będe chwalić się pracą w sekretariacie w profilu zawodowym, tylko muszę pisać,że posiadam jakieś umiejętności sprzedażowe. Wtedy trzeba kilka CV mieć. U mnie trzy minimum do sklepu, banku, biura itp. Zastanawiam się , czy nie lepiej na początku pod nazwiskiem napisać kilka ogólnych słów o sobie, które do większości by pasowały. Tak jak jest w tych przykładach http://przykladowecv.com.pl/ Np,że nie boje się wyzwań, podejmuje każdą pracę jak praca na świetlicy, która nie wiąże sie z moim wykształceniem, że łatwo zjednuje ludzi itp.

Edytowane przez tajkuna
Czas edycji: 2011-11-08 o 09:07
Stary 2011-11-08, 09:17   #3804
misspsychobunny
Raczkowanie

Cytat:
Zastanawia mnie ten profil zawodowy w CV. Musi być dostosowany do stanowiska na jakie aplikujemy. Bo jeśli staram się o pracę w banku przy sprzedaży to nie napiszę o pracy biurowej jaką miałam czy o miesięcznej pracy w księgowści. Tak samo jak do sklepu śle to nie będe chwalić się pracą w sekretariacie w profilu zawodowym, tylko muszę pisać,że posiadam jakieś umiejętności sprzedażowe. Wtedy trzeba kilka CV mieć. U mnie trzy minimum do sklepu, banku, biura itp. Zastanawiam się , czy nie lepiej na początku pod nazwiskiem napisać kilka ogólnych słów o sobie, które do większości by pasowały. Tak jak jest w tych przykładach http://przykladowecv.com.pl/ Np,że nie boje się wyzwań, podejmuje każdą pracę jak praca na świetlicy, która nie wiąże sie z moim wykształceniem, że łatwo zjednuje ludzi itp.
dużo osób pisze jak ważne jest dostosowanie CV do konkretnej oferty.
czyli TAK, TRZEBA MIEĆ KILKA CV ...
Stary 2011-11-08, 09:59   #3805
tajkuna
BAN stały

Mi się podoba nr 4 jest w nim data urodzenia w 2 i 3 też fajne tylko daty urodzenia nie widzę, a dla nie których jest ona ważna

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

To setki CV by trzeba by mieć. Jedno na księgową, drugie na biurową, trzecie bank, czwarte sklep . Ale doświadczenia jako księgowa nie mam , tylko miesiąc raptem, więc na biurowe i księgowa stworze 1 CV a do sklepu i banku drugie, tu napiszę ,że o umiejętnościach sprzedażowych i zjednaniu sobie ludzi. u mnie i tak zero ofert, i nikt nie patrzy na wygląd cv

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

A i tak pracodawcy patrzą czy mamy doświadczenie i nawet nie wiadomo jakie CV tego nie zmieni, bo jak chce 3 lata doświadczenia , to tego nie dorysujemy.

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Zastanawia mnie ten profil zawodowy, który ładnie wygląda, ale obawiam się jednego, czy pisanie w nim o doświadczeniu, umiejętnościach nie jest powtarzaniem tego co dalej mamy w doświadczeniu i umiejętnościach

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

A teraz wpadł mi pomysł by pod swoimi danymi nazwiskiem napisać tak jak ktoś tu mówił krótką reklamę o sobię np umiejętność pracy pod dużą presją czasu, w stresie , umiejętność logicznego myślenia , zjednywania sobie ludzi itp. Co myślicie o tym
Stary 2011-11-08, 10:11   #3806
kropka1981
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Magda9876 Pokaż wiadomość
Ja miałam tak (z tego co pamiętam):
- Proszę sprzedać mi... (rekruterka rozejrzała się i chwyciła swoją torebkę) tą torebkę.
- Dlaczego chce Pani u nas pracować?
(Jedna dziewczyna niedawno na rozmowie u mnie powiedziała, że chce pracować, gdyż jej mąż jest marynarzem i nie chce siedzieć w domu sama, woli popracować. Pracy oczywiście nie dostała, choć przed tą wypowiedzią miała spore szanse).
- Dlaczego w sklepie X pracowała Pani tylko miesiąc?
- Czemu przestała Pani pracować w poprzednim miejscu?

Następnie: Proponowane przez nas warunki to umowa taka i taka i wynagrodzenie takie i takie. Czy to Pani odpowiada?
Koniec rozmowy. Pracę dostałam tego samego dnia.
A co odpowiedziałaś na pytanie 3cie? Ponieważ "wyśrodkowanie" odpowiedniej odpowiedzi czasami graniczy z cudem... Nie ukrywam, mam problemy z odpowiedziami na tak zadane pytanie, ponieważ nie powinno mówić się źle o byłym pracodawcy (który notabene składał dwuznaczne propozycje zamiast poleceń służbowych). Co radzicie w takim razie mówić ?
kropka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 10:25   #3807
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się podoba nr 4 jest w nim data urodzenia w 2 i 3 też fajne tylko daty urodzenia nie widzę, a dla nie których jest ona ważna

Zastanawia mnie ten profil zawodowy, który ładnie wygląda, ale obawiam się jednego, czy pisanie w nim o doświadczeniu, umiejętnościach nie jest powtarzaniem tego co dalej mamy w doświadczeniu i umiejętnościach

A teraz wpadł mi pomysł by pod swoimi danymi nazwiskiem napisać tak jak ktoś tu mówił krótką reklamę o sobię np umiejętność pracy pod dużą presją czasu, w stresie , umiejętność logicznego myślenia , zjednywania sobie ludzi itp. Co myślicie o tym
Moim zdaniem data urodzenia mało istotna (przynajmniej w mojej branży), tylko raz mnie na rozmowie zapytali o rok urodzenia. Daty urodzenia, podobnie jak stanu cywilnego nie powinno się raczej pisać.

Profil zawodowy jest bardzo wazny i powinien być podsumowaniem całego CV.
U mnie to np.:
* 1,5 roku doświadczenia w doskonaleniu procesów produkcyjnych
* wiedza z zakresu Lean Manufacturing i zarządzania jakością
* dobra znajomość języka angielskiego i czeskiego
* umiejętność analitycznego i optymalizacyjnego myślenia
* silna motywacja do pracy

Nie powtarzam raczej danych a je podsumowuję, wysuwam najważniejsze informacje na wierzch. CV warto zmieniać pod każdą konkretną ofertę pracy i profil zawodowy powinien nawiązywać do wymagań jakie są stawiane kandydatom w ofercie pracy.
Stary 2011-11-08, 10:42   #3808
zabciajs
Zakorzenienie

Hej

Nie było mnie od soboty, internet miałam zepsuty.
Właśnie gościu mi naprawił, okazało się że mysz lub kuna mi przegryzła kabel.

Muszę Was później nadrobić
Stary 2011-11-08, 10:59   #3809
Celebre
Raczkowanie

Dzisiaj ja się melduję z mega paskudnym humorem. Oczywiście z ostatniej rozmowy nici - mieli zadzwonić, nie zadzwonili; w perspektywie żadnych nowych spotkań. Idą święta muszę się gdzieś zaczepić, więc postanowiłam uaktualnić książęczkę sanepidowską i przez agencję pracy tymczasowej do jakiegoś hiperkmarketu się dostać. No ale pani pielęgniarka mówi, że prawdopodobnie trzeba będzie odnowić badania, a to przecież z miesiąc czasu potrwa.... kapa taka... wychodzi, że nawet na święta nie zarobię paru groszy
Celebre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 11:10   #3810
kropka1981
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Celebre Pokaż wiadomość
Dzisiaj ja się melduję z mega paskudnym humorem. Oczywiście z ostatniej rozmowy nici - mieli zadzwonić, nie zadzwonili; w perspektywie żadnych nowych spotkań. Idą święta muszę się gdzieś zaczepić, więc postanowiłam uaktualnić książęczkę sanepidowską i przez agencję pracy tymczasowej do jakiegoś hiperkmarketu się dostać. No ale pani pielęgniarka mówi, że prawdopodobnie trzeba będzie odnowić badania, a to przecież z miesiąc czasu potrwa.... kapa taka... wychodzi, że nawet na święta nie zarobię paru groszy
To nie do końca tak jest z tą książeczką. Możesz ją uaktualnić w trakcie pracy - na samym początku. Bynajmniej tak było do tej pory.
kropka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości