|
|
#3781 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 3
Cytat:
Ale np jakby opinia tej ksiegowej była taka ważna to już w piątek by kazał jej ze mną robić jakieś rzeczy i mnie uczyć bo dziś jej nie było więc nie wiem po co miałam przychodzić. A tak to np, skoro taka jestem najlepsza to od razu po rekrutacji by do mnie dzwonił. A nie. Gada że niby jedna dziewczyna prawie się nadała ale jednak nie , bo coś tam coś tam , że ona ma daleko tam że jedzie 2 godziny a ja na miejscu . Bo wtedy wyszło na to że dziewczyny tamte były tydzień też za free. Edytowane przez gatka_84 Czas edycji: 2011-11-07 o 14:05 |
|
|
|
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą umowa zlecenie i tak na rok no sorry śmiech na sali |
|
|
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że znalazła się osoba, która potrafi podać przykład dobrego CV. Osoby, które krzyczały najgłośniej takie prośby zignorowały.Szczerze powiem, że ten wątek był odskocznią, ludzie z takimi samymi problemami. Ale chyba nawet w internecie nie można okazywać słabości, przyznawać się do porażek i narzekać, gdy ma się zły humor. Zaraz znajdą się ludzie, dla których jesteś niereformowalnym malkontentem i życiowym niedorajdą. I nie przepuszczą okazji, żeby wbić Ci szpilę. Powodzenia Wam życzę kobiety
|
|
#3785 |
|
BAN stały
|
dlatego ludzie się wymieniają doświadczeniami na forum. wiele z Was ma rozsądne, sprawdzone bo życiowe, ciekawe pomysły zatem niech każda z Was napisze co uważa za najważniejsze w cv, w podpunktach max 3 i stworzy się jakiś kanon.
ode mnie : -rozbudowywanie wątku umiejętności na rzecz zainteresowania, ale tylko i wyłącznie w kierunku oczekiwanym przez pracodawcę. |
|
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się wam wetnę w rozmowę, bo nie o CV chce pisać. miałam dziś mały maraton - dwie rozmowy kwalifikacyjne - jedna do dużej firmy, druga do mniejszej. I testy - wiedza z ekonomii, liczenie, języki oba plus normalna rozmowa po angielsku. Ponoć jezykowe dobrze poszły. Ale tu bardziej traktuje jako sprawdzenie wiedyz, bo jednak ciężko się do nich dostać. A druga to o ten staż plusz szkolenie komputerowe finansowane z UE. no i czuję, że ta mi jednak nia poszła za bardzo. W obu miejscach teraz 2 tyodnie czekania, ze stażu mają dzwonic niezależnie od wyniku informować.
A co do CV moje też do kolorowych nie należy, tyle, że u mnie jednak większym problemem są rozmowy, bo jednak na nie zapraszają. |
|
|
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najbardziej podoba mi się ten "profil zawodowy". ;] Zdjęcie zrobiłaś printscreenem?? I jeszcze jedno pytanie - w jakim programie pisałaś CV?? Zwykły Word??
|
|
#3788 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak zdjęcie CV było robione za pomocą printscreena. CV zrobiłam w zwykłym wordzie, po czym oczywiście zamieniłam je na format pdf. Jeśli dziewczyny chcecie mogę Wam w jakiś sposób pomóc odpicować CV, mam teraz dużo czasu
|
|
|
|
|
#3789 |
|
BAN stały
|
Dlaczego w PDF nie widać tła kolorowego. Zrobiłam w Wordzie fajne tło całemu CV tzn całej kartki i jak zapisze CV w pdf to tła nie widać, jest białe tło. Widać kolorowo tylko to co dałam w obramowanie i cieniowanie.
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2011-11-07 o 20:17 |
|
|
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-okreslenie celu zawodowego tak zeby pracodawca jak przeczyta wiedzial ze jest sie osoba ambitna i ma sie pasje -przedstawienie swoich umiejetnosci tak zeby nawet z najmniejszej rzeczy uczynic zalete -doswiadczenie a w podpunktach dokladne opisanie obowiazkow i podkreslenie swoich mocnych stron -kursy/szkolenia/wolontariat Mniej wazne: -wyksztalcenie(ja np tak jak mowilam wpisuje wyksztalcenie na koncu bo szkola ktora skonczylam nie jest zwiazana z praca jaka wykonuje a kolejna ktora zaczelam jeszcze nie ukonczona-skupiam sie wiec na moich umiejetnosciach i doswiadczeniu) -zainteresowania-ja omijam wg mnie to jest zbedne |
|
|
|
|
#3791 |
|
Raczkowanie
|
Nie mam pojęcia, dlaczego tak to działa, sama tego nigdy nie próbowałam, ale odradzam tworzenie CV z całym ciemnym tłem, o ile na tle monitora może to wyglądać ciekawie, o tyle po wydrukowaniu może się wszystko zepsuć. Sama sprawdź i wydrukuj takie CV, ale to raczej kiepski pomysł.
|
|
|
|
#3792 |
|
Raczkowanie
|
Chciałam Was zapytań o opinię. Mam kilka wzorów CV, oczywiście stworzonych przeze mnie i mam dylemat, który wybrać. W załączniku wzory
|
|
|
|
#3793 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja potrzebuję porady. Jakie CV wysyłać do lekko fizycznej pracy (układanie, przenoszenie, segregowanie)? Odzew jest z pracy związanej z moimi studiami, ale ja się takiej boję i tego nie przeskoczę :/ Usunąć całe doświadczenie z CV czy zostawić (jest wybitnie niefizyczne)?
Dagusia18 - mnie się najbardziej podoba drugie.
TU Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane przez ratta Czas edycji: 2011-11-07 o 20:54 |
|
|
|
#3794 |
|
Wtajemniczenie
|
Dagusia18 mi się 3 najbardziej podoba
a możecie mi napisać o co chodzi w "profil zawodowy" ? co tam się wpisuje? bo w branży jeszcze nie pracowałam, więc doświadczenia nie mam a nie mogę rozgryźć co to ten profil
|
#3795 |
|
Raczkowanie
|
a czy była któraś z Was na rozmowie w jakiejś sieciówce w galerii czy pracowała w takim sklepie? Jakich pytań mogę się spodziewać na rozmowie? Co mówić, a czego nie?
|
|
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Korzystaj z okazji, potrakyuj to jako możliwość wpisania czegoś nowego, jakiegoś doświadczenia do CV, nie bój się! Ten odzew to zaproszenie na rozmowę? Idź zdobędziesz doświadczdenie, również w walce ze stresem, nie poddawaj się, nie rezygnuj! |
|
|
|
|
#3797 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2011-11-07 o 23:16 |
|||
|
|
|
#3798 |
|
Raczkowanie
|
mnie się najbardziej podoba trójka
|
#3799 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- Proszę sprzedać mi... (rekruterka rozejrzała się i chwyciła swoją torebkę) tą torebkę. - Dlaczego chce Pani u nas pracować? (Jedna dziewczyna niedawno na rozmowie u mnie powiedziała, że chce pracować, gdyż jej mąż jest marynarzem i nie chce siedzieć w domu sama, woli popracować. Pracy oczywiście nie dostała, choć przed tą wypowiedzią miała spore szanse). - Dlaczego w sklepie X pracowała Pani tylko miesiąc? - Czemu przestała Pani pracować w poprzednim miejscu? Następnie: Proponowane przez nas warunki to umowa taka i taka i wynagrodzenie takie i takie. Czy to Pani odpowiada? Koniec rozmowy. Pracę dostałam tego samego dnia. |
|
|
|
|
#3800 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny jesteście wielkie
![]() chciałabym Was jednak prosić o pomoc. nie mogę się ogarnąć z tym profilem. jestem w trakcie drukowania pracy mgr więc ani ze mnie studentka ani absolwentka... czy mogę tak opisać profil? co byście w nim zmieniły i ewentualnie dopisały ? Młoda, ambitna, ciekawa świata osoba, której celem jest pogłębianie wiedzy i kwalifikacji w dziedzinie geologii. Uczestniczka wyjazdów terenowych, konferencji naukowych. Mogłabym jeszcze dodać, że brałam udział w festynach/piknikach naukowych i należałam do kół ale zupełnie nie wiem jak to ująć ... macie może jakieś pomysły ? Doświadczenia w zawodzie nie mam...
|
#3801 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Typowej rozmowy rekrutacyjnej nie miałam, przyszłam na umówioną godzinę, kierowniczka przedstawiła warunki zatrudnienia (niezbyt ciekawe). Po 10 minutach miałam stanąć na sklepie i obsługiwać klientów, a ona obserwowała. Po niecałej godzinie dostałam tą pracę. Dziś idę pierwszy dzień. Warunki niezbyt ciekawe, praca na 3/4 etatu, ale już miałam dosć siedzenia w domu, i nie wydam ani złotówki na dojazdy
|
|
#3802 |
|
Raczkowanie
|
Bo u nas otwierają od podstaw Deichamanna i sporo wyczytalam na temat pracy w tym sklepie, i ludzie nie polecają wręcz ... no ale pojdę na rozmowę i zobaczę. Dzięki za odp.
|
|
|
|
#3803 |
|
BAN stały
|
Zastanawia mnie ten profil zawodowy w CV. Musi być dostosowany do stanowiska na jakie aplikujemy. Bo jeśli staram się o pracę w banku przy sprzedaży to nie napiszę o pracy biurowej jaką miałam czy o miesięcznej pracy w księgowści. Tak samo jak do sklepu śle to nie będe chwalić się pracą w sekretariacie w profilu zawodowym, tylko muszę pisać,że posiadam jakieś umiejętności sprzedażowe. Wtedy trzeba kilka CV mieć. U mnie trzy minimum do sklepu, banku, biura itp. Zastanawiam się , czy nie lepiej na początku pod nazwiskiem napisać kilka ogólnych słów o sobie, które do większości by pasowały. Tak jak jest w tych przykładach http://przykladowecv.com.pl/ Np,że nie boje się wyzwań, podejmuje każdą pracę jak praca na świetlicy, która nie wiąże sie z moim wykształceniem, że łatwo zjednuje ludzi itp.
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2011-11-08 o 09:07 |
|
|
|
#3804 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czyli TAK, TRZEBA MIEĆ KILKA CV ...
|
|
#3805 |
|
BAN stały
|
Mi się podoba nr 4 jest w nim data urodzenia w 2 i 3 też fajne tylko daty urodzenia nie widzę, a dla nie których jest ona ważna
---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- To setki CV by trzeba by mieć. Jedno na księgową, drugie na biurową, trzecie bank, czwarte sklep . Ale doświadczenia jako księgowa nie mam , tylko miesiąc raptem, więc na biurowe i księgowa stworze 1 CV a do sklepu i banku drugie, tu napiszę ,że o umiejętnościach sprzedażowych i zjednaniu sobie ludzi. u mnie i tak zero ofert, i nikt nie patrzy na wygląd cv ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- A i tak pracodawcy patrzą czy mamy doświadczenie i nawet nie wiadomo jakie CV tego nie zmieni, bo jak chce 3 lata doświadczenia , to tego nie dorysujemy. ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Zastanawia mnie ten profil zawodowy, który ładnie wygląda, ale obawiam się jednego, czy pisanie w nim o doświadczeniu, umiejętnościach nie jest powtarzaniem tego co dalej mamy w doświadczeniu i umiejętnościach ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- A teraz wpadł mi pomysł by pod swoimi danymi nazwiskiem napisać tak jak ktoś tu mówił krótką reklamę o sobię np umiejętność pracy pod dużą presją czasu, w stresie , umiejętność logicznego myślenia , zjednywania sobie ludzi itp. Co myślicie o tym |
|
|
|
#3806 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Profil zawodowy jest bardzo wazny i powinien być podsumowaniem całego CV. U mnie to np.: * 1,5 roku doświadczenia w doskonaleniu procesów produkcyjnych * wiedza z zakresu Lean Manufacturing i zarządzania jakością * dobra znajomość języka angielskiego i czeskiego * umiejętność analitycznego i optymalizacyjnego myślenia * silna motywacja do pracy Nie powtarzam raczej danych a je podsumowuję, wysuwam najważniejsze informacje na wierzch. CV warto zmieniać pod każdą konkretną ofertę pracy i profil zawodowy powinien nawiązywać do wymagań jakie są stawiane kandydatom w ofercie pracy. |
|
|
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nie było mnie od soboty, internet miałam zepsuty. Właśnie gościu mi naprawił, okazało się że mysz lub kuna mi przegryzła kabel. Muszę Was później nadrobić
|
|
#3809 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj ja się melduję z mega paskudnym humorem. Oczywiście z ostatniej rozmowy nici - mieli zadzwonić, nie zadzwonili; w perspektywie żadnych nowych spotkań. Idą święta muszę się gdzieś zaczepić, więc postanowiłam uaktualnić książęczkę sanepidowską i przez agencję pracy tymczasowej do jakiegoś hiperkmarketu się dostać. No ale pani pielęgniarka mówi, że prawdopodobnie trzeba będzie odnowić badania, a to przecież z miesiąc czasu potrwa.... kapa taka... wychodzi, że nawet na święta nie zarobię paru groszy
|
|
|
|
#3810 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

Fajnie, że znalazła się osoba, która potrafi podać przykład dobrego CV. Osoby, które krzyczały najgłośniej takie prośby zignorowały.