Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2012 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-07, 13:13   #4381
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
koniakonia
http://www.ceneo.pl/11544710
to ten i w tej promocji jest za 139 zł albo 149 zł nie pamiętam teraz dokładnie... nie mam pojęcie ile kosztuje dobry ręczny laktator,ale jak patrzyłam to tak ok.80 zł więc jest chyba sens dołożyć trochę kasy i mieć "lepszy"?
Ja za swój ręczny TT dałam coś koło 100, a były droższe ręczne,więc chyba warto wziąć ten, o którym piszesz .
Butelek w razie co będziesz używać jako pojemniki do przechowywania.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 13:14   #4382
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

mi tez większy biust sie podoba ale większe sutki niestety juz nie
posprzatalam sobie cale mieszkanie, pranie zrobilam teraz jem kanapki i pije kawe i czekam na TŻ i bedziemy jesc obiadek i z krolikiem do weta idziemy na manicure i pedicure
Stary 2011-11-07, 13:24   #4383
engela
Raczkowanie

koniakonia dzięki za radę, skorzystam z tej promocji i kupię go
już nie mogę doczekać, aż skończę pracę i pojedziemy na zakupy
pomału dopada mnie zakupowe szaleństwo... udziela mi się od mojej mamy... dla której jest wszystko jest piękne i zachwycające bo ona nie miała wyboru przy nas
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 13:30   #4384
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
koniakonia dzięki za radę, skorzystam z tej promocji i kupię go
już nie mogę doczekać, aż skończę pracę i pojedziemy na zakupy
pomału dopada mnie zakupowe szaleństwo... udziela mi się od mojej mamy... dla której jest wszystko jest piękne i zachwycające bo ona nie miała wyboru przy nas
jak nie będzie szło dobrze, to Ci internetowy kurs ściągania ręką zrobię

aaa co do możliwości zakupowych w dzisiejszych czasach.... to zobaczycie jak to jest w zabawkowym , jeju wszystko jest, duperelki, o ktorych marzyłam są na wyciągniecie ręki np. kolorowa sprężyna , kiedyś na koloniach za grubą kasę kupiłam , a teraz 5 zł i jak tu n ie kupić , bardzo na tym Nina korzysta

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2011-11-07 o 13:32
Stary 2011-11-07, 13:33   #4385
karolca
Zakorzenienie

moje piersi nie są znacznie większe... przed okresem miewałam większe. Są tylko jakby troszkę jędrniejsze i to wszystko. Ale w sumie dobrze, że nie są dużo większe bo odpada problem staników póki co i jeśli na koniec gwałtownie się nie powiększą to uniknę rozstępów. Czyli jakieś plusy są

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 13:47   #4386
engela
Raczkowanie

Mnie od wczoraj swędzą sutki i piersi mimo,że nie zauważyłam żadnego powiększenia...
Mama poleciała mi do apteki po jakieś maści, zadzwoniła i powiedziała,że kupiła mi dwa kremy bardzo dobre i zobaczę je wieczorem jak będę u niej
Powiedziała,że nie mogę się po nich drapać bo pobudzę laktację i nie dam sobie potem rady po za tym,że będę miała straszne rozstępy
Stary 2011-11-07, 13:51   #4387
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
jak nie będzie szło dobrze, to Ci internetowy kurs ściągania ręką zrobię

aaa co do możliwości zakupowych w dzisiejszych czasach.... to zobaczycie jak to jest w zabawkowym , jeju wszystko jest, duperelki, o ktorych marzyłam są na wyciągniecie ręki np. kolorowa sprężyna , kiedyś na koloniach za grubą kasę kupiłam , a teraz 5 zł i jak tu n ie kupić , bardzo na tym Nina korzysta
Oj moja corcia tez skorzysta mamusia bedzie jej kupowac zabawki ktorych sama nie miala
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-07, 13:52   #4388
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
moje piersi nie są znacznie większe... przed okresem miewałam większe. Są tylko jakby troszkę jędrniejsze i to wszystko. Ale w sumie dobrze, że nie są dużo większe bo odpada problem staników póki co i jeśli na koniec gwałtownie się nie powiększą to uniknę rozstępów. Czyli jakieś plusy są
Zazdroszczę Ci, bo moje i przed ciążą były wystarczająco duże, większych naprawdę już nie chcę!!!

I zauważyłam też, że właśnie nei tylko biust urosł, ale także zwiększyl się obwód pod biustem oraz obwód bioder o jakieś chyba 4 cm...pewnie to przez rozsuwanie.

Rybka, ja mam także problem ze wstawaniem i siadaniem-to drugie przy wsiadaniu do auta, bo fotel mam nisko, i muszę siadać i wstawać ostrożnie, bo czuję ból w krzyżu...Podobnie z każdym gwałtowniejszym ruchem. Ale dziś plecki nie bolą, może pomogły ćwiczenia? I jak wczoraj mąż robil fotki brzuszka, to już widać bardzo wyrażnie, jak się plecy w łuk wyginają a brzuchol leci do przodu, czyli nic dziwnego, że takie problemy mamy i kacze ruchy hihi

Idę na spacer przewietrzyc się no i póżniej jadę poszukać stroju kąpielowego. Dam znać potem i jak zgram fotki wrzucę zdjęcie brzusia z 22 tyg
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 13:53   #4389
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
A tu my w 23 tc i Juleczka
cudny brzusio a mała jak słodko sobie leży
Stary 2011-11-07, 13:53   #4390
engela
Raczkowanie

koniakonia właśnie mama mi coś mówiła o ręcznym ściąganiu mleka... mam tylko jedno pytanie to się chyba nie da trafić do butelki ?

co do zabawek masz rację... widzę to mojej matuli strasznie...
jak jej objaśniam co to jest i w ogóle to się zachwyca i mówi,że to super,że ona się musiała męczyć i w ogóle... było tak ze skrętnymi kółkami w wózkach... normalnie jeździła po całym sklepie
Stary 2011-11-07, 13:57   #4391
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Ci, bo moje i przed ciążą były wystarczająco duże, większych naprawdę już nie chcę!!!

I zauważyłam też, że właśnie nie tylko biust urosł, ale także zwiększyl się obwód pod biustem oraz obwód bioder o jakieś chyba 4 cm...pewnie to przez rozsuwanie.
marudzisz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-07, 13:59   #4392
karolca
Zakorzenienie

ewelajna, biodra też mi poszerzają ale na to nie narzekam (minusem jest coraz mniej pasujących spodni).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 14:03   #4393
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Bylo pytanie odnosnie laktatora.
Ja do szpitala mialam pozyczony od kolezanki reczny laktator Avent. O ten: http://www.tanimarket.pl/634_Laktato..._BPA_FREE.html

Ale potem musialam kupic elektryczny, bo mialam duzo pokarmu i sciagalam na kazde karmienie ok 200 ml. A maly nie ssal, wiec elektryczny byl dla mnie wypasem
O ten elektryczny mam: http://www.ceneo.pl/4573059 (bardzo polecam!)

Recznym bym sie zajechala troszke boli reka jak tak co 3 godziny trzeba odciagac.
Ale na sam poczatek wystarczy reczny laktator tak aby odciagnac nadmiar mleczka, bo male jak sie urodzi pociumka troszke i mu naprawde niewiele wystarcza, ale piersi trzeba oproznic tak zeby byly miekkie.
Elekrtyczny byl fajny z tym, ze wystarczyla mi jedna reka do odciagania a druga np trzymalam i karmilam malego bo i zdarzaly sie takie sytuacje jak bylam z malym sama w domu, on plakal ze glodny a w miedzyczasie czulam ze piersi zaraz wybuchna
I moglam dwie rzeczy na raz zrobic hehe.
Wiem ze moze sie to wydawac niemozliwe, ale wszystko jest mozliwe, jak nie ma wyjscia

Cytat:
Dzien dobry, my juz (wlasciwie dopiero ) po wizycie. Termin mialam na 9.20, bylam chwilke po 9 a weszlam do gabinetu po 10

Julia jest nadal dziewczynka, pieknie dala sie podejrzec panu doktorowi, jak tylko przylozyl glowice do brzucha byla spokojna (bylam na czczo) lezala sobie i trzymala raczki przy twarzy Nie wiem ile ma cm ale wazy 472 g i jest mniejsza niz na ten tydzien, bo odpowiada jakos 21 tc ale doktor mowil ze wszystko w porzadku. Doktorek robil tez chwile usg 3d, ale nie mam zdjecia, bo mala tak jak muszelke pokazala chetnie tak buzki nie chciala generalnie kamien z serca
super wiesci!
Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Syn mi się rozchorował miałam całą noc lataną, rano do lekarza i dostał antybiotyk ledwo zipie tak mu gardło i nos założyło :/
zycze zdrowka dla malego.
Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
. Dzisiaj wróciłam do pracy chociaż jechałam do niej z ciężkim sercem bo Antek popłakał się w przedszkolu po dwóch tygodniach nieobecności biedactwo się odzywczaiło od przedszkola
oj ten placz jest okropny znam to tylko ja nie zostawialam malego w przedszkolu, ale za to jak wychodzilam do pracy to byl taki placz jakby nie wiadomo co sie dzialo.
Cytat:
A tu my w 23 tc i Juleczka
brzus piekny a Ty szczuplutka.
No i malutka cudna
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 14:03   #4394
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Witajcie

My dziś wstaliśmy późno bo po 10 śniadanko zjedzone, i już po kąpieli, a po 13 jade do dentysty a potem na małe zakupki spożywcze
Jutro TŻ ma urodziny, ale niestety ma nocki więc przyjdzie rano po 6 a o 17 znowu do pracy więc troszkę lipka

no wydaje mi się, że sprzęt jest dobry choć zastanawiam się nad tym usg 3/4 d widzę, że większość z Was jak nie wszystkie robicie je sobie

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

A w którym tygodniu najlepiej iść na takie usg ?

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

to już sama nie wiem czy iść czy nie iść...z jednej strony chce, ale z drugiej to wydatek jakiś tam jest

poza tym w środę mam wizytę i już doczekać się nie mogę
ja polecam

emigra i reszta dziewczyn super brzucholki ;]

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 14:06   #4395
agabi
Rozeznanie

emigra-śliczne jesteście dziewczyny

co do biustu- u mnie załamka...tydzień temu kupilam stanik w rozmiarze 70 f dla mnie to masakra jest, bo mam 156 cm wzrostu tylko. ogólnie szczupła jestem. i przez te cycki mam okropne bóle kręgosłupa, mam straszne na nich rozstępy i w ogóle...echhh nie lubię strasznie swoich cycuszków...nie wiem co mój mąż w nich widzi
agabi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-07, 14:07   #4396
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
No i malutka cudna
oj nie .... dzisiaj waga pokazala 79,7 kg a startowalam z 72,5 przy wzroscie 165 po prostu na zdjeciach wygladam korzystniej hihi ale tylko z boku bo jak przodem robie to juz widac te kgs

a tu jeszcze widoczne stopki haha tak wlasnie wygladam z gory, a czuje sie jak wielorybek juz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1250.jpg (70,6 KB, 31 załadowań)
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 14:09   #4397
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
koniakonia właśnie mama mi coś mówiła o ręcznym ściąganiu mleka... mam tylko jedno pytanie to się chyba nie da trafić do butelki ?
kochana nawet sie nie przymierzaj do recznego odciagania pokarmu (tzn reka), bo to schodzi po troszku i bardzo duzo czasu zajmuje i kiedys mamy nasze (moja tez) odciagaly mleko reka bo nie bylo laktatorow. Poza tym to nie takie proste a poza tym mozna sie zajechac.
SZYMONEK

Stary 2011-11-07, 14:11   #4398
engela
Raczkowanie

Aguśka ja pytałam o laktatory bo zamierzam kupić dziś ten:
http://www.nokaut.pl/laktatory/canpo...ektryczny.html
w promocji...
z tego co piszesz to nie lepiej kupić od razu elektryczny tylko właśnie na początek regulować moc ssania na słabą?
Co do tego co polecasz Medela to czytałam dużo dobrego o nim, aczkolwiek cena mnie przeraża...
Jest sens kupować już teraz laktator? Czy czekać z tym do porodu?
Stary 2011-11-07, 14:15   #4399
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
ewelajna, biodra też mi poszerzają ale na to nie narzekam (minusem jest coraz mniej pasujących spodni).
no właśnie o tym mówię, bo poza tym nie zauważyłam tego powiększenia o dodatkowe cm, tylko po spodniach i po tym, że trochę boli jak się to wszystko rozciaga! Poza tym, w ciązy każdemu wolno trochę pomarudzić, a co?!
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 14:15   #4400
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cześć!
Gizmiątko gratuluję córeczki bardzo ładne imię wybraliście dla niej..
Zauważyłam,ze temat dołków był poruszny niedawno... Szczerze to się cieszę,że nie tylko ja tak mam (wredne ale prawdziwe) Mnie najbardziej przerażają moje kg... 21tc i 7kg na plusie. To strasznie dużo jest. I obawiam się,że do porodu będę startować z trzycyfrową wagą niby się gimnastykuję (polecam ćwiczenia z YT) ale to chyba guzik daje no i zrobiłam sie bardzo zazdrosna o Tżta. Dziś mi się śniło,że był w szpitalu (sic!) i w drzwiach wpadł na seksi pielęgniareczkę i poszło!... a potem się tłumaczył,że ładna byla i dlatego masakra....
A i jeszcze pytanie mam:czy wam też coś leci z sutków?? bo ostatnio jak się przytulaliśmy to w pewnym momencie Tz sie wystraszył,bo coś mi z nich pociekło... I od tamtej pory codzien się to powtarza. Normalne to jest,czy mam się bać???

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 14:19   #4401
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Ja używałam tommee tippee jak musiałam wyjść na dłużej ( np. na weselisko) więc nie pomogę, dla mnie najlepsze, szerokie , łatwe w myciu.Jedyne co mogę poradzic to dobrze jak laktator jest tej samej firmy co butelki , jest to wygodniejsze, bo idzie podłączyć butelkę do laktatora i bezpośrednio do niej ściągać, nie trzeba przelewać itd.A jak się ma różnych firm to warto sprawdzić czy w zestawie są pojemniki na ściągane mleko, bo to też parę złotych kosztuje . No i trzeba sprawdzić czy pasują do tych butelek standardowe podgrzewacze , termosy , bo z tym jest różnie.Czasem trzeba kupować już tej samej marki.Np. tak jest właśnie z butelkami TT.
engela ja z kolei używałam butelki Avent dla mnie były bardzo dobre, teraz mam zamiar dokupić do tego laktator tej samej marki i mam też 2 kubki niekapki tej firmy i bardzo jestem z nich zadowolona
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 14:29   #4402
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

co do zabawek masz rację... widzę to mojej matuli strasznie...
jak jej objaśniam co to jest i w ogóle to się zachwyca i mówi,że to super,że ona się musiała męczyć i w ogóle... było tak ze skrętnymi kółkami w wózkach... normalnie jeździła po całym sklepie

I tu by się przydała szeroka buteleczka albo pojemnik na mleczko szeroki, ale zawsze można ściągać do szerokiego kubka , ale tak na serio jak się już rozpędzi mleko to leci takie strumień dość "zwartym" , będzie dobrze

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Cześć!
Gizmiątko gratuluję córeczki bardzo ładne imię wybraliście dla niej..
Zauważyłam,ze temat dołków był poruszny niedawno... Szczerze to się cieszę,że nie tylko ja tak mam (wredne ale prawdziwe) Mnie najbardziej przerażają moje kg... 21tc i 7kg na plusie. To strasznie dużo jest. I obawiam się,że do porodu będę startować z trzycyfrową wagą niby się gimnastykuję (polecam ćwiczenia z YT) ale to chyba guzik daje no i zrobiłam sie bardzo zazdrosna o Tżta. Dziś mi się śniło,że był w szpitalu (sic!) i w drzwiach wpadł na seksi pielęgniareczkę i poszło!... a potem się tłumaczył,że ładna byla i dlatego masakra....
A i jeszcze pytanie mam:czy wam też coś leci z sutków?? bo ostatnio jak się przytulaliśmy to w pewnym momencie Tz sie wystraszył,bo coś mi z nich pociekło... I od tamtej pory codzien się to powtarza. Normalne to jest,czy mam się bać???
To jest siara pewnie sutki były pewnie pobudzone, kanaliki się skurczyły i poleciało

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
kochana nawet sie nie przymierzaj do recznego odciagania pokarmu (tzn reka), bo to schodzi po troszku i bardzo duzo czasu zajmuje i kiedys mamy nasze (moja tez) odciagaly mleko reka bo nie bylo laktatorow. Poza tym to nie takie proste a poza tym mozna sie zajechac.
wszystko zależy od piersi , dla mnie to była najłatwiejsza metoda
Stary 2011-11-07, 14:30   #4403
engela
Raczkowanie

Roksape co do butelek AVENT to nie wierzę w ich smoczki nie pozwalające dziecku odzwyczaić się od piersi... kupie je na późniejszym etapie... na początek wierzę tylko w TT i Calma...
Reszta jak czytałam na internecie i jak mówiła mi Pani w sklepie mają tylko taki chwyt marketingowy i teraz każda butelka niby pozwala karmić na zmienię,ale to nie jest takie hop siup...

koniakonia troszkę przerażające to "dojenie"

REKLAMA
Stary 2011-11-07, 14:32   #4404
lena_mi
Zakorzenienie

karolca kiedyś pisałaś o jakimś kremie/maści której używasz po goleniu miejsc intymnych (tak mi się wydaje że to Ty pisałaś!) ) Mogłabyś przypomniec jakiej to firmy był krem? Dzięki z góry
Stary 2011-11-07, 14:32   #4405
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

emigra ktory to tydzien?
Stary 2011-11-07, 14:32   #4406
engela
Raczkowanie

Roksape co do laktatora AVENT masz już jakiś konkretny na oku?
Stary 2011-11-07, 14:34   #4407
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Bylo pytanie odnosnie laktatora.
Ja do szpitala mialam pozyczony od kolezanki reczny laktator Avent. O ten: http://www.tanimarket.pl/634_Laktato..._BPA_FREE.html

Ale potem musialam kupic elektryczny, bo mialam duzo pokarmu i sciagalam na kazde karmienie ok 200 ml. A maly nie ssal, wiec elektryczny byl dla mnie wypasem
O ten elektryczny mam: http://www.ceneo.pl/4573059 (bardzo polecam!)

Recznym bym sie zajechala troszke boli reka jak tak co 3 godziny trzeba odciagac.
Ale na sam poczatek wystarczy reczny laktator tak aby odciagnac nadmiar mleczka, bo male jak sie urodzi pociumka troszke i mu naprawde niewiele wystarcza, ale piersi trzeba oproznic tak zeby byly miekkie.
Elekrtyczny byl fajny z tym, ze wystarczyla mi jedna reka do odciagania a druga np trzymalam i karmilam malego bo i zdarzaly sie takie sytuacje jak bylam z malym sama w domu, on plakal ze glodny a w miedzyczasie czulam ze piersi zaraz wybuchna
I moglam dwie rzeczy na raz zrobic hehe.
Wiem ze moze sie to wydawac niemozliwe, ale wszystko jest mozliwe, jak nie ma wyjscia

super wiesci!

zycze zdrowka dla malego.

oj ten placz jest okropny znam to tylko ja nie zostawialam malego w przedszkolu, ale za to jak wychodzilam do pracy to byl taki placz jakby nie wiadomo co sie dzialo.

No i malutka cudna
Widzę ,że ile mam tyle rad , ja nie odciągałam po każdym karmieniu tzw. reszty po każdym karmieniu, bo to tylko wzmagało laktacje i cycki nie miały szansy się dostosować do potrzeb Małej, a tak to się wyregulowały na potrzeby dziecka...

REKLAMA
Stary 2011-11-07, 14:35   #4408
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
oj nie .... dzisiaj waga pokazala 79,7 kg a startowalam z 72,5 przy wzroscie 165 po prostu na zdjeciach wygladam korzystniej hihi ale tylko z boku bo jak przodem robie to juz widac te kgs

a tu jeszcze widoczne stopki haha tak wlasnie wygladam z gory, a czuje sie jak wielorybek juz
ciekawa perspektywa)) mozna rzecz,ze Julka przyslania Ci swiat ponizej pepka

ewelajna no to ja Cie rozumiem, bo tez wcale nie chcialam powiekszania akurat na gorze- juz bylo wystarczajaco OK...a tu kolejny stanik ,obwod i micha w gore No nic to nie mamy na to wplywu. Trzeba to nosic )). obysmy sobie zebow nie powybijaly

Aguska
o! super...juz ktos mi polecal te dojarke wlaasnie . Wiec skoro jestes kolejna osoba to chyba sie skusze...Czy pierwsze uzycie zaliczasz do traumatycznych czy jakos to poszlo sprawnie?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 14:36   #4409
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Aguśka ja pytałam o laktatory bo zamierzam kupić dziś ten:
http://www.nokaut.pl/laktatory/canpo...ektryczny.html
w promocji...
z tego co piszesz to nie lepiej kupić od razu elektryczny tylko właśnie na początek regulować moc ssania na słabą?
Co do tego co polecasz Medela to czytałam dużo dobrego o nim, aczkolwiek cena mnie przeraża...
Jest sens kupować już teraz laktator? Czy czekać z tym do porodu?
wydaje sie byc tez fajny
Moim zdaniem na sam poczatek wystarcza laktator reczny, do szpitala bez laktatora ani rusz bo jak dasz sobie rade z nawalem pokarmu ktory wystepuje przewaznie w 2-3 dobie po porodzie.
Czasem sa laktatory w szpitalach z ktorych mozna skorzystac,ale uwazam ze dobrze miec swoj i w zaciszu odciagac mleczko, nie prosic sie nie chodzic, miec pod reka.
W recznym fajne jest to ze chodzi cichutko a elektryczny jednak slychac (troche buczy) ale szybciej odciaga pokarm i sprawniej to robi.
Niekotre dziewczyny widzialam mialy juz w szpitalu elektryczne laktatory (w nich tez mozna regulowac sile ssania). Np ten moj ma regulacje, jest prosty w obsludze, prosty w myciu, malo czesci do skladnia, wiec dla mnie byl super
SZYMONEK

Stary 2011-11-07, 14:38   #4410
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Roksape co do butelek AVENT to nie wierzę w ich smoczki nie pozwalające dziecku odzwyczaić się od piersi... kupie je na późniejszym etapie... na początek wierzę tylko w TT i Calma...
Reszta jak czytałam na internecie i jak mówiła mi Pani w sklepie mają tylko taki chwyt marketingowy i teraz każda butelka niby pozwala karmić na zmienię,ale to nie jest takie hop siup...

koniakonia troszkę przerażające to "dojenie"
No trudno, taki życie,że czasami się do krówki czy kozy trzeba upodobnić , oczywiście żartuję.
Pewne jest to ,że każda ma z nas inne piersi, inne możliwości "mlekowe". Każda ma też inne podejście do tej czynności.
Jak już pisałam mi odpowiadało ręczne ściąganie, szło szybko i bez ceregieli z wyparzaniem sprzętu, ale co pasuje jednym niekoniecznie jest dobre dla reszty, więc pozostaje korzystanie z rad, sprawdzanie na sobie i wybranie najlepszej dla siebie opcji.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości