|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
Butelek w razie co będziesz używać jako pojemniki do przechowywania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4382 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
mi tez większy biust sie podoba
![]() ![]() posprzatalam sobie cale mieszkanie, pranie zrobilam teraz jem kanapki i pije kawe i czekam na TŻ i bedziemy jesc obiadek i z krolikiem do weta idziemy na manicure i pedicure ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4383 |
Raczkowanie
|
koniakonia dzięki za radę, skorzystam z tej promocji i kupię go
![]() już nie mogę doczekać, aż skończę pracę i pojedziemy na zakupy ![]() pomału dopada mnie zakupowe szaleństwo... udziela mi się od mojej mamy... dla której jest wszystko jest piękne i zachwycające bo ona nie miała wyboru przy nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() aaa co do możliwości zakupowych w dzisiejszych czasach.... to zobaczycie jak to jest w zabawkowym , jeju wszystko jest, duperelki, o ktorych marzyłam są na wyciągniecie ręki np. kolorowa sprężyna , kiedyś na koloniach za grubą kasę kupiłam , a teraz 5 zł i jak tu n ie kupić , bardzo na tym Nina korzysta ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-11-07 o 13:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4385 |
Zakorzenienie
|
moje piersi nie są znacznie większe... przed okresem miewałam większe. Są tylko jakby troszkę jędrniejsze i to wszystko. Ale w sumie dobrze, że nie są dużo większe bo odpada problem staników póki co i jeśli na koniec gwałtownie się nie powiększą to uniknę rozstępów. Czyli jakieś plusy są
![]()
#4386 |
Raczkowanie
|
Mnie od wczoraj swędzą sutki i piersi mimo,że nie zauważyłam żadnego powiększenia...
Mama poleciała mi do apteki po jakieś maści, zadzwoniła i powiedziała,że kupiła mi dwa kremy bardzo dobre i zobaczę je wieczorem jak będę u niej ![]() Powiedziała,że nie mogę się po nich drapać bo pobudzę laktację i nie dam sobie potem rady po za tym,że będę miała straszne rozstępy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4388 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() I zauważyłam też, że właśnie nei tylko biust urosł, ale także zwiększyl się obwód pod biustem oraz obwód bioder o jakieś chyba 4 cm...pewnie to przez rozsuwanie. Rybka, ja mam także problem ze wstawaniem i siadaniem-to drugie przy wsiadaniu do auta, bo fotel mam nisko, i muszę siadać i wstawać ostrożnie, bo czuję ból w krzyżu...Podobnie z każdym gwałtowniejszym ruchem. Ale dziś plecki nie bolą, może pomogły ćwiczenia? I jak wczoraj mąż robil fotki brzuszka, to już widać bardzo wyrażnie, jak się plecy w łuk wyginają a brzuchol leci do przodu, czyli nic dziwnego, że takie problemy mamy i kacze ruchy hihi Idę na spacer przewietrzyc się no i póżniej jadę poszukać stroju kąpielowego. Dam znać potem i jak zgram fotki wrzucę zdjęcie brzusia z 22 tyg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4389 |
Wtajemniczenie
|
#4390 |
Raczkowanie
|
koniakonia właśnie mama mi coś mówiła o ręcznym ściąganiu mleka... mam tylko jedno pytanie to się chyba nie da trafić do butelki
![]() co do zabawek masz rację... widzę to mojej matuli strasznie... jak jej objaśniam co to jest i w ogóle to się zachwyca i mówi,że to super,że ona się musiała męczyć i w ogóle... było tak ze skrętnymi kółkami w wózkach... normalnie jeździła po całym sklepie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4391 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4392 |
Zakorzenienie
|
ewelajna, biodra też mi poszerzają
![]()
#4393 | |||
Zakorzenienie
|
Bylo pytanie odnosnie laktatora.
Ja do szpitala mialam pozyczony od kolezanki reczny laktator Avent. O ten: http://www.tanimarket.pl/634_Laktato..._BPA_FREE.html Ale potem musialam kupic elektryczny, bo mialam duzo pokarmu i sciagalam na kazde karmienie ok 200 ml. A maly nie ssal, wiec elektryczny byl dla mnie wypasem ![]() O ten elektryczny mam: http://www.ceneo.pl/4573059 (bardzo polecam!) Recznym bym sie zajechala ![]() Ale na sam poczatek wystarczy reczny laktator tak aby odciagnac nadmiar mleczka, bo male jak sie urodzi pociumka troszke i mu naprawde niewiele wystarcza, ale piersi trzeba oproznic tak zeby byly miekkie. Elekrtyczny byl fajny z tym, ze wystarczyla mi jedna reka do odciagania a druga np trzymalam i karmilam malego bo i zdarzaly sie takie sytuacje jak bylam z malym sama w domu, on plakal ze glodny a w miedzyczasie czulam ze piersi zaraz wybuchna ![]() I moglam dwie rzeczy na raz zrobic hehe. Wiem ze moze sie to wydawac niemozliwe, ale wszystko jest mozliwe, jak nie ma wyjscia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() brzus piekny a Ty szczuplutka. No i malutka cudna ![]()
![]() |
#4394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
emigra i reszta dziewczyn super brzucholki ;]
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4395 |
Rozeznanie
|
emigra-śliczne jesteście dziewczyny
![]() co do biustu- u mnie załamka...tydzień temu kupilam stanik w rozmiarze 70 f ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4396 |
Zakorzenienie
|
oj nie .... dzisiaj waga pokazala 79,7 kg a startowalam z 72,5 przy wzroscie 165
![]() ![]() ![]() a tu jeszcze widoczne stopki haha tak wlasnie wygladam z gory, a czuje sie jak wielorybek juz
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#4397 |
Zakorzenienie
|
kochana nawet sie nie przymierzaj do recznego odciagania pokarmu (tzn reka), bo to schodzi po troszku i bardzo duzo czasu zajmuje i kiedys mamy nasze (moja tez) odciagaly mleko reka bo nie bylo laktatorow. Poza tym to nie takie proste a poza tym mozna sie zajechac.
#4398 |
Raczkowanie
|
Aguśka ja pytałam o laktatory bo zamierzam kupić dziś ten:
http://www.nokaut.pl/laktatory/canpo...ektryczny.html w promocji... z tego co piszesz to nie lepiej kupić od razu elektryczny tylko właśnie na początek regulować moc ssania na słabą? Co do tego co polecasz Medela to czytałam dużo dobrego o nim, aczkolwiek cena mnie przeraża... Jest sens kupować już teraz laktator? Czy czekać z tym do porodu? |
![]() ![]() |
![]() |
#4399 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4400 |
Rozeznanie
|
Cześć!
Gizmiątko gratuluję córeczki ![]() Zauważyłam,ze temat dołków był poruszny niedawno... Szczerze to się cieszę,że nie tylko ja tak mam (wredne ale prawdziwe) ![]() ![]() ![]() ![]() A i jeszcze pytanie mam:czy wam też coś leci z sutków?? bo ostatnio jak się przytulaliśmy to w pewnym momencie Tz sie wystraszył,bo coś mi z nich pociekło... I od tamtej pory codzien się to powtarza. Normalne to jest,czy mam się bać???
#4401 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4402 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tu by się przydała szeroka buteleczka albo pojemnik na mleczko szeroki, ale zawsze można ściągać do szerokiego kubka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4403 |
Raczkowanie
|
Roksape co do butelek AVENT to nie wierzę w ich smoczki nie pozwalające dziecku odzwyczaić się od piersi... kupie je na późniejszym etapie... na początek wierzę tylko w TT i Calma...
Reszta jak czytałam na internecie i jak mówiła mi Pani w sklepie mają tylko taki chwyt marketingowy i teraz każda butelka niby pozwala karmić na zmienię,ale to nie jest takie hop siup... koniakonia troszkę przerażające to "dojenie" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4404 |
Zakorzenienie
|
karolca kiedyś pisałaś o jakimś kremie/maści której używasz po goleniu miejsc intymnych (tak mi się wydaje że to Ty pisałaś!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4405 |
Zakorzenienie
|
emigra ktory to tydzien?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4406 |
Raczkowanie
|
Roksape co do laktatora AVENT masz już jakiś konkretny na oku?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4408 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ewelajna no to ja Cie rozumiem, bo tez wcale nie chcialam powiekszania akurat na gorze- juz bylo wystarczajaco OK...a tu kolejny stanik ,obwod i micha w gore ![]() ![]() ![]() Aguska o! super...juz ktos mi polecal te dojarke wlaasnie ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem na sam poczatek wystarcza laktator reczny, do szpitala bez laktatora ani rusz bo jak dasz sobie rade z nawalem pokarmu ktory wystepuje przewaznie w 2-3 dobie po porodzie. Czasem sa laktatory w szpitalach z ktorych mozna skorzystac,ale uwazam ze dobrze miec swoj i w zaciszu odciagac mleczko, nie prosic sie nie chodzic, miec pod reka. W recznym fajne jest to ze chodzi cichutko a elektryczny jednak slychac (troche buczy) ale szybciej odciaga pokarm i sprawniej to robi. Niekotre dziewczyny widzialam mialy juz w szpitalu elektryczne laktatory (w nich tez mozna regulowac sile ssania). Np ten moj ma regulacje, jest prosty w obsludze, prosty w myciu, malo czesci do skladnia, wiec dla mnie byl super ![]()
![]() |
#4410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewne jest to ,że każda ma z nas inne piersi, inne możliwości "mlekowe". Każda ma też inne podejście do tej czynności. Jak już pisałam mi odpowiadało ręczne ściąganie, szło szybko i bez ceregieli z wyparzaniem sprzętu, ale co pasuje jednym niekoniecznie jest dobre dla reszty, więc pozostaje korzystanie z rad, sprawdzanie na sobie i wybranie najlepszej dla siebie opcji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:01.