Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-07, 10:59   #4771
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
pocą i jest brudek, a najlepsze jest czasem to że ma brudek za paznokciami , pytam się jak potem dopiero skojarzyłam że od ciemiejszych rzeczy, od kocyka itp
zobacz to ja mam siły po całym dniu z małym na amory a mąż niet

dzięki że pytasz myślę że dziś skończę

ja dopiero ide za tydzien i się też okaże czy to skaza ?
Jest 100 razy lepiej jak nie jem nabiału, krostek nie ma na ciele, na buzi mu dziś wyskoczyły, kij go wie od czego

a co do kupu to wspólczuje, biedne te nasze dzieci że musza się tak męczyć.
Mój wali kupę z 5-6 razy na dzień jak nie wiecej , przy pierdkach mu też coś poleci także nie jest źle
Małgosia to ja Cię podziwiam. To może oddaj trochę swoich chęci, tż namówię żeby oddał rochę swoich i by się zgrało

Mój też ma brudek za paznokietkami. Wydaje mi się, że to właśnie przez to zaciskanie , pazurki zahaczają o brudek i włala. U mnie nie ma ciemnych kocyków więc tylko taka opcja

5-6 razy dziennie kupa?wow

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 11:10   #4772
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Małgosia to ja Cię podziwiam. To może oddaj trochę swoich chęci, tż namówię żeby oddał rochę swoich i by się zgrało

Mój też ma brudek za paznokietkami. Wydaje mi się, że to właśnie przez to zaciskanie , pazurki zahaczają o brudek i włala. U mnie nie ma ciemnych kocyków więc tylko taka opcja

5-6 razy dziennie kupa?wow
hahha sama się dziwię że po całym dniu samem mam jeszcze siłe ugotować, posprzątac, obejrzeć coś wieczorem
taa ja nie odam swoich chęci bo nie ma ich aż tyle co kiedy, a może ich kiedyś zabraknąć

że tak powiem kupa jest z przytupem mały zaciśnie piąstki , zrobi minke, zaprze raz i jest kupa aż się pielucha zatrzęsie zawsze z mężem mamy brechtę bo robi to jak zawodowiec, za każdym razem tak samo
a ja wiem czego on tak kupę robi czesto bo uwielbia być przewijany w łazience, grucha wtedy jakk najęty z gołą pupa

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 11:22   #4773
archinta
Zakorzenienie

U nas też pojawia się brudek za paznokciami, wiec wzięłam się za przycięcie bo to znak, ze jednak przydługie są

A powiedzcie, czy waszym dzieciaczkom zmienił się zapach koopy?? Nasz wcześniej robił taką o zapachu mleka, a teraz to zaczyna zalatywać ale nie jak dorosłemu

Spray
- fajny tytuł

Sonia- a co tam u Ciebie???

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2011-11-07 o 11:26
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 11:36   #4774
aa2
Zakorzenienie

dzień dobry
ja dzis sama z małym w domku , meza wrócił do pracy i jakos mi tak dziwnie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
U nas też pojawia się brudek za paznokciami, wiec wzięłam się za przycięcie bo to znak, ze jednak przydługie są

A powiedzcie, czy waszym dzieciaczkom zmienił się zapach koopy?? Nasz wcześniej robił taką o zapachu mleka, a teraz to zaczyna zalatywać ale nie jak dorosłemu

Spray
- fajny tytuł

Sonia- a co tam u Ciebie???
mój mąż mówi ze cos tam zalatuja ale ja jeszcze nie poczułam, ostatnio miałam mały katar wiec moze dlatego

mój mały robi mnie w balona , śpi juz dosc troche i przed chwila tak jakby zastekał zapłakał to lece do niego, patrze a ten smacznie chrapie dalej hehe a śpi juz od 10
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 11:36   #4775
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
tak tak zaczyna już nie pachnieć ładnie

25.08.2011

Stary 2011-11-07, 11:40   #4776
spray
KWC

Cytat:

Spray
- fajny tytuł
Eryk też ma brudek pod paznokciami. Niby krótkie :yyy:, a przy tym ostre jak u kota. Siebie oszczędza, ale mnie już nie raz zadrapał. Nie mam takich małych nożyczek tylko taki obcinacz tommy tipee, który jest dupny. Więc mu obgryzam

Co do kupy - tez zaczęla podśmierdywać.

I dzięki za pochwałę rymowanki.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 11:54   #4777
cotynato
Zakorzenienie

Chciałam wyjść z małym ,ale wsadziłam go do wózka a on śpi, to niech śpi, wyjdziemy jak się obudzi wyrodna matka jestem może, ale przynajmniej chwilę się poobijam

Wymianka.
Stary 2011-11-07, 12:39   #4778
archinta
Zakorzenienie

Dzięki za odp codo "śmierdzącej sprawy"

Spray- obgryzasz
Nam babka w SR polecała nożyczki Baby ono albo NUK albo Bebe you- że inne firmy to kiepawe akurat w nożyczkach. My mamy te 1 i są spoko
Stary 2011-11-07, 12:52   #4779
minio1984
Zadomowienie

Hej

Ja oczywiście tylko z doskoku I oczywiście tylko o sobie, ale naprawdę nie mam czasu teraz na dłuższe siedzenie, a brakuje mi Was bardzo
Korzystam póki mały śpi na balkonie Bo to jego jedyna dłuższa drzemka w ciągu dnia, ale tylko na powietrzu, aż się boję jak przyjdą mrozy i nie będzie można wychodzić na dwór, chyba się załamę, bo później tylko płacze i rączki tak do 21-22, a potem na szczęście zasypia. Chyba ma te kolki, bo o stałej porze płacze i nic go nie uspakaja, nawet wtedy cycka nie chce, chociaż głodny a tylko w kąpieli spokój, ale to tylko na parę min, po wyjęciu z wanienki syrena Nawet kropelki sab simplex nie pomagają I najgorsze jest, że od 5 dni nie zrobił kupki i oewnie to dodatkowo go męczy, choć bąki puszcza i to często, nie wiem, czy dać czopka czy pomóc tetmometrem? Choć ostatnio mu pomogłam i nie chće żeby się jelitka rozleniwiły, ale widzę że stęka jak na kupkę a tu nic w pieluszce. Jedziemy w środę do pediatry, może coś poradzi na to bo ja się zamartwię na amen

Małgosia zazdraszczam, że Staś tyle kup robi dziennie, mnie by jedna zadowoliła A i moj też jak śpi i puści bączki to się zaczyna wybudzać, popuszcza i spokojnie zasypia dalej, a jeszcze mnie wkurza, tak ładnie uśnie i zaczyna za jakiś czas machać energicznie łapkami i to go zaraz wybudza i muszę od nowa usypiać, wasze dzieciaczki też tak robią?

Mój też ma brudek za paznokciami, a myślałam, że mój tylko taki brudasek, i się wstydziłam jakby się ktoś dopatrzył, że matka dziecka nie myje

Spray
u mnie paznokciami się Tz zajmuje i obcina takimi małymi cążkami i ładnie idzie, bo tymi nożyczkami to dupa

Archi
współczuję z tą piersią, mam nadzieję, że doradca laktacyjny pomożeA i doczytałam że wieczorami mały odstawia fochy przy karmieniu? U mnie jest to samo, już mam dość takiego karmienia, a najgorsze jest to, że teraz zaczyna tak wyglądać każde karmienie
Nie wiem, czy mam za mało pokarmu, czy co? Nie jem żadnych nowych rzeczy, ciągle to samo. Ostatnio wypiłam odgazowane karmi i kupiłam sobie herbatkę na laktacje, może to pomoże? Choć po na karmieniu jak ścisnę pierś to i tak mleczko leci, czyli do samego końca mi cycków nie opróżnia, już sama nie wiem

A Madzialena gratuluję serdecznie:ju pi:

Możemy teraz lecieć na odchowalnię mi się ten tytuł podoba z odchowalnią na końcu, ale nie pamiętam początku

A Cotka zjadłaś tą pizzę z sosem czosnkowym?
Ja takie sosy uwielbiam, ale boję się zjeść bo w nich jest ocet i pewnie małego będzie bolał brzuszek a wystarczy mi jak wyje, a ja nic podejrzanego nie jem, chyba muszę poczekać jak skończę karmić, ehhh. A wczoraj Tz opędzlował przy mnie moją ulubioną pizze bolonese z sosem czosnkowym i prażoną cebulką a ja myślałam że się zaślinię
Kończę bo się pewnie mój rozdarciuch zaraz obudzi i koniec lenistwa

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 13:01   #4780
DzastaW
Zadomowienie

Dziewczyny jakich używacie kremów na dwór dla Waszych pociech? Bo Mój ma chyba uczulenie od tego co używamy teraz

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 13:01   #4781
MalgosiaM8
Zakorzenienie

wy mówicie że zazdrościcie że tyle kup, a ja się czasem martwię czy nie za często, dziś już 4 razy walił codziennie punkt 6-7 rano musi być kopa i tyle
a najlepsze jest to że jak zmienie mu pieluchę to zaraz walnie znowu w czyta nową no multum razy tak miałam, a specjalnie czekałam z 15 minut co by jeszcze może dorobił, a ten lubi w nowa czyściutką pieluszkę

25.08.2011

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-07, 13:04   #4782
DzastaW
Zadomowienie

Czarek wcześniej robił kupe raz na dwa dni, A od wczoraj zrobił już z 5 lub 6

Stary 2011-11-07, 13:05   #4783
minio1984
Zadomowienie

Małgosia Zadnej mamuśce się nie dogodzi Mój wcześniej też tak lubił robić, najlepiej w taką czyściutką
Dzasta ja używam NiveaBaby Krem Na każdą pogodę i adasiowi pasuje
Nie zapeszam , ale Adaś jeszcze śpi, to może zdąże w spokoju zjeść obiadek

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2011-11-07, 13:09   #4784
DzastaW
Zadomowienie

to spróbuje nivea, myślałam o nim

Stary 2011-11-07, 13:11   #4785
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakich używacie kremów na dwór dla Waszych pociech? Bo Mój ma chyba uczulenie od tego co używamy teraz
Do pupencji linomag ew. sudocrem czasami, na twarz- na wyjście nivea na każdą pogodę.

Wymianka.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-07, 13:16   #4786
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Małgosia Zadnej mamuśce się nie dogodzi Mój wcześniej też tak lubił robić, najlepiej w taką czyściutką
Dzasta ja używam NiveaBaby Krem Na każdą pogodę i adasiowi pasuje
Nie zapeszam , ale Adaś jeszcze śpi, to może zdąże w spokoju zjeść obiadek
my też ten mamy

MalgosiaM8
ze Stasia to taki żartowniś moja mała po powrocie do starego mleka zrobiła przed chwilą sama kupkę i była bardzo dumna

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 13:29   #4787
minio1984
Zadomowienie

Dziewczyny powiedzcie, czy jecie potrawy z sosem pomidorowym, czy zupę pomidorową? Bo może bym taki lekki sosik z koncentratu pom zrobiła do pulpetów bo takie same to mi się już znudziły. A pomidory jecie?
A w ogóle powiedzcie czy jecie jakieś surowe warzywa czy owoce? Bo ja tylko banany i gotowaną marchewkę i jabłko a może już bym cosik nowego dorzuciła? Tylko nie wiem co wolno.
A kurcze byłam w carfurze i patrzę a tak już pojawiły się moje ulubione grejfruty Sweety a tu zonk bo nie mozna cytrusów, a ja je tak uwielbiam ehhh

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2011-11-07, 13:32   #4788
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

dzieńdoberek normalnie ten listopad to jak wczesna wiosna, czaad

Cytat:
mój też dziś głodomorre w nocy ale mniej więcej co 2 godziny, a potem sie obudził o 4 i się rzucał do 5 z zamkniętymi oczami i bączki puszczał

to jakaś bączkowa godzina, u nas o tej porze tak samo było

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
aj...zapomnialam sie pochwalic, ze wczoraj sobie zarezerwowalismy sesje fotograficzna z Olivka.......ciesze sie bo zalapalismy sie na promocje i juz nie moge sie doczekac......

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Mala spi a ja za nia tesknie......
czekamy na efekty

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Pocą i brudzą przy tym o tak a co do sił na amory to podziwiam tż - mój mąż walczy codziennie z Zuzią wieczorem więc mało kiedy ma na to siły, zresztą ja też a jakby mnie obudził to chyba by w zęby dostał
no u nas dziś amory były o 3:20 po 2 godzinach buszowania mała zasnęła a rodzice szaleli

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
witajcie

udalo mi sie odespać tej nocy, bo wcześniejsza to porazka, moje dziecko dostalo w czwartek bebilon pepti na skaze białkową (bo zdaniej pediatry to najprawdopodobniej skaza) i od czwattku nie bylo kupki, a sobotnią noc bylo apogeum, stekanie, niespokojny sen, aż do 5 rano gdy rozległ się krzyk (pierwszy raz tak plakała) nawet czopek glicerynowy jej nie pomógł co za masakra, musialam użyć termometra i była ulga, ale biedne to moje dziecie bylo

Natka i jak Twoje przeziębienie?
Stokrotka współczuje zguby
Agnieszka moj mąż uwielbia rozwalać swoje rzeczy, jakoś dziwnie zawsze ma amnezje gdzie były wcześniej muszę się zebrać i ich nie sprzatać, ale tak mnie wkurzają
MałgosiaM8 jak Twoja praca?

a tytuły super, macie talenta
a dopajałaś małą karmiąc tym bebilonem?

Cytat:
Dzięki za odp codo "śmierdzącej sprawy"

Spray- obgryzasz
Nam babka w SR polecała nożyczki Baby ono albo NUK albo Bebe you- że inne firmy to kiepawe akurat w nożyczkach. My mamy te 1 i są spoko

noo tommee tippee nożyczki ma do , absolutnie nie polecam.

my po pierwszym szczepieniu - 6w1 i pneumokoki. mała zaczeła płakac gdy dr trzymała nóżkę a potem przy wkłuciu, ale myślałam, że gorzej będzie. zobaczymy jak zniesie. ale była dzielna, a ja sie tak bałam, ze az mnie brzuch bolał

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 13:33   #4789
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny powiedzcie, czy jecie potrawy z sosem pomidorowym, czy zupę pomidorową? Bo może bym taki lekki sosik z koncentratu pom zrobiła do pulpetów bo takie same to mi się już znudziły. A pomidory jecie?
A w ogóle powiedzcie czy jecie jakieś surowe warzywa czy owoce? Bo ja tylko banany i gotowaną marchewkę i jabłko a może już bym cosik nowego dorzuciła? Tylko nie wiem co wolno.
A kurcze byłam w carfurze i patrzę a tak już pojawiły się moje ulubione grejfruty Sweety a tu zonk bo nie mozna cytrusów, a ja je tak uwielbiam ehhh
Ja jem wszystko oprócz czosnku i cebuli

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-07, 13:46   #4790
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość

a dopajałaś małą karmiąc tym bebilonem?

tak a od wczoraj daje znów gerbera i koope zrobiła sama

my po pierwszym szczepieniu - 6w1 i pneumokoki. mała zaczeła płakac gdy dr trzymała nóżkę a potem przy wkłuciu, ale myślałam, że gorzej będzie. zobaczymy jak zniesie. ale była dzielna, a ja sie tak bałam, ze az mnie brzuch bolał
mialysmy te same szczepionkii przy pneumo był ryk bo podobno to boli bardziej

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 14:11   #4791
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
ja sie własnie tak zastanawiam... to stokrotka pisała, ze je w zasadzie wszytsko, bo u nich tam nie ma nacisku na dietęmamy karmiącej, a mała jak ma płakac to i tak płaczę niezaleznie od tego co zjadła. no własnie gdyby dieta mam była decydująca ws kolek, niestrawności itp to dzieci na MM nie miałby tych problemów, a mają i tak to chyba faktycznie ta dyschezja co innego w przypadku skazy czy nietolerancji laktozy, ale tak normalnie to mam wrażenie, ze mozńa jeść prawie wszystko.

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 14:34   #4792
19natka88
Zakorzenienie

Hej Prądu nie było
A więc mam stwierdzone zapalenie zatok, antybiotyk i za tydzień do kontroli

Cytat:
mój też dziś głodomorre w nocy ale mniej więcej co 2 godziny, a potem sie obudził o 4 i się rzucał do 5 z zamkniętymi oczami i bączki puszczał
Ehh może to taka nocka Szymon zrobił pobudkę o 7, a padł znowu dopiero o 8 jak jechałam do lekarza.

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
wspołczuje nocki
ja tez sie nie wyspałam po ostatnim nocnym karmieniu gdzis koło 5 moje słoneczko miała czas aktywnosci nie chciała zasnac tylko sie rozgladała dookoła teraz padła w lezaczku i spi
a mama musi właczyc pranie i ogarnac troche

powodzenia u lekarza niech ulży twoim cierpieniom
No to witam w klubie Dzięki

Cytat:
Pewnie synek glodny jest.....

Kto wie ale to by znaczyło, że za wcześnie ucieszyłam się, że kryzys minął

za lekarza....

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
powodzenia
Dzięki

Cytat:
witajcie

udalo mi sie odespać tej nocy, bo wcześniejsza to porazka, moje dziecko dostalo w czwartek bebilon pepti na skaze białkową (bo zdaniej pediatry to najprawdopodobniej skaza) i od czwattku nie bylo kupki, a sobotnią noc bylo apogeum, stekanie, niespokojny sen, aż do 5 rano gdy rozległ się krzyk (pierwszy raz tak plakała) nawet czopek glicerynowy jej nie pomógł co za masakra, musialam użyć termometra i była ulga, ale biedne to moje dziecie bylo

Natka i jak Twoje przeziębienie?
Stokrotka współczuje zguby
Agnieszka moj mąż uwielbia rozwalać swoje rzeczy, jakoś dziwnie zawsze ma amnezje gdzie były wcześniej muszę się zebrać i ich nie sprzatać, ale tak mnie wkurzają
MałgosiaM8 jak Twoja praca?

a tytuły super, macie talenta
Oj współczuję nieprzespanej nocki - u nas Szymon też ostatnio popłakuje przy robieniu kupki
Okazało się, że to nie przeziębienie a właśnie zapalenie zatok

Cytat:
Ja jem wszystko (oprócz rzeczy wzdymających, no i alkoholu) nie zauważyłam żeby płacz Szymka był związany z tym co zjadłam.

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 14:42   #4793
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:

uzywalam nivea na kazda pogode ale jest zbyt tlusty...i stosujemy nivea pielegnacyjny

Cytat:
mialysmy te same szczepionkii przy pneumo był ryk bo podobno to boli bardziej
o rany my wlasnie jutro mamy szczepienie na pneumo....mam nadzieje, ze damy rade,...

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Hej Prądu nie było

to zdrowiej szybko.....

REKLAMA
Stary 2011-11-07, 15:04   #4794
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:

jedyny sposób to po prostu nie sprzątać - ja do tej pory sprzątałam, bo przeszkadzał mi bałagan a teraz nie i basta.... Jak zacznie się potykać o swoje rzeczy to zacznie sprzątać...

Cytat:
H później tylko płacze i rączki tak do 21-22, a potem na szczęście zasypia. Chyba ma te kolki, bo o stałej porze płacze i nic go nie uspakaja, nawet wtedy cycka nie chce, chociaż głodny a tylko w kąpieli spokój, ale to tylko na parę min, po wyjęciu z wanienki syrena Nawet kropelki sab simplex nie pomagają
u nas to samo od paru dni i też kropelki średnio pomagają. Ameluś ma nadal problemy z brzuszkiem. Oby naszym dzieciom szybko minęły te dolegliwości

Cytat:
wy mówicie że zazdrościcie że tyle kup, a ja się czasem martwię czy nie za często, dziś już 4 razy walił
tylko się cieszyć

indygo79 podziwiam za nocną akcję

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 15:08   #4795
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jem pomidory codziennie- bez skórki, pomidorówkę też jadłam i z małym było oki
W ogole póki co nie widzę związku między jedzeniem a jego samopoczuciem Ost. tydz. ma bardziej marudny, ale jem podobne składniki w potrawach jak wcześniej , wiec nie wiem o co cho
Stary 2011-11-07, 15:18   #4796
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hej wczoraj zaczełam Was nadrabiac, ale coś mi przeszkodziło, Ogólnie ostatnie mniej czasu mam, niby chce wcześniej wstać i coś w domu porobić to mały się budzi i nie chce spać, a o śniadaniu to zapomnij, jem koło 11tej
Cytat:

a gorąca watę to jak zrobić zmieniać 4x w ciągu dnia czy co ile? po takim okładzie ściągać pokarm? przystawić dziecko czy nic?
Archi kochana współczuję, jak dziś lepiej? więc ja robiłam 4 razy pod rząd po pół godziny, i watę bierzesz i moczyc w gorącej wodzie i na to denaturat, no i po pół godziny to ostygło to kolejne i tak 4 razy, później dokładnie umyć 2 razy cyca mydłem i dostawić dziecko do niego
Cytat:
a my skonczylysmy 8 tygodni
kurcze ale ten czas leci
Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
a jedzenie...od początku zaczęłam. tu jak dziecko nawet boli brzuszek...to nie zwalają winy wprost na jedzenie tylko na nierozwinięte w pełni jelitka.. i wiecie co. Sara też nieraz bardzo płacze jak idą bączki i robi kupę..trwa to z 15 min.. i mija.. i to niezależnie od tego czy jadłam ryż z kurczakiem gotowanym, czy zestaw z mc donald... jak ma boleć..to boli... dobrze,że dyschezja mija po 4-5 miesiącach... i że nie pojawia się często z każdą kupką

A MY DZIŚ 8 TYGODNI... co niedziela mi się wszystko przypomina...

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Ja wymyśliłam taki tytuł - Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami
super tytul
Cytat:
aj...zapomnialam sie pochwalic, ze wczoraj sobie zarezerwowalismy sesje fotograficzna z Olivka.......ciesze sie bo zalapalismy sie na promocje i juz nie moge sie doczekac......

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

super, czekamy na zdjęcia z sesji
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

Ja jem wszystko (oprócz rzeczy wzdymających, no i alkoholu) nie zauważyłam żeby płacz Szymka był związany z tym co zjadłam.
dużo zdrówka kochana

no i reszte cytatów mi pozjadało

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 15:23   #4797
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
J
W ogole póki co nie widzę związku między jedzeniem a jego samopoczuciem Ost. tydz. ma bardziej marudny, ale jem podobne składniki w potrawach jak wcześniej , wiec nie wiem o co cho
mam podobne odczucia

Moje dziecko 1 raz zasnęło samo w bujaczku, wow!!

Edit: i po spaniu

REKLAMA
Stary 2011-11-07, 15:32   #4798
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
mam podobne odczucia

Moje dziecko 1 raz zasnęło samo w bujaczku, wow!!

Edit: i po spaniu

ja ostatnio byłam pełna podziwu, że mały sam w koszu zasnął jak go w nocy odłożyłam po karmieniu, bo mu się to nie zdarzało

a my dziś musimy iść do księdza, załatwić chrzciny, ciekawe czy problemów nie bedzie robił, bo my tylko po ślubie cywilnym niestetyA tak z czystej niewiedzy ile się daje teraz za chrzest księdzu?

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2011-11-07 o 15:34
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 15:34   #4799
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Martuś mam nadzieję, że ksiądz nie będzie się czepiał. A jak humorek? Lepiej już?

Stary 2011-11-07, 15:36   #4800
stokrotka_
Zadomowienie

hej hej

dotarłam w końcu trochę dziś pospałyśmy... do 11.. a potem pranie, aktywność w pełni..trochę do załatwienia..i jestem.

zaczęłam uczyć Sarę usypiać samej w łóżeczku w dzień... bo w dzień jeśli nie na dworze,to ciężko jej usnąć...albo przy cycu tylko..
efekt... 20min płaczu ..aż się zanosiła ale byłam twarda..i wieszałam pranie.. i usnęła.. mam nadzieje,że będzie to szło lepiej.. bo na sofie strach ją zostawić już..bo się zaczęly obroty z brzuszka na plecy itd.

Aguś dziękujemy
a co do tż-ta... dobrze zrobiłaś.. mój kochany..to ma świra na punkcie zmywania naczyń ,mycia kuchenki itd.. a żeby zetrzeć kurze,albo poogarniać w pokoju..to nie... teraz też już nic praktycznie nie robie..tylko jak ma ktoś do mnie przyjść :P i działa coraz bardziej

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Ja wymyśliłam taki tytuł - Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami

Cytat:

Normalnie pomalowalam sobie paznokcie dzisiaj.... i wygladam teraz prawie jak kobieta...jeszcze wlosy i brwi...i ta moja nieszczesna geba.....

A ja moge sie pochwalic ze moj TZ sprzata ...ba nawet lubi sprzatac.....
no,no

i to się Mu chwali

Cytat:
Mojemu dziecku włączył się okres non-stop uśmiechania =)
zastanawiam się co takim małym szkrabom się śni, bo Mój dzisiaj przez sen co chwila się szeroko uśmiechał i pare razy było "agu" =)
nie wiem ale moja też zaciesza przez snem pełną buzią

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Waszym maluszkom pocą się rączki? Mój mały zaciska rączki i czasami ja otwieram o tam mokro i brudek
haha moja też

Cytat:

to czekam na efekty

Cytat:
pocą i jest brudek, a najlepsze jest czasem to że ma brudek za paznokciami , pytam się jak potem dopiero skojarzyłam że od ciemiejszych rzeczy, od kocyka itp
zobacz to ja mam siły po całym dniu z małym na amory a mąż niet

dzięki że pytasz myślę że dziś skończę

a co do kupu to wspólczuje, biedne te nasze dzieci że musza się tak męczyć.
Mój wali kupę z 5-6 razy na dzień jak nie wiecej , przy pierdkach mu też coś poleci także nie jest źle
-moja też nieraz ma tak za paznokciami
-no to powodzenia kochana .3 mamy kciuki !!
-moja waliła tak jak i Staś.. a teraz ostatnio to raz-po dwóch dniach.. dziś już 3ci dzień bez kupy..

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Po drugie dzien dobry kochane
Po trzecie przepraszam za brak nadrabiania ale duzo sie dzieje teraz..tesknie za wami
hej Lulla.. my też tęsknimy

Cytat:
ja jem.. nawet pomysł na z winiar ...pulpety w sosie smietanowo-serowym z serem żółtym zapiekane
pomidory jem..na kanapce czasem
jem banany,jabłka,śliwki,wino gron,arbuzy.. ograniczam cytrusy.ale czasem jak czuje,że zmarzłam wkropie trochę cytryny, czy złapie mandarynkę, do pomarańczy mam uraz po ciżay-przejadłam się :P

surowe warzywa..sałata pomidor ogórek na kanapki.. a tak to gotowane albo ze słoików sałatki itp.

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
ja sie własnie tak zastanawiam... to stokrotka pisała, ze je w zasadzie wszytsko, bo u nich tam nie ma nacisku na dietęmamy karmiącej, a mała jak ma płakac to i tak płaczę niezaleznie od tego co zjadła. no własnie gdyby dieta mam była decydująca ws kolek, niestrawności itp to dzieci na MM nie miałby tych problemów, a mają i tak to chyba faktycznie ta dyschezja co innego w przypadku skazy czy nietolerancji laktozy, ale tak normalnie to mam wrażenie, ze mozńa jeść prawie wszystko.
dokładnie tak pisałam i tak myślę jem prawie wszystko.. trochę bardziej z głową( w porównaniu do tego co wcześniej )

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości