|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
32 | 66,67% |
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
1 | 2,08% |
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
1 | 2,08% |
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
10 | 20,83% |
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
6 | 12,50% |
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
0 | 0% |
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
3 | 6,25% |
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
10 | 20,83% |
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
6 | 12,50% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]() ![]() ![]() [QUOTE=stokrotka_;30372933] zaczęłam uczyć Sarę usypiać samej w łóżeczku w dzień... bo w dzień jeśli nie na dworze,to ciężko jej usnąć...albo przy cycu tylko.. efekt... 20min płaczu ..aż się zanosiła ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4802 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]() no to chyba nie tylko mój wie, ze na czystą pieluchę robi się najlepiej ![]() a już najbardziej mnie denerwuje jak mi robi znienacka heh ja tu czekam i z nadzieją, że juz nic się nie urodzi umyję pupę, nasmaruję kremikiem a ten w trakcie zakładania pampka kończy co zaczął ![]() też obstawiam tytuł spray ![]() madzia gratulacje ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4803 | ||||||||
Raczkowanie
|
Witam się poniedziałkowo
![]() ![]() Dzięki Wam wielkie za odp.co do podgrzewaczy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a dla Amelusi usciski zeby brzunio sie uspokoił ![]() Minio i dla Adasia ![]() Cytat:
![]() Monia, Stokrotka ![]() A my dzisiaj (razem z Lenką pestki) kończymy 2miesiące!!! ![]() ![]() A w załaczniku pozdrowienia dla ciotek ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4804 | |||
Zakorzenienie
|
Oj coś dzisiaj Szymek marudny strasznie, brzuszek ma okropnie wzdęty mimo że 4 kupy już były
![]() ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za szczepienie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=stokrotka_;30372933]hej hej
dotarłam w końcu ![]() zaczęłam uczyć Sarę usypiać samej w łóżeczku w dzień... bo w dzień jeśli nie na dworze,to ciężko jej usnąć...albo przy cycu tylko.. efekt... 20min płaczu ..aż się zanosiła ![]() /QUOTE] super ze Sara daje mamusi pospac... ![]() Twoja sie juz przewraca z brzuszka na plecy... ![]() Dala ktoras mamuska maluszkowi herbatke uspokajająca?? ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
ale ma piekne oczka... ![]()
![]() |
#4806 |
Zadomowienie
|
Natka, Indygo, Stokrotka, Archinta Dzięki za odpowiedzi
![]() Mi każdy w koło mówi, żebym normalnie w miarę jadła, a ja taki panikarz jestem, co do nowych rzeczy, ale mały ostatnio i tak ciągle popołudniami i wczorami płacze, a jem ciągle to samo, więc to nie ma związku i jutro sobie zrobię kanapkę i położę plasterek pomidora ![]() ![]() Właśnie dał małemu butlę z Plantexem, Adaś wciągnął nosem i ryk ![]() ![]() Agnieszka no musimy jakoś przetrwać ten okres brzuszkowy, nie ma innej rady. Ale ja już powoli wymiękam. Było 5 min ciszy i znowu za✂✂✂.... ryk ehhh ![]() Dziewczyny tz nie zgodził się na chustę, i w takim razie zastanawiam się nad nosidełkiem i powiedzcie czy coś takiego http://allegro.pl/nosidelko-5pozycji...913933637.html watro kupić? Ma może któraś nosidełko? Bo inaczej to mi kręgosłup pęknie ![]()
#4807 | |
Raczkowanie
|
Stokrotka
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A te oczka to po tacie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4808 |
Zadomowienie
|
Monia ja daję tą herbatkę, a Adaś wciną ją aż mu się uszy trzęsą, ale jakiś przez to spokojniejszy to nie jest niestety
![]() Spa ale zazdroszczę przesypiającej nocki córci, mój to się budzi jak ma dobry humor to co 3 godz, a nieraz to i po 2. Oj mógły raz dłużej pospać A córcia jest na piersi czy mm? My też mieliśmy sami chrzest a "co łaska" kosztuje 150zł
#4809 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() My dziś też po szczepieniu...braliśmy 5w1. Moje dziecko było najgłośniejsze w całej przychodni. "Syrena" zaczęła już wyć w gabinecie lekarskim a u położnej dołożyła do pieca że hej! Ale powiem Wam, że ten wzrok dziecka...taki rozczarowany, jakby zawiedziony, że mama na to pozwoliła...ech...dla mnie to było straszne! ![]() ![]() ![]() ![]() No i chyba udało nam się dojść jako tako do normy z wagą ![]() Dziś ważył 4410 czyli w ciągu 10 dni 355g więcej ![]() Cytat:
![]() Co do wizyty teściów z wczoraj...byłam bardzo opanowana... ![]() ![]() Ale mam problem...może mi doradzicie co zrobić... Chciałabym już ochrzcić tego mojego brzdąca. Ja wolałabyn skromną uroczyśtość... chrzestni, dziadkowie, rodzeństwo... W rodzinie męża zaś celebruje się takie imprezy... ciotki, praciotki, kuzyni...prawie 30 osób! Do tego jak już ustaliliśmy datę okazało się, że chrzestna wpłaciła już zaliczkę na jakąś wycieczkę. Ok więc wstępnie ustaliliśmy kolejny termin...teśćiowa znów niezadowolona , bo ludzi trzeba zawiadomić minimum miesiąc wcześniej... Noż kurcze!!! ![]() ![]() najchętniej zrobiłabym coś coby "utarło nosa" teściowej... Nie wiem może ponoszą mnie emocje, może jestem zbyt zmęczona by myśleć racjonalnie... A Wy tu jeszcze piszecie, że Wasi tż-towie usypiają wieczorami maleństwa, a Wy możecie kimnąć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4810 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
oj...my jutro sie szczepimy....wspolczuje ze dalej placze ![]() ![]() kochana wspolczuje ze Tz nie pomaga Ci w usypianiu....moze zwroc mu delikatnie uwage.... co do chrzcin to ja na Twoim miejscu zrobilabym po swojemu.....tyle ludzi na ile Ci stac.....jedynie dostosowalabym sie do terminu przyszlej chrzestnej i tyle....To sa chrzciny a nie jakas pokazowka.....
![]() |
#4811 | ||||||||
Zakorzenienie
|
hej mamusie i dzidziusie
![]() moja paskuda ma dzis dzien ryków - chyba cos kupka utknęła bo od rana nie było i krzyczy w zasadzie od 5 rano... tzn teraz padła, ale obawiam sie ze nie na długo bo steka przez sen ![]() az zadzwoniłam po mojego tate zeby mnie ratował ![]() ![]() moj tato to ma dar uspokajania dzieci - u niego na rękach młoda od razu sie zamyka ![]() ![]() Cytat:
czesto tak mam - lece na zabicie a ta chyc na plecki i spi ![]() mhm ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co do pizzy to tez bym taką zjadła ale troche strach ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() my dawalismy 200zł bo tak sie tu na wsi daje, zwłaszcza ze chrzciny beda jakby dodatkowo, po mszy, poza zwykłym terminem (w 3 niedziele a u nas chrzty sa w ostatnią) moja zwykle ładnie zasypia sama w kołysce albo w wózeczku. Chyba ze ją coś boli albo wpadnie w histerie to wtedy trzeba potulić Cytat:
![]() Cytat:
![]() Judys jest cudna ![]() ja bym sie jednak uparła przy chuscie bo te nosidełka są ponoć niezdrowe dla dziecka...mam kumpele fizjoterpeutke i krzyczy na mnie ze zadnych nosidełek i chodzików ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4812 |
Zakorzenienie
|
My po szczepieniu. MASAKRA co za stres i jak smutno jak malutki płakał. Boję się teraz gorączek i innych takich.
Ktoś miał po szczepieniu jakieś "atrakcje"? Aaa Fifi waży 5140g, co prawda średni sukces przy dokarmianiu ale i tak siię ciesze, ze rosnie ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-11-07 o 16:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4813 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sonia u nas już po chrzcinach, na szczęście była tylko najbliższa rodzina, rodzeństwo, dziadki i pradziadki a i tak było 18 osób, a mały potem 2 dni odchorowywał tą imprezę. Jabym miała prosić te wszystkie ciotki ode mnie i od strony tz, to by wyszło z 50 osób ![]() Zrób jak tobie pasuje i nie przejmuj się teściową, to Ty decydujesz jakie będą chrziny
![]() |
#4814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do tesciowej - nic ci nie doradze - u nas identyko sytuacja. 30 osob bedzie i tak jak pisałam wyzej chrzciny przełozone bo tesciu nie moze... ![]() ![]() ![]() moj TZ tez nie usypia małej w tygodniu, ale w weekend nie ma bata - spi przy kołysce i usypia, ucisza, wtyka smoka i przewija i podaje do cyca ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4816 |
Wtajemniczenie
|
moje jest dla maluszkow ktore jeszcze nie sa w stanie trzymac glowek.... http://www.argos.co.uk/static/Produc...s|14417553.htm
#4817 |
Zakorzenienie
|
Sonipppp ja na twoim miejscu zrobiła bym tak jak chcesz czyli najbliższa rodzina i tyle, mam nadzieje ze maż cie poprze w tym, bezsensu robic taka wielka fete przeciez to meczarnia i dla Ciebie i dla dziecka
Danika co do nosidełek to ja tez mam kolezanke fizjoterapetke i ona sama dl adziecka nosidło kupiła wiec to nie tak ze nezdrowe, czesto takie opinie słyszy sie od zwolenników chust i w druga strone to samo, jesli chodzi o nosidłą to po porstu trzeba wybrac odpowiednie a swoja droga to o chustach jak i o nosidłach łażą różne opinie wiec po prostu samemu trzeba wiedziec co bedzie dla nas najlepsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4818 | ||||||
Zadomowienie
|
Natka, zdrówka
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Monia, ja dałam te herbatkę uspokajająca z HIPP, smakowała tak średnio, efektów żadnych, mała prędzej po zwykłej wodzie się uspokaja Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do chrzcin, ja uważam tak jak ty - powinnaś więc przy swoim obstawać, mała, skromna uroczystość dla najbliższych, a nie wesele nr 2 ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4819 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co z nowym wątkiem? Mogłabym założyć już, ale tytuł? Sonda? (szczerze, nie chce mi się przetrząsać kilku stron wstecz w poszukiwaniu propozycji) Jakbyście dobiły do 5 000 postów, a mnie nie było, to niech ktoś założy. Mogę nie być dziś/jutro dyspozycyjna.
![]() |
#4820 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do teściów to się nie wypowiadam bo byliśmy wczoraj u nich i jak sobie przypomnę to mnie szlag trafia... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4821 |
Zakorzenienie
|
Małgosia i kiedy chrzest?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4822 |
Wtajemniczenie
|
Asik 27go listopada o 16. Nie o 12 na mszy bo my bezbożniki bez ślubu...
![]()
#4823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4824 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ślicznotka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() SONIA004 ładna waga ![]() ![]() Cytat:
![]() Ładna waga ![]() Dzięki ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4825 |
Zakorzenienie
|
Natko spróbuj z tą sondą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4827 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliczny maluszek ![]() Cytat:
![]() A co do chrzcin - mam podobnych teściów... U nas też będzie duuuża impreza, dlatego zdecydowałam się na chrzciny na wiosnę, żeby Amelia była już dużą dziewczynką. Nie chce im się przeciwstawiać, bo nam pomagają i teściowa w małej zakochana po uszy. Kupuje jej duuużo prezentów i odciąża nas finansowo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy" "Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnie idziemy na ploty " "Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy" Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy "ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni" "Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka" "Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia" "Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4829 | ||
Zakorzenienie
|
To zbieramy tytuły
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
Szybka jesteś ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4830 |
Zakorzenienie
|
no ba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.