|
|
#4861 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Dygotka mi w 1 ciąży rozstępy wywaliło z dnia na dzień i to dzień po terminie z usg. A też się cieszyłam że mnie to ominie. Wczoraj jak wyszłam spod prysznica to zobaczyłam 3 czerwone krechy. Okazało się że to nie rozstępy
Owieczka czekamy na zdjęcia |
|
|
|
#4862 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tam się zgadzam w 1000000% ... na początku zawsze się nie czepiam, nie odzywam, jestem mega ugodowa, a potem mam za swoje... i niestety... już 3 związki wałkuje podobny scenariusz... ze nagle okazuje się ze wredna suka ze mnie ... bo tupnełam nogą i powiedziałam dość... ale teraz myśle że przy małej dużo ostrożniej będe dobierać partnera... co pokocha mnie i ją w końcu nie jestem już sama ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
może chodzi o sławny masaż szyjki .... ?
|
||
|
|
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
witaj Owieczko
to w trakim razie muszę pamiętac o tym kucaniu
|
#4864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4865 |
|
Rozeznanie
|
Elf27 - co do tego bólu przy badaniu, mnie przestało boleć badanie gin jak zaczełam za radą położnej z SR krzyż i pupę sciśle przykładac do tego fotela. Położna tłumaczyła że im bardziej ten odcinek kręgosłupa wyprostujemy to mniej bolesne będzie badanie, oczywiście wszystko w rozluźnieniu.
Owieczko - super, muszę zapamiętać żeby kucać
|
|
|
|
#4867 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Elfik Ja mam badanie co wizyta i szczerze mówiąc nie sa to bolesne badania ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
dygotka tak to czasem bywa, niestety ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
No to czekamy an kolejne dzieciatko ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
Owieczka to super że nie cierpiałaś bardzo
|
|
|
#4868 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej
ja ma jedną dużą i jedną małą pakę. Małą zabieram do szpitala. W sumie ok. 120 pieluszek "1", potem będę dokupować. Cytat:
A co do siary też mi nie leci i się tym kompletnie nie przejmuje ![]() Cytat:
- bardzo fajny i praktyczny gadżet - szkoda że taki drogi![]() Cytat:
a ja jak mucha w smole robie domowe porzadki i idzie mi jak krew z nosa. Chciałábym mieć takiego powera jak nasza ela
|
|||
|
|
|
#4869 |
|
Zadomowienie
|
Ja 1 pampków mam 4 paczki w razie co to dokupimy
Dziś mam takiego lenia że nie wiem co cały dzień leżałam i spałam. Może organizm przygotowuje się do porodu. Coś mnie kuje przy pipce może to skurcze nie wiem sama.Owieczka - synek super
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
Asiol,no właśnie to zaraz sprawdzę jaka jest temp w pokoju
ale Ty masz dobra pamięć
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
Owieczko, Dreamnes super opisy porodu.
Dzisiaj mnie mega masakrycznie plecy bolą i żebra tuż pod biustem i nad brzuchem Miałam wielkie plany na dzisiaj i d. u. pa. W środę i czwartek mąż wyjeżdża więc dalej jestem sama. Rojku, zakładaj szybko wątek, bo kończymy!! ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Nie mogę się doczekać, aż pozbędę się brzucha i wypodrzucam tą moją starszą córkę, porobię jej karuzele, pokręcę, wysadzę bez strachu na huśtawki, zjeżdżalnie itp. A nawet na takie prozaiczne sprawy, jak wyjęcie z wanny, bo mamy wielką i głęboką i ona sama nie daje rady. Edytowane przez Seona Czas edycji: 2011-11-07 o 16:30 Powód: dopisek |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4872 |
|
Zakorzenienie
|
to temp mam 21.5 stopnia a w "sypialni" 20 stopni(a tam jest okno otwarte cały dzień.
czyli temperatura jka dla dziecka ok,tylko do kapieli trochę cieplej powinno być
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
Co do temperatury w mieszkaniu, to Aniu!!, 24 st. to zdecydowanie za dużo!!! Max. 21. A jeszcze jak dziecko ma kilka warstw!!
Mam ciocię pediatrę i ona mówi, że w lecie wśród młodych mam najczęściej ma zapalenia płuc i oskrzeli! Właśnie od tego, że dziecko za grubo ubrane i leży i w mokrym ubranku |
|
|
|
#4874 | |
|
Zadomowienie
|
Tż jest na spacerze z psem więc jeszcze do Was zajrzałam.
Cytat:
Ja myślę, że wolałabym intensywny a krótkotrwały ból, aniżeli taki upierdliwy i ciągnący sie w nieskończoność. kkkasikkk nie chcę Cię martwić, ale ja już od 3 tyg szyjkę mam miękką, a mój Aron główkę przyparty. I w cale nie liczę, że w ciągu tygodnia się rozpakuję - wręcz przeciwnie. Oby Tobie sie udało szybciej a mi później - tak jak sobie tego życzymy ![]() elf27 mnie żadne badanie nie bolała, ale to zapewne zależy od techniki badającego owieczka poród rewelacyjny - tylko pozazdrościć. Fajnie, że już kłopoty z karmieniem minęły dygotka skoro im więcej sprzątasz to większy masz bałagan to może rozwiązaniem było by zaprzestanie sprzątania ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Właśnie se dowiedziałam, że będziemy mieć gości wieczorem, więc idę trochę chatę ogarnąć. Jeszcze raz przypominam, ze jutro może mnie nie być. Trzymajcie sie |
|
|
|
|
#4875 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Pewne rzeczy same przychodzą . Na pomoc ze strony TŻ narzekać nie mogę. Ale np. ze względu na pracę, wiem, że z dzieciaczkiem sama sobie będę radzić musiała. Cytat:
Owieczko Ty nie masz nadrabiać, zaglądaj do nas dziel się wrażeniami i informacjami jak dajecie radę A za opis dziękuję, jakoś optymizmem większym mnie to napawa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przynajmniej w domku jesteś, zawsze to lepiej jak w szpitalu ![]() Cytat:
A co do TŻ nie przejmuj się jak będzie głodny to prędzej sobie poradzi, nic mu się nie stanie. Nie ma co się tak rozczulać ![]() Elf na początku ciąży badanie mnie bolało, ale teraz nic. Może sporo od lekarza zależy. Raz na IP w szpitalu jakiś lekarz mnie tak zbadał, że przez 2 dni chodzić nie mogłam.
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-11-07 o 17:12 |
||||||
|
|
|
#4876 |
|
Raczkowanie
|
Owieczko jeszcze raz gratuluję
Dygotko o kurczę tak nagle wyskoczyły No nic pozostaje mi życzyć żeby nic więcej się nie pokazało. A czym się smarowałaś jeśli mogę wiedzieć?KKKasikk no to życzę żeby się ruszyło ![]() A co do bolesności badań przez ginów, paru lekarzy przeszłam i jak są niedelikatni to boli. I jak napisała Darusia w szpitalu raczej cackać się nie będą, choć jak byłam badana 2 razy na ip przez 2 różnych lekarzy to nie bolało. Ale u nas ordynator też ma opinie hmm...nie delikatnego żeby nie powiedzieć brutalnego.
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
Chawa-cos w tym jest
![]() najchetniej to vym stąd wywaliła kwaiaty bo mi zawalaja za duzo miejsca bo sa duże....
|
#4878 |
|
Raczkowanie
|
mnie badanie boli, tylko mnie dotknie a ja już podskakuję na fotelu
![]() przed ciążą nigdy mnie nie bolało, a jak tylko zaszłam i poszliśmy na 1 wizytę od razu taaki ból przy najmniejszym dotknięciu tam... masażu szyjki sobie nie wyobrażam ![]() o to trzeba pamiętać o kucaniu przy skurczu!! i to przyciskanie pośladków i pleców do fotela w czasie badania... też zapamiętam ![]() mnie jak gin bada to aż syczę hehe, także będę syczeć na porodówce co chwila będę syczącą rodzącą
|
#4879 |
|
Zakorzenienie
|
Tottie, Chawa, nie licytujcie się, który ból jest lepszy
Szczerze, to ja wolałabym upierdliwy męczący ból przez kilka godzin, niż krótki, bolesny masaż, bo wiem jaki to jest ból i dla mnie nie do przejściaMojej kumpeli jak odeszły wody i dosłownie dopiero co zaczęły się skurcze, tak się darła "umieram, ratujcie mnie, dusze się itp.", że lekarze nawet jej nie badali, tylko od razu wzięli na cc, bo bali się, że dziewczynie faktycznie coś się dzieje. Teraz sama mówi, że ona właściwie nie pamięta tych bóli, tylko pamięta paniczny strach, że te bóle będą bolały i dlatego tak krzyczała |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4880 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Laseczki
Ogłaszam: Lilianka przyszła na świat 4.11.2011 o godz. 16:05; 3160g i 54cm. Dziś szczęśliwie dotarliśmy do domku, oczywiście nie mam szans na nadrobienie zaległości. Gratuluję Owieczce Czy ktoś jeszcze się rozpakował w tym czasie? Coś się działo? Może troszku później zamieszczę jakiś opis
|
#4881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje!!!! |
|
|
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
Tincia-witaj
chciałam jeszcze napisac,że póki co zadne badanie ginekologiczne w czasei ciązy mnie nie bolało
|
#4883 |
|
Rozeznanie
|
Babeczki, to zakładam, tylko jakby któraś mogła mi przypomnieć jakie miał być teraz tytuł wątku...
![]() Wiosna, lato, jesień z brzuszkiem, a na zimę już z maluszkiem?
|
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje
|
|
#4885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To naprawde panikara hihii ale juz sobie to wszystko wyobrażam
|
|
|
#4886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacje !!!!!!!!! |
|
|
|
|
#4887 |
|
Zadomowienie
|
Asiol posyłam Ci fluidki pracusie
Ja tak samo jak Dygotka, im więcej sprzątam tym więcej mam do roboty .I Dygotko współczuję tych rozstępów, ja mam jeden, z poprzedniej ciązy kilka. Dziiewczyny u mnie w szpitalu też tak średnio badają, jeden gin to matakie łapska że ło matko , akurat na niego jeszcze nie trafiłam ale wszystko przede mną .Ja też miałam masaż z pierwszym synkiem, bolało nieziemsko ale wolę to niż rodzić dobę .Milagrosa , sycząca rodzącaMoja koleżanka płakała jak jej cewnikiem mocz pobierali, dla mnie to był jedynie dyskomfort, potem jak rodziła to ponoć tak świrowała że ją na cc zabrali, pewnie nie mogli słuchać jak krzyczała żeby ją dobili .
|
|
|
|
#4888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulację proszę o opis i zdjęcia. o i relację jak sobie radzicie ![]() Aniu zapomniałam napisać, że nie sugeruj się opinią innych to Ty wiesz co dla malutkiej jest najlepsze. A przegrzewanie jest gorsze od zimna ![]() Seona to może też jakiś sposób Trzeba będzie wypróbować, chociaż jakoś sn wolę
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-11-07 o 17:59 |
|
|
|
|
#4889 |
|
Raczkowanie
|
Tincia gratulacje!!! czekam na szerszy opis tego wydarzenia
spragniona każdego szczegółu
|
#4890 |
|
Zadomowienie
|
A Ty Tincia tak po cichutku nam uciekłaś i się rozpakowałaś, ogromne i szczere gratulacje
, zazdroszczę .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.

w końcu nie jestem już sama
i nie ukrywam, że mam lekkiego pietra 

Najważniejsze, że coś się ruszyło o mnie
i bedę trzymać kciukasy za te co poród mają przed sobą

.Tego sie nie spodziewalam.Mam nadzieje,ze wszystko u nich dobrze 

, sycząca rodząca