|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV
Dzisiejsze R:
I kromka razowca zapieczona z mozzarellą light, pomidorem i oregano z ketchupem, pomidor, mandarynka, śliwka, kawa z mlekiem II jabłko III porcja chilli z soczewicy (soczewica czerwona, cebule, czerwona fasola, pomidory z puszki, por, czosnek, papryka, przyprawy i zioła, odrobina oliwy), wasa razowa IV serek homo z kakaem i stevią, garstka migdałów V serek wiejski ze stevią proszę o ocenę
|
#3932 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i fajnie, że coś na osłodę wpadło.btw ten wieśniak light co kupiłaś z Lidla ostatnio to z Linessy był? też go jadłam, ale zupełnie mi nie pasuje, niedobry. zupełnie różny od lekkiego z Piątnicy PS. Gratuluję brzucha Redukcja dzisiejsza: I. woda z cytryną Owsianka z 4 łyżek płatków, łyżki otrębów i siemienia lnianego na szklance mleka 2 % z bananem i cynamonem II. kanapka z dwóch kromek żytniego pełnego różnych ziaren (ostatnie kromki) z masłem, sałatą, papryką, polędwicą drobiową III. miska ogórkowej z dużą ilością warzyw gotowanych pierś z kurczaka gotowana cała z miską kapusty czerwonej duszonej IV. garstka migdałów, dwa plastry polędwicy drobiowej V. sałatka: pół kostki twarogu półtłustego, cebula, papryka, pomidory, sałata, zioła do picia woda, herbaty zielone i zaraz będzie pokrzywa |
|
|
|
|
#3933 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ŚNIADANIE 8:30 Dwie grzanki z chleba razowego z otrębami, tuńczyk w sosie własnym (niecałe 100g), dwa plaster ki polędwicy drobiowej, trzy ogórki kiszone, mała łyżeczka ketchupu II ŚNIADANIE 11:00 Kiwi, budyń czekoladowy (niecała szklanka), mała paczka herbatników (15g) W międzyczasie ogórek kiszony i spora marchewka III ŚNIADANIE 13:30 Jabłko (duże), jogurt śliwkowy (250g) z otrębami (jogurt niestety light, ale mam nadzieję, że to u mnie kwestia czasu...) OBIAD 16:00 (tu dosłownie kilkanaście minut w domu) Krupnik z kaszą jęczmienną, warzywami (ziemniaki, marchew, seler) i mięsem z indyka (0,5l); po: kawa z mlekiem KOLACJA 19:00 Kasza manna (3 łyżki suchej) gotowana na herbacie o smaku pomarańczowo – cynamonowym, łyżeczka domowego dżemu morelowego, pięć migdałów, pomidor ze szczypiorkiem I jak to wygląda? Mam dzisiaj jeden z tych dni, że ciągle bym coś podjadała i wcale mi się to nie podoba. |
|
|
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
To jesteś seromaniaczka
Trzy serki wiejskie w ciągu dnia ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
|
|
#3935 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dziś miałam taki średni dzień Proszę o ocenę mojego P. Choć dzisiaj to raczej U wyszło...sniadanie: trzy kromki razowca z grubymi warstwami: pasztetu, almette, miodu+świeże warzywa 2 śniadanie: giga jabłko, serek danio obiad: fura makaronu rurki z sosem pieczarkowym, dwa pulpety z mielonej szynki, kapusta kiszona+papryka+pomidor+o liwa z oliwek kolacja: serek wiejski, kromka z masłem i szynką po kolacji: dwa jabłka i teraz podjadam nerkowce( pewnie zjem 100 g) Bardzo proszę o komentarze. Edytowane przez ewelajnek Czas edycji: 2011-11-07 o 20:44 |
|
|
|
|
#3936 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiejsze mega zabiegane U ale pod ocene
![]() 6:30 owsianka [5 pełnych łyżek owsianych i 2 otrębów] na szklance mleka 2% z suszonymi sliwkami i łychą homo naturalnego 10:30 do 15:30 rozrzucone bo nie mialam czasu usiąść i zjesc : / - kanapka z 2 kromek pumpernikla [razem 100g] z wędliną drobiową i rzodkiewką - duże jabłko - kakao z gorzką czekoladą na dołądowanie baterii ![]() 18:30 pierś z kurczaka [250g przed przyrządzeniem] posmarowana oliwą i upieczona z pikantnymi przyprawami i całą papryczką chilli do tego dużo warzyw na patelnię podsmażonych na oliwie z ryżem teraz 2 mandarynki i ogórek
Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2011-11-07 o 20:55 |
|
|
|
#3937 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ty mówisz, że masz średni dzień i że to raczej U niż P. A ja sobie nie wyobrażam, że mogłabym tak zjeść i okropnie Ci zazdroszczę. Ja znowu zaczęłam się bać. Tyjesz na tym? W jakim tempie? Jak się z tym czujesz? A tak swoją drogą to właśnie zjadłam jeszcze suszone plasterki marchewki, takie opakowanie 20g. Wiem, że jest późno, ale miałam taką ochotę na nie... To źle? Edytowane przez izumi_chan Czas edycji: 2011-11-07 o 21:37 |
|
|
|
|
#3938 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
wrzucam redukcję, próba przejścia na U skończyła się niestety przytyciem. Na razie chcę zredukować to, co mi wróciło (nie jest tego dużo, ok. 1,5 kg), a za niecałe 2 tygodnie zaczyna mi się karnet na siłowni i będę zwiększać kcal stosownie do wysiłku fizycznego Proszę o ocenę (staram się mieścić w 1600 kcal):I Placki owsiane (4 łyżki płatków, jajko, 2 łyżki mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, łyżeczka miodu) z bananem prażonym z przyprawami II 2 kromki razowca umoczone w jajku i usmażone na teflonie z łyżeczką domowej niesłodzonej konfitury z malin III 2 nadziewane papryki (nadzienie: filet z indyka, plasterek sera żółtego, kiszony ogórek, doprawiony sos pomidorowy, podsmażona cebulka, ryż brązowy) IV Serek wiejski z prażonym startym jabłkiem i startą kostką gorzkiej czekolady V Opiekany filet śledziowy bez skórki, sałatka z pomidorów i cebulki Aaa, owoce w drugiej części dnia nie przeszkadzają mi w chudnięciu, tak samo jak gorzka czekolada w takiej ilości Proszę o oceny i sugestie - to jadłospis na jutro, więc coś jeszcze mogę poprawić
|
|
#3940 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Dzisiejsze Utrzymanie Śniadanie: porcja kaszy jaglanej z kawałkiem dyni, przyprawami, małą gruszką, suszonymi wiśniami, migdałami, masłem i miodem II Śniadanie (w szkole): 2 kromki chleba orkiszowo-żytniego na zakwasie z masłem, pieczenią z golonki z indyka (faszerowana mieloną wołowiną, orzechami i żurawiną -> domowa produkcja) i maminą jarzębiną do mięs + kubek zupy-krem z marchwi i imbiru (na bulionie wołowym ze śmietaną) Obiad: porcja kaszy jęczmiennej, porcja żeberek wieprzowych duszonych z winem, miodem i kolendrą, sos śliwkowy, duszona marchewka z masłem, miodem i koperkiem Kolacja: sałatka: ziemniaki, jajko, brokuł, pomidor, zioła, szczypior, majonez, prażone pestki słonecznika + gimnastka, spacer, nauka i proszę o ocenę |
|
|
|
|
#3941 |
|
Rozeznanie
|
.
|
#3942 |
|
Rozeznanie
|
P:
I. Owsianka z czterech łyżek z twarożkiem, gruszką, cynamonem, migdałami i miodem; kawa z mlekiem. II. Kromka razowca z masłem, tuńczykiem, suszonymi pomidorami i kaparami + cukinia pokrojona w plasterki z ziołami i oliwą z oliwek; cappuccino, dwa paski gorzkiej czekolady. III. Smażony filet z dorsza, kapusta duszona z koperkiem, ziemniaki. IV. Rożek francuski z serem, kubek kakao na mleku z miodem. V. Grahamka: pół z masłem, szynką, serem pleśniowym i pomidorem; pół z twarogiem i konfiturą jagodową; zielona herbata z miodem, pasek gorzkiej czekolady, marchewka.
|
#3943 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3944 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo ładnie moim zdaniem
Do obiadu mogło wpaść więcej pierogów, do ostatniego posiłku całe jabłko, a nie pół no i Dodałabym gdzieś jakieś orzechy, czy pestki oraz kanapkę do kolacji koniecznie z jakimiś warzywami, bo mało ich u Ciebie
Edytowane przez ulicasezamkowa Czas edycji: 2011-11-08 o 11:09 |
|
|
|
#3945 |
|
Rozeznanie
|
dzisiejsza eRRRRka : siłowy obwodowy+aeroby łacznie 2,5 h
ś: owsianka na mleku z 3 łyżek płatków, 1 łyżeczka siemienia, banan, łyżeczka powideł śliwkowych, filiżanka kawy z mlekiem śII(potreningowy): puszka tuńczyka wsw, dwa ogórki kiszone, pół pomidora, garść makaronu pełnoziarnistego, łyżeczka majonezu do smaku, kubek zielonej z ananasem przekąska: średnia marchewka o: gulasz z kurczaka z cukinią, papryką i marchewką gotowany na kubku 0,5 bulionu z kostki rosołowej z kurkumą i chili, kubek rumianku z miodem k: dwa jajka na twardo, plaster szynki pół pomidora, kawałek ogórka, kubek mięty
Bóg stworzył kota, żeby człowiek mógł pogłaskać tygrysa. WYMIANA : Edytowane przez Kallla Czas edycji: 2011-11-08 o 11:31 |
|
|
|
#3946 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3947 |
|
Raczkowanie
|
RRRRRR
Ś: owsianka (4ł owsianych, 1ł otrębów żytnich, jabłko, pół saszetki płatków, mleko, cynamon) 50min stepper 10min twister 2ś: makrela wędzona ok 100g, kromka razowca maźnieta odrobiną serka kanapkowego, pół malutkiego pomidorka 3h spacer o: 2 małe gołąbki, ćwiartka kalafiora, łyżka rozdziubanych ziemniaków k: mały gołąbek, pół papryki, marchewki i jak? ciągle mi sie wydaje że za dużo w ciągu dnia jest ok ale przed spaniem robie sie mega głodna a nie chce dokładać kolejnego posiłku bo sie boje że to już za dużo wyjdzie.
|
|
#3948 |
|
Raczkowanie
|
Rrrrrr
I śn: grahamka z masłem wędliną i pomidorem, starte jabłko, kawałeczek gorzkiej czekolady, trochę granoli orzechowej II śn: grahamka z masłem i wędliną starte jabłko + pół kawałka babki czekoladowej i 1/4 bułki z jabłkami (pokusa...) O: 3 łyzki ziemniaków , ryba i kapusta kiszona P: garść migdałów i pół grahamki z masłem i wędliną K: planuje twaróg biały 1/3 I jakkk? |
|
|
|
#3949 |
|
Zadomowienie
|
moja Erka. cały dzień po za domem albo w biegu, więc taka se o.
1śn - dwa jajka sadzone z 185g groszku z puszki, solą i pieprzem. 2śn - 200g wieśniaka i sporo orzechów. obiad - kubek chudego rosołu z odrobiną makaronu, pucha tuńczyka z czerwoną fasolką i pomidorkami, łyżeczka majonezu. podwieczorek - 250g twarożku z łyżką truskawkowej konfitury. kawa z mlekiem. kolacja - a nie wiem, wściekła jestem.
|
#3950 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, mimo, że w biegu, chociaż jak dla mnie prawie zerowa ilość węgli, kolacja mam nadzieję, że jakaś wpadnie i nie będzie nią nabiał, bo zjadłaś go już dzisiaj prawie pół kilo, a nie jest aż tak zdrowy
|
|
|
|
|
#3951 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wpadło dużo nabiału, bo łatwo go włożyć do torebki.. wiesz, serek, serek, pudełko z tuńczykiem, ludzie robią wielkie oczy, wszyscy obok mnie batony i kanapki ze sklepu . Dziękuję
|
|
#3952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3953 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3954 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rozumiem, sama jak siedzę na uczelni do 19- zajadam się zazwyczaj wieśniakami albo sałatką z kurczakiem![]() Irish: moim zdaniem fajnie. Nareszcie wzięłaś jakieś żarcie do pracy, a nie głodowałaś przez pół dnia Do II posiłku mógł jakiś owoc wpaść, poza tym fajnie i zdecydowanie nie za dużo!! Nawet ciut za mało Przyzwyczajaj swój organizm do regularnych posiłków, a na pewno Ci za to należycie podziękuje
|
|
|
|
|
#3955 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() kolacje jem ok 19.30 a spanie różnie 23-24. chodzi chyba o to że ja kolacjami bez chleba sie nie najadam, u mnie zawsze na R jest ten problem.
|
|
|
#3956 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i w sumie późno chodzisz spać, więc może koło 21 jakieś jajko, czy coś? No i to kakao mi pomaga też, a chyba nie ma wpływu na wagę. Też zmieniam taktykę często, teraz jestem na mało węgli + kalorie na oko, żeby mi zaraz za dużo nie wyszło z rozpędu. ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
|
|
#3957 |
|
Raczkowanie
|
Uczelniane
P?Przed: woda z miodem i cytryną. Śniadanie: 2 kromki razowego z masłem: 1 z serem żółtym i pomidorem, 2 z serem żółtym i powidłami (tradycyjnie ), herbata z cytryną.2 śniadanie (na uczelni): grahamka z masłem, polędwicą i pomidorem; jogurt naturalny 180g. Obiad: zupka krem warzywna, pół worka ryżu brązowego z potrawką z polędwiczek z kurczaka(sos na bazie jogurtu greckiego) i buraczkami. Przekąska: kiwi, pomarańcza. Kolacja: 3 kromki razowca: 1 z jajem na miękko i pomidorem; 2 i 3 z serem żółtym i powidłami wiśniowymi, do tego herbata z miodem i cytryną. Ok 21:30 będzie 200g serka wiejskiego z powidłami znów :P w ciągu dnia kilka hallsów ^^ i jak ? |
|
|
|
#3958 | |
|
Raczkowanie
|
lovelykate
- mały ot-genialny blog, dużo ciekawych przepisów, urozmaicenie..naprawdę super ![]() R; woda z cytryną i miodem; woda z octem jabłkowym i cytryną (zaczynam walkę z cellulitem )I.grucha; owsianka na mleku (4ł pł, szkl.mleka 2%,) garstka rodzynek-moja ulubiona' II.(przekąska bardziej) jabłko duże; III.dwa gotowane filety z indyka, duszone natępnie z porem, papryką i kalafiorem,ziołami i olejem z pestek winogron; IV.serek wiejski, duża garść mieszanki orzechów bez soli; V.sałatka (parowany brokuł, cebulka,2jaja, szynka drobiowa, pekinka, olej z pestek dyni, zioła) +woda, kawy dużo za dużo;/ zielona i czerwona herbata, i ok.1h ćwiczeń w domu. i jak? ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
no ale, my też wszystkie będziemy piękne i zgrabne
|
|
|
|
|
#3959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3960 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiejsze U ![]() I 'dająca kopa' owsianka gotowana z kawą, mlekiem 2% do tego pół dużego granatu II wiejski 200g z reszta granatu, mandarynka i kromka ciężkiego razowca III -zupa pieczarkowa z garstką groszku ptysiowego do dekoracji -7 pierogów ruskich IV sałatka z ogórka, pomidora, sałaty, podana z orzechami włoskimi i grzankami z oliwkami i szynka parmeńska jak to się prezentuje?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.

i fajnie, że coś na osłodę wpadło.
Trzy serki wiejskie w ciągu dnia
Proszę o ocenę mojego P. Choć dzisiaj to raczej U wyszło...

Poczytaj [odwieszone wątki dietetyczne bo taki jadłospis powinien trafic na KZ - swoją drogą jak chcesz kontynuowac swoją dietę to polecam się tam przeniesc