Visanne = walka z endometriozą - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-02, 19:56   #931
azsuitak
Raczkowanie

Dot.: Visanne = walka z endometriozą

A ja mam do Was trochę inne pytanie.
Dopiero zostały mi przepisane te proszki i czytam Wasze opienie i trochę się obawiam ich stosowania.
Po laporoskopii w badaniach his-pat nie potwierdziły się obawy że mam endo, ale pomimo to lekarz przepisał mi leki.
Byłam już u 2 lekarzy. Jeden mówi jedno, drugi- drugie. Jestem umówiona do 3-go. I jestem bardzo ciekawa jego opinii.
Może znacie dobrego specjalistę w Wawie, który może mi pomóc?? Może wybieram złych lekarzy. Sama już nie wiem co mam robić.

Będę wdzięczna za jakieś info.
azsuitak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-02, 21:35   #932
Mixi89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez giselka 86 Pokaż wiadomość
witam dziewczynki!!!
juppi po 6op czysto endo ustapiło
teraz mam na dopalaczach "clo" trzy mies na zajscie w ciąże a jak wyjdzie dupa blada to w okolicach marca hsg
teraz czekam na @
takze ciesze sie bardzo jak nie weim co
i życze wam wszyskim równie dobrych wyników w walce z endo
pozdrówka i buziaczki przesyłam
Witajcie dziewczyny, długo nie pisałam, ale podczytywałam Was.
Mam pytanie dla Was, a raczej poradę co mam zrobić. To może przypomnę od początku.
sierpień 2010 laparoskopia,
starania naturalne trwające rok,
W sierpniu 2011 laparotomia,
Od razu Visanne-3 opakowania(mam jeszcze na 5 dni),
1. Mój lekarz stwierdził, że jak miesiąc czy dwa na naturalnym cyklu się nie uda zajść w ciążę to mi przepisze wspomagacze. Ufam mu i uważam że to dobry lekarz, ale są lepsi zawsze, no a jego leczenie doprowadza na razie do punktu wyjścia.
2. Mam namiar na dobrą(podobno bo każdy chwali jak sięwszystko udaje) lekarkę, zastanawiam się czy juz teraz jechać do niej, czy dopiero po miesiącu starania się na naturalnym. Głównie chodzi o to, że boje się, że podczas tego naturalnego cylku i tak nie wyjdzie, a może nawet torbiele wrócą i zaprzepaszczę szanse, czy lepiej od razu sięgnać po wspomagacze, a jeżeli ta nowa stwierdzi że 3 op to za mało, a tamten mówił, by były efekty to szybko brać się do roboty. Sama już nie wiem co robić, czy zmienić lekarza, czy iść do mojego i powiedzieć o moich obawach i by dał mi już to clo czy co tam innego.
Dodam jeszcze tylko to, że marzę z mężem o dzidzi i nie ma nic ważniejszego, jak bym urodziła dzidziusia to ta endo może mnie całą zjeść, nie przeraża mnie branie tabletek do końca zycia, przeraża mnie to że nasze starania pójdą w las...

Edytowane przez Mixi89
Czas edycji: 2011-11-02 o 21:40
Mixi89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-02, 22:04   #933
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez azsuitak Pokaż wiadomość
Dopiero zostały mi przepisane te proszki i czytam Wasze opienie i trochę się obawiam ich stosowania.
Po laporoskopii w badaniach his-pat nie potwierdziły się obawy że mam endo, ale pomimo to lekarz przepisał mi leki.
Byłam już u 2 lekarzy. Jeden mówi jedno, drugi- drugie. Jestem umówiona do 3-go. I jestem bardzo ciekawa jego opinii.
Może znacie dobrego specjalistę w Wawie, który może mi pomóc?? Może wybieram złych lekarzy. Sama już nie wiem co mam robić.

Powiem tak - dla mnie to jest dziwne, że badania po laparoskopii nie potwierdziły endo. W ogóle lekarz, zaglądając w brzuch, powinien widzieć, czy jest to endo, czy nie, przynajmniej tak wynika z mojej wiedzy... Jaki marker Ci wychodzi? Jakie masz objawy wskazujące na endo? Czy w ogóle jakieś masz?

Cytat:
Napisane przez Mixi89 Pokaż wiadomość
Mam pytanie dla Was, a raczej poradę co mam zrobić. To może przypomnę od początku.
1. Mój lekarz stwierdził, że jak miesiąc czy dwa na naturalnym cyklu się nie uda zajść w ciążę to mi przepisze wspomagacze. Ufam mu i uważam że to dobry lekarz, ale są lepsi zawsze, no a jego leczenie doprowadza na razie do punktu wyjścia.
2. Mam namiar na dobrą(podobno bo każdy chwali jak sięwszystko udaje) lekarkę, zastanawiam się czy juz teraz jechać do niej, czy dopiero po miesiącu starania się na naturalnym. Głównie chodzi o to, że boje się, że podczas tego naturalnego cylku i tak nie wyjdzie, a może nawet torbiele wrócą i zaprzepaszczę szanse, czy lepiej od razu sięgnać po wspomagacze, a jeżeli ta nowa stwierdzi że 3 op to za mało, a tamten mówił, by były efekty to szybko brać się do roboty. Sama już nie wiem co robić, czy zmienić lekarza, czy iść do mojego i powiedzieć o moich obawach i by dał mi już to clo czy co tam innego.
Dodam jeszcze tylko to, że marzę z mężem o dzidzi i nie ma nic ważniejszego, jak bym urodziła dzidziusia to ta endo może mnie całą zjeść, nie przeraża mnie branie tabletek do końca zycia, przeraża mnie to że nasze starania pójdą w las...
Mixi, fajnie, że napisałaś.
Ja bym na Twoim miejscu poszła na konsultację do innego. Niech potwierdzi lub zaprzeczy... to są zbyt poważne sprawy, by polegać na opinii 1 lekarza, nawet najbardziej zaufanego, bo co jeśli odstawienie i starania spowodują nowe torbiele? Nie możesz sobie pozwolić teraz na ryzyko. Idź na konsultację, jeśli inny lekarz potwierdzi, że masz teraz odstawiać i się starać, to posłuchaj się tej rady, bo utwierdzi w przekonaniu, że jest ona prawidłowa. Jeśli zaś kategorycznie zaprzeczy i poda argumenty oraz zaproponuje inne, sensowne wyjście, które Ci się spodoba, może warto to jeszcze przemyśleć?
Tak czy inaczej, bardzo gorąco trzymam kciuki za Twoje leczenie i naprawdę wierzę, że będziesz miała upragnionego dzidziusia,
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-03, 07:18   #934
elzbietam
Przyczajenie

Dziewczynki może któraś coś podpowie. W poniedziałek zaczął mnie boleć lewy jajnik a we wtorek zaczął prawy. W niedziele przemarzłam na spacerze i myślę, że to od tego. Ubieram się cieplej ale nic nie przechodzi jak bolały tak bolą. Co o tym myślicie?
elzbietam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-03, 08:28   #935
azsuitak
Raczkowanie

[QUOTE=kilianna;30290130]Powiem tak - dla mnie to jest dziwne, że badania po laparoskopii nie potwierdziły endo. W ogóle lekarz, zaglądając w brzuch, powinien widzieć, czy jest to endo, czy nie, przynajmniej tak wynika z mojej wiedzy... Jaki marker Ci wychodzi? Jakie masz objawy wskazujące na endo? Czy w ogóle jakieś masz?

O ile się nie mylę marker wyszedł mi 11,05U/ml.
No właśnie o to chodzi... Jak byłam u lekarza po zabiegu bardzo się zdziwił, że podczas zabiegu była widoczna, a w badaniach nic nie wychodzi.
Dla mnie to też jest trochę dziwna sytuacja.
Ale zobaczymy...dopiero niestety za 1,5 tyg jest dostępna wizyta, więc jeszcze przez jakiś czas będę w nieświadomości żyła.
azsuitak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-03, 08:37   #936
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elzbietam Pokaż wiadomość
Dziewczynki może któraś coś podpowie. W poniedziałek zaczął mnie boleć lewy jajnik a we wtorek zaczął prawy. W niedziele przemarzłam na spacerze i myślę, że to od tego. Ubieram się cieplej ale nic nie przechodzi jak bolały tak bolą. Co o tym myślicie?
Może zapalenie przydatków? Miałam to chyba ze sto razy, zawsze gdy mi przemarzły stopy, albo przewiało plecy. Dostawalam distreptaze w czopkach oraz naproxen też w czopkach i przechodziło.
Stary 2011-11-03, 20:22   #937
kcmg25
Przyczajenie

Witajcie. Mam pytanko:
Czy Vissane jest juz zatwioerdzona refundacją, czy znów zostało to przesunięte? Wiecie coś...?
kcmg25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-03, 21:02   #938
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kcmg25 Pokaż wiadomość
Witajcie. Mam pytanko:
Czy Vissane jest juz zatwioerdzona refundacją, czy znów zostało to przesunięte? Wiecie coś...?
cofnij się stronę wstecz, pisałyśmy na ten temat
Stary 2011-11-03, 23:01   #939
Mixi89
Raczkowanie

Dzięki Kilianna za radę, posłuchałam i zapisalam się ale na 10 listopada. Do mojego lekarza nie musiałam się zapisywać i jest na miejscu, a tam muszę dojechać 2 godziny. No ale to nie problem.
Co do stosowania Visanne po 3 miesiącach ja miałam:
- lekkie skoki humoru
- tłustą skórę
- bardzo mnie wszystko boli, jak się uderzę lekkogdzieś to z bólu wytrzymać nie mogę, żadna o tym nie pisała, więc zastanawiam się czy to od tego czy nie
- zauważyłam, że mam sine poduszki na dłoni przy kciuku, dziwnie to wygląda, ale wcześniej tak nie miałam i utrzymuję się dłuzszy czas
- niekiedy plamienia, raz wieksze, ale nie obfite, a na początku jakies skrzepy krwi czy ropy, byłam po operacji może dlatego
- na początku bardzo bolał mnie brzuch, czasem brałam coś przeciwbólowego

A tak swoją drogą to martwi mnie trochę to, że jak położę się i dotknę reką brzucha, cos trochę poniżej pępka to mnie boli, ale takie ukłucie jak bym czuła ranę w srodku. Dziwne i co to może być?
Stary 2011-11-04, 09:11   #940
dominika_81s
Raczkowanie

hej przed wczoraj byłam na wizycie kontrolnej po laparotomi bo już 6 tyg minęło. jak na razie jest ok. visanne mam brać przez 6 miesięcy teraz jestem na 2 opakowaniu mam palmienie ale tak może być wiec nie robie z tego tragedii. moja Pani doktor zadowolona ja jeszcze bardziej. pozdrawiam.
dominika_81s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-04, 09:36   #941
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Kilianna za radę, posłuchałam i zapisalam się ale na 10 listopada. Do mojego lekarza nie musiałam się zapisywać i jest na miejscu, a tam muszę dojechać 2 godziny. No ale to nie problem.
Co do stosowania Visanne po 3 miesiącach ja miałam:
- lekkie skoki humoru
- tłustą skórę
- bardzo mnie wszystko boli, jak się uderzę lekkogdzieś to z bólu wytrzymać nie mogę, żadna o tym nie pisała, więc zastanawiam się czy to od tego czy nie
- zauważyłam, że mam sine poduszki na dłoni przy kciuku, dziwnie to wygląda, ale wcześniej tak nie miałam i utrzymuję się dłuzszy czas
- niekiedy plamienia, raz wieksze, ale nie obfite, a na początku jakies skrzepy krwi czy ropy, byłam po operacji może dlatego
- na początku bardzo bolał mnie brzuch, czasem brałam coś przeciwbólowego

A tak swoją drogą to martwi mnie trochę to, że jak położę się i dotknę reką brzucha, cos trochę poniżej pępka to mnie boli, ale takie ukłucie jak bym czuła ranę w srodku. Dziwne i co to może być?
hmm zapytaj lekarza, co to może być z tym bólem, bo nie wiem za bardzo Skoro miałaś operację, to może to być od nacięcia, które lekarz robi w brzuchu, gdy usuwa torbiele i zrosty? Mnie pod pępkiem od laparoskopii bolało z pół roku, tak samo pępek i blizny
daj znać, co powiedział lekarz na temat sprawy z dzidzią.

Cytat:
Napisane przez dominika_81s Pokaż wiadomość
hej przed wczoraj byłam na wizycie kontrolnej po laparotomi bo już 6 tyg minęło. jak na razie jest ok. visanne mam brać przez 6 miesięcy teraz jestem na 2 opakowaniu mam palmienie ale tak może być wiec nie robie z tego tragedii. moja Pani doktor zadowolona ja jeszcze bardziej. pozdrawiam.
no to fajnie, że jestes zadowolona, oby tak dalej

Edytowane przez kilianna
Czas edycji: 2011-11-04 o 09:38
Stary 2011-11-04, 09:50   #942
dominika_81s
Raczkowanie

dzięki kilianna za wsparcie i że wspierasz nas wszystkie
widzę że jesteś obtrzaskana w temacie
pozdrawiam
dominika_81s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-04, 10:48   #943
hyzia
Raczkowanie

Hej Jestem już po wizycie u lekarza i nic na usg nie wykazało tylko nie wiadomo skąd te bóle, tak myślę że wiesiołek który brałam tak na mnie podziałał.
Ale dostałam antyki Atywia, odpowiednik Jeanine, mam brać do czasu starania się o dziecko, czyli prawdopodobnie do wiosny
Oby je mój organizm dobrze tolerował
hyzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-06, 22:11   #944
sylwka21
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dzemilun Pokaż wiadomość
ja kupuję w Poznaniu po 165 zł ale to po znajomości

witam na forum jestem w trakcie brania 3 opakowania - przede mną jeszcze trzy
walczę z endo od 2 lat , w zeszłym roku miałam laparo
ze skutków ubocznych : wypadanie włosów, pogorszenie cery, zmienność nastrojów i plamienie non stop od 3 m-cy
Witaj tutaj zawsze razniej 3mam kciuki by visanne pomogło

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Napisane przez agniesz1 Pokaż wiadomość
Ja w związku z powyższym mam pytanie do Was wszystkich.
Jestem na 2 opakowaniu i od 23.10 zaczęłam mieć straszne wzdęcia - ale nie takie zwykłe, tylko taki megawydęty brzuch, jakby balon w balonie i jakby miał pęknąć. Aż się przepona unosi i mam dyskomfort oddechowy.
Jednym słowem, jakby mi coś miało z brzucha wyjść...
Raz miałam taki epizod w sierpniu i poleciałam od razu do gin - usg itp i wszystko niby ok było.
Ale teraz od tego 23.10 mam wzdęty brzuch prawie non-stop. Od soboty biorę espumisan i rapaholin. Już boję się cokolwiek jeść - nawet na czczo mam balon, a po jedzeniu to już w ogóle masakra.
Wiem oczywiście, że muszę jechać na badania - pojadę 11.11 na długi weekend do domu i zrobię, ale chcę zapytać, czy któraś z Was miała coś podobnego? Może endo się rzuca na jelita? albo to jakiś efekt uboczny visanne?
Niestety enod rownież moze rzucic sie na jelita. moze to jest powod ze masz takie wzdecia. Moze sprobuj jesc codziennie activie, powiem Ci ze pomaga wiec moze jak leki Ci nie pomogaja to moze to Ci pomoze

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez azsuitak Pokaż wiadomość

Jesli badania his-pat nie powteirdzily endo to po co lekarz przypisuje Ci leki na endo, tym bardziej ze wszystkie leki na endo daja niestety powazne skutki uboczne. Ja bym sie skonsultowala z jeszcze jednym lekarzem ale do tego czasu bym nie brała. Szkoda zdrowia. 3maj sie cieplutko

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Mixi popieram Kilianne, skonsultuje sie z innym lekarzem jesli masz watpliwosci. Njawazniejsze bys byla pewna ze jestes dobrze leczona i ze starania o dziecko tez przebiegaja prawidlowo. 3mam kciuki za wasze starania o dzidzusia

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez hyzia Pokaż wiadomość
Hej Jestem już po wizycie u lekarza i nic na usg nie wykazało tylko nie wiadomo skąd te bóle, tak myślę że wiesiołek który brałam tak na mnie podziałał.
Ale dostałam antyki Atywia, odpowiednik Jeanine, mam brać do czasu starania się o dziecko, czyli prawdopodobnie do wiosny
Oby je mój organizm dobrze tolerował
hyzia super, ze jest czysto, oby tak dalej. ja na antykach jestem od 1,5 roku i jak na razie(odpukac) jest czysciutko mam nadzieje ze u Ciebie tez bedzie ok 3mam kciuki
sylwka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-07, 10:56   #945
dzemilun
Przyczajenie

dziewczyny, od wczoraj bardzo boli mnie prawy jajnik , ból promieniuje do pachwiny , przez udo , biorę przeciwbólowe ale nie pomagają
czy też tak miałyście przy braniu visanne ?
to ból jakby mega mega owulacyjny
dzemilun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-07, 12:34   #946
Mixi89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzemilun Pokaż wiadomość
dziewczyny, od wczoraj bardzo boli mnie prawy jajnik , ból promieniuje do pachwiny , przez udo , biorę przeciwbólowe ale nie pomagają
czy też tak miałyście przy braniu visanne ?
to ból jakby mega mega owulacyjny
Jak mi lekarz przepisywał Visanne, powiedział, że w razie jakiś większych bóli mam się z nim skontaktować, ale u mnie nie wystąpiły. Lepiej idź do lekarza jak już nie możesz wytrzymać.

Dzięki dziewczyny za troskę, już niedługo wizyta u innego lekarza... Co to będzie, co to będzie...
Stary 2011-11-07, 16:41   #947
giselka 86
Przyczajenie

hejka!!
dzis pierwsza @po 3mies. i normalnie umieram!!!
giselka 86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-07, 20:47   #948
aiwlys75
Przyczajenie

Czy ktoś jest zainteresowany odkupić ode mnie lek Visanne ja niestety nie mogę go brać fatalnie na niego reaguję a mam jeszcze 2 opakowania całe ,
mam też paragon zakupu cena 160 zł ale mogę 2 opakowania sprzedać za 300 zł.Pozdrawiam WAS wszystkie kobietki
aiwlys75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-07, 21:54   #949
Mixi89
Raczkowanie

Giselka86 to trzymam kciuki, po @ do roboty
Stary 2011-11-07, 22:23   #950
sylwka21
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez giselka 86 Pokaż wiadomość
hejka!!
dzis pierwsza @po 3mies. i normalnie umieram!!!

Giselka 86 3maj sie a potem staraj o dzidziusia zaraz
sylwka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-07, 23:04   #951
Laila85
Raczkowanie

Dziewczyny dziś w radiu słyszałam że wchodzi nowa lista refundacyjna, potwierdzenie jest tutaj http://www.datum.pl/news.aspx . Pytanie tylko czy Visanne się tam znajdzie, ale tego dowiemy się niedługo też na tej stronie (w radiu mówili że leki hormonalne- więc chyba o to chodzi).

Pozdrawiam

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

http://www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=...my=0&ma=018662

Znalazłam jeszcze to, ale Visanne nie mogę tam znaleźć.
Laila85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-08, 08:28   #952
magdallllen
Przyczajenie

witam, chętnie odkupię. podaj proszę maila priv.
pozdrawiam

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
Napisane przez aiwlys75 Pokaż wiadomość
Czy ktoś jest zainteresowany odkupić ode mnie lek Visanne ja niestety nie mogę go brać fatalnie na niego reaguję a mam jeszcze 2 opakowania całe ,
mam też paragon zakupu cena 160 zł ale mogę 2 opakowania sprzedać za 300 zł.Pozdrawiam WAS wszystkie kobietki

witam, chętnie odkupię. podaj proszę maila priv.
pozdrawiam
magdallllen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-08, 08:34   #953
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Laila85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziś w radiu słyszałam że wchodzi nowa lista refundacyjna, potwierdzenie jest tutaj http://www.datum.pl/news.aspx . Pytanie tylko czy Visanne się tam znajdzie, ale tego dowiemy się niedługo też na tej stronie (w radiu mówili że leki hormonalne- więc chyba o to chodzi).

Pozdrawiam

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

http://www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=...my=0&ma=018662

Znalazłam jeszcze to, ale Visanne nie mogę tam znaleźć.
ja też nie widzę Visanne na liście tych leków. Może nie przeszło ?
Stary 2011-11-08, 09:02   #954
ania5134
Raczkowanie

http://www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=...=767&ma=018661 dziewczyny na tej stronie znajduje się Visanne ale obok niego cena 175 zł, nic nie rozumiem, czy tyle ma kosztować po wejściu refundacji???? Jakaś czarna magia
ania5134 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-08, 10:25   #955
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania5134 Pokaż wiadomość
http://www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=...=767&ma=018661 dziewczyny na tej stronie znajduje się Visanne ale obok niego cena 175 zł, nic nie rozumiem, czy tyle ma kosztować po wejściu refundacji???? Jakaś czarna magia
hmm to wygląda tak, jakby zostal ustalony limit ile max może w aptece kosztować visanne. Czyli nie jest to refundacja. Tak mi się wydaje...
dziwne to wszystko
miala byc refundacja a oni w kulki polecieli
Stary 2011-11-08, 11:12   #956
dzemilun
Przyczajenie

co za bezsens !!!!!!!!!! jestem zła - znowu żyłyśmy nadzieją, wpisali endometriozę na listę chorób przewlekłych ale co to daje, skoro cena za lek prawie się nie zmieni

Edytowane przez dzemilun
Czas edycji: 2011-11-08 o 11:26
Stary 2011-11-08, 13:39   #957
giselka 86
Przyczajenie

normalnie jaja sobie z chorych ludzi robia!!!!
a ja jakos troszke lepiej sie poczułam jak Visanne poradziło sobie z torbielami i myslałam ze jakby znowu przyszło to Visanne pójdzie w ruch a tu znowu skrzydła podciete
Stary 2011-11-08, 14:39   #958
franekiandzia
Przyczajenie

hej. jestem w połowie drugiego opakowania visanne. 3 tyg.temu dostałam okres i mam cały czas plamienia. lekarz mówi że to normalne, ale ja się obawiam czy tak długie krwawienie(plamienie) nie zaszkodzi mi. jestem ostatnio osłabiona,przemęczona. czy tak długie plamienia to norma przy visanne?
franekiandzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-08, 15:56   #959
dzemilun
Przyczajenie

ja jestem w trakcie 3 opakowania i cały czas mam plamienia - raz większe raz mniejsze, czasem tylko śluz brunatny - ale gin mnie uspokaja, że może tak być
Stary 2011-11-08, 17:05   #960
giselka 86
Przyczajenie

ja tez miałam czesto plamienia.sa one jednym ze skutków ubocznych.
a co do pzremeczenia to od 2opakowania tez byłam wiecznie zmeczona w nienajlepszym humorze.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości