![]() |
#2341 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2008 Lipcowo-Sierpniowe Przedszkolaki!
Anisia dzieki ale z wafli przerzuciam sie na Hello Kitty
![]() ![]() Jowisz smutne ![]()
#2342 |
Zakorzenienie
|
baby mam big problem.
Mlody wyje mi co rano, ze do przedszkola nei chce isc, pyta sie wciaz o druga pania, ktora wiem, ze jest przesympatyczna i umie "obchodzic sie" z dziecmi potrzebujacymi wiecej czasu na otwarcie sie. Problem polega na tym czy slusznie jest przepisac malego do tej drugiej pani. Obecna jest to kawal baby, ktora wlascwiei dziecmi sie nie zajmuje i jest dosc ostra w odpowiedziach (wczorja mlody mowi mi, ze pani powiedziala do jjednej dziewczynki "czemu beczysz jak ta mazgaja" - doslowne tlumaczenie), w zachowaniu (jest bardzo niedelikatna nawet w prowadzeniu dzieci za rece). Waham sie w przepisaniem mlodego, poniewaz wiem, ze musi poznawac rozne charaktery ludzi i nauczyc sie reagowac. Pytanie tylko, czy te lata, ktore powinny byc dla niego piekne, nie zawaza na pozostalych i nie pozostanie uraz do szkoly. Poza tym ta klasa jest bardzo fajna, rodzice sa swietni, a dzieci dobrze wychowani, co nie czesto tu sie zdarza. Prosze o komentarze co zrobilybyscie na moim miejscu |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Zakorzenienie
|
a masz w ogóle taką mozliwosc? to przepisuj
![]() ![]()
#2344 |
Zakorzenienie
|
Bry babeczki
A ja do tesco zaraz wyruszam to kawałek ode mnie więc zrobię sobie większy spacer, obym tylko zakupów za dużo nie narobiła bo będę się toczyć jak wielbłądzica do domu ![]() Współczuję Wam baby strasznie, jak sobie pomyślę, że mnie też to kiedyś czeka to już mi słabo. Póki co moja Olgierda zdrowa tfu tfu tfu (bo jak powiem, że jest zdrowa zaraz coś złapie), tylko (co wrażliwsi nie czytać ![]() ![]() ![]() Jowiszkowa ![]() Marti ja bym przepisała bez wahania, całe życie będzie poznawał charaktery różnych osób, będzie sobie radził z różnymi dziećmi w grupie. Nie chciałabym takiego "harpagana" jako opiekunki dla swojego dziecka. ![]()
#2345 |
Zakorzenienie
|
Mowicie? baba coreaz mniej sie wszystkim rodzicom podoba. Moj TZ od razu mowil, ze jakas dziwna, ze robi wszystko jakby na pokaz. Ale sam fakt, ze mlody wyje doslownie jak co rano idzie do tego rpzedszkola i kaze sobie mowiec, ze bedzie czekac na niego ta druga pani, ktora bardzo polubil
|
![]() ![]() |
![]() |
#2346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2347 |
Zakorzenienie
|
Nie Takusna nie wciskam dziecku kitu i mowie, ze zobaczymy, bo fakt faktem jest ze tamta babka czasami przychodzi do jego grupy i bawi sie z dzieciakami. No nic, dzis z TZem jesczez pogadamy na ten temat, moze rzecyzwisice mlody ma jesczze czas na nauke, teraz ma sie bawic i czuc sie komfortowo w przedszkolu. No normlanie serce az mnie boli z przejecia i zalu, ze kazdego ranka zamiast usmiechnietej buzi widze gorzki placz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2348 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas z kolei z syropami nie ma większego problemu, takie jak Nurofen, Rutinacea, wapno truskawkowe to Młoda nawet nie chce popijać "bo są doble" Jowisz przykre. Cytat:
Alicja ma dwie nauczycielki. Jedna jest fajowa, druga taka niezbyt, widać, że nie ma podejścia do dzieci, nawet strona internetowa, którą się ona zajmuje jest nieciekawa. Pomocnica, ktora jest z nimi ma lepsze podejście do dzieciaków. Dzisiaj jestem spokojniejsza po odprowadzeniu Alicji do przedszkola ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2349 |
Zakorzenienie
|
Ja mam byc w zlobku do 8 zawsze jestem jakos do 5po. Ciezko nam sie rano wybrac, przygotowac dwojke do wyjscia, tz czasem ubiera jedno albo drugie, dzis jeszcze Antoska przed samym juz wyjsciem kupke zrobila i musialam ja przebierac
![]() W przedszkolu sniadanie chyba o 9 wiec zazwyczaj tak sie schodza do 9 dzieciaki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Wtajemniczenie
|
U Ali sniadanie niby od 8:15-8:45.
#2351 |
Zakorzenienie
|
generalnie nie lubie spoznialstwa dlatego tak mi głupio. Ale ja zawsze ze wstawaniem rano mam problem i spie do oporu a potem gonitwa.
byłam w carrefourze i są praktycznie wszystkie klocki HK. Ceny wyzsze niz na allegro z przesyłką , np pociąg 199 a na all 152. Willa 159 a na all 134, domek 119 na all 101. Mysle ze taniej nie będzie nigdzie ![]() ![]()
#2352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
Marticia ja bym najpierw przyjrzała się czy on ma tam ulubionych kolegów.Potem porozmawiała z paniami i jeżeli była by to możliwe to bym go tam umieściła ale na początek bez przepisywania, bo też nie wiadomo jak by on sie tam czuł.I dopiero jak bym widziała że w tamtej grupie mu sie podoba, by szedł z radością do przedszkola to bym dopiero przepisała. Ale moim zdaniem to nie jest rozwiązanie Jeżeli wszyscy rodzice są niezadowoleni z opiekuna to niestety ale trzeba coś z tym zrobić. Zebrałabym rodziców i dyrekcję i omówiła całą sprawę Rodziców nastawiłabym żeby wszyscy wręcz żądali zmiany opiekuna U mnie nie ma problemów z tabletkami, syropami i kroplami Kajo nosek umie super wydmuchać Był moment co nie chciał syropów, ale to wtedy kiedy miał same niedobre, antybiotyk, eurespal - one były ohydne w smaku - więc się nie dziwię że nie chciał co gorsza jak dawałam na siłę to zawsze mi się tym dławił Zazdroszczę wam tego że już wiecie co kupic swoim pociechom, Ja dalej się tym głowię i nie mam zielonego pojęcia co kupić aa muszę wymyślić razy 3 Krystian ostatnio chodzi za mną i marudzi że mam mu kupić telefon albo netbooka - skromne życzenie nie Oczywiście mu to wybijam z głowy, bo jeszcze za młody na to, ale jego argument jest taki że przecież netbooki kosztują złotówkę |
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Zakorzenienie
|
Takuśna, a jakże
![]() ![]() I tak na początku przyszłego roku będziemy myśleć nad zmianą body, więc jak byś się namyśliła to daj znać ![]() Marticia, nie zastanawiaj się kobitko bo dobrze myślisz ![]() ![]() Co do spóźnialstwa to nam coraz częściej się zdarza niestety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2355 |
Zakorzenienie
|
netbook złotówkę a potem w rachunkach go spałacasz
![]() w tesco były chyba w okolicy Mikołaja ![]() ![]()
![]() |
#2356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma 6 lat //w lutym skończy 7 co do tego że za złotówkę to wiem na jakiej zasadzie, ale do niego to nie przemawia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Zakorzenienie
|
eee to chyba ma jeszcze czas
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cestia szkoda bo od przyszłego roku chyba jakies zmiany są w dofinansowaniu ![]() co do aparatu to jakbys mi cene podała, moze na pw , to sie będę zastanawiac ![]() ![]()
Edytowane przez taka sobie Czas edycji: 2011-11-08 o 13:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2358 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Kristi, a gdzie Krystian widział notebooki za 1zł? Na dzień dzisiejszy myślę, że kupienie telefonu w wieku 7 lat to dużo za wcześnie.
![]() |
#2359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2360 |
Zakorzenienie
|
w okreslonej grupie? czyli jakiej?i przyznaj sie, jakie masz plany
![]() ![]()
#2361 |
Zakorzenienie
|
Pierworodny dokładnie nie pamiętam ale może w pierwszej klasie już miał /ale specjalnie mu nie kupowałam tylko dostał nasz stary, a że mieliśmy zbędną kartę miksa 10 to ją miał
Krystianowi na pewno jeszcze nie kupię telefony bo za młody //aa zapomniałam wspomnieć że on mówi że kiedyś mógł mieć telefon a teraz nie może / bo był taki czas może ze 2 lata / to pozwoliłam się mu bawić telefonem, który miał zepsuty wyświetlacz i coś tam jeszcze,aa bateria już w ogóle nie trzymała/praktycznie nadawał się tylko do śmietnika, ale czasem szło włączyć jakąś muzyczkę, więc się nim bawił NO A TERAZ NIE MOGĘ MIEĆ - jego słowa A netbooka za złotówkę widział na jakiś reklamach w telewizji //ale że przy tym trzeba jeszcze podpisać jakąś umowę na jakiś tam abonament - to go już nie interesuje |
![]() ![]() |
![]() |
#2362 |
Zakorzenienie
|
do 25 lat
od 50 lat niepełnosprawna albo zarejestrowana w UP ponad rok Inni też mieli być brani pod uwagę, ale nie byli bo fundusze się skończyły ![]() ![]() A plany... wolę nic nie planować bo widać jak się to później kończy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2363 |
Zakorzenienie
|
heloł, co za koszmar to siedzenie w domu
![]() ![]() ![]() ![]() Marti - ja bym się wogóle nie zastanawiała nad zmianą nauczycielki, jeśli miałabym taką możliwość ![]() ![]() ![]() Cestusia - to i tak dużo u was było dotacji, u nas ilość wniosków złożonych podobna, a dostało 12 osób ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2364 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Śliczne te butki z Etsy ![]() Marti no ja bym raczej też skorzystała z możliwości i przeniosła dziecko do tej Pani, która jest lepsza. Jeśli chodzi o takie "nie lubię tej cioci" to Paulinie się zdarzyło, jak dwa razy jej ulubiona pani ją postawiła do kąta za rozrabianie. No, ale jeśli Twoim zdaniem kobieta ma nieodpowiednie podejście do dzieciaków i pokrzykuje na nie, to zdecydowanie warto rozważyć zmianę. Jowiszkowa współczuję mega bólu głowy i niemiłej wiadomości. Kristi ja w najbliższym czasie też będę szukać prezentów dla trzech chłopaków. Najstarszy jest w pierwszej klasie podstawówki. Nie mam pojęcia co im kupić ![]() http://allegro.pl/duze-pilkarzyki-st...900303093.html A w tym roku nie mam pomysłu.
![]() |
#2365 |
Zakorzenienie
|
Hej
Saga takie piłkarzyki tez mamy. Ale zabawa na krótko bo to jest małe. Ja się zastanawiam nad tymi dużymi /nad tym stołem/to jest dopiero zabawa. |
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Zakorzenienie
|
ufff. położony ten mój zdechlak do spania, ależ jest marudna w tej chorobie...
dla mnie najgorsze jest to, że nie chce dmuchać nosa i zakraplać - a jak wiemy to połowa sukcesu ![]() ![]() ![]() Saga - tak, super te butki - szkoda, że nie miałam takiego pomysłu jak Maja była malutka ![]() ![]() jak skończę czapkę, to biorę się za getry do kompletu. dziś już czapa byłaby skończona, ale coś mi się nie podobało i sprułam ![]() Kristi - nie zazdroszczę wybierania prezentów dla chłopaków - też miałabym problem. głównie dlatego, że u mnie w rodzinie nie ma chłopców i wogóle nie mam pojęcia jakie teraz zabawki są na tapecie ![]() ja te klocki hk raczej kupię na allegro, Takuśna zrobiła rozeznanie to już wiem, w czym rzecz ![]() p.s. gdzie jest Anisia? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2368 |
Zakorzenienie
|
niech już nie przesadza
![]() ![]() zrobiłam sobie sałatkę z ryżu i tuńczyka - wieki temu jadłam ![]() ![]() raczej nie kupuję tuńczyka, bo to ryba na cenzurowanym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2370 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zrobiłam szarlotkę (TŻ uwielbia, więc tarł jabłka, Paulina wyjadała masło łyżeczką ![]() i sałatkę z pomidorów koktajlowych, fasolki zielonej, rzodkiewki i sera feta. Paulina obeznana w robieniu sałatek (w przedszkolu robili), kroiła z moją pomocą warzywa.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.