|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Niby dużo unsexów, ale więcej ciuszków nakierowanych, branża odzieżowa jest cwana, co z tego ,że coś jest beżowe jak czołg przypierniczą albo laleczkę , i o ile może w bodziakach , spiochach itp. jeszcze unsexów dużo to juz kurteczki, spodenki, dresiki , sweterki , czapeczki są w większości nakreślone na daną płeć niestety.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4652 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
co do rożka nie wiem czy kupić w sklepie czy na allegro :P
zgłodniałam czas zaraz iść zrobić obiadek ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- najbardziej przeraża mnie wyprawka nie wiem ile mam kupić ciuszków danego rozmiaru tak aby nie było za dużo i tak aby nie było za mało nie wiem jak to ogarnę |
![]() ![]() |
![]() |
#4653 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4654 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4655 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzieli sie przez jakies tam okienko tylko hehe A dziecko dawali tylko na karmienie i zabierali. Teraz jest uwazam lepiej, bo dzidzi takie co sie dopiero urodzilo potrzebuje duzo ciepla i bliskosci mamy. Ale pomoc jest bardzo istotna, bo ja przez 3 dni nic nie spalam, przespalam tylko pierwsza noc po porodzie, choc tez nie zupelnie, bo obok plakaly dzieci i sie nie dalo, ale zawsze to inaczej. W sumie w szpitalu bylam 4 dni, wiec od nast. dnia rano mialam juz Filipa caly czas, zabieramy tylko rano do badan i kapieli. Pamietam ze bylam wykonczona, a odwiedzin w szpitalu nie bylo, wiec w niczym maz nie mogl ani mama mi pomoc. Ze szpitala wrocilam jak zombi. ![]() Cytat:
![]() Ja mialam taki jak wkleilam Ci na zdjeciu ponizej. Najwazyklejszy, bez dziwnych usztywnien. Kupowalam w sklepie z dzieciecymi arytulami, w komplecie z posciela i ochraniaczami na lozko. ![]()
![]() |
#4656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi chodziło probleny decyzyjne z wyborem imienia ![]() ciuszki (a mamy już ich w spadku sporo) są białe, zielone, żółte lub jasno szare więc taki neutral aguśka nam sie nie spieszy i tak sie wreszcie płec ujawni dla nas zdrowie malucha jest najwazniejsze, długo na niego czekaliśmy więc nie jest ważne czy chłopak czy dziewuszka Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2011-11-08 o 13:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Podejrzewam ze Ona nie chciala prac codziennie kilku ubranek, stad tez taka ich ilosc, ale mysle ze to co wzielismy nam wystarczy i tez nie bede musiala prac co chwila ![]() Ktoras z Was pytala mnie ile dalismy za wyprawke - za same ubranka wyszlo 230 euro (za jedna sztuke od 1,5 do 2 euro) ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4659 |
Zakorzenienie
|
wogóle jak będzie dziewczyna to już postanowione, że będzie Patrycja TŻ się uparł
![]() ![]() a dla chłopca imienia jeszcze nie mamy tylko obym znała już jutro płeć była bym w siódmym niebie ![]() choć powiem Wam, że moja koleżanka jak była w ciąży to lekarz po usg powiedział jej, że będzie dziewczynka z późniejszym czasem okazało się, że chłopiec no i chłopiec się urodził. |
![]() ![]() |
![]() |
#4660 | |
Zakorzenienie
|
zny
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4661 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do sterylizatora to też ciemna masa jestem ![]() ale dzięki Wam mniej więcej już dużo wiem na temat innych rzeczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4662 |
Zakorzenienie
|
koniakonia to już 3 pojeście było i za każdym razem ta sama akcja maluszka jak lekarz chciał podgląd zrobić - pępowine między nogi i uda zacisnąć
pewnie dziewucha wstydliwa będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z becika odprulam wiazania i gdzies je polozylam i nie wiem gdzie ![]() ![]() Jak patrze na te rzeczy, takie nowiutkie byly, nieskazitelne hehe
![]() |
#4664 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do kasiory to sporo, ale nie należy przeliczać to na złotówki, bo jak się mieszka za granicą i pracuje, to tak jakby w Polsce za te wszystkie rzeczy zapłacić ok. 450zł - a więc w sumie mało. ![]() Oj dadzą nam te dzieciaczki po kieszeni... ![]()
![]() |
#4665 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja już codziennie czuje kopniaki, ale mój tż czuł tylko 2 razy bo za każym razem jak go wołam to przestaje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() My dziś zaczynamy 23 tydzień + 4kg, 89cm pod pępkiem. Więc jestem zadowolona póki co ![]() ![]() Dostałam dziś od kolejnej koleżanki całą siatkę ubranek. Kombinezoniki, body, skarpetki, czapeczki, sukienki. Już więcej ubranek chyba nie potrzebuję ![]() Jak zobaczyłam mój grafik to się przeraziłam od dziś pracuję do wtorku i w środę dopiero mam wolne ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4666 |
Raczkowanie
|
Aguśkaa w wyprawce do szpitala napisałaś o podkładach poporodwych na łóżko. co to? szpital tego nie daje?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4668 |
Zakorzenienie
|
moja już w 14 tygodniu pokazywała co ma między nogami, ale lekarz nie chciał nic sugerować. I do teraz chętnie świeci pupcią
![]() Ekshibicjonistkę mam w brzuchu ![]()
#4669 |
Raczkowanie
|
To ja Wam powiem,że wczoraj na zakupach zostawiliśmy prawei 600 zł
![]() Ciuszków też mam już sporo bo kupujemy z mamą w lumpeksach ![]() Tanio i są śliczne. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4670 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() agnes ja też obstawiam na dziewuszkę, ale mały uparciuszek wam rośnie, najważniejsze że zdrowe ![]() emigra ja pytałam o cenę wyprawki i jestem zdziwiona, że za sprzęty płacicie mniej jak za ciuszki, ale to pewnie przez tą ilość którą wzięliście ![]() Ja muszę porozmawiać z mężem na temat wyprawki, bo jego plan jest taki że my to jednego dnia wszystko pojedziemy i kupimy ![]() ![]() On jest przyzwyczajony, że my się tak obkupujemy, co razem to razem, potem się rozdzielamy i resztę kupujemy sami, poświęcamy na to kilka godzin. Tak robimy np przed weselem, świętami, itp. Ale mi się zdaję że on nie wie ile dzidzia potrzebuje, więc muszę go uświadomić ![]() ![]() Jak ja wam niektórym zazdroszczę, że już prawie wszystko macie ![]() lena_mi to chyba Twoja dzidzia ma taki ładny pokoik, nawet te koszyczki takie urocze, ja na razie nie mam pomysłów, ale u mnie to kwestia wejścia do sklepu i wybrania na gorąco ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak u Was w szpitalach, ale na lozkach przewaznie sa przescieradla tylko albo ewentualnie dodatkowy bawelniany podklad. A takie podklady podkladasz sobie pod pupe w szpitalu jak lezysz po porodzie i wiesz ze nie zabrudzisz przescieradla, bo dosc mocno leci krew jeszcze po porodzie i gdy np ten duzy wklad sie przesunie na majtkach (czyli ta duza podpaska) to wtedy plamy gotowe na koszuli i na przescieradle. A tak masz zabezpieczenie. Nie bedziesz przeciez co chwila szla do pielegniarek i prosila o nowe przescieradlo...a to jak sie zabrudzi wyrzucasz. Nawet jak dzidzi przewijasz w szpitalu to warto to miec bo jak strzeli kupke, to nie zabrudzi lozka szpitalnego ![]() W domu rowniez sa bardzo przydatne: jak malenstwo przewijasz, to czesto w trakcie robi strzelajace kupki i nie zdazy sie z podlozeniem czegokolwiek. A tak masz juz podlozone i w razie "wypadku" nie zabrudzi Ci sie cos na czym lezy dzidzia, czyli np pokrowiec na przewijaku czy lozku jesli przewijaka sie nie uzywa. Te podklady sa roznej wielkosci. Ale ja tez wieksze jak mi ze szpitala zostaly to ucienalam na mniejsze i takie podkladalam. Teraz kupilam i wieksze i mniejsze. Na allegro mozna kupic, sztuka kosztuje chyba cos ok. 1 zł chyba, zalezy jaka wielkosc. Nie musisz paczki kupowac, tylko pare sztuk ile uwazasz ze potrzebujesz.
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-11-08 o 14:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4673 |
Zakorzenienie
|
ja takie podkłady będę miała załatwione (nie wiem czy dokładnie takie same, ale myślę, że innych nie ma).
Warto nawet pod koniec ciąży mieć na łóżku, bo można przez sen się zesikać w majty ![]()
#4674 |
Raczkowanie
|
kurczę pierwszy raz słyszę o tych podkładach... dziwnie,że szpital nie zabezpiecza łóżek...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4675 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze na nastepnej wizycie sie ujawni, za co trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() moj mezus tez byl zdania ze najlepiej nic nie kupowac, tylko jak ja bede rodzic to on z lista pojdzie i wszystko kupi ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
uparciuszek po tatusiu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4677 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moj Adas rowniez plakal ewidentnie z potrzeby bliskosci, czyli cos w tym jest co wyczytalas w tym magazynie. I rowniez zgadzam sie ze zycie zweryfikuje wiec nie ma sie co zapierac ![]() A pomysl aby wypowiedziec sie po roku od narodzin dzidziusia to strzal w dziesiatke ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
Polecam fajna stronke: http://wagawciazy.pl/Index No i Gratuluje! ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4678 |
Zakorzenienie
|
Rety dziewczyny, co ja zrobiłam
![]()
#4679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() moj tez nie zdawal sobie kiedys sprawy z tego, ze wyprawka to taaaaka lista ![]()
![]() |
#4680 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.